Цитат
Както е известно, след всяка загубена война, в Русия стават големи промени.
Не е след всяка, а след всяка голяма война, загубена мащабно и унизително, в Русия стават позитивни промени. След Кримската война в Русия е отменено крепостното право, след руско-японската война идва революция и реформите на Столипин.
Руско-полската война през 1920г. също е загубена от Русия, но това е локален конфликт и нищо добро след нея не последва за руснаците. Първата война в Чечня пак е загубена от Русия и пак се оказа, че е локална загуба.
Изводът поне за мен е ясен.
Alexfield
07/01/2023, 00:56
...
Ако Путин се разкара, както им се иска на всички неонацисти, на негово място ще дойде някой по-лош...
А ако ти се разкараш, на твое място ще дойде някой, който ще пише още по-големи глупости
В Русия има хора, които без да им мигне окото биха изравнили Запада със земята.
С Путин поне може да се преговаря.
Как го установи всичко това, на каква база се крепи тази твоя голословна декларация?
Откъде черпиш информация? Говориш ли руски? Колко руснаци познаваш? Бил ли си в Русия? Срещал ли си се с Путин?
Е? Поне веднъж напиши едно логически издържано и смислено изречение.
Как го установи всичко това, на каква база се крепи тази твоя голословна декларация?
Откъде черпиш информация? Говориш ли руски? Колко руснаци познаваш? Бил ли си в Русия? Срещал ли си се с Путин?
Е? Поне веднъж напиши едно логически издържано и смислено изречение.
Това е част от стратегията на пропагандата, целяща да плаши западните граждани.
Иначе казано, "натискайте западните правителства да спрат да пращат оръжия, защото ако Путин загуби, ще дойдат други, които ще ви унищожат". Засега само български политици се връзват на тези приказки.
Това е част от стратегията на пропагандата, целяща да плаши западните граждани.
Иначе казано, "натискайте западните правителства да спрат да пращат оръжия, защото ако Путин загуби, ще дойдат други, които ще ви унищожат". Засега само български политици се връзват на тези приказки.
Русофилството (да не се бърка с русофилия) е пуснало дълболи корени сред простолюдието на бившата Задунайская губерния.
Alexfield
07/01/2023, 20:49
Българските политици "се връзват" защото Кремъл директно ги финансира. Единственият начин да спрат да лижат кремълските задници е да им секнат кинтите от там. Всъщност заплахата за тях е: "Обслужвайте Кремъл сега, защото ако не го правите, ще ви даваме по-малко трохи от кражбите.
То, така или иначе скоро ще дойде друг, щото Путин май здравословно нЕма да го бъде, та да си знаят, че ще им е трудно да се еб**т със света. А да, за прословутата ядрена мощ. КАто им гледам армията и оборудването, като им гледам стратегията и нивото на техниката (и нивото на корупцията), мисля, че ядрените им възможности са силно намалели (реално, иначе на хартия са "в пълна изправност и готовност"), и въобще няма да са на ниво като при СССР. От друга страна, ЕС и САЩ се убедиха, че трябва да си държат армиите (и военните производства) изправни и онзи след Путин ще се окаже срещу едно съвсем различно НАТО. Аха, колкото и да му се иска да изпепели света, няма да му се получи. Отделно САЩ са решили така да прецакат РФ, че Китайците да си налягат парцалите и да бачкат, а не да си мислят за "зелени човечета" в съседни територии.
Thursday Next
07/01/2023, 22:26
Имам въпрос: в коя част на спектъра подреждаш следните партии и формации?
Rassemblement national (Франция)
Alternative für Deutschland (Германия)
Lega Nord (Италия)
Proud Boys, The Base (САЩ)
Минути развлечение с Новогодишната програма 2023 на Централната руска телевизия:
https://www.youtube.com/watch?v=XVZ1m48fHDIТази
комплексна свастика със сигурност за Жорето е връх на антинацизма. За нормалните хора, обаче, е ненадминато дъно на перверзията.
Тарабас
08/01/2023, 10:42
След руснаците са на ред и родните лапничурковци с марка 4К. Ето тук двама от тях, които един на друг си подават една чурка и си я ползват с радост.
https://www.facebook.com/100000346197778/vi...83035302838368/
biggeorge
08/01/2023, 15:44
Русофилството (да не се бърка с русофилия) е пуснало дълболи корени сред простолюдието на бившата Задунайская губерния.
Така значи ... русофилите са простолюдие.
Добре, че вие, русофобите, сте елита на България.
Твоята работа става: "Пази боже сляпо да прогледа!".
Поне разбрах, че се мислите за нещо повече от нас, "простите хора".
Но искам да ти напомня, че нещо не особено приятно се случило с аристократичния елит по време на Великата френска революция.
Ваше Благородие, да не стане същото и с Вас?Сега искам да ми предложиш да ям пасти.
ЕксГорски
08/01/2023, 15:58

