Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Колко процента от 100 милиона
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 29/05/2022, 11:18) <{POST_SNAPBACK}>
Май без да искам те въведох в заблуждение. az takovata.gif
Дори да си гений, извини ме, но имам малки съмнения в това, не значи, че не си и луд. Така че не се отказвай да ходиш на психиатър. След време ще си ми благодарен. sunbathing.gif

Ереванчик, твоето "тролене" е нещастно и мижаво като коефициента ти. Нещо като мозъка на русофил - човек не е сигурен има ли го, няма ли го. smile.gif

Стегни се човеко, почни да тролиш как си требе, да ми стане драго, да ти кажа "евала" от сърце. Дай пак, опитай нещо.
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 29/05/2022, 11:52) <{POST_SNAPBACK}>
Ереванчик, твоето "тролене" е нещастно и мижаво като коефициента ти. Нещо като мозъка на русофил - човек не е сигурен има ли го, няма ли го. smile.gif

Стегни се човеко, почни да тролиш как си требе, да ми стане драго, да ти кажа "евала" от сърце. Дай пак, опитай нещо.

А ти започне да се лекуваш как си требе, да ти кажа аз "евала". smile.gif
нищ по дух
Цитат(Shade @ 28/05/2022, 17:07) <{POST_SNAPBACK}>
Принос към кирилицата има първият руски император Петър I. В началото на 18-ти век той добавя буквата "Я". Която замества символа малка носовка, чийто звук по това време е изчезнал от повечето славянски езици, с изключение на полски.
Реформата, която правят болшевиките, е към опростяване на азбуката. Аналогична реформа по съветски обрзец правят нашенските комунисти през 1945 г.

Да, обърнато R, пише че така била избрана буквата.
нищ по дух
Цитат(Hartmann @ 29/05/2022, 01:57) <{POST_SNAPBACK}>
Ето така изглежда членската карта на Менса, ако не си виждал (а в слушалките е размазаното ми изображение). Членувам и в още една организация над Менса.

Ще го кажа по друг начин - оценен съм в горната част на горния процент. Т.е., грубо казано, коефициентът ми е по-висок от този на 99,8% от населението. В които, без никакво съмнение, влизаш ти, както и джуджака. smile.gif

Хич не е размазано, за който те познава animatedwink.gif !

Чест и почитания, към знаещият Теб!

Членовете на МЕНСА провеждате ли някакви срещи, да си проверите Кю-то, не ауто-то, дали не се е повишило?

Понеже не писа нищо за надписите, би ли споделил, ако Хай-Кюто ти позволява, ей тези две детски игри за колко време би стигнал до разрешаване и на последното ниво, ако ти се занимава въобще, ама за хората с членска карта от МЕНСА не би трябвало да е проблем, след инсталация да ги решат бързо:

https://play.google.com/store/apps/details?...ord.games.axiom

https://play.google.com/store/apps/details?....hungarianrings

Тарабас
За обрана слава дават ли тук някакви дивиденти? Да знам, да обера и аз нещо.
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 29/05/2022, 15:00) <{POST_SNAPBACK}>
За обрана слава дават ли тук някакви дивиденти? Да знам, да обера и аз нещо.

До преди това изказване Кисинджър беше позабравен. Сега ще го извикат за нови интервюта и може някой хонорар да лапне и то без да ни почерпи.
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 26/05/2022, 03:11) <{POST_SNAPBACK}>
Кисинджър сигурно идва от kiss (Kissinger). Така че можеш да се запознаеш с него и можеш да го целунеш където си избереш, по твое предпочитание. Тогава всички проценти ще бъдат твои. smile.gif

Ето още нещо по въпроса.

https://bnr.bg/horizont/post/101653703/kome...eshtu-fanatizma
Тарабас
Линк към текст от неуспешен аборт, сериозно ли?
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 29/05/2022, 15:17) <{POST_SNAPBACK}>
Ето още нещо по въпроса.

https://bnr.bg/horizont/post/101653703/kome...eshtu-fanatizma

Киев ще трябва да отстъпи територии, ако това ще доведе до така желания мир - Ереванчик... Знам, че и на тебе, като на Волгин, трябва да им се повтори стотици, ако трябва хиляди пъти - дори ако Украйна отстъпи цялата си територия, до последния квадратен метър, това няма да доведе до мир.

Ядрената сила може да бъде победена само с ядрено оръжие - като СССР, нали. smile.gif

Срещу тази реалистична концепция застава една друга, която се базира не на фактите, а на фанатичната вяра в собствената правота. - знаем, знаем - това е подобно на фанатичната "вяра", с която някои люде твърдяха още от ноември 2021, че нападението на Русия над Украйна е неизбежно. А едни други умни и разумни люде твърдяха, че "руснаците/Путин не са луди, че да нападнат Украйна". 453.gif
Glo
Ереванчик, Мечтател Си! пишеш малко в стил Джон Ленън, сещам се за оная песен - представи си! имеджин туй онуй демек, само дето той няма нищо общо с тебе, той пее буквално следното - Може да ме наречеш мечтател.Но аз не съм rolleyes.gif ако той не е, а ти си, то кои сме по дяволите всички останали, има филм излязъл наскоро, мисля че там ше намеря доста от отговорите hat.gif
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 29/05/2022, 15:27) <{POST_SNAPBACK}>
Линк към текст от неуспешен аборт, сериозно ли?

Не си съгласен с Кисинджър? Той със сигурност не е мурзилка и русофил.

