Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Геноцид
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
Hartmann
Геноцидът, извършен от руската армия в украинските градове Буча, Ирпен, Мариупол и др. е доказан и заснет, има видеа, има свидетели на очевидци, няма какво да се разисква по тези факти. Известно е също които точно подразделения на руската армия са извършили това, има списъци на имената на техните офицери, сержанти и войници.

Въпросът е в друго - какво трябва да предприеме конкретно България след тези случаи на тежки престъпления срещу човечеството (за тях няма давност)? Как трябва България да процедира с руските дипломати в страната, какви нови отношения трябва да се изграждат с Руската Федерация, как трябва да се отнасяме към "обикновените" руснаци в страната, които продължават да подкрепят руската власт?

И още нещо - как да процедираме с българските граждани, които поддържат войната на Русия срещу Украйна?

Тарабас
Секи сам си преценя.

От време на време разни роднини или приятели се обаждат. Ако може да помогнем, кола да купят, лекарство да намерим, разни специалисти, стоки и услиги.
Някак не върви подобни родни орки да идват в соросоидни държави, да молят разни джендъри да им вършат услуги.

Кола ше си купуват от Расия. Там да си лекуват децата и себе си. Пашли в канале!
wal
Цитат
какви нови отношения трябва да се изграждат с Руската Федерация, как трябва да се отнасяме към "обикновените" руснаци в страната, които продължават да подкрепят руската власт?

И още нещо - как да процедираме с българските граждани, които поддържат войната на Русия срещу Украйна?

Отношения, че и нови!Нарича се скъсване на дипломатическите отношения, сиреч никакви отношения.Правили сме го с въпросната държава през далечния ХIX-и век.Да напомня, тогава юридически сме били васално княжество.
На последния въпрос - във ФБ има бутон за блокиране, трябва да се използва независимо от това дали тези създания са ви съученици, колеги от ВУЗ-а или от фирмата, дали имате общи приятели и общи ергенски спомени.Десетина са ми вече в плейлистата.
Тарабас
Абсолютно! Всички орки в канала!
evanka
Цитат(wal @ 03/04/2022, 19:24) <{POST_SNAPBACK}>
На последния въпрос - във ФБ има бутон за блокиране, трябва да се използва независимо от това дали тези създания са ви съученици, колеги от ВУЗ-а или от фирмата, дали имате общи приятели и общи ергенски спомени.Десетина са ми вече в плейлистата.

Като ги блокираш, ти не ги виждаш, но те продължават да се радват на Путин и други хора го виждат.
Аз не блокирам, а упорито се разправям и споря, като типична жена (няма отърване), така спора се вижда и от другите му приятели и го поставя в кофти светлина.
viara
Цитат(wal @ 03/04/2022, 20:24) <{POST_SNAPBACK}>
Отношения, че и нови!Нарича се скъсване на дипломатическите отношения, сиреч никакви отношения.Правили сме го с въпросната държава през далечния ХIX-и век.Да напомня, тогава юридически сме били васално княжество.

И аз така правя. Прекратих контакти подобни. Още преди на антиваксърите бях казала, да се отписват.
Ама те така и не се отписаха. С малки изключения почти същите са и русофили.
Най-интересното, че имащи се за много духовни и тем подобни, също са в двете групи, с които не общувам.
Много са агресивни станали. Днес блокирах една щото благодарих на Бог, че ме е отървал от руския фашизъм.
Имам в предвид русофилите от х-форума. Отървах се.
Да, бях впечатлена от величието на моя Бог. Благодаря!
Тя взе да ми пуща снимки от 2014 година. Нахална, ама много. Като иска да си ги пуща на нейната страница.
Изтрих и блокирах съответно.
А ще каже човек, че Бог отмъщава на агресора. Същите работи му се случват дето ги минах ... или много подобни ако не са същите. Запори, аз имах запор. Него го опирари от рак на щитовидната жлеза, мен от карцином.
Не щат да му купуват продуктите. И на мен не знам поради каква причина преди не ми ги купуваха. Все едно имаше стоп.
И все едно всичко дет се случи на мен, се връща. Какво нещо само.
Аз не съм знаела кои са ми враговете, но явно Бог е знаел и им въздава... знам ли.
Аз просто се молех Божията воля да бъде. Явно това е Божията воля.
Чух изказване. А и Башар се е изказал. Всички вярват, че агресора ще си получи заслуженото и народът руски ще бъде освободен от тази агресия и тирания.

