Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Русия Олимпийска
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3
Горския

Гледам сега закриването на Игрите. Руските олимпийци са наречени ... ОАR!!! - наказание за системния и на държавна основа допаж. Винаги практикуван, но по времето на Великия и Непобедим, никой не се осмеляваше да повдигне въпроса.

Горките ... ОАR, нямат право нито на знамето им, нито на химна им !
Как ли понасят такова унижение?!
Аз обаче, съм доволен, а вие?

PS: В съседната тема, Жорето се жалва, че сме нямали медали. Да, но си дефилираме под собственото знаме !
Кашчей
Цитат(Горския @ 25/02/2018, 15:36) <{POST_SNAPBACK}>
Гледам сега закриването на Игрите. Руските олимпийци са наречени ... ОАR!!! - наказание за системния и на държавна основа допаж. Винаги практикуван, но по времето на Великия и Непобедим, никой не се осмеляваше да повдигне въпроса.

Горките ... ОАR, нямат право нито на знамето им, нито на химна им !
Как ли понасят такова унижение?!

PS: В съседната тема, Жорето се жалва, че сме нямали медали. Да, но си дефилираме под собственото знаме !

Поради лошо зрение на биатлонистите на САЩ е разрешено да използват гранатомети вместо пушки. Целият отбор по биатлон но Германия преди 2 олимпиади беше болен от астма.
Толкова с допинга и неговото използване само в една държава!
Политиката няма място в спорта, но все по-силно се намесва, особено на големи спортни форуми, което е жалко. А да, да не забравя и каламбурът който си правят руснаците с американските изцепки.." ЦРУ е иззело шайбата, с която се е играл хокейният мач САЩ- ОАР и се оказа, че е пълна с мелдоний!"
The_Purifier
Цитат(Горския @ 25/02/2018, 14:36) <{POST_SNAPBACK}>

Аз съм русофил.
evanka
Ами щом и състезателите им по кърлинг се допират, представи си какво е в другите им спортове.
Ами не ми беше мъчно за тях, но от друга страна е някак необичайно без руснаци на зимните игри.
За СССР се знаеше, че използват допинг, въпроса е повдиган, но и американците тогава ползваха и то много яко.
Онуфри
Цитат(The_Purifier @ 25/02/2018, 15:53) <{POST_SNAPBACK}>
Аз съм русофил.

Това за гордост ли е?

п.п. Няма лошо, щом те кефи!

prashchai grigorii.gif
Тарабас
Едва ли приемат нещо подобно като унижение. Тези хора ги унижават от първия до послдения им ден. Една олимпиада ли няма да преглътнат. А и си е далавера да излезнат от деревня за некой друг ден.
Онуфри
Цитат(evanka @ 25/02/2018, 16:24) <{POST_SNAPBACK}>
...
За СССР се знаеше, че използват допинг, въпроса е повдиган, но и американците тогава ползваха и то много яко.

Те, американците и негрите бият!

МръсТници такива.

animatedwink.gif
rocco_george
Не,че днес американците не ползват,но се пишат астматици и разни подобни хронични страдания,при които в лекарствата има забранени субстанции(допинг).
Питето
А какво правят в Русия и в САЩ, като докопат спортист с допинг? Щото незнам за ЦРУ и шайбата, обаче знам за американски спортисти, дето са останали без медали, а спонсорите ги съдират в съда, докато за Русия не съм чел/чувал за подобни наказания. Иначе нищо не е, особено ако ги сравниш на ГДР-то със спортистите...
Питето
Значи руските лаборатории от онова време не са могли да хванат американския допинг и заради това от СССР не са вдигнали врява... svirkam si.gif
Кашчей
На мен ми е интересно, след като Горския живее от 30 години във Франция, за кои спортисти казва "нашите"? Дали приема Жан Клод Кили за негов роден скиор и олимпийски шампион от Гренобъл, или приема Екатерина Дафовска за свой олимпийски шампион?!
Thursday Next
Цитат

От това не ти ли стана достатъчно ясно?
Горския
Цитат(Кашчей @ 25/02/2018, 15:00) <{POST_SNAPBACK}>
Толкова с допинга и неговото използване само в една държава!

Айдеее, руската агентура се активира !

Във всички страни е имало (и има допирани спортисти. НО !!! НИКОГА на държавно ниво, както в СССР и "братските народни демокрации" - например ГДР, но и България

В бившия СССР имаше цели НИИ (който не знае какво е това, да попита Руския агент Кашчей) Разбира се, официaлната им дейност беше друга, но ....

