Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: ......защото сме много умни........ама много ?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Mukaveev
Само на 31 и без висше образование: възходът на Курц.........цък

Неговата история е една истинска история на успеха. Себастиан Курц е само на 24, когато става държавен секретар. На 27 е вече външен министър, а сега е на път да стане най-младият канцлер в историята на Австрия.

През 2013 година, когато е само на 27 и без диплома за завършено висше образование, Себастиан Курц става министър на външните работи и на интеграцията. На поста го издига тогавашният канцлер Вернер Файман, който също управлява Австрия без висше образование.

Замислих се, то нашите продавачки на обувки , 2 езика , някаква филология, Добри комуникативни умения,
Лични интереси в сферата на информационните технологии,
Умения за презентиране, убеждаване и водене на ползотворни търговски преговори; Шофьорска книжка ,,В ,, ( ,,С ,, е с предимство;
..... КОМУНИКАТИВНОСТ, МОТИВАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ, ТЪРГОВСКИ НЮХ, ЕНТУСИАЗЪМ, ЖЕЛАНИЕ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА НОВ ОПИТ И ЗНАНИЯ.........и евентуално поне един - два компютърни езика ( от по- глупавите ).......трябва да има , за да може да продава гумени сандали за 46 лв.....................................................а този млад човек, взел една тапия, евентуално техникум по поддръжка и ремонт на бавно течащи потоци и вади в област Форарлберг и стигнал до ниво канцлер, предложен от предния канцлер който също изкарал един ПУЦ и курсове по масаж на средно европейска къртица.........не е кой знае какво , но им се получават нещата.
Нашите ръководители , кой от кой по дипломирани агенти, къде полицейски школи , къде икономики в Москва......дипломи да искаш.
Та продължавам да си мисля, дали пък не ни вървят нещата в държавата защото сме много умни........ама много ?
Ами тия Белгия >?..... 2,5 г. нямаха правителство и ......пак им цъфнаха теменужките. Това там. Тия нашите стражи на мъдростта, ако случайно ни оставят 2,5 г. ........край . България сгъна платната.
Та си мисля , дали ако изберем някой ......сладкар или фризьор ......няма да се получат нещата? Дали верно ни е там проблема , че сме много умни , ама много ?
Само ако бяхме по- прости , малееееееее..........
Тарабас
Висшето образование не е гаранция. Един стар преподавател разказваше, как един негов стар преподавател казал на една лекция, че само бастунът му не е завършил унитерситета от всички, които са влезли в него. Има хора, които са родени политици.
Питето
А може би дипломите у нашенско са просто тапии. animatedwink.gif А, да, и преди аплодисментите, нека да видим какво ще направи и до къде ще го докара Курц, щото като видя шеф на под 35 години и нещо отвътре почва да ми премига в червено.
Като се замисля, може би имат значение дипломите на критична маса австрийци които дето гласуват, и дипломите на критична маса българи, които ходят за гъби...
wal
Едни от най-успешните ни премиери са били учили -недоучили.Ст.Самболов не успява да завърши семинарията в Одеса.Димитър Петков пък се е самообразовал.Захари Стоянов също.
И Борис ІІІ също няма висше образование.
Дипломата дава възможности,но не е гаранция за политически способности.
Какво образование има Лех Валенса?!
Thursday Next
Както със сигурност знаеш, у нас вишУто и дипломата за вишУ са две различни неща. И с диплома можеш да се сдобиеш дори в живота си да не си виждал университет отвътре. И дори да си прочел само "Винету".
Бай Иван
Да спечелиш избори са нужни 2 неща.Обещания на килограм и прост народ който да повярва.
Mukaveev
Цитат(Бай Иван @ 17/10/2017, 20:14) <{POST_SNAPBACK}>
Да спечелиш избори са нужни 2 неща.Обещания на килограм и прост народ който да повярва.

Е така де, но австрийците не са някакви племена по поречието на Амазонка.....прост, прост, колко пък да е прост ?
Mukaveev
Цитат(Thursday Next @ 17/10/2017, 00:27) <{POST_SNAPBACK}>
Както със сигурност знаеш, у нас вишУто и дипломата за вишУ са две различни неща. И с диплома можеш да се сдобиеш дори в живота си да не си виждал университет отвътре. И дори да си прочел само "Винету".

В интерес на истината, не е чел само Винету.
ОТ ДИПЛОМАТА НА БОЙКО БОРИСОВ ЗА СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ СЕ ВИЖДА, ЧЕ БОРИСОВ Е БИЛ ПЪЛЕН ОТЛИЧНИК.

