Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: В България – 235 евро, в Люксембург – 1999 евро
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Cury
Спомням си, но е мечта някаква, дето не може да стане.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 07/06/2017, 14:52) <{POST_SNAPBACK}>
""Готов съм да предложа схема от икономически мерки и социално-икономическо партньорство, посредством които не по-късно от 800 дни прочутото българско трудолюбие и предприемчивост ще променят живота ви.""

Какъв заблуден наивник е бил, а!
И аз бях, но много бързо прогледнах. laugh.gif

Няма лошо да гледаш на "величеството" като на безпогрешен Бог и да си готов с благоговение да целуваш прахта пред краката му.
Лошо е, обаче, да намекваш, че сънародниците ти са лентяи и глупаци, само защото не споделят верноподаническото ти преклонение пред твоя Бог.
Бай Ганьо
А какви са сънародниците ми?
Работливи, умни, инициативни, но все някoй им пречи. laugh.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 08/06/2017, 09:22) <{POST_SNAPBACK}>
А какви са сънародниците ми?
Работливи, умни, инициативни, но все някoй им пречи. laugh.gif

Както навсякъде по света, измежду сънародниците ти се срещат работливи и мързеливи, умни и не толкова, инициативни и пасивни. Има и такива, на които все някoй им пречи. Срещат се и фанатично хипнотизирани в някоя фикция: Бог, Цар, Партия...

За D-rA: локално време 9:36 (19:36 в България). Да видим кога ще се появи този пост.
Alexfield
На крив уй космите му пречат laughing.gif
biggeorge
Така си е. rolleyes.gif
Изводът е, че ние сме роби и това много ни харесва. dry.gif
Горския
За непредубедените, не за онези, чиято вяра е бронирана здраво в гърдите!

За онези, които искат да разберат, как и защо действа някой, който има зад гърба си векове най-виша европейска аристокрация. Някой който е обучен в западно-европейската демокрация и не в балканско-ориенталската, препоръчвам да прочетете (за вътрешната политика главите 12-14) автобиографичната книга на НЦВ Цар Симеон II
И за въпроса на Макарена (тази тема) това има огромно значение!
Горския
Цитат(Shade @ 07/06/2017, 21:55) <{POST_SNAPBACK}>
В стария форум неколкократно те бях молил да представиш обективни доказтелства за твърденията си, но ти се измъкна.

Няма как да цитирам цяла една книга - всичко е там. Който разврал, разбрал!
Който има първични, опростителни предубеждения, за него не мога нищо!
Тиара
Цитат(Shade @ 08/06/2017, 16:17) <{POST_SNAPBACK}>
Няма лошо да гледаш на "величеството" като на безпогрешен Бог и да си готов с благоговение да целуваш прахта пред краката му.
Лошо е, обаче, да намекваш, че сънародниците ти са лентяи и глупаци, само защото не споделят верноподаническото ти преклонение пред твоя Бог.

thumbup.gif
Persian
Цитат(biggeorge @ 06/06/2017, 02:33) <{POST_SNAPBACK}>
Производителността в България е 3 пъти по-ниска от тази в Западна Европа, но заплатите са 10 пъти по-ниски от там. dry.gif
Когато работодателите в България изравнят заплащане с производителност, тогава ще имаме висок стандарт на живот.
След като производителността е 3 пъти по-ниска от тази в Западна Европа, то и заплатите трябва да са 3 пъти по-ниски от там.
И готово! sun.gif

Ако производителността е три пъти по ниска от Западна Европа, означава, че ние сме по-добре от всяка една държава в света, което и означава, че нашите заплати трябва да са най-големи laughing.gif

Когато работодателите в България изравнят заплащане с производителност, тогава работодателите няма да имат далавера да са работодатели laughing.gif

Колко идва надницата в една държава от западна Европа rolleyes.gif
Вероятно, колкото аз взимам на месец.

Да кажем, в Испания 750 евро са малко за един човек
В България, също са малко, а да не говори, че 750лв. са за ползване от няколко човека.

Цигари, храни, алкохол, и всичко останало, да кажем, че са на едни пари. Там 5 евро, и тук 5 лева.
След като ние сме три пъти по-ниски от тях, защо и всичко останало да не е три пъти по-ниско.
Обаче, там един телефон ти струва 700 евро, а при нас е 1400 лева.
Той с една заплата ще си купи пет телефона, а ти ще го изплащаш две години и повече.

