Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: ......защото сме много умни........ама много ?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Бай Иван
Ако човек разчита само на лични впечатления,няма да научи кой знае колко.Информацията днес е най достъпната стока.
Бай Иван
Самият термин" назначаване "е компрометиран от политическата ни система.Нали за да влезе в очите на лидерите,трябва да прояви не толкова ум,колкото послушание/наричано лоялност/.
Бай Иван
Да,ама там съдят и министри,и президенти.При такива условия и най вредните директиви остават без последствия.
Mukaveev
Цитат(Онуфри @ 25/10/2017, 22:31) <{POST_SNAPBACK}>
Нидей, че ще правиш ефелък на горскио!

animatedwink.gif

Горския има само романтична мисъл. Затворил очи подушва канелен мирис.......
Mukaveev
Цитат(Thursday Next @ 26/10/2017, 00:53) <{POST_SNAPBACK}>
Не.

МОрЕ......НЕ......питай народа.
Mukaveev
Цитат(Бай Иван @ 26/10/2017, 20:28) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам кой е чеп.Чувал ли си за правите краставици,за щастливите кокошки,за така желаните мигранти,за квоти за селскостопанско производство,за затворени АЕЦ по политически причини.Разбира се има и хубави страни,/контрола на нашите крадливи политици/,но всъщност пак ние го отнасяме.Съдят страната,а масрафа плащаме всички.Свали си розовите очила.

Война е........бомби падат навсякъде. В окопа е тъмно, мрачно и мокро, калта не съхне , тя е част от теб , душата е станала малка, мисълта ограничена, живота препуска , мигът е век. Война е.........
Питето
И к(во смешно си чувАл за кривите и правите краставици? Щото аз го схващам като тънък намек, че който не уважава пфенига, значи не заслужава и талера. Правите краставици се транспортират мааааалко по-евтино, щото запълват по-добре обема на кашона/щайгата. Мда, тъпи са европейците с директивите си за пфенига, а ние сме много умни, ама нещо не ни бива с лева та го вързАхме за пфенига та да не потънем като Титаник.
Питето
Точно. 328.gif
wal
Румънците дръпнаха напред много преди да започнат да съдят министри.Истинската борба с корупцията също помага много.
Преди четири години ми се наложи да бъда за седмица в Литва.Прибалтийските държави от 1940 година са част от СеСеСеРе.Имат и много руснаци.И на тях не им пречат европейските директиви ,дори без да съдят министрите си.
Thursday Next
Цитат(Бай Иван @ 26/10/2017, 19:38) <{POST_SNAPBACK}>
Да,ама там съдят и министри,и президенти.При такива условия и най вредните директиви остават без последствия.

Ми значи проблемът са министрите и президентите, не директивите, така излиза.
Thursday Next
Сякаш ми дописваш размишленията от преди два-три дни покрай щастието. Значи, имаш си нещо сигурно - панелка, работица, заплатка. И луканка за Девети септември и банани за Нова година. Като се огледаш около себе си, виждаш един куп хора на твоето дередже, значи то си е така, и ние сме в групата, и всичко е наред. В момента, в който кръгозорът ти се разшири (паднали разни железни завеси, спрели да заглушават разни радиа, почнали да издават туристически визи), виждаш, че другаде хора на твоето ниво (с твоето образование, професия, стаж) са успели да постигнат много повече. И като се сравниш с тях, почва да ти нагарча. Инак ти пак си имаш същото, което и преди - панелка, работица, заплатка. Обаче вече знаеш, че може да бъде и иначе. И почваш да се сърдиш на държавата, че не ще "да ти даде" това "иначе". И почваш да се чувстваш нещастен. И да копнееш по щастието, което си чувствал преди. А то не може да бъде възстановено вече в предишния си вид, защото дори насилствено да се върне най-справедливият строй, ти вече не можеш да "отвидиш" това, което си видял, и да заличиш сравненията, които си направил.
Личинка

Ем, то за това си го имаше лафа, че сме щастливи, щото не знаем колко сме нещастни.
Shade
Цитат(Питето @ 26/10/2017, 11:31) <{POST_SNAPBACK}>
Точно. 328.gif

Ако попиташ някое изкопаемо от онова време (или хипнотизираното му отроче, което тогава е ходело под масата), ще получиш много категорично възражение: "Токът беше 5 ст. киловата, парното 20 лева на месец, работа имаше за всички. Не е ли така? Е, не можеше да се пътува зад граница, ама сега пък да не сме хукнали да пътуваме всеки ден. Банани нямало редовно. Като че ли някой днес е седнал да се тъпче с банани като прасе..." w00tbrows.gif
unguriano
Цитат(Shade @ 27/10/2017, 16:48) <{POST_SNAPBACK}>
"Токът беше 5 ст. киловата, парното 20 лева на месец, работа имаше за всички. Не е ли така? Е, не можеше да се пътува зад граница, ама сега пък да не сме хукнали да пътуваме всеки ден. Банани нямало редовно. Като че ли някой днес е седнал да се тъпче с банани като прасе..."