Иван Костов.....4,68

Mukaveev
Човек ......днес е 2017 г.
Mukaveev
Цитат(Питето @ 16/10/2017, 22:49) <{POST_SNAPBACK}>
А може би дипломите у нашенско са просто тапии. animatedwink.gif А, да, и преди аплодисментите, нека да видим какво ще направи и до къде ще го докара Курц, щото като видя шеф на под 35 години и нещо отвътре почва да ми премига в червено.
Като се замисля, може би имат значение дипломите на критична маса австрийци които дето гласуват, и дипломите на критична маса българи, които ходят за гъби...

Да ти кажа.........светът вече знае кой е Курц.......Курц , нас не ни знае. Не знам като ходиме за гъби дали се връщаме след това.
Mukaveev
Цитат(Тарабас @ 16/10/2017, 22:19) <{POST_SNAPBACK}>
Висшето образование не е гаранция. Един стар преподавател разказваше, как един негов стар преподавател казал на една лекция, че само бастунът му не е завършил унитерситета от всички, които са влезли в него. Има хора, които са родени политици.

Стани канцлер с ......основно.
Тоя свят на къде върви ...........?
Thursday Next
Ма те и дипломи за средно продават, не знаеше ли? С квито оценки си поискаш. animatedwink.gif
Mukaveev
Цитат(Thursday Next @ 17/10/2017, 21:03) <{POST_SNAPBACK}>
Ма те и дипломи за средно продават, не знаеше ли? С квито оценки си поискаш. animatedwink.gif

Да , той Костов е много загубен , баш той...... 406.gif
Thursday Next
Цитат(Mukaveev @ 17/10/2017, 20:06) <{POST_SNAPBACK}>
Да , той Костов е много загубен , баш той...... 406.gif

А може би просто няма нужда да фалшифицира? Не го гони отвътре да се дуе?

То и мойта от гимназията бледнее пред Боковата, ма и през ум не би ми минало да си купя друга. Интересното започна след това. animatedwink.gif
Mukaveev
Цитат(Thursday Next @ 17/10/2017, 21:28) <{POST_SNAPBACK}>
А може би просто няма нужда да фалшифицира? Не го гони отвътре да се дуе?

То и мойта от гимназията бледнее пред Боковата, ма и през ум не би ми минало да си купя друга. Интересното започна след това. animatedwink.gif

Като гледаш тоя в Австрия.........какво да се напъваш..........и с по- мижава диплома пак стават нещата. laugh.gif
Alexfield
При мен липсата на вишу е осезаема - трябваше да стана канцлер... svirkam si.gif
Thursday Next
Цитат(Mukaveev @ 17/10/2017, 20:47) <{POST_SNAPBACK}>
Като гледаш тоя в Австрия.........какво да се напъваш..........и с по- мижава диплома пак стават нещата. laugh.gif

Абе което си е право, право си е. Демотивиращо действа тоз юнак. laughing.gif Не знам какви резултати ще излязат, ако почнем да се ровим в PISA, което най-добре сравнява постиженията на средношколците.
Тиара
Цитат(Mukaveev @ 17/10/2017, 21:47) <{POST_SNAPBACK}>

Е да де, ама за да си канцлер на Австрия, трябва да знаеш немски. А у нас, за да си нещо по-така, е нужно просто да бъдеш калинка, но с диплом. Цак, цак.... и пет висшета може да имаш, и мЕнистър да станеш. laugh.gif

Бай Иван
А, и умният поставен в безизходица се хваща и за сламка.Въпрос с понижена трудност:-Защо никой /поне аз не съм чул/не критикува швейцарската политика?
Thursday Next
Цитат(Бай Иван @ 18/10/2017, 10:20) <{POST_SNAPBACK}>
А, и умният поставен в безизходица се хваща и за сламка.Въпрос с понижена трудност:-Защо никой /поне аз не съм чул/не критикува швейцарската политика?

Въпрос със също така понижена трудност: в България ли никого не си чул, или в Швейцария?
Още един въпрос с понижена трудност: в какво се състои безизходицата на австрийците?
Cayen
Цитат(Mukaveev @ 17/10/2017, 20:50) <{POST_SNAPBACK}>
Е така де, но австрийците не са някакви племена по поречието на Амазонка.....прост, прост, колко пък да е прост ?

