Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Русия трябва да премине следвоенна денацификация
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3, 4
Buitenlander
Цитат(Бай Ганьо @ 13/01/2023, 07:18) <{POST_SNAPBACK}>
Всяка държава има възходи и падения.
Гледам, че ние много бързо забравихме гладните години.
Споко, няма да е все така.

Ти по мазна трътка от Лати ще излезеш smile.gif Пак нищо не ми отговори. Не те питам дали има възходи и падения, това всеки го знае. Питам те, след като за теб България е “Кенефа на Европа”, какво на Европа е държавата с 2.5 пъти по-ниска заплата от българската? Сега, според теб, и без локуми, клишета и извъртания. На бас че няма да кажеш нищо?
Бай Ганьо
Цитат(Thursday Next @ 13/01/2023, 10:09) <{POST_SNAPBACK}>
Що не идеш да се смееш на Мерцедес и BMW, че "само" си сглобяват колите?

Ти изглежда както Shade всичко знаеш. laughing.gif
И въобще влизала ли си някога в завод!
Дали си работила е излишно да те питам.
Бай Ганьо
Какво искаш да ти кажа!
Те са това, което ние бяхме спрямо африканските държави през 1997.
Доволен ли си!
Не съм сигурен дали ще ме разбереш
ЕксГорски
Цитат(Бай Ганьо @ 13/01/2023, 10:43) <{POST_SNAPBACK}>
Какво искаш да ти кажа!
Доволен ли си!

Прекалено извърташ Бае, прекалено fish2.gif
Buitenlander
Цитат(Бай Ганьо @ 13/01/2023, 10:43) <{POST_SNAPBACK}>
Какво искаш да ти кажа!
Доволен ли си!

Не , не те разбрах. Какво означава “спрямо африканските държави през 1997”? Спрямо Сомалия от ‘97, спрямо ЮАР от ‘97-ма или спрямо Южен Судан от 97-ма? Ти сигурен ли си че самият си наясно с това, което искаш да кажеш? Или се чудиш как да извъртиш гъза?
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 13/01/2023, 00:40) <{POST_SNAPBACK}>

Скромничиш, пак скромничиш. Да, наистина е излишно да питаш. След като си бил бачкатор в завод, защо не ни обясниш какво се прави в там, та и ние да се сдобием с твоите разностранни енциклопедични познания?
Неслучайно най-образованият ти и интелектуално издигнат поклонник възкликна с възхищение:
Цитат
Човек само трябва да изчете писаното от Бай Ганьо внимателно и непредубедено, и да се учуди колко неща е пропуснал

И да. В съответствие с горната препоръка се връщам нагоре да препрочета внимателно и непредубедено дълбокомъдрите ти писания, структурирани с по няколко кратки безсъдържателни изречения, всяко от които на нов ред. За да се изпълни денят ми с добро настроение.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 12/01/2023, 21:20) <{POST_SNAPBACK}>
Имам секс шоп.
Надуваема кукла искаш ли! laughing.gif

Това е ценен артикул. Много ще върви сред рускините. Сега става ясно защо се оплакваш, че санкциите ти пречат на бизнеса с Русия...
wal
За Четвъртъкова не знам, ама аз близо 40 години съм бачкал из нашите заводи на различни позиции. Вчера ти отговорих пък ти се направи на разсеян. Знам, не си длъжен да ми отговаряш, не си длъжен и да четеш какви ги пиша. Все пак, още през соца заводът за ремаркета в Елена беше коопериран с амнайсе български завода, които работеха за .....производството на ремаркета.
ЕксГорски
Цитат(Бай Ганьо @ 12/01/2023, 09:44) <{POST_SNAPBACK}>
Велосипеди! laughing.gif
Сглобяваме ги, не ги произвеждаме.

