Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Защо нямаме медали?
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2
D-rA
Цитат(Онуфри @ 26/02/2018, 19:01) <{POST_SNAPBACK}>
Така е. Много си прав!

Вместо да ти дадат една шапка пари, да ти намерят жена, да ти направят дете ...

Те какво?

Не си вършат работата!

п.п. Това беше лаф за военните, но и за теб приляга.

prashchai grigorii.gif

==== Иронизирай мнението на даден автор, но не и личността му. Лафа ти приляга - не настоявай да ти го приложа sunbathing.gif
Flama
Цитат(biggeorge @ 25/02/2018, 23:26) <{POST_SNAPBACK}>
Ако не те е страх хайде кажи си мнението по тази тема. huh.gif

От какво да ме е страх. Битува мнението, че българите имат ниско самочувствие. Това определено не се отнася до всички българи. Има си достатъчно българи с добро самочувствие и от тези в България, и от тези в чужбина. Аз например не се оплаквам от липса на самочувствие, не че съм нещо кой знае какво, но нито ме е срам, че съм българка, нито се гордея. Това е факт.
Относно ниското самочувствие, то най-вече мисля, че има исторически корени - турското робство, тоталитарния режим, все време на ограничено самоизразяване и самоизявяване. Някакъв комплекс, че все ние сме били прецакани и страдали, което твърдо не е така. Винаги съм казвала, че трябва подробно да се учи в училище история на Европа, за да видят българите, че и други народи са имали не лека съдба, че са били поробвани, потискани, мъчени, избивани и тогава може да се преодолеят нашите комплекси. Да допълня, че могат да се дадат и примери с други континенти, но ние географски принадлежим на Европа, пък е все се сравняваме с нея.

Цитат(biggeorge @ 25/02/2018, 23:26) <{POST_SNAPBACK}>
За всичко са виновни политиците, защото те бездействат.
Не си вършат работата и това се вижда ясно. dry.gif

Как така ще са виновни за всичко. Човек първо сам трябва да се погрижи за себе си, а не да чака политиците да му решат проблемите. Живяла съм и при соца и сега - ако не си свършиш сам работата, никой няма да ти я свърши. Има и поговорки: "На вълка му е дебел врата, защото си върши работата сам.", "Господ дава, ама в кошара не вкарва.", "Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се."
Какво си се вторачил в тези политици, а не погледнеш първо себе си.
Питето
Що бе, нека се вторачи в политиците, хубаво да им види кусурите щото нали е избирател, а се знае, че "Всеки народ (избирателите) си заслужава политиците."
Питето
В смисъл, че политиците си бъркат в джоба и им дават заплатите ли? Абе кога ще схванеш, че политиците и държавата не дават заплати и не вдигат доходите. Те само събират едни пари (данъци, такси и подобни държавни вземания) и ги преразпределят. Всичките държавни заплати идват от тези събрани пари, но добавената стойност се прави в частния сектор. Те (държавата и политиците) не правят икономиката нито отварят работните места нито създават добавена стойност. Тяхната роля е да създават свестни правила, и да осигурят спазването им (полиция съд прокуратура, образователна система, и другите държавни структури правят именно това) в територията. Толкоз им е отредено да вършат. Спорта не им е в отредените неща и именно заради това не се получават нещата с държавния спорт.
Бай Ганьо
Напротив.
Политиката е тясно свързана с икономиката на дадена държава.
Политиците могат да съсипят икономиката, както и да я съживят.
biggeorge
А пенсиите?
А заплатите на държавните служители?

Милиони хора зависят от политиците.
И ако хората са бедни това е защото някой политик, държавен служител, адмнистратор не си е свършил работата. sad.gif
biggeorge
Така си е. rolleyes.gif
От решенията на политиците зависи цялата икономика.
Заради техните действия или бездействия хората могат да живеят добре или зле. huh.gif
biggeorge
Говориш глупости за човек, когото не познаваш лично. dry.gif
Ти не я нападаш за спортните й постижения, а влизаш в лични нападки.
Само слабите в спора правят така.
Срамота е и трябва да се спреш! sad.gif
biggeorge
Така си е.
Българите сме адски завистливи. sad.gif
Дори и за дребни работи.
Дано нашите гимнастички да имат успехи на Световната купа в София.
Стискам им палци! good.gif
biggeorge
Тези заучени приказки не помагат с нищо на обикновените хора. rolleyes.gif
Някои хор не могат сами да се справят в живота.
Имат нужда от помощ, поне в началото. grin.gif
Не знам защо гербаджиите не понасят критика.
Когато на власт бяха БСП и ги плюех на тях изобщо не им пукаше. laugh.gif
Чакам БСП отново да поемат кормилото на държавата, за да започна да ги плюя с пълна сила.
Сега като некадърна опозиция почти няма за какво да ги плюя, което е много жалко. a4dff7b7.gif
biggeorge
Политиците трябва да създават подходящите условия за развитие на младите хора.
Да се развива спорта, културата, бизнеса, образованието, здравеопазването, енергетиката ... и в крайна сметка народа да живее добре. sun.gif
Всеки един сектор в България е в тотална каша, заради некадърните хора, които са заели ключови държавни постове.
А на върха стои най-некадърния човек.
Не искам да използвам думата политици, за да не стане политически флууд. az takovata.gif
Тарабас
Това имам опредвид. Спортните и постижения или спортните постижения на който и да е спортист са ми през крачола.
Не е нормално държавата да подържа и и да издържа подобни амеби, да ги слага на държавни постове, в комисии, дружества и съюзи, само защото били спечелили медали.
Примери бол. Който не се е уредил с подобна служба, става мутра. Общо взето разлика няма.