ПП И аз вярвам същото.
Hartmann

Не виждам "скъсване на дипломатическите отношения". Докато руските орки разстрелват цивилното украинско население, другарката Митрофанова си прави каквото си иска, когато я викат на килимчето се прави на разсеяна и обяснява, че руските орки в Украйна спасявали украинците както станало с българите през 1878. Освен това нарича българското население както си иска - подлоги, предатели, убийци, нацисти и пр. Българското правителство се прави на приятно разсеяно и таварищ Митрофанова продължава да си разиграва коня.

А блокирането във Фейса не стига. Тези български граждани са сред нас, (вкл и тук, във форума) и ръкопляскат на убийствата, извършвани от една откровено фашистка държава. Затова питам - какво да ги правим?
Rat_in_the_house
Украинците в случая, използвайки предимството си на информационния фронт, малко злоупотребяват с терминологията. Доказаните случаи на геноцид в света, за последните 100 години са много малко. Има Конвенция на ООН за предотвратяване и наказване на престъплението геноцид. Доста стара, но си е в сила и днес. Досега има само три държави в света, в които е прието, че е извършван геноцид. Това са Камбоджа, Руанда и Югославия. Броят на жертвите се измерва от десетки хиляди до милиони. За геноцид в Украйна все още не можем да говорим по никой начин. И е добре да си остане така.
Извършват се обаче военни престъпления, за които има друг ред.
Какво можем да направим...Ами нищо различно от това, което правят другите държави от цивилизования свят, към който твърдим, че принадлежим. Или поне правителството го твърди, защото аз имам някои съмнения за тази ни принадлежност като цяло.
Продължават да се издават визи а руски граждани. Странно, но...продължават да се издават. Крайно време е това да спре. Програмата "обезпечен пенсионер" не е спряна. Нещо което трябваше преди години да е направено.
Изключително стрнно, но продължават да се изпращат колетни пратки. Защо...никой не знае. В ЕС отдавна идентифицираха това като системен риск от заобикаляне на санкциите и поетапно се спира. Българските интернет магазини и търговците не изискват от клиентите си дори формално да декларират, че закупената стока няма да се внася в Русия и няма да се ползва на територията на Русия.
По отношение н банковите сметки на руски и белоруски граждани, върху които ЕЦБ поиска от нас засилен контрол...не е ясна какво се случва от страна на БНБ.

Можем да направим двайсетина неща, още утре. Защо не са направени...е интересен въпрос, на който аз поне не мога да отговоря.
Потребител

... погледнете тези - смели, свободни, уязвими членове на съпорт групата по самозадоволяване ...

... и в същото време виждаме една теснота, боязливост, ограниченост на визията ...

... излъчват особено искрена на първично ниво, ще употребя фразата "прямота" :.) ...

... другари! отбелязвам го само за да подчертая фундаментално значение на мненията ви, не само за решаването на кризата в Украйна, ами и за утвърждаване на идеята за световен мир като пътеводна светлина! ...

Вярвам, че ще опитвате ... според силите си ...

Един съвет /заради всички нас/ - не се отказвайте! :.)

Приятен ден!

:.)

Buitenlander
Цитат(Потребител @ 03/04/2022, 21:38) <{POST_SNAPBACK}>
... погледнете тези - смели, свободни, уязвими членове на съпорт групата по самозадоволяване ...

... и в същото време виждаме една теснота, боязливост, ограниченост на визията ...

... излъчват особено искрена на първично ниво, ще употребя фразата "прямота" :.) ...

... другари! отбелязвам го само за да подчертая фундаментално значение на мненията ви, не само за решаването на кризата в Украйна, ами и за утвърждаване на идеята за световен мир като пътеводна светлина! ...

Вярвам, че ще опитвате ... според силите си ...

Един съвет /заради всички нас/ - не се отказвайте! :.)

Приятен ден!

Ха, …..Прогнозиста…. laugh.gif
Аз като ти казах да бЕгаш зад ъгъла и да чакаш новата тема, ти май съвсем буквално го възприе laugh.gif
Виж там , метни едно око и в другата тема, доста въпроси се понатрупаха към теб…
Потребител

... в края на устните, лиги ли са това!? ... Buitenlander, на вашите години!? ... засрамете се! ...

п.п. ... тъкмо мислех, че липсва нещо в стадото - искрено съм ви благодарен! :.) ...

Поздрави!

Hartmann
Та кога, казваш, да чакаме падането на Киев? smile.gif

Поздрав от твоите хора още от 2-ри март - дата, на която според тебе и други велики иксперты трябваше "всичко да е свършило":

Shade
Цитат(Потребител @ 03/04/2022, 13:00) <{POST_SNAPBACK}>
тъкмо мислех, че липсва нещо...