Въобще не може да става база за сравнение между България и другите държави.
Всичко е различно.
ЕС не е Империя
В една Империя има много държави но един закон.
То самата държава като я погледнеш е като САЩ laughing.gif
Всяка област или окръг е сам за себе си.
Завода - Симид е срещу мен, а хляба е левче. Не помня в кой град, някъде си го гледах за стотинки.
Как става тая работа, знам ли
Shade
Цитат(Горския @ 08/06/2017, 14:06) <{POST_SNAPBACK}>
Няма как да цитирам цяла една книга - всичко е там. Който разврал, разбрал!
Който има първични, опростителни предубеждения, за него не мога нищо!

Съжалявам, Горски, уж се гордееш с прочетената аристократична биография на неговото величество, а не си прихванал нищо от аристократизма му.
Добре известно е коя категория хора е склонна да приема свещени писания на вяра без желание за синхронизиране с поне един независим източник.
Друга склонност на същата категория е да хвърля с лекота необосновани критични коментари за първични опростителни предубеждения.
Когато човек има какво да каже по даден въпрос, го казва кратко, ясно и по същество. В противен случай се измъква цитатджийски.
Питето
Можеш, можеш. "Вервайте ми" е най-краткото резюме на всяка автобиография, та ако ще да е няколко тома. Дори засичането на написаното с някои общоизвестни факти пак не е гаранция за истинността на всичко написано. В математиката му казват "интерполация на оператори", а в разговорния език е известно като "системата на Нагласьов". Та Shade е напълно прав, като не приема автобиографията на коя да е личност за чиста монета, заради огромния конфликт на интереси и възможност за лесно "пречупване на миналото през собствената гледна точка". animatedwink.gif
Питето
Има читави, ама нали се сещаш за българския казан в ада. Там е проблема, кво правим с тях, а не че са дефицитни.
zainteresovan
Аз пък все съм си задавал въпроса, а и не само аз де, защо в държавите, когато се приеме еврото, цените ги правят както са си били в цифрово изражение, само, че в евро. Явно от лакомия, защото чисто икономически, както и математически, нещата са си същите. Например, сега заплатата ти е 1000 лв., /500 евро/, а хлябът 1 лв. /50 евроцента/. Говоря приблизително, не някой да тръгне да ми казва, че еврото било 1.967.....и тъй нататък примерно. Т.е. за да е на печалба, хлебопроизводителят и търговецът който ти го продава накрая ти иска цена 1 лв. /50 евроцента/, като се сметне да кажем, че за прозведения хляб са отишли 60-80 стотинки разходи или във валута - 30-40 евроцента. Давам го само като пример. В един момент БГ приема еврото, заплатата която ти е била 1000 лв. става 500 евро, но хляба не става 50 евроцента, а 1 евро. ЗАЩО, с какъв аргумент ако не лакомия. Ако досега за суровина е пазарувано във валута и разходите както казах са ти били 30-40 евроцента, но си го продавал после на 50 евроцента, при приемане на еврото пак разходите ще са ти толкова - 30-40 евроцента. Ама защо не го пуснеш на 50 евроцента, а на 1 евро.
Не знам с какви механизми, но подобно нещо трябва да се спре и цените да се закрепят в евро, но съотносими към лева както е в момента.

Другата идиотщина. Горивата да кажем стават от 1.90 на 2.60 лв. и редица неща поскъпват с този аргумент. После обаче като паднат отново на 1.90 цените не падат. Ако отново горивото тръгне нагоре, дори да не стигне 2.60 пак вдигат цените със същия аргумент. Но нали вече на това основание са вдигнати един път, разходите не скачат още по-нагоре.
Ебати държавата: ЗАКРИВАЙ!
Горския
Цитат(Shade @ 09/06/2017, 03:58) <{POST_SNAPBACK}>
Съжалявам, Горски, уж се гордееш с прочетената аристократична биография на неговото величество, а не си прихванал нищо от аристократизма му.
Добре известно е коя категория хора е склонна да приема свещени писания на вяра без желание за синхронизиране с поне един независим източник.
Друга склонност на същата категория е да хвърля с лекота необосновани критични коментари за първични опростителни предубеждения.
Когато човек има какво да каже по даден въпрос, го казва кратко, ясно и по същество. В противен случай се измъква цитатджийски.

