Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Пускам партенка
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3
ByBa
пускам, пускам кърпичка, кой ли ще я вземе...:-)

Като ви пуснат партенка как познавате дали е партенка или не?

prashchai grigorii.gif

В една партенка винаги има нещо, свързано със същността й, нещо дребно...инплицитно :-)

"Ситуационния център", който се оформя сега /след посещението на Кокорчо и другия/ партенка ли е?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
цитати:

"...много е странно, че чиновниците като цяло забравят, че изобщо в европейската икономика съществуват капитализъм и частен бизнес.

Като цяло не е ясно на какво основание Урсула фон дер Лайен се намесва в договорните въпроси между фирмите, тъй като Газпром има договори не с Европейския съюз и дори не с държавите, членуващи в него, а с конкретни компании. Като цяло това е въпрос на конкретните купувачи на Газпром, от които в Европа той има повече от дузина“

и

"чуждестранните купувачи могат да открият специални сметки в Газпромбанк, оторизиран за такива операции.

Средствата, получени като плащане за гориво в чуждестранна валута, ще бъдат продавани на фондовата борса, а равностойността им в рубли ще бъде преведена на доставчика."
Hartmann
Средствата, получени като плащане за гориво в чуждестранна валута, ще бъдат продавани на фондовата борса, а равностойността им в рубли ще бъде преведена на доставчика.

хахахах 453.gif Искрено се посмях. Подобна схема на плащане може да измислят само чистосърдечни, напълно неопетнени с какъвто и да е проблясък на разумност, клинични дебили. smile.gif
Quaker between your quarks
Няма на планетата, някой да ми каже нещо важно. Галактическо изкривяване в мислите ми е.
Питето
В края на соца, бг.комунетата правеха точно това, само дето вместо на фондови борси, кинтите от износа ги прибираха в едни техни сметки извън България. Аха, "твърдата валута" отиваше в джоба, а до фабриките и заводите в България стигаха некакви бройки левове, дето не бяха конвертируеми при това по незнамкъв курс. Същата ситуация, просто много по-наедро, а и по-набързо.
Питето
Ми хортувай си с онези в МКС, те не са на планетата. Може да ти подскажат как се лее бетон в безтегловност.
Rat_in_the_house
Терминът е "военновременна икономика". Проблемът, за който пишеш, е отдавна познат и има също толкова отдавна разработени механизми за преодоляването му.
Ето например какво пише в
"К О Н Ц Е П Ц И Я
ЗА РАЗВИТИЕ НА СИСТЕМАТА НА ОТБРАНИТЕЛНО-
МОБИЛИЗАЦИОННАТА ПОДГОТОВКА НА СТРАНАТА":

"10. Основни проблеми:
- затруднения при задължаването на частно-правни икономически
субекти за изпълнение на военновременни задачи;

- недостатъчно финансиране ......;
- недостатъчен административен капацитет, ........
- текучество и недостатъчна квалификация на кадрите,.........."

В мирно време тия неща никой не интересуват и никой не се занимава с тях. В момента сме във война. И понеже перспективата е тя да продължи дълго, новите договори със сигурност няма да вече да са направени по този начин. Ще са направени като за военно време. Т.е. частните субекти ще имат далеч по-малка свобода в договарянето със субекти от противниковата държва. Ако въобще има такива...
Thursday Next
За отбелязване е, че под статията, която напоително цитираш, без да посочваш източника, пише: "Статия със знак "ФАЛШИВА НОВИНА" си заслужава да бъде прочетена!"
Ми ... поглед.инфо с това могат, с това се рекламират.

