Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Разпад
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
нищ по дух
Цитат(Hartmann @ 08/05/2022, 11:14) <{POST_SNAPBACK}>
Кажи ми, нищий по дух брате, защо голямата северна фашистка страна ти е толкова на сърце? По каква причина? Обожател си на великата руска култура, чиито руски културтрегери биваха избивани по сталинските лагери? Тайно харесваш ладите и москвичите, но не можеш да разбереш защо българското население предаде руския автопром в секундата, в която това стана възможно? Или нещо друго - кажи си. smile.gif

Истината е, че не ми е по сърце, но тъй като някога, още от детските години и по-късно нужните ми средства за обучение в няколко направления, основно се намираха от руски източници, дали като книги и учебници, а по-късно в интернет също, има разбира се и английски, които съм ползвал, но като по-близък руския, ползвам него. В последните няколко години за един чужд език, за самоподготовка, има повече учебници на руски, отколкото на английски.
А за руската литература, чел съм и от време на време пак нещо препрочитам, ама ето и ти пишеш, че има такава и че някой ги е избивал.
Имам един приятел, който още си кара ладата, а друг един искаше да си купи последния модел, който бяха направили Лада. Някои карат и москвичи. Аз имам само една руска лампа с акумулатор и радио, която може и да е френска, но с надписи на руски, не помня в описанието ѝ какво пишеше имам и руски книги и учебници. А и няколко руски бързоварчета за чаша, които едно време бяха много търсени, ама които сега не ползвам.
Ама пък чак толкова да се плюят тия руснаци, ами превземете ги отвътре и ги превъзпитайте или е трудно, както преди ми писа, че не става с убеждение.
Купувах едни руски продукти, обаче ги спрях, защото част от парите отиват за депутат от Думата, който подкрепя агресията на Путьин.
Hartmann
Цитат(нищ по дух @ 08/05/2022, 11:40) <{POST_SNAPBACK}>
Истината е, че не ми е по сърце, но тъй като някога, още от детските години и по-късно нужните ми средства за обучение в няколко направления, основно се намираха от руски източници, дали като книги и учебници, а по-късно в интернет също, има разбира се и английски, които съм ползвал, но като по-близък руския, ползвам него. В последните няколко години за един чужд език, за самоподготовка, има повече учебници на руски, отколкото на английски.
А за руската литература, чел съм и от време на време пак нещо препрочитам, ама ето и ти пишеш, че има такава и че някой ги е избивал.
Имам един приятел, който още си кара ладата, а друг един искаше да си купи последния модел, който бяха направили Лада. Някои карат и москвичи. Аз имам само една руска лампа с акумулатор и радио, която може и да е френска, но с надписи на руски, не помня в описанието ѝ какво пишеше имам и руски книги и учебници. А и няколко руски бързоварчета за чаша, които едно време бяха много търсени, ама които сега не ползвам.
Ама пък чак толкова да се плюят тия руснаци, ами превземете ги отвътре и ги превъзпитайте или е трудно, както преди ми писа, че не става с убеждение.
Купувах едни руски продукти, обаче ги спрях, защото част от парите отиват за депутат от Думата, който подкрепя агресията на Путьин.

нужните ми средства за обучение в няколко направления, основно се намираха от руски източници, дали като книги и учебници - имам приятели, които се занимават с деца с увреждания и са им нужни съответните учебници, а приятелите ми разбират добре руски, затова търсят учебници на руски. Аз им помагах известно време и мога да кажа - абсолютно всички руски учебници на тая тема, които минаха през мене, са или превод от американски и британски източници или преразказ на такива източници. Няма, наивний ми брате - всичко в Русия е като ладата - уж руска, но всъщност произхожда от Жигули, което всъщност е италиански Фиат. smile.gif И другите неща, за добро или лошо - също са така. Знаменития автомат Калашников, сигурно знаеш, е немска разработка. Камаз също е руски колкото жигулито. И т.н. и пр.

ами превземете ги отвътре и ги превъзпитайте или е трудно - изглежда натам отиват нещата. Но превземането ще е "отвън". smile.gif
нищ по дух
Цитат(Hartmann @ 08/05/2022, 11:51) <{POST_SNAPBACK}>
нужните ми средства за обучение в няколко направления, основно се намираха от руски източници, дали като книги и учебници - имам приятели, които се занимават с деца с увреждания и са им нужни съответните учебници, а приятелите ми разбират добре руски, затова търсят учебници на руски. Аз им помагах известно време и мога да кажа - абсолютно всички руски учебници на тая тема, които минаха през мене, са или превод от американски и британски източници или преразказ на такива източници. Няма, наивний ми брате - всичко в Русия е като ладата - уж руска, но всъщност произхожда от Жигули, което всъщност е италиански Фиат. smile.gif И другите неща, за добро или лошо - също са така. Знаменития автомат Калашников, сигурно знаеш, е немска разработка. Камаз също е руски колкото жигулито. И т.н. и пр.

ами превземете ги отвътре и ги превъзпитайте или е трудно - изглежда натам отиват нещата. Но превземането ще е "отвън". smile.gif

Зависи какви са тези учебници, но тези, които аз имам и съм намерил, не са превод от американски или британски източници, а подобни има и от такива източници, но са малко.
Да, специално за Калашников и Камаз-а знам.
Възможно е, ама няма да е скоро, това отвън превземане.

