Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: ТИ искаш ли АЕЦ Белене ..................?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Mukaveev
"Белене" ще коства пари на всеки един от нас = 4 600 лeва на калпак!

АЕЦ „Белене“ ще бръкне в джобовете на гражданите, каза енергийният експерт Васил Начев в предаването „Бизнес старт“.за рестарта на проекта. „Някои колеги пресметнаха, че всеки българин трябва да отдели 4 600 лева“, допълни той.

По думите му няма да се намери частен инвеститор в света, който да похарчи 10 млрд. евро за проект без гаранция за изкупуването на продукцията.......цък

За мен това е още едно нареждане.......но кажете и вие .
ТИ искаш ли АЕЦ Белене ?
wal
Гьолът вече стана стратегически балкански проект!!Тук.
Дали това не е реверанс към Путин и КУрВелия Нинова?!Нищо не се чува вече за оставка на правителството.
Питето
Това е следващата "хранилка", щото само далаверата около загробването на отработеното гориво и радиоактивните материали, може да изхранва поколения тарикати наред. Отделно че няма нищо стратегическо да си вкарваш високорисков таралеж в гащите, а доставчика да ти е пак същия монополист, от който пазаруваш другите си енергоизточници. Ма били дадени едни пари, да не ставали зян. Все едно заради копчетата да си поръчаш балтон.
Радио Ереван
Цитат(Mukaveev @ 25/05/2018, 21:01) <{POST_SNAPBACK}>

АЕЦ „Белене“ ще бръкне в джобовете на гражданите, каза енергийният експерт Васил Начев в предаването „Бизнес старт“.за рестарта на проекта. „Някои колеги пресметнаха, че всеки българин трябва да отдели 4 600 лева“, допълни той.

По думите му няма да се намери частен инвеститор в света, който да похарчи 10 млрд. евро за проект без гаранция за изкупуването на продукцията.......цък

ТИ искаш ли АЕЦ Белене ?

Ако плащаме всички, аз съм готов да се бръкна за тези пари. Не са кой знае колко.
agrippa
Явно някой го иска тоя проект, всичко е борба не интереси. По едно време имаше някаква Енергийна стртегия: та с какво според нея трябва да се заменят фисилните горива, след като ги обявят за незаконни – вятър, слънце или друго? Енергия от вакума? Някаква аргументация от правителството?
agrippa
Изглежда, проекта се задвижва заради самия проект, изпълнението му, а не заради нуждата от енергия.
Питето
Ми купи си акции от проекта щом ти харесва, що трябва да плащат всички задължително? Плаща който смята, че му е изгодно и после си получава яките дивиденти по акциите. Аз смятам, че ще загубя от този проект, както смятат и сериозните инвеститори, които само стоят и гледат отстрани. Ей ти една "червена лампа+ сирена" — "гарантирано изкупуване на произведената електроенергия". Т.е. иска се гарантиран пазар със 100% изкупуване за 35 години напред. Я си помисли, ти лично какво може да гарантираш на 100% за 35 години напред?

Мисля си, дето трябва да въведем задължителна матура по базова икономика, та да спрем да кОпаме дъното на доходите и тъпите дългове.
wal
Цитат
Ако плащаме всички, аз съм готов да се бръкна за тези пари.

Кои всички?!4 600 лв са горе-долу четири средни брутни български заплати.На пръв поглед не са толкова много ,но това са парите разпределени върху всички живеещи в България ,и върху пеленачетата ,безработните и пенсионерите.Като ги разхвърлиш само върху тези,които бачкаме и формираме БВП се получава друго.
Категорично не съм съгласен да се бъркам заради една глупост,която е по-възрастна от големия ми син.
klik_kibik
В никакъв случай. Очевидно имаме ток на що годе нормални цени, прирастът ни е отрицателен, т.е. потреблението намалява. Излишно харчене на пари в една мътна и кървава ситуация специално с т.нар. АЕЦ Белене.

