Mukaveev
22/09/2017, 20:30
"През цялото си членство Обединеното кралство никога не се е чувствало у дома си в Европейския съюз", каза Мей.

По думите ѝ британците никога не са възприемали ЕС като неразделна част от историята си, каквато е той за други народи в Европа.Тя смята, че ако двете страни не успеят да постигнат сделка, това ще нанесе "тежък удар" върху бъдещето на Европа и по тази причина призова лидерите на ЕС да подходят с повече креативност и амбиция в преговорите. Гледах лицето и доста време, какво ни казва то ? Глеам я и си мисля ,, - Какъв човек е този сух щтрудел - Тереза Мей ,, ??
И друго се замислих колко ще е голям ,, тежкия удар ,, който ще си нанеса , ако случайно не призная, че на Тереза Мей магарето е по- мъжко от моето ??
Сигурен съм , че Тереза едва ли си и помисля за мен , аз си мисля за нея , обаче ми е през.......и тя и ,, тежкия и удар ,,. Това аз...
Вие какво ще кажете за това лице Тереза и нейния ,, тежък удар ,, ?
Тарабас
22/09/2017, 21:30
Аз си мисля, че англичаните направиха грешка. Но пък хората така искат, имат право.
Замечтани са по онези времена, когато завземаха колонии. След този ход колониите ще ги завземат. Изборът си е техен, с мнозинство го направиха.
Иначе си мисля, човек не мое си избере главата. Кват му се падне, такава си я носи цел живот. Вярно е, Тереза не е първа хубост, ама жената кво е виновна, и щъркелите са хора

На мен като жена не ми харесва. Дръглеста, два метра крака тънки като овчи черва. И както казваше на Матко Дестанов баща му /Черна Котка Бял Котарак/, има два реда зъби. Един натака и един натака и е елегантна кат вампир...
Mukaveev
22/09/2017, 21:42
Аз си мисля, че англичаните направиха грешка. Но пък хората така искат, имат право.
Замечтани са по онези времена, когато завземаха колонии. След този ход колониите ще ги завземат. Изборът си е техен, с мнозинство го направиха.
Иначе си мисля, човек не мое си избере главата. Кват му се падне, такава си я носи цел живот. Вярно е, Тереза не е първа хубост, ама жената кво е виновна, и щъркелите са хора

На мен като жена не ми харесва. Дръглеста, два метра крака тънки като овчи черва. И както казваше на Матко Дестанов баща му /Черна Котка Бял Котарак/, има два реда зъби. Един натака и един натака и е елегантна кат вампир...
Ешунес , тедикел......( слушай и гледай )......тоя е голям циганин - има 2 реда зъби едни истински и едни златни....
Голям филм
,,елегантна кат вампир.....точно. Това се не бях замислил......

Тарабас
22/09/2017, 22:00
Ешунес , тедикел..
Големи! Класика! Няма такива хора! Седи в хола с панталона и потника в легена, а сина му му налива вода от чайника на главата и го къпе
Бай Ганьо
22/09/2017, 22:11
Евалла им правя на англичаните.
От къде на къде ще хрантутят бивши комунистически търтеи.
Ае да го духат.
Sorry, то бивши няма.
Бай Иван
23/09/2017, 06:51
Избор на ценности.Англичаните са богати и решиха че спадането на приходите,е по-малко опасно от възможността да вземат самостоятелни решения.Дори и лошите решения се понасят по-леко когато са взети от теб.И дребните грешки изглеждат съдбоносни когато ти ги налага друг.Мисля че взеха по-доброто решение.
Те, англичаните, никога не са се считали и баш за част от Европа, ти за ЕС питаш. Винаги са се кефили на това да са остров и леко отделно. Ама и винаги са искали да търгиват с целия свят. Сега, като излязат от ЕС предстои да видим за добро или за лошо е било. Общо взето няма да се върне това, дето е било някога. Нещо друго ще е, а дали хубаво или лошо, ще видим.
Thursday Next
23/09/2017, 10:28
Ако вземеш да прочетеш какво казват британците из Туитър по повод речта на Мей ... При марж от около 1,26 милиона между "да" и "не" и около 13 милиона негласували, знаеш ли как им се иска да преиграят референдума. Но Мей е като леминг, макар че тя самата също гласува за оставане.
Колкото до тежкия удар, кво да ти кажа ... Оказа се, че те няма да си спестяват по 350 милиона на седмица, както обещаваше Фарадж. Фермерите ще спрат да получават плащания по линия на ОСП, разни други такива работи ще се случат или ще спрат да се случват, дето оня палячо изобщо не ги спомена.
Та много ясно, че няма да мине без сътресения, но за ЕС те няма да са такива, с каквито плаши Мей. Но нищо, де, нека опита.
Mukaveev
23/09/2017, 19:53
Избор на ценности.Англичаните са богати и решиха че спадането на приходите,е по-малко опасно от възможността да вземат самостоятелни решения.Дори и лошите решения се понасят по-леко когато са взети от теб.И дребните грешки изглеждат съдбоносни когато ти ги налага друг.Мисля че взеха по-доброто решение.
Много добро решение.......
,, тя предложи двугодишен преходен период,,.......понеже зар за развод.
Нещо не бързат да се развеждат. Те първа ще лъсне голямата измама - благоденствието от Брексит-а.
Mukaveev
23/09/2017, 19:53
Евалла им правя на англичаните.
От къде на къде ще хрантутят бивши комунистически търтеи.
Ае да го духат.
Sorry, то бивши няма.