`"... Все още се питам откъде идваше тази злоба. Дори с времето някои не можаха да надживеят тази явна антипатия.
Никога не съм нападал когото и да било, не съм отговарял грубо на въпроси, които явно бяха целенасочени. На някои вероятно би им харесало да отговарям в същия тон, със същата липса на аргументи, но аз винаги се въздържах от подобна реакция. Hавярно фактът, че бях различен от тях ги дразнеше. За мен е немислимо да отправям обиди. И никога не съм го правил ..." (НЦВ Симеон II)

Аз също!

PS : Това клонче е точно по темата : Защо не сме като Люксембург
Alexfield
Казваш, да ликвидираме пазарната икономика, която оставя цените да се определят от търсенето и предлагането и да преминем към планова икономика, където цените се фиксират от държавата?
Вие младите може да не знаете до какво води това, но ето няколко примера:
1. Банани само около Коледа и Нова година
2. За кола се чака над 10 години
3. Никакви домати и краставици през зимата.
4. В мебелните магазини има само 2 вида холна гарнитура и се чака повече от година.
5. Заводи работят на загуба и се дотират от държавата, за да поддържат изкуствено ниската цена.
6. Качеството на стоката е без значение, защото цената е фиксирана и няма алтернативи.
...
Списъкът е безкраен.
zainteresovan
Алекс, ние младите laugh.gif не сме твърдяли цените да се регулират от държавата, такова нещо не съм написал. Говоря за механизми......има такива, вярвай ми.
И за каква регулация според търсене и предлагане, когато всички търговци на една и съща необходима стока сложат една и съща минимална цена, която ще е двойна. Ти няма да имаш избор и никой няма да ти сваля надолу, за да направи оборот. Та то в Германия в началото ги е имало тези драми, в Гърция и т.н. Ти за БГ говориш.
Shade
Цитат(Горския @ 09/06/2017, 05:53) <{POST_SNAPBACK}>
`"... Все още се питам откъде идваше тази злоба. Дори с времето някои не можаха да надживеят тази явна антипатия.
Никога не съм нападал когото и да било, не съм отговарял грубо на въпроси, които явно бяха целенасочени. На някои вероятно би им харесало да отговарям в същия тон, със същата липса на аргументи, но аз винаги се въздържах от подобна реакция. Hавярно фактът, че бях различен от тях ги дразнеше. За мен е немислимо да отправям обиди. И никога не съм го правил ..." (НЦВ Симеон II)

Аз също!

Да, това клонче е именно по темата.
По-горе бяхме просветени, че Люксемург процъфтявал икономически не по друга причина, а "защото си имали Принц".
С други думи царчето е работещата парадигма за въздигане на България, понеже на фона на гръмките икономически обещания аристократизмът се явявал голяма съзидателна сила, обаче глупавите и злобни българи му пречели.
Та и ти също, никак не нападаш, само отваряш очите на онези, чието виждане е различно от твоето : "Който има първични, опростителни предубеждения, за него не мога нищо!"
Жив и здрав да си!
Alexfield
Да, имало ги е, но както каза ти - временно.
Не може да има пазарна икономика и цените да вдигнат двойно и да се задържат.
Също така хората ще се запасят с хранителни продукти поне за месец преди въвеждането на еврото и като дойдат големите цени от самосебе си никой няма да купува.
Не казвам, че няма да има сътресение, но няма да е нищо кой знае какво. Ще мине: Всяко чудо за 3 дни.
Cury
А има го и този момент, че ние на практика сме въвели еврото, само банкнотите са други и на тях пише лев. Никоя от държавите, в които имаше скок на цените, не е била в борд. Ще има преходен период, когато цените ще са и в двете валути и ще се плаща и с двете валути и няма да има скокове.
Питето
Културни особености. В гръцко хитрите гърци се цакаха помежду си и разбутаха цените в магазините, а в Литва мина без "ценови шок". У немско, пък обсъждаха дали едновременно с еврото да си намалят заплатите... У на, у нас докато ни плашат с ценови шок и някаква патриотична мъгла (като примерно" "Под игото" отпада от учебниците, а баташко клане не е имало" или "вековен враг пред оградата"), ще ни отвържат от борда, и после ще ни нахендрят от към преоценката на отвързания лев към еврото. Точно в стил "кредитен милионер" — знаеш какво ще стане, и предварително заемаш печеливши парични позиции (и много заеми). А може просто да плашат народа с двойни цени, и когато хората почнат да трупат запаси и недвижимости, да се възползват от балоните. Да, черноглед съм, обаче у нас е имало преоценка на лева 100към1, едновременно с преоценка на цените 25:1, а "дето е текло, пак ще тече", особено ако бригадата-политици са пак българи от същото котило.
Онуфри
Цитат(zainteresovan @ 09/06/2017, 12:25) <{POST_SNAPBACK}>
... ......
В един момент БГ приема еврото, заплатата която ти е била 1000 лв. става 500 евро,
но хляба не става 50 евроцента, а 1 евро.