Каквито и да са, и австрийците представляват едно множество от обикновени хора, които се поддават на законите на тълпата.Има доста доказани такива закони като най- първият май е на Хелвеций,че в крайна сметка хората предпочитат да се заблуждават в тълпата отколкото сами да изследват и следват своята си истина.И затова е по-лесно да бъде подведена,излъгана тълпата отколкото един отделен човек. Ти само Хитлер и Сталин гледай да не говорим за други.Два различни народа,.а еднакво се поддали на заблуди и тотално безразсъдство.Прости поотделно със сигурност не всички индивиди и в двете страни не са били, но като народ са реагирали от тъпо по-тъпо.
Бай Иван
Безизходицата е една за всички в ЕС.Имигранти,квоти и непрестанно съобразяване с евродирективите,често в разрез със собствените интереси.Скоро не съм ходил в Швейцария,та впечатленията ми са от българската и чужда преса.
Alexfield
Всъщност евродирективите са положителни за страните-членки на ЕС. Съвсем скоро британците ще установят това по трудния и болезнен начин.
За австрийците залитането по национализъм не е нищо ново. Преди години гласуваха доста сериозно за Йорг Хайдер
Те просто са си такива. Нали знаеш, че и Адолф Хитлер е австриец?

А швейцарската политика си я критикуват швейцарците. И референдуми си спретват и си гласуват на тях. Просто у нашите пропутински медии такива новини нямат място, защото не съдържат "шок!!!", "ужас!!!", "скандално!!!".
Thursday Next
Цитат(Бай Иван @ 18/10/2017, 20:33) <{POST_SNAPBACK}>
Безизходицата е една за всички в ЕС.

Това впечатление пак ли от българската преса си го създаде? laughing.gif Разходи се из тоя омразен и умиращ ЕС, да видиш как се мъчат хората, пък тогава обяснявай, че датчани, финландци, ирландци и латвийци са в същата безизходица като българите. Аман от приказки ан гро вече! angry.gif

Човече, ти като тъй гръмко клеймиш "евродирективите", чел ли си поне една? Кратичка някаква, без значение от тематиката. Кажи ми, че си чел, моля те. Ако не си, прочети. И след като прочетеш, обясни ми как едно и също нещо, което е в сила както в България, така и във Франция (например), на едното място се прилага ползотворно, а на другото води до съсипия и разруха. Ей това ми обясни.
Питето
Всичко си е точно...
agrippa
Цитат(Бай Иван @ 17/10/2017, 11:14) <{POST_SNAPBACK}>
Тия неща ги има навсякъде по земята, и в Европа и в Америка. Или все още си мислите, че вървим по пътя на прогреса и личното усъвършенстване. Просто трябва да мине малко време и да забравят какво е обещавал предният кандидат-политик и какво е станало след това като е поел властта.
agrippa
Цитат(Thursday Next @ 18/10/2017, 15:25) <{POST_SNAPBACK}>
... обясни ми как едно и също нещо, което е в сила както в България, така и във Франция (например), на едното място се прилага ползотворно, а на другото води до съсипия и разруха. Ей това ми обясни.
– Ами директивата така е измислена, че да подкрепя и затвърдява положението на богатите страни, и да закопава народа на по-бедните. smile.gif Не съм ги чел: измислям си.

А инак смятам, че няма нищо лошо в назначаването на по-млади и недотам обработени в месобелачката на образованието, необвързани с корупционни връзки политици. Те няма какво да губят и за кого да лобират. Правят каквото са си наумили без да им пука, само тогава има истинска промяна. А разните му там цензове, квалификации, образование, характеристики и пр. са измислени, за да се отсеят предвидимите и угодните кандидати, които ще поддържат статуквото на сегашната власт и няма да допуснат някакви опасни новатори.
wal
Цитат
Ами директивата така е измислена, че да подкрепя и затвърдява положението на богатите страни, и да закопава народа на по-бедните. smile.gif Не съм ги чел: измислям си.

Преди теб обаче си го измислиха разните леви партии в България.Румънците разбиха на пух и прах и тази тяхна мисъл.Свидетел съм на това колко бедни бяха северните ни съседи преди промените.Как пък нито една директива на ЕС не успя да ги спъне?!?!
Питето
Това нЕкой швейцарец ли ти го разказа? Щото там яко гласуват по референдуми, и не мисля че лесно ще забравят за какво са гласували и какъв е резултата накрая. Дори често променят резултата точно щото не позволяват на политиците си да се отклоняват от гласуваното на референдума. По-скоро други народи, дето разчитат на некой полит-Крали Марко (месия някой) да ги оправи, те биват "оправяни" през нЕколко години (на следващите избори)... Мда, за българите у българско говоря.
Онуфри
Цитат(Thursday Next @ 19/10/2017, 00:25) <{POST_SNAPBACK}>
...
Човече, ти като тъй гръмко клеймиш "евродирективите", чел ли си поне една? ....

