Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Евроатлантическа коалиция
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Питето
Къса памет, Жоре, късичка и забравяш детайлите, а без детайлите стават глупости. Точно офертите за "Грипен"-ите бяха без въоръжение. Познай кой натискаше да се купят самолети без оръжие (аканъ "летящи щайги"). ББ плати едни пари за американските самолети напук на БСП и онези с мераците за "Грипен"-ите, та няма нужда да отваряме война за да си ги получим. Аха, САЩ не са опряли нито до нас да им водим войните, нито до нашите поръчки. Отделно, че към "американските щайги" върви комплект обучение на персонала, оръжие и оборудване по натовски стардарт (разпознаването от радариете е важно, щото руснаците си отстреляха собствените самолети точно заради такива гафове), което го нямаше в другите оферти.
Ма като си рекъл "американски щайги"... дишай, спокойно, ще ги докарат пълни с квото там трябва.
ЕксГорски
Цитат(Тиара @ 25/10/2022, 13:30) <{POST_SNAPBACK}>
Понякога се чудя дали избираме народни представители или участници в циркова програма.

О, добре дошла! Къде изчезна? 770d4fd976.gif
По поста ти нищо не мога да кажа. Извинявай, но не разбирам от българска политика. console.gif
biggeorge
Добре, ще купим още осем броя F-16. rolleyes.gif
И после какво точно ще правим с шестнайсет броя F-16?
Гърция има 188 самолета.
Турция има 206 самолета.
Румъния има 26 самолета.
Сърбия има 26 самолета.
Русия има 1188 самолета.
България в момента има 11 самолета.
В сравнение със съседите си ние сме най-зле.
Дори и САЩ веднага да ни доставят шестнайсетте броя F-16 ще се изравним с Румъния, но сме далеч назад след Гърция и Турция.
В сравнение с Русия сме много зле.
Дори и да си купим по една ескадрила от F-16, "Мираж", "Юрофайтър" и "Грипен" пак ще сме след Гърция, Турция и Русия.
Бройките на самолетите ги взех от тук.
Тарабас
Бат Синак е по-заможен от кралското семейство барабар Джордж III с камилата. Не го барайте него.
wal
Цитат
Има минимална вероятност да ги получим, но в замяна на нещо - примерно да обявим война на Русия.
САЩ даром нищо не дават, дори и когато си си го платил в аванс.

Хайде сега ни обади на коя държава, на която САЩ са продали изтребители са наложили(предложили) да нападне друга държава и ако няма такава, защо точно на България това ще се случи!
Glo
Цитат(Тарабас @ 25/10/2022, 20:35) <{POST_SNAPBACK}>
Бат Синак е по-заможен от кралското семейство барабар Джордж III с камилата. Не го барайте него.

