Alexfield
26/02/2018, 16:46
Така и подозирах. Тъжно е, че не виждаш разликата...
Да, аз също одобрявам. В крайна сметка дали резултатите от спорта са естествено постигнати или изкуствено, чрез стимуланти - какво значение има?! Все пак говорим за спорт, а не за медицински тестове.
Thursday Next
26/02/2018, 17:13
Мда. Да излизат да дефилират направо под знамената на съответните фармацевтични концерни. И по новините да пишат "Отборен победител от тазгодишните зимни олимпийски игри е Пфайзър/ГлаксоСмитКлайн", и както се казват там
Виждам я разликата, ама накрая все е битият - бит и т.н.
Цитат
Американците нарочно прецакаха руснаците.
Малко по-подробно ще може ли?!Как американците нарочно прецакаха руснаците?!?!
Горския
26/02/2018, 17:46
Така и подозирах. Тъжно е, че не виждаш разликата...
Имам впечатление, че виждаш много,добре разликата, но от дух на противоиречие твърдиш обратното - не ти прилича
- Едното са държавни НИИ ( Научно Изслездоbтелскин Инстритрути) . Подсдържани и спонсоризирани от ... ДЪРжХАВАТА !!!
_ В другия соучай са ... частни решения!
Все още ли не веждаш разликата?!
Разликата е, че когато е държавна политика, треньорът е принуден да дава допинг, а когато не е държавна политика, треньорът може да дава, но може и да не дава - има избор, така че крайният резултат не е винаги един и същ.
Треньорът винаги дава допинг, защото иначе няма резултати и медали.
Било държавна политика или не, допинг се взима.
Ако борбата е против допинга - тя е обречена.
Ако борбата е за вякакъв държавен морал и там е умрЕла работа, единствено може да се прави по-завоалирано.
Аз пък не разбирам идеализма, че някоя държава е по-морална от друга. Няма по-морална, им по-хитра и по-брутална.
Както отговорих на Ню, учудва ме идеализма, че има по-морална държава, няма такава, има по-гитра и по-брутална. Иначе ми е ясно какво искате да кажете.
Жалко за теб, щом не виждаш разликата между личния избор и държавната принуда.
Къде е тук държавната намеса?!
Жалко за теб, щом не виждаш разликата между личния избор и държавната принуда.
И къде видя държавна принуда, защото е много лесно да се пише на едро? Защо тогава и треньорът на лекоатлетките на САЩ, по времето на Марион Джоунс също е в пандиза заради допинг? Не защото го е вземал. Грешката на руснаците е, че не вкараха някоя изкупителна жертва в затвора за това, но и Джоунс и компания влязоха там пост фактум.
Не разбрах, сестрите Уйлямс във фитнеса ли са придобили тези тела, или допингът в тениса е позволен, стига да не го е вземала Шарапова, преди мелдоинът да бъде забранен?!? Не разбрах и как цели отбори, години наред са все от астматици, и са все различни от руските?!?
Горския
26/02/2018, 21:41
И къде видя държавна принуда,
Да, допиране има навсякъде, НО НИКОГА и НИКЪДЕ това не е било НАЦИОНАЛНА, ДЪРЖАВНА политика! НАцИОНАЛНА, ДЪРЖАВНА ПРИНУДА за спортистите, за да демонстрират ... предимствата на ... соца!
Така беше и в другите "братски" страни, НО : научни лаборатории по въпроса имаше ЕДИНСТВЕНО във Великия и от там се даваха на "братята"
ОБАЧЕ! забременяването (с последствено абортиране) на гимнастичките, за да бъдат в най-добра форма в момента на решителни международни състезания го имаше САМО и ЕДИНСТВЕНО във Великия! Дори "братските" страни не си позволяваха да подлагат спортистките си на такова УНИЖЕНИЕ - единствено съветските можеха да го понасят!
... Защо тогава и треньорът на лекоатлетките на САЩ, по времето на Марион Джоунс също е в пандиза заради допинг? ...
...
Ам ... щото е биел негрите!
Това ... русофилистиците ... не са мръднали последните 100 години!
Къде САЩ принуждават наред собствените си спортисти да вземат допинг? Треньора що бил в затвора, ми щото в САЩ съдят и вкарват в затвора вместо да си затварят очите. Сестрите Уилямс били незнамквиси, пък Шарапова наопаки, обаче в лабораториите не ги подбират по хубост, ами просто им проверяват пробите и квото покаже такова. Давай за Ланс, в САЩ рекламодателите го подкараха в съда за стотина милиона, давай реципрочен пример в Русия. Ми няма, ама САЩ били по-лошите... Аре стига, заработи си копейките.