От мен - ГОЛЯМО НЕ.
Питето
Целта не е точно забрана на фосилните горива, а намаляването им като дял в енергетиката, което ще обърне много цени с "хастара навън". Още по-интересно става, щото доставчиците на фосилни горива се явяват и монополисти, та ще е интересна ситуацията. А това дето спомена за "енергия от вакуума" всъщност си улучил един от вариантите с бъдеще. Имаше идеен проект за денонощна доставка на енергия от слънцето, ама нещо имаха проблем с теглото на станциите в орбита, обаче сега, като почна да поевтинява разходката до орбита, знам ли. Току виж сме доживели нЕкоя "слънчева станция №5" от фантастиката на Азимов.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 26/05/2018, 09:25) <{POST_SNAPBACK}>
Ми купи си акции от проекта щом ти харесва, що трябва да плащат всички задължително? Плаща който смята, че му е изгодно и после си получава яките дивиденти по акциите. Аз смятам, че ще загубя от този проект, както смятат и сериозните инвеститори, които само стоят и гледат отстрани. Ей ти една "червена лампа+ сирена" — "гарантирано изкупуване на произведената електроенергия". Т.е. иска се гарантиран пазар със 100% изкупуване за 35 години напред. Я си помисли, ти лично какво може да гарантираш на 100% за 35 години напред?

Мисля си, дето трябва да въведем задължителна матура по базова икономика, та да спрем да кОпаме дъното на доходите и тъпите дългове.

Мисълта ми беше, че съм готов да ги прежаля тези пари.
Ако има референдум бих гласувал "за". Дали ще съм от мнозинството, не знам.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 26/05/2018, 09:25) <{POST_SNAPBACK}>

Всеки не може да разбира от всичко.
Радио Ереван
Цитат(wal @ 26/05/2018, 10:29) <{POST_SNAPBACK}>
Кои всички?!4 600 лв са горе-долу четири средни брутни български заплати.На пръв поглед не са толкова много ,но това са парите разпределени върху всички живеещи в България ,и върху пеленачетата ,безработните и пенсионерите.Като ги разхвърлиш само върху тези,които бачкаме и формираме БВП се получава друго.
Категорично не съм съгласен да се бъркам заради една глупост,която е по-възрастна от големия ми син.

Писах, че мен не ме бърка. Пенсионерите и пеленачетата може да са на друго мнение.
Аз не формирам БВП. wink.gif Поне не пряко.
Alexfield
Ще гласуваш "ЗА" да имаме скъпа АЕЦ, която да произвежда непродаваемо скъпо електричество. И всичкото това с руско качество.
Питето
Ан тъй, "ти не сакаш да ти е добре (да купиш акции по 4 600 на всеки от семейството ти и после да вземате дивиденти десетилетия наред), а сакаш на Вуте да му зле." Требе този рефередум да поименен и явен, и всеки дето пусне "ДА" после да отговаря за задължителното изкупуване на тока с имотите си. Между другото тези пари дето ги пишат са разделени на цялото население, от пеленачетата през пенсионерите та чак и емигриралите са в кюпа, та се подготви да ги платиш неколко пъти.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 26/05/2018, 19:50) <{POST_SNAPBACK}>
Ще гласуваш "ЗА" да имаме скъпа АЕЦ, която да произвежда непродаваемо скъпо електричество. И всичкото това с руско качество.

Нали 4600 кинта само еднократно?
Защо да е скъпо? Ако ме убедиш, че така няма да гласувам.
И Козлодуй е руска, но работи.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 26/05/2018, 20:14) <{POST_SNAPBACK}>
Ан тъй, "ти не сакаш да ти е добре (да купиш акции по 4 600 на всеки от семейството ти и после да вземате дивиденти десетилетия наред), а сакаш на Вуте да му зле." Требе този рефередум да поименен и явен, и всеки дето пусне "ДА" после да отговаря за задължителното изкупуване на тока с имотите си. Между другото тези пари дето ги пишат са разделени на цялото население, от пеленачетата през пенсионерите та чак и емигриралите са в кюпа, та се подготви да ги платиш неколко пъти.

Всеки ще плаща по един или друг начин. Наистина няма да е поравно. В това е проблемът.
Кой ти каза, че задължително ще се купува? Я дай линк.
Хайде ще се поправя (допълня) малко. Навит съм ако всеки плати по толкова, без значение дали работи. Това обаче няма как да стане и ще плащаме заради неработещите.
Alexfield
Защото не са 4600, затова.
10 млрд евро са 20 млрд лева. Нека уточним първо бройката на българите, които ще трябва да се бръкнат, за да платят.
Кажи, да делим на само работещи, на работещи + безработни + пенсионери. или на глава от населението.

