Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: За затвора ли е баба Дора?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Buitenlander
Цитат(evanka @ 25/07/2018, 12:46) <{POST_SNAPBACK}>
Просто условията в които гледа домата го правят различен (по-вкусен, по-неуформен... ) от купешките, които са сортирани по калъп.

Точно!И понеже влагат повече труд във всяко растение поотделно от промишлените производители, съчетано с нашите климатични условия, им се получават ей такива работи biggrin.gif :

4 домата - 3 кила!И уникален вкус!
Thursday Next
Цитат(evanka @ 25/07/2018, 12:46) <{POST_SNAPBACK}>
Според мен, хората се заблуждават, че доматите от градината на бабата са някакви специални стари сортове от правремена.
Нали бабата си е купила регламентиран разсад, ако не тази, то преди няколко години...

Анджък! А сега се опитай това да го обясниш на малограмотен, зле информиран и силно озлобен индивид. animatedwink.gif

Като ми заобясняват за традиционния български сорт "биволско сърце", и като се сетя, че е италиански ...
Тарабас
Или за киселото мляко, дето само у нас "вирее".
admiral
Странен въпрос е това.

Баба Дора не е първа младост. Не виждам кой би се наел да я вкара по процедурния ред в затвора, при условие че няма углавно престъпление. Пресата ще го направи саде бербат a4dff7b7.gif

Въпреки че ако се вярва на пресата относно състоянието на старопиталищата у нас, може да се окаже, че й прави услуга.

Споко. Човек и добре да живее, все някога умира. Само след 10 години няма да има Баби Дори, които да гледат козички.
Alexfield
Затова Моисей е водил евреите 40 години през пустинята, нали?
Тиара
Цитат(Lestr @ 22/07/2018, 23:06) <{POST_SNAPBACK}>
Отговорът ми може да се приеме за чат.

Няма да кажа нищо ново.

Просто си абсолютно права, така е!

Благодаря!
Buitenlander
Цитат(admiral @ 25/07/2018, 14:28) <{POST_SNAPBACK}>
Странен въпрос е това.

Баба Дора не е първа младост. Не виждам кой би се наел да я вкара по процедурния ред в затвора, при условие че няма углавно престъпление. Пресата ще го направи саде бербат a4dff7b7.gif

Въпреки че ако се вярва на пресата относно състоянието на старопиталищата у нас, може да се окаже, че й прави услуга.

Споко. Човек и добре да живее, все някога умира. Само след 10 години няма да има Баби Дори, които да гледат козички.

Чакай малко сега..... От целият ти пост лъха едно умиление и съжаление към баби Дори-те..... Ама работата не е съвсем така.Дай тогава да им оставят стадата, и като стане една епидемия да сложат забраните за износ на месни и млечни продукти какво ще правим с хилядите лели Дори и чичо Дорчовци които ще останат без работа?В крайна сметка трябва да има някакви правила в живота и в бизнеса.Много е умилително и жално бабата като целува козичките, но защо няма застраховка на стадото?Същата работа както преди няколко години едни протестираха дето водата им отнесла къщите и сега нямали къде да живеят.Ами застраховайте бе хора!Значи ако водата отнесе моята къща и аз нямам застраховка, ще остана на улицата и на никой няма да му пука.Другите да не са по-важни от мен?Преди 6 години платих над 2000 евро да ми оперират кучето.Платих ги като поп.Сега и то има здравна застраховка.Такъв е редът, и такъв трябва да бъде за всички.
admiral
Цитат(Alexfield @ 25/07/2018, 14:47) <{POST_SNAPBACK}>
Затова Моисей е водил евреите 40 години през пустинята, нали?
Защо ги е водил според тебе?
Тиара
Цитат(Alexfield @ 23/07/2018, 13:01) <{POST_SNAPBACK}>
В България няма (много) регистрирани мигранти - това е истината. Причината за това е много проста - мигрантите не искат да се регистрират в България, защото това означава да останат тук. Дори и после да стигнат до обетованата земя Германия, ще ги върнат у нас, защото тук са регистрирани първо тук.
Точно затова бизнесът с нелегално премиващи мигранти процъфтява.

Регистрирани или не не е от значение, когато властимащите най-отговорно заявяват, че у нас няма никакви мигранти. А това вече е откровена лъжа. Границата се пазела, не можели да влязат, дрън, дрън та пляс.
Buitenlander
Цитат(admiral @ 25/07/2018, 14:58) <{POST_SNAPBACK}>
Защо ги е водил според тебе?

