Тази сутрин гледах Елена Поптодорова по БНТ. Това е достатъчно, нали! Дет казва Карбовски: Абе от де се взеха толкоз много нови комсомолци подкрепящи Америка? Преди въобще не им чувахме гласчетата!
Питето
30/12/2022, 10:16
Нормално да стават повече и повече. В нета виждаш в реално време как е "там и тук", при това без цензура... а и имаш възможност да си избираш. Остават само най-вдлъбнатите (подкупните), ама при тях е въпрос на вяра (или на хонорар) и разбираемо ще си остане "сон шон жмо".
Тази сутрин гледах Елена Поптодорова по БНТ. Това е достатъчно, нали! Дет казва Карбовски: Абе от де се взеха толкоз много нови комсомолци подкрепящи Америка? Преди въобще не им чувахме гласчетата!
Ква нова комсомолка, Поптодорова е на 71.
И още нещо: да разбирам ли, че по твойта и на Карбовски логика, понеже Поптодорова подкрепя Америка (каквото и да значи това), то следователно Америка е изначално кофти?
Потребител
30/12/2022, 12:30
Макдональдс там в Киеве работает сейчас, не знаете?
:.)
- - -
По принцип, Питето е по-добър в обясненията, но ще опитам:
- Бае, използва израза "комсомол", като м_е_т_а_ф_о_р_а.
За незапознатите, м_е_т_а_ф_о_р_а е стилистично средство, постигано чрез използване на думи в преносен смисъл.
По-суфистициран пример за м_е_т_а_ф_о_р_а например, е израза на Тони Филипов д-р:
- „Една жена може да бъде принудена да направи свирка, но гълтането си е личен избор.”
Макдональдс там в Киеве работает сейчас, не знаете? Бае, използва израза "комсомол", като м_е_т_а_ф_о_р_а. За незапознатите, м_е_т_а_ф_о_р_а е стилистично средство, постигано чрез използване на думи в преносен смисъл. По-суфистициран пример за м_е_т_а_ф_о_р_а например, е израза на Тони Филипов д-р: - „Една жена може да бъде принудена да направи свирка, но гълтането си е личен избор.”
- - -
... поздрави и успех през новата година!
Снобе, "по-суфтицираният" пример, даден от теб, никак не те представя като експерт по софизмите. По-скоро изглеждаш като сноб от ниска проба.
По отношение на "м_е_т_а_ф_о_р_а_т_а", предложена от уважаван твой колега (имам предвид сноб, не доктор): Би ли разяснил, ако някой борец или щангист те сгъне на две и те принуди да му направиш свирка, дали гълтането ще бъде твой избор?
И като ще си сноб, бъди сноб на ниво. Следващия път, когато опиташ да блеснеш с познания по чужди езици, свързвайки МакДоналдс с Киев, пробутай снобизма си на украински. Ето ти го, та да не се мъчиш: "Макдональдс там у Києві працює зараз, не знаєте?"
Това, че си гледал Елена Поптодорова по БНТ, и че с Карбовска категоричност я обявяваш за комсомолка, не е достатъчно. Звучи безсъдържателно. Точно както декларацията ти по-горе:
Цитат
Това, което ви говорех, сега го казва човек специалист. Поне на него повярвай. Моите приказки били за в кръчмата, нали!
Издигни се над кръмарските приказки. Сподели какво точно е казала тази сутрин Елена Поптодорова по БНТ. Информирай ни и нека тук всички заедно преценим как така преди гласчето й въобще не се чуваше, а сега изведнъж подкрепя Америка, вместо да подкрепи Русия. Къде е комсомолският й плам? Да не би западната пропаганда да й е промила мозъка? Тъжно е това, че само последните мохикани като теб, Жорето, Потребителя и ByBa самоотвержено отстояват Истината, а всички останали русофили-антиваксъри се предадоха и изпокриха в гъсти гори тилилейски...
