Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: 17 000 умрели с "лекарството-чудо" на Тръмп срещу ковид-19
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Shade
Научно изследаване отчита прилагането на лекарството против малария Hydroxychloroquine при болни от ковид-19 като главна причина за 17 000 смъртни случая по време на епидемията от ковид-19. Става въпрос за обявеното от тогавашния президент на САЩ Доналд Тръмп за "лекарство-чудо" срещу ковид-19: "Опитайте го, какво имате да губите!"
Също така са отчетени негативни резултати под формата на остра алергична реакция при прилагане на препарата за третиране на паразити при добитък Remdesivir за третиране на вирусния причинител на ковид-19.

Къде са сега гласовитите поддръжници на конспиративни теории от онзи период (да не посочвам поименно, т.е. пониково). Да потвърдят отново високата си ерудиция кой с каквото е способен: хилене, лигавене, лозунги, присвояване на груби просташки епитети на опонентите. Поради многократно доказаното им неумение да представят издържани аргументи.
Тарабас
Че този и такива като него са идиоти е ясно. Но информацията ти не е вярна. Hydroxychloroquine е един от базовите препарати за лечение на ревматоиден артрит, лупус и други автоимунни заболявания. Милиони хора по света го ползват от десетки години и ще го ползват и за в бъдеще. И със сигурност няма да измрат като мухи. 17 000 жертви след лечение на Ковид с Hydroxychloroquine е мега фейк нюз. Няма такова нещо. Бяха описани отделни смъртни случай след комбинацията на Hydroxychloroquine с антибиотика Кларитромицин, който има и имуннофодулаторна функция. Смъртните случай се дължаха на потенцирането и при двата медикамента на страничното им действие да удължават QT-интервала в кардиограмата, което води до малигнени сърдечно ритъмни нарушения. От Hydroxychloroquine не се умира wink.gif

Remdesivir не е антопаразитно стедство, а е вирустатикум. Развит за лечение на Ебола. И до днес е основен медикамент в протоколите за лечение на Ковид-19 при стационарни пациенти до 5-я ден от началото на симптомите.

Антипаразитният препарат Ivermectin  се пропагандираше от тръмпистите за лечение на Ковид-19.

Всичко по-горе написано е невярно!
Shade
Цитат(Тарабас @ 15/01/2024, 12:00) <{POST_SNAPBACK}>
Всичко по-горе написано е невярно!

Излиза, че изследването и публикуваните данни са фалшиви.
Аз не съм експерт в тази сфера, ти си такъв, значи си прав.
Тарабас
Не бих нарекъл това изследване. Дори като са преписвали и съчинявали не са си направили труда да видят имената на лекарствата и кое от тях е антипаразитни, антивирусно и т.н. Ако човек влезе днес в едно ревматично отделение с примерно 30 легла, поне 10 от пациентите ще са с дългогодишна терапия с Hydroxychloroquine.
Thursday Next
Имам някакъв смътен спомен за обсъждания покрай хидроксихлорокина, май беше нещо от сорта, че хининът е проблемен, когато се взема, без да има показания за него, но съм забравила подробностите. Ако може да споделиш с едно-две изречения ...

А за ивермектина имаше страшен хайп, разни гросмайстори на самолечението го пиеха на поразия и си разказваха с покъртителни подробности кво изкарвали, беше ужас и безумие. Ти не разправяше ли по това време, че той атакувал вътрешната покривка на червата, ако се предозира?
Никодим
Цитат(Thursday Next @ 16/01/2024, 18:49) <{POST_SNAPBACK}>
Имам някакъв смътен спомен за обсъждания покрай хидроксихлорокина, май беше нещо от сорта, че хининът е проблемен, когато се взема, без да има показания за него, но съм забравила подробностите. Ако може да споделиш с едно-две изречения ...

А за ивермектина имаше страшен хайп, разни гросмайстори на самолечението го пиеха на поразия и си разказваха с покъртителни подробности кво изкарвали, беше ужас и безумие. Ти не разправяше ли по това време, че той атакувал вътрешната покривка на червата, ако се предозира?

Ковид е възпаление и следващ раков процес, най-общо казано, а също мулти орган и мулти системна болест.
Не случайно съобщиха че специалистие очакват рязък скок на раково болните, като казаха че причината е че през време на пандемията не са изследвали хората за рак и сега изведнъж ще се появят много болни.

Коронавирусите са били винаги с хората, но проблема е онова което са модифицирали и създали в лабораторията от която изтече.
Съобщиха че Китай е разработил нов коронавирус със 100% смъртност при мишки. Освен всички поражения основното е че причинявал инфекция на мозъка и убивал в рамките на седмица.

От това което съм чел и наблюдавал проблема е не вируса, а спайк протеина, който действа като прион, а за прионните болести няма лекарство.
Прионите се натрупват и убиват без да е нужно да се разбоява човек от вирус. Самия протеин причинява поражения главно на нервната система и мозъка.

Загуба на вкус, на памет и след време болеси от рода на Алцхаймер.
Alexfield
Функционално неграмотни като теб изобщо не трябва да пишат в интернет, а още по-малко да обясняват на другите неща все едно че ги разбират.
Като не можеш да направиш разлика между вирус, възпаление и рак, е най-добре само да четеш и да не ръсиш неадекватни тъпотии и да демонстрираш своето невежество.
Thursday Next
Цитат(Никодим @ 19/01/2024, 02:15) <{POST_SNAPBACK}>
Ковид е възпаление и следващ раков процес, най-общо казано, а също мулти орган и мулти системна болест.
Не случайно съобщиха че специалистие очакват рязък скок на раково болните, като казаха че причината е че през време на пандемията не са изследвали хората за рак и сега изведнъж ще се появят много болни.