употребил съм достатъчно високоградусов алкохол, така че да не барам никого за нищо нахално по подразбиране в тоя форум ,имам си предпазен клапан на веждите за подобни аграрни случаи като твоя sunbathing.gif
biggeorge
Въпросът е некоректно зададен. rolleyes.gif
Когато една държава предлага на друга държава да нападне трета държава, това става тайно.
И въпреки това има примери като този, който ти искаш.
САЩ продадоха оръжия на Украйна, за да може украинската армия да е боеспособна и да нападне и унищожи Русия.
Освен това обучиха бойците от ВСУ, "Десен сектор" и "Азов", за да могат да използват тези оръжия.
Преди това през 2010 г. САЩ сключиха споразумение с Египет, за да им подарят самолети F-16, танкове и техника за стотици милиони долари.
Въпреки че в Египет Мубарак беше свален от президентския пост и на власт дойдоха "Мюсюлмански братя", самолетите, танкове и оръжията бяха дадени на Египет.
С това САЩ си гарантираха спокойствие вътре в Египет и в региона.
Опасенията, че Египет ще нападне Израел с американското оръжие не се оправдаха.
САЩ са продали оръжие на всички свои съюзници от Близкия изток.
С това си гарантират тяхната лоялност и боеспособност да се бият на страната на САЩ.
Видяхме какво се случи в Сирия, където в гражданската война се намесиха дузина държави от Персийския залив.
САЩ продават оръжие на всички държави от Източна Европа.
Така когато НАТО нападне Русия държавите от Източна Европа ще могат да се бият активно на страната на САЩ.
Оръжието не се дава, за да стои по складовете.
То се продава на всички съюзни държави, за да се употребява, там където трябва да бъдат защитени интересите на САЩ.
Защо по бойните полета да умират американски войници, като могат да умират български, румънски, полски, естонски, латвийски, литовски, унгарски, чешки, словашки и т.н. европейски войници?
На САЩ им трябва война в Европа. ph34r.gif
Първо, така ще ликвидират ЕС като политически, икономически и военен субект.
И второ, така САЩ ще се измъкнат от икономическата дупка, в която изпаднаха от 2008 г. до днес.
Защо точно на България е отредена ролята на жертвен агнец, който да бъде първопричината за войната между НАТО и Русия?
Защото българските политици са продажници.
Те биха продали майка си и баща си за няколко долара.
Ако американците притиснат до стената българските политици и им кажат, че самолети няма да видят и парите няма да бъдат върнати, докато не вкарат Русия във война с НАТО, нашите жълтопаветни "умници" ще направят каквото трябва, за да изпълнят заповедите на САЩ.
Те биха направили всичко за американските си господари, само за да им се харесат.
Така се прави, ако искаш да оцелееш на политическата сцена. wink.gif
Освен това Запада смята, че България е най-русофилската страна в ЕС и НАТО.
Американците си мислят, че като ни вкарат във война с Русия и на бойното поле умрат милиони българи, русофилство повече няма да има.
Само че ако САЩ са причината да влезем във война с Русия, след края й евроатлантизъм и американофилство също няма да има.
Хората се озлобяват, когато загубят близките си, а това не е хубаво.
biggeorge
Нямам доверие на Риши Сунак.
Чудя се каква ли каша ще забърка?!? unsure.gif
Питето
Баце, първо, сега имаме 11 (а колко летят е друго, едноцифрено число, дето се брои на пръстите на едната ръка), второ не са сработени с натовските стандарти и при конфликт, риска от приятелски огън е огромен. Трето и най-важно, бройката на самолетите не е важна, ако са само за "въздушна полиция". Такива сметки дето ти ги правиш, ги правят мераклиите да нападат съседи. От друга страна, 10-15 въоръжени, екипирани, изправни и евтини за поддръжка и експлоатация самолети е много по-добре от 11 Миг-а с изтекли ресурси и ...ремонт на двигателите им в Русия (дето сега нямат лагери дори за танковете си). Схващаш ли колко са смешни сегашните Миг-ове. Особено, ако тези нови самолети пасват на съседите и на общата схема и техника на натовските стандарти. Това е важно, щото самолетите без другите системи са нищо, а тези точно отдавна са пробвани и вписани точно в тези системи.
От друга страна, Ердоган повече от година се опитва да си купи американски самолети от още по-хубавите, По твоята логика е тъп та вдлъбнат, щото нали има над 200 самолета, за къв да се харчи отгоре...
Вземи мисли за свястна жена и свястна работа, това с "американски щайги" и гробокопаенето на САЩ са занимание на лузърите или на продажните политици (ама гледам, че не си от последните).
Питето
Една педя глупости си изписал. НАТО е военен блок за защита, а не за нападение. Ма като те кефи да лъжеш на едро, ми поне се постарай малко де. Язък ти за образованието ако само толкова можеш.
Питето
Аха, такава каша, че чак на тебе ще ти вгади живота в твоя град на другия край на континента... Така де, все някой трябва да е виновен.
Thursday Next
Цитат(biggeorge @ 25/10/2022, 22:39) <{POST_SNAPBACK}>

А на БоДжо и Лиз Тръс имаше ли доверие?
ЕксГорски
Цитат(biggeorge @ 25/10/2022, 22:39) <{POST_SNAPBACK}>