Не е нужно!

Достатъчно е да се прочетат опорните точки на Партията.

sad.gif
Mukaveev
Цитат(Онуфри @ 24/10/2017, 18:34) <{POST_SNAPBACK}>
Не е нужно!

Достатъчно е да се прочетат опорните точки на Партията.

sad.gif

Партията е яка.
Mukaveev
Цитат(Alexfield @ 17/10/2017, 22:50) <{POST_SNAPBACK}>
При мен липсата на вишу е осезаема - трябваше да стана канцлер... svirkam si.gif

Е, а подай документи де..........
Mukaveev
Цитат(Thursday Next @ 17/10/2017, 22:50) <{POST_SNAPBACK}>
Абе което си е право, право си е. Демотивиращо действа тоз юнак. laughing.gif Не знам какви резултати ще излязат, ако почнем да се ровим в PISA, което най-добре сравнява постиженията на средношколците.

,,Малкия принц ,,...........от Андерсен...... laugh.gif
От тоя човек , вече тираджия няма да стане......не можеш да го мръднеш от канцлерството.
Mukaveev
Цитат(Тиара @ 18/10/2017, 00:52) <{POST_SNAPBACK}>
Е да де, ама за да си канцлер на Австрия, трябва да знаеш немски. А у нас, за да си нещо по-така, е нужно просто да бъдеш калинка, но с диплом. Цак, цак.... и пет висшета може да имаш, и мЕнистър да станеш. laugh.gif

А за да си Ким Чен Ун........трябва да знаеш корейски.....този Мижо в Австрия бледнее пред това корейско чудо.
Alexfield
Ами прочети малко, не боли svirkam si.gif
Що е то директива и с какво се яде
Например регламентът (то е като директивата, ама малко по-различно) за намаляването и отпадането на таксите за роуминг е много полезна за богатите германци и французи и много вредна за бедните българи и румънци, така ли?
Горския
Цитат(Бай Иван @ 18/10/2017, 20:33) <{POST_SNAPBACK}>
.Скоро не съм ходил в Швейцария,та впечатленията ми са от българската и чужда преса.

ЕЖК w00tbrows.gif
Хасан
Цитат(Mukaveev @ 16/10/2017, 22:02) <{POST_SNAPBACK}>
Само на 31 и без висше образование: възходът на Курц.........цък

Неговата история е една истинска история на успеха. Себастиан Курц е само на 24, когато става държавен секретар. На 27 е вече външен министър, а сега е на път да стане най-младият канцлер в историята на Австрия.

През 2013 година, когато е само на 27 и без диплома за завършено висше образование, Себастиан Курц става министър на външните работи и на интеграцията. На поста го издига тогавашният канцлер Вернер Файман, който също управлява Австрия без висше образование.

Замислих се, то нашите продавачки на обувки , 2 езика , някаква филология, Добри комуникативни умения,
Лични интереси в сферата на информационните технологии,
Умения за презентиране, убеждаване и водене на ползотворни търговски преговори; Шофьорска книжка ,,В ,, ( ,,С ,, е с предимство;
..... КОМУНИКАТИВНОСТ, МОТИВАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ, ТЪРГОВСКИ НЮХ, ЕНТУСИАЗЪМ, ЖЕЛАНИЕ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА НОВ ОПИТ И ЗНАНИЯ.........и евентуално поне един - два компютърни езика ( от по- глупавите ).......трябва да има , за да може да продава гумени сандали за 46 лв.....................................................а този млад човек, взел една тапия, евентуално техникум по поддръжка и ремонт на бавно течащи потоци и вади в област Форарлберг и стигнал до ниво канцлер, предложен от предния канцлер който също изкарал един ПУЦ и курсове по масаж на средно европейска къртица.........не е кой знае какво , но им се получават нещата.
Нашите ръководители , кой от кой по дипломирани агенти, къде полицейски школи , къде икономики в Москва......дипломи да искаш.
Та продължавам да си мисля, дали пък не ни вървят нещата в държавата защото сме много умни........ама много ?
Ами тия Белгия >?..... 2,5 г. нямаха правителство и ......пак им цъфнаха теменужките. Това там. Тия нашите стражи на мъдростта, ако случайно ни оставят 2,5 г. ........край . България сгъна платната.
Та си мисля , дали ако изберем някой ......сладкар или фризьор ......няма да се получат нещата? Дали верно ни е там проблема , че сме много умни , ама много ?
Само ако бяхме по- прости , малееееееее..........

