Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Расист ли е българина ..............?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Cury
Индийците се водят от нашта боя w00tbrows.gif
New
Цитат(Cury @ 02/10/2017, 18:46) <{POST_SNAPBACK}>
Не само. Иначе как щяхме да различаваме циганите? Преди колко хилядолетия индийците са се отделили и са почнали да се развиват самостоятелно? Е, циганите нали от тях идват, това са хилядолетия разделено развитие, няма как да няма разлика.

Различаваш ги, защото те искат да бъдат различавани и не правят нищо, за да се слеят с нас, а дори напротив.
Едно време различавах българските турци от българите, при това само визуално, без изобщо да си отварят устата, а в момента вече не мога да ги различа, дори и след като ги чуя да говорят.
А разликата в количеството меланин между българин и циганин не е толкова голяма, колкото между българин и скандинавец, но все пак последните две групи се водим от една раса, така че ...
unguriano
Цитат(New @ 02/10/2017, 19:29) <{POST_SNAPBACK}>
Различаваш ги, защото те искат да бъдат различавани и не правят нищо, за да се слеят с нас, а дори напротив.

А, е тва е ключа от палатката. Ако /айде, не всеки/ повечко го проумеят, почти няма да има спор на тема "цигани-българи" svirkam si.gif
Nova123
[quote name='Mukaveev' date='30/09/2017, 21:11' post='13921']
Расист ли е българина ..............?

Мултикултурализмът е расизмът на антирасистите: той приковава хората към техния произход.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

рАзгеле, Мъкавееш ли го!
....
Харесвам темата ти!

Само че.....си ми сложен за .... разбиране - напр. над определението ти за мултиКултуРизма трябва да умувам цяла вечност, за да го разбера....но на първо четене или така наречената Прима Виста svirkam si.gif си мисля, че това е като в шах-матова ситуация –няма общо със цветовете обаче, а със ситуация в която няма победители....т.е. запецваме на това квадратче, или квадратчета - черно-бели animatedwink.gif

Ами ако бях от Mapc? - майтап бе, Уили :-)))

Много си ми сложен...за разбиране, наистина...но се надявам, като прочета другите мнения, малко да ми се изЯсни.

Аз съм расистКа, според "общоприетото" мнение, но не се мисля за такава....общоприетото мнение ми го налага...

ПП току-що прочетох няколко мнения и напълно се СОЛИДАРИЗИРАМ С МНЕНИЕТО на Кори - 22.24 /време/
Cury
Ама разбира се, даже и руси цигани има

Cury
Добре, добре. Няма да признаеш фактите, защото не ти пасват на убежденията, разбрах вече animatedwink.gif

Ама утре може твоето дете да не приемат в университет, а на негово място да приемат негърче с доста по-слаби резултати, но така ще е политически коректно.
Alexfield
Да, как не бях забелязал, че са бели tooth.gif
New
Да, ама ти какви мислиш, че са индийците?
Те спадат към голямата група на индоевропейците и подгрупата на арийците.
New

О, аз винаги признавам факти, само че не си ми показал безспорни такива, което вече не ги прави факти, а натъкмации.
Ако утре не приемат моето дете в университета, защото са приели някое бяло връзкарче с по-слаби резултати, мислиш ли че ще ми е по-успокоително? smile.gif
Между другото, програмите и приемът за черни не рефлектират приема за бели, така че няма опасност от тази гледна точка.
New
smile.gif Хе-хе, айде сега.
New
Да, Унги, не искат, защото най-вероятно ситуацията ги устройва.
Cury
Няма как да не рефелтират, защото накрая пазарът на труда е един. Това, че уж кандидатстват по друга пътека не значи, че не рефлектират.
New
Цитат(Cury @ 02/10/2017, 19:50) <{POST_SNAPBACK}>
Няма как да не рефелтират, защото накрая пазарът на труда е един. Това, че уж кандидатстват по друга пътека не значи, че не рефлектират.