А по повод смартфона им AYYA, където писах, че може да се изключват камерите и микрофона, изключването не е софтуерно, а с копче, което го прави единствен вероятно, защото съм търсил специално такъв телефон и не съм видял никъде да се продава, но то зависи и къде и с каква търсачка се търси.
Питето
Как да имат собствени учебници, като са си изтребили интелигенцията, а после са се набутали да правят самодостатъчна икономика. Еле после като и спуснаха и желязната завеса, та плащаха прескъпо да откраднат нЕкоя технология... Разбира се че всико ново ще им е отвън и съответните упътвания/учебници ще са им преводи на руски. Хранително вкусова промишленост от соца, българския учебник е превод от руски, който е превод от френски. Заради това нЕма учудени, че се купуват цели линии от капиталистите.
нищ по дух
Цитат(Питето @ 08/05/2022, 21:23) <{POST_SNAPBACK}>
Как да имат собствени учебници, като са си изтребили интелигенцията, а после са се набутали да правят самодостатъчна икономика. Еле после като и спуснаха и желязната завеса, та плащаха прескъпо да откраднат нЕкоя технология... Разбира се че всико ново ще им е отвън и съответните упътвания/учебници ще са им преводи на руски. Хранително вкусова промишленост от соца, българския учебник е превод от руски, който е превод от френски. Заради това нЕма учудени, че се купуват цели линии от капиталистите.

Прекалено много се изсилвате...Голяма е омразата Ви към всичко руско.
Искаш да ми кажеш, че използваната литература в един ползван от мен учебник е от не руски източници?
Може, а и в наши учебници също се ползва чуждестранна литература.
Обаче тук не пише така или лъжат вероятно:

Shade
Цитат(wal @ 03/05/2022, 11:24) <{POST_SNAPBACK}>
И като напуснат, какво!?Има едно понятие - плаващо мнозинство.Пак ще се приемат закони без БьеСьеПье и няма да се ходи на избори.

Вероятно обединените олигофрени от БСП и Възраждане се надяват да могат да предизвикат парламентарна криза и предсрочни избори. Какво ли биха могли да постигнат, ако това се осъществи? Да си осигурят мнозинство или да паднат под 4%?
Изхождайки от показателния факт, че ортодоксалните русофили(-антиваксъри) във форума не само престанаха да пишат по темата, но и групово освободиха терена (освен неколцината умствено недоносени представители в Х-фор, закърмени с празнословна вяра) предполага по-висока вероятност на второто.
В Държавната дума на Русия, гротескното еднопартийно подобие на Парламент, Единна Русия (винаги верни на Путин) има абсолютното мнозинство от 92%, Комунистическата партия на Русия се радва на 5%, Либерално-демократическа партия на Русия (либерална точно толкова, колкото и демократична) крета с 4% и Справедлива Русия (носител на добре познатата руска справедливост) е със символичния 1%.
За кого биха лобирали нашенските парламентарни задници, освен за Партията на Путин и официално формулираната от него закана за пълно "денацифициране" и "демилитаризиране" на Украйна в рамките на няколко дни? Което никак не съответства на видимата реалност. С този напън на Путин единствено постигна обратен ефект. Украинската военна съпротива се оказва изключително силна и успешна срещу "втората най-силна армия" в света. Западът започна усилено да превъоръжава украинската армия с модерни оръжия. Руската пропаганда врещи, че Русия не е губила война и няма да загуби и тази, въпреки че западът води прокси война с Русия. И безпомощно квичи закани да използват ядрени оръжия.
Очевидно руснаците са забравили катастрофалната си загуба в Кримската война. Много време са 180 години, може би си струва да им се припомни с една съвременна Кримска война...
Hartmann
Знаем, знаем, нищий по дух брате - радиото е изобретено от Попов, мобилния телефон - от Куприянович, ракетата - от Циолковски, а Вселената - от група съветски учени. smile.gif
Shade
Цитат(нищ по дух @ 08/05/2022, 12:18) <{POST_SNAPBACK}>
Прекалено много се изсилвате...Голяма е омразата Ви към всичко руско.
Искаш да ми кажеш, че използваната литература в един ползван от мен учебник е от не руски източници?
Може, а и в наши учебници също се ползва чуждестранна литература.
Обаче тук не пише така или лъжат вероятно:

Личи си, че не си завършил висше техническо образование през годините, когато изпити се вземаха с четене на съветски учебници.
Ако не само дадеш списък от съветски заглавия, а отвориш реалните книги под тези заглавия и погледнеш цитираната там литература, ще установиш преобладаващо наличие на американски технически източници.
нищ по дух
Цитат(Shade @ 09/05/2022, 02:10) <{POST_SNAPBACK}>
Личи си, че не си завършил висше техническо образование през годините, когато изпити се вземаха с четене на съветски учебници.
Ако не само дадеш списък от съветски заглавия, а отвориш реалните книги под тези заглавия и погледнеш цитираната там литература, ще установиш преобладаващо наличие на американски технически източници.

