Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ако махнем парите
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3, 4
Solly
Цитат(New @ 15/09/2018, 17:04) <{POST_SNAPBACK}>
Хубавата новина е, че на тях, както и на всички останали ще им се осигуряват благата за тяхното съществуване така или иначе, затова те имат пълното право да продължат да си мързелуват колкото си искат. Току виж взели, че мутирали от мързел в някаква интересна посока. smile.gif

Дори и в най-социалните общества, където на мързеливите се осигуряват блага без да работят, парите се вземат от едни, за да се дадат на други.
Не знам, как може да съществува общество, в което някои хора да работят без пари, а други да лежат и да получават блага. Все пак, в темата ставаше въпрос за това с какво трябва да се заменят парите. Така че, тези които работят все пак трябва да получат нещо в замяна за труда си. И стоките които се взимат пак трябва да се заменят с нещо. Но тези които не работят, при това положение няма да има какво да дадат в замяна, за да получат блага. Така че, ощетените ще са те.
New
Е, темата малко се разви и аз изхождам от това и развитие. Та, хората няма да работят за насъщния, защото роботи ще вършат тази работа. Ние ще се отдаваме на творчество. Който го може, разбира се.
Solly
Не вярвам в утопии.
Но дори и да приемем, че ще работят роботи, все пак трябва да има ръководители, организатори, снабдители. Роботите могат да бъдат само изпълнители на определен вид работа.
New
Да, към момента звучи утопично, но всъщност е доста реалистично, ако говорим за много, много далечно бъдеще.
Роботите могат да вършат и организационната част. Дори ще са брилянтни изпълнители за това.
agrippa
Цитат(New @ 15/09/2018, 08:38) <{POST_SNAPBACK}>
...
Роботите могат да вършат и организационната част. Дори ще са брилянтни изпълнители за това.
Секретрка-робот? Тя поне да е съвършен андрод, да не остават шефа и колектива на сухо... w00tbrows.gif
agrippa
Цитат(New @ 14/09/2018, 21:41) <{POST_SNAPBACK}>
О, мисля, че ние изобщо няма да се храним. Ще си получаваме енергията по други пътища.

Ето, това е ключът за бараката. Ако не сме зависими от източниците на енергия, които трябва да купуваме за жизнените си нужди, няма да има и нужда от пари, с които да ги купуваме. От съответните монополисти и правителства, които по този начин ни държат в подчинение и определят настоящия световен ред, ако щете.
Shade
Цитат(New @ 15/09/2018, 06:43) <{POST_SNAPBACK}>
Изобщо не ми се иска да е така. Знам, че е така. И разсъжденията ми, всъщност са доста практични. Както обикновено, между другото, ако изобщо си успял да ме опознаеш през годините писане тук. Вярата никога не е един от козовете, на които залагам.
Няма връзка между това кой къде работи и колко разбира от психология на човека. wink.gif Освен, ако не е психолог, разбира се. smile.gif
Не само мисълта, насочена към техническото развитие е мисъл. Селските тарикатлъци също са мисъл.
При това доста отганизирана. И тази мисъл, която не е в състояние да бездейства, поради естеството на природата си, ще се впрегне в полезни и практични дейности, а няма да се заеме с броене на звездите. Точно, защото е тарикатска. wink.gif
Усещам, че трябва да направя едно уточнение. Процентово, разпределението на хората ще е сходно, както и сега. Висшият интелект е ок. 5% от населението на света. Те са хората, които създават новите технологии и идеи в различните сфери на живота. Останалите са изпълнители и лапачи - трудно ми е да ги разделя тях процентово.
Та, ти очевидно изхождаш в разсъжденията си от останалите 95%, които няма да творят, да, но забравяш, че 5-те % все още ще са налични, а няма да се изпарят, само защото стимулът пари е изчезнал. Какви ще ги вършат тези 95% няма никакво значение, тъй като роботите ще изпълняват тяхната работа. Каквото и да правят, ще е все в полза, стига да не вредят. При това вече говорим за общественополезна дейност, а не за лични нужди. Естествено един голям процент от тези 95 нищо няма да правят, но те и сега нищо не правят.
Важно е да сме сигурни, обаче, че 5-те % ще имат стимул да вършат това, което вършат. И като имаме предвид, че тяхното основно оръжие е интелектът им и мисълта им, която и да иска не може да спи, то говорим буквално за хора работохолици. Те тръпнат да си използват мозъка. А работохолиците сами си избират стимули и причини да действат, така че сме шест. smile.gif

П.П. Когато говоря за промяна на съзнанието, имам предвид промяна, свързана сът страха за "утрешния ден", с "насъщния" и от там "селските тарикатлъци" вече нямат никаква почва за развитие.