Също така мисля, че ако се стигне до референдум, тези пари не трябва да идват от държавният бюджет, а хората трябва да изтеглят заеми и да ги дадат на държавата и после всеки да си връща дълга, кой както намери за добре. Тогава на хората ще им стане ясно дали да гласуват с "ДА" или "НЕ".
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 26/05/2018, 20:56) <{POST_SNAPBACK}>
Защото не са 4600, затова.
10 млрд евро са 20 млрд лева. Нека уточним първо бройката на българите, които ще трябва да се бръкнат, за да платят.
Кажи, да делим на само работещи, на работещи + безработни + пенсионери. или на глава от населението.

Също така мисля, че ако се стигне до референдум, тези пари не трябва да идват от държавният бюджет, а хората трябва да изтеглят заеми и да ги дадат на държавата и после всеки да си връща дълга, кой както намери за добре. Тогава на хората ще им стане ясно дали да гласуват с "ДА" или "НЕ".

Писах вече, изразих се непълно и неточно.
Ще се навия ако се разпределят поравно, а това е невъзможно.
Справедливо е всеки да ги даде, а откъде ще ги вземе няма значение.
Естествено, че няма да се съгласят. smile.gif
Питето
Справедливо е, който иска да си купи акции от новата АЕЦ и да си носи риска (щом смята че си струва), а държавата и несъгласните граждани да стои далече от такива фалищи бюджета схеми. Така е най-справедливо — ако смяташ че си струва, плащаш за да участваш и после печелиш от дивиденти. Онова дето го пееш за "всички плащат, пък не ме интересува от къде ще вземат парите" е девиза на държавните схемаджии и олигарсите, та е оправдано да го пробутваш само ако си на заплата в нЕкоя такава схема.
Питето
Ей ти:
"В прословутия доклад на БАН, който беше поръчан, за да защити идеята за рестарт, се казваше, че проектът може да е рентабилен само при постоянно или увеличаващо се население и икономически ръст от над 4% за десетилетия наред. Ето защо според Хиновски "без държавни гаранции този проект няма как да се случи. Не е възможно да се построи АЕЦ, без държавата да се ангажира финансово".

Енергийният експерт Васко Начев вижда имената на инвеститори само като параван - да се покаже на обществото, че проектът е атрактивен и има интерес към него, което пък да оправдае предстоящите разходи по подготовка на процедурата. "В крайна сметка нищо няма да излезе от поредния опит за рестартиране на "Белене", ако държавата не се ангажира да изкупува енергията на определена цена. Просто отново ще бъдат похарчени един куп пари", твърди той."

ОТ тук цък

И е прав човека, защото населението не е толкова основен потребител, колкото икономиката, а ел.енергията няма как да се изнася евтино на далечни разстояния, което би ограничило яко пазара до съседните държави... които или си имат собствени АЕЦ, или са на път да си построят. То, икономиката не е само врътки с ДДС и нечукане на бончета в магазина.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 27/05/2018, 11:37) <{POST_SNAPBACK}>
Справедливо е, който иска да си купи акции от новата АЕЦ и да си носи риска (щом смята че си струва), а държавата и несъгласните граждани да стои далече от такива фалищи бюджета схеми. Така е най-справедливо — ако смяташ че си струва, плащаш за да участваш и после печелиш от дивиденти. Онова дето го пееш за "всички плащат, пък не ме интересува от къде ще вземат парите" е девиза на държавните схемаджии и олигарсите, та е оправдано да го пробутваш само ако си на заплата в нЕкоя такава схема.

Аз не коментирам кое е справедливо, кое не. Писах само, че съм навит да рискувам тези 4600 лева, ако всички ги платят, което разбира се няма да стане.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 27/05/2018, 11:45) <{POST_SNAPBACK}>
Ей ти:
"В прословутия доклад на БАН, който беше поръчан, за да защити идеята за рестарт, се казваше, че проектът може да е рентабилен само при постоянно или увеличаващо се население и икономически ръст от над 4% за десетилетия наред. Ето защо според Хиновски "без държавни гаранции този проект няма как да се случи. Не е възможно да се построи АЕЦ, без държавата да се ангажира финансово".