Искаш да спотуваш, да станеш велик, да печелиш медали. ОК. Намираш спонсор и в атака.
D-rA
Цитат(biggeorge @ 28/02/2018, 18:53) <{POST_SNAPBACK}>
Политиците трябва да създават подходящите условия за развитие на младите хора.
Да се развива спорта, културата, бизнеса, образованието, здравеопазването, енергетиката ... и в крайна сметка народа да живее добре. sun.gif
Всеки един сектор в България е в тотална каша, заради некадърните хора, които са заели ключови държавни постове.
А на върха стои най-некадърния човек.
Не искам да използвам думата политици, за да не стане политически флууд. az takovata.gif

Условия има, хора също има и някои се развиват въпреки твоето мнение...
С мнението си се стремиш да доказваш 80% тната дебилност обявена от наследниците на 'строителите' на комунизма...
А кой е кадърен и кой не - не се ли чувстваш нищожно дребен за подобни оценки, с тесногръдия си маниер на писане на глупотевини...
Докажи себе си с действия и резултати, след това давай оценки. Кръчмарските и спуснатите ти оглушителни бръщолевения не са аргументи, а жалка пародия на младежката ти 'уж' мисъл... sunbathing.gif
D-rA
Цитат(biggeorge @ 28/02/2018, 18:16) <{POST_SNAPBACK}>
Милиони хора зависят от политиците.
И ако хората са бедни това е защото някой политик, държавен служител, адмнистратор не си е свършил работата. sad.gif

Бедни са хората които седят и чакат от някое кранче да потече хранително поточе...
Тези хора не са си свършили работата - а не политиците. Работа на всеки човек е да се образова, да търси реализация на своята образованост. И да работи със съзнанието че го прави за собственото си бъдеще, а не за някаква заплата...
ПП. С глупотевини по форуми никой не е станал богат - а само душевно обременен за някакви жълти стотинки sunbathing.gif
biggeorge
Отговарям просто, без да се заяждам: Пенсионерите хвърлят хилядарки през балкона на непознати, в градовете се въвеждат платени зони за паркиране щото няма място за личните коли на хората, постоянно се пътува на почивка я в гръцко, я в турско или другаде по света... толкоз за беднотията.
Това не е за всички.
На почивка в чужбина ходят 500 хил. българи - предимно гербаджии.
Повечето хора в България мизерстват.
Образованието е задължително и безплатно, та ако си неграмотен си е само твой избор. Да, дори като дете да не са ти позволили да учиш, то винаги може да си вземеш образованието като възрастен.
Това не важи за всички.
Когато децата са циганчета с тях се отнасят по-зле отколкото с българчетата.
Освен това тях не ги учат така добре както другите деца.
Циганчетата минават от клас в клас без да се научат да четата и пишат.
А когато циганите станат възрастни не могат да започнат да учат, защото трябва да има курсове за ограмотяване на възрастни, а това зависи от МОН, които не предприемат нищо, може би защото спят зимен сън, кой знае.
За безработицата вече коментирахме, че работодателите търсят кадри, и дори искат да внасят работници от чужбина, та явно безработицата не е заради липса на работни места, а е заради липса на акъл или трудолюбие.
Работодателите търсят образовани хора с опит.
Няма как милионите неграмотни да си намерят работа.
Никой не ги иска.
А ако са цигани това е допълнителен фактор да не ги искат.
Обидите, ми може да съдиш който те обижда, дори за кофти език (или там както му казват) може да отнесеш глоби и разправии.
Тормоза, вече не си защитен ако тормозиш, щото нЕкой те снима и те качи във фейсбука и там онова дето по телевизията и уволненията...
Униженията, ми според характера — некои обичат да ги унизяват, други реагират.
Студа, баце, хората мрънкат, че печките вгадяват въздуха в градове и села, някои се препитават от продажба на крадени дърва... студ, а?