Разчитахме основно на записки, много от учебниците ги нямаше, можеше от някого да ги купиш или от антикварна книжарница.
Колко достъп е имало до американска техническа литература и е продавана в България?
До западноевропейска може, до американска от Европа също може, но ако си спомняш как се пишеха учебници, а пък в по-стари, ако си виждал в не един от 50-те името на Сталин е на първата страница.
Примерно в "Електронни и полупроводникови прибори и интегрални схеми" издание 1985 г. от написаната използвана литература 146 от източниците са руски и български, а 6 са немски и 1 е американски.
Питето
Казвам, че руските източници имат предимно неруски източници, дето не се напъват да ги споменават. За учебника дето от руски, та на български, а накрая някой докарва френския оригинал (щото все пак някой е учил и западни езици, а не е разчитал само на руския) си е било точно така — в руския няма посочени френски източници, нищо че яко е преписвано. Та по правилото на тринадесетия удар... не ми се налага да мразя или отричам руското, просто гледам кой какви ги върши, а не какви ги плещи.
нищ по дух
Цитат(Питето @ 14/05/2022, 21:48) <{POST_SNAPBACK}>
Казвам, че руските източници имат предимно неруски източници, дето не се напъват да ги споменават. За учебника дето от руски, та на български, а накрая някой докарва френския оригинал (щото все пак някой е учил и западни езици, а не е разчитал само на руския) си е било точно така — в руския няма посочени френски източници, нищо че яко е преписвано. Та по правилото на тринадесетия удар... не ми се налага да мразя или отричам руското, просто гледам кой какви ги върши, а не какви ги плещи.

Кой от кого е преписвал и кой от къде е придобил знания е все тая, важното е за какво са използвани и какво е направено. В големите американски фирми работят и руснаци.
А пък защо са им на американците прости хора и нищо не можещи и не знаещи, те къде са учили и основно от неруски източници ли са станали специалисти, а тези учили по време на комунизма в СССР:
https://www.bloombergtv.bg/a/4-analizi/1063...zatsi-ot-rusiya
Shade
Цитат(нищ по дух @ 14/05/2022, 14:59) <{POST_SNAPBACK}>
Кой от кого е преписвал и кой от къде е придобил знания е все тая, важното е за какво са използвани и какво е направено. В големите американски фирми работят и руснаци.
А пък защо са им на американците прости хора и нищо не можещи и не знаещи, те къде са учили и основно от неруски източници ли са станали специалисти, а тези учили по време на комунизма в СССР:
https://www.bloombergtv.bg/a/4-analizi/1063...zatsi-ot-rusiya

Далеч не е все тая. В големите американски фирми работят и руснаци от 30-тина години насам. Преди това руснаците бяха закрепостени по стародавна руска традиция и само крадяха от големите американски фирми. Промишлен шпионаж му се вика. Не че сега са спрели да крадат.
нищ по дух
Цитат(Shade @ 15/05/2022, 01:30) <{POST_SNAPBACK}>
Далеч не е все тая. В големите американски фирми работят и руснаци от 30-тина години насам. Преди това руснаците бяха закрепостени по стародавна руска традиция и само крадяха от големите американски фирми. Промишлен шпионаж му се вика. Не че сега са спрели да крадат.

Да, обаче има взаимно шпиониране и ако някой направи нещо, което няма аналог в света или специално в САЩ, съответно заинтересованите всячески се опитват да се домогнат до него, до цялата технология на производство, после може да я изменят, но в началото нищо не знаят.
Buitenlander
Цитат(нищ по дух @ 15/05/2022, 12:22) <{POST_SNAPBACK}>
Да, обаче има взаимно шпиониране и ако някой направи нещо, което няма аналог в света или специално в САЩ, съответно заинтересованите всячески се опитват да се домогнат до него, до цялата технология на производство, после може да я изменят, но в началото нищо не знаят.

Може ли да споделиш 2-3 неща , които САЩ са откраднали от Русия?
Glo
едно време преди години 94 та се мотках из украйна бая време, то си беше чис бивш съвецки съюз, та се срешнах с някои бг търговци които шетаха там, имаше един се оплака че искал да купува ютии, истински ютии, не пищаци, завода искал да му ги продаде по долар два и бил на печалба, обаче сделките с чужбина първо минавали през аналитичния отдел, там разгледали сделката, решили че на запад ютиите струват куп пари и дали заповед завода да му ги продаде по педесе долара бройката 406.gif и човека се прибираше безславно, после една пичка дето вкарваше оттам трактори в бг, вече не помня какво ми обясняваше, няква абсолютна антилогична тъпня и при нея, боже убигий тее идиоти, моля те, на един плаж в крим ми предлагаха пепси за 50 долара бутилката, нали съм чужденец laugh.gif
нищ по дух
Цитат(Buitenlander @ 15/05/2022, 13:50) <{POST_SNAPBACK}>

Мога за България, но не искам, има писано и в нета, (защото като го писах, си мислех за специалистите през 70-те и 80-те години на миналия век, подготвяли се с български учебници използвали руска литература, където не се споменавало, че била френска примерно), а като бивш сателит на СССР, преди повече от 30 години, все едно сме били част от него, а имаме чисто наши разработки, които са уникални. А САЩ дали са го откраднали или се възползват от него като са го купили и определили, че е направено в САЩ гордеят ли се, че американец го е измислил, например Google и модерния напоследък Telegram.
Първата в света промишлена атомна централа сигурно са я пуснали, като са откраднали технология за производство на реактора от САЩ или Спутник-1 е откраднат от някой американски любител...
ЕксГорски
Цитат(Buitenlander @ 15/05/2022, 12:50) <{POST_SNAPBACK}>

Закла го!
Колкото и да шикалкави, няма начин да ти цитира такива неща!
Просто няма начин!
нищ по дух
Цитат(ЕксГорски @ 15/05/2022, 14:31) <{POST_SNAPBACK}>
Закла го!
Колкото и да шикалкави, няма начин да ти цитира такива неща!
Просто няма начин!