Бай Тошо и Царчето да не би да са имали висше образование? По-добре ли живяха българите при тях?
Mukaveev
Цитат(Хасан @ 25/10/2017, 12:19) <{POST_SNAPBACK}>
Бай Тошо и Царчето да не би да са имали висше образование? По-добре ли живяха българите при тях?

Аз като българин искам да кажа , че не живеех добре и нямаше как да живееш добре при тоя.. Правешкия айдук създаде един карцином , който още дълги години не можем да преборим и ще сме на опашката във всякакви класации.
Много хора реват за него...............върнетЕ го ....
А за другия ........крадец трябва пак да пусна отделна тема.
Хасан
Цитат(Mukaveev @ 25/10/2017, 20:10) <{POST_SNAPBACK}>
и нямаше как да живееш добре при тоя..

Ами няма как! Сигурен съм, че поне 8 000 българи са живели много добре. smile.gif
Добра идея!!!
Mukaveev
Цитат(Хасан @ 25/10/2017, 21:37) <{POST_SNAPBACK}>
Ами няма как! Сигурен съм, че поне 8 000 българи са живели много добре. smile.gif
Добра идея!!!

Охооооооооооо и още как ........какво виене е за онова време. Каква идилия.......чудо.
Онуфри
Цитат(Mukaveev @ 25/10/2017, 20:10) <{POST_SNAPBACK}>
....

Нидей, че ще правиш ефелък на горскио!

animatedwink.gif
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 25/10/2017, 11:19) <{POST_SNAPBACK}>

Не.
Питето
По-сигурно. Ако държиш да си точен, многоооооого хора живееха по-сигурно, а не по-добре. Просто няма как доматите да са ти "сезонна стока", телевизора да е "дефицитна стока" а на теб всичко да ти е наред. Объркването идва от там, че за мнооооого хора сигурността за утрешното папо е хубаво нещо, а соца точно това им предлагаше – задължително работно място за всеки, със задължителната заплата към него. Ей за това им е бил хубав соца, щото са имали сигурна филия (сигурност на базово ниво), а не щото всичко им е било наред и са имало по много от всичко.
Shade
Цитат(Питето @ 26/10/2017, 06:10) <{POST_SNAPBACK}>
По-сигурно. Ако държиш да си точен, многоооооото хора живееха по-сигурно, а не по-добре. Просто няма как доматите да са ти "сезонна стока", телевизора да е "дефицитна стока" а на теб всичко да ти е наред. Объркването идва от там, че за мнооооого хора сигурността за утрешното папо е хубаво нещо, а соца точно това им предлагаше – задължително работно място за всеки, със задължителната заплата към него. Ей за това им е бил хубав соца, щото са имали сигурна филия (сигурност на базово ниво), а не щото всичко им е било наред и са имало по много от всичко.

С две думи многоооооото хора имаха щастието на добитък, вързан на пълна ясла.
Горския
Цитат(Shade @ 26/10/2017, 15:45) <{POST_SNAPBACK}>
С две думи многоооооото хора имаха щастието на добитък, вързан на пълна ясла.

Не, на ясла, в която постоянно има някаква плява!
Крива Ракета
и Австрия падна под ''желязната пета'' на глобалистите....и нищо чудно - при това дебилизирано население...
Mukaveev
Вземи думите от устата...........добитък.
Mukaveev
Тази хубост я охраняваха здраво. Който поискаше да прескочи.......стреляха, щеш не щеш.....седиш у хубостта.
Бай Иван
Англичаните направиха избора си м/у лесен живот и нац.достойнство.Гьоте имаше една мисъл за недоволния човек и доволната свиня.
Бай Иван
Не знам кой е чеп.Чувал ли си за правите краставици,за щастливите кокошки,за така желаните мигранти,за квоти за селскостопанско производство,за затворени АЕЦ по политически причини.Разбира се има и хубави страни,/контрола на нашите крадливи политици/,но всъщност пак ние го отнасяме.Съдят страната,а масрафа плащаме всички.Свали си розовите очила.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.