Най-гадния "допаж" беше : млади, обещаващи гимнастички (рядко над 20 години), за решителни международни състезания бяха ... ЗАБРЕМЕНЯВАНИ (от приятеля им ако имат, иначе от тренйора им, понеже най-добрите успехи имат на третия месец (не съм сигурен) Този месец е трябвао да съвпадне с международното съcтезание - след това ги ... абортират!

Това не е корсиратривна теория

Медиите го публикуваха, но един мой приятел руснак ми разказа, че е спрял дъщеря си, която е имала шанc да успее на национално ниво ИМЕННО поради това, което е било известно на всички
The_Purifier
Цитат(Онуфри @ 25/02/2018, 17:42) <{POST_SNAPBACK}>
Това за гордост ли е?

Не знам...
Flama
Цитат(Горския @ 25/02/2018, 14:36) <{POST_SNAPBACK}>

Все ми е тая. Но допинг под някаква форма взимат всички спортисти. Шампионите по медали на току що отминалата олимпиада, норвежците, са масово "астматици".
Не е добре, че политиката се меша в спорта, но в такъв свят живеем.
Кашчей
Цитат(Thursday Next @ 25/02/2018, 19:28) <{POST_SNAPBACK}>
От това не ти ли стана достатъчно ясно?

Не! Въпросът ми не беше към теб, въпреки че имаш право на мнение, но не и право на категоричен отговор!
Горския
Цитат(Flama @ 25/02/2018, 19:56) <{POST_SNAPBACK}>
Но допинг под някаква форма взимат всички спортисти.

Да, без това да бъде ... държавна политика, осигурявана от ... държавни институции както е било, и е още, в почившия о Бозе Велик и Непобедим!
Flama
Цитат(Горския @ 25/02/2018, 19:02) <{POST_SNAPBACK}>
Да, без това да бъде ... държавна политика, осигурявана от ... държавни институции както е било, и е още, в почившия о Бозе Велик и Непобедим!

Каква е разликата, допингът си е допинг.
Онуфри
Цитат(The_Purifier @ 25/02/2018, 18:28) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам...

Аха...

Аз пък съм русофоб!

Това за срам ли е?

Flama
Да допълня - какво ще кажеш за китайците и там спортът е държавна политика и те взимат допинг, но не ги хващат или не искат да ги хващат. animatedwink.gif
The_Purifier
Цитат(Онуфри @ 25/02/2018, 19:36) <{POST_SNAPBACK}>
Аха...

Аз пък съм русофоб!

Това за срам ли е?

Цитат(Онуфри @ 25/02/2018, 17:42) <{POST_SNAPBACK}>
п.п. Няма лошо, щом те кефи!

rolleyes.gif
Онуфри
Цитат(Flama @ 25/02/2018, 19:44) <{POST_SNAPBACK}>
... там спортът е държавна политика и те взимат допинг, ...:

Това сигурно са доказани факти.

animatedwink.gif
Кашчей
Със сигурност не е доказано, но нищо не пречи китайците да са вече фактор в тежката атлетика. а относно други нации..вече писахме за астматиците, Знае се отлично за Ланс Армстронг, но не съм чел някой да е забранил на американски колоездачи да се състезават в Тур-а, Джиро-то и Вуелта-та. Катрин Джоунс май и тя горя, но атлетите на САЩ си участват като пичове в ЛОИ. Бен Джоунс се намеси в доминацията на американците и горя на два пъти, но Карл Люис е чист, като черна момина сълза.
Като гледам физиката на сестрите Уйлямс в тениса и тази на Шарапова..става ясно, че само последната взема допинг, докато американките са чисти и физиката им е от фитнеса, в който са от малки. Дори се чудя кога са имали време за тренировки от фитнес!
Thursday Next
Цитат(Кашчей @ 25/02/2018, 18:59) <{POST_SNAPBACK}>
Не! Въпросът ми не беше към теб, въпреки че имаш право на мнение, но не и право на категоричен отговор!

Коленопреклонно благодаря за така щедро даденото ми право.

Щом си писал мнение, ВСЕКИ може да отговори на него, така че свий перки и по-кротко.
Кашчей
Цитат(Thursday Next @ 25/02/2018, 21:20) <{POST_SNAPBACK}>
Коленопреклонно благодаря за така щедро даденото ми право.

Щом си писал мнение, ВСЕКИ може да отговори на него, така че свий перки и по-кротко.