А сигурно без Менделеев, американците имат собствена таблица, а МКС нямаше предшественик като "Мир".
Hartmann
Цитат(нищ по дух @ 15/05/2022, 14:45) <{POST_SNAPBACK}>
А сигурно без Менделеев, американците имат собствена таблица, а МКС нямаше предшественик като "Мир".

Менделеева таблица я наричат алтернативниците, добри ми брате, тези, които вярват, че всичко е измислено от "група съветски/руски учени".

Това е таблица на химичните елементи и е създадена много преди Менделеев smile.gif
нищ по дух
Цитат(Hartmann @ 15/05/2022, 15:27) <{POST_SNAPBACK}>
Менделеева таблица я наричат алтернативниците, добри ми брате, тези, които вярват, че всичко е измислено от "група съветски/руски учени".

Това е таблица на химичните елементи и е създадена много преди Менделеев smile.gif

Възможно е, 1000 години преди него или повече, още от времето на шумерите.

https://uborshizzza.livejournal.com/4302121.html

https://www.labirint.ru/books/605033/

Buitenlander
Цитат(нищ по дух @ 15/05/2022, 13:28) <{POST_SNAPBACK}>
Мога за България, но не искам, има писано и в нета, (защото като го писах, си мислех за специалистите през 70-те и 80-те години на миналия век, подготвяли се с български учебници използвали руска литература, където не се споменавало, че била френска примерно), а като бивш сателит на СССР, преди повече от 30 години, все едно сме били част от него, а имаме чисто наши разработки, които са уникални. А САЩ дали са го откраднали или се възползват от него като са го купили и определили, че е направено в САЩ гордеят ли се, че американец го е измислил, например Google и модерния напоследък Telegram.
Първата в света промишлена атомна централа сигурно са я пуснали, като са откраднали технология за производство на реактора от САЩ или Спутник-1 е откраднат от някой американски любител...

Последно, можеш ли да споделиш 2-3 неща, които САЩ са откраднали от Русия? Остави бозите, дай по същество.
нищ по дух
Цитат(Buitenlander @ 15/05/2022, 19:23) <{POST_SNAPBACK}>
Последно, можеш ли да споделиш 2-3 неща, които САЩ са откраднали от Русия? Остави бозите, дай по същество.

Значи за теб Спутник и първата атомна централа са нищо, така ли?
И първата космическа станция "Мир" също?
Да си ги бяха направили първи, без да се интересуват от СССР.
Е Кока Кола не са им откраднали, тяхно си е, а руския квас "Никола" звучи като отрицание на Кока Кола, "квас Никола нье кола"...

А може ли да напишеш какво руснаците са откраднали, освен предоставения им автомат?
За нас знам, компютър Правец и Apple II примерно.
Hartmann
Цитат(нищ по дух @ 15/05/2022, 15:46) <{POST_SNAPBACK}>
Възможно е, 1000 години преди него или повече, още от времето на шумерите.

https://uborshizzza.livejournal.com/4302121.html

https://www.labirint.ru/books/605033/

Това са го казвали на баба ми още преди 50-60 години - Русия е велика, Запада е загнил (като мушмула - колкото повече загнива, толкова по-сладък става) 453.gif

И да ти кажа още нещо - в Америка е пълно с американски списания, списвани от хора с англо-имена, в които се излагат същите тези. Понеже нещастните орки ги е срам да си кажат сами какво им е на сърцето, та се налага да плащат на хора с други паспорти, които да го кажат. smile.gif
Shade
Значи американците откраднали Спутник, първата атомна централа и първата космическа станция "Мир" от руснаците? Подобни нелепици пишеше само lati. Наследник ли си му?
Особено пък за космическа станция "Мир", изведена в орбита през 1986, след като "SkyLab" е изведена в орбита през 1973 г.
Сигурно ако американците бяха кацнали втори на Луната, щеше със същата безапелационна убеденост да твърдиш, че лунният модул е бил откраднат от руснаците. smile.gif
Питето
Цитат(нищ по дух @ 15/05/2022, 00:59) <{POST_SNAPBACK}>
Кой от кого е преписвал и кой от къде е придобил знания е все тая...

Напротив, точно това е важното. Е освен ако не изобретиш нещо доходоносно, и не ме оставиш аз да го патентовам... ама то ще е прецедент, изключение някакво, дето ще потвърждава правилото.
Buitenlander
Цитат(нищ по дух @ 15/05/2022, 18:45) <{POST_SNAPBACK}>
Значи за теб Спутник и първата атомна централа са нищо, така ли?
И първата космическа станция "Мир" също?
Да си ги бяха направили първи, без да се интересуват от СССР.