Може ли аз да изразя съгласие с теб?
Отчетливо липсва лигавият ти снобизъм. Включвай се по-често!
Hartmann
Цитат(Rat_in_the_house @ 03/04/2022, 22:35) <{POST_SNAPBACK}>
Украинците в случая, използвайки предимството си на информационния фронт, малко злоупотребяват с терминологията. Доказаните случаи на геноцид в света, за последните 100 години са много малко. Има Конвенция на ООН за предотвратяване и наказване на престъплението геноцид. Доста стара, но си е в сила и днес. Досега има само три държави в света, в които е прието, че е извършван геноцид. Това са Камбоджа, Руанда и Югославия. Броят на жертвите се измерва от десетки хиляди до милиони. За геноцид в Украйна все още не можем да говорим по никой начин. И е добре да си остане така.
Извършват се обаче военни престъпления, за които има друг ред.
Какво можем да направим...Ами нищо различно от това, което правят другите държави от цивилизования свят, към който твърдим, че принадлежим. Или поне правителството го твърди, защото аз имам някои съмнения за тази ни принадлежност като цяло.
Продължават да се издават визи а руски граждани. Странно, но...продължават да се издават. Крайно време е това да спре. Програмата "обезпечен пенсионер" не е спряна. Нещо което трябваше преди години да е направено.
Изключително стрнно, но продължават да се изпращат колетни пратки. Защо...никой не знае. В ЕС отдавна идентифицираха това като системен риск от заобикаляне на санкциите и поетапно се спира. Българските интернет магазини и търговците не изискват от клиентите си дори формално да декларират, че закупената стока няма да се внася в Русия и няма да се ползва на територията на Русия.
По отношение н банковите сметки на руски и белоруски граждани, върху които ЕЦБ поиска от нас засилен контрол...не е ясна какво се случва от страна на БНБ.

Можем да направим двайсетина неща, още утре. Защо не са направени...е интересен въпрос, на който аз поне не мога да отговоря.

Мариупол е град с големината на Пловдив. В този град няма нито една здрава и незасегната сграда - абсолютно всички сгради - жилищни, търговски, обществени и пр - са или напълно унищожени или частично повредени и негодни за използване. Много жители още са в града, но в Мариупол няма нито ток, нито вода, естествено няма и интернет, последните журналисти се изнесоха преди 2 седмици - а около 150 000 от населението все още е в града. Каква част от тези хора са умрели вече от обезводняване, от глад, от болести, от раните си - никой не може да каже в момента. Но да кажем, че това не е геноцид. Добре - в град Буча има няколко стотин застреляни цивилни, част от тях - със завързани ръце. Знае се, че поне на няколко руски подразделения е била дадена заповед да се избиват всички мъже между 18 и 60 год, т.е. всички годни да вземат оръжие. Това се подтвърждава не само от пленени руски военни, но и от прихванати разговори. Ако това не е геноцид, какво е тогава?
ЕксГорски
Oбърна ли си спестяванията в рубли?
Kаква руска техника ползваш в момента?
Shade
Интересно къде изчезнаха всезнаещите гласовити русофили като Жорето, Solly и Бай Ганьо? Сега му е времето да ни открехнат, че изтезания и убийства на цивилни граждани с ръце вързани отзад, изстрел в тила и хвърляне в масови гробове не е добре познат от историята "традиционен" руски стил на окупация, а е постановка:
https://www.cnn.com/2022/04/03/europe/bucha...intl/index.html

Да коментират също така мародерските изпълнения на "освободителите". Руските окупатори влачат дори женско бельо от украинските домове. Очевидно и това е лукс в Русия, та се канят да продават или да правят подаръци на жените си:
https://www.youtube.com/watch?v=OmjoSEg6EBI
viara
Цитат(Shade @ 04/04/2022, 02:53) <{POST_SNAPBACK}>
Интересно къде изчезнаха всезнаещите гласовити русофили като Жорето, Solly и Бай Ганьо? Сега му е времето да ни открехнат, че изтезания и убийства на цивилни граждани с ръце вързани отзад, изстрел в тила и хвърляне в масови гробове не е добре познат от историята "традиционен" руски стил на окупация, а е постановка:
https://www.cnn.com/2022/04/03/europe/bucha...intl/index.html

Да коментират също така мародерските изпълнения на "освободителите". Руските окупатори влачат дори женско бельо от украинските домове. Очевидно и това е лукс в Русия, та се канят да продават или да правят подаръци на жените си:
https://www.youtube.com/watch?v=OmjoSEg6EBI

На мен изобщо не ми липсват.