Коронавирусите са били винаги с хората, но проблема е онова което са модифицирали и създали в лабораторията от която изтече.
Съобщиха че Китай е разработил нов коронавирус със 100% смъртност при мишки. Освен всички поражения основното е че причинявал инфекция на мозъка и убивал в рамките на седмица.

От това което съм чел и наблюдавал проблема е не вируса, а спайк протеина, който действа като прион, а за прионните болести няма лекарство.
Прионите се натрупват и убиват без да е нужно да се разбоява човек от вирус. Самия протеин причинява поражения главно на нервната система и мозъка.

Загуба на вкус, на памет и след време болеси от рода на Алцхаймер.

Пред толкова вопиеща неграмотност просто онемях. malii.gif Къде си чул да се предават възпаления и ракови заболявания по въздушно-капков път? Възпалението е симптом, не е заболяване.

Не напразно питам Тарабас - искам мнение от медицински специалист. Не от малограмотен безхаберник, като какъвто се изявяваш ти с всеки свой пост.
Питето
А едни хора разправят, как един болен от "пиронна болест" възкръснал. В едни стари дебели книги го било пишело, сигурно е вЕрно. worshippy.gif
Питето
И аз бях така, ама от едно известно време смятам, че е добре в нета да има и "другата гледна точка". Особено за такива индивидуални неща като ваксиниране, лични финанси и методи за лечение. Оказва се, че "всеки сам си преценя" е новия естествен подбор, при това пасва идеално на нета и достига до всеки навсякъде по света. Дава пълна свобода да си избираш сам какво и как да правиш, а не да вдигаш революции, че рептилите ти натътрузили маската, да ти пречела да си бъркаш в носа.
Никодим
Цитат(Alexfield @ 19/01/2024, 13:06) <{POST_SNAPBACK}>
Функционално неграмотни като теб изобщо не трябва да пишат в интернет, а още по-малко да обясняват на другите неща все едно че ги разбират.
Като не можеш да направиш разлика между вирус, възпаление и рак, е най-добре само да четеш и да не ръсиш неадекватни тъпотии и да демонстрираш своето невежество.

Индуцираните от SARS-CoV-2 имунни отговори имат две основни фази. Първата фаза се основава на защита срещу вируса чрез производство на антивирусни компоненти и инхибиране на прогресията на заболяването, главно чрез активиране на дендритни клетки, макрофаги и белодробни епителни клетки. Втората фаза е възпалително състояние, което може да доведе до цитокинова буря и да предизвика увреждане на гостоприемника [14]. Доказано е, че в ранните стадии на заболяването COVID-19 имунните отговори са потиснати, което води до по-голяма репликация на вируса. В по-късните стадии на заболяването активирането на имунните отговори води до хипервъзпалително състояние и цитокинова буря, които причиняват увреждане на органите
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9637536/

COVID-19 причинява дълбоко системно възпаление, както и тежко увреждане на органите в фатални случаи. Въпреки задълбочените изследвания, как се отразява на различни телесни тъкани не е напълно разбрано.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10493576/

Медиирано от SARS-CoV-2 невровъзпаление и въздействието на COVID-19 върху неврологичните разстройства
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7894219/
Предишни проучвания на SARS-CoV установиха, че човешките коронавируси могат да навлязат в мозъка чрез ретроградно невронално разпространение и синаптични връзки, BBB епителни клетки или чрез системно кръвообращение [38,39]. Въпреки че окончателният механизъм за навлизане на SARS-CoV-2 в човешкия мозък все още не е напълно разбран, се смята, че вирусът може да навлезе в мозъка чрез венозни и артериални ендотелни клетки, които захранват мозъка чрез кръвообращението. [40].

SARS-CoV-2 нахлува в клетката гостоприемник чрез разпознаването на шиповите протеини на вируса от рецепторите на клетъчната мембрана, по-специално ACE2 рецептора [41]. АСЕ2 рецепторите присъстват в белите дробове, бъбреците, сърцето и стомашно-чревните клетки [33]. Афинитетът на SARS-CoV-2 при свързване с клетките на гостоприемника е почти 10–20 пъти по-голям от афинитета на свързване на SARS-CoV. След това свързване и конформационна промяна в шиповия протеин, вирусната обвивка след това се слива с клетъчната мембрана на гостоприемника, освобождавайки вирусната РНК в клетката гостоприемник [42].

Никодим
Цитат(Питето @ 19/01/2024, 19:11) <{POST_SNAPBACK}>
И аз бях така, ама от едно известно време смятам, че е добре в нета да има и "другата гледна точка". Особено за такива индивидуални неща като ваксиниране, лични финанси и методи за лечение. Оказва се, че "всеки сам си преценя" е новия естествен подбор, при това пасва идеално на нета и достига до всеки навсякъде по света. Дава пълна свобода да си избираш сам какво и как да правиш, а не да вдигаш революции, че рептилите ти натътрузили маската, да ти пречела да си бъркаш в носа.

За абортите казват "моето тяло мой избор", а за ваксините не се дава избор.

Който искаше се ваксинира безплатно. Защо реват антиваксъри, че антиваксъри. Какво страшно има ако някой не иска да се ваксинира и се разболее и умре?
Те нали са предпазени чрез ваксината?

Или ваксините им работят само ако всички са ваксинирани и няма контролна група да се види разликата?