Обиди ли се Жоренце!
Ами тогава не се дръж като сляпо, което си мисли, че е прогледнало
Сега искам да ми предложиш да ям пасти.
Не само сега бих ти предложил да се образоваш преди да ни убеждаваш в правилната политика и величието на
страната на външните дъсчени клозети.
По клозетите ще ги познаете.

Цитат
Десетилетия наред руските славянофили с упорита настойчивост възвестяваха гибелта на загниваща и бездуховна Европа. После на тяхно място дойдоха малограмотните съветски гробокопачи на Европа. А сега се появи цяло стадо нови гробари, които не помнят предишните, но са се излюпили от същото гнездо. От свойството на неукия човек да поучава по-учения.
Като зачекна френската революция, и там простолюдието е отнесло тоягата без да опита от тортата. В историята е описано. Точно както се е получило на руските мужици дето повярвали на Ленин, на българските балъци от "северозападния резерват", дето повярвали на Димитров и Коларов, на баламите, дето повярвали на Хитлер че ще им даде работни места или на тези дето Путин ги праща на заколение, че са си повярвали, че са нещо повече от другите народи...
Простолюдието е "простолюдие" щото не си вади поука от чуждите (и собствените) грешки, а не че останалите се мислят за по-горни. Разликата идва от способността да осмисляш информация, а не за какъв се смяташ.
biggeorge
08/01/2023, 19:58
Първите три ми изглеждат като националистически партии.
Последните две са залитнали в някаква радикална посока.
Много е трудно да се дадат точни определения за организации, които не познаваме отвътре.
Може в тях да членуват някакви супер готини и свестни хора или пък тотални изроди.
Няма как да знаем със сигурност.
Дори не знам защо ми задаваш въпроси за партии и организации, които аз не познавам.
Наложи се да чета в Интернет за тях.
Чешеш си езика.
Надценяваш се Гошенце,
русофилите са само прости.
Много е трудно да се дадат точни определения за организации, които не познаваме отвътре.
Може в тях да членуват някакви супер готини и свестни хора или пък тотални изроди.
Дори не знам защо ми задаваш въпроси за партии и организации, които аз не познавам.
Чешеш си езика.

Краткият отговор е ултра-десни партии и движения. Към тях спада и партията на Путин
Единая Россия.
Като за теб да поясня, че на български "единая" означава обединена, а Россия е Русия. Такова обединение е намек за "Руский мир", което за българите-русофилици е "обинтованата земя", тъй като не разполагат с асоциация за "обетована". От руска националистична гледна точка "Руский мир" е един огромен мирен (мир, поддържан с оръжие, включително ядрено) руски говорещ концлагер с крепостни селяни и граждани, разпростян на пет континента.
Thursday Next
08/01/2023, 23:40
Чешеш си езика.

