Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Рязанска захар
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Hartmann
Има такъв идиоматичен израз в руския език: "рязанский сахар" [рязанска захар].

Изразът идва от събитията през септември 1999. Накратко - няколко жилищни сгради в различни руски градове, хвръкват във въздуха през септември 1999. За взривовете биват обвинени чеченските терористи. Малко по-късно започва 2-рата чеченска война.

Последния случай е в град Рязан. Бдителен жител вижда, как някакво жигули спира пред блока и трима души внасят в мазето някакви чували. Веднага се обажда в милицията, те идват и викат сапьори, защото намират чувалите с поставен часовников механизъм. Сапьорите определят веществото - хексоген, взривно вещество. Малко след това чувалите заминават за Москва. На другия ден тогавашния шеф на КГБ Патрушев обявява, че "в чувалите е имало захар" и това са били всъщност "учения" на КГБ, за да видели как реагира населението. А колегите в Рязан са се заблудили.

Защо Патрушев (близък приятел на Путин) казва това - защото междувременно рязанската милиция залавя тримата, които са оставили чувалите в мазето. Те вадят удостоверения от КГБ-Москва и малко по-късно от Москва идват техни колеги да си ги приберат.

Така фразата "Рязанска захар" се превръща в синоним на терористични действия, провеждани против руски граждани от самата руска власт, с цел да обвинят някого в тероризъм. Както разбирате - властта в Русия няма проблем да избива собствените си граждани, само и само да обвини някого в това деяние и така да си създаде повод за война или за "сплотяване на населението" около вожда или за мобилизация и пр.

Напоследът зачестяват съобщенията как "украинските въздушни сили и артилерия" поразяват руски селища около границата, пък и доста далеч от границата. Още първите коментари, които прочетох от руснаци бяха - това е "Рязанска захар" с цел да може по-лесно да се набира пушечно месо за Украйна. Има и прихванати разоговори, които потвърждават "рязанската захар", прилагана за стотен път.

Въпросът е - дали има още някой толко безкрайно тъп, че да се върже на подобно нещо? Питам, защото виждам, че дори най-най-върли путинофили в Русия са убедени, че това е "Рязанска захар". Те отлично знаят как действат руските власти, но одобряват убийството на руски граждани от руската власт, стига това да е "от полза за Русия". Вие така ли смятате? Полезно ли е Русия да избива гражданите си, за да постигне успех в Украйна?
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 19/04/2022, 13:23) <{POST_SNAPBACK}>
Има такъв идиоматичен израз в руския език: "рязанский сахар" [рязанска захар].

Изразът идва от събитията през септември 1999. Накратко - няколко жилищни сгради в различни руски градове, хвръкват във въздуха през септември 1999. За взривовете биват обвинени чеченските терористи. Малко по-късно започва 2-рата чеченска война.

Последния случай е в град Рязан. Бдителен жител вижда, как някакво жигули спира пред блока и трима души внасят в мазето някакви чували. Веднага се обажда в милицията, те идват и викат сапьори, защото намират чувалите с поставен часовников механизъм. Сапьорите определят веществото - хексоген, взривно вещество. Малко след това чувалите заминават за Москва. На другия ден тогавашния шеф на КГБ Патрушев обявява, че "в чувалите е имало захар" и това са били всъщност "учения" на КГБ, за да видели как реагира населението. А колегите в Рязан са се заблудили.

Защо Патрушев (близък приятел на Путин) казва това - защото междувременно рязанската милиция залавя тримата, които са оставили чувалите в мазето. Те вадят удостоверения от КГБ-Москва и малко по-късно от Москва идват техни колеги да си ги приберат.

Така фразата "Рязанска захар" се превръща в синоним на терористични действия, провеждани против руски граждани от самата руска власт, с цел да обвинят някого в тероризъм. Както разбирате - властта в Русия няма проблем да избива собствените си граждани, само и само да обвини някого в това деяние и така да си създаде повод за война или за "сплотяване на населението" около вожда или за мобилизация и пр.

Напоследът зачестяват съобщенията как "украинските въздушни сили и артилерия" поразяват руски селища около границата, пък и доста далеч от границата. Още първите коментари, които прочетох от руснаци бяха - това е "Рязанска захар" с цел да може по-лесно да се набира пушечно месо за Украйна. Има и прихванати разоговори, които потвърждават "рязанската захар", прилагана за стотен път.