За да умре по пътя и последният, роден в робство.....
admiral
Цитат(Buitenlander @ 25/07/2018, 15:03) <{POST_SNAPBACK}>

Тази притча я слушам вече 30 години. Само дето в библията такъв пасаж няма. neprichom.gif
Alexfield
Библията няма да я прочета (не съм мазохист), но тук така пише:
Цитат
В пустинята, на планината Синай, Моисей получава Десетте Божи заповеди, с които е сключен завет между евреите и Бога. Еврейският народ обаче обикаля 40 години из пустинята, докато намери Обетованата земя. Самият Моисей не доживява този момент.
admiral
Цитат(Alexfield @ 25/07/2018, 15:43) <{POST_SNAPBACK}>
Библията няма да я прочета (не съм мазохист), но тук така пише:

Това ясно, спор няма. Залипсва ми единствено:

Цитат

evanka
Цитат(Buitenlander @ 25/07/2018, 15:03) <{POST_SNAPBACK}>

Това са героически интерпретации.

Мотка ги 40г из пустинята за да ги накаже задето се бунтуват и не спазват законите.
Иначе казано, трябва да си заслужат обещаната територия, като се подчинят.
Alexfield
Е много ясно, че така ще каже властта! Ти да не очакваш да кажат истината: Има мигранти, ама докато си плащат където и на когото трябва, ние се правим, че ги няма.
Питето
Че кво му е лошото? Каналджиите харчат кинтите в местната икономика, емигрантите си плащат, чадъра преразпределя едни външни пари (а не наши данъци или други вземания), Меркел си получава поръчаното, дори си мисля, че може онез дето правят чадъра, да стегнат каналджиите, та извозването да става по-организирано, а не "транзитните" да се шматкат неорганизирано по територията и да разнасят зарази, болести, или други неприятности. Абе едно "Балкантранзит" да организират...

Струва ми се, че проблема не е в емигрантите а в нелегалния внос на добитък, от там тръгва проблема. Евтинки козички, пък много важно от къде идвали, тя "баба Дора" нали млякото го продава, не го консумира, все И е тази.
Тиара
Цитат(Alexfield @ 25/07/2018, 20:19) <{POST_SNAPBACK}>
Е много ясно, че така ще каже властта! Ти да не очакваш да кажат истината: Има мигранти, ама докато си плащат където и на когото трябва, ние се правим, че ги няма.

Не ща да ме лъжат. Начи най-мразим да ме гледа от телевизионния екран и да ме лъже като дърта чернушка. Ние като не сме политически обвързани, не означава че сме прости.
Lestr
Цитат(Тиара @ 25/07/2018, 22:47) <{POST_SNAPBACK}>
Не ща да ме лъжат. Начи най-мразим да ме гледа от телевизионния екран и да ме лъже като дърта чернушка. Ние като не сме политически обвързани, не означава че сме прости.

Ама, то никой не те пита какво искаш. Лъжат те, като стой, та гледай.

И не им пука, че не им вярваш...
Тиара
Цитат(Lestr @ 25/07/2018, 23:28) <{POST_SNAPBACK}>
Ама, то никой не те пита какво искаш. Лъжат те, като стой, та гледай.

И не им пука, че не им вярваш...

Тъжната истина.
admiral
Цитат(Buitenlander @ 25/07/2018, 14:58) <{POST_SNAPBACK}>
Чакай малко сега.....

Чакай малко и ти с интерпретациите и екстраполациите си.
Къде видя да пледирам за оставянето на стадата и нарушаването на санитарните правила? neprichom.gif
Thursday Next
Цитат(admiral @ 26/07/2018, 00:50) <{POST_SNAPBACK}>
Къде видя да пледирам за оставянето на стадата и нарушаването на санитарните правила? neprichom.gif

Е не, разбира се, че в прав текст не си. Но пледираш да оставим бабите Дорите да си правят квото си искат, щото колко им оставало да живеят - има-няма десетина години. Айде стига се изсулва като мокра връв, де! laughing.gif
Thursday Next
Добре де, да го кажем атеистично, по социалистически: нов бардак със стари ... специалистки не се прави.
admiral
Цитат(Thursday Next @ 26/07/2018, 08:23) <{POST_SNAPBACK}>
Е не, разбира се, че в прав текст не си. Но пледираш да оставим бабите Дорите да си правят квото си искат, щото колко им оставало да живеят - има-няма десетина години. Айде стига се изсулва като мокра връв, де! laughing.gif

