Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Аз за...пари не жаля. Аз за ...пари не давам.
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Бай Ганьо
Тъкмо ще имате повод за форумска среща,
za да обсъдите каква луда глава съм бил.
Казал съм, че кат си замина веселба да има. laugh.gif
Бай Ганьо
Ако имаш щерка купи й Фиат 500.
Ще се кефи.smile.gif
unguriano
Цитат(Бай Ганьо @ 25/07/2017, 17:00) <{POST_SNAPBACK}>
Ако имаш щерка купи й Фиат 500.
Ще се кефи.smile.gif

Имам. Ма се вози на мотора. Отзад. biggrin.gif
trаnsalp
Цитат(New @ 25/07/2017, 16:36) <{POST_SNAPBACK}>
Прилича ми на тази гадина.

Само като видя асоциациите ти за мотор и ми става ясно мнението ти /барабар с мотористите grin.gif /

пп има обяснение, но е много дълго и философско /в смисъл губи се връзката на 5-6 места ...че и повече/, затова ще си го запазя за себе си.
New
Не, това не ми е асоцияцията за мотор, а за специфично този мотор. Признай си, че приликата е поразителна.
trаnsalp
Цитат(New @ 25/07/2017, 20:05) <{POST_SNAPBACK}>
Не, това не ми е асоцияцията за мотор, а за специфично този мотор. Признай си, че приликата е поразителна.

Аз не мога да направя асоциация на мотор с хлебарка....прекалеееено съм пристрастен ....ако ме разбираш.

пп разбира се не съм сляп за тази си страст и съм предприел необходимите действия. постигнати са и известни резултати, но до това ниво да сравня мотор с хлебарка още не съм стигнал. biggrin.gif
trаnsalp
Цитат(New @ 25/07/2017, 16:36) <{POST_SNAPBACK}>
Прилича ми на тази гадина.

Ммм... така между другото...не че нещо специално... или пък лично, но да те питам. Когато те задминават по магистралите тези гадини, какво усещаш ...в смисъл, така споменаваш ли ги ... на ум ... гласно ...до истерично, споменаваш ли родителите им или техни близки? С какво чувство се разделяте при кратките си срещи? doctor.gif
New
Мотористите ги възприемам, като деца, които щъкат в опасна зона и всеки момент могат да се наранят, понеже често създават опасни ситуации, най-вече за себе си. Затова обикновено се изпарявам с висока скорост от района или намалям, за да им дам възможност да се отдалечат напред - зависи доколко са ентусиазирани да карат юнаците.
trаnsalp
Цитат(New @ 25/07/2017, 20:44) <{POST_SNAPBACK}>
Мотористите ги възприемам, като деца, които щъкат в опасна зона и всеки момент могат да се наранят, понеже често създават опасни ситуации, най-вече за себе си. Затова обикновено се изпарявам с висока скорост от района или намалям, за да им дам възможност да се отдалечат напред - зависи доколко са ентусиазирани да карат юнаците.

А аз така правя, когато съм с колата, че ги знам - просто в този момент, не винаги са върху себе си.
Mukaveev
Цитат(Cury @ 25/07/2017, 08:54) <{POST_SNAPBACK}>
Доколкото знам Бил Гейтс не се е заринал в мазератита, яхти и мацки с мокри фанелки, но намира за какво да си харчи парите по-смислено. Последно четох, че дал някакви милиони за борбата с комарите и пренасяните от тях болести.
Но има и друго, при неговите милиарди един Ролекс е като аз да си купя пакетче семки или да си оставя монетата от 20 стотинки в количката на Била... Говорим за съвсем други реалности, доста далеч от нас.

Затова пък у нас е пълно с хора, живеещи в коптор, но каращи Мерцедес или БМВ с голям двигател. Явно могат да си го позволят, но нормално ли е според теб???