Въпросът е - дали има още някой толко безкрайно тъп, че да се върже на подобно нещо? Питам, защото виждам, че дори най-най-върли путинофили в Русия са убедени, че това е "Рязанска захар". Те отлично знаят как действат руските власти, но одобряват убийството на руски граждани от руската власт, стига това да е "от полза за Русия". Вие така ли смятате? Полезно ли е Русия да избива гражданите си, за да постигне успех в Украйна?

По принцип не, но ако убитите са умници като теб, ще има голяма полза. smile.gif
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 19/04/2022, 13:25) <{POST_SNAPBACK}>
По принцип не, ама ако убитите са умници като теб, ще има голяма полза. smile.gif

Когато взривяваш цял жилищен блок, взрива не подбира, Ереванчик. Така че, "по принцип" ще хвръкнеш и ти, ще хвъркнат и близките ти. smile.gif

Ето един от онези блокове от септември 1999:

Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 19/04/2022, 13:30) <{POST_SNAPBACK}>
Когато взривяваш цял жилищен блок, взрива не подбира, Ереванчик. Така че, "по принцип" ще хвръкнеш и ти, ще хвъркнат и близките ти. smile.gif

Ето един от онези блокове от септември 1999:

Добре ще прецизирам, ако всички там до един са умници като теб, ползата ще е голяма, въпреки че това е нехуманно и незаконно. sunbathing.gif
Ей, ама ти сега да си помислиш, че си умен!? w00tbrows.gif
viara
Цитат(Радио Ереван @ 19/04/2022, 13:25) <{POST_SNAPBACK}>
По принцип не, но ако убитите са умници като теб, ще има голяма полза. smile.gif

shocking.gif
Thursday Next
Цитат(Радио Ереван @ 19/04/2022, 12:43) <{POST_SNAPBACK}>
Добре ще прецизирам, ако всички там до един са умници като теб, ползата ще е голяма, въпреки че това е нехуманно и незаконно. sunbathing.gif

==== Започваш да се оливаш.
ЕксГорски
Цитат(Радио Ереван @ 19/04/2022, 12:43) <{POST_SNAPBACK}>

Абе, явно някой не си е пил хапчетата, ама кой ли е?! w00tbrows.gif
Радио Ереван
Цитат(ЕксГорски @ 19/04/2022, 15:38) <{POST_SNAPBACK}>
Абе, явно някой не си е пил хапчетата, ама кой ли е?! w00tbrows.gif

Може да се предположи, че е най-старият във форума. animatedwink.gif
Радио Ереван
Цитат(viara @ 19/04/2022, 15:17) <{POST_SNAPBACK}>
shocking.gif

Шегичка... съжалявам, ако съм ти развалил настроението.
Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 19/04/2022, 15:22) <{POST_SNAPBACK}>
==== Започваш да се оливаш.

Приемам забележката, но той и алекс не се ли оливат? Аршинът еднакъв ли е? misli.gif
viara
Цитат(Радио Ереван @ 19/04/2022, 16:51) <{POST_SNAPBACK}>
Шегичка... съжалявам, ако съм ти развалил настроението.

Да, втрещих се. От някакви общи приказки тук да искаш да видиш човека мъртъв и да наричаш това полезно.
Направо ... Думи нямам.
Ами за близките му помисли ли преди да ги изречеш тези думи? Ако ги прочетат може да си имаш работа с тях.
Не че той не се справя достатъчно добре и без чужда помощ. Щото и неговия хранител е мощен като моя.
Но щом е шегичка - разбираемо е. Мълча си тогава.
Пък нали казвате, че си приличаме двамата. Това значи същото можеш да го кажеш и за мен... пък и на някой друг, който прилича на нас също...
Пък това може да са половината свят ... пък може и целия свят да ти е крив ... щот се правел на умен ...
Тарабас
Таргет групата към която се обръщаш не разбира от аргументи.
Тези хора са добитък. Имат нужда от храна и са самите храна.
viara
Цитат(Тарабас @ 19/04/2022, 17:07) <{POST_SNAPBACK}>
Таргет групата към която се обръщаш не разбира от аргументи.
Тези хора са добитък. Имат нужда от храна и са самите храна.