Цитат: Комунизмът е по-страшен и от фашизма
https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/zh...ashizma-5614331

Да, някои са го прозрели доста по-рано ...

Цитат от горния линк: Комунистическите режими са избили много повече хора, отколкото фашистките, каза авторът на "Тоталитарните близнаци".

"Трябва комунизмът да бъде забранен и инкриминиран точно както и фашизмът, както стана в края на Втората световна война по времето на Нюрнбергския процес. Това нещо трябваше да стане", заяви д-р Желев.

Още една пророческа книга на Желю Желев
https://m.helikon.bg/170224-%D0%A2%D0%BE%D1...0%BD%D0%BE.html

И още нещо по темата с днешна дата
https://news.bg/world/kuleba-i-sharl-mishel...-kray-kiev.html
viara
Цитат(viara @ 04/04/2022, 06:00) <{POST_SNAPBACK}>
На мен изобщо не ми липсват.

Цитат: Комунизмът е по-страшен и от фашизма
https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/zh...ashizma-5614331

Да, някои са го прозрели доста по-рано ...

Цитат от горния линк: Комунистическите режими са избили много повече хора, отколкото фашистките, каза авторът на "Тоталитарните близнаци".

"Трябва комунизмът да бъде забранен и инкриминиран точно както и фашизмът, както стана в края на Втората световна война по времето на Нюрнбергския процес. Това нещо трябваше да стане", заяви д-р Желев.

Още една пророческа книга на Желю Желев
https://m.helikon.bg/170224-%D0%A2%D0%BE%D1...0%BD%D0%BE.html

И още нещо по темата с днешна дата
https://news.bg/world/kuleba-i-sharl-mishel...-kray-kiev.html

Пропуснала съм да си допълня цитат от Умберто Еко

Фашистките правителства са обречени да губят войните, защото са конституционно неспособни обективно да преценяват силата на противника си.
От осма точка.
https://chitanka.info/text/13189-vechnijat-fashizym
Hartmann
Цитат(Rat_in_the_house @ 03/04/2022, 22:35) <{POST_SNAPBACK}>
Украинците в случая, използвайки предимството си на информационния фронт, малко злоупотребяват с терминологията.

Световните медии мислят друго:
https://www.theguardian.com/world/2022/apr/...cities-in-bucha
Дaни

Няма такъв вариант, при който всякакви отношения с Русия да бъдат скъсани, няма да бъдат скъсани, никога не сме се отличавали като държава с радикална политика и при наличието на толкова много проруски партии, това и в бъдеще няма да се промени. А и мисля, че не е и нужно, при положение, че нещата са динамични и непрекъснато се менят.
За ФБ аз ползвам бутон за блокиране само, когато някой ме дразни с простотиите си, заради изказано мнение, което се различава от моето, не блокирам. Наблюденията ми са, че много добри и готини хора имат възгледи, заради които ти твърдиш, че блокираш. Не мисля, че възгледите им са такива, защото са лоши или защото се кефят на страданията на хората или нещо подобно. wacko.gif По-скоро виждат действителността от друг пропаганден ъгъл, имат по-различно обяснение за случващото се, вероятно са свързани с хора, които по друг начин тълкуват нещата и т.н. и т.н. Това не е повод да ги блокирам и няма да го направя. Единственото, което правя, за да държа моя ФБ чист е да проверявам непознатите хора, които искат да ми станат приятели, какво публикуват по стените си и ако преценя, отхвърлям поканите и това е. Смятам, че известна търпимост спрямо мненията на хората трябва да има, сигурна съм, че никой от тези, които познавам, не одобрява хора да страрат, но има хора, които твърдят, че информационно затъмнение, неправилно представяне на фактите и т.н. и т.н., заблудата им не и няма да бъде основание да ги блокирам.
Alexfield
Аз нямам какво да кажа. Путлер се случи 2000-та година. Това са само 77 години след Хитлер: 1933-та.
1938-ма Хитлер е анексирал Судетска област от Чехия. 2014-та Путлер анексира Кримския полуостров от Украйна.
Историята се повтаря. Лошото е, че следва световна война - 3-та поред.
Тарабас
Ползва речник на чуждите думи с превод на руски
Rat_in_the_house
Както писах, военни престъпления вероятно има, при това многобройни.
Геноцидът е друг тип явление. Там целенасоченото унищожение на хора е в голям мащаб и засяга цели поколения.
Shade
Цитат(Rat_in_the_house @ 03/04/2022, 12:35) <{POST_SNAPBACK}>
Украинците в случая, използвайки предимството си на информационния фронт, малко злоупотребяват...