Не, не си чеша езика. Щом те накарах да четеш за тях, значи не е било напразно.
Задавам ти въпроса за партии и организации, които не познаваш, за да се запознаеш с тях. Ако разбираше някакъв друг език, освен български, и можеше да четеш/слушаш изявления на представители на тези партии и организации, щеше да знаеш, че:
а) те са ултранационалистически, крайно десни формации
б) в един или друг момент са заявявали открито подкрепата си за Путин, давали са го като пример за подражание, и/или са получавали финансиране от него
При това положение не виждам как някой с всичкия си може да се изцепи, че видиш ли, неонацистки организации искали били края на Путин. Що за дивотия, та те са най-гръмогласните му поддръжници! Можеш с гордост да се наредиш до тях.
ЕксГорски
09/01/2023, 15:18
При това положение не виждам как някой с всичкия си може да се изцепи, че видиш ли, неонацистки организации искали били края на Путин. Що за дивотия, та те са най-гръмогласните му поддръжници! Можеш с гордост да се наредиш до тях.
Следователно Путин денацифира Украйна и нацифира Запада
Иска му се, ама се получава "как всегда"...
biggeorge
10/01/2023, 18:18
Виж как сам се сети.
Нямаше нужда аз да ти го казвам.
Въпросът е как ще денацифицираме и демилитаризираме колективния Запад?След като денацифицира и демилитаризира Украйна, Путин трябва да организира една специална военна операция на колективния Запад.
Може и китайците да помогнат.
Виж как сам се сети.
Нямаше нужда аз да ти го казвам.
Въпросът е как ще денацифицираме и демилитаризираме колективния Запад?След като денацифицира и демилитаризира Украйна, Путин трябва да организира една специална военна операция на колективния Запад.
Може и китайците да помогнат.

Руснаците нямат силици да минат Днепър, смеят да мечтаят да воюват на Запад.
Китай си има други мечти. Едната е Тайван, другата е Сибир. Да речем, че и Китай се надява силно, руснаците да изпукат всичката си огнева мощ в Донбас и после да си вземе каквото му харесва на север.
Не само Китай, всички хиени, граничещи с РФ чакат момента, в който ще могат да си дръпнат територия. А на колективния Запад тогава хич няма и да му дреме.
Въпросът е как ще денацифицираме и демилитаризираме колективния Запад?
И кои сте вие, дето ще денацифицирате и демилитаризирате колективния Запад?
Вероятно ти и путьо. Можете да включите и сульо.
Thursday Next
10/01/2023, 21:51
И кои сте вие, дето ще денацифицирате и демилитаризирате колективния Запад?
Вероятно ти и путьо. Можете да включите и сульо.
Не се връзвай, Жорко ръси тъпотии, за да му обръщат внимание. Явно няма друг начин да го получи.
Alexfield
10/01/2023, 21:53
Според мен ще му дреме. Репарации трябва да се изплащат. Няма Китай да ги изплаща я!
Thursday Next
10/01/2023, 21:55
След като денацифицира и демилитаризира Украйна, Путин трябва да организира една специална военна операция на колективния Запад.
Мдам. Скоро ще стане година, откак казаха "на Берлин", пък гледам, още весят цифка пред Бахмут.
Интервюта по московските улици (разбира се, проведени от прозападен нацист с промит мозък, който разпространява лъжи

) : "
Притежавате ли нещо, произведено в Русия?"
https://www.youtube.com/watch?v=DtfB06jAmH8Най-забавен е онзи, дето разправя "
Нямам нищо руско нито в облеклото си, нито у дома. Но причината не е, че не съм патриот. Истински патриот съм. Но Родината се нуждае от време, за да изгради свои собствени марки стоки за широка употреба".
Само дето не обяснява в крайна сметка колко време й е нужно и досега с какво си е запълвала времето тази Родина...
"Ползвам, ама с отвращение..."
Бай Ганьо
11/01/2023, 19:05
Някакво ниско самочувствие избиваме, кво ли!
А ние к'во произвеждаме?
Присмял се хърбел на щърбел.
Те поне ядрена енергетика, газ, нефт извличат, в космоса летят.
Какво е това присмиване не разбирам!
Сигурно оргазъм някакъв получаваш.
За извличането, скоро приключват, щото западните фирми дето им извличат изкопаемите и им правят машините са ги стопирали заради санкциите. Скоро и тръбите им ще увяхнат, щото и там компресорите не са руски. За космоса видяхме ремонтите с дъвка, а и скоро не са извели нищо в орбита. Дори Украйна има повече украински спътници (два) над "оперативната" зона...
А българите вярно че не изнасяме чугун, обаче се спукваме да изнасяме велосипеди. Не, бе, не "Балкан"-чета, ами истински велосипеди. Има и други интересни неща дето изнасяме яко, ама никой не бие тъпана като през соца, та и заради това не си ги чувал.
А ние к'во произвеждаме?

