Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Евроатлантическа коалиция
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Тарабас
Слушам, вожда на ДПС бил готов за евроатлантическа коалиция. Евроатлантиците на бистришкия нападател загряват на тъчлинията.

Снощи в централната си емисия в 20.00 часа ARD излъчи репортаж от изборите в България и обобщи така. Близкият до Москва бивш премиер Бойко Борисов спечели изботите в България.

Готово ли е племето за евроатлантическа коалиция? За политиците е ясно. Биха се коалирали дори и с изнасилвачи на магарета.
kovak
За съжаление герберите спечелиха, но изглежда ще се ходи на избори до откат!!! svirkam si.gif
Тарабас
Ето и репортажа на АРД. Кратко и ясно.

https://www.ardmediathek.de/video/Y3JpZDovL...zM2RjNGMxMjEvMQ
Glo
хахахаааа ааааааахахахаа размазахме ги, ама с много малко бе, само 5 % 292.gif оня ден нали напрайх сметката, коалиция с дпс, бсп и дб, тва е положението, все стабилни партии са, може да изкарат дълго, кирчовците ги тургат в усмирителни ризи, а тъпия чалгар дето програмата му беше да изчегърта бойко, така хубу се самоизчегърта завинаги laugh.gif в музея на самоизчегъртаните на най предните места ше са фигурите на славчо, тошко маймунски, мая манолова, отровното трио, отзад ше са кирчовците, всичките кукли ше бъдат изработени от самоизчегъртин laugh.gif
Тарабас
Те хубу ги размазаха, ама без връзка с кораба майка трудно ще се ориентират в пространството. Голямата бащица има сега други проблеми.Справи се с Ковид, справи се с Украйна, сега му требет още питшест месеца да се справи и с азиатските си републики и после се врзща на бел кон и изсипва пак самосвала с рублите в България. Дотогава ше чоплим семки. И ше се надяваме, че Манфред Вернен няма да се сети ще Потурландия е в Европа.
Glo
ми с тва разполагаме, по -добри от тее няма в държавата rolleyes.gif който не му изнася му обявяваме война и го прегазваме подобно на форумен хейтър готина мацка в инстаграм sunbathing.gif сърбите можем да нападнем щото не са в нато, косово ако им скочат от другата страна, русия няма се намеси щото сме нато, и край с омразните сърби, езика им звучи мноо хурвенско и са май все пропаднали пияници цял ден по кафаните с каните вино, мене такава прогнила европа ме дразни, шибани турбо чалгари navikvane.gif
Тарабас
Спор няма, по-добър футболист от тоя няма в държавата. Другите са на бело и на процентно и по дискотекиити.
Glo
който нивга не разпуска, големи грешки той допуска sunbathing.gif аз ше му кажа на народа кога ше се оправи, когато всеки сам оправи себе си, процеса е дълъг, и смядово не е било построено за три дни, ако ще и да е касиер на годината в лидл, аз не мисля като обикновените хора, даже изобщо не мисля, на принципа на сонара съм, мене не ме интересува какво обещава, мене ми е достатъчно секунда две да взема решение на база само на външен вид, лице, физиономия, излъчване cool.gif , кирчо що е гнусен, щото има глава на маймуна, маймунски торс и гадни маймунски крака, и стойката му маймунска, кви са тее моди вече, партии с по двама лидери, щото единия не му е достатъчен лидеризма, и задължително другия сълидер трябва да е джендър, онее другите дето уж били десни - единия гном, а другия Nasalis larvatus, като почне да дава интервюта и се налага да си хване носа да си го премести настрани, да може да се приближи до микрофона, laugh.gif ходят гласуват и чакат да ги оправят, аз съм се самооправил преди години, и детето ми се оправи само с езици и вишо, освен това съм я уредил с наследства, мое да не работи цял живот, па и улицата ни асфалтираха, колко повече да ме оправят, възрастен съм, седя, гледам сеир и се хиля , всичко ше е наред, нека да не се плаши народа ами да ходи да гласува, аз напоследък взех да гласувам, като взе да става интересно, разръчквам с пръсченце събитията да стане още по-интересно, днеска цял ден се подхилвам на процентите на чалгаря, какъв глупак само,а, какви яки сценаристи, ше ги размажем всичките бе, един по един smokeing.gif
Glo
май никой не иска да управлява с бойко, отлично даже много добре, народа ше ги намрази дето зафърлят държавата във важен момент и на следващите избори ше гласува масово за бойко sunbathing.gif
wal
Как никой!?Карадайъ е винаги готов, оня генерал дето все му забравям името и той.Копейкин пък ще им бъде златния пръст.
Glo
май точно така ше стане, ше се окажеш пророк, ай да видим rolleyes.gif
Тарабас
Копейкин се изкипри днес пред камерите, готов да поеме отговорност. Генералът с трите неврона и той си сложи новия костюм. ДПСто са тялото на апендикса Бойко. Ей ги евроатлантиците.

