Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Пускам партенка
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3
Glo
аз мисля понеже пия все фабричен алкохол, че е чист, да зема да подфърля на брат ми да закупя домашна ракия, той брат ми богат слънчевбрягски бизнесмен ама живее на село щот се ожени за селянка навремето а то нали като се ожениш за селянка и ставаш пълен селянин и ти, та се научил там покрай дядото да вари ракия, по някой път ми подарява , ама не знам сега дядо му фърли топа, покрай твоята ракия ми се припи домашна, ше зема да мина уж случайно през съни бич, да се поспра замалко и да му предложа да ми осигури негова или от съселяните му там домашна ракия, не знам обаче колко литра да поръчам, че за литър два не си струва, не познавам друг от който мога да купя домашна, от пазара в никакъв случай не бих си купил, той брат ми ше ме уреди де, примерно да поръчам 10 литра, тъпото е че като се видя с алкохол в къщи и мира нямам докато не го изръгам целия wallbash.gif аз закво си купувам само по една бутилка на ден az takovata.gif
Leon
Кат стигнеш слънчака карай още стотина километра и ми се обади да те напътя, обаче аз ракия не продавам и домашна никогаш не бих купил, както не веднъж си споменавал хората масово са дебили и добра ракия не могат да направят, аз например домашна ракия мога да пия само от брат ми, щото не е дебил, за другите не знам biggrin2.gif , не ми пречи обаче да те почерпя кило две ...
ЕксГорски
Цитат(Leon @ 28/05/2022, 12:15) <{POST_SNAPBACK}>
аз например домашна ракия мога да пия само от брат ми,

Ти нямаше ли някакъв снабдител от Берковица?
Аз имам съученик, който всяка година вари по 40 литра
Leon
Да, имам приятел там, но само му ям агнешкото. w00tbrows.gif
Ракията не става. На жената част от родата е от там, има един братовчед, ракията му мирише на ацетон и само той може да си я пие.
Иначе ги признавам за пиячи с тея върли ракии. sunbathing.gif
ЕксГорски
Цитат(Leon @ 28/05/2022, 14:30) <{POST_SNAPBACK}>
Да, имам приятел там, но само му ям агнешкото. w00tbrows.gif

Да не е каракачанин? Щото аз имам приятел каракачанин, който навремето ни снабдяваше (фамилията) с агнешко и овче мляко.
ЕксГорски
Цитат(ByBa @ 28/04/2022, 18:30) <{POST_SNAPBACK}>
пускам, пускам кърпичка, кой ли ще я вземе...:-)

Това ми напомни прогимназията : Пускам, пускам Кър-пичка!
Знаете ли какво е "кър"? Не, средната буква не е сбъркана!
Leon
Не е каракачанин, българин е, беше офицер и си създаде традиция на Гергьовден да събира приятели и да ги гощава с агне и зелена салата с овче мляко. Всъщност и той купува от каракачани. Голям майстор е в готвенето, то аз само при него ям агнешко.
Една година не можах да отида и донесе едно агне, копахме трап и пак го направи супер.
Вижте прикачените файлове
Glo
Цитат(Leon @ 28/05/2022, 13:15) <{POST_SNAPBACK}>
, не ми пречи обаче да те почерпя кило две ...

Леон, литър или два? важно е, аз съм човек на точността cool.gif наскоро разкарах един от най-добрите си и точни приятели покрай сделка за сто бона, само задето отклони от договорката ни едни триста -пестин кинта cool.gif аз правил ли съм се тука на на Бела Донна с гадния си флашив глас , или сега ше се напрая за пръв път на шес водки преди седмата без сельодка sunbathing.gif