Знам кой какви права има, не е нужно точно ти да ми ги обясняваш. Реакцията ти нямаше нищо общо с темата, а целеше единствено провокация. Ако искаш, а и можеш да се обосновеш, ще прочета с удоволствие коментара ти относно допингираните руснаци и астматиците от САЩ, Норвегия и Германия. Безкрайно интересно е как всички олимпийци в северните дисциплини и биатлона на тези държави са астматици.
САЩ и ЕС не простиха на Русия факта, че не се раздели безропотно с военноморската база в Севастопол и с Донбас и вкараха политиката в спорта. Дали Маркиз дьо Кубертен е имал такива мисли преди 1896-а сигурно знаеш отлично, но аз не го приемам. Жалко е, че начело на МОК сега отново е французин, като въпросния маркиз, но твърде оплетен с политиката.
Онуфри
Цитат(Кашчей @ 25/02/2018, 20:32) <{POST_SNAPBACK}>
... относно допингираните руснаци и астматиците от САЩ, Норвегия и Германия. ....

Русофилството не прощава никому!

prashchai grigorii.gif
Горския
Цитат(Тарабас @ 25/02/2018, 17:46) <{POST_SNAPBACK}>
Едва ли приемат нещо подобно като унижение. Тези хора ги унижават от първия до послдения им ден. Една олимпиада ли няма да преглътнат. А и си е далавера да излезнат от деревня за некой друг ден.

Не зная, но си мисля, че аз при такива унизителни условия не бих отишъл на Олимпиадата. Вярно е, че не съм спортист, тренирал 4 години за тези Игри, но все пак би трябвало да има някакво чувство за достойнство - и лично, и национално?!
Онуфри
Цитат(Горския @ 25/02/2018, 20:54) <{POST_SNAPBACK}>
... но все пак би трябвало да има някакво чувство за достойнство - и лично, и национално?!

Да де, но в мизерията, човек за някой мизерен рубъль се продава.

prashchai grigorii.gif
Тарабас
Политиката в спорта я вкара току що с тоя пост.
Тарабас
И двата варианта са нормални. Въпрос на избор е.
И точно теб това не би трябвало да те претеснява. Ти не си напуснал страната си, а милееш за Мурзилките, така сякаш те е яд, че не си една от тях.
Кашчей
Цитат(Тарабас @ 25/02/2018, 22:17) <{POST_SNAPBACK}>
Политиката в спорта я вкара току що с тоя пост.

Прав си, защото аз не мога да мисля самостоятелно и чакам някой да ми разясни нещата. Много е трудно да се съберат 2 и 2 след 2014-а. Трябва да си или сляп, или много наивен, за да смяташ, че причината е допингът. Жан Тод със сигурност е много чист и честен, като Блатер и Платини!
Питето
Политиката, сушата, кишата и Гришата са им виновни на руските спортисти че ги изловиха масово с допинг, точно както попа беше виновен за една разбита ракета (преди година), щото не бил я благословил правилно... Баце, без допинг са шампиони само в копаенето на дъното, и ще е така докато спорта им е част от пропагандата. Оставят ли спорта и спортистите на мира, ще има истински руски шампиони без допинг и съмнения.
admiral
Веднъж, само веднъж ми се иска в този живот да срещна българин, който да няма никакво отношение към Русия, просто ей така, да не го интересува. hands.gif
Питето
Вземаха допинг, китайците, кръв от костенурка. Заради това не ги лови лабораторията... Просто като фасул. Китай е над милиард, от този милиард има огромен брой мераклии да се измъкнат със спорта (а държавата при това помага с база) и се получава, че ситото в тяхното вътрешно първенство има обхвата горе-долу колкото това на една олимпиада. Тури и варианта че ги обучават още от малки в спортни училища и имат пари да плащат за специалисти... Хамериканците пък са стъпили яко на бизнес основата, със спонсорите и рекламите и професионалния спорт, та и там яко играе подбора щото само на допинг не става... Руснаците, те са една шеста от китайското население и онова с професионалния спорт им куца, обаче имат нужда от пропаганда за самочувствието, и ей ти ги предпоставките за държавен гаф. Дано си оставят спортистите на мира, та да имат нормални шампиони.
Flama
Точно така, възможността за подбор също има голямо значение, но на наше време чисти от допинг спортисти няма. Всички взимат стимуланти - забранени, полузабранени, още незабранени, химически, народни, какви ли не илачи.
Flama
Сестрите Уилямс са станали направо братя от химия, или джендъри, както е модерно. w00tbrows.gif
Обаче и руснаците зобат, както казах - чисти няма.
biggeorge
Американците нарочно прецакаха руснаците.
Но те въпреки това участваха на олимпиадата.
И не се жалвам. dry.gif
Просто не съм съгласен да виним спортистите за спортните неуспехи.
Те нямат вина за лошата спортна инфраструктура и липсата на държавна подкрепа.
Flama
Цитат(biggeorge @ 25/02/2018, 22:39) <{POST_SNAPBACK}>
Просто не съм съгласен да виним спортистите за спортните неуспехи.