Ниското ти самочувствие и какво вие произвеждате ме вълнуват точно толкова, колкото ме вълнува самочувствието и производството в Бряг на Слоновата Кост. Най-малкото защото това е възможно най-глупавият начин за отклоняване от темата. Ако толкова много желаеш да ни информираш какво прозвеждате, пусни си тема по въпроса.
Настоящата тема е какво друго произвежда Русия с огромните си природни и човешки ресурси, освен имперско шовинично самочувствие, танкове и ракети с по 40 бойни глави.
Във връзка с темата, Русия понастоящем преживява най-голямата демографска криза в цялата си история. Раждаемостта е отчайващо ниска, а смъртността - отчайващо висока. На този хал Путин е запалил най-голямата война в Европа от 80 години насам. Резултатът е пълна изолация на Русия от развития цивилизован свят и невиждани в съвременната история икономически санкции. Като единствени съюзници на Русия са другите две най-големи световни диктатури, Северна Корея и Иран.
В допълнение към икономическата разруха и безработицата, санкциите ще направят отглеждането на деца непосилна задача в Русия. Отгоре на всичкото загиналите до момента в Украйна до момента над 112 000 млади руски мъже ще бъдат лишени от възможността да станат бащи.
Вероятно в крайна сметка ще се случи нещо подобно на онова, което се случи в СССР след Втората световна война поради недостиг на мъже: Русия отново ще започне масово да произвежда и изнася курви. В СССР чак до средата на 70-те години на миналия век рускините се избиваха да се котират навън. Като ученик в 8-ми клас си пишех с три рускини едновременно, всъщност те се натискаха да пишат. Комсомолската организация разпределяше писмата на рускини, "желаещи да кореспондират с българско другарче", по списъка в дневника.
Buitenlander
12/01/2023, 01:23
А ние к'во произвеждаме?

До там ли стигна, да сравняваш Русия с България

? Единствения смислен “довод” , като изключим провикванията ти. С прискърбие съм принуден да се съглася с Алекс и Шейда, случаят е безнадежден….

Присетих се, БВП-то на Русия е като това на Холандия, дето е по-малка от Москва, това не ли за смях?
Бай Ганьо
12/01/2023, 08:44
А българите вярно че не изнасяме чугун, обаче се спукваме да изнасяме велосипеди. Не, бе, не "Балкан"-чета, ами истински велосипеди. Има и други интересни неща дето изнасяме яко, ама никой не бие тъпана като през соца, та и заради това не си ги чувал.
Велосипеди!
Сглобяваме ги, не ги произвеждаме.
Бай Ганьо
12/01/2023, 08:48
... поради недостиг на мъже: Русия отново ще започне масово да произвежда и изнася курви. В СССР чак до средата на 70-те години на миналия век рускините се избиваха да се котират навън.
А нашите жени всичките бяха айти специалисти и научни работночки.
Бай Ганьо
12/01/2023, 08:56
До там ли стигна, да сравняваш Русия с България

?
Първо погледни себе си.
После критикувай.
Знаеш ли колко ме интересува какво произвежда Русия или Щатите!
Точно толкоз, колкото да правя бизнес и с едните и с другите.
Ако Русия произвежда само един продукт и той е достатъчен за мен, ще търгувам с тях.
Ако ще и 1000 продукта да произвеждат щатите и нито един не ми е изгоден, да си ги произвеждат. Не ми пречат.
Но знаеш ли кой е проблемът!
Че няма да ми позволят да работя с руснаци.
Нещастници!
Alexfield
12/01/2023, 09:36
Цитат
Цитат
Знаеш ли колко ме интересува какво произвежда Русия или Щатите!
Всичко е ясно. Когато ти даваш пример, те интересува. Когато друг дава пример, не те интересува. Не си по-различен от радио-точка.
Бай Ганьо
12/01/2023, 11:56
Просто отговарях.
Иначе ми е през оная работа.
Добре, че има такива, които са сърбали тази попара преди, че да има вратички за все пак някакъв бизнес.
За немците говоря.
Другите са ми ясни.
И руснаци и американци и всякакви там измекяри.
А
нашите жени всичките бяха айти специалисти и научни работночки.