Моля ти се, не ме критикувай — получавам еректилни дисфункции. cry2.gif
Thursday Next
Цитат(admiral @ 26/07/2018, 09:37) <{POST_SNAPBACK}>
Моля ти се, не ме критикувай — получавам еректилни дисфункции. cry2.gif

Ти пък си намерил за какво да се тревожиш. Нали виждаш, хората на твоите години са отказали вече тези смешни движения и са си освободили значителен капацитет за велеглаголстване. a4dff7b7.gif

Освен това аз не те критикувам, а само те призовавам да не бягаш по тъч линията.
admiral
Цитат(Thursday Next @ 26/07/2018, 11:50) <{POST_SNAPBACK}>
Освен това аз не те критикувам, а само те призовавам да не бягаш по тъч линията.

Демек призоваваш ме да откажа един от любимите си спортове!? Jumpy.gif
Може и да не ми личи, ама аз съм все пак спортна натура. Редовно практикувам:
Бягане по тъч линията.
Прехвърляне на топка.
Измъкване по терлици.
smile.gif

А сега по същество, щом държиш: къде видя да се измъквам?
Въпросът в заглавието на темата гласи:

За затвора ли е баба Дора?

На което отговарям, че няма наличие на углавно престъпление. Не знам дали законът предвижда затвор при възпрепятстване дейността на контролен орган, това юрист може да каже. Съмнявам се също така, че коя да е политическа сила ще подкрепи съд и затвор zа баба Дора. Задават се местни избори.
И да, потвърждавам, че по всяка вероятност след 10 години няма да има баби Дори, които да гледат кози.

Нещо да съм пропуснал? unsure.gif
Thursday Next
Въпрос: само углавните престъпления ли са престъпления? Или просто думата ти харесва?
admiral
Цитат(Thursday Next @ 26/07/2018, 14:02) <{POST_SNAPBACK}>
Въпрос: само углавните престъпления ли са престъпления? Или просто думата ти харесва?

Не и не.

Други въпроси, инспекторе? biggrin.gif
admiral
Цитат(evanka @ 25/07/2018, 17:26) <{POST_SNAPBACK}>
Това са героически интерпретации.

Не, това е много повече. Това е "демократичната" интерпретация от '90:
Библейски силен аргумент да се определи соцпериода за робство,
родените и живели по него време за негодни за каквото и да било (най-вече да разберат великото щастие, което най-сетне ги е сполетяло)
и същевременно изключително удобна обосновка, да не се очаква каквото и да било подобрение на ситуацията, докато не се гътне последният роден преди 1989. laugh.gif

Предлагам и интерпретация на другата страна (нали съм си неутрален wink.gif), която е малко по-близко до описаните в библията събития:
40 годишният преход е бил наказанието Господне за всички тези, които са танцували около Златния Телец, демек наказание за прекланянето пред материалното, сребролюбивото и меркантилното. bleh.gif

Buitenlander
Цитат(admiral @ 26/07/2018, 12:43) <{POST_SNAPBACK}>
Съмнявам се също така, че коя да е политическа сила ще подкрепи съд и затвор zа баба Дора.

Жална ви майка, ако в България “политически сили”, а не прокуратурата решават кой е за съд .
А дали е за затвор би трябвало само и единствено съдът да определи.Без значение какво си мислят или подкрепят “политическите сили”.
Lestr
Цитат(admiral @ 25/07/2018, 15:28) <{POST_SNAPBACK}>
Странен въпрос е това.

Един от сигурните признаци за увеличаване на бедността е нарастване на броя на козите.

И обратното.

Явно държавата е запозната с този факт и взима спешни меркиsmile.gif
admiral
Цитат(Buitenlander @ 26/07/2018, 15:26) <{POST_SNAPBACK}>
А дали е за затвор би трябвало само и единствено съдът да определи.Без значение какво си мислят или подкрепят “политическите сили”.

Виж, под това бих се подписал с две ръце. Ама то си остава в сферата на добрите пожелания.
Thursday Next
Е тогава какво значение има, че няма наличие на углавно престъпление, като все пак има наличие на престъпление (например нарушаване на карантина и незаконна продажба на заразени животни)? Те и неуглавните се преследват от закона и се наказват понякога със затвор.