И защо, според теб, ще забърка някаква каша?!
biggeorge
Не, и на двамата не им вярвах.
Борис Джонсън беше льольо.
А Лиз Тръс разреши добива на шистов газ.
Тя луда ли е? wacko.gif
Ще изтровят питейната вода на британците.
Дано Риши Сунак да се вразуми и да отмени това безумно решение.
Не знам по какви критерии се избират британските премиери, но за нищо не стават.
По излъчване Риши Сунак ми прилича на Росен Плевнелиев.
biggeorge
Мхм, прав си.
Напълно съм съгласен с теб. good.gif
biggeorge
Когато го избираха той не каза как ще реши проблемите на британците.
Вместо това дрънкаше общи приказки за единство и продължаване на политиката на предшествениците му.
И Борис Джонсън, и Лиз Тръс забъркаха едни каши, от които Великобритания трудно ще се измъкне.
Ще видим какви точно ще ги забърка Риши Сунак.
Интересно ми е. rolleyes.gif
biggeorge
Пак за образованието ми се хвана. laugh.gif
Защо твърдиш, че лъжа?
Аз само си казвам каквото си мисля.
НАТО е отбранителен съюз, затова проведе "отбранителни" операции в Югославия, Афганистан и Либия, които завършиха с пълен успех. wink.gif
biggeorge
Сигурно си забравил, но САЩ отрязаха Турция за F-35, заради руските ракетни системи С-400, които Ердоган купи.
Нали вече се съгласих, че ще купим още осем летящи щайги от САЩ?
Какво искаш повече? neprichom.gif
А докато щайгите от Америка дойдат, с какво ще летят българските пилоти?
С делтапланери ли?
w00tbrows.gif
Следователно освен летящите щайги ще трябва да купим и истински самолети, които да се използват до 2068 година, когато F-16 най-накрая ще пристигнат в България.
Добре би било да си купим по една ескадрила от "Мираж", "Юрофайтър" и "Грипен".
Само че не се знае дали ще ни ги продадат, защото сега е време на война и всяко оръжие може да се окаже от решаващо значение.
wal
Браво, станал си вече британски гражданин! clap2.gif Нали правилно разбрах, щом си загубил доверие към новия премиер какво друго трябва да си мисля.
biggeorge
Пази боже, аз да ставам поданик на Краля!
Анатема! laugh.gif
По принцип нямам доверие на съвременните британски политици.
Но харесвам Маргарет Тачър. sun.gif
Тарабас
Англосаксонците са си по принцип опасни. Никога не бих се доверил на такива. Колко деца от балканите затриха, погубени във фабрики за адренохром. Колко българки отвлякоха и пуснаха по магистралите. Изпиха мозика на нацията. Оксфорд, Кембридж, Хановър се крепят само на българи.
biggeorge
И после като се върнат в България българите не могат да говорят на правилен български език. rolleyes.gif
Говорят като чужденци.
Или може би могат да говорят на правилен български език, но се правят на интересни, за да демонстрират, че са живели в чужбина и са по-успели от останалия в България лош човешки материал. wink.gif
Thursday Next
Не мислиш ли, че е леко повърхностно да съдиш за някого по "излъчване" и по прилика с неприятен за теб човек, още преди да е направил каквото и да било? Няма и 48 часа е премиер, а ти вече обясняваш как щял да забърка каша. Чакай малко.

За Джонсън не си прав, не е льольо, а активен вредител. Външният му вид заблуждава. Той е всичко друго, но не и безобиден.
Thursday Next
Цитат(biggeorge @ 26/10/2022, 16:54) <{POST_SNAPBACK}>
И после като се върнат в България българите не могат да говорят на правилен български език. rolleyes.gif
Говорят като чужденци.
Или може би могат да говорят на правилен български език, но се правят на интересни, за да демонстрират, че са живели в чужбина и са по-успели от останалия в България лош човешки материал. wink.gif