Прочетох разсъжденията ти много внимателно.
Разбирам, че вярваш, че нещата стоят така, както ти се иска и изобщо не допускаш, че всъщност подхождаш твърде теоретично.
Има много съществена връзка дали това, което човек работи, е с пряко отношение към дадена тема или просто си фантазира на база "чул“, "прочел", "желае". В този контекст някой да е психолог (в смисъл да предугажда човешки реакции в конкретна ситуация), не е най-важното.
Понеже в едно отношение съм успял да те опозная добре през годините писане тук, а именно, че веднъж обявиш ли, че нещо е така, то се превръща в абсолютна и вечна истина, която не подлежи на ревизия. Това не ми пречи, разбира се, но празните циклични дискусии не са ми по вкуса. По тази причина избягвам да се обяснявам на дребно. Но всичко, което имам предвид, е много ясно маркирано. Който разбрал – разбрал. Който не вдява – жив и здрав да е, може пък да е добър в неговата си област.
Основополагащ момент в контекста на високи технологии, сведени до хоби е, че с хоби единствено се създава ширпотреба, а не високи технологии. В момента, в който хобито създаде висока технология, се оказва, че се е превърнало в сериозен бизнес. Движен от класическите стимули в тази категория. Които през последните столетия не са се проваляли. За разлика от едни уж човеколюбиви алтернативни теории, които се оказват неизменно свързани с насилие и недоимък.
Shade
Цитат(bod @ 15/09/2018, 05:48) <{POST_SNAPBACK}>
Колкото и нетолерантно да звучи, идеята има приложение и може би това е пътят по който ще се стигне до мечтаното благоденствие.

Обществото може да си позволи да издържа нежелаещите да допринасят за развитието и напредъка на обществото, те пък могат да платят на обществото чрез отказа си да имат поколение (уточнявам че имат избор, могат да решат и да са полезни). Така само за няколко поколения, хуманоидите, които не дават нищо, но искат да имат всичко ще се редуцират до приемлива за обществото бройка и по света ще спрат да бродят разни призраци, появили се преди 150 години.

Това звучи не само нетолерантно, но и потрисащо недалновидно.
Подобно ограничение би било най-сигурния път към генетично израждане на човечеството само за няколко поколения.
Достатъчно е да направиш справка със статистиката колко процента от най-великите умове на човечеството произлизат от среди, далечни на приноса към развитието и напредъка на обществото. И колко тъпанари, престъници и пропаднали индивиди произхождат от среди, традиционно свързани с приноса към развитието и напредъка на обществото, където не са били лишени от нищо.
Solly
Цитат(bod @ 15/09/2018, 15:48) <{POST_SNAPBACK}>
Колкото и нетолерантно да звучи, идеята има приложение и може би това е пътят по който ще се стигне до мечтаното благоденствие.

Обществото може да си позволи да издържа нежелаещите да допринасят за развитието и напредъка на обществото, те пък могат да платят на обществото чрез отказа си да имат поколение (уточнявам че имат избор, могат да решат и да са полезни). Така само за няколко поколения, хуманоидите, които не дават нищо, но искат да имат всичко ще се редуцират до приемлива за обществото бройка и по света ще спрат да бродят разни призраци, появили се преди 150 години.

Според мен, ще дойде ден, когато Човечеството ще се освободи от паразитите!
Хората на тази Планета, ще останат по-малко, но пък за сметка на това, ще останат само тези, които допринасят за нейното опазване, както и тези които не лежат на гърба на останалите.
Ще има един вид естествен подбор.
Shade
Цитат(evanka @ 15/09/2018, 04:19) <{POST_SNAPBACK}>
Това с липсата на кислород е твоя идея.
Аз казах, че ще се изхранваме от гигантски парници, т.е. ще има растения и кислород няма да липсва.

Май минаваме в затворен дискусионен цикъл. grin.gif
Погледнеш ли панорамна сателитна снимка на планетата, зелените зони се набиват на очи. Това са генераторите на кислород, които няма да бъдат заменени с гигантски парници и гигантски бактериални блата.
New
И аз прочетох това, което ти написа и освен теория, също друго не открих. Както и желанието ти ТИ да си правият.
Нещо по-съществено можеш ли да кажеш?
Предполагам, че не, така че ...
New
Това може да се случи, ако се подбира комбинацията от гени на все още неродените бебета.
New
Каквато си пожелаеш - такава. rolleyes.gif
Solly
Цитат(New @ 15/09/2018, 21:20) <{POST_SNAPBACK}>
Това може да се случи, ако се подбира комбинацията от гени на все още неродените бебета.

