Здравейте. Веднъж си играех с внучката на четири или пет години и и казах: Хайде да си говорим глупости. Детето се зарадва, но запецнахме. Не можахме да се сетим почти за нищо. Въобще не мисля че съм нещо специално, но я се опитайте и Вие.
Rat_in_the_house
10/11/2022, 23:01
Щях да ти предложа като тема политика...ама се сетих, че с внучката-трудно. Малка е. Може за футбол! Все ще е гледала някой мач на български отбор или направо на националния. ))
бабугер
10/11/2022, 23:53
Glo
14/11/2022, 18:15
бехме на шопинг с дъщерята , тя си купи спортно авиаторно кожухче, аз си купих маратонки и ше ходя цяла зима с тях, щото аз обувки не нося, нито ризи, нито панталони, нито костюми, ако искате мога да ви покажа какви маратонки си купих, даже си извадих карта за отсъпки и веднага набарах 5 % отстъпка, при следващи покупки между пет и двайсе процента, мноо съм доволен, май ше ходим до Чорлу Турция за готини кожухчета и кожени неща, най -голямата смехория - отиваме в далечния молл и там един магазин за кожени и кожухчета, уж от италия, цени от 2500 лв нагоре и спипахме собственика да говори на турски по телефона, демек стоката му е от турция, ква италия, само цените итълянски дъщерята гледа едно кожухче, 2500 лв, вика - нещо ме заоболя джоба, турчина вика - кво, кво, викам му - каза, че я заболял джоба тоя вика - аз казвам дали боли джоба 1500 лв ви го давам викам си ебаси нахалния мурук, за миг цели 1000 лв отсъпка, викам на дъщерята - айде гоуст, тва ми е паролата за изчезване от тъпи и скъпи магазини, иначе стоката беше разкошна, ма си е турска, цените в турция са 400-500 лв за подобни готини кожухчета
Glo
15/11/2022, 11:04
Цитат
ако искате мога да ви покажа какви маратонки си купих,
как пък един не прояви желание да ми види новите маратонки, сега и да искате, няма да ви ги покажа, баси клиничните нихилисти
Glo
15/11/2022, 11:19
има една баничарница тука наблизо, по принцип всичко има наблизо до нас, забелязал съм нещо много интересно - триъгълните банички винаги са по-вкусни от правоъгълните и дългите банички винаги са по-вкусни от късите, на какво се дължи това явление, пълна мистерия
бабугер
15/11/2022, 13:32
Сега се сетих за един интересен въпрос. Ако в Кипър има кипърски турци и кипърски гърци, къде са кипърските кипърци?
бабугер
15/11/2022, 13:36
Здравей. За късите и дългите може би причината е глад и апетит. А за триъгълните нямам идея.
Thursday Next
15/11/2022, 13:57
Ми така сме си го избрали, явно сме се водили по турското "кибрис румларъ" и "кибрис тюрклери". Англичаните казват точно "гръцки кипърци" и "турски кипърци". Май и гърците казват "елинокиприои", което е същото.
Thursday Next
15/11/2022, 13:59
Сега като пита за кипърските кипърци и почна да ми се изяснява какво "говорене на глупости" сте имали предвид с внучката.
Питай я как ходи сутрин на работа шофьорът на снегорина.
Здравей. За късите и дългите може би причината е глад и апетит. А за триъгълните нямам идея.
мисля си за триъгълните, понеже ъглите им са много по-остри от ъглите на правоъгълните и се припичат по-добре, стават по-вкусни, пък аз обичам препечено, освен това са като полегнала пирамида, а всички знаем, че пирамидата влияе по магичен начин на торсионните полета, процеса на изпичане вътре е под по-голямо налягане поради липсата на четвърти ъгъл, да ме прости четвъртъкова
бабугер
15/11/2022, 14:14
А ти не обичаш ли вита баница? Може би тя ще ти реши или допълни противоречията.
Glo
16/11/2022, 16:36
не обичам вита баница, обичам баклава, тригуни и саралии, обичам повече да вадя дрехите от сушилнята отколкото от пералнята, защо?
Glo
17/11/2022, 11:06
бабуняк, върза ме тука в глупавата ти тема да пиша глупости, а няма с кой човек да си каже една дума, само с Непозната, напускам форума и ше видим дали ше се върна изобщо, може би ако Адмирала ми пусне осма издирвателна тема, тогава ше си помисля
бабугер
17/11/2022, 11:23
Здравейте. По повод последния пост на Гло и резултата от запитването ми, смятам че е достатъчно за приключване. Моите изводи са че дори и глупостите не са лесни. Може би само Путин ги владее до съвършенство, но да не се забиваме в политиката. А и може би хората се притесняват от глупостта? Нали казват че ходи по само по хората. И че няма някаква свещена ГЛУПОСТ. Но и без нея сякаш не може?