Thursday Next
Цитат(admiral @ 26/07/2018, 15:53) <{POST_SNAPBACK}>
Виж, под това бих се подписал с две ръце. Ама то си остава в сферата на добрите пожелания.

Ааа, сега се подписваш с две ръце, ама чак когато някой друг ти обърна внимание върху това. Добре бе, човеко, живееш на място, където е абсолютно немислимо политици да се бъркат в работата на прокуратурата, защо все вадиш родния аршин?
admiral
Цитат(Thursday Next @ 26/07/2018, 16:46) <{POST_SNAPBACK}>
Ааа, сега се подписваш с две ръце, ама чак когато някой друг ти обърна внимание върху това. Добре бе, човеко, живееш на място, където е абсолютно немислимо политици да се бъркат в работата на прокуратурата, защо все вадиш родния аршин?

Днес съм ти легнал на сърцето, усещам... rolleyes.gif

Вадя роден аршин, понеже си пишем за събития в родината. animatedwink.gif
Питето
Това ти го е казал нЕкой, дето е прочел два вагона книги ли? Щото напоследък, покрай "био"-то хората пропасаха и био-бурени, че едното козе мляко и козе сирене няма да се пласира добре. Отделно, че вече козето не смърди на мокра четина, та май се е случило замогване, а не обедняване. Най-малко бройката — 60 кози (на баба Дора, че нали нея сочим) са доста повече от класическите "самозадоволителни" 1 до 5 кози, по време на соца. a4dff7b7.gif
Lestr
Цитат(Питето @ 26/07/2018, 18:27) <{POST_SNAPBACK}>
Това ти го е казал нЕкой, дето е прочел два вагона книги ли? Щото напоследък, покрай "био"-то хората пропасаха и био-бурени, че едното козе мляко и козе сирене няма да се пласира добре. Отделно, че вече козето не смърди на мокра четина, та май се е случило замогване, а не обедняване. Най-малко бройката — 60 кози (на баба Дора, че нали нея сочим) са доста повече от класическите "самозадоволителни" 1 до 5 кози, по време на соца. a4dff7b7.gif

Класически от 1 до 5, да. Ама в почти всяка къща.

Аз живея в малък град и допреди 15-20 години имаше три козара , които събираха сутрин козите и вечер ги връщаха. Като дете си спомням, че понякога се прибираха с по две ярета на рамената, недоглеждане на стопаните, разбира се. Сега няма стада с кози, хората почнаха да гледат крави...

И прави разлика между прасе и коза. Козите нямат четина, а козина.
Nova123
Цитат(Питето @ 26/07/2018, 18:27) <{POST_SNAPBACK}>

Следя ви дискусията с интерес :-)
Незнаех, че баба ти Дора имАла колко бяха там - а да 60 кози, с което не съм съгласна - фейк нюз, определено!
Но да вземем само ФАКТА, ЧЕ НА НЯКАКВа Си БАБА - КОЙ ЛИ ПЪК СЕ Е ЗАГРИЖИЛ ЗА НЕЯ ИЛИ КОЗИТЕ Й! й били утрепАли козите...козичките й - чудо голямо - нали държавата ще я компенсира....Проблемът не е В това!
Къде е тогава - проблемА е едно понятие и в случая баба ти ТодорКа се явява символА !
Това медиите го могат много добре - кое? - да транспонират, транспортират, или символизират ?
ПроблемЪт не започва и не свършва с козите...но хм, аз затова се намесВам в дискусията ви...защото исках да напиша 2 думи за БИО-храните.;;;;продължавам след малко :-)
Питето
Цитат(Lestr @ 26/07/2018, 18:52) <{POST_SNAPBACK}>
Класически от 1 до 5, да. Ама в почти всяка къща.
...

