Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Здравеопазването в България
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Alexfield
Една жена обикаля в продължение на 6 дни с частна линейка по болници, за да я прегледат и да ѝ направят изследвания и да поставят диагноза. 7 болници тотално отказват да я приемат.
http://dnes.dir.bg/news/onkobolnitzi-26416787?nt=9

Преди време в темата "Ще се върнеш ли обратно?"
Кюри каза че можело с абонаментен план, частно здравеопазване и т.н.
Чета си аз как оставят хората да мрат като улични кучета и си мисля: Колко па да са тия лудите, дето на стари години ще се върнат тук при този здравен геноцид? Защо да не си се радват на старините на някое друго цивилизовано място, където не обикаляш с частна линейка като просяк от болница на болница?
Cury
Въпросният случай звучи шокиращо, но все пак е разказан от журналисти, нали? Жената явно не е била спешен случай, щом е обикаляла 6 дена. Освен това в момента е била в процес на лечение на рак и има някаква логика другите болници да не искат да се месят. Според мен и готовността турската болница ( в която се лекува) да прати линейка е червена лампичка. Може да са много човечни и добри, но може и да са гузни, че е настъпило усложнение от тяхната работа. Не се наемам да съдя.

От друга страна колеги форумци пишат за здравеопазването в чужбина - записваш се за лекар и чакаш по месец. А аз тук мога още утре да се обадя и до няколко дена да бъде прегледан от доцент или професор, ако си платя 50-60 лева. Това май никъде го няма на тази цена. Да не говорим за цените на зъбарските услуги - у нас не се налага да си продадеш ако не апартамента, то колата, за да ти направят нещо по-засукано.

