Thursday Next
27/07/2018, 15:37
Мисля, че нещо си се объркал. 2012-та той подаде оставка, за да не се ползва с имунитет и да не възпрепятства разследванията на прокуратурата. 2013-та прокуратурата му предложи да прекрати производството срещу налагане на глоба в размер на 20 000 евро. Той отказа. Настоя да го разследват, но не и да замитат под килима с извънсъдебни споразумения, които уж го оправдават, но оставят съмнението за петно върху името му. Една година 24-ма прокурори разследваха случая. 2014-та Вулф беше оправдан, а един от кореспондентите на "Зюддойче", сам бивш прокурор, заяви, че това било "ein Muster für Unverhältnismäßigkeit" (пример за непропорционалност).
Ми тъп съм. Преобладаващо тъп, с нЕкакъв мижав шанс... да не съм тъп, ми да има нещо друго. Ма тъп съм де.
Ми тъп съм. Преобладаващо тъп, с нЕкакъв мижав шанс... да не съм тъп, ми да има нещо друго. Ма тъп съм де.
Добре де, колко пъти трябва да повтаряш, че си тъп.
Ние си го знаем...
Alexfield
27/07/2018, 23:58
Падането от 35-то на 113-то място е дело на всичките 3 кабинета Борисов. Тенденциозно се прекрати рекламирането в издания, които се оказаха неудобни на властта. Дори уж на вид независими чуждестранни инвеститори започнаха да си заделят бюджета за реклама само и единствено за вестнии и списания, които са "одобрени" от властта. Така започна автоцензурата: Ако напиша тая статия, после няма да имаме реклами, а това значи, че няма да имаме за заплати.
admiral
28/07/2018, 09:32
Тенденциозно се прекрати рекламирането в издания, които се оказаха неудобни на властта. Дори уж на вид независими чуждестранни инвеститори започнаха да си заделят бюджета за реклама само и единствено за вестнии и списания, които са "одобрени" от властта. Така започна автоензурата: Ако напиша тая статия, после няма да имаме реклами, а това значи, че няма да имаме за заплати.
Това, което пишеш има смисъл единствено, ако властта е в състояние да упражнява натиск върху бизнеса, който пуска рекламите (или пък не).
Alexfield
28/07/2018, 10:04
Не знам как властта убеждава бизнеса. Ако знаех, сигурно щях да съм част от тази власт. Единствено имам преки впечатления от резултатите. Например: Голяма ИТ компания обяснява на ИТ вестници и списания, как няма одобрен бюджет за реклама и нищо не може да се направи. 1-2-3 месеца по-късно същата ИТ компания започва масирана рекламна кампания във вестници като Труд и Телеграф. Пускат строго специализирани ИТ теми, коиро ще останат неразбрани от аудиторията на въпросните вестници, които се купуват предимно от разни "баба Дора" - хора, които от ИТ "ич хабер си найн".
admiral
28/07/2018, 11:53
Пускат строго специализирани ИТ теми, коиро ще останат неразбрани от аудиторията на въпросните вестници, които се купуват предимно от разни "баба Дора" - хора, които от ИТ "ич хабер си найн".
Това ми прилича по скоро на дялба на "едни пари" между медията и клиента.
Малко е само да знаеш, искам да си твърдо убеден че съм тъп и ям пластмасови домати "извън сезона"... щото да съм си сам на клона, а не да вземете да се наредите до мен, и да го счупим.
Alexfield
28/07/2018, 15:03
Много точно казано. До такава степен е опорочено рекламирането в БГ медиите. И резултатите не закъсняват: Когато сееш вятър, жънеш бури...
Ми когато хората не плащат за журналистика, ще четат това което рекламодателите са диктували на журналистите. 2+2=4
Бай Иван
07/08/2018, 19:33
Нареждам се на опашка след Буитенландера - кажи ми мапко повече за квотите за износ в ЕС. Ако може, посочи и източник. А ако може, нека не е сайт с име на селскостопанско сечиво.
Всъщност се оказа ,че няма износни квоти.Месото и без износа не стига за вътрешния пазар.Мъча се да намеря някаква логика в извършеното ненужно убийство .Защото са ме учили,че всяка крушка си има опашка.Възможно е да се увеличи внасянето на месо.Или нещо друго.Все пак не съм в кухнята на властимащите.
Бай Иван
07/08/2018, 19:40
Сама казваш 10км2.Трудно ли е да се обеззаразят пасищата,а до тогава стадата да се хранят в кошарите,а още по-добре в изолирани клетки с по-малки групи.Заедно с това да се проведе ваксинация ,а защо не и лечение.При грипна епидемия болните избиват ли ги?
Бай Иван
07/08/2018, 19:45
Не говоря за Белене,а за четирите козлодуйски реактора.Всички проверки показаха тяхната изправност,но това въобще не впечатли еврогейските ни приятели.
…. еврогейските ни приятели.
офф …
Изглежда да си човек в добра възраст.
Това не ти пречи да имаш пубертетски стил на хумор!
Бай Иван
07/08/2018, 20:23
А, как да наричам изнудвачите?Ще влезете в Европа,ама трябва да си закриете реакторите,че ви е много евтин тока.
А, как да наричам изнудвачите?Ще влезете в Европа,ама трябва да си закриете реакторите,че ви е много евтин тока.
Съчувствам ти!
Thursday Next
07/08/2018, 22:46
Можеш ли да споделиш, според тебе какви суми се печелят от продажбата на електроенергия от АЕЦ "Козлодуй"? Или биха се печелили? Някаква конкретна информация имаш ли? Защото аз мога да ти покажа колко получава България на година за това, че се прави, че работи по затварянето им.
Искаш да кажеш, че НЕ се работи по затварянето им ?
Thursday Next
08/08/2018, 09:56
А, работи се, работи се. Ама бавно, да не вземе да се сецне някой. В началото на лятото се внесе предложение програмата по извеждане от експлоатация да бъде удължена до 30-та година.
Thursday Next
08/08/2018, 10:38
Всъщност се оказа ,че няма износни квоти.
Браво. От 11 години сме в ЕС, радвам се, че вече си запознат с един от основополагащите принципи на единния вътрешен пазар.
Дори виц има за недостига на месо: "Животното с най-дълъг врат в света е българското прасе, щото главата му е в България, а тялото е чак в СССР." Опа-а-а, ма то това с недостига и "нежното убийство" било по времето на соца, СИВ и самозадоволяването. Нищо де, ти ме контрирай с някой нов виц за недостига на месо по време на демокрацията и ЕС.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.