Прав си, пазарът на труда е един, затова се целиш да си в най-горните 5% по образование, което значи, че си подбираш университета, а те - университетите, понеже са частни, много добре успяват да прецакат насилствено вкарани от държавата приеми на студенти по етнопризнак.
Cury
Цитат(New @ 02/10/2017, 19:58) <{POST_SNAPBACK}>
университетите, понеже са частни, много добре успяват да прецакат насилствено вкарани от държавата приеми на студенти по етнопризнак.

Мамка им и расисти wavetowel2.gif Ако го правят значи са баш лицемери, както писах за тях w00tbrows.gif Ама иначе на думи всички говорят политкоректно, нали?
New
Няма расисти в случая. Университетът иска умни хора, независимо от етноса, а ако някой кандидатства по програма "етнос", то очевидно не му достигат качества за нормалния път.
Cury
Ама първо ги приема, а?
New
Да, ама въпросът е къде ги приема.
Примерно, университетът си има кампуси и програмата "етнос" е в съответния кампус, предвиден за нея. А когати си получиш дипломата, независимо, че университетът е един, на нея пише в кой кампус точно си учил и това е индикация за качество на обучението. wink.gif Така, че както казах, университетите си имат начините да прецакат системата. smile.gif Все пак се борят за рейтинг.

Тук това селектиране започва от прогимназията. Уж всички завършват едно и също училище в града, една и съща гимназия, обаче подготовката им е различна, защото буквално учат различен материал. В крайна сметка резултатът може да е такъв, че един дипломиращ се ученик от гимназията да е учил висша математика, след като е минал всички нива на алгебра, геометрия, тригонометрия, а друг, от същата гимназия да е достигнал до основни понятия в алгебрата и изобщо да не е учил нищо друго. Оттам-нататъка и приемът в колеж и университет е от тази основа.
Cury
Прекрасно, сигурно са черпили челен опит от нашия РАБФАК навремето wavetowel2.gif
New
И да не са, черните трябва да бъдат интегрирани, за общото благо и спокойствие.
Питето
Процента дето движи прогреса, зависи от околната среда и нуждата от натрупване на ресурси. Просто когато трЕбе да се трупат ресурси за зимъска, се налага да мислиш доста повече (и съответно да откриваш доста нови неща), отколкото ако трЕбе да мислиш само ден за ден... Ако не вярваш, хората сме тръгнали от Африка, ама климата е направил европейците бели (липсата на излишно слънце е премахнала нуждата от пигментиране на кожата) хора, а не акъла. Просто по-глупавите не са преживели зимата, и съответно техните поколения не са се родили. Иначе онова в разказа на Джек Лондон си е чиста проба алчността подкрепена с технологии, а не акъла. Ако тоз капитан търговец на роби беше умен (а не само алчен), щеше да отвори фабрика в Африка, да хвърля по некое мънисто на вожда и да изнася стоката с високата добавена стойност, ама... animatedwink.gif
wal
Добре,ама гледай сега какво става тук:
Цитат
Човешката раса е голяма група от хора, които имат сходни морфологични и физиологични особености, също така са с общ произход и общ изходен ареал. Видът Хомосапиенс се подразделя на три големи раси, европеидна, негро-австралоидна и монгороина раса. Ареалът на възникване на европеидната раса е Европа и близкият Изток. Негро-австралоидната раса е възникнала в Африка и Ютоизточна Азия, а монголоидната раса в Азия. Тези три раси се рзличават по морфологични и физиологичните признаци.

С мангустите според това определение сме от една и съща раса-европеидната.Ненавиждайки циганите няма как да сме расисти /според горната дефиниция/.И ксенофоби не сме,защото те не са чужденци.Други някакви фоби сигурно сме!! neprichom.gif
Потребител
Цитат
... Расист ли е българина ..............?

... Църквата! ... многовековен, работещ, бизнес модел /създава среда, определя правила, поставя рамки/ ... вменяване на вина и експлоатиране на последната, желателно чрез Индулгенции ...

... но нека обясня :.)