Благодаря ти, нямам повече въпроси.
Buitenlander
Цитат(Shade @ 15/05/2022, 19:06) <{POST_SNAPBACK}>
Значи американците откраднали Спутник, първата атомна централа и първата космическа станция "Мир" от руснаците? Подобни нелепици пишеше само lati. Наследник ли си му?
Особено пък за космическа станция "Мир", изведена в орбита през 1986, след като "SkyLab" е изведена в орбита през 1973 г.
Сигурно ако американците бяха кацнали втори на Луната, щеше със същата безапелационна убеденост да твърдиш, че лунният модул е бил откраднат от руснаците. smile.gif

То и за атомната централа пак е горе-долу такава работата…
“ На 20 декември 1951 година ядрен реактор за първи път в историята произвежда годно за използване количество електроенергия в сегашната Национална Лаборатория INEEL на Министерството на енергетиката на САЩ. Реакторът е изработил достатъчна мощност, за да запали проста верига от четири 100-ватови лампи. След втория експеримент, проведен на следващия ден, 16-те участващи в него учени и инженери „увековечават“ своето историческо достижение, като изписват имената си с тебешир върху стената на генератора.

През същия ден експерименталният реактор EBR-1 достига производството на 100 киловата – достатъчно за пълното захранване на собственото си електрооборудване.”

Русоробията е нелечима явно.
нищ по дух
Цитат(Shade @ 15/05/2022, 20:06) <{POST_SNAPBACK}>

Да и Салют-1 го няма, още преди Скайлаб, а Мир и Скайлаб се различават, Мир е първата по нещо, ама щом казваш, нека Америка е нъмбър уан...Защо е тая надпревара и желание все да са първи и едните и другите?

Какво ли толкова има да разберат, дали са им откраднали технологии ли или нещо което би ги застрашило ли да видят:
https://ria.ru/20171220/1511279529.html
нищ по дух
Цитат(Buitenlander @ 15/05/2022, 20:21) <{POST_SNAPBACK}>
То и за атомната централа пак е горе-долу такава работата…
“ На 20 декември 1951 година ядрен реактор за първи път в историята произвежда годно за използване количество електроенергия в сегашната Национална Лаборатория INEEL на Министерството на енергетиката на САЩ. Реакторът е изработил достатъчна мощност, за да запали проста верига от четири 100-ватови лампи. След втория експеримент, проведен на следващия ден, 16-те участващи в него учени и инженери „увековечават“ своето историческо достижение, като изписват имената си с тебешир върху стената на генератора.

През същия ден експерименталният реактор EBR-1 достига производството на 100 киловата – достатъчно за пълното захранване на собственото си електрооборудване.”

Русоробията е нелечима явно.

Да и тоя реактор руснаците "откраднаха" и направиха първата атомна централа:

https://www.google.com/amp/s/www.wired.com/...plant-opens/amp

Русомразието е също нелечимо.
Shade
Цитат(нищ по дух @ 15/05/2022, 10:33) <{POST_SNAPBACK}>
Защо е тая надпревара и желание все да са първи и едните и другите?

И аз това се чудя. Сигурно имаш нужда, след като непрекъснато ни пробутваш руска пропаганда, в която вярваш наивно като в Библейски притчи. Преди два месеца ни убеждаваше колко глупава ракета била Javelin, която работела само при пряка видимост. За разлика от "умните" руски противотанкови ракети, които следвали терена и се появявали изневиделица. Очевидно в руските източници не споменават, че умните руски ракети нещо никакви ги няма, а глупавата Javelin атакува успешно танка отгоре, където бронята е слаба. И се оказва ефективна дори срещу обявения за неуязвим зенитен комплекс ТОР. От който 10 системи са напълно унищожени, а две са откарани на Запад за изучаване.
Но вярвай си в руски измислици, няма лошо, ако това те облегчава.
нищ по дух
Цитат(Shade @ 15/05/2022, 22:08) <{POST_SNAPBACK}>
И аз това се чудя. Сигурно имаш нужда, след като непрекъснато ни пробутваш руска пропаганда, в която вярваш наивно като в Библейски притчи. Преди два месеца ни убеждаваше колко глупава ракета била Javelin, която работела само при пряка видимост. За разлика от "умните" руски противотанкови ракети, които следвали терена и се появявали изневиделица. Очевидно в руските източници не споменават, че умните руски ракети нещо никакви ги няма, а глупавата Javelin атакува успешно танка отгоре, където бронята е слаба. И се оказва ефективна дори срещу обявения за неуязвим зенитен комплекс ТОР. От който 10 системи са напълно унищожени, а две са откарани на Запад за изучаване.
Но вярвай си в руски измислици, няма лошо, ако това те облегчава.

Не вярвам на всичко, просто проверявам.
За Джавелин-а не си спомням да съм писал, някой друг е бил, а писахме за едни стари транзистори на една снимка, където ти я сподели или беше видео, за едно объркващо радарите изделие.
Питето
За което си прав, прав си. Руснаците успешно убиват първото куче в космоса (по план), а американците не успяват и връщат шимпанзето. При това въпреки разхерметизираната камера, щото шимпанзето било имало скафандър... Та прав си. Гении са. Новия им процесор "Елбрус" дето тепърва ще го вкарат в производство през 2022 година, отговаря на обикновени процесори дето са били произвеждани през 2011та.
Нали си техничар, ще си го намериш в нета.
Hartmann
Цитат(нищ по дух @ 15/05/2022, 22:22) <{POST_SNAPBACK}>
За Джавелин-а не си спомням да съм писал, някой друг е бил, а писахме за едни стари транзистори на една снимка, където ти я сподели или беше видео, за едно объркващо радарите изделие.

По отношение на руската космическа програма и руските постижения в ракетостроенето, мисля, че ще има какво да научиш, нищий по дух брате.