Например частите за един от гордостта на френското самолетостроене, ЕРБУС А380, се произвеждат в четири (главно) страни: Франция, Германия, Испания, Англия. Тези части се превозват в Тулуза (Франция) и там самолетът се "cглобява".
Thursday Next
Цитат(Бай Ганьо @ 13/01/2023, 11:40) <{POST_SNAPBACK}>

Излиза, че ти всичко знаеш, щом е излишно да ме питаш. Ама се оказва, че отговорите не са тия, дето предварително си си ги съчинил. laughing.gif

Да, влизала съм. За да работя при това. Аз съм от вехтите семестри, едно време всяко лято откарвахме по три седмици бригада в консервен завод. Отделно през учебната година ни бяха измислили някаква практика, та ходехме веднъж седмично да работим в завода за тръбна мебел, Вал със сигурност го знае като кореняк русенец. Работила съм на поточни линии - за почистване на входяща суровина и за пълнене на буркани, на автоклави за стерилизиране на буркани и за производство на доматено пюре, както и на галванична линия и на преса за нитове. Но не тази работа ми помогна да науча как функционира производството в заводите на Мерцедес и BMW, а овладяването на няколко езика и старателното четене с разбиране и гледане на разни интересни репортажи и документални филми за тях. Трябва да опиташ и ти. Току виж ти помогнало да формулираш смислен отговор, вместо да извърташ и усукваш.
Бай Ганьо
Защо ли си губя времето!
Вие велосипеди с автомобили и самолети ли ще сравнявате!
Но нека да са автомобили тогава.
ЮАР произвеждат двигателите за Форд например.
Хайде посетете завода и тогава ще говорим отново какво произвежда ЮАР.
Също се сглобяват някои модели на ралични марки автомобили.
Поне един милион автомобила на година се сглобяват в ЮАР.
Това означава ли, че ЮАР произвежда няколко марки автомобила!
Да ви ги изброя ли всичките?
Произвежда грънци.
Това, че някои марки автомобили са предпочели да използват врембо спирачки, или едикакви си ауспуси не променя същността на дискусията.
Buitenlander
Цитат(Бай Ганьо @ 13/01/2023, 20:34) <{POST_SNAPBACK}>
Поне един милион автомобила на година се сглобяват в ЮАР.
Това означава ли, че ЮАР произвежда няколко марки автомобила!
Да ви ги изброя ли всичките?
Произвежда грънци.

laugh.gif Обясни какво означава “произвежда” според теб. Да уточним понятията.
Бай Ганьо
От там трябваше да започнем.
Какво означава Swiss made?
Бай Ганьо
Подозирах, че няма да ме рабереш.
Не е беда.
Buitenlander
Цитат(Бай Ганьо @ 13/01/2023, 20:45) <{POST_SNAPBACK}>
От там трябваше да започнем.
Какво означава Swiss made?

За мен не е типично, но ще ти отговоря на въпроса с въпрос. Понеже иначе не ти се разбира какво искаш да кажеш.
Кой произвежда Айфон, САЩ, Китай или трета страна?
Buitenlander
Цитат(Бай Ганьо @ 13/01/2023, 20:53) <{POST_SNAPBACK}>
Подозирах, че няма да ме рабереш.
Не е беда.

Беда е. Когато се изказваш така, че хората де могат да те разберат, най-вероятно ти имаш проблем, не хората. Не може аджеба всичките да сме тъпи, замислял ли си се?
Бай Ганьо
Айфон направен в Китай.
Американски продукт направен в Китай.
Сега ясен ли съм?
Бай Ганьо
Може, може... grin.gif
Buitenlander
Цитат(Бай Ганьо @ 13/01/2023, 20:59) <{POST_SNAPBACK}>
Айфон направен в Китай.
Американски продукт направен в Китай.
Сега ясен ли съм?

Не. Изобщо не си. Уточнявахме термина “произвижда” . Коя държава произвежда Айфон. Отговори ми с име на държава, не с усукваници.
Thursday Next
И аз се чудя що си губя времето да ти обяснявам какво има предвид този или онзи, понеже те мързи да погледнеш, или пък не знаеш как.

Не, Форд не са автомобили на ЮАР. Форд е американска марка, която се произвежда на много места по света. По задание на концерна Форд и по техни правила, сешшсе. Обзалагам се, че дори сглобяваните в Щатите фордове съдържат елементи, произведени извън САЩ (но пак по задание и правила на фирмата Форд) и внесени. Това не ги прави по-малко американски.