Жорка, ако се огледаш колко от останалите в България не могат да говорят на правилен български ... И не говоря за малцинства, говоря за етнически българи, които много са внимавали да не прихванат отнякъде малко образование.
Колкото до правенето, едно време, ама много едно време, бях малка, Лили Иванова гостуваше във "Всяка неделя" след шестмесечно турне в ГДР и говореше завалено и на два-три пъти попита, "Как се казваше това ...". Толкоз за демонстрациите.
Тарабас
Лилито прибираше букетите от замята, фърляни от пубкликата и викаше, благадаря, благадаря laugh.gif
biggeorge
Знаех си, че ще споменеш, че българите в България не могат да говорят правилен български език. laugh.gif
Дори и мен веднъж ме обвини, че не говоря на правилен български език. a4dff7b7.gif
Права си, че някои българи в България не могат да говорят правилен български език.
Но въпреки това не е приятно за слушане пренебрежението, с което българите живели в чужбина говорят за българите живели в България.
Все едно сме втора ръка хора. sad.gif
biggeorge
Добре, ще почакам един-два месеца, за да видя какво ще направи Риши Сунак.
Активен вредител ... w00tbrows.gif
Препоръчвам употребата на Райд. laugh.gif
Тарабас
Кво значи българите живеещи в България? Българите са солта на планетата. По целото земно кълбо скитат българи и сеят българщината. България е второто име на планетата. Чел ли си енциклопедията на баба Ванга, мога само да препоръчам?! Тва не е книга, а библия.
ЕксГорски
Цитат(biggeorge @ 25/10/2022, 22:29) <{POST_SNAPBACK}>
за да може украинската армия да е боеспособна и да нападне и унищожи Русия.

Льольо. w00tbrows.gif
biggeorge
И мушморок. laugh.gif
Не се ядосвайте.
Това, че имаме различно мнение по някои въпроси не ни прави врагове. sun.gif
biggeorge
Ти не знаеш ли?
Българин е стъпвал на Марс, но НАСА още не искат да го обявят официално. w00tbrows.gif
Българите скоро ще отидем и на Плутон.
Не че в това има някакъв смисъл, а защото можем да го направим. bg.gif
Тарабас
Можем, можем всичко.
Един колега ме попита, дали бих му препоръчал да отиде със семейството, с децата, на почивка лятото в България. Показах му един клип от България и му казах, че съм ултра десен патриот и би било по-добре, сам да си прецени.

https://youtu.be/KEjvfnzYOZI
cath_y
Е, тя никога не е блестяла с дар слово, било е удобно извинение да търси думите animatedwink.gif
Тарабас
Интересното около нея е, че цялата родна "интелигенция" я боготвори. Дори Мартин Карвобски би и направил свирка, ако пишат за това във вестник "Труд".
ЕксГорски
Цитат(Тарабас @ 26/10/2022, 20:10) <{POST_SNAPBACK}>
Дори Мартин Карвобски би и направил свирка, ако пишат за това във вестник "Труд".

Шпакла се казва! navikvane.gif
Тарабас
Шпакла е конилингуса. Медийната свирка няма пол и профил, тя си е свирка.
cath_y
Не разбирам защо, при актуалната й продукция и глас. От поне 20 години името й работи за нея.
Вярно, кариерата и приносът й са големи, но някога. В опита си да се модернизира, да се впише в съвремието, не успява според мен.
Пардон за лиричното отклонение.
Thursday Next
Не може да съм те обвинила, че не говориш правилен български език, след като никога не съм те чувала да говориш. Ако говориш така, както пишеш, значи си си съвсем ок, прави приятно впечатление, че си грамотен и умееш да структурираш мисълта си. Това, че не съм съгласна с част от нещата, които казваш, е нещо съвсем друго.
И айде да не отиваме към "българите в България-българите в чужбина", щото в случая ти зачекна темата. Съжалявам, ако не те устройват нещата, които ти казвам, но това не променя факта, че в България има немалко хора, които не могат да вържат две смислени изречения. Та не е от местопребиваването, това имах предвид.
Alexfield
Цитат(biggeorge @ 25/10/2022, 22:29) <{POST_SNAPBACK}>
...
САЩ продадоха оръжия на Украйна, за да може украинската армия да е боеспособна и да нападне и унищожи Русия.
...

САЩ не продават, а дават оръжие на Украйна.
Украйна не напада Русия, а отбранява своята територия.
Не е лошо да смениш източниците си на информиране. Нали не се информираш от руските телеграм-канали?
Цитат
"Имах време днес да ровя из руските телеграм-канали. Ето какво те съобщават на руското население:
*Руската армия успешно спира настъплението на "натовските и западните войски" в Украина. Никъде не се споменава някаква украинска армия.
*Само че западните войници всъщност не са обучавани за война, а за полицейски функции (?) и затова вече отказват да попълват "армията на Зеленски". А украинците бягат към Европа "с милиони", защото Западът нарочно ги държи безработни (?).
...