Всички знаят, че германеца Вернер фон Браун е в основата на създаването на американската космическа програма. Това е точно от типа "това всички го знаят" - кой не е чувал за Вернер фон Браун. smile.gif

Това, което дори голяма част от самите орки не знаят е, че след като Вернер фон Браун се озовава в САЩ, в същото време неговата дясна ръка, най-добрият номер 2 на Германия, се озовава в Русия. smile.gif

Този човек се нарича Хелмут Грьотруп (Helmut Gröttrup) и малцина са чували за него (за разлика от Вернер фон Браун). И както фон Браун е в основата на американската програма, така пък Грьотруп е в основата на руската космическа програма. С други думи - бeз злите нацисти, победени във войната, нещастните братушки нямаше да имат ни Калашник, ни ракети. smile.gif Но как да си го признаят? Ами нали те са победителите... Пък победените се оказват с 50 години пред тях технологично, както днес са 100 години пред тях по стандарт на живот. smile.gif
нищ по дух
Цитат(Питето @ 15/05/2022, 22:38) <{POST_SNAPBACK}>
За което си прав, прав си. Руснаците успешно убиват първото куче в космоса (по план), а американците не успяват и връщат шимпанзето. При това въпреки разхерметизираната камера, щото шимпанзето било имало скафандър... Та прав си. Гении са. Новия им процесор "Елбрус" дето тепърва ще го вкарат в производство през 2022 година, отговаря на обикновени процесори дето са били произвеждани през 2011та.
Нали си техничар, ще си го намериш в нета.

110 000 работещи в Интел, примерно, от цял свят, срещу 120 в Байкал, пак добре, че и това правят.
Hartmann
Цитат(нищ по дух @ 15/05/2022, 23:02) <{POST_SNAPBACK}>
110 000 работещи в Интел, примерно, от цял свят, срещу 120 в Байкал, пак добре, че и това правят.

Ти не успяваш да схванеш, наивний ми брате - руснаците могат да имат велики постижения в Интел, в Ейпъл или в Майкрософт, но в Русия мога да направят единствено 10-килограмов "лаптоп" със смешен процесор и прекръстен Линукс. 453.gif

Сещащ ли се защо е така? smile.gif
нищ по дух
Цитат(Hartmann @ 15/05/2022, 22:59) <{POST_SNAPBACK}>
По отношение на руската космическа програма и руските постижения в ракетостроенето, мисля, че ще има какво да научиш, нищий по дух брате.

Всички знаят, че германеца Вернер фон Браун е в основата на създаването на американската космическа програма. Това е точно от типа "това всички го знаят" - кой не е чувал за Вернер фон Браун. smile.gif

Това, което дори голяма част от самите орки не знаят е, че след като Вернер фон Браун се озовава в САЩ, в същото време неговата дясна ръка, най-добрият номер 2 на Германия, се озовава в Русия. smile.gif

Този човек се нарича Хелмут Грьотруп (Helmut Gröttrup) и малцина са чували за него (за разлика от Вернер фон Браун). И както фон Браун е в основата на американската програма, така пък Грьотруп е в основата на руската космическа програма. С други думи - бeз злите нацисти, победени във войната, нещастните братушки нямаше да имат ни Калашник, ни ракети. smile.gif Но как да си го признаят? Ами нали те са победителите... Пък победените се оказват с 50 години пред тях технологично, както днес са 100 години пред тях по стандарт на живот. smile.gif

Недей така сега, знае се, че американците са нъмбър уан, не им разваляй илюзиите.
И за руснаците знам, за ракети и за калашници, дядо ми е разказвал за всичко това, все пак е бил войник по времето, когато България е била на страната на Германия и е бил и с немски войници няколко години.
Hartmann
Цитат(нищ по дух @ 15/05/2022, 23:09) <{POST_SNAPBACK}>
Недей така сега, знае се, че американците са нъмбър уан, не им разваляй илюзиите.
И за руснаците знам, за ракети и за калашници, дядо ми е разказвал за всичко това, все пак е бил войник по времето, когато България е била на страната на Германия и е бил и с немски войници няколко години.

С цялото ми уважение към тебе и към дядо ти, но мисля, че ти не си съвсем наясно, че американците наистина са създали почти всичко съвременно около тебе, вкл перални, климатици, смартфони, самият интернет (както дори и тиксото, с което си залепяш разни работи през ден), а дядо ти едва ли е бил наясно колко точно германски оръжейници, начело с Хуго Шмайзер, са работили в Ижевските заводи. smile.gif
нищ по дух
Цитат(Hartmann @ 15/05/2022, 23:13) <{POST_SNAPBACK}>
С цялото ми уважение към тебе и към дядо ти, но мисля, че ти не си съвсем наясно, че американците наистина са създали почти всичко съвременно около тебе, вкл перални, климатици, смартфони, самият интернет (както дори и тиксото, с което си залепяш разни работи през ден), а дядо ти едва ли е бил наясно колко точно германски оръжейници, начело с Хуго Шмайзер, са работили в Ижевските заводи. smile.gif

