Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Kиев взять
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Хасан
Цитат(Shade @ 02/04/2022, 20:27) <{POST_SNAPBACK}>
Питаш мен какво мисля? За разлика от теб, на когото всичко е ясно, не мисля, че два хеликоптера, бомбардирали цел на руска територия са заплаха за Русия. Но допускам, че не е изключено това да е началото на утъпкване на пътека с проучване бързината и ефективността на ответната реакция и набелязване на стратегия. Вече по-настойчиво се поставя въпросът за предоставяване F-15 и F-16 на украинците. Изтребители, превъзхождащи руските по някои параметри, и с добри възможности за изплъзване от руските зенитни установки.

Защо реши, че мисля че са заплаха за сигурността на Русия? unsure.gif
Едва ли, тия вече имат обица на ухото. Ако влязат и с Ф 16 работата ще стане дебела. И защо да го правят, не ли по-добре да пазят собственото си небе. От къде ще излитат, не ми стана ясно. От други държави, не става.
Ти нали плащаш данъци в САЩ? Безразлично ли ти е, че твоите данъци ще отидат за самолети, които ще бъдат подарени на Украйна?
Питето
Всеки нормален човек, като е притеснен от нещо взема мерки срещу нещото. Снишаването не е "вземане на мерки" а е покана за "още от същото". Та нормалния свят взема мерки да "свари жабата". Да, изглежда малко по-скъпо, но пък е "кво му плащаш" спрямо пълномащабна война Русия-НАТО. Накрая икономически разпад на Русия до ниво да не може да си поддържа ядрения арсенал в достатъчно количество за да прескочи ракетната отбрана на НАТО, от там в Кремъл ще слязат на земята и може би внуците на днешните войничета да се окажат нормални хора в прилично нормална държава.
Хасан
Цитат(Питето @ 02/04/2022, 23:09) <{POST_SNAPBACK}>
Всеки нормален човек, като е притеснен от нещо взема мерки срещу нещото. Снишаването не е "вземане на мерки" а е покана за "още от същото". Та нормалния свят взема мерки да "свари жабата". Да, изглежда малко по-скъпо, но пък е "кво му плащаш" спрямо пълномащабна война Русия-НАТО. Накрая икономически разпад на Русия до ниво да не може да си поддържа ядрения арсенал в достатъчно количество за да прескочи ракетната отбрана на НАТО, от там в Кремъл ще слязат на земята и може би внуците на днешните войничета да се окажат нормални хора в прилично нормална държава.

И всичко това след 30 години...
Война е по-вероятно да има, ако има продължителна Студена война. Ей тук мислим различно.
Иначе по другото, нямаме големи различия, освен за санкциите.
agrippa
Цитат(Хасан @ 30/03/2022, 03:56) <{POST_SNAPBACK}>
Едно не ми стана ясно. Как така руската армия за нищо не става, а заради нея ще се налага всички натовски страни да повишават разходите си за отбрана. На всичкото отгоре я санкционираме Русия за да я отслабим допълнително. Тя Украйна не може да завладее вече повече от месец, а ще завладее Европа. Я, по-спокойно и да си гледаме кефа. sunbathing.gif

Да де, ама имат ракети още, дето летят надалеч и разрушават. Трябва ни ефективна противоракетна отбрана. А също РФ да нямат възможности да ги произвеждат още и да ги изстрелват.
agrippa
Цитат(Hartmann @ 31/03/2022, 07:26) <{POST_SNAPBACK}>
Армия, която захвърля войниците си сред полето като кучета (то нормалните хора дори кучетата си не изоставят така), не може да вземе нито Киев, нито Чернобаевка, нито каквото и да било. Най-много до превземат някой свинарник.
Явно затова го правят – да откарат военни трофеи към къщи, каквото отнесат от къщи и магазини. Но мародерството явно е по-слаб стимул и мотивация за водене на война.
Предполагам всичко ще им удържат от валутните резерви и стопирани сметки.
Shade
Цитат(Хасан @ 02/04/2022, 13:00) <{POST_SNAPBACK}>
Защо реши, че мисля че са заплаха за сигурността на Русия? unsure.gif
Едва ли, тия вече имат обица на ухото. Ако влязат и с Ф 16 работата ще стане дебела. И защо да го правят, не ли по-добре да пазят собственото си небе. От къде ще излитат, не ми стана ясно. От други държави, не става.
Ти нали плащаш данъци в САЩ? Безразлично ли ти е, че твоите данъци ще отидат за самолети, които ще бъдат подарени на Украйна?

Наивни въпроси.
Размерът на данъците, които плащам, зависи от приходите ми, а не от това кой на кого какви самолети е подарил. Обаче цената на бензина при мен гони $6 на галон, което никак не ми е безразлично. И след става дума за единствената европейска страна, която през последните 80 години регулярно нахлува с войска в съседите си, която упорито се дистанцира и изолира от цивилизования свят, заплашвайки го непрекъснато с ядрените си оръжия, то приветствам подаряването на самолети, които са един от лостовете да бъде най-сетне омиротворена тази страна, управлявана от агресивен диктатор, който разбира само езика на силата.
Без значение е, че разни слабоумни русофили са във възторг с вярата си, че нацистът всъщност унищожавал нацисти чрез геноцид на мирно население.
Alexfield
Самолетите няма да умиротворят Кремъл. Само тоталната липса на средства може да ги накара след десетилетия страдание да предадат доброволно ядрения си арсенал. Диктатура с ядрен потенциал заслужава само едно. Казал го е Рейгън преди доста години:
"Ами тогава ще ги накараме да ядат ракети!"
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.