На приключилия наскоро форум в Давос стана един изключително интересен идеологически сблъсък. Видяхме директното противопоставяне между две основополагащи концепции за бъдещето на света. Първата концепция беше изказана от титана на съвременната дипломация, 99-годишния Хенри Кисинджър. Изразител на втората концепция стана 91-годишният финансист Джордж Сорос. И двамата посветиха изказванията си на войната в Украйна, но зад размислите им по този конкретен случай се очертаха визиите за това как трябва да изглежда днешният свят. Разбира се, това не са самотни, откъснати от действителността хора, които просто си играят на стъклени перли, ако мога тук да цитирам заглавието на романа на Херман Хесе. Както зад Кисинджър, така и зад Сорос стоят мощни американски и международни сили. Бъдещето на нашия свят директно зависи от това коя от двете концепции за неговото развитие ще вземе връх.
За какво конкретно става дума? Хенри Кисинджър каза, че конфликтът в Украйна трябва да приключи максимално бързо, ако не искаме да стигнем до Трета световна война. И допълни, че Киев ще трябва да отстъпи територии, ако това ще доведе до така желания мир. Едва ли доайенът на американската дипломация, човекът, направил толкова много за победата на САЩ в Студената война, може да бъде заподозрян в русофилия или симпатия към Путин. Хенри Кисинджър не е фен нито на Русия, нито на Путин. Той е реалист. Разсъжденията му се базират на факти, а не на някакви халтави, изсмукани от пръстите, идеологически конструкции. Хенри Кисинджър отлично разбира абсурдността на твърденията, според които "Русия трябва да бъде победена". Даваме ли си сметка какво означава една ядрена сила „да бъде победена“? Ядрената сила може да бъде победена само с ядрено оръжие, което, на практика, ще означава Трета световна война и неминуема гибел на цялото човечество. Кисинджър разбира това, за разлика от мнозина други, с десетилетия по-млади от него политици и политолози. А колкото повече продължава сблъсъкът в Украйна, толкова повече се увеличава рискът от ядрена война. И прекрасно осъзнавайки този факт, реалистът Кисинджър призовава за незабавен мир.
Glo
кисинджър е обосран стогодишен тъпак laugh.gif

точно като сина му стив ханке biggrin.gif
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 29/05/2022, 15:53) <{POST_SNAPBACK}>
Киев ще трябва да отстъпи територии, ако това ще доведе до така желания мир - Ереванчик... Знам, че и на тебе, като на Волгин, трябва да им се повтори стотици, ако трябва хиляди пъти - дори ако Украйна отстъпи цялата си територия, до последния квадратен метър, това няма да доведе до мир.

Ядрената сила може да бъде победена само с ядрено оръжие - като СССР, нали. smile.gif

Срещу тази реалистична концепция застава една друга, която се базира не на фактите, а на фанатичната вяра в собствената правота. - знаем, знаем - това е подобно на фанатичната "вяра", с която някои люде твърдяха още от ноември 2021, че нападението на Русия над Украйна е неизбежно. А едни други умни и разумни люде твърдяха, че "руснаците/Путин не са луди, че да нападнат Украйна". 453.gif

Това без да стане няма как да го разберем. sunbathing.gif

С кого СССР воюва в Европа през 1989 г.. Припомни ми, че съм забравил. neprichom.gif

Дали ако Украйна беше част от Русия, щеше да има война? Може би с Молдова? Добре де, ами ако и Молдова беше част от Русия тогава какво щеше да стане? neprichom.gif Коя страна щеше да нападне Русия?
Радио Ереван
Цитат(Glo @ 29/05/2022, 16:16) <{POST_SNAPBACK}>
кисинджър е обосран стогодишен тъпак laugh.gif

точно като сина му стив ханке biggrin.gif

Кога навърши 100 бе? Нали е набор с дядо Горски. Той догодина удря стотака. smile.gif
Glo
Цитат(Радио Ереван @ 29/05/2022, 16:25) <{POST_SNAPBACK}>
Кога навърши 100 бе? Нали е набор с дядо Горски. Той догодина удря стотака. smile.gif

горския може да е стогодишен ама поддържа яка младежка негърска прическа с помощта на големите топки косми от ушите си laugh.gif
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 26/05/2022, 09:29) <{POST_SNAPBACK}>
Е, то 1812 г. е далече, преди повече от две столетия.
...и отново не нападна Финландия? Ако получи някакви територии за да миряса е логично да спре. Като бонус може дори да му намалят санкциите.
...този господин определено разбира от политика. Ако не вярваш на мен, повярвай на него.

Наивничко звучиш с тази категоричност. Не съм убеден, че си струва дискусия, но с няколко думи, та да се намираме на приказки.
Слаб съм с вярата. Така че не вярвам нито на теб, нито на 100-годишния дементирал Кисинджър, нито на "една баба казала". Просто внимателно наблюдавам развитието.
В началото на годината Путин беше обградил Украйна от три страни с почти 200-хилядна армия. Но се кълнеше, че нямал намерение да напада, военни учения провеждал само. Западът, обаче, предвид доказваната в продължение на десетилетия агресивна руска експанзионистична политика, беше сигурен, че нападението е неизбежно и няма как тази армия, дислоцирана в нападателна позиция, изведнъж просто така да си подвие опашката и да започне да се изтегля. Затова течаха интензивни дипломатически разговори между Лавров и Блинкън, където беше ясно посочено, че Западът няма да приема нова руска агресия в центъра на Европа и отговорът ще бъде изолиране на Русия с изключителни политически и икономически санкции, и военна поддръжка за Украйна. Еквивалентна на поддръжката, която навремето СССР получи при настъплението на нацистка Германия на Изток. Въпреки това Русия нападна с надеждата да прегази Украйна за няколко дни и да постави Запада отново пред свършен факт.