Още от преди едно 150 години в Англия ги ваксинират и който отказва още тогава е бил хвърлян в затвора.
Когато започнали първите ваксини в Англия хората видяли че ваксинираните страдат и умират от страничните им ефекти и че може да е по зле и от болестта или че нищо не са предпазени и отказали и протестирали и от тогава се появила думата антиваксър.
Никодим
Цитат(Питето @ 19/01/2024, 18:56) <{POST_SNAPBACK}>
А едни хора разправят, как един болен от "пиронна болест" възкръснал. В едни стари дебели книги го било пишело, сигурно е вЕрно. worshippy.gif

Като омаловажаваш и отричаш опасността тя не изчезва.
Никодим
Цитат(Thursday Next @ 19/01/2024, 13:09) <{POST_SNAPBACK}>
Пред толкова вопиеща неграмотност просто онемях. malii.gif Къде си чул да се предават възпаления и ракови заболявания по въздушно-капков път? Възпалението е симптом, не е заболяване.

Не напразно питам Тарабас - искам мнение от медицински специалист. Не от малограмотен безхаберник, като какъвто се изявяваш ти с всеки свой пост.

Ми не съм чул да се предават възпаления и ракови заболявания по въздушно-капков път, но неграмотност проявяваш ти защото ако се зачетеш по-внимателно ще видиш че не съм казвал това, а съм посочил спайк протеина на вируса като причина за тези неща.

Единият начин да попадне този протеин в клетките ти е чрез вируса, а другия начин чрез ваксината.
Нали иРНК която ти инжектират програмира клетките ти да произвеждат този спайк протеин.

Известно е, че вирусът може да проникне в клетките и директно в случай на продуктивна инфекция да доведе до необратимо увреждане. От друга страна, взаимодействието на вирусния SP с някои от експресираните на клетъчната повърхност рецептори може да доведе и до тяхното увреждане [1,2,3]. Ние предложихме, че взаимодействието на SP с повърхностните рецептори на целевите клетки индуцира вътреклетъчна хиперактивация на Nlrp3 инфламазома, което може да доведе до клетъчна смърт чрез пироптоза [5]. Известно е, че пироптозата се характеризира със създаването по зависим от каспаза-1 начин на N-газдерминови пори в клетъчната мембрана, което води до освобождаване на цитозолни компоненти в извънклетъчното пространство и окончателен клетъчен лизис [6].
В нашата скорошна перспективна статия в Левкемия, ние предложихме, че неблагоприятните ефекти от инфекцията върху отделенията на стволовите клетки са резултат от неконтролираната хиперактивация на Nlrp3 инфламазома
https://www.nature.com/articles/s41375-021-01332-z
Никодим
Бъдете наясно със шиповия протеин на SARS-CoV-2: Има повече, отколкото се вижда на пръв поглед

Пандемията от COVID-19 наложи бързото производство на ваксини, насочени към производството на неутрализиращи антитела срещу шиповия протеин на COVID-19, необходим за свързването на коронавируса с целевите клетки. Най-добрите добре познати ваксини са използвали иРНК или аденовирусен вектор, за да насочат човешките клетки да произвеждат шиповия протеин, срещу който тялото произвежда предимно неутрализиращи антитела. Въпреки това, последните доклади повдигнаха известен скептицизъм по отношение на биологичните действия на шиповия протеин и видовете произведени антитела. Една статия съобщава, че някои антитела в кръвта на заразени пациенти изглежда променят формата на шиповия протеин, така че да го направят по-вероятно да се свърже с клетките, докато други статии показват, че шиповият протеин сам по себе си (без да е част от короната) вирус) може да увреди ендотелните клетки и да наруши кръвно-мозъчната бариера. Тези констатации може да са още по-подходящи за патогенезата на синдрома на дългия COVID, който може да засегне до 50% от заразените със SARS-CoV-2. При COVID-19 е необходим отговор на оксидативния стрес чрез увеличаване на антиоксидантните ензими. В тази връзка е известно, че полифенолите са естествени антиоксиданти с множество здравословни ефекти. Следователно има още повече причини да се намесим с използването на антиоксидантни съединения, като лутеолин, в допълнение към наличните ваксини и противовъзпалителни лекарства за предотвратяване на вредните действия на шиповия протеин.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34100279/

Дългият ковид не е нещо друго освен последиците от действието на спайк протеина след инфекция с вируса или след като е произведен от човешките клетки чрез ваксината - генната терапия.

Един френски професор в разгара на къмпанията за ваксиниране каза че антителата от ваксината създават промени от които вируса може да прониква и да се реплицира по-лесно и в повече клетки, кото означава по-тежко болен човек и че способността на антителата получени чрез ваксината да променят спайк протеина на вируса. т.е. да го модифицират превръща ваксинираните в инкубатори за новите варианти на вируса.
Човек става по-уязвим за в бъдеще известно като Vaccine-induced enhancement of viral infections Индуцирано от ваксината усилване на вирусните инфекции
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19022319/
Alexfield
Разбрах. За теб между "Ковид е възпаление и следващ раков процес" и "COVID-19 причинява дълбоко системно възпаление, както и тежко увреждане на органите в фатални случаи." няма разлика. За теб вирус и възпаление е едно и също.
Ами да, с това потвърждаваш казаното от мен: Ти си функционално неграмотен.