Thursday Next
30/12/2022, 21:48
"По-суфистициран" ще рече по-близък до ученията и вярванията на суфите, вероятно. Само да не вземеш да ме поканиш да тропнем една семá, че съм стар човек вече, ще взема да си счупя нещо важно.
Трябва да отчета, обаче, че много ме зарадва с геройските си опити да се въздържиш от многоточия и да сглобиш цели изречения. Сега остава само да поработиш малко и върху нелеката задача да им придадеш някакъв смисъл, че тая дивотия с Макдоналдс в Киев се връзва с останалата част от разговора като чесън със сладолед.
Бай Ганьо
30/12/2022, 22:04
Смяташ ли, че ще си губя времето да обяснявам на комсомолски активисти очевадни истини! И тогава и сега сте си същите ч.г.нени крат.ни.
Смяташ ли, че ще си губя времето да обяснявам на комсомолски активисти очевадни истини! И тогава и сега сте си същите ч.г.нени крат.ни.
Абе, от доста време ти се чудя - ти каква точно теза защитаваш? Според мен - “Мейнстрийма винаги греши”. Поправи ме, ако не съм прав. Тоест, ако утре целият цивилизован свят застане на страната на Русия, ти ще подкрепяш Украйна? Ами, според мен това е просто тъпо.
Тарабас
30/12/2022, 22:39
За лечение на клептомания ли си говореха?
Тарабас
30/12/2022, 22:59
Както винаги, доста елитарно си се разписал! Поклон!
Макдональдс там в Киеве работает сейчас, не знаете?
Ооооо, “Сбогом, дано си щастлива” се завърнал в нашия скромен форум Не можа ли да кандърдисаш модераторите да те баМнат? По въпроса, който си поставил, имам да кажа две неща. Първо, изключително радващо е, че след като преди 10 месеца оквича нета за “столицата, окупирана за първите 72 часа на военните действия” , сега скромните ти поводи за радост приключват със спирането на тока в Киев. И второ, но по важно, дано да ти влезе нещо от него в кратуната, то е от заглавието на сводката на Община Киев, и гласи “Мракът е в Русия, ние просто временно нямаме ток”.
И ти да илядиш в тоя форум, да ни веселиш с неадекватните си прогнози и занапред !
Всъщност смятам, че времето ти наистина ще бъде загубено, ако не го осмислиш поне малко от малко с разясняване на очевадните (за теб) истини. По отношение на чугунените кратуни ще е интересно да споделиш как виждаш себе си. И тогава, и сега.
Бай Ганьо
31/12/2022, 01:03
Защитавам истината. А тя е винаги там някъде по средата. Истеричните преклонения пред този, или онзи ми напомят на онези мрачни времена. Не ги ли виждаш, че се завръщат!
Бай Ганьо
31/12/2022, 01:07
Тази госпожа е толкоз нагла и безочлива, че едва ли има термин за нейната диагноза.
Защитавам истината. А тя е винаги там някъде по средата. Истеричните преклонения пред този, или онзи ми напомят на онези мрачни времена. Не ги ли виждаш, че се завръщат!
Мога ли да чуя твоята истина, тази, която защитаваш? Война ли има в Украйна, или “специална военна операция”? Путин агресор ли е? Украинците нацисти ли са ? Майдана американците ли го направиха?
Така е, не може да се отрече, че ти защитаваш истината, очевадната истина, която е винаги там някъде по средата. Убедително си го доказал, реалността го потвърждава. В тази връзка, каква защитна пледоария би предложил за очевадната истина, която прозира във видеото по-долу? Становището ти е ценно за аудиторията:
Смятам, че си неспособен да изградиш теза и да се аргументираш. Затова просто минаваш и цвъкаш дребни хейтчета в някакви смешни недомлъвки, и когато те притиснат с конкретни въпроси, почваш да се криеш зад изтерзани клишета като "Няма да си губя времето" и "Защитавам истината." И на мен ми се драйфа от Елена Поптодорова, но поне мога да обясня защо.
