Я специалистите, кажете нещо за мисиата "Артемис2" - това също ли е ... "мизе aн сцене"! Защо и на кого е нужно сега? Четримата космонавти артисти ли са?
Слушам?
Вчера приключи "циркът върху плоската Земя", както го разкриха попаджиите.
Хвърлиха космическата капсула на Артемис отвисоко в Тихия океан близо до Сан Диего. Бяха се прицелили
тази зона между островите Каталина, Сан Клементе и там, където съм аз, във върха на почти равнобедрен триъгълник. Спазиха разписанието. Капсулата
пльосна точно в 17:07 часа в средата на триъгълника, на около 100 км от мен.
Имам бинокъл и телескоп и се опитах да проследя капсулата. Викам си това нещо почти ми идва персонално на гости от 400 000 км, заслужава си.
Слаба разкъсана облачност, слънцето още високо над океана, но би било възможно да проследя капсулата, ако успея да я хвана в кадър. Особено с трите оранжево-бели парашута, всеки от които с площта на футболно игрище.
Зрителният ъгъл на телескопа е много тесен, обаче към него е прикачен по-малък телескоп "търсач" с по-широк зрителен ъгъл. Най-широк е зрителният ъгъл на бинокъла. Но не успях. С този телескоп съм виждал ясно Сатурн с пръстените му.
Имаше приказка, че може да се чуе гръм, когато при забавянето на скоростта капсулата пресече звуквата бариера. Нищо такова не чух. Дали статистите на кораба-посрещач са го чули - нямам представа.
Сега остава организаторите на цирка, за които плоскоземците знаят със сигурност, че печелят трилиони долари с успешното убеждване на обществеността, че Земята е сферична и не съществува твърд небесен купол, на който са окачени светилата, да си приберат печалбата и да си купят сладолед с тази печалба.
Кой точно се изръсва да ги плаща тези трилиони, само защото е повярвал в нещо, това го знаят вярващите и никой друг.