Вината си е най-вече персонална, трябва тренировки, не киснене и пъчене по чалготеки.
Тази вечер слушах Раданова, която преди години постигна успехи на същите оскъдни бази, тя самата го каза.
biggeorge
Цитат(evanka @ 25/02/2018, 16:24) <{POST_SNAPBACK}>

Много ме дразни лицемерието на американците. dry.gif
Руснаците нямат право да ползват допинг и са наказани за това.
Но сестрите Уилямс ползваха допинг и то с разрешение. angry.gif
WADA разрешила на сестрите Уилямс и други големи US спортистки да приемат допинг
Ебаси майката! malii.gif
Питето
Не, не всички са маскари. Незабранените са позволени и не са вкюпа, нито пък има полузабранени, обаче при руснаците се оказа, че държавата ги принуждава да вземат от забранените и заради това ги наказаха — държавата им да си промени пропагандната политика и да остави руските спортисти на мира и сами да си решават като колегите им от другите държави. Основна разлика. animatedwink.gif
В тази посока, не ми е жал и за нашия отбор по допинг, дето изнасяше щанги... или обратното май беше.
agrippa
Цитат(Flama @ 25/02/2018, 11:44) <{POST_SNAPBACK}>
Да допълня - какво ще кажеш за китайците и там спортът е държавна политика и те взимат допинг, но не ги хващат или не искат да ги хващат. animatedwink.gif
Женшен, някакви други билки или заклинания, ими какво да се приема и използва, то цялотосветовно производство минава през тях. Явно са се организирали умело. Не е минало и без държавна политика.
Thursday Next
Твоят въпрос за това какъв се чувства Горският също нямаше нищо общо с темата, а целеше да я измести в личната плоскост. Нека си припомним:

Цитат
На мен ми е интересно, след като Горския живее от 30 години във Франция, за кои спортисти казва "нашите"? Дали приема Жан Клод Кили за негов роден скиор и олимпийски шампион от Гренобъл, или приема Екатерина Дафовска за свой олимпийски шампион?!

Къде тук има и дума за допинга на руснаците? Спри да бълваш змии и гущери на лична основа всеки път, когато някой си позволи да не хареса драгоценната ти и най-прекрасна Русия, че вече става смешно.

Alexfield
Няма да е в този живот. За да срещнеш такъв човек, първо трябва Русия да спре да се меси в делата на България, а това няма да стане скоро.
Бай Ганьо
Аз пък подкрепям свободата на друсане във спорта.
Ако искат и ракетни двигатели да си навират в задниците.
Ако не друго, ще им видим креативността поне.
admiral
Цитат(Бай Ганьо @ 26/02/2018, 09:41) <{POST_SNAPBACK}>
Аз пък подкрепям свободата на друсане във спорта.

Ама да пишат на фанелките с какво са се напомпали.
За да знаем кое действа и кое – не.
laugh.gif
admiral
Цитат(Alexfield @ 26/02/2018, 09:37) <{POST_SNAPBACK}>
...първо трябва Русия да спре да се меси в делата на България, а това няма да стане скоро.

Ти пък! laugh.gif
Всички се мешат в твоите работи: жената, тъщата, шефът, данъчните, сега и ИК... rolleyes.gif
Flama
Аз не виждам разлика в това държавна политика ли е или треньорът ги дава - все е допинг.
Alexfield
А дали виждаш разликата между:
- да те набие хулиган на улицата
- да ти организират "респектираща" полицейска акция
И в двата случая ще си набита.
Flama
Ти сам си го написал, и в двата случая ядеш боя. Особено като се има предвид родната полиция колко ще хване извършителя различен от нея. Но не за това е въпросът в темата. Опира до отношение и в крайна сметка до политика. Който е русофоб, ще приеме много навътре, че именна при Русия е държавна политика взимането на допинг. Който е русофил ще търси да ги оправдава. Който е неутрален, като мен, най-вероятно мисли като мен - все допинг. grin.gif
New
Защо пък лицемерие на американци, след като официално им е било разрешено да взимат допинг? Те не са се направили на невзимали го. Би следвало да се ядосваш на WADA.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.