Руският външен министър Лавров твърди, че изнесените случаи на масови изтезания и брутални убийства на цивилни в Буча са театрална постановка, създадена с цел злепоставяне на Русия. Подобна реторика е типична при всички военни престъпления, които често са трудно доказуеми. В случая, обаче, международната преса присъства на място, докато труповете на избитите са все още топли. И няма шест-пет. Изключено е руските войници да са извършвали масови убийства на своя глава без да им е заповядвано. На своя глава руснаците рядко стигат по-далеч от грабежи и вехтошарски изпълнения.
Така че предстоят сериозни международни дела с персонални обвинения към Путин. С всичките им последствия. Дали ще бъдат формулирани както военни престъпления или геноцид, е отделен въпрос.

Продължава да е за учудване, че нашенските ортодоксални русофили нещо никакви ги няма на хоризонта. Тук и сега е мястото да отстояват и защитават аргументирано про-путинската си позиция.
Къде са?
нищ по дух
Цитат(Shade @ 04/04/2022, 19:10) <{POST_SNAPBACK}>
Къде са?

Двама са въдворени, но другите за които писа по-рано, ако са пропутьинисти, не знам с какво биха го оправдали.
The_Purifier
Цитат(Shade @ 04/04/2022, 02:53) <{POST_SNAPBACK}>
Интересно къде изчезнаха всезнаещите гласовити русофили като Жорето, Solly и Бай Ганьо?

Липсват ли ти?
Shade
Цитат(The_Purifier @ 04/04/2022, 10:21) <{POST_SNAPBACK}>
Липсват ли ти?

Да. Винаги съм ги чел с удоволствие. За протокола: теб също.
The_Purifier
Цитат(Shade @ 04/04/2022, 20:44) <{POST_SNAPBACK}>
Да. Винаги съм ги чел с удоволствие. За протокола: теб също.

Радвам се. Знам, че не си глупав човек.
Hartmann
Цитат(Rat_in_the_house @ 04/04/2022, 18:42) <{POST_SNAPBACK}>
Както писах, военни престъпления вероятно има, при това многобройни.
Геноцидът е друг тип явление. Там целенасоченото унищожение на хора е в голям мащаб и засяга цели поколения.

За геноцид беше признато случилото се в Сребреница. Очевидно украинската Сребреница е град Буча. Някои медии, както виждаш, наричат нещата с истинските им имена - геноцид, а други наричат Русия "нещо по-лошо от ИДИЛ"

Shade
Цитат(Hartmann @ 05/04/2022, 02:28) <{POST_SNAPBACK}>
За геноцид беше признато случилото се в Сребреница. Очевидно украинската Сребреница е град Буча. Някои медии, както виждаш, наричат нещата с истинските им имена - геноцид, а други наричат Русия "нещо по-лошо от ИДИЛ"

Ето я Сребреница. Остава да видим дали ще се появи такава картинка и от Украйна. И дали нашенските високо етични русофили този път ще се започнат да се пеняват "Ама защо НАТО бомбардира Сърбия, а пък не бомбардира Русия?". Или ще продължат мълчат, както се наблюдава напоследък...
нищ по дух
Цитат(Shade @ 05/04/2022, 16:18) <{POST_SNAPBACK}>
Ето я Сребреница. Остава да видим дали ще се появи такава картинка и от Украйна. И дали нашенските високо етични русофили този път ще се започнат да се пеняват "Ама защо НАТО бомбардира Сърбия, а пък не бомбардира Русия?". Или ще продължат мълчат, както се наблюдава напоследък...