Това кога стана? Наскоро ли? Щото последните дни бях на една хижа и може да съм пропуснал!
.... Ама защо не го пуснеш на 50 евроцента, а на 1 евро.

Щото са чорбаджии кръвопийци! Справка - Жан Виденов. Кой да го помни?

... цените да се закрепят в евро, ....

Това какво би трябвало да означава?

.......Ебати държавата: ЗАКРИВАЙ!

Не си казал, не съм я закрил!
п.п. Една биричка поне няма ли да почерпиш?

Горския
Цитат(Shade @ 09/06/2017, 16:14) <{POST_SNAPBACK}>
Да, това клонче е именно по темата.
По-горе бяхме просветени, че Люксемург процъфтявал икономически не по друга причина, а "защото си имали Принц".
С други думи царчето е работещата парадигма за въздигане на България, понеже на фона на гръмките икономически обещания аристократизмът се явявал голяма съзидателна сила, Обаче глупавите и злобни българи му пречели.
Та и ти също, никак не нападаш, само отваряш очите на онези, чието виждане е различно от твоето : "Който има първични, опростителни предубеждения, за него не мога нищо!"
Жив и здрав да си!

laughing.gif hat.gif
Онуфри
Цитат(Питето @ 09/06/2017, 18:20) <{POST_SNAPBACK}>
... Да, черноглед съм, обаче у нас е имало преоценка на лева 100към1, едновременно с преоценка на цените 25:1,.

Кога беше това?

п.п. Последните 50 лета не си спомням таквоз нещо.
Ама пък може и деменция нещо. animatedwink.gif
Горския
Цитат(Питето @ 09/06/2017, 07:08) <{POST_SNAPBACK}>
Та Shade е напълно прав, като не приема автобиографията на коя да е личност за чиста монета, заради огромния конфликт на интереси и възможност за лесно "пречупване на миналото през собствената гледна точка". animatedwink.gif

Никой не иска нищо да се приема за "чиста монета"!
Само да се изслуша и противната страна, което се нарича "Право на отговор"! huh.gif

А след това всеки си преценява!
Макарена
Цитат(Горския @ 08/06/2017, 23:46) <{POST_SNAPBACK}>
И за въпроса на Макарена (тази тема) това има огромно значение!

Нямам спомен да съм питал нещо. Аз всичко си знам.
Shade
Цитат(Горския @ 10/06/2017, 02:17) <{POST_SNAPBACK}>
Само да се изслуша и противната страна, което се нарича "Право на отговор"! huh.gif

Горски, защо изобщо я продължаваш тази дискусия, след като не може да не виждаш, че сам си противоречиш на всяка крачка?
Няма лошо да благоговееш пред аристокрацията, щом те влече. Но да благовестяваш с почти религиозен плам цял един народ, който имаше възможност в продължение на 4 години да оценява непосредствено приказките и делата на Симеон, при това обявявайки несъгласните с теб за глупаци с "първични, опростителни предубеждения", и лъжци в "стил Гьобелс", е много обидно.

Добре, право на отговор. Симеон споделя, че се е сблъсквал с антипатия и злоба по време на мандата си като министър-председател. Да, сигурно е точно така. Всеки, който е бил на отговорен пост, се е сблъсквал с по-мека или по-груба форма на неодобрение. Хора всякакви.
Това, че не отговарял грубо, говори добре за него, но отникъде не следва, че то се дължи именно на аристократичния му произход. Защото и ти заявяваш "Аз също!" без да си декларирал аристократичен произход.