Бъркаш ги ......тия са островни комунисти.
Mukaveev
23/09/2017, 19:56
Винаги са били на кестерме. Всички на право, те надясно. Арогантна , нагла и надменна политика. Остават минути до края на мача. Резултата е ясен. Европа ще излезе победител.
Mukaveev
23/09/2017, 20:00
Имаше изследване за статии-те посветени на Брексит. В европейската преса по средно 4 статии .......3-4-5 страница.
В английските медии по 26 в първите страници.
Толкова до това кой колко го вълнува Брексита и от там за ,, тежкия ,, удар,,...
Бай Ганьо
23/09/2017, 20:25
Това е велика нация.
Неуместно е дори да ги коментираме.
Mukaveev
23/09/2017, 20:34
Това е велика нация.
Честно казано , преди тях слагам няколко малки и велики нации ( според мен ).....но щом казваш..
А има още една велика поднебесна нация , но ........тя вече е голяма....
Thursday Next
23/09/2017, 21:10
Това е велика нация.
И аз така мислех, Ганев. Докато не ми се изЯсни какво са направили с тая нация частната телевизия и жълтата преса през последните 30 години. Не говорим за отделни изявени представители. Говорим за масата.
Грешка. Английските медии продават (си изкарват заплатите, хонорарите и печалбата) на англичаните в Англия и е нормално да наблягат върху темата, докато при европейската преса коренно наопаки.
Не разбирам англичаните.
Излизат от съюз защото не харесват нещо в правилата, а в същото време са хора, които налагат ограничителни правила в обществото си. По тази улица се върви така,... в това кафене се влиза само ако си облечен така... Такива едни дребни несвободи, които изнервят човек идващ от общества премахнали привилегиите, но англичаните са горди с това.
Thursday Next
23/09/2017, 23:17
Откак има интернет, медиите продават по цял свят. Става все по-трудно да си позволяват регионално ограничена гледна точка.
Thursday Next
23/09/2017, 23:20
Правилник за движение и дрес код в някои заведения има навсякъде по света, това е смешно.
Но англичаните обясняват, че не им харесват правила, за които самите те са гласували чрез своите представители в ЕП. Никой не си е направил труда да им обясни, че ако Обединеното кралство наложи вето на някое решение, то няма как да бъде прието. Така че строго погледнато, те са изразявали съгласието си с всички въведени правила.
Щом казваш...
Правилник за движение и дрес код в някои заведения има навсякъде по света, това е смешно.
Правилник за движение е едно, съвсем друго е да ти е забранено да тичаш по тротоара, примерно, защото улицата принадлежи на някого.
Бай Иван
24/09/2017, 14:15
Вероятно ще преживеят криза,която може да разочарова част от населението.За да не се усети брексита страната трябва да е поне с един порядък над технологичното ниво на Европа,а нещата май не са такива.Ще разчитат на помощта на Щатите,но това ще ги тласне към друг вид несамостоятелност.Въпрос на проба-грешка.Ако обаче успеят да минимизират кризата биха могли да постигнат истинска независимост.
Тя независимостта е хубаво нещо, ама не се яде. И след брекзит ако искат да търгуват с ЕС ще трябва да отговарят на ред условия - ако искат. Ако не искат ще си стоят изолирани и независими.
Бай Ганьо
24/09/2017, 16:09
Точно там е заровено кучето.
В условията.
Англичаните не искат.
ЕС е като ено време варшавския договор.
Те не знаят дали искат или не искат, защото още не могат да знаят какво ще стане. Преди референдума някои не се замисляха за последиците, а просто бяха надъхани с шовинизъм и гласуваха ЗА, други си казваха "То няма да мине, ама нека гласувам ЗА, че да се стреснат управниците", трети не гласуваха, защото не им беше до това... Много ще ми бъде интересно ако се организира повторителен референдум какво ще стане. Това вече ще бъде шоу.
Бай Ганьо
24/09/2017, 17:49
Англичаните са точни хора.
Сигурен съм, че ако има недоволство, ще променят закона за референдумите.
Например да се приема "За", ако има повече от 75%.
Но сега е 50% плюс един глас.
Това е.
Ние имахме наскоро референдум и хората казаха "Да", ама онези казаха "Не".
Ей затова никой не ни зачита и не ни вярва.
Защото... знаеш защо.
....
Но сега е 50% плюс един глас.
Това е.
Ние имахме наскоро референдум и хората казаха "Да", ама онези казаха "Не".
....
Кои хора казаха "Да" и кои хора казаха "Не", бре ганчо?
И ... 50% плюс един глас ли бяха тез дет казаха "Да"?
Бай Ганьо
24/09/2017, 18:26
Резултати от референдумТа там броиха пликове, броиха бюлетини, нямало това, нямало онова... с ена дума българска работа.
И какво искаш да ти кажа?
Аз го казах вече.
На такъв народ никой не вярва.
Боклуци!
Цитат
ЕС е като ено време варшавския договор.