Радиомълчанието е руски похват от съветско време, не се знае защо не пишат, мислят, анализират, може да излеят изведнъж всичко, което им е в сърцето, освен това тук се цитираха точки, алинеи, наказателен кодекс, какво да пишат, после някой да се разправя със съдилища, а пък едно време заглушаваха RFE, BBC, VoA, DW, а сега заглушиха заглушителите, заглушиха и техните поддръжници, lati1960 и transalp примерно тук.
Rat_in_the_house
По принцип е възможно. Случвало се е много пъти, когато военните неуспехи се съчетаят със слабо ръководство на армейските части по места. В случая имаме армия, която според всички данни е оставена да се изхранва сама и за сметка почти изцяло на населението в окупираните от нея области. Тактиката на украинците да прекъсват доставките в началото може и да имаше някакъв успех, но липсата на тежки оръжия, с които да се проведе настъпление срещу отслабените руските позиции, бързо превърна това в катастрофа за населението в окупираните населени места. Тършува се по къщите, граби се техника и храна, крадат се животни, а всеки, който се осмели да каже нещо, се разстрелва на място. Тази картина вероятно ще е същата в много други сел и градчета. Великата руска армия не успява да изхрани войниците си, което ги кара масово да мародерстват. Благодарение на невъзможността да се доставят гориво и боеприпаси от Русия пък, в момента украинската армия има 20-30% повече бронирана техника, отколкото имаше в началото на войната. Просто прибраха изоставенто от руснаците. Цивилните обаче не е токова лесно да ги "прибереш" от окупирана зона. Заради това са измислени и международните договори, регламентиращи правилата за водене не война. Когато оставиш група въоръжени хора някъде, гладни и жадни, те задължително деградират до шайка разбойници. Дори ако седмица по-рано са били най-дисцплинираната армия.
Hartmann
Цитат(Rat_in_the_house @ 05/04/2022, 19:47) <{POST_SNAPBACK}>
По принцип е възможно. Случвало се е много пъти, когато военните неуспехи се съчетаят със слабо ръководство на армейските части по места. В случая имаме армия, която според всички данни е оставена да се изхранва сама и за сметка почти изцяло на населението в окупираните от нея области. Тактиката на украинците да прекъсват доставките в началото може и да имаше някакъв успех, но липсата на тежки оръжия, с които да се проведе настъпление срещу отслабените руските позиции, бързо превърна това в катастрофа за населението в окупираните населени места. Тършува се по къщите, граби се техника и храна, крадат се животни, а всеки, който се осмели да каже нещо, се разстрелва на място. Тази картина вероятно ще е същата в много други сел и градчета. Великата руска армия не успява да изхрани войниците си, което ги кара масово да мародерстват. Благодарение на невъзможността да се доставят гориво и боеприпаси от Русия пък, в момента украинската армия има 20-30% повече бронирана техника, отколкото имаше в началото на войната. Просто прибраха изоставенто от руснаците. Цивилните обаче не е токова лесно да ги "прибереш" от окупирана зона. Заради това са измислени и международните договори, регламентиращи правилата за водене не война. Когато оставиш група въоръжени хора някъде, гладни и жадни, те задължително деградират до шайка разбойници. Дори ако седмица по-рано са били най-дисцплинираната армия.

Добрата новина е, че в информационния век няма къде да се скрият. Вече са известни точните подразделения, които са вилняли из Украйна. Например в Буча е била 64-а мотострелкова бригада. Известни са всички данни за тези хора - къде живеят семействата им, къде учат децата им, техните снимки и биографии от-до са изложени в интернет. Има едни лоши хора, които твърдят, че ловният сезон е открит. smile.gif

P.S. А някои хора се чудят кога ще свърши войната. Тя още не е започнала.
Дaни
Цитат(Hartmann @ 06/04/2022, 09:55) <{POST_SNAPBACK}>
Добрата новина е, че в информационния век няма къде да се скрият. Вече са известни точните подразделения, които са вилняли из Украйна. Например в Буча е била 64-а мотострелкова бригада. Известни са всички данни за тези хора - къде живеят семействата им, къде учат децата им, техните снимки и биографии от-до са изложени в интернет. Има едни лоши хора, които твърдят, че ловният сезон е открит. smile.gif

P.S. А някои хора се чудят кога ще свърши войната. Тя още не е започнала.

Това изобщо не е радващо. sad.gif
Hartmann
Цитат(Дaни @ 06/04/2022, 11:04) <{POST_SNAPBACK}>

Както писах наскоро в друг пост - човек може да не иска война. Но често става така, че войната иска човека.

То е като с политиката. Ти не гласуваш. Но ще дойде момент, както примерно беше през Жанвиденовата зима, когато съвсем ясно ще разбереш, че дали децата / родителите ти ще си лягат гладни зависи пряко от управлението на страната. Тогава вероятно ще идеш да гласуваш. smile.gif С други думи - ти може да не се интересуваш от политика, но понякога идва момент, когато политиката се интересува от тебе.
Shade
Цитат(Rat_in_the_house @ 05/04/2022, 09:47) <{POST_SNAPBACK}>
По принцип е възможно.
Тършува се по къщите, граби се техника и храна, крадат се животни, а всеки, който се осмели да каже нещо, се разстрелва на място.