Наистина ли смяташ, че твоят прочит и тълкуване на автобиографията на Симеон е единственият възможен, и всеки прочел я неизбежно стига точно до твоите заключения?
Mukaveev
Цитат(Горския @ 09/06/2017, 15:53) <{POST_SNAPBACK}>

Аз също!

АЗ съм от онези които не му ,, повервах ,,......тоя дойде и всички му ,, поверваха,,...целуваха му ръце , крака , кълнеха се в него, но човека се оказа калпав. Първо искаше да оправи България , после не искаше нищо.......не я оправи , а и започна да я съди за да прибере къде какво има. Синът му принцове, принцеси извъртяха БТК-то с исландеца , докараха едни англичани на митниците , тогава Ревизоро се оплаква , че уволнява едни , а принца звъни на дедо , дедо на него , да ги връща.....аз лично познавам едни където нарезаха маса царска гора и я пратиха за Гърция........гнус ме е да говоря за този тип . Като затворя очи и виждам едни стари хора които го целуваха от глава до пети и го боготворяха - той бе месията.......после се оказа , че бил подведен от работливостта на българския народ и не му се получиха дните .
Тоя трябва да го обесят........ама правова държава разбираш ли. Измекяр.
А и къде в света има коалиция между цар, комунист и турчин........после решил да се откаже от изборите ........не е решил да се откаже , народа го видя накрая колко е стока и го изрита по дръгливия задник.....каквото беше беше, царове, царчета - майната ви на всички.
Горския
Цитат(Shade @ 10/06/2017, 16:28) <{POST_SNAPBACK}>
Наистина ли смяташ, че твоят прочит и тълкуване на автобиографията на Симеон е единственият възможен, и всеки прочел я неизбежно стига точно до твоите заключения?

А сега, прочети пак цитата от моя постинг, който си дал в началото на твоя - Остави тази тактика да преиначаваш думите ми и да ми приписваш неща, които не съм казал : Hе обвинявам по никакъв начин "цял един народ", а само се възмущавам от безотговорното разпространяване на безсрамни лъжи!

Освен това, какъв завършен простак може да бъде един депутат, който си позволява в Народното Събрание да се провикне : "Вие не сте Ваше Bеличество! Вие сте Ваше Нищожество!"

Но, тук излизаме напълно от темата и си прав : спирам тази дискусия

hat.gif
Горския
Цитат(Макарена @ 10/06/2017, 15:58) <{POST_SNAPBACK}>
Нямам спомен да съм питал нещо. Аз всичко си знам.

Грешка - Мukaveev huh.gif
Онуфри
Цитат(Mukaveev @ 10/06/2017, 20:08) <{POST_SNAPBACK}>
..... Измекяр.
А и къде в света има коалиция между цар, комунист и турчин..............

Питай байганю и горските.
Нали тяхната гора сече!

animatedwink.gif
Онуфри
Цитат(Горския @ 10/06/2017, 21:29) <{POST_SNAPBACK}>
.....
Освен това, какъв завършен простак може да бъде един депутат, който си позволява в Народното Събрание да се провикне : "Вие не сте Ваше Bеличество! Вие сте Ваше Нищожество!"

....

Може и да е простак, но пък му прави чест, че е казал истината!

animatedwink.gif
Тарабас
Дядо ми навремето като го питах нещо защо е така, все казваше, така е и в съветския съюз. В началото не подозирах, че на света има такова нещо като ирония, по-късне се светнах кво е искал да каже стария...

Така е и в съветския съюз, затова са ви и такива заплатите. Като си умирате за мурзилките, ще им имате и живота и заплатите.

Е на снощи във Варна е пела ена световно известна в целия съвецки съюз банда. Напълно безплатно за българските почитатели. За ко са ви пари?

Горския
Цитат(Онуфри @ 10/06/2017, 20:50) <{POST_SNAPBACK}>
Може и да е простак, но пък му прави чест, че е казал истината!

animatedwink.gif

Дааа, някой беше казал, че всеки избирател си заслужава депутата или беше обратното?!

Същото, като с ... честта
sad.gif
Онуфри
Цитат(Горския @ 10/06/2017, 22:05) <{POST_SNAPBACK}>
Дааа, някой беше казал, че всеки избирател си заслужава депутата или беше обратното?!

