Нема такова животно като "съзнателен гражданин". Има 99% събираемост на глобите, което бъркане в джоба води до изграждане на определено съзнание, което съзнание те спасява от онези с глобите...

Като термин може и да няма, но признат или не признат, осъзнат или неосъзнат, всеки проявява в различна степен като качество и количество някакво съзнание.
Глобите са си глоби, законът си е закон, нека правят, както е записано там в тефтерите им. Съзнанието е нещо съвсем друго. Много често то е съгласно със закона и глобите, но може и да не е. Тогава като удариш чертата съзнанието е това, което управлява, а не закона и глобите, но когато няма съзнание, тогава управляват законите и глобите. Ама тази управия няма управия.
Ако имаш съзнание може да не се уповаваш на закона. Когато сключвам договорни отношения с някой било то брак, по работа или други взаимоотношение, ако се стигне до там да разчитам на закона, то значи цялата ситуация е провал за мен. Договорите и законите, правата са нищо, ако няма съзнание.
Според мен е лоша работа, че хората се опират на закона, а не на съзнанието, но така е когато няма чест и истина. Има хора с две думи се разбират за бъдещите си взаимоотношения. Има други, които и 10 адвоката не могат да ги спасят от мрежите, в които се оплитат.
Всъщност онези със 99% събираемост на глобите имат друго съзнание и затова имат тази събираемост, а не, че имат това съзнание, защото имат събираемост.
За един истински случай ще ти кажа. Един българин отишъл да работи в Япония. Там в един отдел носели нещо като химикал в горният си джоб. Попитал ги, какво е това. Казали му, че е датчик, който следи дали си на работното си място. Той веднага попитал "а не може ли да го оставиш на мястото си и да излезеш?" " Не съм се замислял за това" сериозно му отговорил японеца. През ума не му е минало.
Случаят е толкова показателен за различният тип съзнание, че имам чувството да е измислен, но ми го казаха като реален.
Все пак те разбирам, какво имаш в предвид. Аз не вярвам в силата на репресията, глобите, закона, подчинението и пр. Това е друг свят за мене. /тук ми липсва една емотикона на здрависване като
тази