Когато се разбра, че Русия няма нито военния капацитет, нито необходимите логистика, тактика и стратегия да прегази Украйна по бързия начин, Путин започна да заплашва с ядрени оръжия. Едва ли има по-слаба и по-неубедителна позиция от това, ядрена държава да заплашва с употребата на ядрено оръжие. До момента само Русия и Северна Корея са го правили.
Руската агресия единствено доведе до кандидатурата на Финландия и Швеция за членство в НАТО. Путин тръгна да заплашва с разполагане на ядрени оръжия на границата с Финландия. Но след като стана ясно, че това не разколебава финландците, започна да дава заден ход: Финландия и Швеция не били заплаха за Русия и нямало да се конфронтира с тях. Което звучи логично, вече четвърти месец: Русия тъпче на място с войната срещу Украйна. Само й трябва втори фронт по протежение на 1300-километровата граница с Финландия.

Руската блокада на Черно море вещае глад в света поради невъзможност за износ на украинското жито. Западът обсъжда възможността да осигури военен екскорт на украинските търговски кораби или да въоръжи Украйна с далекобойни ракети, с които да почисти Черно море от руски военни кораби. Русия започва да пищи, че това ще доведе до Трета световна война, Русия щяла да свали блокадата срещу сваляне на западните санкции. Лошото, обаче, е, че Русия не е в позиция да диктува условия. По кой начин, с какви средства Русия би могла да отвори Трета световна, след като до момента търпи огромни загуби в Украйна и решаваща част от военната й техника и военен персонал са извън строя? Ядрен удар? На какво основание, никой не я заплашва и не я напада, просто предлагат на руснаците да се изтеглят и приберат обратно в кочината си.

А може би не всичко е загубено за Русия? Може би Западът отново ще е склонен на отстъпки? Макрон се оказа мекушав, Шулц също разкрива като колеблив...
Да видим накъде ще тръгнат нещата в крайна сметка...
Дaни
Цитат(Shade @ 29/05/2022, 16:57) <{POST_SNAPBACK}>
В началото на годината Путин беше обградил Украйна от три страни с почти 200-хилядна армия. Но се кълнеше, че нямал намерение да напада, военни учения провеждал само. Западът, обаче, предвид доказваната в продължение на десетилетия агресивна руска експанзионистична политика, беше сигурен, че нападението е неизбежно и няма как тази армия, дислоцирана в нападателна позиция, изведнъж просто така да си подвие опашката и да започне да се изтегля. Затова течаха интензивни дипломатически разговори между Лавров и Блинкън, където беше ясно посочено, че Западът няма да приема нова руска агресия в центъра на Европа и отговорът ще бъде изолиране на Русия с изключителни политически и икономически санкции, и военна поддръжка за Украйна.

Една година преди нападението на Русия, щатите са предупреждавали, че е възможно пълномащабно нападение от страна на Русия, но властите на Украйна са решили да не казват нищо от икономически съображения: https://www.wprost.pl/swiat/10734349/rok-pr..._jjV6qCX3RGgWfA
А може би са вярвали и че все пак ще им се размине. misli.gif
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 29/05/2022, 16:57) <{POST_SNAPBACK}>
Наивничко звучиш с тази категоричност. Не съм убеден, че си струва дискусия, но с няколко думи, та да се намираме на приказки.
Слаб съм с вярата. Така че не вярвам нито на теб, нито на 100-годишния дементирал Кисинджър, нито на "една баба казала". Просто внимателно наблюдавам развитието.
В началото на годината Путин беше обградил Украйна от три страни с почти 200-хилядна армия. Но се кълнеше, че нямал намерение да напада, военни учения провеждал само. Западът, обаче, предвид доказваната в продължение на десетилетия агресивна руска експанзионистична политика, беше сигурен, че нападението е неизбежно и няма как тази армия, дислоцирана в нападателна позиция, изведнъж просто така да си подвие опашката и да започне да се изтегля. Затова течаха интензивни дипломатически разговори между Лавров и Блинкън, където беше ясно посочено, че Западът няма да приема нова руска агресия в центъра на Европа и отговорът ще бъде изолиране на Русия с изключителни политически и икономически санкции, и военна поддръжка за Украйна. Еквивалентна на поддръжката, която навремето СССР получи при настъплението на нацистка Германия на Изток. Въпреки това Русия нападна с надеждата да прегази Украйна за няколко дни и да постави Запада отново пред свършен факт.

Когато се разбра, че Русия няма нито военния капацитет, нито необходимите логистика, тактика и стратегия да прегази Украйна по бързия начин, Путин започна да заплашва с ядрени оръжия. Едва ли има по-слаба и по-неубедителна позиция от това, ядрена държава да заплашва с употребата на ядрено оръжие.[b] До момента само Русия и Северна Корея са го правили.[/b]
Руската агресия единствено доведе до кандидатурата на Финландия и Швеция за членство в НАТО. Путин тръгна да заплашва с разполагане на ядрени оръжия на границата с Финландия. Но след като стана ясно, че това не разколебава финландците, започна да дава заден ход: Финландия и Швеция не били заплаха за Русия и нямало да се конфронтира с тях. Което звучи логично, вече четвърти месец: Русия тъпче на място с войната срещу Украйна. Само й трябва втори фронт по протежение на 1300-километровата граница с Финландия.