Няма по-добър вариант от този. Вън от ЕС и НАТО.
Rat_in_the_house
Трудно се прави коалиция пред лицето на задаваща се икономическа криза. Няма как да има за всички и в подобна коалиция все някой ще е в ролята на прее@аното камилче. Смисълът на коалициите е да поделят ресурсите безконфликтно, съобразно предварителна договорка. Като няма ресурси, коалициите са безсмислени.

Така, че резонният въпрос тук е дали е възможно в рамките на следващата петилетка да стигнем до ситуация, в която вече няма какво да се краде. И отговорът е, че не само е възможно, ами е много, много вероятно. Условията, които са ни поставени от ЕК по плана за възстановяване, са изключително тежки. Там ще е много сложно.
Glo
ПП са дясна партия с лява политика щото Кирчо е десен а Кокорчо е ляв laugh.gif

а Бойко е добър blush.gif
нищ по дух
Цитат(Glo @ 04/10/2022, 08:30) <{POST_SNAPBACK}>
ПП са дясна партия с лява политика щото Кирчо е десен а Кокорчо е ляв laugh.gif

а Бойко е добър blush.gif

Условието за коалиция между ГЕРБ и ПП:

“Продължаваме промяната” няма да се коалира с ГЕРБ, докато партията се ръководи от Бойко Борисов, заяви пред журналисти бившият премиер Кирил Петков.

https://bnr.bg/radiobulgaria/post/101690438?page_1_4=5

"Ако се махнат Кирил Петков и Асен Василев, “Продължаваме Промяната” би станала приятна партия, с която бихме се коалирали", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов...

https://www.standartnews.com/balgariya-poli...ata-500990.html

Значи условието за България да има правителство е да се махнат баце, кирчо и кокорчо, не знам какво чакат?!

Поздравче, отново с виновния за всичко:

https://youtu.be/W80-WX1pGBc
Glo
мирси, братле 770d4fd976.gif
Glo
здравейте приятели, докато не махнат сотир цацаров, тая държава никога няма да се оправи sunbathing.gif
Питето
Значи ще направят някаква коалиция, за да имат достъп и възможности да шмекеруват. Както бил казал народа: "Сговорна дружина в петък блажно яде..."
Glo
питето, а според тебе, кой ше спечели изборите? rolleyes.gif
Leon
Наистина ли те интересува какво мисли Питето? w00tbrows.gif
Тарабас
Онзи на опашката, с униформата, каза че бил за рачумен диалог. Влезнах в гугъла и чукнах разумен диалог и ми излиза само цитати на Георги Първанов.
Питето
Ми ето, човека е подал оферта за парче от кокала, само трябва да се сговорят...
Тарабас
Пак не разбирам. Президентът вдигна юмрук, щеше да громи бистришкия тигър. Направи си партия, инсталира този военен маркуч, а той ще се коалира с тигрите??? laugh.gif
Питето
При над 45% "гъбари", винаги печели петата колона.
Glo
Цитат(Leon @ 06/10/2022, 08:30) <{POST_SNAPBACK}>
Наистина ли те интересува какво мисли Питето? w00tbrows.gif