Много хора преболедувахме Ковид-19 без възпаление и последващ раков процес. Просто бяхме ваксинирани. А това ни подготви за срещата с вируса.
Thursday Next
Цитат(Никодим @ 24/01/2024, 03:25) <{POST_SNAPBACK}>
Ми не съм чул да се предават възпаления и ракови заболявания по въздушно-капков път, но неграмотност проявяваш ти защото ако се зачетеш по-внимателно ще видиш че не съм казвал това, а съм посочил спайк протеина на вируса като причина за тези неща.

Единият начин да попадне този протеин в клетките ти е чрез вируса, а другия начин чрез ваксината.
Нали иРНК която ти инжектират програмира клетките ти да произвеждат този спайк протеин.

Известно е, че вирусът може да проникне в клетките и директно в случай на продуктивна инфекция да доведе до необратимо увреждане. От друга страна, взаимодействието на вирусния SP с някои от експресираните на клетъчната повърхност рецептори може да доведе и до тяхното увреждане [1,2,3]. Ние предложихме, че взаимодействието на SP с повърхностните рецептори на целевите клетки индуцира вътреклетъчна хиперактивация на Nlrp3 инфламазома, което може да доведе до клетъчна смърт чрез пироптоза [5]. Известно е, че пироптозата се характеризира със създаването по зависим от каспаза-1 начин на N-газдерминови пори в клетъчната мембрана, което води до освобождаване на цитозолни компоненти в извънклетъчното пространство и окончателен клетъчен лизис [6].
В нашата скорошна перспективна статия в Левкемия, ние предложихме, че неблагоприятните ефекти от инфекцията върху отделенията на стволовите клетки са резултат от неконтролираната хиперактивация на Nlrp3 инфламазома
https://www.nature.com/articles/s41375-021-01332-z

Да си припомним отново какво каза:

Цитат
Ковид е възпаление и следващ раков процес

Айде да спреш да се опитваш да ни правиш на луди, става ли? Дори да не помним, то си пише какво си казал. Да не би някой петгодишен син, внук, комшийче? Хакнат профил ли пледираме?

Колкото до спайк протеина ... предлагам да не ми копи-пействаш неща, които очевидно са ти абсолютна тъмница и дори десет пъти да ги прочетеш, нищо няма да разбереш, става ли? Щото и на врата си да стъпиш, няма да ме убедиш, че знаеш какво е цитозолни компоненти и клетъчен лизис. laughing.gif А аз, ако искам да разбера, ще питам хора, които знаят, няма да питам теб.

Има разлика между това да ти доведат Ханибал Лектър за ръчица у вас (което прави вирусът), и да ти покажат снимка на Ханибал Лектър, за да знаеш да се пазиш от него (което прави ваксината).
Никодим
Цитат(Alexfield @ 24/01/2024, 19:11) <{POST_SNAPBACK}>
Разбрах. За теб между "Ковид е възпаление и следващ раков процес" и "COVID-19 причинява дълбоко системно възпаление, както и тежко увреждане на органите в фатални случаи." няма разлика. За теб вирус и възпаление е едно и също.
Ами да, с това потвърждаваш казаното от мен: Ти си функционално неграмотен.

Много хора преболедувахме Ковид-19 без възпаление и последващ раков процес. Просто бяхме ваксинирани. А това ни подготви за срещата с вируса.

wavetowel2.gif
COVID-19 не е вирус, а болестта с различните симптоми които посочиха между които е и възпаленията.

Вируса е SARS-CoV-2

За деменцията поради преминаването на кръвно-мозъчната бариера от спайк протеина специалистие казаха че ще са нужни 10тина годии да се прояви.
А при слеващи срещи с коронавируси ще се разбере дали ваксината е изписала вежди или е извадила очи.

Alec Musser умря на скоро и годеницата му заяви пред медиите че вероятно причината е тежка форма на ковид. Актьора е ваксиниран и с бустерна дозаа.
После казаха че се е самоубил и жена му го намерила в банята прострелян и пушката до него.

Как може да сбъркаш прострелял се човек с умрял от ковид?
https://www.usatoday.com/story/entertainmen...en/72226932007/

https://www.yahoo.com/entertainment/childre...-183804821.html?

Или се е самоубил заради страданията от ваксината или от тежката форма на ковид. А е бил от предпазените.
Никодим
https://www.videoclip.bg/watch/1663070_za-b...-syuzan-humfris

Изгледай това
Thursday Next
Цитат(Никодим @ 25/01/2024, 08:24) <{POST_SNAPBACK}>

Не, няма да го изгледам, защото като цъкна, ме засипва с реклами за порночатове и не мога дори да се добера до клипа. Ето такива източници ползваш. a4dff7b7.gif
А ти, ако искаш да разбереш върху какви лъжи базира това видео Сюзън Хъмфрис, ето ти малко обяснения от други доктори, практикуващи, а не пишещи шарени книжици. Информацията е от Асошиейтед Прес и гарантирам, че ако цъкнеш на линка, няма да те засипе порно и да застраши безсмъртната ти душа.

