biggeorge
21/07/2018, 00:50
Не мога да повярвам, че никой не е направил тема за козите на баба Дора.
Въпросите ми към вас са следните:
За затвора ли е баба Дора след отказа й да евтаназират стадото й?
Сега заради нейния отказ е възможно заразата да се разпространи в цяла България и да се наложи унищожаването на целия овцевъден/козевъден сектор.
Тогава кой ще носи отговорност - баба Дора или слабохарактерните управляващи с "меки сърца", които позволяват разпространението на зарази?
Защо БАБХ не ваксинираха всички животни по границата с Турция още през март, април или май, след като знаят, че в съседната държава има зараза по овцете и козите?
Защо не евтаназираха животните още в самото начало при първите доказано болни овце и кози?
Защо не ограничиха достъпа на външни хора до селата със зараза?
Защо позволиха на Корнелия Нинова и Ангел Джамбазки да си правят политическа реклама на гърба на обикновените хора?
Защо държавните институции (БАБХ, Министерство на земеделието, МВР) не си свършат работата според правилата?
Има ли компетентни органи в България, които да се задействат срещу нарушителите?
Някой сети ли се да дезинфекцира колите, обувките и дрехите на всички протестиращи отишли в селата в областите Ямбол и Бургас?
А Корнелия Нинова и Ангел Джамбазки дали са си дезинфекцирали колите, обувките и дрехите или и в момента разпространяват зарази в България и по света?
Важат ли правилата за всички български граждани или след като се съберат хора на протест законите спират своето действие? 
Това ли се случва, когато в една държава на власт дойдат козите и овцете?
П.п.: Част от отговорите на въпросите ми можете да намерите тук:
Истината за баба Дора е тъжна и неудобна. И никой не смее да я съобщиАко искате дайте и вашите отговори!
Тарабас
21/07/2018, 07:57
Проблемът идва от факта, че в този район на страната малко се трича. Както всички знаем, при чума по животните помага само тричане на кучета. Хората са си изоставили прабългарските традиции, от “Дързост и красота” и подобни вланиея не им остава време да излязат от къщите си заедно с децата си и да пообесят няколко кучета. А защо не и хора да тричат?! Това може да помогне и за лечение на рак и други лоши болести.
На едно друго място го написах, и тук ще го кажа. Бедността е порок. Не само баба ти Дора е за затвора. Всичко, които я подкрепят и леят сълзи по нея също. Най-добре ще е, ако тези хора всичките ги тричат. На мегдана и с лайв стрийм.
Съществуват ясни ,еднозначни симптоми дали действията по евтанизирането са били правилни.
Щом КУрВелия Нинова се включи активно в протестите ,значи правителството действа във вярната посока!!
НЕма да стане с тричане, щото е безплатно и на чужд (кучешки) гръб. За освестяване на българина, трябва директно бъркане в собствения му джоб. Примерно който е "За козичките на баба Дора" да го заяви, като стане гарант (презастраховател с личните си пари и имоти) по застраховките на мандрите и млекопреработвателните фирми (и най-вече на работните места в тях) при евентуална забрана за износ на млечни продукти от България, ако "козичките" се окажат мотив за тази забрана. Най-добре се вижда какво мисли един човек, ако трябва да гарантира мераците си със собствените си пари.
То е хубаво и на протести и митинги, който носи плакат да си пише заплатата/дохода в горния ляв ъгъл (и да носи наказателна отговорност за лъжа), та хората по света да знаят кой точно иска написаното на плаката и да си правят сметката.
Тарабас
21/07/2018, 08:57
Добре се, съгласен съм с теб.
Примерно който е "За козичките на баба Дора" да го заяви, като стане гарант (презастраховател с личните си пари и имоти) по застраховките на мандрите и млекопреработвателните фирми (и най-вече на работните места в тях) при евентуална забрана за износ на млечни продукти от България, ако "козичките" се окажат мотив за тази забрана. Най-добре се вижда какво мисли един човек, ако трябва да гарантира мераците си със собствените си пари.
Неглижиращо отстрани погледнато си прав. Но ако ти си на нейно място, примерно дядо Пите със 100 тина козички - как ще реагираш ако няма доказване на болест в стадото ти? Ще си свалиш ли сам гащите?