Той, същият този избирател и на царчето СБФ ръка целува!

laughing.gif

Горския
Цитат(Онуфри @ 10/06/2017, 21:11) <{POST_SNAPBACK}>
Той, същият този избирател и на царчето СБФ ръка целува!

laughing.gif

Не искам да развалям хубавия нов форум с калификация на изрази като "царчето", "Величеството" и други no.gif
Онуфри
Цитат(Горския @ 10/06/2017, 22:19) <{POST_SNAPBACK}>
Не искам да развалям хубавия нов форум с калификация на изрази като "царчето", "Величеството" и други no.gif

И аз не исках да величая това недоразумение с израз като "царчето", но се изтървах!

prashchai grigorii.gif
wal
Цитат
Е на снощи във Варна е пела ена световно известна в целия съвецки съюз банда. Напълно безплатно за българските почитатели. За ко са ви пари?

И що напълно безплатно?!Едва ли някой ще отиде да гледа любимата група на Путин срещу заплащане.Пък и руските летовници сигурно са напъплили Черноморието ни вече и ще могат да си гледат любимците безплатно.
unguriano
Цитат(Горския @ 10/06/2017, 22:19) <{POST_SNAPBACK}>

Зависи. Баща ми цял живот така си му вика. rolleyes.gif
Кат е бил малък са си играли с него веднъж в седмицата........ходели са при "царчето". biggrin.gif
Shade
Цитат(Горския @ 10/06/2017, 11:29) <{POST_SNAPBACK}>
А сега, прочети пак цитата от моя постинг, който си дал в началото на твоя - Остави тази тактика да преиначаваш думите ми и да ми приписваш неща, които не съм казал : Hе обвинявам по никакъв начин "цял един народ", а само се възмущавам от безотговорното разпространяване на безсрамни лъжи!

Поясняваш, че класификацията "Който има първични, опростителни предубеждения, за него не мога нищо!" се отнася само за мен?
Това е добре. Не възразявам да съм първичен и опростителен. Несъмнено съм такъв, понеже откак се помня съм напълно неподатлив на масовата хипноза с внушени авторитети към добре дирижирани институции като Партия, Религия, Монархия.
Но ти очевидно си забравил как в предишния форум при подобна дискусия беше обявил, че антицаризмът на българите се дължал на увреден мозък вследствие на 45 години комунизъм. С други думи неувредеността се изразява в безусловно преклонение пред монарха-аристократ, независимо от това какви ги говори и върши.
Е, нека бъде така!

И да, депутатът, който се е провикнал "Вие сте нищожество!", несъмнено е завършен простак, но това ни най-малко не променя обективните факти около дискутирания казус.
Тиара
Цитат(Горския @ 10/06/2017, 12:17) <{POST_SNAPBACK}>

Горски, ти написа за принца, аз написах за комарджията. Не помня да съм ти задавала въпроси, за да ми отговаряш на тях. И да, Шейд е прав - твоята гледна точка по отношение на отрочето Сакскобургово, наречено Симеон Борисов, е най-правилната, но според теб. Защо само ти трябва да имаш право на мнение и то да бъде меродавно? Нима републиканците сме престъпници? А това за комарджийството и алчността на Симеончо си е светата истина. На дядо си се е метнал. laughing.gif Сериозна съм.
Горския
Цитат(Тиара @ 10/06/2017, 23:48) <{POST_SNAPBACK}>
Защо само ти трябва да имаш право на мнение и то да бъде меродавно?

Много интересно : Тук ми се нахвърлиха някои, за да отреkат моето право на мнение и за връх на тортата ме обвиняват, че аз съм отричал нечие право на мнение! 292.gif
Странно, странно! misli.gif
Тиара
Цитат(Горския @ 11/06/2017, 12:07) <{POST_SNAPBACK}>
Много интересно : Тук ми се нахвърлиха някои, за да отреkат моето право на мнение и за връх на тортата ме обвиняват, че аз съм отричал нечие право на мнение! 292.gif
Странно, странно! misli.gif

Не връх, черешката на тортата се казва.....
Пръв ти ми се нахвърли, съседе. laughing.gif Едно културно такова, но си беше нахвърляне. Принц, та принц. Е нашето е детрониран цар, не йе принц и па не можа да ни оправи, а завлече "Родината" си и с това, което не му се полага.
Горския
Цитат(Тиара @ 11/06/2017, 22:57) <{POST_SNAPBACK}>
. Е нашето е детрониран цар, не йе принц и па не можа да ни оправи, а завлече "Родината" си и с това, което не му се полага.