Принципът на руската армия е крадливи като стадо павиани. При това брутални с манаталитета на монголци от ордите на Чингиз хан, настъпващи на запад
И да са обилно нахранени, пак са такива, пускал съм го много пъти.
Дaни
Цитат(Hartmann @ 06/04/2022, 11:42) <{POST_SNAPBACK}>
Както писах наскоро в друг пост - човек може да не иска война. Но често става така, че войната иска човека.

Да, човек не винаги успява да избяга от съдбата си, но понякога му се отдава. Дай Боже всекиму! Защото да научаваш за това как едни нещастници избиват други нещастници е много неприятно нещо, което дори и фактът, че теб там те няма, не може да го направи по-приемливо за разбиране и приемане.

Цитат
То е като с политиката. Ти не гласуваш. Но ще дойде момент, както примерно беше през Жанвиденовата зима, когато съвсем ясно ще разбереш, че дали децата / родителите ти ще си лягат гладни зависи пряко от управлението на страната. Тогава вероятно ще идеш да гласуваш. smile.gif С други думи - ти може да не се интересуваш от политика, но понякога идва момент, когато политиката се интересува от тебе.

Не съм казала, че не гласувам изобщо, когато преценя, че е уместно да гласувам, гласувам, но все повече оставам с усещането, че никой не ми харесва чак дотолкова, че да отида да гласувам за него, в последните няколко години станахме свидетели на безпрецедентни политически циркове и българските политици удариха дъното и при това положение какъв е смисълът да си хабя времето, след като измежду наличните кандидатури няма как да избереш!? 292.gif
Rat_in_the_house
Логичният въпрос е кога в последните 300 години наистина са били нахраниени.
Никога или почти никога. Не случайно там социализмът получава най-масов опит за практическо приложение. Защото е система за разпределение на благата. Никой не преразпределя излишъци. Излишъците се продават. Преразпределението се ражда от недоимъка. Руската империя, след това СССР, винаги е страдала от системен недостиг на основни ресурси, най-вече храни. Комбинацията от не особено добро управление и не особено подходящ климат винаги е имала своята тежест.
viara
Цитат(Дaни @ 06/04/2022, 11:04) <{POST_SNAPBACK}>

Но ето това е светлинка в тунела
https://news.bg/world/ruski-disident-v-izgn...e-si-otide.html
Дaни
Цитат(viara @ 07/04/2022, 05:43) <{POST_SNAPBACK}>
Но ето това е светлинка в тунела
https://news.bg/world/ruski-disident-v-izgn...e-si-otide.html

Путин е само върхът на айсберга, ако не е той, ще сложат някой друг.
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 03/04/2022, 20:14) <{POST_SNAPBACK}>
Секи сам си преценя.

От време на време разни роднини или приятели се обаждат. Ако може да помогнем, кола да купят, лекарство да намерим, разни специалисти, стоки и услиги.
Някак не върви подобни родни орки да идват в соросоидни държави, да молят разни джендъри да им вършат услуги.

Кола ше си купуват от Расия. Там да си лекуват децата и себе си. Пашли в канале!

Тези приятели и роднини харесват войната в Украйна ли?
Аз не познавам такива хора, които искат войната да продължава. Дори русофилите искат войната да свърши.
Германия соросоидна държава пълна с джендъри ли е? w00tbrows.gif
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 03/04/2022, 19:12) <{POST_SNAPBACK}>
Геноцидът, извършен от руската армия в украинските градове Буча, Ирпен, Мариупол и др. е доказан и заснет, има видеа, има свидетели на очевидци, няма какво да се разисква по тези факти. Известно е също които точно подразделения на руската армия са извършили това, има списъци на имената на техните офицери, сержанти и войници.

Въпросът е в друго - какво трябва да предприеме конкретно България след тези случаи на тежки престъпления срещу човечеството (за тях няма давност)? Как трябва България да процедира с руските дипломати в страната, какви нови отношения трябва да се изграждат с Руската Федерация, как трябва да се отнасяме към "обикновените" руснаци в страната, които продължават да подкрепят руската власт?

https://www.youtube.com/watch?v=6L44AZ8EtTQ
Може би и Путин си мисли като Цветанов, че няма кой да го накаже.

Прав си, че по нашият НК за тези престъпления няма давност, но България не е Хага. Престъпленията не са извършени в страната ни. Отговорът ми е, нищо, освен ако някой от извършилите тези престъпления, започне да се укрива в страната ни. Тогава сме длъжни да го предадем на Международния съд.

Не познавам такива, но всеки си има право на мнение, щом не пречи на другите.
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 07/04/2022, 11:37) <{POST_SNAPBACK}>
https://www.youtube.com/watch?v=6L44AZ8EtTQ
Може би и Путин си мисли като Цветанов, че няма кой да го накаже.