... отговарянето на Въпроса, вече те поставя в Матрицата - Покай се!!! е единственото, допустимо, Правилно! решение :.) ...

... има нещо, което не ми дава мира - как е постмодерно "ок" да се нарекат афроамериканците в Африка? ...

unguriano
Цитат(New @ 02/10/2017, 19:50) <{POST_SNAPBACK}>
Да, Унги, не искат, защото най-вероятно ситуацията ги устройва.

Тц, не е вероятно, сигурно е. Case closed. Затва.......кат са маймуни, ше ги пцувам. biggrin.gif
New
Значи спасението е в това да спре да ги устройва ситуацията.
rocco_george
Не всички са с индийски произход.
Ненапразно се делят на гупти и копти.
Бай Иван
Ако имаш респект от интелекта на пеперудите,това е твой проблем.
Mukaveev
Много расизъм в тази анкета......... laugh.gif
Mukaveev
Цитат(New @ 02/10/2017, 21:18) <{POST_SNAPBACK}>

Значи белите трябва да направят и интеграцията на черните , защото.......те не знаят и да се интегрират.
Интересно.
Thursday Next
Цитат(Mukaveev @ 03/10/2017, 20:01) <{POST_SNAPBACK}>
Значи белите трябва да направят и интеграцията на черните , защото.......те не знаят и да се интегрират.
Интересно.

Просто е: мнозинството интегрира малцинството. Мнозинството определя правилата. Ако това не е така, мнозинството трябва да си помисли кого си избира. И да спре да ходи за гъби.
Alexfield
И какво правим с мнозинството от българина, който избира БСП/ГЕРБ?
По тази логика можем да наложим на всички българи да харесват "чалга"... или поне Веселин Маринов...
Потребител
Цитат
Много расизъм в тази анкета.........

... Никопол в края на 19-ти век - имат си влашка махала, турска махала, еврейска махала, циганска махала и българска махала ... свободното движение на стоки и хора между махалите е гарантирано, проблемите се решават в рамките на общността едва ли не по роднински, престъпността е ниска ...

... мокрият сън на Дисижън мейкърите - в близко бъдеще - не познаваш съседите си, нямате общи, културни традиции, не живеете заедно ... остава ти само едно - работа/вкъщи/работа/петък вечер/психотерапия в Уолмарт и от време на време стреляш по концерти ...

... в по-далечно бъдеще - всички са кафяви и социологията става баси лесната работа :.) ...

... погрешно зададен въпрос ...
Mukaveev
Цитат(Потребител @ 04/10/2017, 08:30) <{POST_SNAPBACK}>
...

... в по-далечно бъдеще - всички са кафяви ................

Не ща .......трябва да има бели , дори и малко но да има......
Лоша ти е прогнозата...
Потребител
... лоша? :.) ...

... преди 4-5 години, тълпа на Виенската гара - усмихнати хора държат транспаранти "Добре дошли", бисквитки, чай ...

... по-късно, същите влакове на път за Дахау ... руснаците коментират под снимката - 80г по-късно, кой би повярвал? :.) ...

Личинка
Всяко живо същество е "расист", всеки човек също. А най-много тези, които запалено го отричат и прикриват, ...защото ясно осъзнават наличието на расизма в себе си.
Ако хората бяхме без зрение, пак щяхме да сме расисти, защото расата не е само цвят, а качество на групата.
Persian
Цитат(Личинка @ 07/10/2017, 12:43) <{POST_SNAPBACK}>
защото расата не е само цвят

И мирис.
За това някои са така създадени, та и слепите да ги забелязват.
Mukaveev
Цитат(Потребител @ 06/10/2017, 23:32) <{POST_SNAPBACK}>
... лоша? :.) ...

... преди 4-5 години, тълпа на Виенската гара - усмихнати хора държат транспаранти "Добре дошли", бисквитки, чай ...

... по-късно, същите влакове на път за Дахау ... руснаците коментират под снимката - 80г по-късно, кой би повярвал? :.) ...