Енергийният експерт Васко Начев вижда имената на инвеститори само като параван - да се покаже на обществото, че проектът е атрактивен и има интерес към него, което пък да оправдае предстоящите разходи по подготовка на процедурата. "В крайна сметка нищо няма да излезе от поредния опит за рестартиране на "Белене", ако държавата не се ангажира да изкупува енергията на определена цена. Просто отново ще бъдат похарчени един куп пари", твърди той."

ОТ тук цък

И е прав човека, защото населението не е толкова основен потребител, колкото икономиката, а ел.енергията няма как да се изнася евтино на далечни разстояния, което би ограничило яко пазара до съседните държави... които или си имат собствени АЕЦ, или са на път да си построят. То, икономиката не е само врътки с ДДС и нечукане на бончета в магазина.

Не съм специалист и не мога да дам компетентно мнение по въпроса. Съмнявам се, че и във форума има такива специалисти.
Колко пъти да повтарям, ако е до тия 4600 лева и ги дадат всички няма проблем, но няма да се стане така. Демек да няма други харчове и с това да се изчерпи всичко.
Бай Ганьо
Цитат(Mukaveev @ 25/05/2018, 20:01) <{POST_SNAPBACK}>
ТИ искаш ли АЕЦ Белене ?

Пак ли? smile.gif
Тарабас
Тези дни се разбра, че ЕС е принудил Газпром да спре с изнудването на източна Европа с цените на газа.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/05/24/318...a_se_otkaje_ot/

Не малка част от родния червен башибузук сега ще остане на сухо и ще се наложи да се преориентира на пазара. Строежът на тази АЕЦ е за тези оцеляване. Родните лапничурковци ще си направят дори сами минет, само и само да оцелеят. Разбираемо е. Добър Апетит!
Питето
Достатъчно е здрав разум и малко математика от тази до 8 клас. А и как така, като не си специалист си готов да набуташ пет бона (всъщност доста повече) с едно "да" драснато на една хартийка. Щото ако са ти излишни, мога да ти направя по-добра оферта, дори ще получиш дивиденти, и гарантирано няма да ти вдигам тока щото трябва да избивам кинти за АЕЦ-а. animatedwink.gif
Питето
— Ефект на лемингите?
— Нет, не слышал.

В смисъл, че ако всички решат да се хвърлят от скалата (или в нЕкоя финансова пропаст), и ти с тях. Я по-сериозно. Ако имаше икономически смисъл от тази АЕЦ, по тази схема то отдавна големи инвеститори щяха да са прилапали проекта. Да ама точно тези с акъла и кинтите се дърпат, та 2+2=4
Alexfield
Не бе!
Просто не са се сетили, че е далавера animatedwink.gif
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 27/05/2018, 21:44) <{POST_SNAPBACK}>
Достатъчно е здрав разум и малко математика от тази до 8 клас. А и как така, като не си специалист си готов да набуташ пет бона (всъщност доста повече) с едно "да" драснато на една хартийка. Щото ако са ти излишни, мога да ти направя по-добра оферта, дори ще получиш дивиденти, и гарантирано няма да ти вдигам тока щото трябва да избивам кинти за АЕЦ-а. animatedwink.gif

Писах не повече от 4600 лева и ако не се вдига тока.
Прати офертата.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 27/05/2018, 21:50) <{POST_SNAPBACK}>
— Ефект на лемингите?
— Нет, не слышал.

В смисъл, че ако всички решат да се хвърлят от скалата (или в нЕкоя финансова пропаст), и ти с тях. Я по-сериозно. Ако имаше икономически смисъл от тази АЕЦ, по тази схема то отдавна големи инвеститори щяха да са прилапали проекта. Да ама точно тези с акъла и кинтите се дърпат, та 2+2=4

Едно е да прежалиш някакви 4600 лева, друго е да се хвърлиш...
2+2 не винаги е 4.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 27/05/2018, 22:25) <{POST_SNAPBACK}>
Не бе!
Просто не са се сетили, че е далавера animatedwink.gif

https://www.investor.bg/energetika/472/a/ki...belene--260872/
New
Те затова България е на тоз хал - защото народът подпомага корупцията и оглозгането на страната с овчедушието си.
Радио Ереван
Цитат(New @ 28/05/2018, 14:04) <{POST_SNAPBACK}>
Те затова България е на тоз хал - защото народът подпомага корупцията и оглозгането на страната с овчедушието си.

