... Сенкин, приятелю, съществува една добре позната концепция, която руснаците наричат "светофильтр Associated Press" ...
... говорим за груб, глупав но ефективен начин медиите да покажат на 20_се процентниците в коя страна е страшно и лошо и в коя всичко е топло и слънчево ...
... за реализацията, снимки от лоши, грешни страни са боядисани в ужасни нюанси, а снимки от добри и правилни страни, напротив - оцветени като шатра с игрални автомати ...
... слънцето никога не грее над Русия във филтъра на AP: дори ярък летен следобед има характера на тревожен бурен здрач ...
... Китай, бай дъ уей също е тъмен ... но и жълтеникав /щото китайците са жълти разбира се, освен това неглижират борбата с въглерода и имат страховити въглищни емисии и във въздуха виси тежък прах/ ...
... във военните зони винаги смесваме Skyrim със Silent Hill, дори ако се развива в тропически Судан ... там например, лъч светлина прониква само ако се "случва" бомбене от американски самолет ...
- - -
п.п. ... Алекс, приятелю, знаем се от времето на pavka_та ... ограниченията не ми пречат ... намирам ги за детински :.) ...
Поздрави!
:.)
Ха-ха-ха! Излишно се хáбиш да ми пробутваш "добре познати" руски концепции. Запознат съм от първа ръка с вицовете за снимки на "
сгради, небоядисани или боядисани в ужасни нюанси и т.н., и .т.н...) Братовчед ми в София ме убеждаваше, че западните медии публиквали снимки от мръсни руски молове в края на работния ден, преди да е минала машината за почистване. След която всичко започвало да блести от чистота. И ме "контрира" с въпроса "
На Запад да не е различно?" Съгласих се, разбира се, точно същото е. За чий ми е да обяснявам, че в Западните молове машината за почистване циркулира без прекъсване през целия работен ден.
Не е необходимо също така да ме информираш относно характера на слънчевото грееене в Русия през "
ярък летен следобед и тревожен бурен здрач". Виждал съм от непосредствена близост "как грее слънцето" в Русия, запознат съм непосредствено и с "широката руска душа". По време на студентска бригада в СССР, при работа по кооперирани проекти между съветски и български технически научни институти, след това по съвместни проекти между български и руски фирми. Когато също съм посещавал Русия. А от по-ново време съм въвличан и в работа по съвместни проекти между западни и руски фирми.
Така че запази си гръмкото "
бай дъ уей" за простите, които снобизмът впечатлява.