Не е само Путин, много са манипулаторите, които владеят глупостите до съвършенство, но рано или късно всеки манипулатор си намира майстора. Да се замислим - Украйна е под потисничеството на Русия не от сега, а от години и нищо не можеше да направи дълго време, докато нейните национални интереси не съвпаднаха с тези на САЩ, те тогава получи и помощ. Какво ще се случи занапред, предстои да видим, да се надяваме, че нещата ще се подредят по най-добрия възможен начин за всички, в това число и за Путин.
Glo
17/11/2022, 11:58
ааааа без такива моля ти се, никакво приключване, глупостите никога не приключват
бабугер
17/11/2022, 12:28
Много си прав. И така е по добре според мен, защото ако вземем да спираме с глупостите ще стигнем и до умностите.
Glo
24/11/2022, 12:48
здравей ТЕ група, има ли тука наскоро починали в Анталия, да ни препоръчате някой хубав евтин хотел
Тарабас
24/11/2022, 13:03
Евтини хотели не бих препоръчал! Прави много лошо впечатление, дори в хотели със 4 или 5 звезди нивото пада драстично. Декември бех на конференция в Берлин, 5 звезди на 32 етаж, сичко марково, Адидас, Гучи и прочее. Сутрин закуска, бюфет, а няма пушена съомга!!! Дигнах скандал, разправии, идва директора, извинява се, станало му неудобно, изчерви се! Ужас някакъв! Не може на закуска да няма пушена съомга!
Glo
24/11/2022, 13:22
аз един път така преядох с пушена сьомга, че оттогава я отбягвам, но съм сигурен по някое време ше ми мине, със скаридите имах подобен опит, сега си ги хрупам редовно, сьомгата тука е мноо скъпа, обаче забележи - норвежката, аз знам склад където съм си купувал дива замразена сьомга от англия, чистена, без глава, май само за 7 лв килото, ама беше преди две три години, сега си нямам представа ква е цената, те толкова неща се случиха за две години
Glo
24/11/2022, 13:25
чукнах случайна бърза справка, прясна, почистена от дания
Аз си я вземам на половинки парчета, сурова и сам си я соля в спецялна марината. 15 евра килото. Става бомба за мезе или със сух хлеб и мнооооого червен лук.
Glo
24/11/2022, 13:41
кажи ква марината, аз прая скумрия само със сол в кутия, след два дена в хладилника се топи в устата
Glo
24/11/2022, 14:02
тъкмо разглеждам каталога на Метро, гледам тая прАдъкта, сушИ и ебИ, дали ше е хубаво
Thursday Next
24/11/2022, 17:06
Ега ти! Е как така на сухо? Па и като добавим боцкавите трохи от панировката, съвсем да му се отще на човек.
15 лв си я вземам от склада, обаче глей как се прай бизнес , евала, 112 лв в магазина,норвежка
Да ти пратя малко американска сьомга. Най-евтината риба е, само бедняците я купуват. Че утре руснаците, след като присъедният Украйна към Руската империя, се заканват да отвоюват и Аляска. Тогава, край на евтината сьомга.
Тарабас
24/11/2022, 19:05
100 грама морска сол, 50 грама кафява захар, 50 м водка, малко настрърган пресен хрян колкото среден пръст, грудка червено цвекло колкото малък портокал и връзка копър с дръжките. С миксера прайш мармалад от това и върху полегналата половин сьомга с кожата, от към страната без кожата мажиш рибата. Преди това съм я сложил в тънко фолио, което е върху алуминиево фолио. Завиваш ринаба с двете фолиа и за 36 часа в хладилника. После махаш маринатата и посипваш с тънка нарязана прясна връзка копър и режеш със самурайски нож мооо тънки резенчета. Пезена филийка хлеб, масло, сьомга, много сьомга и много лук отгоре. И вино. Бате, тва е убиец!
Glo
24/11/2022, 20:38
еее, туй мноо сложно и трудоемко бе бате, аз да не съм някоя леличка, че да имам в къщи целина, хрянове, цвекло, предпочитам да си я ям пушена чисто по без нищо друго, е! евентуално някоя голяма бутилка водка
Glo
24/11/2022, 20:42
еее, ма тва цени на супер едро, погледнах набързо юса, примерно уолмарт, на дребно си е скъпичка,
Glo
24/11/2022, 20:57
ох ше се побъркам, почва мача бразилия - сърбия, заложих за победа на сърбите чесно да, ама ако спечеля ше е седем пъти отгоре, високорисков играч съм sunbathing:
Тарабас
24/11/2022, 21:31
Гурмето си иска жертвите. Хан Аспарух като е клал турците при Клокотница не си е казал, ся за кво да са занимавам с тея с потурите, дай да седна и са ударя три бързи раки. не. Човекът си е напрайл план, първо три дни си е точил ятагана на белоградчишки камък, после е прайл проби, клал е местни славяни, да проба ятагана и чак тогава се е качил на Шипка и им е разкатал фамилията. Гурмето си иска жертвите.