https://apnews.com/article/fact-checking-10057158313

Крайно време е да разбереш, че клипчетата по принцип НЕ СА достоверен източник на информация. Всеки Сульо и Пульо може да си направи видеозапис и да го качи някъде из нета. И един куп Сулями и Пулями го правят.
Питето
Абе и аз се чудя защо ги молеха, ми не ги оставиха да си пият чайчетата и там каквото смятат за уместно. Ама като се препълнят болниците, и някой ще трябва да решава кой да живее и кой да мре, пък там нещата стават дебели. Отделно че стопираха останалите лечения и операции заради наплива от ковид-болни. Ама как не се намери един политик, кото да предложи, когато се перпълни болницата, ваксинираните да имат предимство, щото полагат грижи за живота си, ама нямаше да сме хора. Иначе с кеф плащам здравни осигуровки и да се лекуват неваксинираните за моя сметка, пък каквото статистиката покаже.
Питето
Никой не подценява опасността. Дори руснаците мумиефицираха Ленин в Москва, а не в Израел, щото се говори че при евреите един успял да възкръсне, та да не стане нЕкой сакатлък...
Питето
Че кво му е лошото да има естествен подбор във виртуална среда? Който вярва, ще си врътне "руската рулетка", пък ако оцелее ще прецака още цял куп вярващи. ТЕя 80% по Парето или по Христов, трябва някак си да се държат в статистическите граници.
Никодим
Цитат(Thursday Next @ 25/01/2024, 09:28) <{POST_SNAPBACK}>
Не, няма да го изгледам, защото като цъкна, ме засипва с реклами за порночатове и не мога дори да се добера до клипа. Ето такива източници ползваш. a4dff7b7.gif
А ти, ако искаш да разбереш върху какви лъжи базира това видео Сюзън Хъмфрис, ето ти малко обяснения от други доктори, практикуващи, а не пишещи шарени книжици. Информацията е от Асошиейтед Прес и гарантирам, че ако цъкнеш на линка, няма да те засипе порно и да застраши безсмъртната ти душа.

https://apnews.com/article/fact-checking-10057158313

Крайно време е да разбереш, че клипчетата по принцип НЕ СА достоверен източник на информация. Всеки Сульо и Пульо може да си направи видеозапис и да го качи някъде из нета. И един куп Сулями и Пулями го правят.

То жената е доктор незнам си какво там.

Антивирусната ми програма е с ad blocker и нито една реклама не ми се появява, а само клипчето.

Не клипчето е източник на информация, а говорещия, клипчето е само носител.
Много хора обичат успокояващите лъжи пред тревожната истина. Просто факт.
Никодим
Цитат(Питето @ 25/01/2024, 21:26) <{POST_SNAPBACK}>
Иначе с кеф плащам здравни осигуровки и да се лекуват неваксинираните за моя сметка, пък каквото статистиката покаже.

Защо мислиш че неваксинираните не плащат здравни осигуровки и с твоите пари се лекуват?

Казаха че ваксинираите няма да се разболеят те се разболяха, казаха че и дори да се разболеят не предават заразата, предаваха я.

Shade
Цитат(Никодим @ 25/01/2024, 21:27) <{POST_SNAPBACK}>
То жената е доктор незнам си какво там.
Много хора обичат успокояващите лъжи пред тревожната истина. Просто факт.

То и Атанас Мангъров е доктор и знае се какво там.
Много хора обичаха успокояващите му лъжи за обикновеното грипче, пред тревожната истина, че си струва да се ваксинират. Просто факт.
Shade
Цитат(Никодим @ 25/01/2024, 21:34) <{POST_SNAPBACK}>
Казаха че ваксинираите няма да се разболеят те се разболяха, казаха че и дори да се разболеят не предават заразата, предаваха я.

Нищо такова не са казали, като изключим спекулантите от твоята категория. Текущата практика потвърди, че ваксинираните изкарват болестта по-леко и без ICU. И не са препоръчвали ваксинираните да пренебрегват мерките за сигурност срещу зараза.
Заблуждавай невежата си църковна аудитория с тези брадати лъжи.
Alexfield
Няма такова нещо. Това са някакви твои свободни съчинения. Ваксината подготвя човека за среща с вируса. Когато имунната система е подготвена, отреагира и неутрализира заплахата много по-ефективно.
Това не значи: "Ваксинираните не могат да се заразят."
Също не значи: "Ваксинираните не могат да предадат вируса."
Значи: "Ваксинираните имат по-големи шансове да преборят вируса лесно и без усложнения."
Питето
Кой тъпак е казвал, че ваксинираните не се разболяват? Та самия принцип на ваксинирането включва две заболявания, първото, когато се ваксинираш (контролирано, с източник ваксината), и второто, когато се сблъскаш реално с болестта (и точно тогава организма е подготвен за реалната ситуация, и има много повече шансове да се пребори). Баце, дори от едрата шарка се разболяваш, обаче ако си ваксиниран не се усеща това разболяване, защото организма е подготвен и нямаш симптоми, но си го има сблъсъка на имунната ти система със заболяването. Аре бегай да попрочетеш нормални източници, а не да пишеш религиозни тъпотии. Ваксинираните не се били разболявали тринтириминтири.
А за плащането на здравните вноски, тези с плановите операции също си плащат вноските, обаче ги отсвириха, та що да няма същото отношение и към неваксинираните?
Никодим
Цитат(Питето @ 27/01/2024, 00:00) <{POST_SNAPBACK}>
Кой тъпак е казвал, че ваксинираните не се разболяват? Та самия принцип на ваксинирането включва две заболявания, първото, когато се ваксинираш (контролирано, с източник ваксината), и второто, когато се сблъскаш реално с болестта (и точно тогава организма е подготвен за реалната ситуация, и има много повече шансове да се пребори). Баце, дори от едрата шарка се разболяваш, обаче ако си ваксиниран не се усеща това разболяване, защото организма е подготвен и нямаш симптоми, но си го има сблъсъка на имунната ти система със заболяването. Аре бегай да попрочетеш нормални източници, а не да пишеш религиозни тъпотии. Ваксинираните не се били разболявали тринтириминтири.
А за плащането на здравните вноски, тези с плановите операции също си плащат вноските, обаче ги отсвириха, та що да няма същото отношение и към неваксинираните?