Общо взето у нас ако си си платил или ако имаш малко връзки може да получиш и по-добро лечение отколкото в много държави. Но за бедните от провинцията наистина е гадно, признавам.
Iosarian
От години почивам през септември, защото юли и особено август графикът ми пълен с емигранти, които се връщат тук, в отпуск, за да видят родителите си и да си оправят зъбите. Съпругата ми е педиатър и съм свидетел как по всяко време на денонощието и звънят хора от чужбина, защото достъпът до специалист там е много труден. И говоря за страни като Англия, Норвегия, Испания, Италия... И не говорим за светило в дадена област. Тук, абсолютно всеки може без да чака срещу 50 лв да си прегледа детето при проф. Драган Бобев, например, световно име в педиатрията. ЯМР в България правиш за седмица, а няма никакъв проблем да го направиш и по рано и после да занесеш направление. Да не говорим за ехография, за която моя близка в Лондон имаше час за след 6 месеца. И пак в Лондон, ако потърсиш спешно лекар, попадаш на някаква чернилка или в по-добрия случай на пакистанец. За Турция да не говорим, по една случайност познавам добре здравната им система. Далеч съм от мисълта, че тук всичко е наред. Напротив, има толкова много проблеми, че само като си помисля, ме заболява главата. Но не е нужно да хвалим всичко чуждо и да плюем нашето. Въобще, май пак се заформя тема за повишаване активността във форума. Ние предварително си знаем кой каква позиция ще заеме. laughing.gif
evanka
Аз не се наемам да съдя, защото не съм ползвала българско здравеопазване от 20-тина години,
Но системата на клинични пътеки, нои, телк... и прочие е голям абсурд. То и на здрав човек трудно биха му издържали нервите. А хора с тежки болести, вместо да си стоят у тях на спокойствие и да почиват, трябва да обикалят и да се занимават с бюрокрация и да стискат палци да си получат лекарствата в срок.
Вярно, че в чужбина се чака за преглед с месеци. Но това е за рутинни профилактични прегледи. За спешни случаи има бърз прием в болниците.
Като гледам как здравната с-ма обслужва тук старците, изобщо не ми се карат старини в България.
Cury
Едно време ми беше удобно да ходя в Биочек и забелязах, че си имат някакъв договор и непрекъснато на лечение им идват групи от Израел. Имаха си даже табелки и табла с надписи на иврит.
Iosarian
Бил съм на лекар в спешен кабинет във Франция. Абсолютно механичен подход и симптоматично лечение, гледайки препоръки от компютъра. Добре поставен във Франция българин, 8 дни стоя в парижка болница, без диагноза и се прибра в България да му решат проблема. Пак казвам, не бива да се обобщава, според мен.
Iosarian
В нашия край идват много гърци да си оправят зъбите и се принудихме да научим малко и езика им. А гърците често търсят и "момицки", та някои колеги имат на разположение и телефони на такива жени. laughing.gif
New
"Здравеопазването в чужбина" е много общо казано. В конкретната чужбина, където съм аз никога, ама никога не ми се е налагало да чакам с месеци. Не знам в коя чужбина това се прави.
При специалист ходя от днес до 3-4 дена, според моя и неговия график, ако не е спешен случай, когато мога да отида и да го срещна на момента. Вярно е, обаче, че здравната застраховка е скъпа. За да ти е по-евтина, трябва да работиш в сериозна фирма, коята поема сериозна част от разхода.
Когато говорим за засукани зъбни проблеми, цените в България са съизмерими на заплатите точно така, както и навън, и ти може и да имаш кеш да си платиш веднага, но има хора, които буквално събират пари, за да не се налага да си продават колата. И знаеш ли защо им се случват такива скъпи проблеми? Защото липсва здравна култура. Мнозинството ходят профилактично на зъболекар точно никога. А е редно да се ходи на всеки 6 месеца. Ако това се прави, няма да се стига изобщо до продаване на коли. В зъболечението, ако е провеждано системно и придружено от профилактични прегледи, няма нищо спешно, което може да те изненада, освен ако не ти избият някъде зъбите.
Cury
За зъбите е така, но това не е вина на системата. Вече например има много добри пародонтолози, каквито нямаше преди и който не ходи си е за него. Аз имам доста сериозна пародонтоза от младини още, но сега от десетина години ходя два пъти годишно на пародонтолог и положението много се е закрепило. Ма на младини нямаше такива. Виж детето го научих да ходи също, а и понеже е студентка минава на 50% такса wavetowel2.gif
Cury
Така е. Имам опит и с големи кретени лекари, но и с лекари, които са ме лекували супер.
New
Браво, че си научил щерката. Профилактиката е много важна. А хората са принципно немарливи. Чак като ги заболи, тогава се сещат за доктори, което значи, че вече е късно и белата е станала. За вътрешни болести често е трудно да се хванат, дори и с профилактични прегледи, но за зъбите си е направо непростимо.
Сестра ми е зъболекар и винаги, като се приберем в БГ иска да ни прегледа за нейно успокоение, че всичко ни е шест, но не се е налагало нищо да ни работи, защото ние сме изрядни и ходим редовно на зъболекар.
Leon
Защо ли ми се струва, че във всеки частен случай търсиш да оправдаеш вече взето твое решение?
И не само ти.
Thursday Next
Да разбираме ли, че "чернилките" и пакистанците не могат да бъдат лекари per se?
evanka
Цитат(Iosarian @ 30/09/2017, 15:00) <{POST_SNAPBACK}>
Бил съм на лекар в спешен кабинет във Франция. Абсолютно механичен подход и симптоматично лечение, гледайки препоръки от компютъра. Добре поставен във Франция българин, 8 дни стоя в парижка болница, без диагноза и се прибра в България да му решат проблема. Пак казвам, не бива да се обобщава, според мен.

Напълно е възможно.
Те нямат интерес от това леглата им да стоят свободни.
Аз това съм го казвала и друг път, но не ходя на лекар без да съм си проверила симптомите с гугъл. animatedwink.gif
Бай Иван
До колкото разбрах от медиите,касае се до неразбории в правилата.Болниците отказват да правят скъпо струващи операции,за болести за които касата не плаща достатъчно.Много болници са вече в преразход,и отказват да затъват още повече.От друга страна касата обвинява лекарите ,че изкуствено оскъпяват лечението/по документи/,и се обогатяват на техен гръб.Сигурно и едните и другите имат право.Въпросът е как да се реши тоя казус.
Тарабас
Без да знаем подробности по определени казуси няма как да разберем кой крив, кой прав. Но в текста от линка ти ми направи един пасаж впечетление .
Цитат
„Във ВМА, „Пирогов”, „Токуда”, „Сити клиник”, Онкологията в „Дървеница”, Александровска болница и „Майчин дом” – тотален отказ. Навсякъде отказват да я приемат за преливане на кръв – отказват лечение. За тях, това е следствие от заболяването.