да, защото Питето ги разбира нещата, а това че ми звучи напълно неразбираемо си е единствено мой проблем tongue.gif
Тарабас
Получиха се добри резултати от изборите. Евроатлантическата коалиция, която свали от влас предните мушмороци има добро мнозинство. Запрятат ръкави и почват. Шенген, Менген, Еврозона, задължителна нудистка зона на централните плажове у Варна и Бургас. Родната българска баница само със сирене, не с извара. Без редовни побои над жените, само при доказана нужда, тричане на кучета само в одобрени за това зони. Хора, които ходят без народни носии да нямат право да гласуват, да получават лични карти и детски надбавки.
Glo
българина е абсолютен недошибан хейтър, оня ден влезнах в една група на собственици на Мазерати и питах за съвет за хубави зимни гуми за Вектрата на по тънки цени да ми препоръчат щото нали са по-така хора и такъв хейт и подигравки отнесох, че съм припаднал за час върху буркана ми с антидепресанти 292.gif
Тарабас
Трябваше да влезеш в групата на Вектрите и да попиташ за зимни гуми за Мазерати. biggrin.gif
Glo
ох. никак не е лесно да си пишеш с други хора от разни други класове и марки, за мене всеки е враг до доказване на противното cool.gif често искат просто да разговаряте, да им разказваш постоянно кой си, откъде си, за какво се бориш, свободен ли си или живееш с някоя гадна тъща frusty2.gif затова им пльокваш вече всичко публично предварително за да се отървеш от личния тормоз, ше си пишеш с тех ама само ако и те имат лоялнос към форума, това все пак е събралата ви среда, а за личен разговор с тебе нека подадат молба и да изчакат за разрешение, но ме съмнява да го получат, говоря по принцип, и по принцип не очакваш много повече от хората, затова получаваш дебилизъм в най-чис вид, арестуваха ме на излизане от изборната секция за чуване на гласове пуснаха ме веднага, кумеца ми или кръсник ли там как се казва беше там и е важна клечка, има малко кученце дето мноо ме харесва, така и не му запомних името, запомних че е женско едва в деня на ареста, а как се помнят хиляди никове. м? и с кой какво сте си разговаряли, човек забрая хубавото но цял живот си помни хейтърите sunbathing.gif Мазерати, пфу holloween.gif
Питето
Всичко си е точно и логично. Българите, влизат у българската политика за да докопат "едни пари", останалите врътки и политически лупинги са за пред електората и за да се докопат до кинтите...
Има един разказ от началото на миналия век, "Наската", който пасва на Слави. Само дето при Слави беше цяла партия, а не едно депутатско място...
Glo
Цитат(Питето @ 07/10/2022, 22:46) <{POST_SNAPBACK}>
Има един разказ от началото на миналия век, "Наската",.

да не е на Чудомир случайно rolleyes.gif
Питето
Греда. Чудомир Кантарджиев е художник. Разказа е от Димитър Хаджийски.
Thursday Next
Цитат(Питето @ 08/10/2022, 15:40) <{POST_SNAPBACK}>
Греда. Чудомир Кантарджиев е художник. Разказа е от Димитър Хаджийски.

https://chitanka.info/text/3882-naskata
Leon
Простено му е на Питето, енергетик е.
Хаджийски, Чорбаджийски все тая sunbathing.gif
Питето
Не си енергетик, простено ти е да си пропуснал, че името на единия става псевдоним на другия. Та официално, този дето по кръщелно свидетелство е Чудомир, не е писал разказа.
Leon
Еми, трудно ми е да разбера. Какво име, какъв псевдоним? Кой е Димитър Хаджийски?
Thursday Next
Това, което се опитвах да ти кажа (а и Леон, струва ми се), е че фамилното име на писателя с псевдоним Чудомир не е Хаджийски. Димитър Хаджийски е актьор.
Glo
Цитат(Тарабас @ 06/10/2022, 17:12) <{POST_SNAPBACK}>
Пак не разбирам.

аз откога разправям , че питето е неразбираем, въпреки че много ги разбира нещата laugh.gif
Glo
Цитат(Leon @ 08/10/2022, 22:28) <{POST_SNAPBACK}>
Еми, трудно ми е да разбера.

Леон, не е в тебе проблема, че не разбираш, явно Питето е неразбираем за всички, не само за мене laugh.gif tongue.gif
Leon
Прав си, както винаги, Glo!
Не знам как е при теб, но тук ено слънце се изплезило, та мисля да седна да пия ена ракия на теферич, събота е все пак.
За тия, които ходят на работа, де, то ясно че ние сме над тея неща cheers1.gif
Glo
Цитат(Leon @ 09/10/2022, 12:14) <{POST_SNAPBACK}>
Прав си, както винаги, Glo!
Не знам как е при теб, но тук ено слънце се изплезило, та мисля да седна да пия ена ракия на теферич, събота е все пак.
За тия, които ходят на работа, де, то ясно че ние сме над тея неща cheers1.gif

ей Леон, сядай, сядай, наздраве b_046.gif и аз тъкмо си налях от домашната, вече и се види края wavetowel2.gif
Тарабас
Евроатлантиците спрегнаха отово коня. Всяка сабахлян тигрите налазват националните канали и информират пресно електората.
Главниьо прокурор го гледам пак тръгна из народа. Неска по махлите ходил, загрижен за престъпността. laugh.gif
Питето
Пробвай разбирането утре слеобед.
Питето
Пука му на Гло за такива дреболии...
Иначе да, поомотах ги.
biggeorge
Контактната група: Евроатлантическите партии имат конституционно мнозинство в 48-ото НС
Умът ми не го побира защо избраха Соломон Паси и Росен Плевнелиев за преговарящи? wacko.gif
И кои са тази евроатлантически партии, които имат конституционно мнозинство?