Коронавирусите са от групата вируси при които ваксините предизвикват Vaccine-induced enhancement of viral infections Индуцирано от ваксината усилване на вирусните инфекции.

При по-стари опити за създаване на ваксина опитните животни са преживели ваксината, но са умрели при заразяването им с вируса, заради горния ефект.
Никодим
Цитат(Alexfield @ 26/01/2024, 19:54) <{POST_SNAPBACK}>
Значи: "Ваксинираните имат по-големи шансове да преборят вируса лесно и без усложнения."

Ето това не е толкова сигурно.

"Като цяло, вирус-специфичните антитела се считат за антивирусни и играят важна роля в контрола на вирусните инфекции по редица начини. В някои случаи обаче наличието на специфични антитела може да бъде от полза за вируса. Тази активност е известна като антитяло-зависимо усилване (ADE) на вирусна инфекция. ADE на вирусна инфекция е феномен, при който вирус-специфични антитела усилват навлизането на вируса и в някои случаи репликацията на вируса в моноцити/макрофаги и гранулоцитни клетки чрез взаимодействие с Fc и/или комплементни рецептори."
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12725690/

"Тези вируси споделят някои общи характеристики като преференциална репликация в макрофаги, способност за установяване на устойчивост и антигенно разнообразие. За някои вируси ADE на инфекция се превърна в голям проблем за контрола на болестта чрез ваксинация."

Ваксината може да изгради хиперчувствителност към компонентите на вируса който предпочита репликация в макрофагите(важни клетки на имунната система) и да причини цитокинова буря и атака на собствените органи от имунната система.

"Документирани са примери за индуцирано от ваксината повишаване на чувствителността към вирусна инфекция или на анормална вирусна патогенеза за инфекции от членове на различни вирусни семейства. Няколко механизма, много от които все още са слабо разбрани, са в основата на това явление. Разработването на ваксина за лентивирусни инфекции като цяло и за ХИВ/СПИН в частност е малко успешно. Някои експериментални лентивирусни ваксини дори се оказаха контрапродуктивни: те направиха ваксинираните субекти по-податливи на инфекция, вместо да ги предпазват. За индуцираната от ваксина повишена чувствителност към инфекция с определени вируси като котешки коронавирус, вирус на денга и вирус на котешка имунна недостатъчност, е доказано, че антитяло-зависимото усилване (ADE)"
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19022319/

Нали имало хиляди видове коронавируси, кой от тях ще ни срещне утре?
Никодим
Цитат(Shade @ 26/01/2024, 16:23) <{POST_SNAPBACK}>
Нищо такова не са казали, като изключим спекулантите от твоята категория. Текущата практика потвърди, че ваксинираните изкарват болестта по-леко и без ICU. И не са препоръчвали ваксинираните да пренебрегват мерките за сигурност срещу зараза.
Заблуждавай невежата си църковна аудитория с тези брадати лъжи.

"Всички ваксини индуцират серум неутрализиращи антитела с нарастващи дози и/или стипца, значително увеличаващи отговорите. Наблюдавано е значително намаляване на SARS-CoV два дни след теста за имунитет за всички ваксини и предишни живи SARS-CoV. Всички мишки показват хистопатологични промени в белите дробове два дни след заразяването, включително всички животни, ваксинирани (Balb/C и C57BL/6) или на които им е приложен жив вирус, противогрипна ваксина или PBS, което предполага, че е настъпила инфекция при всички."
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22536382/

"Заключения: Всички тези ваксини срещу SARS-CoV индуцират антитела и защита срещу инфекция със SARS-CoV. Въпреки това, провокирането на мишки, на които е дадена някоя от ваксините, доведе до поява на Th2-тип имунопатология, което предполага, че е индуцирана свръхчувствителност към компонентите на SARS-CoV. Посочено е повишено внимание при прилагане на ваксина срещу SARS-CoV при хора."
Shade
Цитат(Никодим @ 28/01/2024, 15:17) <{POST_SNAPBACK}>
"Всички ваксини индуцират серум неутрализиращи антитела с нарастващи дози и/или стипца, значително увеличаващи отговорите. Наблюдавано е значително намаляване на SARS-CoV два дни след теста за имунитет за всички ваксини и предишни живи SARS-CoV. Всички мишки показват хистопатологични промени в белите дробове два дни след заразяването, включително всички животни, ваксинирани (Balb/C и C57BL/6) или на които им е приложен жив вирус, противогрипна ваксина или PBS, което предполага, че е настъпила инфекция при всички."
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22536382/

"Заключения: Всички тези ваксини срещу SARS-CoV индуцират антитела и защита срещу инфекция със SARS-CoV. Въпреки това, провокирането на мишки, на които е дадена някоя от ваксините, доведе до поява на Th2-тип имунопатология, което предполага, че е индуцирана свръхчувствителност към компонентите на SARS-CoV. Посочено е повишено внимание при прилагане на ваксина срещу SARS-CoV при хора."

Видно е колко усърдно се трудиш, но цитатаджийството с удобни тълкования не е формулата за изразяване на компетентност извън невежата религиозна аудитория.
Някой беше казал: "Не по-далеч от метъра, шивачо!" С други думи, придържай се към онова, за което си учил. Като опяване на умрелите. И остави анализите и заключенията за компетентните професионалисти от съответната сфера.
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 29/01/2024, 01:52) <{POST_SNAPBACK}>
С други думи, придържай се към онова, за което си учил. Като опяване на умрелите. И остави анализите и заключенията за компетентните професионалисти от съответната сфера.