Да ги наречем просто деца, дет не са пораснали. Че тук имаше един дет употребяваше тази думичка.
Тогава не му правеха забележки. Значи може, да я употребяваш, разбирам.
Тогава и добитъци става за употреба. Ами да, има добитъци.
Тарабас
Добитъкът е цвета на нацията.
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 19/04/2022, 17:04) <{POST_SNAPBACK}>
Приемам забележката, но той и алекс не се ли оливат? Аршинът еднакъв ли е? misli.gif

Ти ли си преценителя на умовете, Ереванчик? smile.gif И защо се обиждаш? Какво обидно има в умалителната форма на името на град Ереван, в думата "Мурзилка" (руско детско списание) и в думата "алтернативен"? smile.gif
Радио Ереван
Цитат(viara @ 19/04/2022, 17:04) <{POST_SNAPBACK}>
Да, втрещих се. От някакви общи приказки тук да искаш да видиш човека мъртъв и да наричаш това полезно.
Направо ... Думи нямам.
Ами за близките му помисли ли преди да ги изречеш тези думи? Ако ги прочетат може да си имаш работа с тях.
Не че той не се справя достатъчно добре и без чужда помощ. Щото и неговия хранител е мощен като моя.
Но щом е шегичка - разбираемо е. Мълча си тогава.
Пък нали казвате, че си приличаме двамата. Това значи същото можеш да го кажеш и за мен... пък и на някой друг, който прилича на нас също...
Пък това може да са половината свят ... пък може и целия свят да ти е крив ... щот се правел на умен ...

Каква работа да имам с близките му? Не ми стана ясно. Аз съм държавен служител, не работя на частно.
Приличате си, но малко. Той е неповторим. Трудно можеш да го стигнеш.
Това за хранителите също не го разбрах, а и не целя да нараня никого, че да имате нужда от такива.
Нали ти писах, шегичка. smile.gif

П.П. Като се замисля отново, не трябва да се изричат или изписват лоши пожелания, защото може да се сбъднат. Въпреки че аз не съм му пожелал нищо лошо, само изказах мнение и то на шега.
Преди много години имах разправия с една баба. Няма как да я набия, дори не може да я наругая, неприлично е и взех та и пожелах да надживее децата си. То взе, че така и стана и на мен ми стана съвестно.
viara
Цитат(Hartmann @ 19/04/2022, 13:23) <{POST_SNAPBACK}>
Както разбирате - властта в Русия няма проблем да избива собствените си граждани, само и само да обвини някого в това деяние и така да си създаде повод за война или за "сплотяване на населението" около вожда или за мобилизация и пр.

Много ми е трудно да ги разбирам тези психологии.
Какво полезно може да има в това една държава да избива себе си?, щото държавата това са гражданите.
Нищо полезно не виждам в това.
Сталинската политика ли е това - нет человек, нет проблем?
viara
Цитат(Радио Ереван @ 19/04/2022, 17:30) <{POST_SNAPBACK}>
Каква работа да имам с близките му? Не ми стана ясно. Аз съм държавен служител, не работя на частно.
Приличате си, но малко. Той е неповторим. Трудно можеш да го стигнеш.
Това за хранителите също не го разбрах, а и не целя да нараня никого, че да имате нужда от такива.
Нали ти писах, шегичка. smile.gif

Не се и опитвам даже. Пък като го има що да го стигам. Аз нали съм себе си. На не ми пречат тези, дет не мога да ги стигна.
Даже ме радват. Хубаво е да има такива хора. В тях се вижда Божието величие.

С една жена си гооврим, че малко прекъсвам тук, но има меланом и не се е оперирала, а расте. Та бях малко нахална, че й казах.
Не съм я познавала. Казвам - ами притесних се за тебе. Иначе какво съм се интересувала. Ами за нищо. Нито ще спечеля нещо, нито ще загубя. Ама човек като е гледал нещастни хора и може да го избегне за други - да го избегне.
Цитат
П.П. Като се замисля отново, не трябва да се изричат или изписват лоши пожелания, защото може да се сбъднат. Въпреки че аз не съм му пожелал нищо лошо, само изказах мнение и то на шега.
Преди много години имах разправия с една баба. Няма как да я набия, дори не може да я наругая, неприлично е и взех та и пожелах да надживее децата си. То взе, че така и стана и на мен ми стана съвестно.

Да, думите са сила, особено ако се свържат със сърцето.
Аз така си исках да си имам месечен доход без да работя. Е, имам си го. Но и всичко си има цена. Всяко желание си има плюсовете и минусите.
Та да балансираме пожелавам на Хартмен да си използва възможностите пълноценно и да си изиграе картите по най-добрия начин в този живот.
И на теб ти го пожелавам и на себе си.
Радио Ереван
Цитат(viara @ 19/04/2022, 17:57) <{POST_SNAPBACK}>
Не се и опитвам даже. Пък като го има що да го стигам. Аз нали съм себе си. На не ми пречат тези, дет не мога да ги стигна.