https://www.youtube.com/watch?v=HN5e4H7AVvo

Leon
Така написах щото не знам доколко ше издържиш, не че се съмнявам, де beerchug.gif
Glo
баба, дръпнах си две серии от тоа новия на безос , амазон прайм, пръстените , там колко милиарди пари вложени, ми то само негри и маймуни, елфи чернилки , дълги минути на нищогъзене и празни диалози, велика скука,едва изгледах половин серия и я спрях 292.gif писна ми последните години да гледам филми с черни негри, и без това не мога да ги различа един от друг, ей писна ми от тее маймуни, белите трябва да направим нещо иначе скоро ше изчезнем, без война няма да стане, ше се пиша доброволец като се стигне до там, ше коля като луд, но предпочитам с някви по масови оръжия, някви на расова основа, като натисна спусъка , само те да мрът beerchug.gif
Glo
бе изгледах ги двете серии, не е лош филма, то друго кво по-добро за гледане по света, ше тегля и останалите като излезнат, Безос е пълен шибаняк,сигурно и грам не знае, че има и филмово студио sunbathing.gif
Glo
ми аз имам Амазон Прайм но го спрях на пауза преди време да не плащам за тъпотии, стигат ми Нетфликса и Еейчбиото, то и Дисни+ ми се врът , и Ейпъл+, аман 292.gif нямам никво намерение да плащам за всичките след като от бг торентите си тегля без пари за секунди всичко най-добро на света sunbathing.gif
Thursday Next
Последно става ли или не става? Чудя се дали да го пускаме да го гледаме тая вечер. Четох един потресен отзив от дружка разбирачка, но ми се ще да чуя повечко мнения, щото понякога разбирачите със задълбочени познания се вторачват прекалено в точността на детайла.
Glo
абе става би, толкова скъпа продукция е, няма как да не става, ше го гледам, взех да зацепвам лека полека, надвам се да се разгърне мощно занапред, ми толкин си е магия за разлика от идиотски игри на тронове дето се гордея , че съм гледал само един два епизода, сега нали излезна нови игри на тронове по ейчбиоу макс, ма тях спецялно , ей не мога и не мога да ги гледам, просто ме дразнят на всяка дума и картина, почвам да си троша жълтата ваза от нерви и да я лепя наново, аз пари за нова ваза нямам предвидена в бютжета си за тая и следващата година, и за по следващата също wallbash.gif пълни тъпаци
Thursday Next
Цитат(Glo @ 06/09/2022, 21:33) <{POST_SNAPBACK}>
абе става би, толкова скъпа продукция е, няма как да не става, ше го гледам, взех да зацепвам лека полека, надвам се да се разгърне мощно занапред, ми толкин си е магия за разлика от идиотски игри на тронове дето се гордея , че съм гледал само един два епизода, сега нали излезна нови игри на тронове по ейчбиоу макс, ма тях спецялно , ей не мога и не мога да ги гледам, просто ме дразнят на всяка дума и картина, почвам да си троша жълтата ваза от нерви и да я лепя наново, аз пари за нова ваза нямам предвидена в бютжета си за тая и следващата година, и за по следващата също wallbash.gif пълни тъпаци

Аха, аз си мислех, че съм самичка в клуба на негледалите "Игра на тронове". a4dff7b7.gif Ще го пробвам, значи, аз съм си мислила, да ти кажа, че трилогията на Питър Джаксън беше твърде монументална и само загатна за по-"тихите" вълшебни моменти на Толкин (Златоронка е типичен пример), та дали пък някой сериал не би предложил по-добра възможност да се включат и те.
За прикуъла на Троновете ... не знам, да ти кажа, само Мат Смит ме изкушава да пробвам да го гледам. Инак спокойно бих го пропуснала.
Glo
Цитат
трилогията на Питър Джаксън беше твърде монументална

you`re the man.gif you`re the man.gif you`re the man.gif
Quaker between your quarks
С крехко самочувствие,чета мегалитните ви постинги, и психиката ми се разлюлява. sad.gif
Glo
хобит - българския варянтъ rolleyes.gif

Leon
Gloooo, къде се губиш! Два дена те чакам под Ком, едва оживяхме. wavetowel2.gif
Обаче най-накрая купих барик, изпитвам нужда да се похваля, знам ще ме разбереш sunbathing.gif