Обидите, тормоза и униженията са позволени спрямо бедните хора и забранени спрямо богатите хора.
А студа е за всички.
Самота я пак: виновни са политиците щото си самотен? Я по-сериозно.
Аз не говоря за себе си.
Говоря за всички онези възрастни хора, които са съвсем сами, за младите, които живеят съвсем сами, за децата в социални домове, за родителите, които са останали сами, защото децата им са заминали в чужбина.
Болести същото като самотата — ББ не е дошъл да ти каже да си сложиш шала и те боли гърлото, и заради това е виновен... Май ще ти трябват от едни други хапчета...
От управляващите зависи здравната система да функционира както трябва, за да е здрав народа.
За да има толкова много болни хора значи някой в Министерство на здравеопазването не си е свършил работата.
И накрая се оказа, че мрънкачите сами са си виновни, а политиците са им само за оправдание.
Накрая се оказва, че милиони хора зависят от хората заели ключови държани позиции.
Ако те отказват да си свършат работата - народа е зле.
Ако те си вършат работата - народа е добре.
Лошото е, че в България и леви, и десни отказват да си вършат работата.
Целият политически спектър отказва да работи.
Нямали политическа воля!
А най-лошото е, че народа няма начин да накара управляващите да си свършат работата. sad.gif
biggeorge
Живея там, където живеят обикновените хора. rolleyes.gif
Вие явно живеете някъде другаде.
Браво на вас! good.gif
D-rA
Цитат(biggeorge @ 28/02/2018, 19:16) <{POST_SNAPBACK}>
Живея там, където живеят обикновените хора. rolleyes.gif
Вие явно живеете някъде другаде.
Браво на вас! good.gif

Няколко пъти годишно посещавам твоя град - не съм виждал това което описваш, освен в циганската махала...
Затова попитах - къде точно sunbathing.gif
biggeorge
И Хитлер, и Сталин, и Тодор Живков са били преизбирани на избори. dry.gif
Много диктатори са били преизбирани, но това не е направило народите им по-щастливи и да живеят по-добре. angry.gif
biggeorge
Ти можеш да дойдеш в града, но явна бедност ще видиш само в циганския квартал.
Иначе и в другите квартали има бедняци, но няма да ги видиш на улицата.
Просто циганите живеят на улицата денонощно.
Такъв им е манталитета.
Пенсионерите, болните възрастни и деца, социално слабите в другите квартали са си по домовете и няма как да ги видиш. sad.gif
Онуфри
Цитат(biggeorge @ 28/02/2018, 19:20) <{POST_SNAPBACK}>
И Хитлер, и Сталин, и Тодор Живков са били преизбирани на избори. dry.gif
.....

Това осмисли ли го и как направи връзката между тях?

prashchai grigorii.gif
biggeorge
Българите са бедни, оскотели, мислещи за първичните си нужди, но не са дебили. rolleyes.gif
Няма как човек, който мисли как да оцелее, който е зависим по някакъв начин от държавата да бъде активен гражданин, да си знае правата и да се бори за тях.
Издребняването, търсенето на най-малките ми грешки, дребнавите заяжданици показват колко слаб е опонента в спора.
Разбирам това поведение, но не го одобрявам.
Дори да заменя думата "политици", с която започва предишния ми пост това няма да промени смисъла на изказването ми.
Не е важно как говориш, а какво казваш.
Явно не искате да разберете какво ви казвам.
Управляващите не искат да си вършат работата.
И имам доказателства за това.
Но на никой не му пука. sad.gif
biggeorge
Аз се чудя дали ти осмисляш постовете си или просто пишеш, за да ми опонираш по най-елементарния начин.
Започваш да ме отегчаваш.
Мисля да те игнорирам. sun.gif
biggeorge
Цитат(D-rA @ 28/02/2018, 19:08) <{POST_SNAPBACK}>
Бедни са хората които седят и чакат от някое кранче да потече хранително поточе...
Тези хора не са си свършили работата - а не политиците. Работа на всеки човек е да се образова, да търси реализация на своята образованост. И да работи със съзнанието че го прави за собственото си бъдеще, а не за някаква заплата...

Не всички хора могат да се оправят сами в живота.
И никой не е седнал да чака на държавата да го храни.
Социалните помощи са 45 лева на човек на месец.
С толкова пари тока си не можеш да платиш, какво остава да живееш добре.
Хората не заслужават да мизерстват. unsure.gif
Онуфри
Цитат(biggeorge @ 28/02/2018, 19:44) <{POST_SNAPBACK}>
Не всички хора могат да се оправят сами в живота.
Много чакат това!
С толкова пари тока си не можеш да платиш, какво остава да живееш добре.
Някой трябва да ти дава някакви пари, щото ти си мързелив и некадърен ли? Аха .. и да живееш добре!
Хората не заслужават да мизерстват. unsure.gif
Квот са си заслужили!

biggeorge
Добре де, как може да наричаш амеба спортист с медали? malii.gif
Ти колко медала имаш?

