Къде САЩ принуждават наред собствените си спортисти да вземат допинг? Треньора що бил в затвора, ми щото в САЩ съдят и вкарват в затвора вместо да си затварят очите. Сестрите Уилямс били незнамквиси, пък Шарапова наопаки, обаче в лабораториите не ги подбират по хубост, ами просто им проверяват пробите и квото покаже такова. Давай за Ланс, в САЩ рекламодателите го подкараха в съда за стотина милиона, давай реципрочен пример в Русия. Ми няма, ама САЩ били по-лошите... Аре стига, заработи си копейките.
Ланс е професионалист с многомилионни спонсорски договори и естествено, че ще го награбят спонсорите, защото така нарушава договори и им прави лоша реклама (доколко е лоша е друго нещо, но що да не си върнат парите). Аз затова и написах, че грешката на руснаците след Сочи беше, че не вкараха един-двама в затвора, но ако се водим по случая Джоунс, трябва да го направят 4-5 години след края на активната им дейност като спортисти.
Та, защо при вкарани в затвора и съдени за връщане на милиони, никой не забранява на американските спортисти да участват под собствен флаг на състезания?. Тя истерията се отпуши още през 2010-а, когато Русия спечели домакинството на СП 2018.
Жак Рох (в преден пост го обърках с друг функционер в спорта) с нищо не е по-добър от Блатер, Самаранч, Киланин, Хавеланж. Какво е мислил Барон дьо Кубертен, какво стана в последните 20 години в олимпийското движение. Навремето в древна Гърция са спирали войните по време на Олимпиадата, сега се водят олимпийски войни, в които заради болни политически амбиции страдат спортисти и зрители. Олимпиадата през 1996-а в САЩ не беше ли политическо решение, след като най-нормално беше да се даде това домакинство на Гърция, в чест на 100 години съвременни олимпийски игри.
И на малките деца е ясно, че Олимпиади без американци, руснаци, германци и китайци са нищо, а за зимните се допълва от норвежци и шведи, летните с африканците.