... Аре стига, заработи си копейките.
Няма лошо. Да си ги харчи със здраве!
Alexfield
27/02/2018, 07:37
Не викай бе, Горски! Никакъв шанс нямаш да те чуе и разбере. Комунистът не е в състояние да направи разлика между държавна принуда и самоинициатива.
А-а-а, не е сигурно, че треньорът винаги ще дава допинг. Едни треньори ще го правят, но други не. Съответно спортистирте могат да си направят избора при кого да тренират. Но, ако е държавна политика, нещата са обречени.
Дават всички треньори, защото как такива без допинг ще се състезавата с такива с допинг. Като треньорите искат резултати - дават.
...как такива без допинг ще се състезават с такива с допинг....
МИ то се видя как — допинг-лабораториите хващат тези с допинга и им вземат медалите, а която държава прекалява направо И орязват всичките спортисти и на старта остават такива дето не ползват допинг. Това, че някъде нещо е масова практика, съвсем не значи че е така в целия свят.
Alexfield
01/03/2018, 09:42
Медалистите задължително дават проба за допинг след състезанието. Лабораториите не знаят коя проба от кого е дадена - анонимни са. Имаш ли обяснение, защо всички освен руснаците никога не ги хващат? Нали няма спортист, който да не взима допинг?
Руснаците ги хващат, защото карат през просото и взимат забранени препарати. Другите са по-хитри.
Има и политически момент, гледат да цакат руснаците. Не е правилно спортът да се меша с политиката, ама е факт.
Горския
01/03/2018, 14:03
Имаш ли обяснение, защо всички освен руснаците никога не ги хващат?
Стиви ще ти обЯсни, ама нещо изчезна
Замисли се кое вещество е допинг и отговорът ще ти блесне веднага.
Или защото взимането на допинг не е избор на треньора, а е държавна политика?
И за това, а поради това го очакват от тях и така.
Alexfield
01/03/2018, 20:44
Което се обяви за такова. Шарапова така я прецакаха. Взимала меладоний (каквото и да е това) преди да го забранят. Не знам какъв е случаят в действителност, но ако това, което аз казвам е вярно, щях да ги осъдя.
Което се обяви за такова.
Именно

И водещите фармацевтични фирми не са руски (май сам го изтъкна някъде).
И какво става? Измисля се нов допинг, който не е допинг, защото го няма в списъка. Американците го зобят, но са чисти, защото за него не се следи. След няколко години и той влиза в листата, но фирмите са разработили нов. И така нататък. Руснаци, българи и прочее обаче се мъчат с каквото могат да си набавят и...горят. Вярно е обаче, че новите хай-тек допинги нямат чак силата на старите и това си личи по резултатите, но все пак действат. Нещо като противозачатъчните хапчета - днешните са с много по-малко хормони, но пак действат.
А иначе има много начини да се манипулират пробите, съвсем не всичко е толкова чисто и политиката определя къде да се натиска, и къде да се гледа през пръсти. Един руснак беше наказан, защото пробата му се изгубила

Да не би той да я е изгубил? Обаче няма я, значи е виновен. В същото време стелажът с вторите проби на едни хванати американци случайно бил бутнат и шишенцата се счупили. И случаят бил затворен.... Най-великата скибегчака на всички времена е болна от астма (и доста други). И се лекува с лекарство, което иначе е допинг. Да не говорим, че открито се говори за чадър над атлетите икони и те се пазят. Става дума за атлети като Стефка Костадинова, Карл Люис, Сергей Бубка и т.н.
А, и една група руски атлети, баннати от олимпиадата макар никога да не са хващани с допинг, се обърна към съда. И съдът ги оправда. Обаче пак не ги пуснаха на олимпиада с йезуитския аргумент, че да те поканят на олимпиада е чест, а да не те поканят не е наказание, а само липса на уважение...
И последно - основен постулат в правото е, че отговорността може да бъде само лична. И според този постулат ако хваната атлет с допинг, трябва да гори той, евентуално треньор, шеф и други с пряка връзка с него, но не може да се наказват други атлети. Ти как ще се чувстваш, ака заради прочутата българска корупция те изгонят от Германия, защото си българин? Е, с наказанията за допин се случи точно този абсурд. Ако допингът е държавна политика да накажат Путин и министъра на спорта, а не невинни (т.е. нехванати с допинг) атлети. Ама Путин не могат, а да унижат атлетите е хем лесно, хем е начин за пропаганда в така модерната днес хибридна война.