И на теб ти го пожелавам и на себе си.

Не ти пожелавам да го стигаш. Не ти трябва. smile.gif

Благодаря!
viara
Цитат(Радио Ереван @ 19/04/2022, 18:02) <{POST_SNAPBACK}>
Не ти пожелавам да го стигаш. Не ти трябва. smile.gif

Благодаря!

Всеки си следва своя път и си развива своите дарби. Що трябва да се сравняваш с други?
А и да го стигна. Това никак няма да му пречи, само ще му е в плюс, разбирам.

Какво става с тоя Донбас, дет един месец преди войната ми идваше това име в устата, ама де да знам. Злато ли има там, извънземни ли, що ли? Та толкова народ си отиде.
https://news.bg/int-politics/rusiya-shte-os...aza-lavrov.html

Иначе отричат де, че войната е за Донбас, но при техните тактики-лъжи е равнозначно на потвърждение
https://news.bg/int-politics/voynata-ne-e-z...gey-lavrov.html

Макар, че тези му думи могат да предизвикат повече война ...
Цитат Лавров
Войната не е за Донбас, а е срещу САЩ - призна Сергей Лавров

Той открито казва, че воюва срещу САЩ ли?
wal
Цитат

Най-консенсусният потребител във форума съм аз да знаеш.Ето, съгласявам се, войната на Русия е срещу САЩ.Лавров е външен министър на велика държава и нямам основание да не му вярвам.
От 24.02. руските жертви надминаха .......20 000 души.В тонове стомана дори и приблизителна цифра не мога да спомена, щото не познавам никого от местните трактористи.
Срещу жертвите на САЩ стои една кръгла нула за сега.Какво ли ще се случи ако САЩ реално вземат да се намесят!?
Thursday Next
Цитат(Радио Ереван @ 19/04/2022, 16:04) <{POST_SNAPBACK}>

Моля, покажи ми къде Алекс казва, че ако ти бъдеш убит, това ще е полезно за света.
wal
Има една емблематична фраза на един от най-великите им пълководци Георгий Жуков - «Бабы новых нарожают» («бабы ещё нарожают»).Жените ще народят нови.Това е общо взето отношението към обикновените руснаци не само от ФСБ, но и от т.нар. руски елит.Не случайно сега не прибират ранените си и ги оставят на милостта на украинците.
viara
Цитат(wal @ 19/04/2022, 20:46) <{POST_SNAPBACK}>
Какво ли ще се случи ако САЩ реално вземат да се намесят!?

Те все едно ги предизвикват по този начин с това изказване на Лавров.
Нещо ненормално има тук ми се струва. Дано да греша.

Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 19/04/2022, 20:50) <{POST_SNAPBACK}>
Моля, покажи ми къде Алекс казва, че ако ти бъдеш убит, това ще е полезно за света.

А аз къде съм писал такова нещо? neprichom.gif

Писах нещо друго, че ако те са .... прочети го.
Радио Ереван
Цитат(viara @ 19/04/2022, 18:12) <{POST_SNAPBACK}>
Всеки си следва своя път и си развива своите дарби. Що трябва да се сравняваш с други?
А и да го стигна. Това никак няма да му пречи, само ще му е в плюс, разбирам.

Какво става с тоя Донбас, дет един месец преди войната ми идваше това име в устата, ама де да знам. Злато ли има там, извънземни ли, що ли? Та толкова народ си отиде.
https://news.bg/int-politics/rusiya-shte-os...aza-lavrov.html

Иначе отричат де, че войната е за Донбас, но при техните тактики-лъжи е равнозначно на потвърждение
https://news.bg/int-politics/voynata-ne-e-z...gey-lavrov.html

Макар, че тези му думи могат да предизвикат повече война ...
Цитат Лавров

Войната на Русия е за ресурси и влияние. Писал съм го преди месец. Украйна е много богата страна, включително и на шистов газ. И да и срещу САЩ е. И те (разбирай техни компании) имат интереси там. Лавров казва само част от истината.
Искам войната да приключи, но това изглежда няма да стане скоро.