Питето ти говореше за велосипеди. Българска марка. Фирмата се казва Cross, прави прилични неща, изнася, реализира печалби. Съжалявам, че шефът не е дошъл лично на тебе да ти разкаже за това, голям пропуск от негова страна. Ако българската фирма Cross реши да възложи изготвянето на една или няколко части от своите продукти на молдовски подизпълнител, например, и после си ги получи тези части и сглоби велосипеда в България и го изнесе някъде, какъв е според теб велосипедът? Молдовски?
Бай Ганьо
Не са усукваници.
Това, че някой си е изнесъл ноу хауто навън, за да използва евтината работна ръка, за да бъде конкурентен на пазара не прави държавата, в която го произвежда значима.
Напротив. Говори нещо друго за нея.
За ASML си чувал сигурно. Говорим на различни езици.
Бай Ганьо
Има ли техникуми в България?
То не, че когато имахме бяхме кой знае какво, но иначе като ги слушам всеки българин работи в най-голямата престижна компания и децата им са прекрасни.
Да не забравя и съпругите им също.
Прозвучах малко като Иво Сиромахов, ама ще ме извиниш.
Buitenlander
Цитат(Бай Ганьо @ 13/01/2023, 21:10) <{POST_SNAPBACK}>
Не са усукваници.
Това, че някой си е изнесъл ноу хауто навън, за да използва евтината работна ръка, за да бъде конкурентен на пазара не прави държавата, в която го произвежда значима.
Напротив. Говори нещо друго за нея.

Никой не е твърдял това. До тук единствено се изясни , че не знаеш какво означава “произвежда”. А да, и че всички останали сме прости, но това си го знаехме.
Buitenlander
Цитат(Бай Ганьо @ 13/01/2023, 21:10) <{POST_SNAPBACK}>
За ASML си чувал сигурно. Говорим на различни езици.

ASML е мултинационална корпорация, основана и със седалище в Нидерландия, която произвежда и разработва машини за производство на чипове. И кво от това? Това пречи ли Тайван да е най-големия производител на чипове?
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 13/01/2023, 12:19) <{POST_SNAPBACK}>
Прозвучах малко като Иво Сиромахов

Прозвуча като пиянде в селска кръчма. smile.gif
Какво ще изтърсиш, ако ти се отговори с "Има техникуми в България"? А с "Няма техникуми в България"? Дай ясен и смислен отговор, та като те изчете човек "внимателно и непредубедено", да се случи онова, което душеприказчикът ти твърди, че ще се случи.
Питето
Ми няма техникуми, дори "Кремиковци" го няма, и заради това имаме домати, салатки и банани целогодишно. Когато имахме техникуми, нЕмаше дори такива прости неща. Едно "Балкан"-че имаше и до там. А да чакаш собствена марка автомобили при население от 6млн с пеленачетата, значи хич не схващаш какво е това икономика и с какво се руча.
Питето
Ми означава, че стоката е станала стока в съответната държава, по нейните стандарти и изисквания. Никъде няма изискване, стоката да е произведена от нулата в съответната държава, че да е "произведена в ХХХ". Сега ми посочи етикет "сглобено в ХХХ" та да си подкрепиш тезата.
Alexfield
Като гледам комуникацията на останалите с Бай Ганьо, постоянно се сещам за един мой подпис от едно време:
"Да спориш с глупав човек е като да играеш шах с гълъб:
Ще разбута фигурите, ще осере дъската и след това ще обикаля наоколо перчейки се сякаш е спечелил."
Конструктивен диалог не е възможен, той постоянно разбутва аргументите.
Buitenlander
Цитат(Питето @ 13/01/2023, 23:14) <{POST_SNAPBACK}>
Ми означава, че стоката е станала стока в съответната държава, по нейните стандарти и изисквания. Никъде няма изискване, стоката да е произведена от нулата в съответната държава, че да е "произведена в ХХХ". Сега ми посочи етикет "сглобено в ХХХ" та да си подкрепиш тезата.