Ако приемем, че написаното е вярно, а не разказ на журналист, то тогава това е доста тъжно. По принцип нямаш право като лекар да откажеш помощ. Ако летиш в самолет като пътник и някой от пътниците акутно се разболее, като лекар си длъжен да се намесиш, дори си длъжен да поемеш отговорността за посоката на полета и ако се налага да я промениш и да кацне самолета принудително. Дори като гражданин ако не се намесиш в спешна ситуация и някой умре примерно, си подсъдим. Не е нужно да си лекар. В момента съдят 4 немски граждани затова, че не са помогнали на възрастен мъж припаднал в чакалнята на банка и след това умрял. От парична глоба до година затвор.

Където и да се е лекувала жената, от каквото и да се е лекувала, имала ли е пари или не, застахована или не, бърза помощ не се отказва.

Тезата "отказват да я приемат за преливане на кръв – отказват лечение. За тях, това е следствие от заболяването" е меко казана престъпна.

И пак казвам, коментираме текст от интернет, за който никой не може да гарантира за достоверност на информацията или поне на цялата.
Тарабас
Цитат(Бай Иван @ 30/09/2017, 16:38) <{POST_SNAPBACK}>
До колкото разбрах от медиите,касае се до неразбории в правилата.Болниците отказват да правят скъпо струващи операции,за болести за които касата не плаща достатъчно.Много болници са вече в преразход,и отказват да затъват още повече.От друга страна касата обвинява лекарите ,че изкуствено оскъпяват лечението/по документи/,и се обогатяват на техен гръб.Сигурно и едните и другите имат право.Въпросът е как да се реши тоя казус.

Мисля че спешната помощ е безплатна, ако греша ме поправи.
А спешните случаи са строго дефинирани. В конкретния случай. Независимо то генезата, анемия с хемоглобин под 6 грама на литър се субстутуира спешно. Дори на Андромеда да се е лекувала жената, ако губи кръв и потърси помощ, тршбва да я получи. Може да се откаже само ако здравното заведени не разполага с квалифицирана помощ. Примерно предполагам, че в болницата в село Безмер не правят трансплантации на сърце. Там могат да откажат такава трансплантация. Но заведение с хематология няма как да откажеш спешна субстутуция. Регламентирано е, и кой е ДЛЪЖЕН да окаже помощ, това е първото заведение в което се потърси помощ и което разполага с квалификацията за това.
Бай Иван
Добре,а според теб защо са отказали да помогнат?В един от случаите лекарката от спешната помощ казала че човекът умира,а отговорът бил ,че тука ли да умре.И това става в Пирогов.
Тарабас
Цитат(Бай Иван @ 30/09/2017, 17:05) <{POST_SNAPBACK}>
Добре,а според теб защо са отказали да помогнат?