Руската блокада на Черно море вещае глад в света поради невъзможност за износ на украинското жито. Западът обсъжда възможността да осигури военен екскорт на украинските търговски кораби или да въоръжи Украйна с далекобойни ракети, с които да почисти Черно море от руски военни кораби. Русия започва да пищи, че това ще доведе до Трета световна война, Русия щяла да свали блокадата срещу сваляне на западните санкции. Лошото, обаче, е, че Русия не е в позиция да диктува условия. По кой начин, с какви средства Русия би могла да отвори Трета световна, след като до момента търпи огромни загуби в Украйна и решаваща част от военната й техника и военен персонал са извън строя? Ядрен удар? На какво основание, никой не я заплашва и не я напада, просто предлагат на руснаците да се изтеглят и приберат обратно в кочината си.

А може би не всичко е загубено за Русия? Може би Западът отново ще е склонен на отстъпки? Макрон се оказа мекушав, Шулц също разкрива като колеблив...
Да видим накъде ще тръгнат нещата в крайна сметка...

И САЩ също, не само са заплашили, но са и нанесли два ядрени удара.

Не мислиш ли, че ако войната продължи дълго Путин може да реши да удари Украйна с ядрено оръжие. Примерно да удари Лвов с ядрена ракета с малък заряд за да им е гадно и на поляците. Уж имало там ядрени оръжия докарани от Запада и Русия не може да не нанесе изпреварващ удар и т.н. Така ще уплаши и Европа и ще разколебае и украинците. Или се предавайте или почвам да удрям наред. Не се знае как НАТО ще реагира и после как Русия ще отвърне.

Аз искам да има траен мир. Не ме интересува кой ще спечели войната.
Дaни
Цитат(Радио Ереван @ 29/05/2022, 17:20) <{POST_SNAPBACK}>
Не мислиш ли, че ако войната продължи дълго Путин може да реши да удари Украйна с ядрено оръжие.

На някои места пише, не знам, доколко е вярно, че Путин може вече да е мъртъв. rolleyes.gif
https://blitz.bg/svyat/iztochnitsi-na-mi-6-...news888706.html
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 29/05/2022, 16:23) <{POST_SNAPBACK}>
Това без да стане няма как да го разберем. sunbathing.gif

С кого СССР воюва в Европа през 1989 г.. Припомни ми, че съм забравил. neprichom.gif

Дали ако Украйна беше част от Русия, щеше да има война? Може би с Молдова? Добре де, ами ако и Молдова беше част от Русия тогава какво щеше да стане? neprichom.gif Коя страна щеше да нападне Русия?

Това твоето са приказки от 23 февруари 2022. Или ако придпочиташ - приказки от началото на 1938. Все е същото.

Но на вас никога не ви стигат обясненията. Вие сте за принципа "не ми пука, докато не ме запукат". Затова, както писах на няколко пъти, вие ще изпиете горчивата чаша до самото дъно. Личното ми мнение е, че друго и не заслужавате. Затова съм се запасил "с пуканки и кока-кола" и с най-голямо удоволствие гледам спектакъла. smile.gif
Тарабас
Сега да чета интерю от Волгин??? Сериозно ли?
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 29/05/2022, 07:20) <{POST_SNAPBACK}>
И САЩ също, не само са заплашили, но са и нанесли два ядрени удара.

Аз искам да има траен мир. Не ме интересува кой ще спечели войната.

Обърнах внимание за наивното звучене на категоричността ти, но очевидно не го отчиташ. Преди години гледах един уестърн, където имаше сцена на конфликт между двама каубои, които го разрешаваха с юмруци. В следващия момент единият извади револвера и заплаши другия с него. Заплашеният изтръгна револвера от ръката му, изби с дръжката зъбите от устата му и каза: "Момче, не вади оръжие, ако нямаш намерение да го използваш. Така само се обезценяваш".
Няма значение нито какво аз мисля, нито какво ти искаш. Стигне ли Путин до употреба на ядрено оръжие, най-вероятно е да случи това. Алтернативата е гола безлюдна димяща планета. Трета възможност не съществува.
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 29/05/2022, 17:35) <{POST_SNAPBACK}>
Сега да чета интерю от Волгин??? Сериозно ли?

Остави го Волгин, прочети Кисинджър. sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 29/05/2022, 18:03) <{POST_SNAPBACK}>
Обърнах внимание за наивното звучене на категоричността ти, но очевидно не го отчиташ. Преди години гледах един уестърн, където имаше сцена на конфликт между двама каубои, които го разрешаваха с юмруци. В следващия момент единият извади револвера и заплаши другия с него. Заплашеният изтръгна револвера от ръката му, изби с дръжката зъбите от устата му и каза: "Момче, не вади оръжие, ако нямаш намерение да го използваш. Така само се обезценяваш".
Няма значение нито какво аз мисля, нито какво ти искаш. Стигне ли Путин до употреба на ядрено оръжие, най-вероятно е да случи това. Алтернативата е гола безлюдна димяща планета. Трета възможност не съществува.