Тарабас
21/07/2018, 10:35
Ако баба Дора те покани на печено яре, от нейните, ще приемеш ли поканата? Така със семейството, деца или внуци ако имаш?
Ако баба Дора те покани на печено яре, от нейните, ще приемеш ли поканата? Така със семейството, деца или внуци ако имаш?

аха, там хората са на пост и молитви
Ваксина за тази чума нямало, използва се ваксината с/у чума на едър добитък, защото това е най-близкия вирус.
Щом двата вируса не са идентични, то вероятно може да се направи разлика м/у антитела към ваксината и антитела към чумата.
Освен това антителата могат да покажат давността на контакта с вируса. Елементарна биология, която даже в страна като България може да се прави.
От друга страна тази зараза е влязла в България, защото някой не е спазил европейски норми за сигурност, понеже българина знае всичко. Според него ЕС съществува с единствената мисия да му скапе живота, да му унищожи поминака и китните стада за да ги замени със стандартни европейски раси.
Отварянето на границите м/у страните в ЕС има цена.
Това, което ме изненадва е, че са оставили разрешаването на проблема на българските власти вместо да заприиждат ветеринари от ЕС и да спасят континента от заразата в зародиш.
Проблемът идва от факта, че в този район на страната малко се трича. Както всички знаем, при чума по животните помага само тричане на кучета. Хората са си изоставили прабългарските традиции, от “Дързост и красота” и подобни вланиея не им остава време да излязат от къщите си заедно с децата си и да пообесят няколко кучета. А защо не и хора да тричат?! Това може да помогне и за лечение на рак и други лоши болести.
На едно друго място го написах, и тук ще го кажа. Бедността е порок. Не само баба ти Дора е за затвора. Всичко, които я подкрепят и леят сълзи по нея също. Най-добре ще е, ако тези хора всичките ги тричат. На мегдана и с лайв стрийм.
Бедността не е порок, но от нея идват всички пороци.
Аз лично — да, при това щото ще имам файда. Първо, нямането на симптоми съвсем не означава че няма болест. Примерно още е в инкубационен период, и след два дена почва страшното. Или примерно щото съседа има от същата болест в неговото стадо, или щото е "купИл нЕколко глАви на сметка" ама от някой дето ги е докарал нелегално или у стадото му има симптоми на болестта и гледа да се оттърве колкото може... От друга страна, ще е момента с мнооооогото плачове и парите от обезщетенията да си докарам ново стадо от по-свястна порода. "Дедо Пите" е... странен българин, който трудно се връзва на малка файдица, пропускайки голямата файда. Ето и нЕколко примера за българи действали по изконния български начин — с малката файдица:
укритото от селяните мляко с евентуално заболяване цъкТарикат починал от антракс докато пробутвал месо от болното си животноцък
The_Purifier
21/07/2018, 19:54
Всичките сме за затвора, а политиците само баба Дона ще ги оправи!
Аз лично — да, при това щото ще имам файда.
Повече файда ще има оня, който продаде на държавата стадата за възстановяване...Интересно ми е ти като дядо Пите как ще получиш файдата си за 100 утрепани козички?
Корнелка с конкурс ги избира протестиращите.Този дебил се е издънил във Фейсбук,а след това е изтрил поста.
Инфо.
Писал съм го как и защо. Хайде бонус: Мандрата в село Радювене бракува и плати да бъдат унищожени тонове кашкавал и мляко (и си запази името и клиентите), а всичките селяни на куп не успяха да напълнят един варел с мляко за бракуване, ей така "за да имат очи" пред хората. Ма то, като има балами да им купуват млякото от багажника (и да си рискуват собственото здраве), що да не им го продадат. Все файдица...
Thursday Next
22/07/2018, 20:41
Цитат
Корнелия Нинова и Ангел Джамбазки дали са си дезинфекцирали колите, обувките и дрехите или и в момента разпространяват зарази в България и по света?
Те това го правеха много преди да отидат при баба ти Дора. И за съжаление срещу тяхната зараза дезинфекция не помага.
Те това го правеха много преди да отидат при баба ти Дора. И за съжаление срещу тяхната зараза дезинфекция не помага.
Нали животните умираха за броени дни? При тая баба нито едно животно не беше умряло.
Нали животните умираха за броени дни? При тая баба нито едно животно не беше умряло.
