Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Борите ли се със страховете си?
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2
Cayen
Съгласявам се, че не винаги съществува реална опасност ако ни изглежда страшно.Но да не забравяме все пак, че страхът има биологична същност. Дали пъктогава има смисъл да го преборваме или е по-рационално да се съобразим със сигналите му?
Cayen

Сравнявам експозето ти с този пост и ми се струва,че смесваш страховте си с чувството си за отговорност.Повтарям че само ми се струва тоест предполагам. Да?
Alexfield
След като имаш страх от пещери, ще е много по-опасно да влезеш да спасяваш нечий друг живот в пещера. Така увеличаваш риска за живота и за двама ви.

П.П. Пещерняк съм. Излизал съм от пещера с носилка - тренировъчно. В пещерата имаше вода. На места дълбочината беше над 2 метра.
Питето
Правилно, страховете са попречили да се придобият необходимите умения за крайна ситуация. Именно заради това подобни страхове трЕбе да се борят предварително (тренировката за изнасяне на пострадал от пещера), та после да нЕма адреналинови сакатлъци. Същото е на морето с "мъртвото вълнение" — нЕма подготовка, и после заради един карък, вземат че се удавят още двама-трима дето адреналига ги е престрашил да влязат да помагат. Да, знам че не всеки може да се справи с всичко, ама ако от страх не си се подготвил, не се меси в крайни моменти, щото... не помагаш, а щом не си от към решението на проблема, значи си от към самия проблем.
wonda_
Опитах се да обясня кое е страх и кое е нежелание да се прави (от предпазливост, от липса на интерес) нещо. На чувството ми за отговорност нищо му няма, съвсем наред си е. animatedwink.gif
Persian
Цитат(Alexfield @ 05/10/2017, 10:43) <{POST_SNAPBACK}>
Но какво ще стане, ако

Ако му шибнеш една черна боя и не виждаш кво има под краката ти smile.gif
Тогава е друго smile.gif

На автогарата са сложили такива стъклени работи.
Първият път ги гледам и си викам - Тия не можаха ли да турят по една ламарина, ми са турили тия стъкла smile.gif
Маани другото, ами са ги и матирали та да не можеш да зяпаш ония с полите smile.gif
Нямам им доверие. Друго си е метална конструкция smile.gif
Tsugumi
Не, не се боря. Приела съм ги мъдро и съжителствам доста добре с тях.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.