Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: За или против смяната на времето?
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3
Danel
Вечер в 8 часа, идеш на кино или ресторант – трябва да е тъмно.

Що? Какво пречи на глътката и хапката ако са по залез?
New
Цитат(agrippa @ 26/02/2018, 03:42) <{POST_SNAPBACK}>
Да,и какво ви пречи лятото да е светло в 5 сутринта?

Защото, когато отиват на работа и вървят по тротоара се потят обилно поради вече напеклото силно слънце.
Persian
Цитат(Alexfield @ 22/02/2018, 10:24) <{POST_SNAPBACK}>
Ми няма кой да му свери стенния часовник примерно. Па те, пенсионерите, имат по един във всяка стая. Даже и в коридора слагат.

А някои за всеки ден smile.gif

Вижте прикачените файлове
Persian
Цитат(Danel @ 26/02/2018, 07:15) <{POST_SNAPBACK}>
Що? Какво пречи на глътката и хапката ако са по залез?

Пречи, че не могат някои да си ровят в гащите smile.gif
Джинджър
Цитат(Питето @ 25/02/2018, 18:54) <{POST_SNAPBACK}>
По японски примерно. Пускаш си списъка за покупки през телефона и на коя спирка искаш да си получиш торбите, и след работа, като слезеш на спирката торбите те чакат в автомата до спирката. За услугите, пак може по японски — избираш си един петък от месеца, през който няма да ходиш на работа и кеф ти дълъг уикенд, кеф ти обиколка по масажистите...
Е, ха се стегни де, само началото на работния ден ще е по слънцето, а не продължителността му. Ще имаш време за харчене. animatedwink.gif

А защо не почасова работа и почасово заплащане, който когато иска да работи, така услугите ще са винаги на разположение и мързелуването ще е заслужено!?smile.gif Онези от Аляска да не би да бачкат 6 месеца и да спят 6 месеца, примерно !?smile.gif)))) Амам, че сте смешни! w00tbrows.gif
Джинджър
На мен не ми пука за часовото време! Ако ми пукаше чак толкова, щях да се изместя да живея на място, където часовото време приляга на циркадния ми ритъм, може би Марс!?
Danel
За мен, ако не е съвсем тъмно, е по-вълнуващо.
Thursday Next
Цитат(Persian @ 27/02/2018, 20:06) <{POST_SNAPBACK}>
Пречи, че не могат някои да си ровят в гащите smile.gif

Ееее, айде не ми обяснявай, че само по тъмно може да се рови в гащите! Ти ако все си чакал да се стъмни, нямало е да натрупаш тоя опит из хорските гащи, който така щедро споделяш тука. harhar.gif
New
Практически е невъзможно, а и абсолютно безсмислено да се синхронизират всички видове професии да започват работа в едно определено време. Толкова е невъзможно и безсмислено, че часовото време само по себе си изобщо не може да ги промени в желаната от теб посока. Хеле пък доводи от рода "потя се, като вървя по тротоара". laughing.gif Кат се потиш, стой си у дОма.
agrippa
Цитат(Питето @ 22/02/2018, 00:42) <{POST_SNAPBACK}>
Да, ама още не са измислили джобен климатик, дето да ти създава комфортна околна среда, докато си вървиш по тротоара... Зимно часово време през лятото — събуждаш се, излизаш, а всичко отвън вече е напечено. Ми не е много удобно. Отделно, че ще свършваш работа губейки от по-хладните часове късно след обед. Хайде малко по-прагматично да го обмислим, а не само да си гледаме сутрешното излежаване.