П.П. От 23.03.2022 г. Я ма виж какъв русофил съм.
"Ако Украйна съвместно с американски фирми разработят находищата на шистов газ, Русия ще загуби много от тази конкуренция. Отделно животът на хората там ще стане по-добър и руските граждани ще се запитат, що тъй става. У нас е зле, а там е добре. Ако Украйна стане член на НАТО, няма как Русия да води война с нея."
ЕксГорски
Цитат(wal @ 19/04/2022, 19:54) <{POST_SNAPBACK}>
Има една емблематична фраза на един от най-великите им пълководци Георгий Жуков - «Бабы новых нарожают» («бабы ещё нарожают»).Жените ще народят нови.Това е общо взето отношението към обикновените руснаци не само от ФСБ, но и от т.нар. руски елит.Не случайно сега не прибират ранените си и ги оставят на милостта на украинците.

Веднаж "великият пълководец" Георгий Жуков казва на Айзенхауер, че не се бави да разминирва минните полета пред Берлин, а ... пуска пехотата през тях - за ... бързо и ... ефикасно разминирване.
Айзенхауер се пита какво ли би станало с американски генерал, ако каже нещо такова.
Предавам по спомен разказа на Айзенхауер
Радио Ереван
Цитат(ЕксГорски @ 19/04/2022, 21:26) <{POST_SNAPBACK}>
Веднаж "великият пълководец" Георгий Жуков казва на Айзенхауер, че не се бави да разминирва минните полета пред Берлин, а ... пуска пехотата през тях - за ... бързо и ... ефикасно разминирване.
Айзенхауер се пита какво ли би станало с американски генерал, ако каже нещо такова.
Предавам по спомен разказа на Айзенхауер

Вероятно си бил съвременик на тази среща между двамата и ги помниш тези неща. animatedwink.gif
Не знам дали знаеш, но Жуков никога не е биел съветски офицери.... биел е само генерали. Офицерите ги е разстрелвал. Що се чудиш за пехотата? w00tbrows.gif
ЕксГорски
Цитат(Радио Ереван @ 19/04/2022, 20:32) <{POST_SNAPBACK}>
Вероятно си бил съвременик на тази среща между двамата и ги помниш тези неща. animatedwink.gif

Не, някъде четох това от Айзенхауер и ме впечатли силно, но не си спомням къде и не ми се рови сега.
Гарантирам за автентичността му!
Thursday Next
Цитат(Радио Ереван @ 19/04/2022, 20:32) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам дали знаеш, но Жуков никога не е биел съветски офицери.... биел е само генерали. Офицерите ги е разстрелвал. Що се чудиш за пехотата? w00tbrows.gif

Аз не съм била съвременник на срещата, Ереванчик, но като човек с някои съвсем базисни познания успях да намеря потвърждение на думите на Горския за 20 минути, плюс две минути да ти сваля и кропна файла, специално за теб. Сега ще е добре да му се извиниш, той с нищо не е виновен, задето ти не знаеш как се ползва Гугъл и не вярваш на челите.

Книгата е от Дуайт Айзенхауер, казва се "Crusade in Europe", стр. 467, последният абзац.

wal
Случаят е от превземането на Берлин.Там, където полосите са били минирани, отбраната на Берлин е била по-слаба."Гениалният" Жуков е решил да ги разминира бързо без намесата на сапьори.Айзенхауер се втрещил, когато след репликата му, че градът така или иначе е щял да падне и е безсмислено такова превземене отговорът е бил - жените ще народят.
wal
Цитат
Войната на Русия е за ресурси и влияние.

Добивът на шистов газ е много по-скъпа дейност, пък и "зелените" на Украйна веднага ще скочат, както нашите за Добруджа.За влиянието след тази война нали сме си говорили вече.Ако някой в Русия си е мислил, че чрез война ще увеличи влиянието си трябва незабавно да посети личния си психиатър.
Питето
По-скоро Кремъл воюва за да премахне някак си конкуренцията. Точно както постоянно прави "военни операции" в териториите, по които биха минали конкурентни тръби към Европа. Русия няма възможностите да изкопае природните ресурси и заради това гледа да пречи на другите, та като се вдигнат цените, да си вържат бюджета от надценката. Мен ако питаш, отчаяно некомпетентна стратегия, която в дългосрочен план е обречена щото "преченето" е много скъпо занимание, а и доведе до там, да не им продават сондажно оборудване. Аха, няма да могат да вадят нефт и за контрабанда.
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 19/04/2022, 21:10) <{POST_SNAPBACK}>
А аз къде съм писал такова нещо? neprichom.gif

Писах нещо друго, че ако те са .... прочети го.