Има такъв етикет, но той с нищо не доказва “тезата” на бай Ганьо. Просто защото няма никаква теза, плюе се напосоки.

biggeorge
Цитат(Buitenlander @ 13/01/2023, 21:58) <{POST_SNAPBACK}>
Не може аджеба всичките да сме тъпи, замислял ли си се?

Може.
В историята има достатъчно примери на масово оглупяване. rolleyes.gif
biggeorge
Техникумите ги преобразуваха в професионални гимназии преди 20 години.
За съжаление след идването на власт на ГЕРБ през 2009 г. в образователната система са били наети политически обвързани хора.
Учителите, които не са партийно обвързани са били уволнени.
Сега професионалните гимназии обучават ученици по специалности, които нямат никакво практическо приложение.
Така образователната система произвежда безработни, потенциални гастербайтери.
Това е целенасочена политика по обезбългаряване на България.
Shade
Цитат(biggeorge @ 13/01/2023, 15:31) <{POST_SNAPBACK}>
Може.
В историята има достатъчно примери на масово оглупяване. rolleyes.gif

Има, да. В България примерът е масово оглупяване в резултат на вяра в руската пропаганда. Неотдавна по телевизията ми се мярна кадър пред Народното събрание в София с плакати срещу българска хуманитарна помощ за Украйна: "Не на войната! Ние сме за мир!", носен от български идиоти-русофили. Ако не бяха идиоти, щяха да размахват този лозунг пред руското посолство, където пропагандата гърми: "Русия трябва да победи, за да настане мир!". Което довежда българските олигофрени до подмокряне в екстаз и получаване на оргазъм. 453.gif
biggeorge
Забелязах, че и Бай Ганьо пише за някакви оргазми, които ти получаваш, когато пишеш против Русия.
Явно имаш някакъв фетиш.
Възможно ли е темата от международно-политическа да се е превърнала в сексуална? laugh.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 13/01/2023, 16:19) <{POST_SNAPBACK}>
Забелязах, че и Бай Ганьо пише...
Възможно ли е темата от международно-политическа да се е превърнала в сексуална? laugh.gif

Чудесно е, че протягаш ръка на Бай Ганьо за подкрепа, недъгавите трябва да се поддържат взаимно.
За съжаление от него няма да дойде умна и завършена мисъл. Но положителният момент е, че е напълно възможно да превърне темата в сексуална. Бай Ганьо продава надуваеми кукли, от които ти, извън всякакво съмнение, се нуждаеш. И като пърдящ в същото гърне (т.е. съидейник), със сигурност ще ти даде добра отстъпка от цената, само и само да купиш. Понеже, както сам признава, икономическите санкции в Русия имат негативен ефект върху бизнеса му. А надуваемите кукли са артикул, твърде необходим на рускините при масово превръщащите се в украински тор руски мъже.
ЕксГорски
Цитат(Бай Ганьо @ 13/01/2023, 22:34) <{POST_SNAPBACK}>
Вие велосипеди с автомобили и самолети ли ще сравнявате!

Да, тъй като принципът е абсолютно същият! navikvane.gif
biggeorge
Нямаш си и идея с какво се занимава Бай Ганьо.
Впрочем аз също не знам с какво се занимава Бай Ганьо, но поне не дрънкам глупости за него.
Докато ти правиш някакви генерални изводи въз основа на грешна информация.
Това важи не само за Бай Ганьо и за мен, но и за конфликта Украйна-Русия.
Толкова си заслепен от собствените си фантазии, че не виждаш нищо друго освен украинската нацистка пропаганда.
ЕксГорски
Цитат(biggeorge @ 14/01/2023, 12:11) <{POST_SNAPBACK}>
украинската нацистка пропаганда.