На този въпрос могат да отговорят само тези които са отказали. Аз дори не се досещам.
rocco_george
В този случай има премълчана информация от страна на близките на болния-все оше се е водел на легло в друга болница и редът е да бъде върнат в леглото в лекуващата го в момента болница.Въпреки това много набързо бяха уволнени цял екип медицински специалисти.
А частната линейка никак не е евтино удоволствие дори само в рамките нанаселеното място,където е ползвана.
Радио Ереван
Цитат(New @ 30/09/2017, 16:08) <{POST_SNAPBACK}>
"Здравеопазването в чужбина" е много общо казано. В конкретната чужбина, където съм аз никога, ама никога не ми се е налагало да чакам с месеци. Не знам в коя чужбина това се прави.
При специалист ходя от днес до 3-4 дена, според моя и неговия график, ако не е спешен случай, когато мога да отида и да го срещна на момента. Вярно е, обаче, че здравната застраховка е скъпа. За да ти е по-евтина, трябва да работиш в сериозна фирма, коята поема сериозна част от разхода.
Когато говорим за засукани зъбни проблеми, цените в България са съизмерими на заплатите точно така, както и навън, и ти може и да имаш кеш да си платиш веднага, но има хора, които буквално събират пари, за да не се налага да си продават колата. И знаеш ли защо им се случват такива скъпи проблеми? Защото липсва здравна култура. Мнозинството ходят профилактично на зъболекар точно никога. А е редно да се ходи на всеки 6 месеца. Ако това се прави, няма да се стига изобщо до продаване на коли. В зъболечението, ако е провеждано системно и придружено от профилактични прегледи, няма нищо спешно, което може да те изненада, освен ако не ти избият някъде зъбите.

Верно ли на шест месеца трябва да се ходи? Аз ходя един път в годината. Трябва да се коригирам, щото кола нямам. az takovata.gif
Във Варна си имаме клиника, която предлага циркониеви коронки по 149 лева парчето. Дори на 32 зъба да сложа, пак няма да ми се наложи да продавам нещо. В чужбината как е? unsure.gif
Iosarian
Разбирай го, както искаш!
New

Не знам колко струват коронките тук, защото не са ми слагали, но и да са ми слагали, не аз плащам, а застрахователят.
Тарабас
Цитат(Iosarian @ 30/09/2017, 18:13) <{POST_SNAPBACK}>

Казваш го така, като да си в някакво, с някакво предимство?!
New
Цитат(Тарабас @ 30/09/2017, 19:16) <{POST_SNAPBACK}>
Казваш го така, като да си в някакво, с някакво предимство?!

О да, българинът е расист, така че е съвсем нормално такова отношение.
Макарена
Цитат(rocco_george @ 30/09/2017, 18:20) <{POST_SNAPBACK}>
А частната линейка никак не е евтино удоволствие дори само в рамките на населеното място,където е ползвана.

2 лева на километър. Кое му е скъпото?
Iosarian
Не, казвам, че всеки може да го разбира, както си иска. И да, на предна линия в здравеопазването в Лондон не работят много добри специалисти. И да, в повечето случаи това са негри, пакистанци и подобни имигранти. Не съм казал, че негрите априори или пакистанците са слаби лекари. Бил съм в болница в Индия и бях доволен от лекаря, който ме лекува. Сега по-ясно ли стана?
Iosarian
И ти ли си расист? Българинът е толерантен човек и историята го е доказала, останалото са празни приказки. Лекувам цигани от близо 30 години, израсъл съм с тях. Но няма да се оправдавам, а и това не е по темата. Още повече, че всеки има право да бъде, какъвто си иска.
New

Да, бях расистка, когато живеех в България. Средата е такава, че няма начин да не си расист, защото всички са расисти.
Това, че лекуваш цигани не те прави нерасист. Те и ветеринарите лекуват животни.
Тарабас
Цитат(Iosarian @ 30/09/2017, 18:25) <{POST_SNAPBACK}>
И ти ли си расист? Българинът е толерантен човек и историята го е доказала, останалото са празни приказки. Лекувам цигани от близо 30 години, израсъл съм с тях. Но няма да се оправдавам, а и това не е по темата. Още повече, че всеки има право да бъде, какъвто си иска.

Ти не си расист, обаче имаш право, така е, да бъдеш какъвто си искаш biggrin.gif

Знаеш ли каква е разликата между вас расистите и другите расисти?
Родните расисти се срамуват да си го признаея директно. Нещо което си е нормално.
Родният расист първо впечатлява публиката с история от живота си, в която гали малко "купанарче" по главата и му помага да се нахрани или да си обърше сопола.
unguriano
Цитат(Тарабас @ 30/09/2017, 19:56) <{POST_SNAPBACK}>
Родните расисти се срамуват да си го признаея директно. Нещо което си е нормално.
Родният расист първо впечатлява публиката с история от живота си, в която гали малко "купанарче" по главата и му помага да се нахрани или да си обърше сопола.