Rat_in_the_house
ВТД са резултат от друга глупост- преводните рубли в СИВ. Лошото на СИВ е, че е имало квоти. Т.е. почти невъзможно е било да се реализира износ извън СИВ. Искаш или не- търгуваш със СИВ. На загуба. Никой не те пита. Разликите са били огромни и са компенсирани както дойде. Има направо изумителни схеми от онова време, как да реализираме нещо извън СИВ. Една от нишите е било строителството. Построили сме маса неща из Африка и Азия, за което ни е плащано кога с петрол, кога с други суровини, кога с услуги-примерно ремонти на кораби или са ни давали някаква квота...примерно за риболов в нечии териториални води.От онова време са схемите с каптагона. Днес е трудно дори да си ги представим тия неща.
https://laval.blog.bg/lichni-dnevnici/2017/...a-rubla.1577538
ByBa
Това е икономика и всеки има своите икономически интереси - нищо ново...парите не миришат, нито се сърдят тези дето ги миришат :-)
А да си чувАл нещо...ново, като напр за най-използваната местна валута в ЕС - еуското?
ByBa
Цитат(Thursday Next @ 28/04/2022, 23:32) <{POST_SNAPBACK}>
За отбелязване е, че под статията, която напоително цитираш, без да посочваш източника, пише: "Статия със знак "ФАЛШИВА НОВИНА" си заслужава да бъде прочетена!"
Ми ... поглед.инфо с това могат, с това се рекламират.

:-)
я, как съм го пропуснала...този знак :_)
ByBa
военновременна икономика казваш...

Благодаря за инфото, но все пак да ти обърна внимание, че ние - България все още не сме във война, а се надявам и да не бъдем във война.

И между другото - не ти ли е хрумвало да се поровиш в стария форум...виждам че имаш познания от старото време :-)

Питето
Пиши си че нямало било износ извън СИВ. Дори се работеше специално за износ срещу твърда валута. Онова дето пишеш за преводната рубла, беше вътре в СИВ. Това дето аз писах, беше към края на соца и ставаше из западна Европа, и въобще не ставаше дума за каквито и да е рубли. animatedwink.gif
Rat_in_the_house
Грешка. Във война си. Точно днес врагът, в нарушение на вече съществуващите договори, ти спря доставките на гориво. Като "неприятел" те дефинира преди около половин година. Имаш си враг, той се е заявил като неприятел и предприема агресивни действия спрямо държавата ти. Не те е нападнал с армията си, което не е сигурно дали няма да се случи в най-близко бъдеще. Но то не е и задължително. Има и други начини да те ликвидира.
ByBa
Цитат(Rat_in_the_house @ 30/04/2022, 01:18) <{POST_SNAPBACK}>
Грешка. Във война си. Точно днес врагът, в нарушение на вече съществуващите договори, ти спря доставките на гориво. Като "неприятел" те дефинира преди около половин година. Имаш си враг, той се е заявил като неприятел и предприема агресивни действия спрямо държавата ти. Не те е нападнал с армията си, което не е сигурно дали няма да се случи в най-близко бъдеще. Но то не е и задължително. Има и други начини да те ликвидира.

Сега, ако ще се надприказваме, хич не ми се занимава...с това да навлизам в подробности и да се обяснявам в каква война "сме" - топла, хладна, странна, генно-модифицирана, психиатрична, нелоялна или каквато там ни се представя Тя.

Иначе съм съгласна, че вече сме в някакъв списък, където фигурираме като не-приятели, но то колко ли приятели може да има една държава и какви приятели са му те, е друг въпрос - де факто, ние сме неприятели, защото сме се самофигурирали в Нато - хм, дали тук важи правилото - кажи какви са ти приятелите да ти кажа какъв човек си...не. Тук става въпрос на мъдро държавническо поведение, което не извира от нищото, нито от празни тикви, а от хомо-сапиенски хър-дърварски мозъци.
Hartmann
Цитат(ByBa @ 30/04/2022, 06:36) <{POST_SNAPBACK}>
Сега, ако ще се надприказваме, хич не ми се занимава...с това да навлизам в подробности и да се обяснявам в каква война "сме" - топла, хладна, странна, генно-модифицирана, психиатрична, нелоялна или каквато там ни се представя Тя.

Иначе съм съгласна, че вече сме в някакъв списък, където фигурираме като не-приятели, но то колко ли приятели може да има една държава и какви приятели са му те, е друг въпрос - де факто, ние сме неприятели, защото сме се самофигурирали в Нато - хм, дали тук важи правилото - кажи какви са ти приятелите да ти кажа какъв човек си...не. Тук става въпрос на мъдро държавническо поведение, което не извира от нищото, нито от празни тикви, а от хомо-сапиенски хър-дърварски мозъци.