Като гледам сме на едно мнение по повод на ядрената заплаха и евентуална война.
Ако много, ама много хора искат мир и излязат на улицата, може и да го постигнат. Знам, че пак ще кажеш, че е наивно...
От Африка се очаква нова бежанска война заради задаващия се глад там. В Европа положението също не е розово. Хайде да предположим, че ядрена война няма да има, а само такава каквато е в момента. Така ли ще я караме с години? neprichom.gif
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 29/05/2022, 18:12) <{POST_SNAPBACK}>
Остави го Волгин, прочети Кисинджър. sunbathing.gif

Още по-интересно ще бъде да прочетем за Кисинджър, например това:

Какво накара Хенри Кисинджър да направи толкова неочаквано изявление? Оказва се, че той не е "спящ агент" на Кремъл, а доста "буден". Още през 2009 г. Андрей Пионтковски, политолог и служител на университета Хъдсън (Вашингтон), в статия разкрива дейността на Кисинджър и други известни американски политици, които изпълняват задачите на Кремъл. Пионтковски в статия с дръзко заглавие „Кой е на ​​заплата при Путин?“ написа: „Политиката на администрацията на Обама спрямо Русия се основава на препоръките на хора, които не заемат официални позиции в администрацията, но имат близки бизнес отношения с Русия и Кремъл: Хенри Кисинджър, Джеймс А. Бейкър, Томас Греъм и Димитри Саймс .

https://www.astna.biz/ext/news/2022/5/free/...ru/2537.htm/001

------------------------

А ето тук е самата статия на Андрей Пионтковски от 2009 година (точно от 29 май - точно преди 13 години) - твърде интересно четиво:

Хенри Кисинджър, Джеймс А. Бейкър, Томас Греъм и Димитри Саймс... Както и Шрьодер, всички тези хора имат икономическа заинтересованост.

https://www.project-syndicate.org/commentar...payroll/russian
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 29/05/2022, 08:20) <{POST_SNAPBACK}>
Хайде да предположим, че ядрена война няма да има, а само такава каквато е в момента. Така ли ще я караме с години? neprichom.gif

Война се кара не толкова с лозунги, колкото с финансова издържка. Въпросът е дали в близките месеци някой ще е още в състояние да си плаща за война (независимо от това дали я нарича война или "специална военна операция").
А за години - това вече е в сферата на вярата. По този въпрос най-добре се обърни към дрогираните с вяра в Х-фор, където темата се обсъжда активно от верска гледна точка. Ще бъдеш засипан с мухлясали цитати и профанистични, но самоуверени напъни за тълкуването им.
Shade
Цитат(Дaни @ 29/05/2022, 07:25) <{POST_SNAPBACK}>
На някои места пише, не знам, доколко е вярно, че Путин може вече да е мъртъв. rolleyes.gif
https://blitz.bg/svyat/iztochnitsi-na-mi-6-...news888706.html

За учудване е как лековерните се връзват на безподобни глупости за наивници. Долнопробни сайтове, предлагащи несръчни манипулации само чрез спекулация с имена на информационни медии, без представяне на автентични линкове.
Наистина ли някои допускат, че възможно в един момент да излезе информация как Путин бил умрял тайно примерно преди 10 години? Понеже никой около него така и не разбрал, че вече го няма. Или никой не се изпуснал дори под сурдинка. Все едно става дума за невзрачния бай Генчо клошаря от Коньовица. Толкова мистично изпълнение би било наистина уникално събитие в човешката история, особено пък в съвременната история.
Смъртта на Путин би се превърнала във водеща световна новина. Няма начин да остане скрита. Точно обратно, извън каквото и да е съмнение мигновено би блеснала ослепително като експлозия.
viara
Цитат(Shade @ 30/05/2022, 02:19) <{POST_SNAPBACK}>
За учудване е как лековерните се връзват на безподобни глупости за наивници. Долнопробни сайтове, предлагащи несръчни манипулации само чрез спекулация с имена на информационни медии, без представяне на автентични линкове.
Наистина ли някои допускат, че възможно в един момент да излезе информация как Путин бил умрял тайно примерно преди 10 години? Понеже никой около него така и не разбрал, че вече го няма. Или никой не се изпуснал дори под сурдинка. Все едно става дума за невзрачния бай Генчо клошаря от Коньовица. Толкова мистично изпълнение би било наистина уникално събитие в човешката история, особено пък в съвременната история.
Смъртта на Путин би се превърнала във водеща световна новина. Няма начин да остане скрита. Точно обратно, извън каквото и да е съмнение мигновено би блеснала ослепително като експлозия.

В света на огледалата и на илюзиите за нищо човек не може да бъде сигурен докато не се докаже или отхвърли.
Това е една хипотеза, която колкото и да изглежда невъзможна е много лесна за изпълнение при сегашните техники и роботизации ... Никак не е трудно да се направи кукла-робот на всеки един. За останалото също.
Като изпълнение е възможно, а дали е така или не - не бих казала повече докато няма повече факти, които доказват или отхвърлят идеята. На снимката е той първата, на останалите не е. А на снимката вдясно, другата публикация е поставеното лице на тези дет не са гои ... Внедриха си го с един уж скандал ... колко интересно беши и как чак ми е смешно. Толкова повърхностно и глуповато, че ... Вече е сменена снимката вдясно ... Интересно... Да, сменят се според датите и публикациите
https://novini.bg/sviat/rusia/721044

А това никак не прилича на Путин. Очите прозорец на душата ...
https://novini.bg/sviat/rusia/720960

Векове живее в илюзията илюзията за пари. Всяка друга илюзия също е възможна в илюзията.
Има една история от историята или митологията за преврат извършен световен, без никой да разбере нищо.
В смисъл като възможност е възможно.
Дaни
Цитат(Shade @ 30/05/2022, 02:19) <{POST_SNAPBACK}>