При този щам симптомите се проявявали по-късно. Властите подходиха неправилно, въпреки наличието на заразата, което доведе до цялата тази истерия.
ПП: При разминаване на информацията, която ни се подава от правителствените институции и реалността, винаги има шанс да бъде загубена и последната капка доверие в тях, което се и случва на практика. Нали нямаше мигранти у нас? Що тогава почти всеки ден ловят каналджии, опитващи се да ги прекарат до Сърбия? Онзи ден са заловени 16 мигранти в с. Мало Малово, вчера в Трън е имало гонка между джип, превозващ 7 мигранти и гранична полиция. Извинявам се за отклонението, но лъжата е най-лесния начин да загубиш доверието на хората! Та така и с въпросната чума по дребния преживен добитък - липса на доверие = повод за спекулации.
При този щам симптомите се проявявали по-късно. Властите подходиха неправилно, въпреки наличието на заразата, което доведе до цялата тази истерия.
ПП: При разминаване на информацията, която ни се подава от правителствените институции и реалността, винаги има шанс да бъде загубена и последната капка доверие в тях, което се и случва на практика. Нали нямаше мигранти у нас? Що тогава почти всеки ден ловят каналджии, опитващи се да ги прекарат до Сърбия? Онзи ден са заловени 16 мигранти в с. Мало Малово, вчера в Трън е имало гонка между джип, превозващ 7 мигранти и гранична полиция. Извинявам се за отклонението, но лъжата е най-лесния начин да загубиш доверието на хората! Та така и с въпросната чума по дребния преживен добитък - липса на доверие = повод за спекулации.
Отговорът ми може да се приеме за чат.
Няма да кажа нищо ново.
Просто си абсолютно права, така е!
Alexfield
23/07/2018, 12:01
В България няма (много) регистрирани мигранти - това е истината. Причината за това е много проста - мигрантите не искат да се регистрират в България, защото това означава да останат тук. Дори и после да стигнат до обетованата земя Германия, ще ги върнат у нас, защото тук са регистрирани първо тук.
Точно затова бизнесът с нелегално премиващи мигранти процъфтява.
Thursday Next
23/07/2018, 12:20
Цитат
Нали нямаше мигранти у нас? Що тогава почти всеки ден ловят каналджии, опитващи се да ги прекарат до Сърбия?
Че какво не му е вярното на това? Ако има, те са само за малко - драскат със страшна сила да се измъкнат оттук и не щат да се регистрират. Може гранична полиция просто да спре да ги лови, и тогава съвсем няма да има. Ама не, те ги ловят, щото каналджиите не са си платили таксата за безпроблемно преминаване, сешшсе.
Миналата година поне на Лъвов мост имаше десетина, които се шматкаха кротичко и ръпаха дюнери, ей така, за придаване на достоверност на нарисувания на стената дявол. Тая година и тях не ги видях.
Бай Иван
23/07/2018, 18:38
Да приемем че болестта не се лекува.Наличието на антитела след ваксинирането пораждало съмнения за прекарана болест.Значи може да се лекува.Наличието на антитела пречи на износа.На чий износ?На баба Дора ли?Вирусът умира при термична обработка,и от третиране с много химикали.Толкова ли е трудно да се направи дезинфекционен трап през който да минават коли и хора в засегнатите райони,а и на граничните постове.Не знам за другите,но аз когато попадна на нагнила праскова изрязвам нагнилото ,а останалото си го хапвам.Убиването на здрави животни е против моите разбирания.Мисля ,че и държавата ,като тока предпочитат да вървят по пътя на по-малкото съпротивление.Има жуотно има проблем.Нема жоутно,нема проблем.Ако се забрани евтаназията на здрави животни,какви биха били мерките на санитарните власти?
При зададените квоти за износ на месо,дали да имаме доверие и на чуждите лаборатории?Знаем как ни прекараха с АЕЦа.
Buitenlander
23/07/2018, 19:43
При зададените квоти за износ на месо,дали да имаме доверие и на чуждите лаборатории?Знаем как ни прекараха с АЕЦа.
Разкажи ми, какви и колко са квотите на България за износ на месо и месни подукти за ЕС.Разказвайки ми, имай предвид, че имам български супермаркет в Амстердам.После разкажи и как ни прекараха с АЕЦа
Цитат
При зададените квоти за износ на месо,дали да имаме доверие и на чуждите лаборатории?
