Тарантула
04/12/2017, 13:08
Ми те богатите затова са богати, щото са стиснати.
Бай Ганьо
04/12/2017, 13:10
Викаш ние затва сме бедни, щот не сме стиснати.
Ми те богатите затова са богати, щото са стиснати.
Вярно е. Например бившият депутат Маргарит Мицев беше споделил, че забогатял с глад и лишения, като спестявал стотинки от сутрешните си банички.
Но това не е всичко. Основно богатите са богати, защото са ограбили бедните. Ако се вземе от богатите и се раздаде на бедните по равно, всички ще са богати.
Основно богатите са богати, защото са ограбили бедните. Ако се вземе от богатите и се раздаде на бедните по равно, всички ще са богати.
Това някакъв майтап, на който си забравил емотиконите ли е?
Тарабас
04/12/2017, 17:27
Основно богатите са богати, защото са ограбили бедните. Ако се вземе от богатите и се раздаде на бедните по равно, всички ще са богати.
Това дори и Ленин не го е мислил...
Не го е мислил Ленин понеже е бил политик,а не математик. Аз така разбирам мнението на Шейд: той просто казва какво би се получило ако...,а не че го допуска и препоръчва.
Точно. Но иначе си струва да споменем как пестят на дребно,дори посудата си мият с минимално количество вода нищо че не е изплакната добре,как се подбърсват с влажни кърпи вместо да вземат душ,как рекламите им не въздействат на многолюдието ако не съдържат вълшебната думичка sparen/спестявам и др. подобни
Persian
04/12/2017, 20:19
Ако се вземе от богатите и се раздаде на бедните по равно, всички ще са богати.
Само за момента.
След 10 дни няма да е така, а след година всичко ще е както преди.

Човек трябва да обича парите, освен това и да е вманиачен в тях, да има късмет и най-вече да е умен в тая област.
Пари, пари и само пари.

Ето, Денис Коутс е жив пример.
Ако и вземат парите и ги раздадат, тя пак ще ги натрупа, а другите ще ги наместят и няма да имат.
Нали соцът уж това обещаваше - правим рерволюция, експроприираме богатството на богатите, даваме го на бедните и всички стават богати. И уж го направиха, пък какво излезе накрая?
Бай Ганьо
04/12/2017, 21:19
Никой не е искал да прави цървула богат.
Никой никога не е искал да прави някой друг богат.
Само се опитвам да уточнявам позиции,не се наемам да коментирам обещанията на соца.
Шейд, и Ленин говорят хипотетично, но съвсем различно.
Шейд:всекиму по равно, което е невъзможно,той само казва какъв би бил резултат
Ленин всекиму според потребностите, а не всички да са богати.
Това някакъв майтап, на който си забравил емотиконите ли е?
Що за въпрос е това? Та нали ако сложа емотикони, ще звучи иронично и обидно? Редно е да сме сериозни дори когато се майтапим, за да не засягаме хората.
Очевидно съм на прав път. Я колко народ по-долу ме е изтълкувал буквално.
Не знам колко му е старо инфото на Ганев. Той да си каже.
Шейд е просто саркастичен.
Горския
05/12/2017, 11:51
"Експроприация на експроприаторите" - Владимир Илич (или може би още Карл ?)
Направо да ги "зануляват" на всеки десет години...
bookmakerbg
06/12/2017, 08:39
Истината е че в БГ просто няма средна класа. Хората или имат пари или нямат.
unguriano
06/12/2017, 08:43
Истината е че в БГ просто няма средна класа. Хората или имат пари или нямат.
А за да имат, кво? Да залагат. Тва е истината.
Мани си тая реклама, това първо.
И второ, има средна класа. Аз поне се мисля за средна класа, значи има поне един.
Това по най-логичната дефиниция, понеже има няколко.
Бай Ганьо
06/12/2017, 10:49
Един не може да бъде средна класа.

Иначе по тази логика всички сме средна класа с изключение на двама.
Най-богатия и най-бедния.
Така е, ама до един винаги има и още един, а до него още един и става то числова редица.
Личинка
06/12/2017, 12:12
Ми то тогава всички имат пари - пари са и двата лева и двата милиона...
.......българинът е богат, но е циция и живее мизерно поради стиснатоста си.....( по Бай Ганьо )
По-скоро не.
След като имат пари да си карат всеки ден колите и да пушат, значи не са стиснати. Имам предвид хора, които едвам свързват двата края до заплата и имат поне по един кредит. Тази група хора е много голяма, затова правя такъв извод.
След като имат пари на всеки нац. празник да се изнизват извън страната, значи не са циции. Тази група също е много голяма.
След като имат пари да дават пари на синчетата и дъщерите си, въпреки че последните са пълнолетни и не учат, значи са много ларш хора.
Бай Ганьо
06/12/2017, 13:28
Да приемем ли тогава, че българинът е богат?
И ако е, какво още иска мамка му и прасе!