Бил Гейтс е нещастен - вече с толкова пари няма нещо което да не може да си купи - ( негови думи )
Другия ти пример с хората с яки коли и жилища - кашони. Това е друг вид нямане, наблюдавано по нашите ширини. Мерак голям , възможност - малка.
Освен това когато имаш и харчиш - създаваш икономика , едни други хора започват да живеят около теб, поръчаш яхта , хеликоптер за нея , малка подводница , 3 джакузита, персонал за този малък кораб.....Изведнъж създаваш едни работни места , харчиш за продукт произведен от други хора , създаваш една малка галактика с дарът който ти е даден - да имаш. Светът е беден и твоят харч е глътка въздух за някой , парче хляб за друг , какпка вода за трети. Човекът с пари трябва да харчи ......за да постигне много и да има възможност да даде още повече на хората които имат нужда . Защото накрая ......кал при кал , пръст при пръст и отплаваме за едно друго място където няма скръб , болка и печал......
unguriano
Цитат(New @ 25/07/2017, 20:44) <{POST_SNAPBACK}>

Аре са, талаш има навсякъде. На 4 колела, на 2, на 2 крака........ biggrin.gif
unguriano
Цитат(trаnsalp @ 25/07/2017, 20:12) <{POST_SNAPBACK}>
Аз не мога да направя асоциация на мотор с хлебарка....прекалеееено съм пристрастен ....ако ме разбираш.

Ясно. Занимаваш се с наука и изучаваш хлебарките. laughing.gif
New
Това не прави мотоциклетистите най-недеждните и безопасни участници по пътищата. smile.gif
trаnsalp
Цитат(unguriano @ 25/07/2017, 22:07) <{POST_SNAPBACK}>
Ясно. Занимаваш се с наука и изучаваш хлебарките. laughing.gif

Обичам ги! biggrin.gif Тия мръсни мотористи, ще ми се тункват по моторите и магистралите... biggrin.gif
Catpuccino
Вчера един подобен на скакалец се носеше у лево с над 100 по бул. България в посока Витоша на задни гуми и с разперени ръце сякаш се е метнал на Титаник...

А бе как е мъжката версия на кифла az takovata.gif
Cury
Цитат(Catpuccino @ 25/07/2017, 22:15) <{POST_SNAPBACK}>
А бе как е мъжката версия на кифла az takovata.gif

Козунак?
Aya
Всичко наоколо е свързано с твоята тема. Всеки иска всичко и веднага. И ти му ръкопляскаш по презумпция.
След което твърдиш, че всъщност на теб много не ти е нужно- само да е качествено, че като почнат да се трупат вещи не е красиво и култивирано.

Малко като бащата на Нона от " Чифликът край границата".

Leon
Кифъл.
Личинка

Мен тези по шосето не ме дразнят, но в градаа...Като се разгърмят и разтрещят на всичките им пожелавам на желе да станат, мамаиммръсна... mad.gif Важи и за гърмящите автомобили.
unguriano
Цитат(New @ 25/07/2017, 22:10) <{POST_SNAPBACK}>
Това не прави мотоциклетистите най-недеждните и безопасни участници по пътищата. smile.gif

Естествено. Точно тва казвам, че матрияла е важен. animatedwink.gif
Аз кат съм пешеходец се старая да не правя дивотиите, които ме дразнят в тях, кат съм с кола. И така навържи и останалите комбинации - пеша, колело, мотор, кола. biggrin.gif
unguriano
Цитат(Leon @ 26/07/2017, 08:44) <{POST_SNAPBACK}>
Кифъл.

Тц, хот-дог. laugh.gif
Може и кроасан.
Persian
Цитат(unguriano @ 26/07/2017, 14:43) <{POST_SNAPBACK}>
Тц, хот-дог. laugh.gif

Не става.
Това се нарича Полова закуска. smile.gif
Jade
Мдааа и то много добра, особено неносени и от лимитирани серии.
Т.е. държани в сейф, няма никаква следа от употреба. След 30 години скъпият часовник е ооооще по-скъп.
trаnsalp
Цитат(Личинка @ 26/07/2017, 12:17) <{POST_SNAPBACK}>
Мен тези по шосето не ме дразнят, но в градаа...Като се разгърмят и разтрещят на всичките им пожелавам на желе да станат, мамаиммръсна... mad.gif Важи и за гърмящите автомобили.