Това ли е поредната конспиративна теория - цакат ни от чужбината за да не изнасяме месо?!
На кои лаборатории да имаме доверие?!За нашенските ,ясно или са корумпирани или обслужват правителството.Къде ще да е тази независима лаборатория ,която ще удовлетвори изискванията ни?!
Thursday Next
24/07/2018, 13:28
Нареждам се на опашка след Буитенландера - кажи ми мапко повече за квотите за износ в ЕС. Ако може, посочи и източник. А ако може, нека не е сайт с име на селскостопанско сечиво.
Да приемем че болестта не се лекува.Наличието на антитела след ваксинирането пораждало съмнения за прекарана болест.Значи може да се лекува.Наличието на антитела пречи на износа.На чий износ?На баба Дора ли?Вирусът умира при термична обработка,и от третиране с много химикали.Толкова ли е трудно да се направи дезинфекционен трап през който да минават коли и хора в засегнатите райони,а и на граничните постове.Не знам за другите,но аз когато попадна на нагнила праскова изрязвам нагнилото ,а останалото си го хапвам.Убиването на здрави животни е против моите разбирания.Мисля ,че и държавата ,като тока предпочитат да вървят по пътя на по-малкото съпротивление.Има жуотно има проблем.Нема жоутно,нема проблем.Ако се забрани евтаназията на здрави животни,какви биха били мерките на санитарните власти?
Ако твоята праскова е била в панер с други праскови, след 2 дни ще трябва да изрежеш и от останалите.
Така и с животните.
Тези животни се изкарват на паша, заразяват и други стада и загубите започват да стават големи. Ако семейството на селянина изяде заразено животно, няма проблем. Обаче в днешните условия, месото или млякото на една овца може да попадне в няколко различни държави. Някъде хората ядат месото от тревопасни почти сурово и трябва да имат 100% гаранция, че е безопасно. Ами ако този вирус мутира към човешки вариант?
Чуждите лаборатории вероятно са срещали вируса много преди България и имат опит в третиране на подобни зарази.
Не е приемливо 10 кв км територия да застрашат животните на цял континент.
Както не е приемливо една изостанала морално АЕЦ да застрашава сигурността на половин милиард европейци.
Тарабас
24/07/2018, 14:50
Знаем как ни прекараха с АЕЦа.
С АЕЦа не ни прекараха, а прекараха Газпром, като ги принудиха на продават на нормални цени И У НАС. За нещастие на родните мурзилки, които стоят по веригата и лапат от процентите на руските другари, за сметка на изкуфелите родни фенове на комунизма.
Buitenlander
24/07/2018, 16:26
Нареждам се на опашка след Буитенландера - кажи ми мапко повече за квотите за износ в ЕС.
Не е ли тъжно, че се пишат такива неща, 10 години след началото на членството ни в ЕС?И после, все някой ни е виновен.....
Не е ли тъжно, че се пишат такива неща, 10 години след началото на членството ни в ЕС?И после, все някой ни е виновен.....
Може да е тъжно, но е нормално!
"Матрялът" си избира тези, които му спускат "опорките"!
п.п. Тъжно е, че напълно безкритично вярват на опорките.
Alexfield
24/07/2018, 18:56
Заклетите комунисти бъркат СИВ с ЕС.
Разликата е, че в СИВ имахме задължителни квоти износ от най-хубавите ни домати за СССР на цена под себестойност, докато в ЕС нищо не е задължително. Квотата е от нула до безкрайност, цената - също. Останалото е самоинициатива.
П.П. Разбира се, има и стандарти, на които дадена стока трябва да отговаря, но и при СИВ не беше по-различно.
Thursday Next
24/07/2018, 19:18
п.п. Тъжно е, че напълно безкритично вярват на опорките.
Така е. От няколко дни ме омъчнява споменът за един разговор на изключително високо равнище (разбирай на висок тон) с една потомка на активни борци, която само дето не ме наби, когато казах, че сортовите семена за розови домати НЕ СА забранени в България. Наистина почти на бой налиташе. На другия ден отидох до пазара на близкия градец и ѝ купих три пакетчета за три различни розови сорта от магазинчето за сортови семена. Жалко, че не се появи да си получи подаръка. Щеше да бъде точно като във вица с шопа и жирафа.