На мен пък EС ми прилича на по-скоро на проекта Вавилонска кула или може би на СССР.

Не че другите два три или преди тях са прокопсали,обаче пък на този му липсва какватоидае идеологическа спойка и затова ще се срути за по-кратко време отколкото ония отпреди време. Лирично отклонение:Хората имат нужда не само от кокал за гризане и всички се питат за смисъла на живота даже да е само подсъзнателно,макар че си го знаят по рождение.По-силното за момента мачка и властва до следващата битка и така се върви напред-назад и нивгаш до върха.Но пък помага да се кефи човек на барбекюто.
unguriano
24/09/2017, 18:32
Откак има интернет, медиите продават по цял свят. Става все по-трудно да си позволяват регионално ограничена гледна точка.
Тц, тц, всичко знаеш. Дан живееш у английско?
....На такъв народ никой не вярва.
Боклуци!
Блазя ти!!!
ТИ кат нигър, ганчо не си боклук!
Блазя ти!!!
Бай Иван
25/09/2017, 12:10
Малко е трудно да се прецени.Преди 100г държавите бяха по-независими,но и бедността им е възможно да е била следствие на по-примитивни технологии,а не заради независимостта им.Тогава е имало нормални търговски отношения,/без субсидии,и квоти/,които днес са в основата на неравноправието.
Thursday Next
25/09/2017, 18:16
Тц, тц, всичко знаеш. Дан живееш у английско?

Не, бе, чета си английската преса тука на Мачу Пикчу у царевичака. И локалните новини от нея си ги изчитам даже.
Тогава е имало нормални търговски отношения,/без субсидии,и квоти/,които днес са в основата на неравноправието.
E и? Като излязат от ЕС ако щат да си махнат субсидиите, ама държавите от ЕС няма да го направят и ще стане още по-зле за англичаните. Евентуално може да сложат защитни мита, ама веднага и на тях ще им сложат. Квотите за ЕС пак ще ги има, а квоти за извън ЕС и сега нямат. Пък и то квоти има май само за селскостопански продукти, а това едва ли е най-важното перо за УК. Та не виждам какво ще спечелят.
Thursday Next
25/09/2017, 21:24
Правилник за движение е едно, съвсем друго е да ти е забранено да тичаш по тротоара, примерно, защото улицата принадлежи на някого.
Това ти се е случвало в Обединеното кралство ли?
Това ти се е случвало в Обединеното кралство ли?
Да
Nova123
26/09/2017, 16:26
[cool="#000080"]"През цялото си членство Обединеното кралство никога не се е чувствало у дома си в Европейския съюз", каза Мей.[/color]
,,,не призная, че на Тереза Мей магарето е по- мъжко от моето ?? 1Teреза и нейния ,, тежък удар ,, ?
Великобритания е по-близка до Щатите в много отношения /като подлога, като съюзник, или като съ-участник в общи начинания/ и в този смисъл, и аз мисля като тази на снимките, но....иначе, гледайки я в лицето....си мисля, че не е трудно да те снимат във всяка гримаса на лицето, особено ако си популярна личност.
Не можах да разбера обаче в какъв смисъл използваш сравнението с магарето....женско магаре? Инат?...за мъжкото магаре - знаем