Жоре, ти постоянно ръсиш : "нацисти", "нацистки" ...
Май Алех беше те помолил да уточниш какво разбираш под тези думи.
Ти си направи оглушки - хайде, моля те, опитай да дефинираш това понятие, иначе излиянията ти губят всякакъв смисъл!
biggeorge
Значение на думата нацист
мн. нацисти, м. Привърженик на нацизма.
------------------------------------------------------------
Значение на думата нацизъм
м., само ед. Националсоциализъм, германски фашизъм.
------------------------------------------------------------
Роман Шухевич и Степан Бандера са украински нацисти, съюзници на Нацистка Германия.
А украинските нацистки организации "Десен сектор", "Азов" и т.н. са съвременни последователи на Роман Шухевич и Степан Бандера.
Ако не можеш сам да видиш връзката между съвременния украински нацизъм и германския нацизъм, значи си сляп за истината.
wal
Хайде сега, намери някакво разумно обяснение, как така нацистът Степан Бандера, съюзник на нацистка Германия е лежал в нацистки германски затвор !?
ЕксГорски
Цитат(wal @ 14/01/2023, 14:48) <{POST_SNAPBACK}>
Хайде сега, намери някакво разумно обяснение, как така нацистът Степан Бандера, съюзник на нацистка Германия е лежал в нацистки германски затвор !?

И концлагер!
Жоре, ти какво каза, че си бил учил?
Да не би История ?
biggeorge
Различните нацисти имат различни идеи и цели.
Както например вашата цел е да насаждате омраза в Интернет.
Остава само да изясним коя нацистка организация ви е поставила тази задача. grin.gif
wal
Допускаме Жоре, че е така, че различните нацисти имат различни идеи и цели. За какво им е било на германските нацисти да се съюзяват със Степан Бандера!? Нима нито Бандера, нито Хитлер не са знаели за идеите и целите на съюзника си! До там ли чак е стигнало противоречието на идеи и цели, че да го окаушат Бандера? Дай първо тези неща да ги изясним, да стигнем до някаква пресечна точка и тогава ще видим коя нацистка организация, каква задача ни е поставила.
Shade
Цитат(biggeorge @ 14/01/2023, 05:28) <{POST_SNAPBACK}>
Различните нацисти имат различни идеи и цели.
Както например вашата цел е да насаждате омраза в Интернет.
Остава само да изясним коя нацистка организация ви е поставила тази задача. grin.gif

Тук вече си прав.
В тази връзка би ли споделил вижданията си за нациста Путин, целите му и идеите за омраза към целия свят, извън Русия, насаждани методично на децата в Русия още от началното училище?
Както например целта му да насажда омраза чрез централизиранта руска телевизия.
Би ли изяснил също така задачите на нацистката организация "Единая Россия"?
wal
За твое съжаление, моята невеста работи като даскалица и винаги е била безпартийна. И не е уволнявана, нито по време на ББ, нито по което си избереш време.
За другите градове не знам, но в Русе нуждата от работници е крещяща. Приемат всякакви, златно време е сега за превозвачите. От цялата област автобусите возят работници до местните фирми. И това всеки ден, в двете посоки. Опорката с безработицата остаря, отдавна брадяса, а ти още я ползваш.
Shade
Цитат(biggeorge @ 14/01/2023, 02:11) <{POST_SNAPBACK}>
Нямаш си и идея с какво се занимава Бай Ганьо.
Впрочем аз също не знам с какво се занимава Бай Ганьо, но поне не дрънкам глупости за него.
Докато ти правиш някакви генерални изводи въз основа на грешна информация.
Това важи не само за Бай Ганьо и за мен, но и за конфликта Украйна-Русия.
Толкова си заслепен от собствените си фантазии, че не виждаш нищо друго освен украинската нацистка пропаганда.

Впрочем ти не само не знаеш с какво се занимава Бай Ганьо, а поначало дрънкаш глупости и правиш генерални изводи въз основа на произволни самовнушения. Отсъствието на реално виждане е резултат на неспособността ти за достъп до независима световна информация, понеже не знаеш друг език, освен бабиния си. И разчиташ на удобно подбрани преведени материали.