Може би са: ГЕРБ-СДС (67) + Продължаваме промяната (53) + ДПС (36) + Демократична България (20) + Български възход (12) = 188 народни представители.
Без Възраждане (27) и БСП (25) = 52 народни представители.
Тази евроатлантическа коалиция няма ли да е един политически сбирщайн?
И каква ще е целта на тази евроатлантическа коалиция - да откраднат едни пари от ЕС, да пратят оръжие в Украйна, да обявят война на Русия, да се саморазправят с всички русофили ...?

Само като видиш декларацията, която са написали разбираш, че тази евроатлантическа коалиция ще е основана на далаверите и угодничеството на САЩ и ЕС. angry.gif
За какво са ни още 8 самолета F-16, които американците пак няма да ни доставят?
За да вкарат в България в дългова криза ли?

Реално ние самолети от САЩ няма да видим, докато не започнем война срещу Русия.
Да вкараме държавата си във война е много висока цена, която трябва да платим, за да получим едни летящи щайги.
А къде са интересите на българските граждани?
Инфлацията вече е 100 %, цените на някои стоки са тройни в сравнение с 2019 г.
Нямаме нужда от война, имаме нужда от работа, по-високи доходи, повече работни места.
Пука ми, че една война в Европа ще оправи бюджета на САЩ.
Нали войната ще се води на българска територия и бомбите ще падат на нашите глави?
Американците понеже са много хитри ще са си живи и здрави, а ние ще мрем, заради интересите на САЩ. malii.gif
Евроатлантическа коалиция, която да излъчи правителство би била добър вариант
Между другото все още никой не е дефинирал точно и ясно какви са евроатлантическите ценности?!?
25 години са много време, за да не дадат определение за един толкова често използван израз - "евроатлантически ценности". dry.gif
Или точна дефиниция няма, всеки си го употребява както си иска.
Glo
Сунак е британския Кирил Петков chef.gif
Alexfield
Жорко, тъкмо се зарадвах, че си помъдрял и ти пак започна да плещиш дивотии на килограм malii.gif

Свирено ѝ е на тази държава с избиратели като теб, които виждат далавери на ЕС и САЩ, но не виждат зависимостта от руски газ, петрол и ядрено гориво. Наричат Ф16 "летящи щайги", но си трайкат за летящите москвичи Су и МиГ, които сами си падат я в морето я върху някой жилищен блок.

П.П. Какъв евроатлантизъм ти се е привидял у Боко/ГЕРБ - построил в рекордно кратък срок Южен/Турски/Балкански поток (над 400км) за Путлер и забавил с 12 години реалната дивесификация на газовите доставки от гръция (140км)
Ето ти го "евроатлантика" Бойко:
https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat...tsi--chast.html
Тиара
Цитат(wal @ 03/10/2022, 20:11) <{POST_SNAPBACK}>
Как никой!?Карадайъ е винаги готов, оня генерал дето все му забравям името и той.Копейкин пък ще им бъде златния пръст.

Ген. Атанасов и Христо Иванов от ДБ са готови да властват на всяка цена. Дори ако трябва да си разоражим армията, но властта да е в ръцете им.
Трудно ми е да повярвам, че Копейкин би бил какъвто и да е пръст на хора, които не мислят като него. Той иска сам да царува.

Понякога се чудя дали избираме народни представители или участници в циркова програма.
biggeorge
Цитат(Alexfield @ 25/10/2022, 12:53) <{POST_SNAPBACK}>
Жорко, тъкмо се зарадвах, че си помъдрял и ти пак започна да плещиш дивотии на килограм malii.gif

Защо не можем да си говорим по различни теми без да си даваме негативни квалификации?
Аз нямам претенции за мъдрост, така че и ти не трябва да имаш такива очаквания. a4dff7b7.gif
Казвам си каквото си мисля и това е.
Отговарям ти в обратен ред, отдолу нагоре.
Предполагам, че не знаеш, затова ето какво е диверсификация:
Цитат
Диверсификацията е Инвестиционна стратегия, при която инвестирате в различни класове активи, за да понижите общия риск. Като диверсифицирате своя портфейл, рискът едно единствено събитие или лоша инвестиция да причини съществени вреди се намалява.