Ереванчик, абе ти каза също, че джуджака бил голям и то пре-голям миролюбец и дет седнел, дет станел, все за мир ратувал и предлагал на украинците немедленно да плеснат с ръце и да се прегърнат, и не искал никак да продължава войната в Украйна. Обаче, чакай да видиш, премиерът на Италия друго хортува:

Марио Драги: Да се разговаря с Путин е загуба на време
"Засега целта на Путин не е да търси мир, а да опита да унищожи украинската съпротива, да окупира страната и да я повери на приятелски настроено правителство"
https://profit.bg/svetat/mario-dragi-da-se-...aguba-na-vreme/

Що така те излага тоя лузър, който при тва се води един от най-про-джуджашките политици в Европа? Звънни да му припомниш, че руските орки са най-миролюбиви, руските болни са най-здравите болни, а руските дебили са най-умните дебили в света.
Hartmann
Цитат(wal @ 19/04/2022, 20:54) <{POST_SNAPBACK}>

Виж сега... Ако самите руснаци смятат, че "жените ще народят още", поради това е оправдано руснаците да бъдат трепани като добитък - кои сме ние, че да го оспорваме?

Ако руснаците подкрепят действията на руската власт, която трепе руснаци "на ползу роду" толкова много и начесто, че дори имат идиоматичен израз за такива случаи - защо ние да сме против?
нищ по дух
Цитат(Hartmann @ 20/04/2022, 10:56) <{POST_SNAPBACK}>
Ако руснаците подкрепят действията на руската власт, която трепе руснаци "на ползу роду" ...

Смяташ, че 20 или 30 процента по техните изследвания на общественото мнение, които не подкрепят Путьин, трябва да изгорят, както ми писа наскоро така ли?

Цитат(Hartmann @ 15/04/2022, 14:22) <{POST_SNAPBACK}>
...
Съжалявам за едната трета, която е на друго мнение, но когато "замирише на изгоряло", покрай сухото ще изгори и мокрото. Това е положението.

Кажи го на Навални:
https://m.facebook.com/100050201631896/post...17224749960908/

Работете за да убедите и голяма част от останалите, че войната на Путьин не е война на Русия и руския народ срещу Украйна, а само на него и неговата клика.
Днес си направих едно мое изследване и установих, че от 20 човека с които сме коментирали и коментираме войната, 16 подкрепят тайно Путьин и са съгласни с действията му, 1 е твърдо агресивен за Украйна и че трябва руснаците да бъдат избивани и 2-ма сме, които сме против войната и незабавно спиране.
Къде им отидоха дипломатите, на всички страни?
Върнаха се на нивото на едни примитиви, от преди 4000 години, без значение как воюват, с голи ръце или с най-високо технологичните оръжия.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 19/04/2022, 23:50) <{POST_SNAPBACK}>
По-скоро Кремъл воюва за да премахне някак си конкуренцията. Точно както постоянно прави "военни операции" в териториите, по които биха минали конкурентни тръби към Европа. Русия няма възможностите да изкопае природните ресурси и заради това гледа да пречи на другите, та като се вдигнат цените, да си вържат бюджета от надценката. Мен ако питаш, отчаяно некомпетентна стратегия, която в дългосрочен план е обречена щото "преченето" е много скъпо занимание, а и доведе до там, да не им продават сондажно оборудване. Аха, няма да могат да вадят нефт и за контрабанда.

Естествено, че като се страхува, че ще загуби от тази конкуренция и то много и затова иска да я премахне.
Сондажно оборудване има и руско, но е много по-калпаво от американското. Може би се надяват на внос от Китай или друга страна.
Руската икономика е неконкурентноспособна и конкуренцията в добив на газ, на която много разчита ще я смачка. Има и друг момент. Дори да си намалят значително печалбите и съотвено цените на газта, Европа едва ли ще купува от тях, а не от Украйна. Няма да са равнопоставени заради имперската си политика или поне така се предполага. С две думи ако в Украйна някога ги разработят тези залежи, край с продажбите им. Като спрат продажбите няма приходи, като няма приходи настъпва глад, като настъпи глад народът ще се разбунтува. Ще видят как живеят в Украйна. Оказва се, че Русия и при война и без война е обречена.
Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 19/04/2022, 21:56) <{POST_SNAPBACK}>
Аз не съм била съвременник на срещата, Ереванчик, но като човек с някои съвсем базисни познания успях да намеря потвърждение на думите на Горския за 20 минути, плюс две минути да ти сваля и кропна файла, специално за теб. Сега ще е добре да му се извиниш, той с нищо не е виновен, задето ти не знаеш как се ползва Гугъл и не вярваш на челите.