Е, всяка дума от горното си е брадата лъжа и - моля за извинение, но какво да правя като си е чиста лъжа и неоправдано злословие - мое мнение - обективно, на което имам право - не?!
Shade
Цитат(Горския @ 11/06/2017, 14:07) <{POST_SNAPBACK}>
Е, всяка дума от горното си е брадата лъжа и - моля за извинение, но какво да правя като си е чиста лъжа и неоправдано злословие - мое мнение - обективно, на което имам право - не?!

Не е нужно да се извиняваш, Горски, това наистина е твое обективно мнение.
Също както обективно мнение е, че тайната на икономическия просперитет на Люксембург е това, че си имат Принц. Няма да изразя несъгласие, за да не бъда обвинен в брадата лъжа и неоправдано злословие.
Горския
Цитат(Shade @ 11/06/2017, 23:32) <{POST_SNAPBACK}>
Не е нужно да се извиняваш, Горски, това наистина е твое обективно мнение.
Също както обективно мнение е, че тайната на икономическия просперитет на Люксембург е това, че си имат Принц. Няма да изразя несъгласие, за да не бъда обвинен в брадата лъжа и неоправдано злословие.

blonde.gif

Само още един въпрос като разширение на темата :

Защо Щатите са най-голямата световна сила - икономическа, а от там и военна?

Понеже на долара пише "In Got we trust" (националния девиз) ! thmbup.gif
Thursday Next
Цитат(Горския @ 06/06/2017, 22:41) <{POST_SNAPBACK}>
Не, причината е, че си, имат Принц, както и Монако, както и Лихтенщайн, както и Андора, впрочем тази последната си има два!
laughing.gif

Само ако позволиш едно-две уточнения: в момента си имат цели четирима принцове. И една принцеса. Но все пак държавен глава е баща им - херцогът. А херцог са си имали и между средата на 19-ти и началото на 20-ти век, когато е било такава жестока мизерия, че около една трета от населението на Люксембург е емигрирала в Щатите. Та извинявай, ама е смешно в 21-ви век да твърдиш, че една държава просперира само защото е монархия. Малави също е монархия, що не е цъфнала и вързала?
Горския
Цитат(Thursday Next @ 12/06/2017, 08:39) <{POST_SNAPBACK}>
Та извинявай, ама е смешно в 21-ви век да твърдиш, че една държава просперира само защото е монархия. Малави също е монархия, що не е цъфнала и вързала?

Бе Комшийке, аз това го казах почти на майтап, но се завъртяха пак старите необосновани и отдавна опровергани клеветнически обвинения срещу НЦВ Симеон II, което ме нервира, поддадох се и ето докъде пак се извъртя историята!

Няма вече, ще се въздържам - и без това файдата е нула! huh.gif

Но все пак за последно държа да уточня, че първо, европейските монархии навсякъде създават стабилност на политическия живот и второ, че най добрата форма на управление си остава конституционната монархия - лично мнение, разбира се! cool.gif

Бай Ганьо
Кой е монарха на Малауи?
Питето
Ми дядовците го направиха, щото държаха и спестяванията на хората и средствата за производство. После, техните синове успяха да направят една деноминация 1000:1, като успяха да опропастят средствата за производство и спестяванията, а съвсем скоро успяха да източат нЕколко милЯрда от останалите налични (все още държавни) бюджетни структури и банковата система. Та според мен, с такава история на развитие, няма начин да пропусне такива удобни схеми като "преоценка на лева" и заиграването с недвижимата собственост (силно надценена поради липса на свестен закон за фалит на физ.лица и изкривяванията в съдебната система) в територията. Все неща, които са им по силите, достъпа и мерака, а българите са масово набалбукани със собствени имоти (на височки цени и ипотеки) и твърдо вярват че борда е непоклатим. ОЧеизвадно, а и вината ще бъде хвърлена върху външни виновници — "европейците от съюза".
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.