Трябва да има поне малко позитивизъм.........
Mukaveev
Цитат(Личинка @ 07/10/2017, 12:43) <{POST_SNAPBACK}>
Всяко живо същество е "расист", всеки човек също. А най-много тези, които запалено го отричат и прикриват, ...защото ясно осъзнават наличието на расизма в себе си.
Ако хората бяхме без зрение, пак щяхме да сме расисти, защото расата не е само цвят, а качество на групата.

Значи хората са родени расисти....
Личинка
Цитат(Mukaveev @ 07/10/2017, 20:49) <{POST_SNAPBACK}>
Значи хората са родени расисти....

Ми да, заложено ни е да се боим, да сме предпазливи, да се дистанцираме от различното от нас. Волево го преодоляваме, трябва да се замислим, да си го наложим...
Ти, например, вървейки си по улицата и търсещ кафене, виждаш две съседни - едното с цигани /или негри/, другото с нецигани /или бели/, в кое ще влезеш?
Mukaveev
При циганите разбира се.......нали се разбираме......... cheers1.gif
Питето
Зависи от аромата на кафе пред кафенето. Където ухае по-добре, там ще вляза. Баси, кафеджиите са отворили кафенето за да вземат пари от клиентите, а не да провеждат расистка политика. Ако искаха второто, щяха да станат депутати и да говорят свободно простотии щото имат имунитет... Май въпроса ти е за страха. Не ме е страх от различните раси на овцете, а от черните овце дето ги има в стадата на всяка раса, те са опасните и често се оказва, че черните овце от твоята си раса са далеч по-кофти типове* от онези от другата раса. Ха сега се сети, на кой му трябва да те плаши с белите овце от другата раса щото били "от друга раса", ама дума да не обелва за черните овце от собственото ти стадо. svirkam si.gif

-----------
*примерно намусените лелки от гаражните кафенета, които ме прецакваха с "втора цедка" и скъпи ментета... Нали въпроса е кафеджийски.
Потребител
Цитат
Трябва да има поне малко позитивизъм.........

... добре ... поддържаме пламъчето - да погледнем тогава от височко :.) ...

"Попаднал ирландец, на остров населен с канибали. Хванали го и вожда на племето започнал с инструкциите по приготовлението на манджата:
- Ще направите хубава жар, ще сложите отдолу голяма тава с картофи, а отгоре ще въртите чевермето, за да капе мазнинката в тавата. И да го въртите бавно!

След известно време решил вожда да провери, как върви готвенето, но какво заварил. Дивака, запъхтян и плувнал в пот, върти чевермето с около 500 оборота в минута. Вожда се развикал:
- Какво ти казах, бе идиот такъв? Бавно да го въртиш.
- Не може, бе вожде, като го въртя бавно, яде от картофите ..."

... създава се културен мем - картофи/ирландец/тъп ...

... 1845-1849 - "големият, картофен глад" ... след болест по картофите измират от глад около милион ирландци ... англичаните и досега се забавляват - заобиколени с риба, а умират от глад, щото няма картофи ...

... какво се пропуска? ... близо 100г. преди това, на ирландците е забранявано да имат училища /освен религиозни - слава на Св. Патрик/ ... всякакви форми на съпротива са брутално и кърваво потъпквани ...

... Чърчил казва:
"Европа свършва там, където започват да ядат шкембе чорба"
... и едно допълнение, което се пропуска:
"Ние винаги сме смятали ирландците за малко странни" ...

... сладур! ... "малко странни" ... бай дъ уей, този пич така и не ни прощава фиаското, което претърпява при Дарданелите :.) ...

... значи, бутат те в калта, натискат ти главата с крак и те сочат с пръст - бе, виж се какъв си тъп и мръсен ...

... така англосаксонско ... като да отвърнеш поглед от нещо грозно ... с неприязън ... и доза изненада - бе, тези що отказват да се стопят кротко в Мрака? ...

Българина ли е расист?!