Ако това ще те успокои - разбирам цялата трагедия на вас и подобните ви същества. smile.gif Светът ви, в който Русия беше в "освободителя в бяло", се срути, но понеже не знаете как да живеете в новия свят, вие по навик живеете в стария. Обаче той свърши. Това всъщност е повече трагикомично, отколкото трагично. smile.gif
Thursday Next
Иронията е, че точно тя живее в Новия свят. animatedwink.gif Оттам си иска стария.
Hartmann
Цитат(Thursday Next @ 30/04/2022, 10:31) <{POST_SNAPBACK}>
Иронията е, че точно тя живее в Новия свят. animatedwink.gif Оттам си иска стария.

Ааа, това е още по-смешно, да 453.gif

В Германия, в САЩ и в други западни страни е пълно с българи-мурзилки и най-вече - с миролюбци-пералнолюбци. Вчера гледах едно такова същество, което на руски обясни, че е в Германия и "очаква скъпия Владимир Владимирович" да дойде. Разбира се , в този случай съществото получи стандартния въпрос - защо не си вдигне пералнолюбивия задник и не се върне в кочината, от която е изпълзяло. Но като правило те не отговарят на такива въпроси smile.gif
Егоистичен ген.

Гледайте вцялостност, и обмислете го с умнами мислами.
Винаги съм се питал за кефа да си жив, примерно за вирусите.
Заквотий бай вирусе, да се репликираш ?
Оказва се, живите организми, са продуктът на гените, съобразен с битие, и среда, да може да се репликира. Тоест, не ние се репрудуктираме за да живеем, а гените са ни изобретили справящи се в конкретна среда, само да могат да се репликират.
Искам с умни мисли да ми читети постинга, и с умно изражение на физийномийта.
Акустирах в пристанището. Половин держава прекосих с тъща, и кучето и. Ситуирах преграда, да не скочи от багажника, в пътният отсег.
Като начало добре, но плужекът се шмугна, и напълни седалките с косми.
В пристанището съм, на дрейф, и котва.
Подместих кила към надветрената страна, че ми духа. Боцмана се отегли на брега.
Тоест, на терасата, с яке, с качулка,щото духа яката, а жината се прибра.
Пуснах телевизора, което не е лесно, накачени, сателит, изкуствена кутия, с изкуствен интелект, но основното роботът дето чисти извадил антената. Всички тук са Aйти специалисти, някои работят за нато, други за бундесвера, само тъщата е агент под прикритие, радистка на Путин.
Една седмица, телевизор не мож да пуснат, Викам жина, платила си, ма мож да е за стар месец, а сега да сме нов.Чомлек в гювеtch мож да правиш, телевизор не мож да пускаш, MI6 заплата ти превежда. sad.gif

https://youtu.be/RxeGzu4uXlg
ByBa
много важно
svirkam si.gif

да беше написал поне един виц за пералните че да се посмеем наистина малко
Shade
Цитат(ByBa @ 30/04/2022, 08:39) <{POST_SNAPBACK}>
много важно
svirkam si.gif

А може ли да се посмеем малко на виц за US citizens от български произход, които не могат да си позволят дори притежание на мобилен телефон, но активно се изявяват като русофили-антиваксъри? wink.gif
Кат ви казвам , че ората тук са прости, вий са шешите по плешивите ж
глави, а жените са коркат, че комшийката с по глибок лок тиган.

Горския, един битов паразит на френската пенсионна система, един неутрон ней разцепил. Адмирала, с лопатата, бъркА, бетон за фундамент на ядрен колайдер, ма доведи барем едно фашистко неутрино, с два пръста за ухото пред български ученици в урок по физика, да кажеш,- ето деца, вижте го, криеше се дълго, но ние българете затва отидохме, да дебнем ! animatedwink.gif
ByBa
Цитат(Shade @ 30/04/2022, 18:53) <{POST_SNAPBACK}>
А може ли да се посмеем малко на виц за US citizens от български произход, които не могат да си позволят дори притежание на мобилен телефон, но активно се изявяват като русофили-антиваксъри? wink.gif

абе ти имаш някаква фобия prashchai grigorii.gif

вече втори постинг ми пускаш тука з Моя мобилен телефон...