Глупости.
Никога не съм крил.
Но все пак по-тъмния цвят на кожата не е определящ. Поне за мен. Гъза си е гъз, без значение от окраската. Е, факт е, че преобладават по-мургави такива.
А купанарче съм опитвал да нахраня и то неведнъж, но когато разбере, че не му давам сухо, а манджа, ме "храни", за което получава задвратник естествено. С времето все повече нямам желание.
Mukaveev
Аз имам съседна история. Комшията. Стана му зле.....синът му живее отсреща . Веднага дойде , качи го в колата ......на човека му стана много, ама много зле. Откара го за болницата. ( линейката не знам ще го питам утре какво са казали , но нещо не ом бил спешен ) от тая болница го пращат в друга........5 обикаля. 5-та го връща в първата . Шефа на първата вижда , че човека вече се възнася.......вдига телефона и звъни на телефона на шефа на 5-та болница , да приеме човека. Оня казва - добре......откарва баща си със колата си , там го приемат пак. Сестрата ли там където е била още като го е видяла е казала , че няма да изкара до сутринта.
Оня ден бях на погребението........Кал в кал , пръст в пръст.
Съгласен съм , че никой няма да живее и секунда повече , от това което има .........но в цялата тази история няма нищо човешко.
Не съм журналист....
Alexfield
Точно по този начин преди години са разхождали баща ми с линейка от Пирогов до 2-ра градска болница 2-3 пъти. Докато най-накрая при поредния отказ във 2-ра градска майка ми го е попитала: "И какво да правим сега?" А той отговорил: "Ами ще се приберем вкъщи и каквото стане..."
Поради някаква незнайна за мен причина този негов отговор трогнал дежурния лекар и той все пак решил да го приемат. Спасиха му живота тогава.
Всяка история е различна. Някои завършват добре, други - с фатален край. Общото е, че лошото чувство остава...
Mukaveev
Сбъркана е системата........и това не идва от лекарите.
Всъщност не е сбъркана , добра е , но не за лечение.......всяка година бюджета за здравеопазване се увеличава, все повече и повече пари и никой не е доволен и лекари и пациенти, а хората намаляват. Къде е проблема . М ? На мен ми е ясно , така ще е още доста време.....
Тарабас
Цитат(rocco_george @ 30/09/2017, 17:20) <{POST_SNAPBACK}>
В този случай има премълчана информация от страна на близките на болния-все оше се е водел на легло в друга болница и редът е да бъде върнат в леглото в лекуващата го в момента болница.Въпреки това много набързо бяха уволнени цял екип медицински специалисти.
А частната линейка никак не е евтино удоволствие дори само в рамките нанаселеното място,където е ползвана.

Ако е лежал в болница панциентът, защото е имал рефлукс и са щели планово да му правят някой ден гастроскопия, примерно, то тогава тея истории с лашкането насам натам можем да ги приемем теоретично. Само теоретично.
Обаче спешен случай не се лашка насам натам. И ако са уволнили някой или цял екип, то хората трябва да са доволни, че само са ги уволнили. Щото и мечка да ги ебе, малко ще е.
Alexfield
Не търся оправдание. Моето решение е взето.
Българското здравеопазване гъмжи от подобни частни случаи, което ги прави вече тенденция.

Всъщност показвам тези нередности, защото се опитвам да боря ефекта на сварената жаба. Хората започват да възприемат подобни събития като нещо нормално, а то не е.
Mukaveev
Цитат(New @ 30/09/2017, 19:19) <{POST_SNAPBACK}>
О да, българинът е расист, така че е съвсем нормално такова отношение.

Българина не е расист......
Thursday Next
Цитат(Iosarian @ 30/09/2017, 18:13) <{POST_SNAPBACK}>

Из искам да разбера тебе. Поясни какво имаше предвид.
Thursday Next
Цитат(Iosarian @ 30/09/2017, 18:21) <{POST_SNAPBACK}>
И да, в повечето случаи това са негри, пакистанци и подобни имигранти.