Книгата е от Дуайт Айзенхауер, казва се "Crusade in Europe", стр. 467, последният абзац.

Обясни ми как човек, който не владее английски би могъл да го намери тва? Ще ти бъда благодарен Некстчик. "Чик" вече трябва задължително да се добавя, не знам защо. neprichom.gif
Защо да му се извинявам, аз му вярвам, но тъй като е на преклонна възраст предоположих, че е бил съвременик на събитията. Той Горският ме разбра.
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 20/04/2022, 00:34) <{POST_SNAPBACK}>
Ереванчик, абе ти каза също, че джуджака бил голям и то пре-голям миролюбец и дет седнел, дет станел, все за мир ратувал и предлагал на украинците немедленно да плеснат с ръце и да се прегърнат, и не искал никак да продължава войната в Украйна. Обаче, чакай да видиш, премиерът на Италия друго хортува:

Марио Драги: Да се разговаря с Путин е загуба на време
"Засега целта на Путин не е да търси мир, а да опита да унищожи украинската съпротива, да окупира страната и да я повери на приятелски настроено правителство"
https://profit.bg/svetat/mario-dragi-da-se-...aguba-na-vreme/

Що така те излага тоя лузър, който при тва се води един от най-про-джуджашките политици в Европа? Звънни да му припомниш, че руските орки са най-миролюбиви, руските болни са най-здравите болни, а руските дебили са най-умните дебили в света.

Къде съм го писал тва, я ме светни или си изпий хапчетата бързо, че мина пладне.

Обясни ми как би могло, човек заради който се води война да бъде миролюбец, дори да се съгласява при определени условия за мир? Днес да реши да се изтегли безусловно от Украйна, пак няма да е миролюбец, само че защо да не може да се преговаря с него? neprichom.gif
viara
Цитат(нищ по дух @ 20/04/2022, 12:21) <{POST_SNAPBACK}>
Смяташ, че 20 или 30 процента по техните изследвания на общественото мнение, които не подкрепят Путьин, трябва да изгорят, както ми писа наскоро така ли?

Какво значи ТРЯБВА? Слагаш думи в устата на човека дет не ги е казал ли?
Недей така предубедено да набеждаваш човеците, както и мен в много случаи.
Чети какво ти се пише, че покрай плявата понякога гори и житото.
То затова пише, да не се плевят плевелите до жетва.
Това е изключение....
Просто разсъждавай. Ако един кораб потъва. Всички потъват. Не че ТРЯБВА.
Просто когато потъва един кораб и пътниците на него също потъват.
Разбира се винаги има изключения от правилото, но ... приципа е такъв.
Това ти е обяснено - принципно какво се случва. А ти пак слагаш разни си твои измислици.
Игрички си играят децата. Ами играйте си. На мен вече ми омръзна.
Радио Ереван
Цитат(wal @ 19/04/2022, 20:46) <{POST_SNAPBACK}>
Най-консенсусният потребител във форума съм аз да знаеш.Ето, съгласявам се, войната на Русия е срещу САЩ.Лавров е външен министър на велика държава и нямам основание да не му вярвам.
От 24.02. руските жертви надминаха .......20 000 души.В тонове стомана дори и приблизителна цифра не мога да спомена, щото не познавам никого от местните трактористи.
Срещу жертвите на САЩ стои една кръгла нула за сега.Какво ли ще се случи ако САЩ реално вземат да се намесят!?

Жертвите САЩ ги плащат с помощите си за Украйна. Плащаме ги и ние с нашите помощи и загуби. Ей туй не ми харесва. Или санкции в пълен размер, които да накарат Путин да си седне на задника бързо или нищо.
viara
Цитат(Радио Ереван @ 20/04/2022, 13:32) <{POST_SNAPBACK}>
само че защо да не може да се преговаря с него? neprichom.gif

Щот си прави каквото знае, независимо от преговори. Все едно не знаеш, та питаш.
viara
Цитат(Радио Ереван @ 20/04/2022, 13:35) <{POST_SNAPBACK}>
Жертвите САЩ ги плащат с помощите си за Украйна. Плащаме ги и ние с нашите помощи и загуби. Ей туй не ми харесва. Или санкции в пълен размер, които да накарат Путин да си седне на задника бързо или нищо.

Той Путин не играе в таз игра. Трябва да разберете кой я играе първо - дали робот, дали човек.
И след това може да мислите как да си седне на задника.
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 20/04/2022, 13:32) <{POST_SNAPBACK}>
Къде съм го писал тва, я ме светни или си изпий хапчетата бързо, че мина пладне.