еми тъй като се разбра, че сме от Новия свят ли, ред ли, земя ли - що не дръннеш ...не хорце, де
svirkam si.gif
За перални ще говорите, кат стигнете мойто ниво.
Шивачо ! не по далеч от метъра !
Дай ми го тоя, дето за перални ще си говорим, менгемета, наковални....
Абе, вие, знаете ли, колко трудно е, да си мъш ! sad.gif
Питето
Готово: цък
Питето
Без шивачите нема файда от пералните... ако ще си говорим за перални. Подозирам даже, че нЕкой мързелив шивач е претопил първата руда за да направи метална игла, щото го е мързяло да си точи костената на камъка. Менгеметата и наковалните се явяват странични продукти, като си направиш иглата, да не отива стопения метал бадева.
Shade
Цитат(ByBa @ 30/04/2022, 09:29) <{POST_SNAPBACK}>
абе ти имаш някаква фобия prashchai grigorii.gif
вече втори постинг ми пускаш тука з Моя мобилен телефон...
еми тъй като се разбра, че сме от Новия свят ли, ред ли, земя ли - що не дръннеш ...не хорце, де
svirkam si.gif

Пускам онова, което звучи забавно. Писанията ти са забавни. А ако освен тях ти се дрънва и хорце или каквото там - моля заповядай!
Отивам в магазин за части за перални, печки, бойлери.....
Нападат ме три жени. Викам, искам мъж. Мъжът е собственикът, цял живот сервиз.
Тия са фръцнаха, обидиха.
Идва мъжъ. Викам, пич, само старите Siltal са с ламаринени ремъчни шайби, нямам siltal, намери шайби.
Дай ми седмица.

След седмица, разтоварвам шайби, викам, жина трийс лева е едната. Що са тиа шайби ?
Не знам, но шайбата, си е шайба госпожо, геномът ми го иска.

Пълен съм с червячни редуктори, планетарни, скоростни кутии, раздатки от газки...
Но, по леко, и елегантно от ремъчна предавка, в тоя тежък и дълъг живот не срещнах. sad.gif
Hartmann
Цитат(ByBa @ 30/04/2022, 18:39) <{POST_SNAPBACK}>
много важно
svirkam si.gif

Вече написах един от свежите вицове - руснакът имал две мечти: 1. Да унищожи Америка. 2. Да спечели зелена карта. smile.gif

Това изглежда важи не само за руснаци, но и за български мурзилки. smile.gif
Ти, какво постигна, в таз пазарна среда ? Барем една Гинка Върбакова, стана ли ?
Hartmann
Цитат(Quaker between your quarks @ 30/04/2022, 21:56) <{POST_SNAPBACK}>
Ти, какво постигна, в таз пазарна среда ? Барем една Гинка Върбакова, стана ли ?

Гинка няма нищо свое, а всичко мое е мое.
Изреди, моля, ние от НАП, читем, външна тоалетна,но те се запушват.
Твое ? Графовете звучим благородно, не че ще дадем, но звучим сякаш можем. laugh.gif
Питето
Дървените перални и мотокарите нямат ремъци. Цял тир палети, по две заплати единия и никаква спирачка в целия мотокар. Да е жива и здрава хидравликата. Природно натурална работа.
Не си лошо момче, но пишеш ли си с мен, имай едно на ум. laugh.gif
Hartmann
Цитат(Quaker between your quarks @ 30/04/2022, 22:04) <{POST_SNAPBACK}>
Изреди, моля, ние от НАП, читем, външна тоалетна,но те се запушват.
Твое ? Графовете звучим благородно, не че ще дадем, но звучим сякаш можем. laugh.gif

Изреждам Кваки - мое, мое, мое, още едно мое, трето мое (от третото нататък, а фактически пето в редицата) и мое.
Glo
Цитат(Hartmann @ 30/04/2022, 22:09) <{POST_SNAPBACK}>
Изреждам Кваки - мое, мое, мое, още едно мое, трето мое (от третото нататък, а фактически пето в редицата) и мое.