Eee, бива ли такива работи -чак и на желе да станат. grin.gif Поне нещо по-леко им пожелавай - да им падне мотора от стоянка да им падне, жилото на газта да им се скъса, където не се спряха да го ръчкат. Също и да им се зацапат свещите та въобще да не могат да запалят тез търчила, където не се спряха като културни водачи на мпс. Защъкали ми между колите ... biggrin.gif
Поне си искрена обаче за разлика от други съфорумнички, които не си признават /аз вече съм ги диагностицирал де, но те се крият/
Cury
Цитат(trаnsalp @ 25/07/2017, 20:37) <{POST_SNAPBACK}>
Ммм... така между другото...не че нещо специално... или пък лично, но да те питам. Когато те задминават по магистралите тези гадини, какво усещаш ...в смисъл, така споменаваш ли ги ... на ум ... гласно ...до истерично, споменаваш ли родителите им или техни близки? С какво чувство се разделяте при кратките си срещи? doctor.gif

Когато ме задминат най-често изпитвам блажено доволство, че са се махнали и съм спрял да ги мисля. Да си чупят главите някъде напред, а не около мен. Понякога псувам разбира се, когато изникнат от нищото. Дразнят ме също, когато почнат да мрънкат, че шофьорите не ги пазят. А как да ги пазиш, като те сами не се пазят??? Никъде в правилника не пише, че разделителните ленти са пистата за мотоциклети. И ако аз карам в колона, а от страни в съседната лента също кара колона, имам всички основания да смятам, че никой няма да ми се материализира между двете колони с риск при най-малко кривване заради някоя дупка някоя кола да го засече. Но ги псувам наистина и си мечтая да има един снайпер, когато посред нощ си форсират моторите с шума от 120 децибела. Тогава вече ставам кръвожаден. Ама като няма полиция и държава, така ще е, именно държавата стимулира озлоблението и агресията у хората чрез своето бездействие.
trаnsalp
Цитат(Cury @ 26/07/2017, 16:16) <{POST_SNAPBACK}>
Когато ме задминат най-често изпитвам блажено доволство, че са се махнали и съм спрял да ги мисля. Да си чупят главите някъде напред, а не около мен. Понякога псувам разбира се, когато изникнат от нищото. Дразнят ме също, когато почнат да мрънкат, че шофьорите не ги пазят. А как да ги пазиш, като те сами не се пазят??? Никъде в правилника не пише, че разделителните ленти са пистата за мотоциклети. И ако аз карам в колона, а от страни в съседната лента също кара колона, имам всички основания да смятам, че никой няма да ми се материализира между двете колони с риск при най-малко кривване заради някоя дупка някоя кола да го засече. Но ги псувам наистина и си мечтая да има един снайпер, когато посред нощ си форсират моторите с шума от 120 децибела. Тогава вече ставам кръвожаден. Ама като няма полиция и държава, така ще е, именно държавата стимулира озлоблението и агресията у хората чрез своето бездействие.

Всичко беше в рамките на нормалното, но като стигнах до снайпера вече разбрах, че нещата излизат извън контрол. Злото те завладява. biggrin.gif

Иначе си прав по всички точки.
unguriano
когато посред нощ си форсират моторите с шума от 120 децибела. Тогава вече ставам кръвожаден. Ама като няма полиция и държава, така ще е,

A, ако така си бръмчи? wavetowel2.gif
Питето
А реално, говориш за липсващата полиция...
trаnsalp
Цитат(Питето @ 26/07/2017, 21:44) <{POST_SNAPBACK}>
А реално, говориш за липсващата полиция...

А може би за липсващото съзнание ... поне в този момент. Проблемите общо взето са, че няма съзнание. Не може всичко да се контролира, коригира, да се води за ръката за всичко и така да вървят нещата.
New
Тогава на боклука. smile.gif
New
Ама като няма полиция и държава, така ще е, именно държавата стимулира озлоблението и агресията у хората чрез своето бездействие.

Имам идея за ченгетата. Трябва да отменят фиксираните глоби и да им разрешат официално да искат пари от нарушителите. Колкото могат да изсмучат - толкова. Ще работят на процент, не за заплата. Примерно 50% отива за държавата, 50% за тях. Колкото повече нарушители хванат, толкова по-добре. Но, всичко се записва с камери, да няма измами.
Обзалагам се, че след като масово народът поолекне финансово, в един момент всички ще спазват стриктно правилата, дори и мутрите. Хазната добре ще се напълни, а ченгетата ще станат работохолици.
smile.gif
Alexfield
Снайперът е добро решение, но бедата е, че много често попада в неправилните ръце animatedwink.gif
Persian
Цитат(New @ 26/07/2017, 23:49) <{POST_SNAPBACK}>
Хазната добре ще се напълни