Никой не ти говори за преди 10 години, а за сега, освен това ясно съм писала "не знам доколко е вярно", но допускам, че ти не си въобразяваш, че всичко, което се случва е еднолична инициатива на Путин и че той и единствено той е отговорен за всичко и е единственият негов автор!? rolleyes.gif
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 29/05/2022, 19:54) <{POST_SNAPBACK}>
Война се кара не толкова с лозунги, колкото с финансова издържка. Въпросът е дали в близките месеци някой ще е още в състояние да си плаща за война (независимо от това дали я нарича война или "специална военна операция").
А за години - това вече е в сферата на вярата. По този въпрос най-добре се обърни към дрогираните с вяра в Х-фор, където темата се обсъжда активно от верска гледна точка. Ще бъдеш засипан с мухлясали цитати и профанистични, но самоуверени напъни за тълкуването им.

Оптимист си! smile.gif
Ще видим дали тази олелия ще свърши до края на годината. А дано, ама надали. sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 29/05/2022, 18:27) <{POST_SNAPBACK}>
Още по-интересно ще бъде да прочетем за Кисинджър, например това:

Какво накара Хенри Кисинджър да направи толкова неочаквано изявление? Оказва се, че той не е "спящ агент" на Кремъл, а доста "буден". Още през 2009 г. Андрей Пионтковски, политолог и служител на университета Хъдсън (Вашингтон), в статия разкрива дейността на Кисинджър и други известни американски политици, които изпълняват задачите на Кремъл. Пионтковски в статия с дръзко заглавие „Кой е на ​​заплата при Путин?“ написа: „Политиката на администрацията на Обама спрямо Русия се основава на препоръките на хора, които не заемат официални позиции в администрацията, но имат близки бизнес отношения с Русия и Кремъл: Хенри Кисинджър, Джеймс А. Бейкър, Томас Греъм и Димитри Саймс .

https://www.astna.biz/ext/news/2022/5/free/...ru/2537.htm/001

А ето тук е самата статия на Андрей Пионтковски от 2009 година (точно от 29 май - точно преди 13 години) - твърде интересно четиво:

Хенри Кисинджър, Джеймс А. Бейкър, Томас Греъм и Димитри Саймс... Както и Шрьодер, всички тези хора имат икономическа заинтересованост.

https://www.project-syndicate.org/commentar...payroll/russian

Чета и се чудя, защо спи ФБР и не арестува Кисинджър, щом е агент на Кремъл. Да не би и ФБР да е подкупено от руските служби? misli.gif
Или ще се окаже, че тази информация е пълна помия? Защо му е на 99 годишния Кисинджър да става за резил? misli.gif
Нали си с по-високо IQ от мен, а и владееш чужди езици. Ще ти бъде по-лесно да отговориш на тези въпроси. grin.gif
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 29/05/2022, 17:30) <{POST_SNAPBACK}>
Това твоето са приказки от 23 февруари 2022. Или ако придпочиташ - приказки от началото на 1938. Все е същото.

Но на вас никога не ви стигат обясненията. Вие сте за принципа "не ми пука, докато не ме запукат". Затова, както писах на няколко пъти, вие ще изпиете горчивата чаша до самото дъно. Личното ми мнение е, че друго и не заслужавате. Затова съм се запасил "с пуканки и кока-кола" и с най-голямо удоволствие гледам спектакъла. smile.gif

Едно си баба знае, едно си баба бае. Туй го знаем, напиши нещо ново. smile.gif
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 30/05/2022, 15:32) <{POST_SNAPBACK}>
Едно си баба знае, едно си баба бае. Туй го знаем, напиши нещо ново. smile.gif

Няма ново, Ереванчик. В началото на март 2014 аз написах в интернет (и мога да го докажа, но нямам намерение), че в Русия окончателно се установи фашизъм. Събитията с днешна дата бяха стартирани тогава. Разбирам, че което е кристално видимо за мен от километри, има хора, които и на педя от носа си няма да го видят. Но това не е мой проблем. smile.gif
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 30/05/2022, 15:54) <{POST_SNAPBACK}>
Няма ново, Ереванчик. В началото на март 2014 аз написах в интернет (и мога да го докажа, но нямам намерение), че в Русия окончателно се установи фашизъм. Събитията с днешна дата бяха стартирани тогава. Разбирам, че което е кристално видимо за мен от километри, има хора, които и на педя от носа си няма да го видят. Но това не е мой проблем. smile.gif

Чак фашизъм не, но има нещо общо. Русия никога не е била демократична държава. Не е нужно да имаш кой знае каква информация да го знаеш. Когато Путин дойде на власт през 2000 г. нещата се влошиха допълнително. По това време руснак ми каза, нямаш работа в Русия, освен на организирана екскурзия. Тук е рай сравнение с там.
Shade
Цитат(Дaни @ 30/05/2022, 01:56) <{POST_SNAPBACK}>
Никой не ти говори за преди 10 години, а за сега, освен това ясно съм писала "не знам доколко е вярно", но допускам, че ти не си въобразяваш, че всичко, което се случва е еднолична инициатива на Путин и че той и единствено той е отговорен за всичко и е единственият негов автор!? rolleyes.gif

Обърни внимание, че въпреки позоваването ти на подобна абсурдна идея, съм обобщил ясно, без да соча с пръст теб: "За учудване е как лековерните се връзват на безподобни глупости за наивници".
Що се отнася до допусканията (или приписванията) ти какво аз си въобразявам или не си въобразявам, това сме го коментирали нееднократно. Ако обичаш, не ми пробутвай този инфантилен стил на дискусия. Запази си го за Х-фор, където само се надцаквате с цитати и нескопосаните им тълкования.
Shade
Цитат(viara @ 30/05/2022, 01:34) <{POST_SNAPBACK}>
В света на огледалата и на илюзиите за нищо човек не може да бъде сигурен докато не се докаже или отхвърли.
Това е една хипотеза, която колкото и да изглежда невъзможна е много лесна за изпълнение при сегашните техники и роботизации ... Никак не е трудно да се направи кукла-робот на всеки един. За останалото също.