Знаем, че И от жени много разбираш. Именно по тази причина треторазрядните гларуси по нашето Чернономорие бяха специализирани само по рускини. Горките, не можеха да се вредят при вашите жени и да се състезват с ебачи като теб.
А да споделиш нещо смислено за производствените перспективи за Русия към днешна дата? Или там най-силният ти довод си остава хилещата се икона. Въз основа на която интелектуалният ти душеприказчик във форума беше пуснал изпълнената с респект и превърнала се в класика фраза:
Цитат
Човек само трябва да изчете писаното от Бай Ганьо внимателно и непредубедено, и да се учуди колко неща е пропуснал
Бай Ганьо
12/01/2023, 15:11
Матросов на амбразурата.
Матросов на амбразурата.

По-долу се биеш в гърдите, че бизнес въртиш. Следователно си преуспяващ бизнесмен от категорията на Форест Гъмп.
Пак ти се получи "не били компютри, а компоти, и не сме ги изнесли, ами са ни ги върнали". Ми че ще ги сглобяват я, няма да ти ги продават "насипно". Да беше се ориентирал кой им измисля дизайна, кой поръчва чарковете на подизпълнителите.
Бай Ганьо
12/01/2023, 19:08
Имаше един тук, дет обясняваше, че да пробиваш отвори със свредла било в историята.
Лазер, та лазер...
На българинът му са завряни ръцете в задника.
Нищо не може да направи.
А ако се опита, резултатът е налице.
Кенефът на европа.
Бай Ганьо
12/01/2023, 19:12
Както винаги си прав.
Навсякъде в света е така поне от 50 години. Частите за автомобил, велосипед, самолет или каквото там се сетиш се произвеждат на различни места и се сглобяват в един завод. Само в Русе са поне 3 завода, които работят за автомобилостроенето. Един от тях беше и "моят" завод.
Както винаги си прав.
Абе, don't mention it. Спомена, че работиш като продавач или амбулантен търговец. По-добре раздуй какво предлагаш в магазина си, бакалски стоки ли?
"Всичките са маскари" вече не минава.
Buitenlander
13/01/2023, 00:27
На българинът му са завряни ръцете в задника.
Нищо не може да направи.
А ако се опита, резултатът е налице.
Кенефът на европа.
Да кажем, че се съглася с теб. При това положение, какво е Русия, след като днес минималната работна заплата там е 2.5 ПЪТИ по-ниска, отколкото в “Кенефа на Европа”?
Бай Ганьо
13/01/2023, 07:18
Всяка държава има възходи и падения.
Гледам, че ние много бързо забравихме гладните години.
Споко, няма да е все така.
Бай Ганьо
13/01/2023, 07:20
Имам секс шоп.
Надуваема кукла искаш ли!
Thursday Next
13/01/2023, 10:09
Всяка държава има възходи и падения.
Гледам, че ние много бързо забравихме гладните години.
Споко, няма да е все така.
Това е каталог на кухи клишета, които след три мастики в хоремага звучат като проникновени мъдрости, ама иначе нищо не казват. Айде сега малко конкретика: това, което Русия изживява в момента, според теб лично възход ли е, или падение?
А колкото до това къде са заврени ръцете на българина ... ти изглежда смяташ, че ако не произвеждаме неща, в които можеш да се спънеш да се пребиеш, значи не произвеждаме нищо. В България има немалко софтуерни фирми, които работят за собствена сметка и предлагат приличен продукт на международни пазари. Просто остават под радара на хората, които гайките до 32 на ръка ги завиват. И въпреки това печелят международно признание, например технически Оскар и ЕМИ за Chaos. За Уолтопия няма да напомням, хората имат проекти в 78 държави, ма инак нищо не правят, нали.
Това с велосипедите, дето "само" се сглобявали, а не се "произвеждали", е покъртително. Не знам къде си бил през последните 30 години, ама я ми покажи някоя голяма автомобилна фирма, която си произвежда всички части сама и сама си сглобява готовия продукт? Що не идеш да се смееш на Мерцедес и BMW, че "само" си сглобяват колите?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.