Прав си, че по нашият НК за тези престъпления няма давност, но България не е Хага. Престъпленията не са извършени в страната ни. Отговорът ми е, нищо, освен ако някой от извършилите тези престъпления, започне да се укрива в страната ни. Тогава сме длъжни да го предадем на Международния съд.

Не познавам такива, но всеки си има право на мнение, щом не пречи на другите.

Понеже "България не е Хага", според тебе международното право не действа в България. smile.gif Първо - международтото законодателство действа в България, защото България е подписала съответните международни спогодби. Българският наказателен кодекс съдържа също достатъчно текстове в това отношение. Също и европейското законодателство, което дори има превес над националното (но ти и тово не знаеш). Затова съветът ми е - недей леж на това ухо, че "България не е Хага". smile.gif
Alexfield
Затова специалната финансова операция не трябва да приключи с падането на Путлер, а единствено след тотално разоръжаване на Мордор. Подобно на това, което се случи след падането на Хитлер:
Забрана за собствена армия + гарантиране на териториалната цялост.
viara
Цитат(Дaни @ 07/04/2022, 10:55) <{POST_SNAPBACK}>
Путин е само върхът на айсберга, ако не е той, ще сложат някой друг.

Какво казваш точно с тази комунистическа мисъл, Дани?, че не можах да схвана.
Че си пият кафето с Байдън, а пред новините са врагове?
Или че на единия и другия им дърпат конците от горе.
Та докт си е същия по-горе и който и да дойде ще е същото...
Ама то явно горе са се поразместили, та и долу се отразява ... ми се чини.
Всеки човек е различен - как да е същия?
Един с друг няма същи, даже близнаци да са, пак са с различни мисли, характери и белези.
На една работа като бях доста добре платена, сменяха шефовете на шест месеца или година, че да не крадат.
Та там поне трима, четирима шефа се смениха. Всеки си идва с нови заповеди, закончета, изисквания и т.н.
Никак не е същото. Както един завет да смениш с друг, поради законадателя.
Та ми се струва, че нещо омаловажаваш тез работи, но може и да греша. Затова питам.

viara
Цитат(Радио Ереван @ 07/04/2022, 11:26) <{POST_SNAPBACK}>
Аз не познавам такива хора, които искат войната да продължава. Дори русофилите искат войната да свърши.

Руснаци отказват да воюват в Украйна. Ако това не ви говори много, друго не виждам какво, въпреки наказанията - отказват да воюват.
https://news.bg/int-politics/rusko-opozitsi...-v-ukrayna.html
Дaни
Цитат(viara @ 07/04/2022, 14:46) <{POST_SNAPBACK}>
Какво казваш точно с тази комунистическа мисъл, Дани?, че не можах да схвана.

Мисълта изобщо не е комунистическа - зад всеки политик стои една камара други хора, не е само той на политическия пейзаж. animatedwink.gif

Цитат
Че си пият кафето с Байдън, а пред новините са врагове?

Не съм казала такова нещо.

Цитат
Или че на единия и другия им дърпат конците от горе.

Или отдолу.

viara
Цитат(Дaни @ 08/04/2022, 08:34) <{POST_SNAPBACK}>
Мисълта изобщо не е комунистическа - зад всеки политик стои една камара други хора, не е само той на политическия пейзаж. animatedwink.gif

Права си. Еврейска била. Справка тук

ПРОТОКОЛИ НА ЦИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИhttp://www.heliopol.com › protocoli
ЧРЕЗ ДЕВИЗА “СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО” ЮДЕИТЕ РАЗВРАТИХА НАРОДИТЕ
/копи пейст, буквите излизат главни/

М-да една камара други хора, които изпълняват престъпните му заповеди.

Цитат
Не съм казала такова нещо.
...
Или отдолу.

Затова попитах, за да не си правя грешни предположения.
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 07/04/2022, 11:26) <{POST_SNAPBACK}>

Ереванчик, ти си кристално ясен, няма нужда повече, може да почиваш. smile.gif

Не разбрах кога смяташ да си обърнеш парите в рубли и да заминеш за Русия? smile.gif
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 08/04/2022, 10:54) <{POST_SNAPBACK}>
Ереванчик, ти си кристално ясен, няма нужда повече, може да почиваш. smile.gif

Не разбрах кога смяташ да си обърнеш парите в рубли и да заминеш за Русия? smile.gif

Днес е събота и ден за почивка, но не разбирам защо ти трябва да ми даваш наклон на инструмента? neprichom.gif
И защо Ереванчик ! navikvane.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.