Не уВира! Не му увира акъла!
Цитат
По думите ѝ британците никога не са възприемали ЕС като неразделна част от историята си, каквато е той за други народи в Европа.
Те и другите народи никога не са мислили за ЕС като ........неразделна част от историята си.ЕС е необходимост.
Голяма част от британците май искат да останат в ЕС.
Thursday Next
26/09/2017, 18:19
Да
Я пак, ама по-бавно: улицата принадлежи на някого ли? Тоест, в частен имот е?
Mukaveev
26/09/2017, 22:01
Те и другите народи никога не са мислили за ЕС като ........неразделна част от историята си.ЕС е необходимост.
Голяма част от британците май искат да останат в ЕС.
Малко над половината от британците (51%) подкрепят провеждането на втори референдум да членството на Обединеното кралство в ЕС, сочат резултати от допитване на изданието Politico и компанията Greenberg Quinlan Rosner Research.................................цък
Според мен тази група искащи ще се увеличава.
Радио Ереван
26/09/2017, 22:01
"През цялото си членство Обединеното кралство никога не се е чувствало у дома си в Европейския съюз", каза Мей.

По думите ѝ британците никога не са възприемали ЕС като неразделна част от историята си, каквато е той за други народи в Европа.Тя смята, че ако двете страни не успеят да постигнат сделка, това ще нанесе "тежък удар" върху бъдещето на Европа и по тази причина призова лидерите на ЕС да подходят с повече креативност и амбиция в преговорите. Гледах лицето и доста време, какво ни казва то ? Глеам я и си мисля ,, - Какъв човек е този сух щтрудел - Тереза Мей ,, ??
И друго се замислих колко ще е голям ,, тежкия удар ,, който ще си нанеса , ако случайно не призная, че на Тереза Мей магарето е по- мъжко от моето ??
Сигурен съм , че Тереза едва ли си и помисля за мен , аз си мисля за нея , обаче ми е през.......и тя и ,, тежкия и удар ,,. Това аз...
Вие какво ще кажете за това лице Тереза и нейния ,, тежък удар ,, ?
Тая изобщо не искам да я коментирам. Гнус ме е.
Що се чудиш? Англичаните са тъпа нация. Даже са по-глупави и от немците.
Mukaveev
26/09/2017, 22:02
Казваш тая работа с магарето не ти е ясна...........
Mukaveev
26/09/2017, 22:10
Тая изобщо не искам да я коментирам. Гнус ме е.
Що се чудиш? Англичаните са тъпа нация. Даже са по-глупави и от немците.
Не виждам ние като нация какво ще изгубим ? С какво точно ще ме уплашиш , с загуба на ......какво ? Стари филми със слаб сюжет.
$ 2 - пенсии, никаква икономика, безработица , 200 Е заплата, безнаказани политически крадци, със скапана работа, с какво ?
А да ги видя те какво имат да губят .......а те имат и да видим как ще го понесат .
Тази Мей е пълен травестит , но гледам да не го казвам ........от възпитание.
Радио Ереван
27/09/2017, 00:33
Не виждам ние като нация какво ще изгубим ? С какво точно ще ме уплашиш , с загуба на ......какво ? Стари филми със слаб сюжет.
$ 2 - пенсии, никаква икономика, безработица , 200 Е заплата, безнаказани политически крадци, със скапана работа, с какво ?
А да ги видя те какво имат да губят .......а те имат и да видим как ще го понесат .
Тази Мей е пълен травестит , но гледам да не го казвам ........от възпитание.
Какви са тези пенсии от два долара и заплати от 200 евро?
Политически крадци има навсякъде.
Всеки си избира какво да работи.
Нали ти казах, че ме е гнус от нея.
Бай Иван
27/09/2017, 14:19
Кюри,не знам дали съм го казвал ,но любимият ми девиз е "прави каквото трябва пък да става каквото ще".Бягството от пазарната икономика /чрез квоти и субсидии/,създава световна дисхармония,облагодетелстваща единствено водещите в технологично отношение държави.Съответно те командорят и света.Всяка държава която не слушка ще бъде поставена на изпитание.Но понеже мисля че субсидиите са по-голямото зло /за света/,приветствам всеки който приеме предизвикателството.