Стига бе, това японци и китайци съществуват благодарение на САЩ?
Прав беше значи оня пастор преди 30-на години, когато с блажена усмивка казваше:
"Тази благословена от Бога страна!"
А аз като протестант не би трябвало да одобрявам нищо руско, заради комунизма, заради мракобесното им православие, заради рашизма, защо ли така изглежда, че им се възхищавам, а всъщност не, просто виждам, че и те нещо са правили.
Питето
Аха, същите 120, дето не са ги взели да работят в Интел... animatedwink.gif
Баце, ако имаш 11000 на върха на пирамидата, значи имаш милиони в основата и обратното. Баси базата, дето издържа само 120 човека на върха. Ми нямат базови технологии, и заради това няма нищо на върха, пирамидата е ниска.
Как може да се биеш в гърдите че си техничар, ако не знаеш че постиженията зависят от елементарната база? Ако не мога да ти произведа фини инструменти, как ти ще направиш още по-фин шедьовър? no.gif
нищ по дух
Цитат(Питето @ 15/05/2022, 23:23) <{POST_SNAPBACK}>
Аха, същите 120, дето не са ги взели да работят в Интел... animatedwink.gif
Баце, ако имаш 11000 на върха на пирамидата, значи имаш милиони в основата и обратното. Баси базата, дето издържа само 120 човека на върха. Ми нямат базови технологии, и заради това няма нищо на върха, пирамидата е ниска.
Как може да се биеш в гърдите че си техничар, ако не знаеш че постиженията зависят от елементарната база? Ако не мога да ти произведа фини инструменти, как ти ще направиш още по-фин шедьовър? no.gif

Ха ха ха, тия 120 ако са в Интел, ще ги пуснат за чистачи, като в "Гатака", иначе винаги има как да се направи всичко по-фино:

Решили Германците да покажат - що е то, нация техническа. Направили болтче, тънко като косъм и го пратили на Японците.
След има-няма седмица ония им го върнали пробито през средата.
Германците се засуетили, събрали екип инженери и нарязали вътрешна резба на отвора. Пратили го пак на Японците.
За да се отсрамят, Самураите направили винт по вътрешната резба, навили го и го върнали на Швабите.
Зачесали се швабите по главите и рекли:
- Японците явно ни се подиграват - я дайте да го пратим на Българите да ги видим - те и връзки за обувки не могат да направят.
След една седмица получили пратка с голяма бележка, която гласяла:
- Установихме, че между болта и резбата има хлабина - навили сме калчища…

Хайде, със здраве, много ми беше приятно, обаче скоро няма да се появя, приятен Ви обмен на мисли.
Buitenlander
Цитат(нищ по дух @ 15/05/2022, 19:41) <{POST_SNAPBACK}>
Да и тоя реактор руснаците "откраднаха" и направиха първата атомна централа:

https://www.google.com/amp/s/www.wired.com/...plant-opens/amp

Русомразието е също нелечимо.

На тебе май ти липсват основни комуникативни способности. Не ти казвам, че руснаците са откраднали нещо от американците, а ти показвам че и двете страни са работили върху ядрения реактор, като американската програма е стартирала по-рано. С което оборвам глупостта, която написа, че американците били крали реактора от Русия. Сега разбра ли?
Hartmann
Цитат(нищ по дух @ 15/05/2022, 23:23) <{POST_SNAPBACK}>
Стига бе, това японци и китайци съществуват благодарение на САЩ?
Прав беше значи оня пастор преди 30-на години, когато с блажена усмивка казваше:
"Тази благословена от Бога страна!"
А аз като протестант не би трябвало да одобрявам нищо руско, заради комунизма, заради мракобесното им православие, заради рашизма, защо ли така изглежда, че им се възхищавам, а всъщност не, просто виждам, че и те нещо са правили.

Стига бе, това японци и китайци съществуват благодарение на САЩ? - знам, че няма да повярваш, но само преди около 70 години като кажеш в САЩ "абе това е японско", то е значело "абе това е боклук". И постепенно, именно с помощта на САЩ, Япония става това, което е днес. Да, и с помощта на знаменитата японска дисциплина и бла-бла-факин-бла smile.gif А Китай е просто работно добиче, чиято ресурсна база е Рашка. smile.gif

----------------------------------------------
Ето да се поучиш:

- 1851 година. Дж. Кинг, жител на Америка, получи патент за първата пералня със собствен въртящ се барабан.
https://washerhouse.com/istoriya/

- През 1902 година Алфред Улф е първият, който успява да изпълни идеята си и проектира въздухоохлаждащи системи за Карнеги хол, Нюйоркската фондова борса и още няколко големи обществени сгради.
https://vimax.bg/blog/history-of-air-conditioning

- Тиксото е измислено от Ричард Дрю от американския щат Минесота. Тогава той е работил в компанията “Minnesota Mining and Manufacturing”, по-късно известна като „3M”.
https://tikso-lenti.com/blog/kratka-istoya-na-tiksoto

--------------------------------------------------------------------

Питай още, наивний ми брате, ще ти обясня smile.gif
Питето
Улучи. В руската "Гатака" някак си са пробили 120 метачи...
нищ по дух
Цитат(Buitenlander @ 15/05/2022, 23:33) <{POST_SNAPBACK}>
На тебе май ти липсват основни комуникативни способности. Не ти казвам, че руснаците са откраднали нещо от американците, а ти показвам че и двете страни са работили върху ядрения реактор, като американската програма е стартирала по-рано. С което оборвам глупостта, която написа, че американците били крали реактора от Русия. Сега разбра ли?