Той трето поколение лондончанин, английският му по-добър от на Тереза Мей, ти му викаш имигрант. laughing.gif

Да, расист си. И пак не ти стиска. Странно, мислех че тази идеология е разпространена по-скоро сред отдалечените от образованието прослойки, но ето, оказва се, че у нас расисти могат да бъдат дори хора лекари, които знаят как изглеждаме отвътре, под разноцветната си кожа. Жалко.

ПП. Това с циганите беше трогателно, почти се разплаках от умиление.
Thursday Next
Цитат
болния-все оше се е водел на легло в друга болница и редът е да бъде върнат в леглото в лекуващата го в момента болница

Моля те, не ми казвай, че това за теб е валиден аргумент да се откаже спешна помощ на човек - някакви кьопави административни измишльотини.
Alexfield
Средностатистическият българин всъщност е един много сериозен расист.
"Какъв българин е това, той е циганин от Максуда!"
"Никакъв българин не е с това турско име!"
И такива примери са безкрайни, включително и неволни.
Разказано ми е от медицинската сестра, вземала кръв на негър:
Търка с памука със спирт - поглежда го. Пак търка с памука - пак поглежда. На третия път пациентът казал: "Не пуска!" На мед-сестрата ѝ станало адски неудобно от създалата се ситуация. Та българинът е расист даже и на подсъзнателно ниво.
Alexfield
Цитат(Iosarian @ 30/09/2017, 15:49) <{POST_SNAPBACK}>
...Въобще, май пак се заформя тема за повишаване активността във форума...

Баце, обещавам ти всички приходи от реклама за периода на активността на тая тема!
Горския
Не съвсем, но по темата :

Тъщата губи съзнание. Викат бърза помощ;
Те : на колко години е ?
- На 90
- Ха, и за какво да идваме !

Добре, че имаме познати лекари, на добри места - сега е на 93 и има вид, че ще кара още
Тарабас
Цитат(Горския @ 30/09/2017, 21:00) <{POST_SNAPBACK}>
Не съвсем, но по темата :

Тъщата губи съзнание. Викат бърза помощ;
Те : на колко години е ?
- На 90
- Ха, и за какво да идваме !

Добре, че имаме познати лекари, на добри места - сега е на 93 и има вид, че ще кара още

Тва е една друга тема.
Може би има резон във въпроса, защо да идва линейката за 90 годишен. За грип и голяма простата е срамота, за инсулт или инфаркт или терминално болен също. На 90 никой няма да получи от медицинска гледна точка байпаси, стентове или химиотерапия.
Затова хората се приготвят още докато са по-млади и вземат сами решение за това какво да се случи с тях, ако са тежко болни на 90 или повече. Дали да си отидеш достойно у дома при семейството или да те лашкат по болници и да си отидеш в някой коридор, без никой да разбере.
Има си стандартен документ, заверен при нотариус, носи се в портмонето...не барай пише на него. biggrin.gif

Най-добре е на гърдите!

На 91 съм, не ме реанимирай е написала бабата

Iosarian
Много е смешно да си мислиш, че на някой в Бг го е страх да е расист или хомофоб. Това е ваш проблем. animatedwink.gif
Тарабас
Цитат(Iosarian @ 30/09/2017, 21:33) <{POST_SNAPBACK}>
Много е смешно да си мислиш, че на някой в Бг го е страх да е расист или хомофоб. Това е ваш проблем. animatedwink.gif