Обясни ми как би могло, човек заради който се води война да бъде миролюбец, дори да се съгласява при определени условия за мир? Днес да реши да се изтегли безусловно от Украйна, пак няма да е миролюбец, само че защо да не може да се преговаря с него? neprichom.gif

А, като казваш, че джуджака е предлагал мир (понеже на репликата за Хитлер ти рече - кога Хитлер е предлагал мир, демек - джуджака предлага такова нещо за разлика от Хитлер), ти всъщност имаш предвид - да се водят преговори. Ами хубу, то преговори се водят още от началото на войната. Сега последно преговорите бяха в Истанбул. И ти гарантирам, че още много преговори ще се проведат. Не става ясно при това положение - ти от кво си недоволен? smile.gif
Радио Ереван
Цитат(viara @ 20/04/2022, 13:36) <{POST_SNAPBACK}>
Щот си прави каквото знае, независимо от преговори. Все едно не знаеш, та питаш.

Да се съгласят да признаят завладяните от Путин територии и на неутралитет и да видим дали няма да има мир. Ама не щат. Искат си териториите, не се интересуват, че всеки ден умират хора и страда цяла Европа.
ЕксГорски
Цитат(Радио Ереван @ 20/04/2022, 12:24) <{POST_SNAPBACK}>
Защо да му се извинявам, аз му вярвам, но тъй като е на преклонна възраст предоположих, че е бил съвременик на събитията. Той Горският ме разбра.

Дааа чадо - 90 лазерника вече. Дай Бог всекиму!
И не, не те разрах : на тая преклонна възраст ... sad.gif
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 20/04/2022, 13:42) <{POST_SNAPBACK}>
А, като казваш, че джуджака е предлагал мир (понеже на репликата за Хитлер ти рече - кога Хитлер е предлагал мир, демек - джуджака предлага такова нещо за разлика от Хитлер), ти всъщност имаш предвид - да се водят преговори. Ами хубу, то преговори се водят още от началото на войната. Сега последно преговорите бяха в Истанбул. И ти гарантирам, че още много преговори ще се проведат. Не става ясно при това положение - ти от кво си недоволен? smile.gif

Нищо не си изпил.
Имаше такава тема условията на Путин за прекратяване на войната и щом води преговори, значи има шанс да иска мир. Има шанс значи, че е възможно, не че ще стане. Може и преговорите да са прах в очите. Хитлер преговори не е водил.
Радио Ереван
Цитат(viara @ 20/04/2022, 13:37) <{POST_SNAPBACK}>
Той Путин не играе в таз игра. Трябва да разберете кой я играе първо - дали робот, дали човек.
И след това може да мислите как да си седне на задника.

Ако е робот, ще да е от много отдавна този робот.
wal
Цитат
Жертвите САЩ ги плащат с помощите си за Украйна.

Имах предвид загубите в жива сила, сиреч мъртвите руски войници.В тази сметка ги няма ранените, които също не са никак малко.За останалото е ясно, че ще се плаща.Загубилият войната между другото би трябвало да плати всички разходи и там вече зависи от дипломацията, а от 24.02. е ясно кой ще я загуби.
нищ по дух
Цитат(viara @ 20/04/2022, 13:34) <{POST_SNAPBACK}>
Какво значи ТРЯБВА? Слагаш думи в устата на човека дет не ги е казал ли?
Недей така предубедено да набеждаваш човеците, както и мен в много случаи.
Чети какво ти се пише, че покрай плявата понякога гори и житото.
То затова пише, да не се плевят плевелите до жетва.
Това е изключение....
Просто разсъждавай. Ако един кораб потъва. Всички потъват. Не че ТРЯБВА.
Просто когато потъва един кораб и пътниците на него също потъват.
Разбира се винаги има изключения от правилото, но ... приципа е такъв.
Това ти е обяснено - принципно какво се случва. А ти пак слагаш разни си твои измислици.
Игрички си играят децата. Ами играйте си. На мен вече ми омръзна.

А ти не четеш ли как той пише, че ако руснаците подкрепяли...
Не ми обяснявай повече, както писах ясна си ми като цъфнало Цвете шарено!
Ако сте за спиране на войната, ще го показвате непрекъснато, а не да наливате масло в огъня и да злорадствате, двойници, кораби, избити руснаци и т.н.
И си го е написал точно каквото си е мислил!
Като си толкова коректна защо не го докладва когато обиждаше Никодим, а бигДжорджи го докладва?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.