Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Какво става с ЧЕЗ
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
Alexfield
топлофЕкцията трябва да бъде спряна. Не може да създаваш топлина на едно място и да я пренасяш по тръби със съответните топло-загуби на километри. Не казвам топлофЕкация да се закрие - те имат инфраструктура - нека не пренасят топла вода, а да пренасят газ до панелките - да се превърнат в доставчик на газ. Трябва да се мисли за КПД, а също така и за приватизация.
Бай Иван
Държавни са защото никой не иска да ги купи.Преди време бяха решили да ги продават,но само за товарните се намери купувач.Пътническите никой не ги пожела,и си останаха държавни.
Бай Иван
Хитро предложение.Не вярвам да не са се сетили,но явно не е изгодно на кормчиите.Не мое се краде.
Бай Иван
По времето на Орешарски си беше манифестация.Бунтовете траят от 2 до седем дни,със изровени павета ,барикади и разбити партийни канцеларии.
Бай Иван
Е, да след като раздробиха пощите.На времето към тях спадаха и телеграфи,телефони,че и радио разпръскване ,чрез радиоточки.А, забравих. И военните връзки ставаха чрез пощите.
Alexfield
Ами аз съм чакал половин ден заедно с двамата ми родители за прехвърляне на фирмен телефон към частен - само и само да не загубим телефонния пост, защото бяха кът и като го загубиш - край, не можеш да си поръчаш нов - няма техническа възможност, нищо че до вчера този телефон си го имал.. От както телефонните услуги не са монопол на държавните пощи, услугата стана много по-достъпна - не само като месечна такса, а и като възможност и време за включване. Днес мога да отида до офис на някой частен телеком и да се прибера с работещ телефон вкъщи - кеф ти мобилен, кеф ти стационарен - да още същия ден.
Радио-разпръскването се свеждаше на "Хоризонт" и Христо Ботв", от които все още чеп за зеле не става. Все още не са фалирали, само защото са на държавна хранилка. Хората масово слушат други (частни) радиостанции, които се самоиздържат чрез реклама.
Толкова за печалившия държавен монопол.
Alexfield
Грешиш. Пуснаха само товарни частни превозвачи. Пътническите влакове останаха държавен монопол. И забележи: Ти говориш за закупуване. Аз говоря да се даде възможност на частни превозвачи да използват ЖП инфраструктурата и да плащат за това на НКЖИ. Това все още не се е случило.
Забележи: "Дружеството е разделено на 2 компании – „БДЖ“ ЕАД и НКЖИ, на 1 януари 2002 г."
Забележи, 16 години са минали и ние все още си тъпчем на място.
Alexfield
Бинго! Имаме познал правилният отговор animatedwink.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.