... Тъжно е това, че само последните мохикани като теб, Жорето, Потребителя и ByBa самоотвержено отстояват Истината, а всички останали русофили-антиваксъри се предадоха и изпокриха в гъсти гори тилилейски...
Тайно се надяват, че путьин ще победи, а ето тук "красноречиво" се намеква, в кадрите в 6.31-6.35, сигурно е чел писаниците им в интернет тук във форума:
Въпреки че, както казват руснаците - сюжет конечно звезд с неба не хватает, постарах се, да, за всекиго да има по нещо.
Кийв специално беше за Папи Ханс.
- - -
... да отговаря и на Горския - вий, Горски, от висотата на собствените си камбанарии сте се втренчили в бинарния модел на обобщенията.
Както казва и Бае, тук няма добри и лоши, в наратива присъстват само лоши и по-лоши.
Има и друго, едно нещо, Горски, е предпоставка за друго. Човек има слабости, недостатъци. Карат те да изпитваш вина. Вината води до срам. Срама се компенсира с гордост и суета и бмв.
Системата е толкова добра, че все едно я няма :.)
- - -
... и понеже, както казва Клонинга [респект бро!] нито чета, нито пиша в тоя форум, пиленца, весело посрещане! и не прекалявайте! ...
... отивам да си изгладя потурите
Тарабас
31/12/2022, 12:08
Ти нали се прости с форума?
Glo
31/12/2022, 12:19
Путин пак ги изигра всичките, газа вече можело да се плаща и в евро, нямал нищо против вече
Тарабас
31/12/2022, 12:24
Е, то от самото начало си личеше, че Путин е тарикатче. Сега им го навря на сички с този ход. Ше си харчи с кеф еврата на турската рижиера.
Абе, от доста време ти се чудя - ти каква точно теза защитаваш? Според мен - “Мейнстрийма винаги греши”. Поправи ме, ако не съм прав. Тоест, ако утре целият цивилизован свят застане на страната на Русия, ти ще подкрепяш Украйна? Ами, според мен това е просто тъпо.
Елементарен е за разгадаване. Сега се пише с антикомсомолска насоченост, понеже през соца е бил комсомолски активист. Тезата му за чугунените глави (единствената последователна теза, която някога е представил, т.е. "и тогава, и сега") е 100%-во потвърждение на прилагания от слаби оратори плитък принцип при отсъствие или недостиг на основание да се отплесват към аргументиране с противното.
Тайно се надяват, че путьин ще победи, а ето тук "красноречиво" се намеква, в кадрите в 6.31-6.35, сигурно е чел писаниците им в интернет тук във форума:
Върховно е, попадение в десятката! Минута 6.29: "Владимир Владимирович, я, министр иностранных дел, из Интернета узнал, что вами восхищаются не только болгары..."
Има много символизъм в това твое включване, отъждествяващо политическото ти кредо със soundtrack. Ако ти притежаваше поетична дарба и се изразяваше в мерена реч, със сигурност щеше да си символист от нивото на Димчо Дебелянов.
biggeorge
01/01/2023, 20:53
Аз притежавам поетична дарба и от време на време се изразявам в мерена реч. Преди много години учих в училище наименувано на Димчо Дебелянов.
А какво научи? Поне дотук докара ли го: На таз, кoято в нощи мълчаливи кат призрак свят дохожда в моя кът и нов живот ми в жилите разлива и с райска сладост пълни ми духът...
Това издание не е пълно. Вчера гледах интервю с една рускиня, която компетентно обясняваше как на запад били узаконили педофилията и инцеста, а от децата се изисквало преди достигане на училищна възрастват да си изберат пол от 85 налични възможности. Онези, които не били направили своя избор до този момент, ги отнемали от родителите, давали ги за основяване от хомосексуални семейства, и ги пращали в училище за бавноразвиващи се. На въпроса какво имат руските деца, което западните нямат, тётката убедено заяви "Культура!". Сигурно имаше предвид културата пияни до козирката да се въргалят по улиците...