Аре са.... и аз съм изкопаемо от време оно, ма не разсъждавам така. biggrin.gif
То и ти не си на двайспет. smile.gif
wal
Тази диагноза е валидна за моите връстници.Бедата е , когато млади хора,които са родени след промените започват да те убеждават колко хубаво било се живеело по време на соца и колко лошо е сега ,когато сме в ЕС.
Mukaveev
Много добре казано.........
Mukaveev
Цитат(Личинка @ 27/10/2017, 12:18) <{POST_SNAPBACK}>
Ем, то за това си го имаше лафа, че сме щастливи, щото не знаем колко сме нещастни.

Овче щастие....
Mukaveev
Цитат(wal @ 27/10/2017, 19:19) <{POST_SNAPBACK}>
Тази диагноза е валидна за моите връстници.Бедата е , когато млади хора,които са родени след промените започват да те убеждават колко хубаво било се живеело по време на соца и колко лошо е сега ,когато сме в ЕС.

А това от къде го знаят ?
От майка му и баща му, които .......какви са ?
Mukaveev
Цитат(unguriano @ 27/10/2017, 18:56) <{POST_SNAPBACK}>

Щот си капиталист от малък............ laugh.gif
Mukaveev
Цитат(Shade @ 27/10/2017, 16:48) <{POST_SNAPBACK}>
Ако попиташ някое изкопаемо от онова време (или хипнотизираното му отроче, което тогава е ходело под масата), ще получиш много категорично възражение: "Токът беше 5 ст. киловата, парното 20 лева на месец, работа имаше за всички. Не е ли така? Е, не можеше да се пътува зад граница, ама сега пък да не сме хукнали да пътуваме всеки ден. Банани нямало редовно. Като че ли някой днес е седнал да се тъпче с банани като прасе..." w00tbrows.gif

Такива ги питам.......като баничката беше 6 ст или 7....( все тая ), кое точно се плаща с тях . Сиренето ли , тестото ли , пеща ли ,месенето ли , транспорта ли, брашното, хартйката в която я слагаха, маслото , работата, заплатата на продавачката.........кое точно се плаща с тая сума ?
Знаеш ли какво ми отговарят.........сменят темата.
Питето
Не така. Веднага правиш сметката: "По онова време кило картофи е било по-скъпо от билетчето за автобуса, а днес картофите са два пъти (ако сте в София) по-евтини от билетчето." Или "един хляб струваше колкото три билетчета за автобус, все едно днес хляба да е по 3лева. Евтино било..." Какво, такива си бяха цените.
admiral
Цитат(Thursday Next @ 27/10/2017, 08:58) <{POST_SNAPBACK}>
...Инак ти пак си имаш същото, което и преди - панелка, работица, заплатка.

Там е работата, че за много хора това малко стана още по-малко. Панелката стана с астономическо парно, работицата пресъхна, оттам и заплатката, или пък стана тъй, че с нея и парното не мож плати. neprichom.gif
Alexfield
Аз пътувам. Даже сега съм "зад граница". Не съм си вадил изходна виза. Дори нямам червен паспорт. За момента просто си пия виното в друга държава.
Могат да ме заставят да не напускам България само ако разположат пушки по границата - навътре.
...
20 лева парно от 200 лева заплата са си 10%
Я да видим кой дава сега 10% заплата за отопление.
Marbella
Цитат(Бай Иван @ 26/10/2017, 20:18) <{POST_SNAPBACK}>
Англичаните направиха избора си м/у лесен живот и нац.достойнство.Гьоте имаше една мисъл за недоволния човек и доволната свиня.

Англичаните направиха тоя избор от тъпотия и невежество, тепърва ще му берат дерта на тоя избор. Да не мислиш, че случайно се помайват с излизането?
А националното достойнство не се губи, обаче когато е излязло извън рамките на "Булгар, булгар."
Thursday Next
Да, това действително е най-тъжното - когато млади хора се лишават от собственото си бъдеще, припознавайки чуждо минало. sad.gif
Marbella
Цитат(Alexfield @ 27/10/2017, 22:29) <{POST_SNAPBACK}>
Аз пътувам. Даже сега съм "зад граница". Не съм си вадил изходна виза. Дори нямам червен паспорт. За момента просто си пия виното в друга държава.
Могат да ме заставят да не напускам България само ако разположат пушки по границата - навътре.
...