Ми глад и немотия, заради това малко, ама навсякъде. То, щом доматите бяха "сезонна стока", смятай какво е било нататък.
Lestr
Цитат(Nova123 @ 26/07/2018, 19:13) <{POST_SNAPBACK}>
Следя ви дискусията с интерес :-)
Незнаех, че баба ти Дора имАла колко бяха там - а да 60 кози, с което не съм съгласна - фейк нюз, определено!
Но да вземем само ФАКТА, ЧЕ НА НЯКАКВа Си БАБА - КОЙ ЛИ ПЪК СЕ Е ЗАГРИЖИЛ ЗА НЕЯ ИЛИ КОЗИТЕ Й! й били утрепАли козите...козичките й - чудо голямо - нали държавата ще я компенсира....Проблемът не е В това!
Къде е тогава - проблемА е едно понятие и в случая баба ти ТодорКа се явява символА !
Това медиите го могат много добре - кое? - да транспонират, транспортират, или символизират ?
ПроблемЪт не започва и не свършва с козите...но хм, аз затова се намесВам в дискусията ви...защото исках да напиша 2 думи за БИО-храните.;;;;продължавам след малко :-)

Продължи, ще ни бъде интересно, но справи се с клвиатурата, защото с тия главни букви, тирета и многоточия трудно се чете.
Lestr
Цитат(Питето @ 26/07/2018, 19:28) <{POST_SNAPBACK}>
Ми глад и немотия, заради това малко, ама навсякъде. То, щом доматите бяха "сезонна стока", смятай какво е било нататък.

За мен доматите са сезонен продукт. Ям домати само юли-август, когато си ги откъсна от градината.

А ти яж био- домати, които имат вкус на пластмаса.
evanka
Цитат(admiral @ 26/07/2018, 15:12) <{POST_SNAPBACK}>
Не, това е много повече. Това е "демократичната" интерпретация от '90:
Библейски силен аргумент да се определи соцпериода за робство,

Тази интерпретация я бях чувала преди 89-та, и подозирам, че е пусната от ционистите за повишаване на себеоценката на евреите, да не се смятат за потомници на роби... и т.н...
Когато четох тази част от Библията много се изненадах, че не срещнах такъв аргумент за 40 годишното скитане.
Ако някой се престраши, може да пита братята христиени във форума им. animatedwink.gif
Lestr
Цитат(evanka @ 26/07/2018, 21:17) <{POST_SNAPBACK}>
Тази интерпретация я бях чувала преди 89-та, и подозирам, че е пусната от ционистите за повишаване на себеоценката на евреите, да не се смятат за потомници на роби... и т.н...
Когато четох тази част от Библията много се изненадах, че не срещнах такъв аргумент за 40 годишното скитане.
Ако някой се престраши, може да пита братята христиени във форума им. animatedwink.gif

Те след това скитаха още няколко хиляди години.
Nova123
Цитат(Lestr @ 26/07/2018, 18:34) <{POST_SNAPBACK}>
Продължи, ще ни бъде интересно, но справи се с клвиатурата, защото с тия главни букви, тирета и многоточия трудно се чете.

Ок, исках да напиша за био-храните, че сега тенденцията е за заиграване с тях - пишат БИО, за да вдигат цените.
Чудя се, когато био-храните станат повече от другите...храни - кой ще ги проверява и въобще тепърва има да се дискутира какво значи био...
Напр. да вземем биохраните в Алди - германската верига, но в Щатите - това е верига за хранителни и други продукти в Германия за по-бедните /т.е. с по-ниски цени/, и в Америка се появи с такава цел, но....се оформи впоследствие във всеки клон на Алди секция с биохрани, които са по-скъпи даже и от ОФ фуудс, ох Ол фудс - скъп магазин за хранителни и други продукти.
evanka
Цитат(Nova123 @ 26/07/2018, 23:50) <{POST_SNAPBACK}>
Ок, исках да напиша за био-храните, че сега тенденцията е за заиграване с тях - пишат БИО, за да вдигат цените.
Чудя се, когато био-храните станат повече от другите...храни - кой ще ги проверява и въобще тепърва има да се дискутира какво значи био...
Напр. да вземем биохраните в Алди - германската верига, но в Щатите - това е верига за хранителни и други продукти в Германия за по-бедните /т.е. с по-ниски цени/, и в Америка се появи с такава цел, но....се оформи впоследствие във всеки клон на Алди секция с биохрани, които са по-скъпи даже и от ОФ фуудс, ох Ол фудс - скъп магазин за хранителни и други продукти.