Glo
Leon, извинявай братле, не мога да говоря в момента, че съм на върха на елхата, бах тва пиене frusty2.gif tongue.gif laugh.gif ми! бе карай бе, ше се видим все някога inlove.gif

https://www.youtube.com/watch?v=Ks-jkJfaqXw
Glo
не помня в коя фейс група в нета съм и темата беше пускайте селфита в момента какво правите и си пуснах и аз селфито и получих двайстри лайка и девет сърчица май само от закъсали моми, изобщо фейса е такава тъпня, дъщерята ми вика днес - снощи осъзнах , че не си безсмъртен, ми шях да умра без малко, не ми дреме, никога няма да я изоставя, никога! като стане на четрийсе педесе , чак тогава ше си замина, дотогава съм с нея, аз сам си решавам кога да умра sunbathing.gif
Glo
баси тъпата неделя, днеска нали е неделя, кво да прая, ше пека пилешки пържоли, накиснах ги в кока-кола, снощи на пияно съм извадил да се размразяват и пуешки крила и едно цяло пиле laugh.gif много ядене , много нещо, отказвам алкохола от днес, ше почна да туристицирам на туристически походи, хем социални контакти ше завъдя, то па и там ше се пие вечер край огъня, и тее шибани консерви сигурно ше тежат сто кила, колко консерви е прието да се носят в раницата на един средно дълъг поход, ако сме няколко дена в гората аз няма да мога да я дигна тая раница с консерви, май е по-добре някъв дивеч да се ловува и дано не завали navikvane.gif
Leon
Цитат(Glo @ 11/09/2022, 09:29) <{POST_SNAPBACK}>
........... ше почна да туристицирам на туристически походи, хем социални контакти ше завъдя, то па и там ше се пие вечер край огъня, и тее шибани консерви сигурно ше тежат сто кила, колко консерви е прието да се носят в раницата на един средно дълъг поход, ако сме няколко дена в гората аз няма да мога да я дигна тая раница с консерви, май е по-добре някъв дивеч да се ловува и дано не завали navikvane.gif

Туристицирам, каква красива блага дума! w00tbrows.gif
Аз като туристицирам гледам да съм на не повече от час два от кръчма или магазин, така няма нужда да мъкнеш тежки раници.
Друга опция е да си водиш с теб квото ше ядеш - прасе, агне и прочие. laugh.gif
Glo
Леооооон... аз съм елф и съм супер безсмъртен b_046.gif казвам се Галадрудиниел Пържолиел и сега се хващам да сготвя три манджи една след друга, пазете се, намирисва ми наоколо на орки, кварки, уарги, модерки, а морето винаги е право! coolthumb.gif
Glo
тая вечер късно през нощта ше водя рок предаване по рок антене хеви метъл на английски език, още отсега се помпя с водка curlers.gif

https://www.youtube.com/watch?v=CP6a649zk9M
Glo
лиз тръс е пълна алкохоличка sunbathing.gif
Glo
днеска дъщерята ми купи една торба деликатеси за благодарнос задето не умрях оная вечер ами си останах да си живея все още и да съм и пътеводна и грижовна светлина и аз за благодарнос следобеда и отидох пред кабинета й и взех да квича като пуйка, ей така ма, само за майтап laugh.gif първия път - нищо! втория път я чух да вика - стигааааааааааааа laugh.gif после се срешнахме в кухнята и тя ми вика - помислих, че си се побъркал laugh.gif

https://www.youtube.com/watch?v=aL_JkwRiZoc
Glo
ебаси простотията скъпи приятели, тва не може да бъде, бесен съм, гледах преди малко новия филм Елвис и в ролята на Елвис чернокож негър, в ролята на жена му - чернокожа индийка, тва е срамота бе, докога ше търпим подобни подигравки, баси шибания нов свят, ми утре ше ни довтасат в къщите да ни изпозастрелят само щото не сме чернилки, алооу Америка, опомнете се , ЕУ да им спре визите, ЛАти да напише политически анализ, писна ми, букнах си къща в едно село, отивам на зравословен глад и мизерия малко, че тука не мое се откъсна от вредни навици, ше пиша нов роман трилогия за малкото кученце Иванчо, първата час ше е как и къде се ражда малкия Иванчо, къв цвят е и в какво приемно семейства попада и с кво го хранят, втората час ше е как Иванчо бяга от къщи, попада в нехарактерна среда и почва да се друса, третата час ше е как доброто побеждава и Иванчо го награждават с ордена на жартиерата щото спасява цял Донецк от ядрен удар sunbathing.gif
Потребител

напомням ти кротко, че когато пишем тук, изписваме себе си
другите нямат общо с това

по Касандра Уилсън...