От кога от народът е зависело нещо?
Имаме си опитен и честен премиер. Той ще реши дали АЕЦ Белене е изгодна или не. animatedwink.gif
Питето
Е, А порастни де. Да чакаш оферта от анонимен човек в анонимен форум... не е много зряло действие. Особено в държава, в която официално се опитват да пробутват на населението икономически неефективни, но пък скъпи и опасни обекти. С парите трябва да се внимава, дори и когато си чешем клавиатурите, щото може да се придобият кофти навици и идеи, които в последствие да те преджобят.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 28/05/2018, 20:35) <{POST_SNAPBACK}>
Е, А порастни де. Да чакаш оферта от анонимен човек в анонимен форум... не е много зряло действие. Особено в държава, в която официално се опитват да пробутват на населението икономически неефективни, но пък скъпи и опасни обекти. С парите трябва да се внимава, дори и когато си чешем клавиатурите, щото може да се придобият кофти навици и идеи, които в последствие да те преджобят.

Ти защо си мислиш, че щях да я приема? smile.gif
С всичко трябва да се внимава, не само с парите.
New
Цитат(Радио Ереван @ 28/05/2018, 15:58) <{POST_SNAPBACK}>
От кога от народът е зависело нещо?

Винаги!
Но не и от българския народ, разбира се, поради причината, която изтъкнах в предходния си пост.
Радио Ереван
Цитат(New @ 28/05/2018, 23:44) <{POST_SNAPBACK}>
Винаги!
Но не и от българския народ, разбира се, поради причината, която изтъкнах в предходния си пост.

Нима? smile.gif
Демек тук сме по-прости от останалите народи.
New
Не бих казала прости, но определено липсва гражданско общество и съответно съвест.
Питето
...Да. Щото тук, в България пенсионерите хвърлят едни хилядарки през прозореца като рушвет я за мним доктор, я за мним полицай та "оправят" детето като заобиколят стандартните процедури. Схващаш ли, измамниците ги лъжат, че искат рушвет и онези дават без да мислят. А точно тези пенсионери са възпитали и по-младото поколение, което поколение ясно се вижда какво е научило като се сблъска с катаджии и превишена скорост (примерно). Един министър се опита да бори корупцията в здравеопазването с биометрични данни на пациентите, ама точно самите пациенти му скочиха, че не били престъпници, та да им вземат отпечатък от пърста... Е, сега същите умни пациенти се чудят що така не стигат до тях лекарствата по аптеките (щото едни тарикати ги изкупуват /щото няма отпечатък да ги спре/ и ги реизнасят по света), ма иначе са горди, че не слагат палеца, щото нали не били престъпници...
Абе, още доста време ще си вървим из пустинята, преди да схванем, че разликата между пустиня и обетована земя идва от манталитета на народа, а не от географията.
Питето
Предполагаш. Една от възможните оферти е да си купиш соларна система за топла вода (за половината пари от онези за АЕЦ-а), и веднага ще почнеш да си спестяваш кинти. Хем няма кой да ти вдига цената на топлата вода, хем ще я ползваш десетилетия, хем няма да ти прецака здравето при една авария. То можеше и прецакващи оферти да ти предложа, ама не съм политик.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 30/05/2018, 00:13) <{POST_SNAPBACK}>
Предполагаш. Една от възможните оферти е да си купиш соларна система за топла вода (за половината пари от онези за АЕЦ-а), и веднага ще почнеш да си спестяваш кинти. Хем няма кой да ти вдига цената на топлата вода, хем ще я ползваш десетилетия, хем няма да ти прецака здравето при една авария. То можеше и прецакващи оферти да ти предложа, ама не съм политик.

Да си сменя бойлера със соларна система!? smile.gif Ти верно си решил да ме прецакаш или нещо не разбрах правилно?
Това ли имаш предвид?
https://www.bittel.bg/p/nippon/slynchev-kol...-nippon-nps-120
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 30/05/2018, 00:08) <{POST_SNAPBACK}>
...Да. Щото тук, в България пенсионерите хвърлят едни хилядарки през прозореца като рушвет я за мним доктор, я за мним полицай та "оправят" детето като заобиколят стандартните процедури. Схващаш ли, измамниците ги лъжат, че искат рушвет и онези дават без да мислят. А точно тези пенсионери са възпитали и по-младото поколение, което поколение ясно се вижда какво е научило като се сблъска с катаджии и превишена скорост (примерно). Един министър се опита да бори корупцията в здравеопазването с биометрични данни на пациентите, ама точно самите пациенти му скочиха, че не били престъпници, та да им вземат отпечатък от пърста... Е, сега същите умни пациенти се чудят що така не стигат до тях лекарствата по аптеките (щото едни тарикати ги изкупуват /щото няма отпечатък да ги спре/ и ги реизнасят по света), ма иначе са горди, че не слагат палеца, щото нали не били престъпници...
Абе, още доста време ще си вървим из пустинята, преди да схванем, че разликата между пустиня и обетована земя идва от манталитета на народа, а не от географията.

