Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: ..има ли значение кой е министър на здравеопазването ?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
Mukaveev
Цитат(Бай Иван @ 16/11/2017, 19:00) <{POST_SNAPBACK}>
Бе то и аз от кога казвам ,че застраховките гр.отговорност трябва да са по-ниски ,ако при предната не е имало произшествие,ама чува ли ме някой.Все парите им не стигат.Така ще стане и с здравните каси,все вноските ще са по-малко от необходимото.И ако сега издържаме администрация на една каса,тогава ще трябва да удесеторим средствата при 10 каси.

А тия с ГО са другите крадци.........
Cayen
Извинявай, но обратното е - навсякъде политиците задават „наклона” на оная работа, а народът е шивачът, изпълнителят. Ушива панталона според поръчката.. Що било у швейцарско тъй па иначе е успешно заради това, че разсъждения за хора и политици е от съвсем друг порядък и е абсолютно различно като база-историческа, географска и т.н.. Казвам го на основа 8годишен опит работа в периферията на швейцарското здравно застраховане. А това че ти, подобно на други, мислиш с мръсни думи за българската действителност, тя не става по-чиста от това. Така че ти с какво помагаш? Просто не разбирам хора като теб. Дай да плюем може и да измием мръсотията,да?
Thursday Next
Цитат(Бай Иван @ 16/11/2017, 20:00) <{POST_SNAPBACK}>
Бе то и аз от кога казвам ,че застраховките гр.отговорност трябва да са по-ниски ,ако при предната не е имало произшествие,ама чува ли ме някой.Все парите им не стигат.Така ще стане и с здравните каси,все вноските ще са по-малко от необходимото.И ако сега издържаме администрация на една каса,тогава ще трябва да удесеторим средствата при 10 каси.

Не ти е вярна баш математиката за удесеторяването на средствата, но няма значение, важното е, че напипа част от проблема. Колко служители има общо НЗОК, знаеш ли случайно? От нездраво любопитство извадих малко цифри за ТК - една от големите държавни здравни каси. 10 милиона застраховани, 33 милиарда годишен бюджет, 13,800 служители. Ще ми е интересно да разбера съответните цифри за НЗОК.
Питето
Що у швейцарско да мислят от различен порядък, да не би всички швейцарци да имат по три висши образования? Не са, обаче отсвириха 12:1, а тук българите биха обесили "чорбаджиите". За плюенето те разбирам, написаното може да те е засегнало, което е добре, щото голяма част от останалите българи около теб (ако/когато си в България) хич и не се усещат обидени. Традиция в полит-келепирлъка, описана много добре от Алеко Константинов:
"Ти ще цалунеш ръка, аз - двете ръце; ти ще цалунеш скута, аз - краката; ти ще цалунеш на друго място, аз - на още по-друго място." за припомняне на позабравилите цък
Питето
Абе не чак толкоз много време, щото изпитите ще са всеки месец, а ако се издъниш някой ще ти бърка в джоба видимо... което би било страхотен стимул за обучение на хората с "българско ДНК".
Бай Иван
Ей,най после някой да мисли като мен.Вече почнах да мисля ,че нещо аз не съм у ред.
Бай Иван
Решенията от референдума на са като смъртна присъда.Когато усетят че не са взели правилното решение ,ще направят друг,при който ще поправят грешката.По-страшно е когато няма референдуми,както при соца.
Бай Иван
А,бе за какъв наклон говориш?Ми нали политици,искаха да има повече диалог с Нубийския парламент,,че Пекин е във Виетнам,че си купуваха цигари без бандерол,че политици имат офшорни фирми.Политиците по-скоро дават обратен наклон.
wal
Цитат
Тук референдум е мръсна дума, въпросите ги омаскаряват, отделно че нЕма тренировки с по десетина референдума годишно и матряла не знае какво прави и що го прави.

И във Великобритания май стана мръсна дума.В Испания също.
За референдума за АЕЦ Белене матряла направи точно това,което трябваше.
Cury
Референдумът за Белене беше пълна профанщина - питаха масите за ексепртни неща w00tbrows.gif Референдум може да има само от общ характер, например "Да развиваме ли ядрена енергетика или не". Но решението дали да се строи Белене или не е въпрос на сметки и експертни оценки, а не на гласуване от хора без идея за това как се прави проект, но пък изманипулирани от руските лобита.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.