Това се отнася и за теб ми се струва.
Ама аз не съм Тарабас, че да ти го каже... laughing.gif
Alexfield
Да, за някои вируси не може да се създаде ваксина. Ковид-19 не е от тях. Ваксините срещу Ковид-19 са ефикасни.
Да твърдиш, че понеже срещу някои вируси не може да се създаде ефикасна ваксина, следователно ваксините като цяло не помагат, а само влошават борбата с кой да е вирус, е все едно да твърдиш че:
Щом едно магаре не може да ражда, защото е мъжко, следователно нито едно магаре не може да ражда.

Ще ти припомня как се развиваше заразяването преди ваксините:
https://offnews.bg/obshtestvo/tezhko-bolen-...-go-739534.html
"Татко, който живее сам, ме заблуждава по телефона, че е добре и се справя, за да не ме зарази, но аз чувам, че нещо много сериозно се случва с него по начина му на говорене – бавно, насечено, не му достига въздух и говори несвързано."

А ваксинираните в общия случай го изкарахме с 5-7 дена дискомфорт в домашни условия без прием на лекарства.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 28/01/2024, 23:59) <{POST_SNAPBACK}>
Това се отнася и за теб ми се струва.
Ама аз не съм Тарабас, че да ти го каже... laughing.gif

Така ти се струва.
И Тарабас не си. Да ти припомним какво си по твоя собствена преценка: "Нека и Мартин ви го каже. Аз съм глупак" laughing.gif
Питето
Кой колко плаща и какво ползва насреща, пали свещи че сме на твърда (мижава) месечна вноска и разходопокривна система в здравеопазването, щото ако бяхме на застраховки и плащане от джоба, вече да са те линчували, задето ги караш да не се ваксинират...
Бай Ганьо
Да ти имам самочувствието! laughing.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 29/01/2024, 13:54) <{POST_SNAPBACK}>
Да ти имам самочувствието! laughing.gif

Пет пари не давам какво искаш да ми имаш.
Къде-къде по-вълнуващо ще е за аудиторията да споделиш какво мислиш за себе си.

Е, какво мислиш за себе си? Или дори това си неспособен да опишеш...
Питето
Плитко, постарай се повече. Та казваш, измрелите ваксинирани трябва да са значително повече от измрелите без ваксина, а? И къде ти е статистиката от цял свят да те подкрепи? И онова за "по-старите ваксини" ми баце, ни е се ваксинирахме с чисто нова ваксина, дори като метод на създаване си е съвсем ново нещо. Аре сега пробвай в другта посока — "непроверена щото е нова".
Thursday Next
Цитат
Много хора обичат успокояващите лъжи пред тревожната истина.

Така е. Затова толкова много се кълняха в Мангъров като им обясняваше, че то това е едно нищо и никакво грипче.
Никодим
Цитат(Питето @ 30/01/2024, 18:27) <{POST_SNAPBACK}>
Плитко, постарай се повече. Та казваш, измрелите ваксинирани трябва да са значително повече от измрелите без ваксина, а? И къде ти е статистиката от цял свят да те подкрепи? И онова за "по-старите ваксини" ми баце, ни е се ваксинирахме с чисто нова ваксина, дори като метод на създаване си е съвсем ново нещо. Аре сега пробвай в другта посока — "непроверена щото е нова".

Под старите ваксини имам предвид ваксините против корона вируси създадени в началото на 2000те години.

Не ви ли прави впечатление от известните личности колко млади измряха внезапно, казвам известните защото за обикновените хора никой не съобщава в медиите.

https://www.hindustantimes.com/entertainmen...6607698338.html
Ето две смърти внезапни на жена на 42 и мъж на 56 актьори, а те бяха от групите които трябваше да се ваксинират за да работят.

Много спортисти още по-млади умряха, както играят и падат.
Цитат
Около средата на миналата година изследователи в няколко страни започнаха да забелязват нещо обезпокоително: въпреки спада на смъртните случаи от Covid навсякъде, свръхсмъртните случаи (в сравнение със средната стойност за пет години преди пандемията) всъщност нарастваха. Още по-тревожно е, че непропорционално голям брой от тези прекомерни смъртни случаи се случват при млади хора. Това беше обратното на това, което бихте очаквали в затихващата фаза на пандемия - такава, която до голяма степен е пощадила младите хора на първо място.

Някои изследователи алармираха, но до голяма степен бяха игнорирани от правителствата, органите за обществено здравеопазване и основните медии.

https://unherd.com/2023/01/why-are-excess-d...-still-so-high/

https://koreajoongangdaily.joins.com/2021/0...4191200483.html

https://www.youtube.com/watch?v=_6xBiyidQ9g

https://www.news.com.au/lifestyle/health/he...53a294209dfb5e4

Питето
За спортистите си е ясно — зобенето не прощава. А за останалите, там е ясно — който не се е ваксинирал, живее до към 90+ и не умира млад, ама никога. Поголовно гинат ваксининраните. Та в тази посока, я дай световната статистика за "измрелите млади" да видим има ли пик някакъв, и свързан ли е с някакво заболяване, или с някакво ваксиниране, или пак си пишеш квото ти говорят звездите.
Между другото, единственото по-страшно от ваксиниране е пенсиониране. Аха, преди да се пенсионираш си живееш добре, а като се пенсионираш и те награбват болежките задължително. Отделно дето няма пенсионер да е вземал пенсия шейсет години. Всичките измират преди това.
Thursday Next
Цитат
https://www.hindustantimes.com/entertainmen...6607698338.html
Ето две смърти внезапни на жена на 42 и мъж на 56 актьори, а те бяха от групите които трябваше да се ваксинират за да работят.