Джобовете на управляващите не са хазната.
Питето
Там за където си тръгнал... по таз пътека няма да стигнеш. Аз веднага ще се абонирам при катаджиите, та хем да не ме спират (щото съм абонат и плащам постоянно некакви кинти, дори да не шофирам), хем да ме таксуват по-евтинко ако се олея и няма как да ме прикрият. На жаргон е "чадър" и се ползва не само при катаджиите. Мили родни картинки. Това да вадиш пари от пътя, знаеш ли че у българско се е продавал път ежегодно? Ей нА — цъкай и чети как се продава път на бартер още от миналия век... wavetowel2.gif
Catpuccino
Не жаля пари за пътувания защото вярвам,че емоциите и усмивките са по-ценни.
Не жаля пари за хобито си.
Имам любима марка дрехи, козметика и любима марка кола...зная, че нещо друго
би било по-изгодно, но не ме кефят количествата и не бих дала дори и малко пари
за нещо, което не ме кефи. И пари не давам когато надуша муфтаджийство!
unguriano
Цитат(Catpuccino @ 27/07/2017, 19:30) <{POST_SNAPBACK}>
И пари не давам когато надуша муфтаджийство!

А така. И нема почерпиш ближния ена бирка? biggrin.gif
Catpuccino
Ааааа аз ку се кефя ...нема проблемация, мистър Юнг smile.gif))) ма да ме ръчкат съ газирам wavetowel2.gif
hristam
Цитат(Catpuccino @ 27/07/2017, 19:49) <{POST_SNAPBACK}>
Ааааа аз ку се кефя ...нема проблемация, мистър Юнг smile.gif))) ма да ме ръчкат съ газирам wavetowel2.gif

Бе от как открих тая емотикона wavetowel2.gif се питам мъжка ли е тя, и това, дето развява дали не са дамски бели гащи? Ти как мислиш?
Catpuccino
тва е галактически стопаджия wink.gif да знаеш smile.gif
New
Буквално за хазната говорех, Перси.
New
Ми абонирай се, къв ти е проблемът?! Важното е да си плащаш редовно абонамента.
unguriano
Цитат(Catpuccino @ 25/07/2017, 22:15) <{POST_SNAPBACK}>
Вчера един подобен на скакалец се носеше у лево с над 100 по бул. България в посока Витоша на задни гуми и с разперени ръце сякаш се е метнал на Титаник...

Има ги, да. Ма монетата има 2 страни, знаеш. biggrin.gif
Движа днес по голям булевард, с 3 ленти. В дясна лента, не по осевата линия. Не карам бързо, не се и влача. Ми задмина ме един Пк отдясно, кривна рязко на 2 педи от предната ми гума....
Питето
Що ли не се учудвам... ма то, мотиката батерии няма — колкото щеш пъти я настъпи, толкова пъти ще те удари. svirkam si.gif
Питето
Нема такова животно като "съзнателен гражданин". Има 99% събираемост на глобите, което бъркане в джоба води до изграждане на определено съзнание, което съзнание те спасява от онези с глобите...
trаnsalp
Цитат(Питето @ 29/07/2017, 00:42) <{POST_SNAPBACK}>
Нема такова животно като "съзнателен гражданин". Има 99% събираемост на глобите, което бъркане в джоба води до изграждане на определено съзнание, което съзнание те спасява от онези с глобите...

grin.gif Като термин може и да няма, но признат или не признат, осъзнат или неосъзнат, всеки проявява в различна степен като качество и количество някакво съзнание.
Глобите са си глоби, законът си е закон, нека правят, както е записано там в тефтерите им. Съзнанието е нещо съвсем друго. Много често то е съгласно със закона и глобите, но може и да не е. Тогава като удариш чертата съзнанието е това, което управлява, а не закона и глобите, но когато няма съзнание, тогава управляват законите и глобите. Ама тази управия няма управия.
Ако имаш съзнание може да не се уповаваш на закона. Когато сключвам договорни отношения с някой било то брак, по работа или други взаимоотношение, ако се стигне до там да разчитам на закона, то значи цялата ситуация е провал за мен. Договорите и законите, правата са нищо, ако няма съзнание.
Според мен е лоша работа, че хората се опират на закона, а не на съзнанието, но така е когато няма чест и истина. Има хора с две думи се разбират за бъдещите си взаимоотношения. Има други, които и 10 адвоката не могат да ги спасят от мрежите, в които се оплитат.