Вие май сте забравили, че зимноточасово време си е всъщност нормалното, без да го променят както си беше. И какво ви речи да си ставате по-рано лятоска и да пазарувате по-късно, пак тогава. То вечер ще си дойде от самосебеси по-хладното в същия час. И на всяка надморска височина и географска дължина тия часове ще са различни. Аз, като работя до обяд това въобще не ме хваща, пък и жегите са ми рядко. Отделно, най-добре е всички да работят по различно време и смени, за да няма пикове в трафика, но пък няма да има и тих час тогава. то в големите градове отдавна няма такъв. И така тагтатък. Пълен абсурд. Нещо като религиозната зацикленост, традициите, никой не знае защо ги спазват: ей така, по инерция.
Stoil89
Аз съм против смяната на часовото време и бих искал в България да остане зимното целогодишно, защото е оригиналното и повече ми допада smile.gif
Радио Ереван
Цитат(biggeorge @ 20/02/2018, 19:27) <{POST_SNAPBACK}>
В началото на 2018 г. в Европейския парламент се водиха дебати по отмяна на лятното часово време на територията на целия Европейски съюз, като се обсъждаха икономическите ползи, но и вредите за здравето от смяната на времето.
Ето какво реши Европа за лятното часово време.
Какво обаче означава това за обикновения човек никой не казва?!? neprichom.gif
За да разберем какво ще се случи ако се отмени лятното часово време трябва да видим в колко часа изгрява и залязва слънцето през най-дългия и през най-краткия ден от годината.
Намерих един сайт, на който са посочени часовете на изгрев и залез за 22 декември 2018 г. по зимно часово време:
Изгрев - 07:54 ч.; Залез - 16:56 ч.
На същият сайт са посочени часовете на изгрев и залез за 22 юни 2018 г. по лятно часово време:
Изгрев - 05:48 ч.; Залез - 21:08 ч.
Всички знаем, че зимното часово време е астрономическото време, а лятното часово време е изместено с един час напред от астрономическото време. korabche.gif

Да си представим за миг, че цяла година сме по зимно часово време.
Тогава часовете на изгрев и залез за 22 декември 2018 г. ще си останат същите:
Изгрев - 07:54 ч.; Залез - 16:56 ч.
Но часовете на изгрев и залез за 22 юни 2018 г. ще бъдат с 1 час по-рано:
Изгрев - 04:48 ч.; Залез - 20:08 ч.

Да си представим за още един миг, че цяла година сме по лятно часово време.
Тогава часовете на изгрев и залез за 22 декември 2018 г. ще бъдат с 1 час по-късно:
Изгрев - 08:54 ч.; Залез - 17:56 ч.
Но часовете на изгрев и залез за 22 юни 2018 г. ще си останат същите:
Изгрев - 05:48 ч.; Залез - 21:08 ч.

Т.е. изборът между цяла година зимно часово време или цяла година лятно часово време всъщност е избор дали искаме зимата да е тъмно до 08:54 ч. при ЛЧВ или лятото да е светло от 04:48 ч. при ЗЧВ.
За северните държави в близост до полярния кръг по-подходящо е зимното часово време.
За южните държави в близост до тропика по-подходящо е лятното часово време.
Но за държавите в умерения климатичен пояс, сред които е и България, избора между ЗЧВ и ЛЧВ е повече от труден.
Според мен по-удачно е да сме по лятно часово време цяла година, защото не ми се струва нормално през лятото слънцето да изгрява в 04:48 ч. по ЗЧВ.
Недостатъкът е, че през тъмните месеци на годината (ноември, декември и януари) сутрин ще е тъмно до много късно.
Може би е по-добре едно лято да сме на ЗЧВ, а после една зима да сме на ЛЧВ, за да могат хората да направят разлика между двете.
Но понеже в България се действа на стадно-лидерския принцип ще стане това, което Бойко реши. dry.gif
Скъпи съфорумци, за или против смяната на времето сте?
По кое време искате да живеете - по зимно или по лятно часово време?
rolleyes.gif