:.)

Glo
rolleyes.gif

добрутро образованяци 770d4fd976.gif така почват сутрините в далечния Бургас, мноо приятно, даже гажето ми на отсрешната тераса пиеше права и стройна кафе по яке, и пак се изпихме с влюбени погледи, наложи се да си турна и малко водка в чая, че ужасно се развълнувах wub.gif

цъкс
https://www.youtube.com/watch?v=4IL67t825cA...zg&index=16
admiral
Дубрутро, много рано си се излюпил. Тва само за да съзерцаваш кафепиещата ли? w00tbrows.gif
Glo
адмирале мой, знаеш че тебе най-много те обичам и по тая причина често ти правя сцени на ревнос az takovata.gif но тая мома е безбожно яка, не съм много склонен към изневяра понеже си има мъж, страхувам се да не земе да й скимне да се прехвърли през улицата и да се нанесе вкъщи, знаеш ги кви са луди жените, и ти си с три брака, горския с четири, все по тяхна вина е prashchai grigorii.gif
Glo
минавам набързо да видя адмирала дали ми е отговорил, но пък аз разговарям основно със стихове, покрай адмирала се научих да пиша превъзходна пуезия sunbathing.gif

Д-р J

доктор Джан от Абиджан
жули геюве и зълви
с Доктор Джан от Абиджан
всеки чуства се желан

Доктор Джан от Абиджан
плащаш с кредити и лихви
Доктор Джан от Абиджан
най обича сочни кифли

Доктор Джан от Абиджан
наемите си на плаща
Доктор Джан от Абиджан
кремчета в колети праща

Доктор Джан от Абиджан
все е някъде в почивка
Доктор Джан от Абиджан
все е в мрежите с усмивка

пациентите доволни, ни веднъж го невидели
бабички пари му пращат да се върне до неделя
все далеч е доктор Джан, даже не е в Абиджан
но пък всеки днес се маже с неговия фин балсам
rolleyes.gif

Glo
малиии баси излагацията, не се бях излагал толкова лошо от години, w00tbrows.gif отварям пак прозореца за среща с гажето, не знаех дали е там. щото съм със щори и плътни орнаментни стъкла, там беше! biggrin.gif но аз все още не знаех че е там и докато отварях прозореца така мощно се изпърдях и се уригнах едновременно, че чак ми се разтресе цялата дограма и климатиците ми w00tbrows.gif , ехото се шмитна за секунди между сградите, знаете звука в затворено пространство как се вдига на макс, и тая като подскочи рязко и се прибра, сега не знам какво да прая, баси ужаса! е как можах така да се изложа, иди после предлагай дискретен секс и тайна вечна любов! ше си пусна едни бързи спагети от нерви, боже, боже, в що за идиотски свят живеем? 292.gif
Потребител

... и тишината, сякаш оскърбена, изчезна ... ядосано се скри в коридора, в дълбочината на апартамента, в килера :.) ...

... Гло, добре ли си приятелю? ... оредялата групичка се чуди:

- какво се "случи"?

... ами приятели, първо беше големия взрив, динозаврите, двукраките и чувството за безполезност...

- - -

... преглеждам rss_те - Макрон потвърдил европейската солидарност и подкрепата на Франция към Дания и Гренландия, техния суверенитет и териториална цялост ...

... гаранция - Франция, както се казва ... поляците одобряват това :.) ...

... при това, почему-то выступает с подбитым глазом ... а это значит только одно - Макрона побил муж ...