Glo
24/11/2022, 22:19
ми повече от два пъти по-скъпа е в щатите, към 40 лв излиза туй същото парче към килограм
тука като ида в склада ше я взема най-много за 20 лв килото по цени на дребно, ние нали сме бедни и минаваме по -тънко
не се отчайвам, бъдещето принадлежи на нас младите
Glo
25/11/2022, 16:06
абе приятели доверчивви, аз каква голяма далавера фанах, три менюта купих (хот-дог, картофки и яйрян )на половин цена, и взех , че от щастие се нахендрих с един Абсент дееба, 40 кинта !! не съм пил никога абсент 70 градуса е, ужас ше търся в нета как се пие тва чудо, взех изворна вода за разреждане, някой наясно ли е, ако ударя един гълток чисто, сигурно ше ми изгорят ушите, ох, ситуацията е ужасна в момента, преядох с едното меню като тарабас с неговата пушена сьомга, ама той е тертиплия и е търпелив, при мене е обратното
а, между другото докато чаках на щанда за филета херинга, една лелка си купуваше преди мене сурови големи скариди, викам й - колко време ги вариш, че аз все не успявам да ги докарам до гурме вкус, и две минути пробвах и пак не станаха, оная вика - никви две минути, фърляш и ги вадиш веднага , още като видиш че се зачервяват и ги вадиш цък
Glo
25/11/2022, 16:36
боже, къв съм тъп, разредих го наполовина с вода, ама вместо с изворната, го разредих с чешмяна ударих един гълток и като че ли се подпалих
наследниците на лед зепелин, пуснах ви сутринта в музикалния Greta Van Fleet, аз разбира се ги знам още от времето кога се появиха, ай наздраве, мноуи е як тоя абсент
Аууу, то неска черен петък, аз още не съм ходил пи магазините, офертите ще свършат, ужас! Колеги, какво ви донесе четен петък?
Glo
25/11/2022, 17:12
а аз искам да политам колегите - защо някой бг каналджия като натовари в микробуса си педесетина емигранта и почва да кара по пътищата със 170 км в час, а по магистралата с двеста
Тарабас
25/11/2022, 18:29
Предполагам бързат за черния петък. А и на границата има черен петък. Каналджията прекарва 10 човека за цената на 9. Граничните полицаи намаляват таксата си на 1000 евра на човек и всеки от прекараните получава химикалка и тефтерче с логото нас МВР.
Thursday Next
25/11/2022, 18:44
Внимавай с абсента! Не се шегувам. Вярно, че вече не слагат толкова артемизия (горчив пелин), колкото едно време, та не е толкова опасен, както по времето, когато импресионистите са се наливали с него. Но като знам ти как състезателно подхождаш към пълните бутилки, трябва да предупредя - внимавай. В горчивия пелин има едно вещество, туйон, което в големи дози предизвиква гърчове. Затова подхождай пестеливо към абсента. Ей ти на инструкция за консумация, дано имаш сребърна лъжичка, дано!
На мен черния петък тази сутрин ми донесе карта за намаление на тежеветата. На половин цена я взех, после една година отстъпка по 30 % на билет за мен плюс едно другарче.
Glo
25/11/2022, 20:09
мерси кака, полудях, тоя абсент мноо як изведнаж проумях кой съм, откъде ида и накъде отивам, васил найденов съм и ида да ви изпея една песен за тъга, печал и обич, горчиви сълзи, страшни тайни, за грешни съртца и още нещо притихнало в зеления мрак на самото начало на сътворението
някой тука дали следи за класация за най-красив постинг и за най-яко и съкрушаващо останалите учасници представяне
Аз опитах, но така и не го залюбих, от дете мразя всичко, що мирише на анасон. Ама теб щом те кефи, действай, само умната.
Цитат
някой тука дали следи за класация за най-красив постинг и за най-яко и съкрушаващо останалите учасници представяне
Е къв е смисълът, ти отдавна си ни отвял перчемите на всичките - то поезия ли не беше, то музика ли не беше ... Остава ся да качиш и една снимка в цял ръст по бански и ще изпопадаме радиално.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.