Аз имам два медала, които не са спортни и знам колко много учене са ми стрували.
Не ми се мисли колко труд полагат спортистите за медал от олимпиада или световно първенство. wacko.gif
Това са десетилетия упорит труд.
А ти обиждаш все едно е стояла със скръстени ръце!
Това не е приемливо! sad.gif
New
Цитат(biggeorge @ 28/02/2018, 20:44) <{POST_SNAPBACK}>

Как никой, не са ли тези, които са на социалните помощи? Те буквално чакат държавата да ги храни.
Thursday Next
Цитат
Ти колко медала имаш?

Да си виждал някой да дава медал на лекар, направил животоспасяваща операция? Или на учител, чиито ученици са приети в реномирани университети по света?
Alexfield
Аз имам 3 медала. И кво?
Медал българин не храни, трябва да се бачка, а не да се прехласваме по медали.
Вижте прикачените файлове
Питето
Пенсиите зависят от възвращаемостта на фонда в който си внасял кинти. Това го е имало едно време, когато пенсия са имали само в големите фирми и държавните служители. На днешно време, у нас пенсията всъщност е държавна социална помощ за възрастни хора. Каквото и да ти разправят, математиката и начина на събирането на пари за пенсии показва точно това — социална помощ за навършена възраст (и стаж, ама той е предимно за декорация и прах в очите). Пример за истински пенсии... Сингапур.

А хората са бедни, не щото политиците ги прецакват, а защото искат някой друг да взема техните решения, а те само да седнат на масата и да лапат. Ей заради това са бедни, щото ги е страх да си вземат сами решенията... въпреки че винаги ще живеят с последиците от решенията, които се отнасят до тях. Да, независимо дали те самите или някой политик е взел определено решение, то хората живеят с последиците... абе трябват си матури не само по математика, ами и по логика, статистика и икономика, та да влезе в час материала.
Тарабас
Виж сега, аз също се самозадоволявам всеки ден, но затова медал не съм искал до сега. Удоволствието ми стига.

Социалистическият спорт е един вид държавна мастурбация. Държавата мастурбира с наслението, спортистите мастурбират с държавата, в това число и с тебе.

Ако ти харесва, приятно прекарване!
Persian
Цитат(Alexfield @ 28/02/2018, 21:09) <{POST_SNAPBACK}>
Аз имам 3 медала. И кво?

Е как какво smile.gif
Застанал си се едно има три разкрачени, а не три медала smile.gif

gepi.gif
Flama
Всеки, който си върши работата добре, заслужава адмирации.
Тарабас
За свършена работа се получава заплата. Адмирации раздават тези, които нямат с какво да платят. А адмирациите са за балъците.
Flama
Адмирациите не изключват заплатата.
Питето
"Бог е бог
и пак има слог. "
Р.Ралин
Така е, доста труд влагат, обаче вземи прочети нЕкой учебник по икономика, да видиш че машинката работи мааааалко по-различно, и у нас е сбъркана схемата. Освен много труд, има вложени и много кинти, а който дава кинтите трябва да получава премия за вложеното щото носи риска, да изгуби парите ако онзи с труда се провали. Та в тази посока, или спортистите се самофинансират и при успех си прибират печалбата (от наградите и най-вече от сключените договори за реклама както е в САЩ и там са най-платените спортисти), или получават заплата само според резултата. Ах да, и ти, като напуснеш работа продължават ли да ти плащат от дето си напуснал, щото да плащаш на някой доживотно за едно единствено първо място... абе не е умно решение ама обяснява отлично защо нямаш медали.

Thursday Next
Цитат(Flama @ 28/02/2018, 23:26) <{POST_SNAPBACK}>
Всеки, който си върши работата добре, заслужава адмирации.

Е нали това се опитвам да обясня на Джоржди - че добре свършената работа има много измерения и не всички се оценяват с медали, и изобщо е смешно да се превръща медалът в единствен показател за стойността на направеното. Медали, та медали ... Ми комплексарско стои да се пъчиш с чуждите медали, не ли?
Flama
Цитат(Thursday Next @ 01/03/2018, 09:17) <{POST_SNAPBACK}>
Ми комплексарско стои да се пъчиш с чуждите медали, не ли?

Така е. Ама Джорко не слуша като му пишем да гледа себе си.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.