Ти с ВАС ли си решил да спориш?
Не може да се бори корупцията с незаконосъобразни средства.
https://www.dnevnik.bg/zdrave/2017/03/28/29...ni_okonchatelo/

П.П. Като юрист не мога да се съглася с теб, но като човек те подкрепям.
Alexfield
Пътят към ада е постлан с добри намерения. Ето ти пресен пример: ICANN започва дело за защита на базата данни WHOIS
Такива решения не може да се вземат прибързано и лекомислено. Пръстовите отпечатъци нямаше да сработят - не беше и това намерението. Също толкова не работи и EU2018BG.BG | Инструмент за преводи, чиято цел не беше да получим работещо решение (google translate се справя в пъти по-добре), а да се похарчат (усвоят) едни пари.

П.П. За умните светофари в София да отварям ли дума - сега вече на кръстовищата с копче се пресича 2-3 пъти по-бавно.
Alexfield
Аз се къпя само в неделя, иначе да съм си взел и да съм я избил таква система за 1-2 години.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 30/05/2018, 16:50) <{POST_SNAPBACK}>
Аз се къпя само в неделя, иначе да съм си взел и да съм я избил таква система за 1-2 години.

Само в неделя! w00tbrows.gif
Проблемът не е в парите, а в това къде и как ще се монтира. Освен това сметките са толкова тънки (поне за мен), че не заслужава да се дискутират.
Виж за вила в Балкана става.
Alexfield
Нещо ми убягва икономическата обосновка за вила в Балкана. Не такава прекарваш много по-малко време отколкото вкъщи. За теб ми е ясно - нямаш удобно място. Питам по принцип.
Mukaveev
Цитат(Alexfield @ 30/05/2018, 18:34) <{POST_SNAPBACK}>
Не такава прекарваш много по-малко време отколкото вкъщи.

Бих прекарвал повече време ........малка вила 1000 кв. в подножието на Цугшпице,........

.......... не далеч от Гармиш-Партенкирхентам където алпийските катерици са много вежливи , извадиш лешник забършеш го , подадеш и.......опъне лапичка вземе го , намести си алпийската шапка и ти вика - ,, danke schön ...

Вежлива работа ти казвам , не е някоя катерица - простакера.
Как да не се пренесеш във вилата ???

Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 30/05/2018, 18:34) <{POST_SNAPBACK}>
Нещо ми убягва икономическата обосновка за вила в Балкана. Не такава прекарваш много по-малко време отколкото вкъщи. За теб ми е ясно - нямаш удобно място. Питам по принцип.

Ако в Балкана няма ток, има логика.
Хасан
Цитат(Mukaveev @ 25/05/2018, 21:01) <{POST_SNAPBACK}>

ТИ искаш ли АЕЦ Белене ?

Ако има частен инвеститор и условията са добри защо не?
Никой обаче не повдига въпроса за:
„На гол тумбак чифте пищови! Умираща държава, корумпирана държава, болници фалиращи, а ние купуваме самолети! Такова решение, такъв грабеж може да бъде направен само от глупост, от страх или от корупция!“
https://www.bitelevision.com/mareshki-iska-...irana-darzhava/
За Белене въпросът е спорен, но тука няма две мнения. Тези пари за самолетите няма да се върнат.
Mukaveev
Цитат(Хасан @ 10/06/2018, 20:13) <{POST_SNAPBACK}>
Ако има частен инвеститор и условията са добри защо не?

Защото няма как да са добри........
Красива велика кражба ......
2012...... това е един корупционен гьол.....
2018....... уникален проект без който не можем....
Какво толкова се промени ? Не , че ще има централа......
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.