Богат не е, но не е стиснат.
Лесно е да не си циция, ако си богат.
Thursday Next
06/12/2017, 15:22
Цитат
Ако се вземе от богатите и се раздаде на бедните по равно, всички ще са богати.
Мне, по-скоро всички ще са бедни.

Знам, че иронизираш, просто ме подсети за оня хубав виц:
Цитат
Санкт Петербург, октомври 1917 г. Късно вечерта 80-годишната графиня Оболенска седи в будоара си, реди пасианс и пуши от дълго цигаре. Отвън непрекъснато се гърми, чуват се викове, стонове и взривове.
-Наташа! - вика графинята своята прислужница. - Какво става, за бога?!
- Революция, Ваше благородие! - откликва Наташа.
- Така ли? И за какво се борят?
- Искат да няма богати...
Старата дама замислено дръпва от цигарето и отронва:
- Хм! Интересно! Моят дядо, Дмитрий Александрович беше от декабристите... Те искаха да няма бедни.

Дали е богат или беден е много сложен въпрос. Някои са бедни, други са относително заможни. Да, ама и вторите обичат да се изкарват бедни, защото нямат доходи като на Гюнтер в Германия, пък и нашият манталитет е да си мрънкаме. Иначе България е една средно богата страна в световен план - не сме богати, ама и не мизерстваме. Честно казано причините България да е кофти страна за живеене далеч не се изчерпват с ниските доходи, да не кажа даже, че същите ниски доходи даже не са и начело по важност за качеството на живот тук.
Иначе наскоро гледах едно изследване (съвсем прясно, тазгодишно) и там пишеше, че покупателната способност на българина е 2,5 пъти по-ниска от тази на немеца. Предполагам, че са взели предвид средната работна заплата от 1000 лева бруто. Това обаче значи, че всеки със заплата от 2500 лева бруто има стандарта на средния германец. И в София такива с 2500 лева бруто съвсем не са малко. Та поне в София българите (млади, здрави, прави и работещи) нямат много основание да се оплакват. Съвсем друга работа са пенсионерите (особено самотните) или живеещите в Северозападнала България например.
[quote]Това по най-логичната дефиниция, понеже има няколко.[quote]
Започнах да броя колко души от близките ми имат повече от едно лично МПС.Почти всички.Там семейството ми изостава.Под наем никой не живее.Някои имат и по две жилища.И безработници познати нямам,а аз доста хора познавам.
Критерият за средна класа е много разтеглив.Да не би да се изисква МПС-то да е яхта или хеликоптер.
Я пак...
Габровски шеги Старите габровци разказват, че яденето на дядо Миньо Попа било толкова постно
и скромно, че муха не кацала в него. Родом от с. Боженци, Дядо Миньо е един от
богатите жители на Габрово. Известен със своята пестеливост, за да икономисва той
дори не се бръснел, затова и приличал на поп. Ето от къде получил и своя прякор
„Попа”.
Дарил дядо Миньо Попа с четиридесет хиляди лева габровското читалище и
отишли в банката да направят прехвърлянето. Ала когато му поискали два лева за
таксова марка, той кипнал:
— Който има — да даде. Аз пари за формалности не давам.
От тук. Та сега този стиснат ли е, или ларж, щото хем "две" хем "четири хиляди" (а не само 200).
Mukaveev
13/12/2017, 20:32
Мисля , че има нации много по - стиснати от.............българина , ако приемем , че той е стиснат.
За чужденците на морето поне е сигурно, че са много по-стиснати от българите.
Mukaveev
13/12/2017, 20:39
За чужденците на морето поне е сигурно, че са много по-стиснати от българите.
4 - ма пият една бира.............
Това е болестно състояние.
Цитат
4 - ма пият една бира.............
Спомням си колега от нашата група какво разправяше за виетнамците.Имаше за съкафезник виетнамец в общежитието.Поканва виетнамецът трима свои сънародници да играят някакъв вид карти.Купуват .......една бира и си я пият четиримата цяла вечер!!
Може да не е от скръндзалък. Тяхната раса не носи много на алкохол.
От цените е, не щото хората са бедни. Пак там, искаха по 30лв за чадър с два шезлонга, сякаш наемаш стая...
Mukaveev
14/12/2017, 20:18
От цените е, не щото хората са бедни. Пак там, искаха по 30лв за чадър с два шезлонга, сякаш наемаш стая...

Какво търсят баба си на море....... като им е скъпо, да си почиват в хола.
Ми точно това правят — почиват си като у дома си в хола. Вие що се нервите? Да не би тези четиримата с едната бира, да пречат на милионерите да си наемат чадъри на цената на стая и да се редят за топла бира и студени кебапчета ли...
Mukaveev
14/12/2017, 23:01
Ми точно това правят — почиват си като у дома си в хола. Вие що се нервите? Да не би тези четиримата с едната бира, да пречат на милионерите да си наемат чадъри на цената на стая и да се редят за топла бира и студени кебапчета ли...
Пречат на пейзажа......развалят атмосферата.
Ми купи им по една бира на калпак да не ти развалят пейзажа, кво мрънкаш като българин?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.