Ан тъй, метни му религиозната мрежа на закъсалия, точно по каноните... а за останалите — огън и жупел.
Къде по-точно съм хвърлила религиозни мрежи?
Това, което ми направи впечаление, беше, че колективно се нахвърлихте върху него, също, както и върху мен, също както върху Бигагеорге, че бил неженен преди време, също както върху Стиви по същата причина и т.н. и т.н. Това надали е случайно. Има мощни стериотипи и предразсъдъци, които водят тълпата, която гледа да ритне всеки, който не се вписва в измислените й стереотипи - може нещастен да си, но в брак да си, да не те мислят за "закъсал" или да не се плашат от теб може би? Спомням си, когато се разведох, казах на една моя позната, че съм се развела и тя изведнъж почна да ме избягва, бягаше от мен като дявол от тамян и още една докато си говорехме всеки ден в парка, изведнъж като разбра, че съм се развела, почна да ми маха отдалеч, все едно, че ако се приближи, ще я заразя с нещо, мислих, мислих и реших, че ги е страх и тях да не ги сполети същото и си тръгнах. Страх ли ви е, драги хора, от "закъсалите" или ви е страх вие да не "закъсате" в някакъв момент и затова ли се държите така грубо с тях? Или пък това е своеобразен обществен подсъзнателен механизъм да накараш другарчето да направи всичко възможно да се върне или тепърва да влезе в "нормалния", "препоръчителен", "правилен" коловоз, за да отговори на очакванията на обществото от него, а не тъй нагло да се наслаждава на свободата си, докато женените страдат - я от тъща, я от свекърва, я от някой друг близък или далечен роднина.

А може би грубото отношение ви помага да изпитвате превъзходство - аз съм много по-велик от тоя "нещастник"? Едно е да бягаш обаче, друго е да риташ хората по кокалчетата. Защо? Аз знаех много добре какви стериотипи се вихрят в този форум, но винаги съм мразела стереотипите, може и да не мога да ги разбия, но поне мога да изразя мнението си относно тях, а то е - вършите грях, отнасяйки се по този начин, грях, за който някой ден всеки от вас ще си плати. Ако ви е страх, ограничете контактите си със "закъсали" хора, но не бъдете груби с тях, защото всяка грубост, която сте излъчили към другите, рано или късно ще се върне при вас.