Понякога магазините вдигат цените с идея да сменят облика на клиентелата си. Ако искат клиентите им да са по-бели и по-богати, правят описаното от теб.
Thursday Next
Цитат(admiral @ 26/07/2018, 17:01) <{POST_SNAPBACK}>
Днес съм ти легнал на сърцето, усещам... rolleyes.gif

Вадя роден аршин, понеже си пишем за събития в родината. animatedwink.gif

Хер адмирал, ти отдавна си ми легнал на сърцето, ама мислех, че няма нужда да го обяснявам. az takovata.gif

Имам предвид, че ако ние се държим така, сякаш е нормално политици да се месят в работата на съд и прокуратура, то те ще продължат да го правят. Сега ще ми кажеш колко робинхудовско звучи това, знам, но въпреки всичко ... Колкото и да не ни е приятно да си го признаем, политическата класа е отражение на избирателите. Затова не трябва да допускаме дори мисълта "ама никой политик няма да подкрепи съдебно преследване".
admiral
Цитат(Thursday Next @ 27/07/2018, 08:48) <{POST_SNAPBACK}>
Хер адмирал, ти отдавна си ми легнал на сърцето, ама мислех, че няма нужда да го обяснявам. az takovata.gif

О! az takovata.gif az takovata.gif

Сега ще ми кажеш колко робинхудовско звучи това, знам, но въпреки всичко ... Колкото и да не ни е приятно да си го признаем, политическата класа е отражение на избирателите. Затова не трябва да допускаме дори мисълта "ама никой политик няма да подкрепи съдебно преследване".

Не звучи робинхудовски. По-скоро дидактично. От сорта на navikvane.gif

Имам предвид, че ако ние се държим така, сякаш е нормално политици да се месят в работата на съд и прокуратура, то те ще продължат да го правят.

Политиците навсякъде влияят на прокуратурата. Като започнем от това, че назначаването на висш съдия е политическо решение дори в най-най- държавата, и свършим с това, че експонирани партийни лидери не подлежат на съд, независимо дали явно укриват нелегални партийни финансирания, пускат 1 милион туристи безконтролно в страната или си правят купони с малолетни красавици.
Thursday Next
Цитат
най-най- държавата

Хм, че коя ще да е тая най-най държава?

Цитат
Политиците навсякъде влияят на прокуратурата

Сега е момента да ти напомня за следните случаи:

Рудолф Шарпинг
Кристиан Вулф
Карл-Теодор цу Гутенберг

Те дори не чакаха да се стигне до прокуратура.

admiral
Цитат(Thursday Next @ 27/07/2018, 12:35) <{POST_SNAPBACK}>
Сега е момента да ти напомня за следните случаи:

Рудолф Шарпинг
Кристиан Вулф
Карл-Теодор цу Гутенберг

Те дори не чакаха да се стигне до прокуратура.

Естествено, че не дочакаха.
Понеже не прокуратурата, а пресата ги отстреля.
Ако беше останало само на прокуратурата или ако пресата беше по-благосклонно настроена, щяха да се измъкнат като горе цитираните от мен.
Thursday Next
Цитат(admiral @ 27/07/2018, 13:26) <{POST_SNAPBACK}>
Естествено, че не дочакаха.
Понеже не прокуратурата, а пресата ги отстреля.
Ако беше останало само на прокуратурата или ако пресата беше по-благосклонно настроена, щяха да се измъкнат като горе цитираните от мен.

Кристиан Вулф мина през прокуратура, която не откри нищо, ако си спомняш.

Айде сега да се запитаме защо нашата преса е толкова благосклонно настроена, и защо в последните години паднахме от 35-то на 113-то място в класацията за свобода на словото.
admiral
Цитат(Thursday Next @ 27/07/2018, 14:34) <{POST_SNAPBACK}>
Кристиан Вулф мина през прокуратура, която не откри нищо, ако си спомняш.

По собствено желание, ако си спомняш. Всеки би се изтичал да го проверят, ако предварително знае положителния резултат от проверката.

Цитат(Thursday Next @ 27/07/2018, 14:34) <{POST_SNAPBACK}>
Айде сега да се запитаме защо нашата преса е толкова благосклонно настроена, и защо в последните години паднахме от 35-то на 113-то място в класацията за свобода на словото.

А, това вече е наистина интересна тема, признавам. Падането от 35-то на 113-то място в класацията за свобода на словото този път май не е резултат от усърдието на злонамерени към родината сили.
Изглежда политическият натиск върху журналистите наистина е нараснал нетърпимо, след като една Люба Кулезич избира платформа като Поглед Инфо, за да се изкаже по въпроса, до преди година-две немислимо.

Отговорът, мисля е в една дума: страх. Признавам, механизмите не са ми съвсем ясни, мога само да предполагам, но изглежда концентрацията на медийния ландшафт си казва думата.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.