Ми щом държавата принуждава атлетите си да ползват допинг, то отговорността е нейна и я наказаха — никакви нейни атлети на олимпиадата, нито химна, нито знамето И... Ха върви прави пропаганда със спортистите. Колкото и да е странно, ако държавата схване че ще има файда от спортистите си, само ако не ги зоби насила, то и спортистите ще имат файда от налаганите в момента санкции, щото държавата ще ги остави на мира и после ще могат да се изявят без да ги приравняват към "онези от ГДР-то".
Я пак, кого наказаха? Държавата, или отделните атлети? Аз не мисля, че на държавата и стана нещо, а на атлетите им отнеха 4 години усилия. И всички бяха в кюпа - и невинните заедно с виновните, а отговорността нали е лична?
Освен това никой никого не зоби насила в днешно време, това не ти е социализма, дето нямаше алтернатива. Днес спортистите тренират и в чужбина, сами си избират треньорите и т.н. Ако не искат да се зобят няма да го правят и никой не може да ги застави. Държавата само може да помага на желаещите, да ги насърчава и даже да ги измами, като им даде допинг с обяснението, че са витамини, но никого не може да накара насила да се зоби. Не и днес.
Цитат
И така нататък. Руснаци, българи и прочее обаче се мъчат с каквото могат да си набавят и...горят. Да не говорим, че открито се говори за чадър над атлетите икони и те се пазят. Става дума за атлети като Стефка Костадинова, Карл Люис, Сергей Бубка и т.н.
Карл Люис е американец,но нашата Стефка и Бубка?!?!За какво им е да слагат чадър над българка?!
И всички бяха в кюпа - и невинните заедно с виновните, а отговорността нали е лична?
Освен това никой никого не зоби насила в днешно време ...
След като никой никого не зоби насила в днешно време, то няма невинни в кюпа, Cury.
Карл Люис е американец,но нашата Стефка и Бубка?!?!За какво им е да слагат чадър над българка?!
Не защото е българка, а защото е реклама на спорта - 30 години никой не може да и бие рекорда. Политиката е важно нещо, но не всичко е политика в спорта. Има и пари, а парите идват от реклама и от идоли. Точно тук няма значение дали е българка или американка.
Ми нЕкои руски спортисти все пак бяха поканени и участваха (на зимната олимпиада, щото е прясно), обаче държавата Русия не участва, и няма как да ползва резултатите на спортистите си за вътрешна пропаганда. Та да, наказана е Русия, заради отношението И към собствените си спортисти, за да престане да ги зоби насила. Абе все едно са под карантина — гадно е, обаче накрая се очаква болестта да бъде преборена. Между другото, руските спортисти можеха също да са болни, и да ползват същите лекарства като останалите спортисти и да не отнасят наказания, обаче... как всегда.
Между другото, при толкова масово зобене (в различни спортове), надали е било по собствено желание, а и точно тази държава в момента не се слави със зачитането на свободната воля на гражданите си, та 1+1=...
След като никой никого не зоби насила в днешно време, то няма невинни в кюпа, Cury.
Тогава значи и ти си виновна за пране на пари, за наркотици, за проституция....
Ще кажеш, че не си, защото не си правила такива неща, ама нали и аз за това говоря -
наказаха атлети, които НИКОГА не са хващани с допинг. Каква вина имат те изобщо??? В правото даже да има съмнения, пак заподозрените се ползват с презумпция за невинност докато не се докажата нещата, а ти изкара виновни спортисти, които никога не са били уличавани ???
Честно казано не хващам логиката на опонентите си в този спор, явно личи опит да се защити правата линия, а не да се гледа логиката. То, като се замисля, май точно затова почти спрях да пиша - защото форумът се изроди след като една група живеещи в чужбина се съюзиха, писаха се по-католици от папата и вече в пакет нападат (с логика и без логика) всеки пост, който е против някое действие на ЕС, или ако е израз на симпатия към Русия или ако е просто балансиран и отрича черно-бялата логика, а търси сивата среда. И всеки, който е на различно от тяхното мнение, е я мурзилка, я изостанал български тъупак, я комунист, я глупак.... При това и се действа крайно лицемерно в някои случаи. Едни колежки с цяло гърло обвиняваха други форумци, че са закостенели дървета и не искат да приемат социалния пол и защитаваха даже абсурдни претенции за равноправие на жените. И пак същите, в опит да ме уязват и поради други липси на аргументи, ме нападаха с обидни намеци, че съм "домакиня". Ми като са толкова модерно мислещи защо смятат, че е нещо лошо да има социалната роля на домакиня? А ако не го смятат за лошо защо се опитват да ме обидят с това? Да не давам други примери. То и затова ще си останат само тези неколцина емигранти да пишат в скоро време и поради липса на опозиция да се опиват колко са извисени и цивилизовани... Аз поне се поувлякох и се включих в тази дискусия, ама няма да се повтори скоро.
krem-karamel
02/03/2018, 09:51
Стига, де. Тъкмо ме изненада приятно с връщането си и пак изчезваш.