Наистина ли не виждаш нереалистичността и абсурдността на такива идеи? Изключено е в един момент в руската преса да се появи заглавие "Путин умер в одиночестве. Это произошло некоторое время тому назад. Tем временем его заменил марионеточный робот, который управлял Rоссией".
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 30/05/2022, 16:07) <{POST_SNAPBACK}>
Чак фашизъм не, но има нещо общо. Русия никога не е била демократична държава. Не е нужно да имаш кой знае каква информация да го знаеш. Когато Путин дойде на власт през 2000 г. нещата се влошиха допълнително. По това време руснак ми каза, нямаш работа в Русия, освен на организирана екскурзия. Тук е рай сравнение с там.

В света има много страни, които "не са демократични". Например Филипините не блестят с прекрасни демократични практики. Президентът Дутерте трепе народ наляво и надясно и винаги е смятал джуджака за свой идол и приятел. Но дори отрепка като Дутерте знае къде е границата:

Philippine President Rodrigo Duterte on Russian leader Vladimir Putin: "I kill criminals, I don't kill children and the elderly"

За разлика от джуджака, казва Дутерте, аз убивам криминални престъпници, а не деца и старци.

https://www.cbsnews.com/news/rodrigo-dutert...ildren-elderly/
viara
Цитат(Shade @ 30/05/2022, 17:46) <{POST_SNAPBACK}>
Наистина ли не виждаш нереалистичността и абсурдността на такива идеи? Изключено е в един момент в руската преса да се появи заглавие "Путин умер в одиночестве. Это произошло некоторое время тому назад. Tем временем его заменил марионеточный робот, который управлял Rоссией".

Подобна идея изобщо не ми е минавала през ума. По-скоро, че едно фалшиво погребение винаги може да се спретне.
А дали е умрял или жив това е отделен въпрос. Точно преди да пишат за войната, писаха за подводницата му, която направили и която потеглила, пардон лодка, но в завод, където се произвеждат само подводници.
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 30/05/2022, 19:27) <{POST_SNAPBACK}>
В света има много страни, които "не са демократични". Например Филипините не блестят с прекрасни демократични практики. Президентът Дутерте трепе народ наляво и надясно и винаги е смятал джуджака за свой идол и приятел. Но дори отрепка като Дутерте знае къде е границата:

Philippine President Rodrigo Duterte on Russian leader Vladimir Putin: "I kill criminals, I don't kill children and the elderly"

За разлика от джуджака, казва Дутерте, аз убивам криминални престъпници, а не деца и старци.

https://www.cbsnews.com/news/rodrigo-dutert...ildren-elderly/

Кога в Русия джуджакът е убивал деца и старци?
Ако Дутерте воюваше с друга страна, дали щеше да му пука за децата и старците? Това са косвени жертви. Били са там и затова са загинали или осакатени.

Какво ти е мнението, кой трябва да приема и настанява бежанците от Украйна? Гледам, че са пристигнали една камара старци и майки с малки деца, които не могат да работят. Не знам пенсии и майчинство Украйна плаща ли им и защо България трябва да ги хрантути и издържа, че даже и медицински грижи да им осигурява. Това не е ли задължение на украинската и руската държава? Едната им е родина и е длъжна да се грижи за тях, а другата е агресор заради който те бягат. Не трябва ли да ги пратим в Русия, която им е братска страна и то виновна за несгодите им? Климатът и езикът в Русия са им познати. Дори да отидат в Сибир ще бъде през лятото. Путин неведнъж го е заявявал какви братски народи са с украинците. Сигурен съм, че добре ще се погрижи за тях. sunbathing.gif
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 30/05/2022, 21:27) <{POST_SNAPBACK}>
Кога в Русия джуджакът е убивал деца и старци?
Ако Дутерте воюваше с друга страна, дали щеше да му пука за децата и старците? Това са косвени жертви. Били са там и затова са загинали или осакатени.

Какво ти е мнението, кой трябва да приема и настанява бежанците от Украйна? Гледам, че са пристигнали една камара старци и майки с малки деца, които не могат да работят. Не знам пенсии и майчинство Украйна плаща ли им и защо България трябва да ги хрантути и издържа, че даже и медицински грижи да им осигурява. Това не е ли задължение на украинската и руската държава? Едната им е родина и е длъжна да се грижи за тях, а другата е агресор заради който те бягат. Не трябва ли да ги пратим в Русия, която им е братска страна и то виновна за несгодите им? Климатът и езикът в Русия са им познати. Дори да отидат в Сибир ще бъде през лятото. Путин неведнъж го е заявявал какви братски народи са с украинците. Сигурен съм, че добре ще се погрижи за тях. sunbathing.gif

Очевидно дори Дутерте не е толкова тъп, че да напада съседите си. smile.gif

В малка Молдова има над половин милион украинци. В Полша - над 2 милиона. Но никой не писка и не подскача, освен вие, като при това в България бежанците са под сто хиляди. Защо става така? smile.gif
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 30/05/2022, 21:46) <{POST_SNAPBACK}>
Очевидно дори Дутерте не е толкова тъп, че да напада съседите си. smile.gif

В малка Молдова има над половин милион украинци. В Полша - над 2 милиона. Но никой не писка и не подскача, освен вие, като при това в България бежанците са под сто хиляди. Защо става така? smile.gif

А може би не е толкова силен.