Buitenlander
24/07/2018, 19:20
Разликата е, че в СИВ имахме задължителни квоти износ от най-хубавите ни домати за СССР...

Кат каза за домати, знаеш ли холандците как нагъват от нашите градински розови, ушите им плющят -)
Ама т’ва , защото съм се уредил с квота
Buitenlander
24/07/2018, 21:09
.....че сортовите семена за розови домати НЕ СА забранени в България..../
Ееееее, чак такива хора няма....Или има...?
Цитат
Някъде хората ядат месото от тревопасни почти сурово и трябва да имат 100% гаранция, че е безопасно.
Мммм!!Спомних си колко вкусен татарски бифтек хапвахме в Словакия!!
А`ве защо у нас не се предлагат подобни вкуснотии ,а ни заливат с разни плескавици и др. подобни?!Татарският бифтек ги превъзхожда.
Има си хас ветеринарните ни власти да са били винаги сигурни ,че нямам отърване от подобни болести.
Alexfield
24/07/2018, 22:24
Аз па да та светна! Миналата седмица една мурзилка на име Маруся и мъжът ѝ Алексей (чисти и прости българи като къпан милиционер) ми (ни) обясняваха, как ЕС забранил розАвите домати и как всичкото семе било израелско. Жената специално ходИ до "Сортови семена", за да ѝ подари семе за розАв домат БГ производство.
П.П. Не е ясно дали баба Дора е за затвора, ама на всичките баби Дори и Маруси трябва да им забранят да гласуват, ако може и да не се размножават...
Мммм!!Спомних си колко вкусен татарски бифтек хапвахме в Словакия!!
А`ве защо у нас не се предлагат подобни вкуснотии ,а ни заливат с разни плескавици и др. подобни?!Татарският бифтек ги превъзхожда.
Има си хас ветеринарните ни власти да са били винаги сигурни ,че нямам отърване от подобни болести.
Преди ветеринарите, народа ги е знаел тези неща и си е установил правила на консумация.
Никога не съм яла татарски бифтек, само като го видя и започвам да соматизирам листериоза, тениоза,...кройцфелд-якоб...

Кат каза за домати, знаеш ли холандците как нагъват от нашите градински розови, ушите им плющят -)
Ама т’ва , защото съм се уредил с квота

"Градински" розови не се ли продават и в супера при вас?
Така е. От няколко дни ме омъчнява споменът за един разговор на изключително високо равнище (разбирай на висок тон) с една потомка на активни борци, която само дето не ме наби, когато казах, че сортовите семена за розови домати НЕ СА забранени в България. Наистина почти на бой налиташе. На другия ден отидох до пазара на близкия градец и ѝ купих три пакетчета за три различни розови сорта от магазинчето за сортови семена. Жалко, че не се появи да си получи подаръка. Щеше да бъде точно като във вица с шопа и жирафа.
Те не са забранени, но търговията с тях е подложена на регламент.
Сорта трябва да е регистриран за да може "създателя" му да си взема %.
Buitenlander
25/07/2018, 11:46
"Градински" розови не се ли продават и в супера при вас?
Не, само по био-магазините има “Биволско сърце” от Испания, но струва майка си и баща си.А при мен тънка лайсна - 3€ килото -))) Насам народееееее
Buitenlander
25/07/2018, 11:53
Аз па да та светна! Миналата седмица една мурзилка на име Маруся и мъжът ѝ Алексей (чисти и прости българи като къпан милиционер) ми (ни) обясняваха, как ЕС забранил розАвите домати и как всичкото семе било израелско. Жената специално ходИ до "Сортови семена", за да ѝ подари семе за розАв домат БГ производство.
П.П. Не е ясно дали баба Дора е за затвора, ама на всичките баби Дори и Маруси трябва да им забранят да гласуват, ако може и да не се размножават...
Ами образовайте ги тия хора бе!Кажете им че в Пловдив има Институт по зеленчукови култури “Марица”.Кажете им че там работи доцент Даниела Ганева и че миналата година обра половината награди по света с уникалния сорт “Розово сърце”....Ей такива работи им говорете.Или там само боя помага?-)
Не, само по био-магазините има “Биволско сърце” от Испания, но струва майка си и баща си.А при мен тънка лайсна - 3€ килото -))) Насам народееееее

Ти ли си ги произвеждаш?