Мдам, за да стигнеш до позовавания на "Хиндустани таймс", много трябва да си го закъсал откъм аргументи. Че и това, дето го цитираш, казва съвсем други неща за някакви си световно неизвестни актьори от сапунка. В огромното мнозинство от случаите, в актьорските среди "починал внезапно" под 50 и без да се посочва причина обикновено означава свръхдоза. Не казвам, че и тук е така, просто споделям наблюдения.

А за мъжа на 56 в прав текст си пише, че е починал от рак. Та не става ясно какво точно се опитваш да "докажеш" с тия произволни плясканици на линкове от къде ли не.
Никодим
Цитат(Thursday Next @ 01/02/2024, 00:23) <{POST_SNAPBACK}>
Мдам, за да стигнеш до позовавания на "Хиндустани таймс", много трябва да си го закъсал откъм аргументи. Че и това, дето го цитираш, казва съвсем други неща за някакви си световно неизвестни актьори от сапунка. В огромното мнозинство от случаите, в актьорските среди "починал внезапно" под 50 и без да се посочва причина обикновено означава свръхдоза. Не казвам, че и тук е така, просто споделям наблюдения.

А за мъжа на 56 в прав текст си пише, че е починал от рак. Та не става ясно какво точно се опитваш да "докажеш" с тия произволни плясканици на линкове от къде ли не.

Статистиката за смъртните случаи и увреждания от ваксината се криеха още в разгара на събитията. Просто отказваха да ги вписват.
Лекарите измисляха какво ли не за причина на смъртта само да не е ваксината.

Повечето лекари още от университета са научени на лъжи, защото за много неща когато някой истински лекар или учен е правил изследване и е показал опасността от продукта или някаква грешка техните изследвания са заличени, а те анатемосани от медицинската и научна инквизиция и обявени за луди.
Никодим
Цитат(Thursday Next @ 30/01/2024, 19:29) <{POST_SNAPBACK}>
Така е. Затова толкова много се кълняха в Мангъров като им обясняваше, че то това е едно нищо и никакво грипче.

Страшното е че не искате да видите истината и дори когато ви убиват си представяте че ви спасяват и помагат.
Thursday Next
Цитат(Никодим @ 06/02/2024, 03:22) <{POST_SNAPBACK}>
Страшното е че не искате да видите истината и дори когато ви убиват си представяте че ви спасяват и помагат.

Страшното е, че ти не си в състояние да осмислиш какви колосални глупости и лъжи пръскаш, дълбоко убеден, че те са истината. И тоя евтин драматизъм като от босфорска сапунка - убиват ви, а вие си мислите, че ви спасяват. Направо си представям некое Ферхунде как скубе коси и се бие отчаяно в гърдите.

Всъщност не, не е страшно, смешно е. Смешно е, че с това голямо нищо, което го можеш като критично мислене, елементарна научна грамотност и способност да се аргументирш, така стръвно се пънеш да поучаваш други и да им сочиш правия път.
Никодим
Цитат(Thursday Next @ 06/02/2024, 20:13) <{POST_SNAPBACK}>
Страшното е, че ти не си в състояние да осмислиш какви колосални глупости и лъжи пръскаш, дълбоко убеден, че те са истината. И тоя евтин драматизъм като от босфорска сапунка - убиват ви, а вие си мислите, че ви спасяват. Направо си представям некое Ферхунде как скубе коси и се бие отчаяно в гърдите.

Всъщност не, не е страшно, смешно е. Смешно е, че с това голямо нищо, което го можеш като критично мислене, елементарна научна грамотност и способност да се аргументирш, така стръвно се пънеш да поучаваш други и да им сочиш правия път.

Ми аз ви дадох научни статии от правителствен сайт и вие казахте че съм прост да ги разбера.

В момента много се търси медицинската информация на хората.
"Ваксината" си беше експерименталка.
Видяхме непосредствените странични ефекти сега ще се следят дългосрочните за да бъдат изучени.
Shade
Цитат(Никодим @ 06/02/2024, 17:08) <{POST_SNAPBACK}>
Ми аз ви дадох научни статии от правителствен сайт и вие казахте че съм прост да ги разбера.
В момента много се търси медицинската информация на хората.
"Ваксината" си беше експерименталка.
Видяхме непосредствените странични ефекти сега ще се следят дългосрочните за да бъдат изучени.

Забавен си, попе. Искаш ли да ти дам статистиките от правителствен сайт на САЩ за "страничните ефекти" на ковид ваксините? В сравнение с която и да е друга страна, САЩ е с процентно най-голям брой умрели, асоциирани с ковид. Почти 1 200 000 мъртавци. Главната причина за това е наличието на огромен брой вярващи тъпоъгълни консервативни (ултрадесни) селяндури. Вярващи на Доналд Тръмп.
Тези "странични ефекти" на ваксините започнаха да се проявяват още по време на епидемията. Неваксинирани представители на култа на Тръмп се редяха на опашки в болниците с надеждата да успеят да се доредят до ICU.
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 07/02/2024, 04:12) <{POST_SNAPBACK}>
Тези "странични ефекти" на ваксините започнаха да се проявяват още по време на епидемията. Неваксинирани представители на култа на Тръмп се редяха на опашки в болниците с надеждата да успеят да се доредят до ICU.

laughing.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.