Откъде знаеш, че всички поляци и молдовци подскачат от радост, че при тях има бежанци? Има и друг момент, те са съседни държави, които няма как да не ги приемат. Нашите идват от Румъния, що не си стоят там?
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 30/05/2022, 21:51) <{POST_SNAPBACK}>

Откъде знаеш, че всички поляци и молдовци подскачат от радост, че при тях има бежанци? Има и друг момент, те са съседни държави, които няма как да не ги приемат. Нашите идват от Румъния, що не си стоят там?

Дали Русия е най-силната държава в света? Или може би е единствената силна? smile.gif Защо така други, много по-силни във всяко отношение държави, не нападат съседите си? Може би политическите им елити не са умни колкото джуджашките? smile.gif

Украинци има пръснати вече из цяла Европа. Но, както казах, само вие пискате и подскачате. Защо така?
Радио Ереван
Цитат(Hartmann @ 30/05/2022, 22:12) <{POST_SNAPBACK}>
Дали Русия е най-силната държава в света? Или може би е единствената силна? smile.gif Защо така други, много по-силни във всяко отношение държави, не нападат съседите си? Може би политическите им елити не са умни колкото джуджашките? smile.gif

Украинци има пръснати вече из цяла Европа. Но, както казах, само вие пискате и подскачате. Защо така?

Като не може икономически да притисне съседа си, ще го направи военно.

Щото сме най-бедната страна в ЕС и си имаме достатъчно социално слаби и бездомни. На всичкото отгоре тия навлеци недоволстват от условията.
Те немците приеха и араби и още им сърбат попарата.
На украинците мястото им е в Русия. Там Путин да ги приюти.
Hartmann
Цитат(Радио Ереван @ 30/05/2022, 22:17) <{POST_SNAPBACK}>
Като не може икономически да притисне съседа си, ще го направи военно.

Щото сме най-бедната страна в ЕС и си имаме достатъчно социално слаби и бездомни. На всичкото отгоре тия навлеци недоволстват от условията.
Те немците приеха и араби и още им сърбат попарата.
На украинците мястото им е в Русия. Там Путин да ги приюти.

Преди няколко десетилетия немците приеха и 5 милиона турци. Нарочно. За да бачкат. Не ги мисли, те са си направили сметката с бежанците от Близкия изток. smile.gif

Кой нормален човек ще иде днес доброволно в Джуджистан? smile.gif Ще трябва да ги изнесат насила. Ама на - не можаха да вземат Киев за 3 дни, то и за 93 не можаха - и ги изпуснаха.
Питето
И това не го умее както видяхме. Абе що си мислите, че който е бос икономически, е силен военно? Ако нямаш акъл да направиш лагерите за танковете, как въобще ще можеш да произведеш свестен танк, а?
Питето
С бързото приключване на войната, този има друго предвид. Ама това, "другото предвид" няма да ти хареса, нищо че ще приключи войната. Аха, ако войната приключи по-рано, ще чакаш по-дълго да ти поевтинее живота. Знам, объркващо е, обаче точно това се случва в момента — войната скъсява времето за нормализацията на света.
Питето
Бъркаш ФБР с ГРУ и затова се чудиш що още не е арестуван или поне не е натровен... animatedwink.gif
Дaни
Цитат(Радио Ереван @ 30/05/2022, 21:27) <{POST_SNAPBACK}>
Кога в Русия джуджакът е убивал деца

Когато праща в Украйна 18 годишни момчета, които даже и не знаят как се държи оръжие, току що излезли от училищните скамейки, участвали във войни само в компютърни игри , той убива не само тях, но той убива и родителите им покрай тях. angry.gif Властта в Русия е вредна не само за украинците, но и за руснаците и двете нации ще спечелят, ако путинизмът си отиде, дано, ама да видим.
Дaни
Цитат(Радио Ереван @ 30/05/2022, 21:51) <{POST_SNAPBACK}>

Не всички поляци подскачат от щастие, че при тях има бежанци, някои мрънкат, но повечето помагат - много хора са приели в собствените си домове украинци - създават се най-различни инициативи, като цяло хората са ангажирани да помагат и го правят от сърце, защото те самите са страдали от Русия и от нейните освобожденчески привички и им съчувстват много. Но и при тях има мрънкалници разбира се, но не са много. Полша ще спечели от това, сигурна съм, вреоятно ще се включи пълномащабно във възсатоняването на Украйна, много украински бизнеси ще се преместят там, между другото много украински бизнеси се местят и в България: http://faktorbg.com/news_details/2748/%D0%...0%B8%D1%8F.html

Quaker between your quarks
Даже на султана на Бруней ме мързи да завиждам.

"Животът е това, което правят мислите ни от него"

Аз смятам, че първо украинците тормозеха руснаците, и отделно западът инициира преврат, и се свали силом законно правителство.

Хептен неща цял свят да заприлича на САЩ .
Тия даже контейнери за боклук нямат, а го трупат в торби по тротоарите.
А и защо са толкоз мургави. wacko.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.