нищо не е твое докато не го похарчиш sunbathing.gif
Glo
тоа ебати досадника, толккова напън за интелектуално демо, а накрая как взе да изпростява още съвсем от началото laugh.gif
Hartmann
Цитат(Glo @ 30/04/2022, 22:13) <{POST_SNAPBACK}>
нищо не е твое докато не го похарчиш sunbathing.gif

Харча Глошко, но то е много и не става да се изхачи на един дъх. Понеже съм го изхарчил частично, съгласно твоето определение, значи е частично мое, в тая част, която вече съм похарчил. Виждаш колко обстойно обяснявам, ставам за счетоводител.
Питето
Ума е малко, дори може да е някъде другаде. Едното го вписвам в сметката моментално, да не се изгуби. Важно е, щото в математиката иди-дойди, ама в бистроматиката умножението "по едно" променя сметката драстично, особено ако компанията е по-голяма...
ByBa
Цитат(Hartmann @ 28/04/2022, 19:20) <{POST_SNAPBACK}>
Средствата, получени като плащане за гориво в чуждестранна валута, ще бъдат продавани на фондовата борса, а равностойността им в рубли ще бъде преведена на доставчика.

хахахах 453.gif Искрено се посмях. Подобна схема на плащане може да измислят само чистосърдечни, напълно неопетнени с какъвто и да е проблясък на разумност, клинични дебили. smile.gif

продължавай да се смееш...
ByBa
Цитат(Rat_in_the_house @ 28/04/2022, 22:27) <{POST_SNAPBACK}>
Терминът е "военновременна икономика".

Малко по-късно отново се включвам, на старите вълни :-)

за да те питам риторично, за извънредното положение, което е обявил Орбан сега, дали ти мяза на военно-временна икономика...
Glo
Цитат
Пускам партенка,

пускам песничка, драги радиослушатели, нищо особено, за загрявка е rolleyes.gif

https://www.youtube.com/watch?v=kZDeVcZWFGc

Glo
тее пичове винаги са били много отдадени, тая им песен секи я знае cool.gif

https://www.youtube.com/watch?v=_eurfwIAaUk
Glo
харесвам ги от едно време още, имайте предвид че новите метъл групи са милиони , има стотици извънземни гениални, само аз ги знам, да не кажете че съм сексис - басиста не е мъж, жена е - басистКа , ако може така сексуално некоректно да се изразя 770d4fd976.gif

https://www.youtube.com/watch?v=k1xm4JzmnQw
Glo
путин им бил виновен за повишението на цените misli.gif не путин бе , дребошляци, собствените ви санкции са ви виновни b_046.gif

https://www.youtube.com/watch?v=800dBFKEe24

Beter Dan40 stalbitcata si !
Abe, Anna Mariq Tonkova ti li si ma ! angry.gif
Glo
ний сме едни ацки форумни секс бомби , нали бииииииииииииии, глупченца b_046.gif

https://www.youtube.com/watch?v=WbbMiU6_IT4
Нас догонят, тия от НАП, пъргави са, писма пишат като озверели.
Нас догонят, тебя догонят, адмирала догонят, Горския догонят.....
Glo
Цитат(Quaker between your quarks @ 27/05/2022, 20:53) <{POST_SNAPBACK}>
Beter Dan40 stalbitcata si !
Abe, Anna Mariq Tonkova ti li si ma ! angry.gif

имам емисия, но ви обръшам и на вас внимание, и там имам толкова свободно време за себе си b_046.gif
Glo
трябва да пия да не губя форма, такъв ми е договора rolleyes.gif
Leon
Кво пиеш, чай ли? wavetowel2.gif
Четвърти ден варя ракии, уморих се, и все още съм по-добре от Чък Норис!
Вижте прикачените файлове
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.