Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Расист ли е българина ..............?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Питето
Незнам. По аксиома, всички хора мразят различното, щото може да е опасно. Като ми обясниш къде точно е разделителната линия между вроденото мразене на различностите като извор на опасности, и от къде почва мразенето на различните щото така (ама това "така" да не идва от онова, вроденото) и може да ти дам отговор. Щото да ти дам друг един отговор. Ако от различното виждаш само кофтито страна (примерно като първата вълна българи, дето се изсипаха в Европа и направиха куп пакости) как да си създадеш адекватно мнение? Аз пА мразя родните калпазани и родните тарикат-ганьовци, щото ми струват скъпо, та къв съм щото хем ги мразя, хем не са от чуждите, ама пък не мразя всички от своите, обаче мразя тези от чуждите, дето правят същите пакости и нямам нищо против другите от чуждите, дето не са по пакостите... Ха де, къв ли съм... svirkam si.gif
Потребител
Цитат
... Ха де, къв ли съм...

... сега, питаш какво се случва? ...

... ами, от началото на времето, това е една много обширна история ... но, поне не поставяш под въпрос принадлежността към групата :.) ...

... значи, с други думи - да не обобщаваме ... достойно за уважение! ... подкрепям! ...

... мир? :.) ...
Cayen
Цитат
О, да, абсолютно. Смятам, че негрите в САЩ трябва да бъдат асимилирани.
Това смятам и за циганите в България.
Ти от кои си?

Аз съм от глобалните негри ако се сещаш за прозрението на Джон Ленън че жената е $негърът на света$. Освен мен и множеството Негри от друг вид не биха искали да бъдат асимилирани значи да се загубят тотално по този начин в търбуха на която и да било боа,пък била тя геополитическа или само локалнополитическа нали ме разбираш.Може да ме приобщят, приспособят дори, но как да се съглася да ме погълнат и асимилират?Това последното е отвратителен насилствен процес а ти не само го одобряваш а и го прокламираш. Известно е, че истинските американци индианците са били или избити или асимилирани. Ти не си от индианците значи какво са направили с теб потомците на първите атресивни нашественици,асимилираха ли те? И като те асимилираха после в какъв калъп те сложиха вероятно на една новоизпечена поамериканчена Боа ли както всички останали "бели" хора там? Това имах предвид. Извинявай,това е само въпрос. А други не се поддават и така е било и ще бъде. Не става дума за по-добри и по-лоши,само за оцеляване.

Cayen
Всички по света погледнато най-общо са расисти, но по-голям расист от японеца няма,той си знае защо и си го отстоява и не се срамува от това.За българина такова обобщение е по-скоро невярно вероятно по причина че освен циганорите няма чак толкова други дразнители в БГ понеже малко се засилват да живеят тук и то на възраст която не може да "замърсява" поколението. svirkam si.gif
Питето
Групата е била "по-малкото зло" и от там расизма (една група смята другите групи за кофти и низши), ама вече сме го подминали този етап. Вече се разглежда самата групата по "20/80", което отвари варианта да се оглеждат и другите групи и да се привличат техните "20", независимо че са от друга група...
Mukaveev
Цитат(Cayen @ 12/10/2017, 19:59) <{POST_SNAPBACK}>
Всички по света погледнато най-общо са расисти, но по-голям расист от японеца няма,той си знае защо и си го отстоява и не се срамува от това.За българина такова обобщение е по-скоро невярно вероятно по причина че освен циганорите няма чак толкова други дразнители в БГ понеже малко се засилват да живеят тук и то на възраст която не може да "замърсява" поколението. svirkam si.gif

Японците казваш......всико ги дразни, расист от Улаканай до Якушима , колкото искаш.......тук малко ме уплаши.
Потребител
Цитат
Групата е била "по-малкото зло" и от там расизма (една група смята другите групи за кофти и низши), ама вече сме го подминали този етап. ...

... and there it is :.) ...

Cayen
Цитат(Mukaveev @ 12/10/2017, 21:13) <{POST_SNAPBACK}>
Японците казваш......всико ги дразни, расист от Улаканай до Якушима , колкото искаш.......тук малко ме уплаши.

Ако ше се плашиш то не е за малко. Жестоки са и спрямо себеподобните и към всички останали, непредсказуемо жестоки дори са. И ако се опитваш майтапчийски да омаловажиш твърдението че са жестоки - то не е е мое,а исторически доказано от миналото до днес и въобще занапред.Такива са си по природа. Е ами не са само те, но те са изтънчено жестоки във всяка област на човешката дейност. Но и невероятно прецизни и крайни. Тъй че..........българинът да го духа и в тази област. angel2.gif

Mukaveev
Мисля , че извадихме късмет с тия японци. Моооого са далече от нас. Е има някое и друго семейство в село Шипка.....но за сега ми се виждат миролюбиви.
Cayen
Е да де тва исках да кажа, че расизъма е навсякъде дори много яко някъде си, а у назе много слабо вирее. smile.gif

agrippa
Цитат(Cury @ 30/09/2017, 14:24) <{POST_SNAPBACK}>
Расисти сме по общоприетите представи, затова гласувах са "да". Но всъщност не сме расисти, защото расизмът е безпричинно негативно отношение към някого само на база на расата му. А отношението не българите към циганите не е безпричинно, защото циганите сами са си постлали това, на което сега лежат. И българите ги мразят с много основателни причини и това вече не е расизъм. Ама върви го обяснявай на Запада.
....
Точно така: циганите не ги обичат не заради външния им вид, а заради делата които те вършат: крадат, лъжат, нахално просят, шумят и така нататък. Всеки друг с подобни табиети би заслужил същото ни отношение.

Расизма всъщност е някаква подсъзнанелна реакция към различно изглеждащите, зад която може би да се крият някакви опасности или изненади. Или за това, какво ще мислят/кажат другите за връзките им с различните.
New
Мен не се наложи да ме асимилират, с изключение на езика, тъй като възпитанието и културата ни са идентични.
Mukaveev
Разбрах те.......
Mukaveev
В тая анкета българина е расист.........
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.