п.п. ... като казах Макрон, спомних си как беше на воаяж в Чайна ... посрещнаха го, като рок звезда ... въобще, азиатците имат усет, към тщеславието на големия бял с'удар ... виж Бойко 'гат беше в Корея взе медал по карате /да оставим настрана, че точно този национален спорт се свързва с друго неприятно време и индивиди/ ...

... та, слиза господина Макрона по стълбите, оркестър свири туш, а шпалир от дечица скандират китайското му име - Мейк Лонг ... Мейк Лонг ...

Glo
добрутро Потребител 770d4fd976.gif тее тука ми вярват на всяка простотия която им изтряскам laugh.gif

бургаски сутрини band.gif
цък
https://www.youtube.com/watch?v=yaywBB3nR4w
admiral
Цитат(Glo @ 30/01/2026, 05:06) <{POST_SNAPBACK}>

Зарадвах се напразно, помислих си, че партенка пускаш, а ти джангър в 05:06' сабахлем рано, не спазваш домовия правилник, ште критикуваме на общо събрание. navikvane.gif
Shade
Цитат(Glo @ 29/01/2026, 20:06) <{POST_SNAPBACK}>
...тука ми вярват на всяка простотия която им изтряскам laugh.gif

Неслучайно Бог е обещал за вечно ползване луксозните курорти на Царството Си на дословнотълкуващите. Които не правят разлика между герой и лирически герой.
Glo
така си е Шейд, един интелигентен човек винаги може да направи разлика между шега и реалност, пък и като напиша нещо, го пиша така да е достатъчно различимо biggrin.gif ето сега който иска да си го тълкува както си ще, декември пратих един голям колет в Япония на една моя япончица която е идвала тука и съм я возил насам натам, страшно мила и любезна, абе японка бе, истинско лице, не някоя интернет измишльотина, направо изкарах пари от една пратка да си покрия всички имотни данъци за годината хахахааа, мноо съм доволен, ма и тя доволна , мноо съм точен и почтен и аз, истински японец нинджа съм беееееее sunbathing.gif има магазин в Нагоя, и си има клиенти, магазин за разни чуждестранни стоки ръчни изработки и прочие, сега пак ми поръча нова пратка, че шитнала всичко, ше я събера до десетина дена, че става въпрос за доста специфични чисто български неща. слава на Япония, викам и преди малко че имам една мечта - да догоним Япония по техническо развитие, морал, култура и трудолюбие, ма знам че няма да стане никога prashchai grigorii.gif тя има чуство за хумор и все ми се хили любезно, та да знаете, в момента северна япония е мноо сняг и са спрели полетите, ма в Нагоя няма проблем, че са по на юг! ше ударя някоя друга водка по случая да го отпразнувам, на Шрито мога само едно да му кажа, японците са ни по братушки от руските алкохолизирани свине, пък и неслучайно сме били съюзници с япония, таа ми вика да ида да изям едно суши, ма не ми се излиза, пък и току що ударих няколко първи гълтока водка, и шибания ток май пак е поскъпнал, гледам двайсе трийсе процента мий по-висока сметката, но понеже съм истиннски христянин, не роптая, Бог е казал да си плащаме дължимото- Кесаровото Кесаря! наругах вчера един пастор в мрежите дето си пуснал високата сметка за тока придружена от разни библейски цитати за сатанинските обирджии laugh.gif та му намекнах за Кесаря, да си плаща според както е казал Бог, че иначе ше види рая през крив макарон laugh.gif тоя мълчи
Thursday Next
Цитат
... ами приятели, първо беше големия взрив, динозаврите, двукраките и чувството за безполезност...