натам вървят нещата...
New
Може да станем, като оня йогин, който се храни със слънчеви лъчи, но без да фотосинтезира, а чрез други механизми, неизвестни на простосмъртните.
New
Вървят, ама с много бавни крачки (генетиката е прекалено нова и изключително неясна наука), което е радващо, понеже морално не сме подготвени за такива избори.
Питето
Оттърването от "паразитите" също е крайност, и като всяка крайност води до огромни проблеми (и кофти йо-йо ефекти). Просто трябва да има по-човечна система, която да предпазва обществото от тяхното влияние, при това системата да работи постоянно, защото постоянно са се, се и ще се раждат хора с подобни наклонности, точно както е и с умните, смелите, трудолюбивите, упоритите, безразсъдните, чешитите... Абе трябва си разнообразие щото не се знае този мързеливия, дали сина му няма да е някой гений, метнал се на пра-пра дядо си по майчина линия (примерно). Та е далеч по-смислено, лесно и постижимо да се изнамери система при която кофтито типове да са под контрол и да пречат съвсем малко и поносимо, а не да се Фащаме за гушите.
Alexfield
Щом не вярваш в утопии, значи според теб няма как да се махнат парите - утопия.
Математически погледнато: "Необходимо и достатъчно условие"
Условието: Роботите да могат да задоволяват всички базови човешки потребности - необходимо.
Когато се изпълни това условие, тогава (евентуално) ще може да се разкарат парите. Базови удоволствия ще има за всички - гарантирано.
Условието е необходимо, но не е достатъчно. В момента коментираме дали евентуален стерилитет на "търтеите" би се превърнал в достатъчно условие.
Разбира се, можеш да предлагаш и други варианти - друго достатъчно условие.
А! Да! Утопия... не е възможно, извинявай...
Питето
Бъркаш екстраполацията с пророчеството. Просто история и биология, а не популярните мечти за масичкесложидаям.
Alexfield
Е ти все едно бързаш да стане в следващите 5-10 години... 200-500... може би 1000-5000. Има време.
Alexfield
На 7 000 000 000 население колко да са тъпите и колко да се умните? 99 към 1 %?
Ами това прави 70 000 000 умни. И ти наричаш това "генетично израждане"? korabche.gif
Shade
Цитат(Alexfield @ 15/09/2018, 12:28) <{POST_SNAPBACK}>
И ти наричаш това "генетично израждане"? korabche.gif

Нищо не наричам. Просто отбелязвам аналогия с една позната теория.
Shade
Цитат(New @ 15/09/2018, 11:17) <{POST_SNAPBACK}>
И аз прочетох това, което ти написа и освен теория, също друго не открих. Както и желанието ти ТИ да си правият.
Нещо по-съществено можеш ли да кажеш?

Мога разбира се. Казвал съм го и ще го повторя: права си и ще си винаги права. Сега и за в бъдеще. hat.gif
В потвърждение на желанието ми АЗ да съм правият.
Solly
Цитат(New @ 15/09/2018, 21:25) <{POST_SNAPBACK}>
Вървят, ама с много бавни крачки (генетиката е прекалено нова и изключително неясна наука), което е радващо, понеже морално не сме подготвени за такива избори.

Генетиката не е толкова нова наука, но днес се правят все повече изследвания в тази посока.
И в близко бъдеще нищо чудно, децата да се раждат след генетични изследвания, които ще доказват кои са носители на добри гени.
А светът постепенно може би ще се очисти от хората с увредени гени, колкото и налудничаво да звучи това.
До преди 20 г не се изискваха пренатални генетични тестове, но днес те са задължителни.
По същият начин, учените могат да създадат мощен компютър в който да се вкарват данните от генетичния профил на всеки един човек от планетата, и от там да се направи подбор на хората с най-здрави гени. А и не само с най-здрави, а и също най-интелигентни и с най-добър профил, защото гените говорят за още много способности на хората.

По този начин, един ден, след като имат вече натрупана информация, може да започнат прочистването на човечеството, за да останат само перфектните хора.
Може би само така, тази цивилизация ще постигне своя апогей .
...

Зараждане и развитие на евгениката в САЩ
От 1883г. до 1925г.

Франсис ГалтънПървият, който използва термина "евгеника", е Франсис Галтън през 1883 г. Казано с прости думи, евгеника означава "добре роден" (от гръцките думи за "добър" и "произход"). Първоначално Галтън се фокусира върху позитивната евгеника, която насърчава здравите, способни хора с интелигентност над средната да раждат повече деца, с идеята да бъде създадена "подобрена" човешка раса. Някои от последователите на Галтън съчетават неговата идея за наследствените характеристики с изследванията за генетичното унаследяване на Грегор Мендел, в опит да обяснят предаването на генетичните характеристики от човек на човек през поколенията.

