много съм разочарован от тоя форум, скъпи приятели, през нощта форума не работеше , ту работи, ту не работи, и не знам вече, аз съм свикнал да работя в стабилна среда, земен стабилен знак съм и не ми харесват някви въздушни вятъри и премятаници във въздуха, пожарища и наводнения като при онее зодии изперкалите
та ше си преосмиля политиката на участие тука, искам качество а не иди ми, дойде ми, хубавото е че Питето се появилось , той разбира от хубава литература за разлика от Адмирала
торинската плащеницакриминале
Сливка Дагейби живееше на торинския пощад в Торино с баба си старата аристократка Франзелия Караламборгини. Така се случи, че същата нощ някой открадна торинската плащеница директно от сандъка който седеше на площада! на сутринта случая беше поет от комисар Кайо Калас който веднага събра на площада Сливка, баба й Франзелия и всички тайни свидетели по делото!
- и така- почна Кайо обръщайки се към Сливка – защо искахте да убиете баба си Франзелия точно тази нощ вчера срещу днес? Сливка си замълча защото адвоката й я беше посъветвал да не говори! – Колко ви е издръжката от баба ви? – 5000 евро ли е, чесно? Сливка пак се умълча! Кайо продължи пледоарията си – и тая шибана издръжка не ви е стигала за нищо, нали! този път всички замълчаха, дори и тайните свидетели, само голямата група туристи зашушукаха тихо, щото процеса се водеше на открито за по- голяма достовернос!
- изобщо кой по дяволите отговаря за опазването на плащеницата – разбесня се Кайо – и защо е нямало никаква охрана, даже и катинар, или сте на принципа, че
Незаключени Врати Най-Трудно се Отварят, а? и защо тая дърта мърша – Кайо посочи старата Франзелия – не ми звънна веднага да ме предупреди, че крадат плащеницата, а трябваше да получа позвъняване единствено от тези тайни свидетели? Кайо продължи да покачва градусите чрез умелия психологически шантажиращ натиск който владееше отлично! – ами вие бе, защо не се намесихте даваеба в тайните свидетели?
- че ние какво общо имаме? – попитаха тайните свидетели! – как какво общо бе, шибаняци, нали адресните ви регистрации са на тоя площад! тайните свидетели явно не издържаха на напрежението и почнаха да припадат един по един! туристите почнаха да ръкопляскат, дойде и уличен оркестър и подкара тихо на заден фон мелодията от Кръстника!
Кайо започна заключителната си реч – и така, никой няма мотив освен Сливка, защото парите й не са й стигали за луксозния живот който си е мечтала да води, разбрала е че баба й няма никакво намерение да умира в скоро време за да прилапа наследството, двете се уговарят вместо Сливка да я убива понеже й е баба все пак по съребрена линия, а и й се живее все още на дъртуляка, да открадне плащеницата и да я продаде, разчитала е на закона на омертата, че тайните свидетели съседите ще мълчат до гроб и ше звъннат чак на сутринта, щото освен това са и съвестни граждани, но на мене тия не минават защото новата политика на правителството е Не на Мафията!
Сливка припадна, баба й се строполи в предсмъртна агония, тайните свидетели почнаха да ръколяскат от легнало положение, а оркестъра изсвири туш под шумните овации на нахалните туристи, правото беше възтържествувало както винаги , току що пристигналите снимачни екипи на Нетфликс почнаха директно да снимат филм по истински случай под работното заглавие – Торинската плащеница – дела, факти, хора,мафия, туристи, пътища и автомобили
https://www.youtube.com/watch?v=O1Jjp4_jilc