Абе едно време в ЮФ бяхте по-добри по математика, виждала съм майка ми как смята лихви и ми е хвръквала шапката, кво станА? Посмали малко "откакто се помниш" (пише се слято, обърни внимание - и по-грамотни бяха в ЮФ едно време), и да опитаме: три месеца лято, 300 лева на месец, 900 лева. Два месеца бежанци (хем в мъртвия сезон), по 40 лева на ден, 2400 лева. Сравни двете цифри.
А за данъците не тъжи - от своя страна хотелиерите ще си платят всичките местни данъци до стотинка, а община Варна ще ги вложи (също до стотинка) за подобряване на инфраструктурата и качеството на живот в града, и накрая пак ще спечелиш.
И стига с това настроение, че вече стана смешно. Ако си толкова податлив на лоши новини, то настроението ти би трябвало да е на кота нула още откак избухна пандемията, една война повече или по-малко не би могла да му се отрази.
Не, ако бяхме в диктатура като Турция нямаше да е никак добре, направо недоумявам защо трябва да ти обяснявам очевидното. Колкото до въпроса за това колко е добър животът в Беларус за чужденците, кажи ми за местните как е, за местните. Недей да сравняваш Луната с круши.
Аз пък съм по-стара от теб и въпреки това съм готова да чакам. Ти, като не искаш да чакаш, спокойно можеш да отидеш в Сърбия или Турция и да го удариш на живот, знайш там колко е добре, понеже нямат санкции? Направо се чудя какво чакаш.
Че съм немърлив към писането е вярно, но нещо не я разбрах тази математика. Имах предвид, че давам лично на теб. 300 лева не са много, но са си пари.
Ако ще е така министерството на туризма да дава всяка пролет по 40 лева на хотелиерите, но да ги дава за българи безработни и пенсионери, не за украинци. Нали е много изгодно.
За беларусите не знам, сигурно са много бедни, но в Турция не е така, въпреки огромната инфлация. Там имат голяма икономическа свобода. Какво значение има това? Важно е да си гледаме интереса. Ако интересът ни е да се кланяме на Европа, ще го правим, няма къде да вървим. Малка и слаба държава сме, но оръжие да дадем е тъпо. Украинците даже не искат да го купят, а да им го подарим. А като не щем, се мръщят.
Вместо да ходя в Сърбия или Турция ще се замисля за кой да гласувам на следващите избори. И други хора ще се замислят.