Всъщност онези със 99% събираемост на глобите имат друго съзнание и затова имат тази събираемост, а не, че имат това съзнание, защото имат събираемост.

За един истински случай ще ти кажа. Един българин отишъл да работи в Япония. Там в един отдел носели нещо като химикал в горният си джоб. Попитал ги, какво е това. Казали му, че е датчик, който следи дали си на работното си място. Той веднага попитал "а не може ли да го оставиш на мястото си и да излезеш?" " Не съм се замислял за това" сериозно му отговорил японеца. През ума не му е минало.
Случаят е толкова показателен за различният тип съзнание, че имам чувството да е измислен, но ми го казаха като реален.

Все пак те разбирам, какво имаш в предвид. Аз не вярвам в силата на репресията, глобите, закона, подчинението и пр. Това е друг свят за мене. /тук ми липсва една емотикона на здрависване като тази
Alexfield
Цитат(trаnsalp @ 29/07/2017, 13:19) <{POST_SNAPBACK}>
...
Всъщност онези със 99% събираемост на глобите имат друго съзнание и затова имат тази събираемост, а не, че имат това съзнание, защото имат събираемост.
...

Ето тук няма да се съглася с теб: Постави германеца в български услаовия и съвсем скоро въпреки "съзнанието" си ще установиш, че се държи съвсем като българин.
То не може всички наоколо да скатават, а ти да се натискаш да плащаш всичко дори и непоискано.
Питето
Чест и истина... са плод на онези 99% събираемост, всъщност по онези времена "глобите" са били физически и брутални, та тези брутални глоби са издигнали честта и истината на висота, щото да не се стига до бруталните наказания. Същия е произхода и на "доброто възпитание" и "учтивостта" и подобните "високоцивилизовани" прояви на самосъзнанието. Малко е странно, обаче схемата е точно такава — navikvane.gif и после идва самосъзнанието да не се повтаря иконката.
trаnsalp
Цитат(Alexfield @ 29/07/2017, 22:23) <{POST_SNAPBACK}>
Ето тук няма да се съглася с теб: Постави германеца в български услаовия и съвсем скоро въпреки "съзнанието" си ще установиш, че се държи съвсем като българин.
То не може всички наоколо да скатават, а ти да се натискаш да плащаш всичко дори и непоискано.

Всъщност да си съзнателен не го разбирам, че трябва да си изпълнителен и подчинен като ученичка /те вече не са такива, но израза е останал/. Ако да плащаме е безмислено, какъв е смисълът да плащаме. Понеже някой седнал и измислил, че трябва така да се плаща?
Аз съм имал шеф германец, който знаеше перфектно български значи от много време е бил тук. Ами различен беше. Не, че ми плащаше осигуровки, докато бях на борсата, макар че му поисках, но беше доста съобразителен.
Да не вдигаш шум посред нощ пред блока нищо не струва освен съзнание. Да платиш за нещо, в което не вярваш, че си заслужава, вече струва доста и не е въпрос само на съзнание.
trаnsalp
Цитат(Питето @ 29/07/2017, 23:06) <{POST_SNAPBACK}>
Чест и истина... са плод на онези 99% събираемост, всъщност по онези времена "глобите" са били физически и брутални, та тези брутални глоби са издигнали честта и истината на висота, щото да не се стига до бруталните наказания. Същия е произхода и на "доброто възпитание" и "учтивостта" и подобните "високоцивилизовани" прояви на самосъзнанието. Малко е странно, обаче схемата е точно такава — navikvane.gif и после идва самосъзнанието да не се повтаря иконката.

То и сега наказанията за безчестие и лъжи са големи - например развод, но на кой му пука. А за да ти пука трябва съзнание. И не, че ще ги подмине наказанието, но се усещат чак когато платят цената. А всичко можеше да е по-добре, ако просто имаха съзнание.
В работата също. Губят клиенти, всеки им е за последно, но не им пука, пак я карат така и другите са им виновни. Когато те излъже няма да отидеш отново и после ще каже, ами няма работа в Бг.
Много пъти съм се чудел защо постъпват така. Дори и темата за картера е заради това. Тези хора плащат цена, но просто не могат да разберат, защо я плащат, не могат да осъзнаят и така я карат.
New
Тя така или иначе те удря в момента, само дето на нея и излиза безплатно удоволствието.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.