Бе аз давам 100%, ама ми е сбъркана заплатата.
admiral
Цитат(Alexfield @ 27/10/2017, 21:29) <{POST_SNAPBACK}>
Почти всички пенсионери.
Питето
Заплата, а не пенсия. animatedwink.gif
Thursday Next
Но когато ти имаше само панелка, работица и заплатка, ходеше да плюнчиш кълчищата, за да вържеш двата края, нали? Со все титлите и дипломите. Не си седял да чакаш на deus ex machina. Не очаквай да ми домъчнее за тия, дето седят и чакат.
admiral
Цитат(Thursday Next @ 27/10/2017, 21:50) <{POST_SNAPBACK}>
Но когато ти имаше само панелка, работица и заплатка, ходеше да плюнчиш кълчищата, за да вържеш двата края, нали? Со все титлите и дипломите. Не си седял да чакаш на deus ex machina. Не очаквай да ми домъчнее за тия, дето седят и чакат.

Е че как?
Бях направо кандидат на водопроводните науки. w00tbrows.gif
unguriano
Цитат(Mukaveev @ 27/10/2017, 20:05) <{POST_SNAPBACK}>
Щот си капиталист от малък............ laugh.gif

Верно си е.
"Търгувахме" с Пифове, колички, снимки на футболисти от Мондиал, картинки от дъвки Би-бип. После с касетки и плочи. laugh.gif
Alexfield
Пенсиите преди 1989-та бяха около 100лв, а на активните борци даваха бонус, още 20-30лв.
unguriano
Цитат(Alexfield @ 27/10/2017, 22:29) <{POST_SNAPBACK}>
За момента просто си пия виното в друга държава.

Що?
Нема бира? biggrin.gif
unguriano
Цитат(Mukaveev @ 27/10/2017, 20:09) <{POST_SNAPBACK}>
Такива ги питам.......като баничката беше 6 ст или 7....( все тая ), кое точно се плаща с тях . Сиренето ли , тестото ли , пеща ли ,месенето ли , транспорта ли, брашното, хартйката в която я слагаха, маслото , работата, заплатата на продавачката.........кое точно се плаща с тая сума ?

Съотношението е почти същото.
Тогава, заплата 150-200лв., баничка, 10-20ст., демек 0,1%
Сега, заплата 1000лв. , баничка, около кинта. Па същото. animatedwink.gif

П.П. Баничките бяха между 10 и 20 стинки. Бозата беше 6-8-12ст. biggrin.gif
Горския
Цитат(Alexfield @ 28/10/2017, 08:53) <{POST_SNAPBACK}>
Пенсиите преди 1989-та бяха около 100лв, а на активните борци даваха бонус, още 20-30лв.

На майка ми даскалската пенсия беше 60 лева това до 1979.
Преди на баща ми - 50 - ама 1963
Питето
Ми нормално е старите технологии да излизат скъпо и прескъпо. Що не пробваш да поддържаш карета вместо автомобил, да видиш колко ще ти струва старата впрегатна технология, въпреки че "горивото" е безплатно и расте по поляните. Ма то, първо се тръгва от акъла, че после се броят парите в кесията та и със скъпото парно е същото. А да, парното е натоварено и с такса "едни пари за едни хора"... svirkam si.gif
Shade
Цитат(unguriano @ 27/10/2017, 08:56) <{POST_SNAPBACK}>

А, това са друг разред изкопаеми. Те бяха същите конформисти дори по онова време: "Режим на тока? Голем уй, я си легам рано, не се подпичкосвам вечер с дяволщини като телевизия. Режим на водата? Еба го! Имам си бунар на двора, нужникът ми също е на двора. Баща ми никога не срал в порцеланово цукало с течаща вода и дупка отдолу в килера у дома, а я какви левенти ни отгледà!" w00tbrows.gif
bod
Цитат(Alexfield @ 28/10/2017, 09:53) <{POST_SNAPBACK}>

Бабите ми, и двете имаха пенсии по 28 лева.
С нея можеха да купят:
или 108 хляба;
или 10 кг. сирене;
или 2 кг. луканка;
или тон въглища,
изибщо изобилие и благоденствие отвсякъде.