При нас не са в био магазините - биволско сърце се намира за 2,50-4,00 евро според партидата и магазина.
Alexfield
25/07/2018, 12:09
Идея си нямаш как крещи прекъсвайки те истерясала комунистическа пенсионерка. Няма доводи освен "Защото така!". Не ти дава шанс да довършиш едно изречение. Всичко е "лъжа" и "не е верно".
За бой не знам. Ще вземе да се гътне ходещият комунистически некролог, а после трябва да го лежиш като за човек...
Buitenlander
25/07/2018, 12:12
Ти ли си ги произвеждаш?

Не, имам си един производител в Пловдивско, който ми товари всяка седмица от края на май до когато има.Отбира ми само екстра качеството а аз му давам винаги 0.5 лева над актуалната едрова цена.
Buitenlander
25/07/2018, 12:14
Надежда всяка тука оставете.....
Buitenlander
25/07/2018, 12:20
При нас не са в био магазините - биволско сърце се намира за 2,50-4,00 евро според партидата и магазина.
Баси евтинията

Виж колко струва при нас :
https://www.vers-bestellen.nl/a-52218237/it...rijdag-27-juli/Цената е за 1 домат (250-300грама).
Thursday Next
25/07/2018, 12:24
Те не са забранени, но търговията с тях е подложена на регламент.
Сорта трябва да е регистриран за да може "създателя" му да си взема %.
Точно, де, точно. Регламентирана е търговията, има определени санитарни изисквания, но това се отнася за сортовете, чиито семена се разпространяват в търговската мрежа. Никой няма да те спре да си отбереш семе от доматите в градината и да го менкаш с някоя баба през две къщи от тебе, която пък да ти даде семе от нейния сорт. А ако си спомняш какво се пишеше по вестниците и крещеше по телевизията преди две години, точно така представяха нещата - ще нахлуят в къщата на баба Дора и ще ѝ конфискуват розАвите домати.
Thursday Next
25/07/2018, 12:26
И при нас има биволско сърце и други розови сортове на цени малко по-високи от при Еванка. Недоумявам защо в Холандия са толкова скъпи.
Thursday Next
25/07/2018, 12:28
Опитах. Взех семена от два розови сорта точно от Пловдивския институт. Ама не ми падна сгода да ги връча.
Buitenlander
25/07/2018, 12:34
И при нас има биволско сърце и други розови сортове на цени малко по-високи от при Еванка. Недоумявам защо в Холандия са толкова скъпи.
Капиталисти ниедни

. Предполагам търговска политика, Холандия е световен лидер в производството и износа на домати , както и рекордьор за добив от 1 декар оранжерийна площ - 41 тона.Но поради климатичните условия, розовите сортове не стават тук даже и в оранжерия.Съответно, сега има червени хибридни домати на акция 0.69€ килото.А розовите сортове са само внос.Те са и много чувствителни към транспорта и с по-малка трайност.Баровските био-магазини ги карат със самолет и това им ги оскъпява много.Виж на линка с цената дето съм дал по-горе пише “Levering vanaf vrijdag 27 juli” - “Доставка от петък 27 юли”.Тези домати утре ще ги берат в Италия и продават с предварително записване.....царе са на бизнеса!
Точно, де, точно. Регламентирана е търговията, има определени санитарни изисквания, но това се отнася за сортовете, чиито семена се разпространяват в търговската мрежа. Никой няма да те спре да си отбереш семе от доматите в градината и да го менкаш с някоя баба през две къщи от тебе, която пък да ти даде семе от нейния сорт. А ако си спомняш какво се пишеше по вестниците и крещеше по телевизията преди две години, точно така представяха нещата - ще нахлуят в къщата на баба Дора и ще ѝ конфискуват розАвите домати.
Според мен, хората се заблуждават, че доматите от градината на бабата са някакви специални стари сортове от правремена.
Нали бабата си е купила регламентиран разсад, ако не тази, то преди няколко години... Просто условията в които гледа домата го правят различен (по-вкусен, по-неоформен... ) от купешките, които са сортирани по калъп.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.