Не си разбрал какво съм написал и кое е на шега, ама все тая, на мен може много да ми липсва, ама при тебе сигурно има излишъци от друго, хайде със здраве, видял съм те (буквално) и разбрал съм те!
.
Питето
Спокойно, китайците вече им припомнят в Сибир, какво е станало предния път с Аляска заради същия този Крим. Ама този път няма да има злато за кремълската хазна, а само договори за жълти стотинки (като последния за нефта от Русия към Китай). Все пак китайците не са американци.
нищ по дух
Цитат(Hartmann @ 15/05/2022, 23:36) <{POST_SNAPBACK}>
Стига бе, това японци и китайци съществуват благодарение на САЩ? - знам, че няма да повярваш, но само преди около 70 години като кажеш в САЩ "абе това е японско", то е значело "абе това е боклук". И постепенно, именно с помощта на САЩ, Япония става това, което е днес. Да, и с помощта на знаменитата японска дисциплина и бла-бла-факин-бла smile.gif А Китай е просто работно добиче, чиято ресурсна база е Рашка. smile.gif

----------------------------------------------
Ето да се поучиш:

- 1851 година. Дж. Кинг, жител на Америка, получи патент за първата пералня със собствен въртящ се барабан.
https://washerhouse.com/istoriya/

- През 1902 година Алфред Улф е първият, който успява да изпълни идеята си и проектира въздухоохлаждащи системи за Карнеги хол, Нюйоркската фондова борса и още няколко големи обществени сгради.
https://vimax.bg/blog/history-of-air-conditioning

- Тиксото е измислено от Ричард Дрю от американския щат Минесота. Тогава той е работил в компанията “Minnesota Mining and Manufacturing”, по-късно известна като „3M”.
https://tikso-lenti.com/blog/kratka-istoya-na-tiksoto

--------------------------------------------------------------------

Питай още, наивний ми брате, ще ти обясня smile.gif

Ако не бяха протестантите от Западна Европа и прогресивния им дух, нищо от това нямаше да го има в САЩ, ако щеш вЕрвай!
Shade
Цитат(нищ по дух @ 15/05/2022, 12:22) <{POST_SNAPBACK}>

Да прав си. Това беше един друг, дето уж не вярвал на всичко, а проверявал. Експерт по "върховната ефикасност" на новите тактики и стратегии на руската армия. Същият беше "проверил", че специалната авиационна електроника в руските изтребители била електроника с общо предназначение от онази, дето се произвежда в Хонг Конг в насипни количества.
И да, с теб обсъждахме съвременна руска електроника в гаражно изпълнение.
Hartmann
Цитат(Shade @ 15/05/2022, 23:57) <{POST_SNAPBACK}>
Да прав си. Това беше един друг, дето уж не вярвал на всичко, а проверявал. Експерт по "върховната ефикасност" на новите тактики и стратегии на руската армия. Същият беше "проверил", че специалната авиационна електроника в руските изтребители била електроника с общо предназначение от онази, дето се произвежда в Хонг Конг в насипни количества.
И да, с теб обсъждахме съвременна руска електроника в гаражно изпълнение.

Ask, 25 февруари: При Путин руската армията се обучи на нови тактики и стратегии при различни условия и той ги изпита в Южна Осетия и последният път в Казахстан показаха "върховна ефикасност" по думите на военни специалисти. Така че, армията на Путин няма нищо общо с разпадналата се армия на Елцин.

Благодаря, посмях се сладко на эспрэртните познания на този голям ум. smile.gif
Shade
Цитат(Hartmann @ 15/05/2022, 14:19) <{POST_SNAPBACK}>
Ask, 25 февруари: При Путин руската армията се обучи на нови тактики и стратегии при различни условия и той ги изпита в Южна Осетия и последният път в Казахстан показаха "върховна ефикасност" по думите на военни специалисти. Така че, армията на Путин няма нищо общо с разпадналата се армия на Елцин.

Благодаря, посмях се сладко на эспрэртните познания на този голям ум. smile.gif

Дивашките тактика и статегия на руската армия са добре познати и изпитани в Африка и Азия: държавен тероризъм. Масово сеене на терор и смърт сред цивилното население и рушене на гражданската инфраструктура. Плюс клептоманско завличане на всякаква останала неразрушена битова техника. С последващо пълно отричане на тези изпълнения.
За съжаление на руснаците в центъра на Европа този стил никак не минава.
Над 100 милиарда блокирани руски авоари в международни банки вече са пренасочени към фонд "Следвоенно възстановяване на Украйна". Но няма да е достатъчно. Ако се случи така, че Русия претърпи военно поражение и особено ако Путьо е още на власт, към мирния договор с Русия ще бъдат наложени сериозни репарации. Може преди да вдигнат санкциите да й се наложи да захранва ЕС безплатно с нефт и газ в продължение на години, докато се изплатят инвестиците на Запада за военна и хуманитарна помощ на Украйна.
Hartmann
Цитат(нищ по дух @ 15/05/2022, 23:46) <{POST_SNAPBACK}>
Ако не бяха протестантите от Западна Европа и прогресивния им дух, нищо от това нямаше да го има в САЩ, ако щеш вЕрвай!

Знам за идеята, че протестантството е спомогнало за западния просперитет. Може и така да е в известна степен - служенето на бога чрез много упорита работа, вследствие на което неизбежно се направят много пари и на мене ми допада, ако и да не съм протестант. smile.gif

И все пак, добри ми брате, и самото протестантство нямаше да го има и много други неща щяха да са невъзможни без Ренесанса. Ренесанса с неговите освободени в много отношения нрави и прогресивен, както си писал, дух - това е базата, а не протестантството.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.