Гледаш Dr Who, значи. Защо тъй трагично не го усещаш?
Glo
много съм разочарован от тоя форум, скъпи приятели, през нощта форума не работеше , ту работи, ту не работи, и не знам вече, аз съм свикнал да работя в стабилна среда, земен стабилен знак съм и не ми харесват някви въздушни вятъри и премятаници във въздуха, пожарища и наводнения като при онее зодии изперкалите prashchai grigorii.gif

та ше си преосмиля политиката на участие тука, искам качество а не иди ми, дойде ми, хубавото е че Питето се появилось , той разбира от хубава литература за разлика от Адмирала 770d4fd976.gif

торинската плащеница
криминале

Сливка Дагейби живееше на торинския пощад в Торино с баба си старата аристократка Франзелия Караламборгини. Така се случи, че същата нощ някой открадна торинската плащеница директно от сандъка който седеше на площада! на сутринта случая беше поет от комисар Кайо Калас който веднага събра на площада Сливка, баба й Франзелия и всички тайни свидетели по делото!

- и така- почна Кайо обръщайки се към Сливка – защо искахте да убиете баба си Франзелия точно тази нощ вчера срещу днес? Сливка си замълча защото адвоката й я беше посъветвал да не говори! – Колко ви е издръжката от баба ви? – 5000 евро ли е, чесно? Сливка пак се умълча! Кайо продължи пледоарията си – и тая шибана издръжка не ви е стигала за нищо, нали! този път всички замълчаха, дори и тайните свидетели, само голямата група туристи зашушукаха тихо, щото процеса се водеше на открито за по- голяма достовернос!

- изобщо кой по дяволите отговаря за опазването на плащеницата – разбесня се Кайо – и защо е нямало никаква охрана, даже и катинар, или сте на принципа, че Незаключени Врати Най-Трудно се Отварят, а? и защо тая дърта мърша – Кайо посочи старата Франзелия – не ми звънна веднага да ме предупреди, че крадат плащеницата, а трябваше да получа позвъняване единствено от тези тайни свидетели? Кайо продължи да покачва градусите чрез умелия психологически шантажиращ натиск който владееше отлично! – ами вие бе, защо не се намесихте даваеба в тайните свидетели?

- че ние какво общо имаме? – попитаха тайните свидетели! – как какво общо бе, шибаняци, нали адресните ви регистрации са на тоя площад! тайните свидетели явно не издържаха на напрежението и почнаха да припадат един по един! туристите почнаха да ръкопляскат, дойде и уличен оркестър и подкара тихо на заден фон мелодията от Кръстника!

Кайо започна заключителната си реч – и така, никой няма мотив освен Сливка, защото парите й не са й стигали за луксозния живот който си е мечтала да води, разбрала е че баба й няма никакво намерение да умира в скоро време за да прилапа наследството, двете се уговарят вместо Сливка да я убива понеже й е баба все пак по съребрена линия, а и й се живее все още на дъртуляка, да открадне плащеницата и да я продаде, разчитала е на закона на омертата, че тайните свидетели съседите ще мълчат до гроб и ше звъннат чак на сутринта, щото освен това са и съвестни граждани, но на мене тия не минават защото новата политика на правителството е Не на Мафията!

Сливка припадна, баба й се строполи в предсмъртна агония, тайните свидетели почнаха да ръколяскат от легнало положение, а оркестъра изсвири туш под шумните овации на нахалните туристи, правото беше възтържествувало както винаги , току що пристигналите снимачни екипи на Нетфликс почнаха директно да снимат филм по истински случай под работното заглавие – Торинската плащеница – дела, факти, хора,мафия, туристи, пътища и автомобили 501.gif
https://www.youtube.com/watch?v=O1Jjp4_jilc
admiral
Все сливи ти у акъла на тебе. laughing.gif
Glo
Цитат(admiral @ 02/02/2026, 19:11) <{POST_SNAPBACK}>
Все сливи ти у акъла на тебе. laughing.gif