Кой е авторът не е толкова важно, това са събрани от реалността материали. По-важно е (за такива като теб) кой е преводачът. Понеже се имаш за експерт по чугунените глави, как ще се изкажеш за тези автентични интервюта, отразяващи възвеличаване на Родината за сметка на обезличаването на индивида: - Над един милион напуснаха Русия. Как ги оценявате? - Нещастници, страхливци! Такива мъже са неспособни да създадат семейство. Такива напускат семействата си и предават жените и децата си, точно както предават Родината си. - Може би на първо място мислят за семействата си? - Това е отвратително! А кой ще защитава Родината? - От кого да я защитава, кой е нахлул в Родината? - Как така от кого? От който я е нападнал, разбира се: американците, западът. - Напусналите Родината руснаци нямат ли право на личен избор? - Родината не бива да се напуска, това е личният избор. - Не желаят да убиват и ги е страх да не загинат, затова напускат. Вас не ви ли е страх? - Не! Младежи, не се страхувайте от нищо! В живота винаги има риск. Нашата Родина трябва да се обича! Тя ви е родила и ви е дала всичко. Не се страхувйте, преодолейте страха и лошото ще премине, всичко ще бъде нормално. - Какво лошо има в това, да искаш да живееш? - Тези са не само предатели, това са едни жалки страхопъзльовци, които искат да живеят само за себе си. - Защо да е лошо да искаш да живееш? - Лошо е да живееш, ако не живееш добре! - Не е ли страшно да загинеш зад граница? - Разбира се, че е страшно, само глупаците не се страхуват. Но ако Родината го изисква, значи така трябва. Умираш за Родината, спасявайки руснаците там от терор.
Е, нещо за чугунените глави да споделиш?
Бай Ганьо
02/01/2023, 00:52
Свободни съчинения на един льохман. И за Ванга още се пишат легенди и певци песни за нея пеят. Лозунгите през социализЪма и майтапите на бай Тошо. А косата на Левски расте ли, расте!
Ти наистина ли мислиш, че аз не мога! Та вие сте нагледен пример! Няма нужда от обяснения.
Всички мислят, че ти не можеш. Нагледен пример за неможене си. Нищо не можеш да обясниш. Силата ти е в картинките без обяснения. И в хилещите се икони без конкретно значение.
Свободни съчинения на един льохман. И за Ванга още се пишат легенди и певци песни за нея пеят. Лозунгите през социализЪма и майтапите на бай Тошо. А косата на Левски расте ли, расте!
Само толкова ли можеш? Кое точно е свободни съчинения, автентичният водематериал от Москва ли? Какви легенди, поддържащи руската пропаганда, се приписват на Ванга? Кое е асоциирано с лозунгите през социализЪма и майтапите на бай Тошо, да уточниш? Нещо смислено, свързано с пиянската глупост "А косата на Левски расте ли, расте!" да конкретизираш?
Ти наистина ли мислиш, че аз не мога! Та вие сте нагледен пример! Няма нужда от обяснения.
Повече от очевидно е, че не можеш. Инак досега да си го направил сто пъти. Вместо това все гледаш да се измъкнеш като мокра връв с общи приказки. И така, ако има сгода, да подметнеш някоя обидичка към някого. Мога да ти обясня защо никой не ти се връзва на беззъбото лигавене, което ти се привижда като хапане, ама няма да ти хареса.
Бай Ганьо
02/01/2023, 11:23
И от къде дойде това русофили-антиваксъри! Опорките ви нямат край. То да беше ... да му го навреш, ама то акъл, дет вика бат Бойко. Мангъров му писна да ви обяснява, че не е против ваксините (и много други не са), ама кой да го чуе. Важно е да се повтаря опорката. Та, искахте някакви обяснения ли!
И от къде дойде това русофили-антиваксъри! Та, искахте някакви обяснения ли!
Има цял куп изследвания, показващи пряка вързка между русофилия - анти(Ковид)ваксърство и тръмпАнарство - анти(ковид)ваксърство. И да, искам обяснения и отговори на въпросите , които ти поставих.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.