Пълен текст
Тарабас
Цитат
Американците си мислят, че като ни вкарат във война с Русия и на бойното поле умрат милиони българи, русофилство повече няма да има.

Жоре, на кое бойно поле ще умрат МИЛИОНИ българи? Можепш ли да си малко по-конкретен?
ЕксГорски
Цитат(Тарабас @ 26/10/2022, 20:17) <{POST_SNAPBACK}>
Шпакла е конилингуса. Медийната свирка няма пол и профил, тя си е свирка.

И как се прави свирка на жена?
Човек винаги има какво да научи?? misli.gif 292.gif
biggeorge
Любимата ми българска традиция - тричане на кучета. laugh.gif
Ние, българите, знаем как да се забавляваме. a4dff7b7.gif
Между другото няма нито едно куче, което да е пострадало при тричане.
А тези хора даже бяха сложили мрежа във водата да не вземе да се удави някое куче. sun.gif
Кучетата въртяха опашки и се забавляваха, а не бяха бити и тормозени (както прави една моя съседка с кучето си).
Не разбирам защо не харесвате тричането на кучета? w00tbrows.gif
Прекалено много сте се цивилизовали.
biggeorge
Не просто не могат да вържат две смислени изречения.
В България има най-малко 1 милион напълно неграмотни хора.
Един бог знае всъщност колко хора са функционално неграмотни.
Това, което трябваше да се случи още преди 15-20 години е всички неграмотни да отидат на училище, без значение на възрастта им.
Това означава, че всички неграмотни между 15 и 65 години трябва да започнат да учат незабавно.
Аз даже бях писал писмо на МОН във връзка с това, но не ми отговориха.
Но дори и всички в България да се ограмотят има вероятност големи групи от обществото да си останат функционално неграмотни.
Ето какво е да си функционално неграмотен.
Има и хора, които имат диплома, но нямат знания.
Въобще образованието в България е много зле. sad.gif
biggeorge
Аз на кунилингуса му викам женска свирка. a4dff7b7.gif
biggeorge
На Източния фронт, разбира се. korabche.gif
biggeorge
Цитат(Alexfield @ 26/10/2022, 22:58) <{POST_SNAPBACK}>
САЩ не продават, а дават оръжие на Украйна.

Това оръжие не е безплатно.
Украинците ще го платят с всичко, което имат.
Или украинките ще го платят със задниците си. boff.gif
При всички положения американското оръжие ще бъде платено.
САЩ не дават безплатно нищо на никого.
Украйна не напада Русия, а отбранява своята територия.

Грешиш! w00tbrows.gif
Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон вече са част от Руската федерация, така че де факто Украйна се опитва да отнеме от Русия изконни нейни територии.
Още от началото на Специалната военна операция руските войници се опитват мирно да денацифицират и демилитаризират Украйна.
Но тъпите украинци не искат да се откажат от неонацистката си идеология и не спират да се бият.
Просто е, не знам защо не го разбирате. wink.gif
Не е лошо да смениш източниците си на информиране. Нали не се информираш от руските телеграм-канали?

Объркал си се.
Руските телеграм-канали се информират от мен. laugh.gif
biggeorge
Цитат(ЕксГорски @ 27/10/2022, 12:46) <{POST_SNAPBACK}>
И как се прави свирка на жена?

Как, как ... с желание ... svirkam si.gif
Потребител

... "цивилизовани" :.) ...

... лекото подобрение на нетърпимото положение не е достатъчно за такова вълнение ...

... не ги троли моля те, че си вярват :.) ...

Потребител

https://t.me/goldchihuahua/142475

... ай уилд уорк дей ин, дей аут ту диливър, ту дъ бритиш пийпъл ...

п.п. ... nonplayable character от Скайрим ...

:.)

Тарабас
Нямам нищо против тричане на кучета, но да са турски.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.