Я пак, ама по-бавно: улицата принадлежи на някого ли? Тоест, в частен имот е?
Улица със свободен достъп, но принадлежи на собственик на една от сградите върху нея.
Кюри,не знам дали съм го казвал ,но любимият ми девиз е "прави каквото трябва пък да става каквото ще".Бягството от пазарната икономика /чрез квоти и субсидии/,създава световна дисхармония,облагодетелстваща единствено водещите в технологично отношение държави.Съответно те командорят и света.Всяка държава която не слушка ще бъде поставена на изпитание.Но понеже мисля че субсидиите са по-голямото зло /за света/,приветствам всеки който приеме предизвикателството.
А аз ти казах, че субсидиите нямат нищо общо в случая. Не Англия, а Франция (примерно) си субсидира земеделието. Съответно Англия и да излезе от ЕС, това как ще спре Франция да субсидира? Никак, а ако самата Англия спре нейните производители ще станат неконкурентни и ще загинат. Пък и докато Англия е в ЕС никой не я кара да субсидира. Та какво ще спечели?
С квотите има лека връзка, но квоти има главно за селскостопански продукти, а Англия не е кой знае какъв износител, че сега като стане независима да почне да произвежда безконтролно. Ама и да почне на кого да го продава в ЕС?
Thursday Next
27/09/2017, 19:32
Улица със свободен достъп, но принадлежи на собственик на една от сградите върху нея.
Тоест, частна собственост? Ако дойде някой у вас и си качи краката на масата, вероятно ще го изхвърлиш. И ще си права - у вас важат твоите правила. Който иска да е там, се съобразява. Основен принцип, не виждам от какво се възмущаваш. Някой ти е дал достъп, но ако не се държиш както очаква, достъпът ти се отнема. Този елементарен частен случай, който ти повдигна, водена от лични огорчения от отношението на индивиди в Обединеното кралство към теб, изобщо не обяснява причините и механизма на Брекзит.
Тоест, частна собственост? Ако дойде някой у вас и си качи краката на масата, вероятно ще го изхвърлиш. И ще си права - у вас важат твоите правила. Който иска да е там, се съобразява. Основен принцип, не виждам от какво се възмущаваш. Някой ти е дал достъп, но ако не се държиш както очаква, достъпът ти се отнема. Този елементарен частен случай, който ти повдигна, водена от лични огорчения от отношението на индивиди в Обединеното кралство към теб, изобщо не обяснява причините и механизма на Брекзит.
E ти наистина ли помисли, че съм тичала по частна улица и някой ми е направил забележка! ?
Изобщо нямах за цел да обсъждам Брекзита и механизмите му, само изразих мнение или ако щеш чуденка по отношение на това, че хората не роптаят срещу класови привички и ограничения в тяхното общество, но им е непоносимо да се съобразят с правила идващи от вън.
Thursday Next
27/09/2017, 20:00
E ти наистина ли помисли, че съм тичала по частна улица и някой ми е направил забележка! ?
Изобщо нямах за цел да обсъждам Брекзита и механизмите му, само изразих мнение или ако щеш чуденка по отношение на това, че хората не роптаят срещу класови привички и ограничения в тяхното общество, но им е непоносимо да се съобразят с правила идващи от вън.
Е тогава защо ръсиш толкова много несвързани неща в тема, която ясно има за цел да обсъжда Брекзита и механизмите му?
Разбира се, че им е непоносимо да се съобразят с правила, идващи отвън. Сякаш за сефте чуваш, и сякаш никога българин не е казвал "Айде, бе, они че ми кажат на мене!" Дори когато нещото е разумно и смислено, самият факт, че идва отвън, е достатъчен, за да отблъсне това, което немците наричат bildungsferne Schichten, т.е. отдалечените от образованието прослойки на населението.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.