адмирале, туй сега твойто! - наблюдение в категорична форма ли е или просто ми се подиграваш както всеки път 292.gif
Thursday Next
Добре ще е да си преадресираш разочарованието към родната действителност: я ток ще спре, я нет. И като ги питаш що - ми профилактика.
Glo
кака, само те тествам дали четеш wub.gif laugh.gif
Glo
адмирале, задръж така, тряя прибягам до магазина за водка, че нямам грам промил за бог да прости от вчера. а тряа се къпя, парфюмирам, не мога да изляза неглиже, веднъж като вдигнеш нивото в квартала, после е много трудно да го задържиш, кварталните фенове ше те срутят веднага от пиедестала 292.gif оная хурва на ъгъла дигнала летвата за плащане с карта на минимум 10 евро laugh.gif вика - то навсякъде вече било така w00tbrows.gif айде мааааа, никъде не е така, преди да мина през нея бях на четри шопинга още, никой не ми искаше никъв лимит, та реших да й бия шута, не стига че и фърлям само при нея три четри стотака на месец , ми й баси претенциите, изперкаха покрай туй евро navikvane.gif ше се разходя на още десет метра повече до следващия магазин, магазини бол деееба bwush.gif
admiral
Цитат(Glo @ 03/02/2026, 09:22) <{POST_SNAPBACK}>
адмирале, задръж така, тряя прибягам до магазина за водка, че нямам грам промил за бог да прости от вчера. а тряа се къпя, ...

Ама ти с водка ли се къпеш!? blink.gif
Glo
с водка само си жабуря егото бееееее, адмиралчоооо wub.gif зех си уиски тоя път за коментаторна дезинфекция и административно кръщение sunbathing.gif ти разбираш ли, че имаме привилегията в тоя форум да контактуваме не с прости модератори а дирекно с администрацията b_046.gif
Glo
почва ми часа на водещия в едно германско метъл рейдио, една минута още wavetowel2.gif

един час само, двеста грама уиски за отскок и всичко точно, заредил съм първото парче biggrin.gif

https://www.youtube.com/watch?v=JzILGd0NAfM...isDBbph-fwqSd49
Потребител

... сега, британското чувство за хумор не е чак толкова трудно за разбиране ...

... Четвъртък, дано боговете са благосклонни към теб ... приятели, живеем във време на небивал просперитет ...

... патерналистична проекция на колониален комфорт, където екзотиката е забавна грешка не заплаха ... нуждаеща се от контрол ...

... "Sleep No More" /Сезон 9, Епизод 9/ е известен, като експерименталният [натрупан кадър] епизод на Doctor Who ...

... първо малко ликбез:

... натрупаният кадър ["cluttered frame" или "packed frame"] в киното е композиционна техника, при която множество елементи или обекти се подреждат в слоеве в дълбочина на кадъра, създавайки усещане за натрупване, плътност или визуална сложност ... често се използва за подчертаване на хаос, пренаситеност и психологическо напрежение в сцената ... стилът е популяризиран в киното от 60-те години насам, вдъхновен от картини на барока и експресионизма, където композицията е наситена за драматичен ефект ...

... чрез форматът "натрупан кадър" целият епизод е представен като запис, събран и "монтиран" от главния антагонист Расимус [представител на угасващата империя], който в края се обръща и директно към публиката ...

... всички гледни точки са субективни и фрагментирани ...

... сега, да се запознаем със сцената - отиващо си тъмно и пусто място, изпълнено с прах и разруха :.) ...

... и с екипа - мисия от военни начело с капитан Нагата, които проучват станцията заедно с Дванадесетия Доктор и Клара ... статистите съгласно либералните ценности са пъстра палитра от мигранти за разлика от главните герои и съвсем естествено [според британското чувство за хумор] дават фира ...

... ужасът - "пясъчните хора" в ролята на главната заплаха не са извънземни в класическия смисъл ... те са проекция на революционна машина "морфей", която позволява на хората да бъдат продуктивни ... като да имат цялото знание на света в ръцете си и да го ползват за селфи :.) ...

- So, what, you are a rescue mission?

- Yes.

- Of four?

- Cuts, pet.

- Right. You're to consider yourself...

# Part of the furniture! #
0:05:40 0:05:42

... и още британски хумор продаден с реплика на дружинната ръководителка, Нагата:

- under my command.

- OK. Really?

- Yes, really.

- - -

... и така, приятели:

98
00:05:00,440 --> 00:05:03,320
- So, what happened?

99
00:05:03,320 --> 00:05:05,640
- From the beginning of time?

- That's a very long story.

Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.