Ми то си е така - щом не целуваш европейски задници ти си отявлен комунист, върл русофил...абе изобщо ретрограден, тъмен балкански субект
Горския
02/03/2018, 11:42
щом не целуваш европейски задници
Вече няколко пъти, като чета подобни простащини, питам без да получа отговор :
България в Европа ли е ?
Ако е, значи си целуваме ... собствените задници - какво му е лошото?
Ако не е, къде е ?!
Личинка
02/03/2018, 12:27
...
офф -
По същата причина и аз спрях да пиша и да влизам. Установих, че няма смисъл да се обяснявам срещу подигравателно-назидателни и алогични аргументи в "диалозите". Като гледам, наклонът и на тази тема е същия...
Горския
02/03/2018, 12:57
- наказаха атлети, които НИКОГА не са хващани с допинг. Каква вина имат те изобщо??? В правото даже да има съмнения, пак заподозрените се ползват с презумпция за невинност докато не се докажата нещата, а ти изкара виновни спортисти, които никога не са били уличавани ???
Cury, ти нещо не схващаш и напразно се палиш:
Еми
именно това и стана, за което и ти приказваш : наказана е държавата (без знаме и химн), а не отделните спортисти
Както и ти настояваш, тези които не са се допирали са допуснати до игрите и не си губят 4 годишните усилия.
Какво е различното от това, за което ти пледираш?!
Няма да коментирам безпочвените ти и необосновани обвинения към ... "емигрантите"
На това, Cury, му се казва, че "покрай сухото гори и суровото".
Когато наказват/съдят някоя фирма за някакви злоупотреби, го отнасят и невинните служители в нея. Така се получава във всеки един бизнес, в това число и спорта.
Политиката е важно нещо, но не всичко е политика в спорта. Има и пари ...
Нима политиката не е пари?!
Добре, че се включи да си кажеш, че тъкмо се чудехме. Сега можем да спим спокойно.
Бай Ганьо
02/03/2018, 14:50
И аз съм забелязал това залитане на емигрантите.
По-голям плювач на българите и България от мен едва ли има тук на форума,
но мисля, че се опитвам да не нападам персонално "българските" колеги.
Ако някого все пак съм обидил по някакъв начин му се извинявам.
Cury, ти нещо не схващаш и напразно се палиш:
Еми именно това и стана, за което и ти приказваш : наказана е държавата (без знаме и химн), а не отделните спортисти
Както и ти настояваш, тези които не са се допирали са допуснати до игрите и не си губят 4 годишните усилия.
Какво е различното от това, за което ти пледираш?!
Няма да коментирам безпочвените ти и необосновани обвинения към ... "емигрантите"
А ти прочете ли какво написах - за онези руски атлети, които не са хващани с допинг, които са спечелили дело в там какъв съд беше и са обявени за невинни по всички бвинения и въпреки това не са поканенин на игрите, защото това не било наказание, а просто не ги искат. Участието на олимпиада не било право (даже да си покрил нормативи) и затова да не те допуснат не било наказание

От това загубиха тези към 50 изтъкнати атлети, загуби спортът, загуби и олимпиадата. Спечелиха конкурентите им...
Но май да не се чете е по-лесно и да се взема само част от поста ми и да се отговаря на него? Даже и да е вече по друг въпрос (както преди малко беше направено от друг).
А за безпочвените ми обвинения няма да споря. Явно е, че който го прави не иска и няма да се усети и да с признае.
И затова тихо и кротко си излизам от форума. При това вече за последно, ако ще и най-нелепия коментар да ми се отправи, аз повече няма да влизам да разяснявам. До тук бях, твърдо и окончателно.
Съжалявам за това ти решение...но може би си прав.
Потребител
02/03/2018, 19:51
... не ви разбирам ... с какво толкова, призованите от Хладилника ви дразнят? :.) ...
...
но мисля, че се опитвам да не нападам персонално "българските" колеги.
В дълбока грешка си. Мнозина го приемат персонално. Лично аз смятам, че плюенето ти е изключително грозно.
Това към мен ли е ? ....аз също не Ви разбирам...както и повечето от постовете Ви.
Потребител
03/03/2018, 11:00
... обръщението "ви" беше за множествено число, не форма на неуважение ...
... икономическите мигранти не са хъшове ... готините нямат и такава претенция ...
... и сега за Кюри - единствената, която може да те ядоса е само благоверната, щото те познава ...
... групичката от ловно/рибайския съюз просто разказва забавни истории :.) ...
Поздрави!
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.