Всичкия рев по онова благодатно време идва от бивши активни, техните отрочетате и маса народ без мисъл.
Alexfield
Централна топлофЕкация е най-неикономичният начин за отопление:
Горят газ на 10-20 км от теб и получената топлина се опитват да ти я докарат по тръби с вода на майната си. Загубите, разбира се, са огромни. След това идва абонатната станция, където е безобразно топло, защото отново загубите са огромни. Ама тая топлина не се губела - тя оставала в сградата. Да така е, от това на далавера е апартаментът над абонатната станция, защото се топли на аванта без да включва радиаторите. Останалите апартаменти му плащат сметката. Тя е част от отчета за разпределението на енергията. Така наречената сградна инсталация е над 50%. Като прибавим всяко лято по 2-3 седмици без топла вода "профилактика" и 1-2 аварии през зимата.
Но не искат да прекарат газ до блоковете с топлофЕкация, защото така хората ще имат реален шанс да се откажат от услугите на монополиста.
unguriano
Цитат(Shade @ 28/10/2017, 16:56) <{POST_SNAPBACK}>
А, това са друг разред изкопаеми. Те бяха същите конформисти дори по онова време: "Режим на тока? Голем уй, я си легам рано, не се подпичкосвам вечер с дяволщини като телевизия. Режим на водата? Еба го! Имам си бунар на двора, нужникът ми също е на двора. Баща ми никога не срал в порцеланово цукало с течаща вода и дупка отдолу в килера у дома, а я какви левенти ни отгледà!" w00tbrows.gif

Не
Нещо не разбрах. Тва за кого се отнася? sad.gif
Shade
Цитат(unguriano @ 28/10/2017, 23:23) <{POST_SNAPBACK}>
Не
Нещо не разбрах. Тва за кого се отнася? sad.gif

Това е изкопаемото, за което ставаше въпрос. Ама хич и не ти трябва да го познаваш. Ще започне да ти дудне като някоя свекърва: "Млади сте, ама нефелни! Безнадеждно загубено поколение! Ние колко съзнателни и отговорни бяхме на вашата възраст!" wink.gif
Питето
А-а-а, това дето "Едно време какви гадни свекърви имаше, а днес какви нефелни снахи има" си е една друга тема, която няма нищо общо със соца, капитализма или друг нЕкой социален или икономически строй. Това си е още от времената, когато едно семейство е било едно племе... a4dff7b7.gif
Shade
Цитат(Питето @ 29/10/2017, 01:15) <{POST_SNAPBACK}>
А-а-а, това дето "Едно време какви гадни свекърви имаше, а днес какви нефелни снахи има" си е една друга тема, която няма нищо общо със соца, капитализма или друг нЕкой социален или икономически строй. Това си е още от времената, когато едно семейство е било едно племе... a4dff7b7.gif

Същото е, вечната пропаст между поколенията. Допълнителното в настоящия случай е политическата зомбираност: "Ние някога бяхме сериозни и отговорни млади хора, а вие, днешното поколение, растете разглезени и разхайтени, защото Партията ви е осигурила всичко наготово! Няма да станете хора!"
Tsugumi
Shade, съгласна съм с мнението ти.
Бих искала да се свържа с теб, но форумът не ми дава такава опция. Може ли да се опиташ да ми изпратиш ЛС ти? Благодаря!

Съжалявам за оффтопик-а!
biggeorge
Познавам един човек със завършен 5 клас, който е много подходящ за премиер на България.
Ще просперираме. sun.gif
Mukaveev
Цитат(biggeorge @ 30/10/2017, 18:10) <{POST_SNAPBACK}>
Познавам един човек със завършен 5 клас, който е много подходящ за премиер на България.
Ще просперираме. sun.gif

Много е малък ...........за сътрудник на ДС.
Бай Иван
Не е смешно,трагично е.Защото прави краставици се получават при хидропонно отглеждане в оранжерии.Такова отглеждане има в северните Холандия, Германия и др.Тяхната продукция едва ли би намирала пазар натъпкана с химикали,ако не беше тази директива.
Бай Иван
Разгеле,че отвори дума за Литва.Техните стари АЕЦ,също попаднаха на прицела на Европа.Да, ама не.Литовците им казаха да си гледат работата.Ще ги бракуват когато им дойде времето.
Бай Иван
И двете.Европа ни прие единствено заради лизачеството.Непременно искахме тая Европа,на всяка цена.Е, получихме я.
Бай Иван
Цитат(Marbella @ 27/10/2017, 21:33) <{POST_SNAPBACK}>
Англичаните направиха тоя избор от тъпотия и невежество, тепърва ще му берат дерта на тоя избор. Да не мислиш, че случайно се помайват с излизането?
Винаги е така.Удоволствието да тропнеш по масата често излиза по-скъпо от спотайването.Нормално е ентусиазма на брекзита,да спихне с първите трудности.Нищо чудно да се предизвика нов референдум,ако има кой да го организира.Въпрос на гордост.

А националното достойнство не се губи, обаче когато е излязло извън рамките на "Булгар, булгар."

Националното достойнство не се губи от хората,а от нацията,т.е. от управниците.Ако са йесмени,никой не ги е---а за слива.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.