Газовите връзки със съседните ни държави, включително Гърция, не ни диверсифицират.
Реално от Гърция ние пак получаваме руска газ.
Не знам как не го разбирате. wacko.gif
За да ти го обясня ще дам примери:
На терминала за втечнен газ при остров Ревитуса, Гърция пристига американски кораб с втечнен газ.
Тази газ се разтоварва и влива в газовата система на Гърция.
Тази газ обаче реално не достига до България.
На междусистемната газова връзка Гърция - България гърците ни прехвърлят същото количество газ, която са разтоварили на Ревитуза.
Само че тази газ не е американската, а същата руска газ, която си купуваме от "Газпром".
Гърция получава руска газ от Турция, а Турция я взема директно от Русия.
За да имаме американска газ в газовата система на България трябва да се построи терминала за втечнен газ при Александруполис и газопровод да свърже Александруполис с България.
Ако няма директен газопровод от терминала за втечнен газ при Александруполис до България, ние пак ще получаваме руска газ.
А терминала за втечнен газ при Александруполис гърците ще го построят на куково лято в петък. wink.gif
Те ако са искали, досега да са го построили.
Всичките ни газови връзки със съседните ни страни ни доставят само и единствено руска газ.
Същото е и с газа от Азербайджан.
Азербайджан има газови връзки с Грузия и Турция и може да прехвърля газ само на тях.
Ние получаваме от Турция еквивалентното количество руска газ равно на закупената от Азербайджан газ.
За да получаваме газ директно от Азербайджан трябваше да се построи газопровода "Набуко", което не се случи и няма да се случи.
Толкова за диверсификацията на газта.
Нефт получаваме от Русия.
Друг източник нямаме, няма и нефтопроводи, нито друга рафинерия освен "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас".
Ако сме искали нефт от друг източник да сме си построили нефтопровод до азербайджанската връзка в Турция или до границата на Турция с Иран.
Относно ядреното гориво ...
Идиотизъм е да се поставя американско ядрено гориво в руски реактори. dry.gif
Ти би ли си сложил грешен модел акумулатор на колата си?
Ако горивото за АЕЦ Козлодуй е неподходящо може да се предизвика авария, подобна на Чернобилската.
Има и уловка, за която повечето хора не знаят - радиоактивните отпадъци, които ще се получат след употребата на американското ядрено гориво остават в България завинаги и съхранението им е наша отговорност и наш проблем.
Не е така с руското ядрено гориво.
Отработеното руско ядрено гориво и отпадъците до последния грам плутоний трябва да се върнат в Русия за преработка и съхранение.
Ние само си плащаме за това.
В България не остават ядрени отпадъци, което е добре за нас и за чистата българска природа.
Само че от 2014 г. до днес не сме върнали нищо от отработеното руско ядрено гориво, което е нарушение на договора ни с "РосАтом".
Теменужка Петкова изхарчи парите предвидени за тези дейности.
Нова ядрена централа не може да се построи, защото западните ядрени технологии са скъпи.
Руските и китайските ядрени мощности са най-евтини, но ние не можем да преговаряме с тях, защото сме врагове.
Изводът е, че не можем да си диверсифицираме нито газта, нито нефта, нито ядреното гориво, нито ядрените мощности.
biggeorge
Дори и САЩ да доставят навреме самолетите (което не вярвам да се случи!), ако те нямат въоръжение са си едни летящи щайги.
Лично аз не вярвам, че САЩ ще ни доставят тези самолети.
Има минимална вероятност да ги получим, но в замяна на нещо - примерно да обявим война на Русия.
САЩ даром нищо не дават, дори и когато си си го платил в аванс.
Вместо летящите щайги F-16 да бяхме си купили френски самолети "Мираж" или "Юрофайтър", или "Грипен".
Шведските “Грипен” или френските “Мираж 2000” фаворити да сменят МиГ-29 (Oбзор)
А за далаверите на САЩ ... те са очебийни. huh.gif
След Първата световна война САЩ от аграрна държава се превръщат в най-големия промишлен производител в света.
След Втората световна война САЩ от промишлен производител се превръщат в световна сила - политически и икономически лидер на света.
След Третата световна война САЩ искат да останат единствената държава лидер в света, а всички останали държави да бъдат нейни сателити.
САЩ искат управляващите елити на Русия и Китай да бъдат унищожени и двете страни да се превърнат в маргинални държавици, поле за експлоатация на САЩ и сателитите й.
Такива вече са европейските, африканските, арабските и латиноамериканските държави.
Сега е ред на Русия и Китай.
Съмнявам се обаче че Русия и Китай ще се съгласят да бъдат васали на САЩ.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.