Парите за здраве се увеличават , но никой не е доволен лекари , пациенти, .......никой.
Явно не е проблема и в министрите , толкова пък никой да не случи , всички да са некомпетентни, слаби..........и това не ми се вярва. Явно и там не е проблема.
Гледам в Германия - има 260 здравни каси ( или там някъде ).
Швейцария ( Население: 8,372 милиона (2016 г.) Световна банка )..... 61 съществуващи здравни каси.
Белгия.........не ми се коментира и там не е една каса. В Белгия има 64 болници у нас са.......412 ( и да съм сбъркал цифрата - колко пък да съм объркал )
Значи имаме много болници и 1 каса , шефа се назначава от правителството което може да му казва ( повлияе ) ......какво да подпише , кое да пусне , кое е с приоритет, къде да даде , къде да вземе и кои са ,, нашите хора ,, с ,, нашата ,, лъжица на ,, нашата ,, каца с мед. А има много болници защото има далавера , дърпат много кеш и носят голяма доходност. За какво ти е да се разправяш с рентиерство , да гониш доходност от 5- 7 %........направи си болница - там е мача.
Значи имаме голямо лапане от многото болници и 1- та каса.

За да имаме доволни лекари и пациенти трябва да имаме повече здравни каси ( в които да не могат да влияят политици ) и по- малко болници. Сегашния модел здравеопазване е трагедия, така е замислен за да може да се краде и не се оправя за да може далаверата да продължава............ без значение кой е министър. Боже - това е РАЙ.....само да си на точното място.
Не съм специалист по здраве, но пък много му разбирам когато някой краде........никога не се чудя.....
Нещо да съм пропуснал , объркал.......колко пък да съм пропуснал и объркал ?

П.С........ Москов докато се прави на министър .......също разписа на няколко болници, а здравно неосигурените за които държавата е харчила пари ( не си спомням бройката , но помня сумата ).....пари на стойност 3 млн. лв, при бюджет около 4 млрд. лв........ми е ясно , че и тия клетници не са отмъкнали парите за здраве.
Какво излиза даваме повече пари , за да може да отмъкнем повече пари .
Будала е тоя народ - будалаааааа......
Тааааа........ как мислите , има ли значение кой е министър на здравеопазването ?
Гледам и тъпото лого ...... създадено все едно за фирма производител , специализирана в производство на гаубици с калибър 105 – 203 мм, стрелящи под ъгъл до 70°......... и там някой е дърпал пари......
Ако се направи ревизия ще се види , че това лого не е 20 лв.........
Аз така ги виждам нещата............