Що се отнася до Бай Ганьо, той редовно представя заниманията си като на длан: сега се занимава с амбулатна търговия и се бие в гърдите за "бизнесмен". Някога е работил в завод, явно е бил на конвейер, и оттогава си е въобразил, че онова, което влиза и излиза от конвейера е всичко, което създава един продукт. Ето този негов глупав въпрос го потвърждава: "Въобще влизал ли си някога в завод! Дали си работил е излишно да те питам". По времето на соца, който Бай Ганьо поддържа, имаше едно интервю с работници в завод, където един работник, с промит от социалистическата пропаганда мозък се изхвърли: "Само ние, работническата класа, създаваме благата. Това, което излиза от завода, създава пари, включително и заплатите на инженерите, хрантутници, които дори една гайка не са завили. Ние произвеждаме и нямаме нужда от 'интелигенция' да ни поучава как да си вършим работата".
И сега Ганьо се пише "бизнесмен". Пишман-бизнесмен, въобразил си, че много знае и разбира кое-как. Обаче представите му са замръзнали от 40 години насам: "Ние к'во произвеждаме? Велосипеди! Сглобяваме ги, не ги произвеждаме. Руснаците поне ядрена енергетика, газ, нефт извличат, в космоса летят.".
Ето това е Бай Ганьо. Пишман-бизнесмен. Той никога няма да разбере, че някъде, където за разлика от Русия не се копат въглища, нефт и газ, може да се твори. И за разлика от Русия, добиваща само суровини, и както един руснак въздъхна пред една медия "Russia was first in Space and now became first out of Space", е възможно да се създават и произвеждат нови изделия.
Oсновен момент е, че което се произвежда, принадлежи на онзи, който го е проектирал и сътворил, а не на онези, които произвеждат компонентите и сглобяват крайния продукт.
Е, за глуповатите и ограничените, е характерно това, че са убедени, че всичко знаят и разбират. Колкото по-малко знаят и разбират, толкова по-убедени са в правотата си.

"Невежеството е сила. Войната е мир".
Оруел
Питето
Дори и на този етикет се посочва кой и къде го е измислил...
Питето
"Обезбългаряването" го почнаха през соца, хем тогава нямаше механична емиграция и пак имаше отрицателен прираст. animatedwink.gif
За това какви кадри са излизали преди и сега, да ти подскажа, че преди се отваряха работни места за да поемат "пресните кадри", а не че самите кадри са били голЕмата работа. Отделно че имаше "строителни войски", в които повечето "войници" бяха неграмотни и/или трудно говореха български. Кви велики кадри от едно време, кви пет лева при цяла армия неграмотни, дето зорлем ги учиш на някакъв занаят.
Който искаше да учиш, учеше, а останалите записваха лесни специалности. Отделно едни емблематични техникуми, дето бяха специално за такива дето са една идея над "строителни войски". В повечето големи градове имаше по един такъв техникум задължително.
vanbg
Западните демокрации погрешно решиха, че ще могат да очовечават диктатурите чрез търговски отношения. Видя се, че това няма да стане, защото когато се търгува с агресивни диктатури, те само ползват получения ресурс за нападателни цели. Изглежда те сами не са в състояние да генерират вътрешен продукт и разчитат на експанзия.

wal
Цитат
В повечето големи градове имаше по един такъв техникум задължително.

Емблематичен беше техникумът по зърносъхранение и зърнопреработване в Русе. Учеха 4 години за да могат да хвърлят чували с брашно в двете мелници в града.
Thursday Next
Цитат(Бай Ганьо @ 13/01/2023, 23:19) <{POST_SNAPBACK}>
То не, че когато имахме бяхме кой знае какво, но иначе като ги слушам всеки българин работи в най-голямата престижна компания и децата им са прекрасни.
Да не забравя и съпругите им също.
Прозвучах малко като Иво Сиромахов, ама ще ме извиниш.

Това в каква връзка? Като отговор на кой от моите въпроси трябва да се разбира?

Или смяташ, че едно училище непременно трябва да се казва "техникум", за да е полезно/смислено/важно?

Няма за какво да се извиняваш, изобщо не звучиш като Иво Сиромахов, не се притеснявай. Какъвто и да е, Сиромахов може да пише свързано.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.