Разбира се, че е по-добре лятното часово време, но ще трябва учебните часове да се преместят един час назад, за да могат малките ученици да ходят на училище.
biggeorge
Тази сутрин Натали Трифонова каза, че е ЗА смяната на времето.
Времето - Сутрешна емисия - 25. 10. 2019
И аз съм на същото мнение. good.gif
България се намира на такава географска ширина, че смяната на времето е препоръчителна за нас.
Радио Ереван
Цитат(biggeorge @ 25/10/2019, 23:00) <{POST_SNAPBACK}>
Тази сутрин Натали Трифонова каза, че е ЗА смяната на времето.
Времето - Сутрешна емисия - 25. 10. 2019
И аз съм на същото мнение. good.gif
България се намира на такава географска ширина, че смяната на времето е препоръчителна за нас.

Не е здравословно за хората, а здравето е по-важно от всичко. Ако има как да преместят астрономическото време с два часа напред, ще е най-добре.
agrippa
Ми то вече е решено за ЕС, спора не е актуален значи. А на който много му харесва, то може сам да си сменя времето посезонно, особено ако сам си е началник. Знам доста магазини, които сменят часовете според сезона.
Питето
Има ли значение един час напред/назад, ако си длъжен да стоиш (някъде и с вечерен час и куп рестрикции) у дома две седмици, а работното място (училището) е на екрана у дома... При това с възможност за повторения на ситуацията всяка година по един-два пъти в зависимост от щама и разпространението.
Shade
Цитат(Питето @ 31/05/2020, 02:14) <{POST_SNAPBACK}>
Има ли значение един час напред/назад, ако си длъжен да стоиш (някъде и с вечерен час и куп рестрикции) у дома две седмици, а работното място (училището) е на екрана у дома... При това с възможност за повторения на ситуацията всяка година по един-два пъти в зависимост от щама и разпространението.

Смяната на времето с час напред е благотворна. От създитателна гледна точка е чудесно винаги да си с час напред. Обаче от гледната точка на онези, които обичат да си поспиват сутрин, това е ад.
Питето
Който обича да си поспива, сутрин винаги му е ад, независимо дали се буди по "лятно" или по "зимно" време. От друга страна, за тези хора, тази година въведохме пробно "карантинно време". Оказа се че им пасвало отлично и нЕмали проблем с приспособяването...
agrippa
Цитат
... часовете на изгрев и залез за 22 юни 2018 г. ще бъдат с 1 час по-рано:
Изгрев - 04:48 ч.; Залез - 20:08 ч.
Тия часове за всяка дата от лятото и за всяка географска точка ще бъдат различни.

Какво можем да правим сутрин, ако имаме един час вповече: много работи. Можете да се заемете със спорт, да си подредите чантата или къщата, да полеете градината или саксийните цветя, да си направите свястна (не купешка) закуска и кафе, да прегледате пресата и форумите. Само не трябва да вдигате много шум, щото разни купонджии, геймъри и пияници хъркат още.
Мене лично ме "мори" вечерното слънце, когато грее до 9 - 10 часа и се опитвам да заспя навреме, а спалнята ми е западна. Освен това, когато е светло хората щъкат навънка, дърдалясват, деца крещят неистово, бръмчат автомобили и мотоциклети. Мен ако питате, лятото още в 7 часа трябва вече да се е стъмнило и да се чуват щурчета, светулки да прехвърчат. Да, къде изчезнаха светулките? Пестицидите ги унищожиха и тях явно...
ByBa
Цитат(biggeorge @ 22/02/2018, 01:59) <{POST_SNAPBACK}>
За такива като теб, които трудно разбират за какво иде реч трябва едно лято да сме на ЗЧВ, а една зима на ЛЧВ и тогава ще разбереш в колко часа изгрява слънцето през лятото и през зимата.
Само от личен опит можеш да разбереш кое е по-добре. grin.gif

Забравихме вече какво е времето, нормалното - през зимата и лятото prashchai grigorii.gif

Все някакви икономии, а то...забогатяхме prashchai grigorii.gif

Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.