Не става реч за страх, а за чисто лицемерие!
rocco_george
Плаща се цената на километър в двете посоки+услугата пренасяне на болния от леглото до колата,от колата до болницата-приемно отделение,пренасяне на болния до болничното легло или обратно до колата от колата до леглото му.Горе-долу едно возене с такава линейка излиза +/- 50 лева на курс.Не е скъп превоз,въобще,особено за хора,които са на пенсия или една заплата.
rocco_george
За практиката пациент да бъде пускан в домашен отпуск и да е приходящ за манипулациите и изследванията явно не си чувал,но много често се прави по болниците и е обикновено след едно непрекъснато настояване от страна на близки и пациент,че лежането в болничното легло натоварва психически пациента.Пациентите обикновено подписват едни декларации,че е по тяхна воля излизането извън отделението за по-дълъг период и при нужда ще се върнат обратно на легло в отделението.
Ето затова става дума в историята със смъртния случай на мъжа и уволнения екип от Пирогов.
Persian
Преди година или две попаднах на подобна статия за Япония.
Човек обиколил няколко болници и никъде не го приели.
Накрая пукнал в линейката, а японското здравеопазване се води най-доброто в света.

За около десет години обиколих доста специалисти, най-вече неврологични.
Обиколих и няколко болници - 3та градска, Горна Баня, Лозенец, Пирогов, 1ва градска, МА, Доверие, както и преди това някоя друга поликлиника 22ра, 26та, 12та, 28ма.

Както се казва, нолкото лекари, толкова мнения.
Навсякъде съм с различно впечатление, като отношение и професионализъм.
Сега, не съм Професор и не съм над тях професионално за да ги определям, но не съм и толко прост, а и най-вече разбирам от хора.

Две години бях с изтръпнали пръсти.
В Горна Баня веднага казаха - Ще ти направим две леки операцийки и си готов.
Реших сам да си ги направя и за два месеца се оправих.
Просто трябваше да свържа трите основни: Нерв, мускул и сухожилие.

След време в 3та градска на доплера ми вика- Имаш 50% стеснение.
Лекарката вика - Сигурна съм на 100% Ето на снимката се вижда.
Отивам в Лозенец. Правят ми Коронарография.
Доктора казва- Аз съм на 100% сигурен, че нищо ти няма.
Като станеш на 92 ми се обади.
Ето ти диска да си го гледаш.
Не мога да кажа лошо и за двамата доктори. И двамата са прави.
Нищо ми няма, но и нещо не е наред, но не е това.
Дали не е Шип или най-вероятно изменение на шийни пешлени, а това сам не мога да оправя. smile.gif

Общо взето, като отношение и професионализъм не мога да се оплача.
Не ми хареса това, че в Горна Баня искаха да ме накълцат заради някакви си стотинки от здравната каса.

Лошо, много лошо впечатление имам единствено от Пирогов, но разбира се не от всички.
Мисля, че беше 22ри кабинет. Доктора беше много човечен.
Просто бях в много тежко състояние и не помня колко кабинети минах и в колко ме гледаха.
Имаше и една жена в много тежко състояние. С нея лежехме по пейките и не знаехме къде се намираме.
Нея май два дена са я мотали по кабинетите и на следващият ден умряла.
Не можали да установят какво и е, но след като умряла, установили, че е от бъбреците.
Мен ме държаха два дни и ми казаха, че нищо ми няма.
Изписаха ме и след два месеца бях свалил десет кила и бях станал още по-зле.

Добре, че бяха лекарите от 1ва градска та да видят кво ми е и даме оправят, но заради тия два месеца, вече две години не мога да се оправя.
Ако в Пирогов, в тази област си разбираха от работата, нямаше да се стигне до толкова последствия.
unguriano
Цитат(rocco_george @ 30/09/2017, 22:46) <{POST_SNAPBACK}>
Плаща се цената на километър в двете посоки+услугата пренасяне на болния от леглото до колата,от колата до болницата-приемно отделение,пренасяне на болния до болничното легло или обратно до колата от колата до леглото му.Горе-долу едно возене с такава линейка излиза +/- 50 лева на курс.Не е скъп превоз,въобще,особено за хора,които са на пенсия или една заплата.

Е то има и дрехи втора употреба и такива от бутици.
Тази година баща ми го разнясяха на няколко пъти така. Вкл. и извън София. На 75км. Пътуване в неделя, от леглото до колата, от колата до болницата, прием, стая и т.н. 150 кинта. Марката на линейката беше фолксваген. Мерцедеса може да е по-скъп. biggrin.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.