... лека досада и уртикария ми причиняват типове с месиански комплекс :.) ...
Nova123
?
!

Българина ли е расист?!..

... лека досада и уртикария ми причиняват типове с месиански комплекс :.) ...
[/quote]

а от още по-височко като се погледне може да се каже:....спрете я тази Каруца - Земята, за да се кача!

но...."все пак тя се ВЪРТИ"..не .спираловидно, не на четири колела или на две, нито на манежа, а около оста си....в социалните явления всяко време ни завърта по едни такива правила, "световнообщоприетите" такива....че свят ни се завива и не може да разсъждаваме със собствения си акъл....ама ВСЕ ПАК ТЯ СЕ ВЪРТИ. :-))))
Cayen
Цитат(New @ 02/10/2017, 21:18) <{POST_SNAPBACK}>

О ти поддържаш грозната политика на асимилиране където Америка е един силен пример на абсолютно лицемерие. Аз съм от черните в Бългаия и не се съгласявам с нея. защото си от ония дръж ги там под контрол че да сме ние спокойните. angry.gif

New
О, да, абсолютно. Смятам, че негрите в САЩ трябва да бъдат асимилирани.
Това смятам и за циганите в България.
Ти от кои си?
Mukaveev
Цитат(Alexfield @ 03/10/2017, 22:44) <{POST_SNAPBACK}>
И какво правим с мнозинството от българина, който избира БСП/ГЕРБ?
По тази логика можем да наложим на всички българи да харесват "чалга"... или поне Веселин Маринов...

Много е стеснен избора на партии......едни и същи гниди хамелеонизират насам натам....
Mukaveev
Чърчил е един скапан пияница...........чак пък и в култ го издигат.
Потребител
... нещо, уморен ми изглеждаш ...

... какво да ти кажа, Чърчил е нещо, като монументална сграда ... ние си имаме нашите ... модите се менят, подозирам обаче, че всички монументални сгради изглеждат големи, ненужни и скъпи :.) ...

... но, по темата - понеже, по-горе се спомена нещо за селекцията ... /и щото пигмеи не се срещат в Америка/ имам и друго предположение за тази, така разцъфтяла, всеобхватна любов в щатите - през деня на тръстиката, а вечер прибирали жените и мъжете в отделни клетки ...

... нали разбираш, естествен подбор ... в състояние да се размножават са били само истински достойните :.) ...

Поздрави!
Питето
Вземи прочети нещо за истинското робовладелство, стига предполага разни... угодни на тезата ти неща. Робите... по-яките ги ползвали и за разплод, такова нали гледали на тях като на добитък, а добитъка освен за работа, трябва и да се размножава... И както/ако почнеш да ровиш за такива неща, виж там огледай малко икономиката, щото и онова дето да не познаваме съседите си а само да бачкаме също е далече от целта на... "онази класа" или там както наричаш господарите на света, дето според конспиративните теории бутат човечеството от трън на глог. Цялата борба в момента е да се набуташ в големите, платежоспособни пазари, а такива пазари не стават само с бачкане, требе си и мноооого време за харчене. А, да и там сигурно ще пише за рОботните места. animatedwink.gif
Mukaveev
Цитат(Потребител @ 10/10/2017, 18:21) <{POST_SNAPBACK}>
... нещо, уморен ми изглеждаш ...

От живота ще да е .........
Потребител
Цитат
Вземи прочети нещо за истинското робовладелство, стига предполага разни... угодни на тезата ти неща. Робите... по-яките ги ползвали и за разплод, такова нали гледали на тях като на добитък, а добитъка освен за работа, трябва и да се размножава...

... верно?! ... това не го знаех :.) ...

... Сесилия, и тя ми изглежда уморена, но идва трети сезон :.) ...

... виж сега, има различни видове въпроси: въпрос-интрига, въпрос-клевета, въпрос-отклоняване от въпроса и т.н, докато отговорите са само два вида: умен и тъп ...

... ти как би отговорил - расист ли е българина? :.) ...
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.