Отрицателната евгеника, която се развива в САЩ и Германия, се заиграва със страховете от "расова дегенерация" . Време, когато работническата класа на бедните се възпроизвежда много повече отколкото средната и висока класи на обществото, тези идеи се радват на значителен интерес.

Центърът на движението за евгеника в САЩ се намира в Колд Спрингс Харбър, Ню Йорк. Биологът Чарлз Дейвънпорт основава офиса и към работата му се присъединява Хари Х. Лафлин. И двамата са членове на Американската асоциация на развъдниците. Тяхната визия за евгениката що се отнася до човешкото общество, произтича от практиката за развъждане на най-силните и способни животински индивиди, докато потискат и предотвратяват размножаването на най-слабите.

Американското дружество по евгеника

Евгениците се опитват да демонстрират силата на наследствеността като създават родословни дървета на "дефектните" семейства. Тези диаграми се използват като научно количествено доказателство, че човешките слабости като леност и мързел са генетични компоненти, които могат да се предават от поколение на поколение.
Евгениците използват тези трудове като доказателство, че слабоумието е белег, който се унаследява, и, че грижата за подобни "дегенерати" струва много на обществото.

...
Дори влечението към дърводелството или шивачество се смята за наследствена характеристика
...
Членовете на Американското общество по евгеника организирали изложби и щатски фестивали в цялата страна, за да прокламират идеите си и да насърчат "висококачествените" хора да се възпроизвеждат повече за благото на обществото.
...

През 1914 г. Хари Х. Лафлин присъства на първата Конференция за подобряване на расата, организирана от Дж. Х. Келог. Същата година в своя Закон за стерилизация Лафлин заявява, че "социално неадекватните" индивиди трябва да се стерилизират. Той е съпътстван от родословни схеми, които уж демонстрират наследствения модел за унаследяване на черти като алкохолизъм, престъпно поведение и слабоумие. Лафлин смята, че предаването на тези нежелани черти към бъдещите поколения ще бъде предотвратено, ако се възпрепятства възпроизвеждането на нещастниците, които ги притежават

https://history.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D1%8...%81%D0%B0%D1%89
New
Първо трябва да открият гена, който отговаря за интелекта, ако изобщо има такъв.
New
И аз изхождам от история и биология, и най-вече психология, ама ти го сравни с мечти.
New
Абе, не ти ли омръзва да вкарваш булшит, се чудя, когато не можеш да измислиш нещо убедително?!
Ами естествено, че като не казваш нищо по същество, няма да си променя мнението по въпроса. Ако ти си сменяш мнението с всеки полъх на вятъра, това си е твой проблем. Аз предпочитам да си ползвам мозъка.
Solly
Цитат(New @ 16/09/2018, 06:00) <{POST_SNAPBACK}>
Първо трябва да открият гена, който отговаря за интелекта, ако изобщо има такъв.

Разбира се, че има.
Цитат
Международен екип от учени са открили около 1000 гени, свързани с интелекта, които досега не са били известни на науката, съобщава „Science Allert“. Специалисти по приложна наука — т.е. генетика, разкриват, че това откритие променя в голяма степен схващанията за формиране на човешката интелигентност. И може да промени качествено подхода към изследване на човешкия ум.

https://novini.bg/razvlecheniq/liubopitno/324932
New
Това не е вярно. "Новината" е измислица.
Solly
Цитат(New @ 16/09/2018, 06:23) <{POST_SNAPBACK}>
Това не е вярно. "Новината" е измислица.

Не бъди толкова категорична. Порови се и прочети. Има много учени, които правят изследвания и открития в тази посока.

Ханс Лерах, директор на берлинския Институт за молекулярна генетика “Макс Планк”, обяснява по следния начин, цитиран от “Виртшафтсвохе”: “Дори и с усилени тренировки не всеки може да стане световен шампион по бягане на 100 м. При един мускулатурата и кръвообращението са перфектни за тази цел, при други – не.” Кои точно гени обаче са отговорни за успеха? На този въпрос все още няма отговор.

И все пак през 1998 г. лондонският генетик и психолог Робърт Пломин оповести, че той и екипът му са открили

първия специфичен ген, който може да се асоциира с общата интелигентност. Две години по-късно американските изследователи Крейг Вентър и Франсис Колинс декодираха човешкия геном. Едно от най-важните познания бе, че човек притежава само една четвърт от приписваните му преди това 100 хил. гени. Междувременно учени откриха отделни гени, които според тях са отговорни за интелекта. През април 2006 г. психиатри от Института за медицински изследвания “Файнстийн” в САЩ посочиха гена DTNBP1. Преди това той е бил свързван само с шизофренията, но очевидно има грижата и за това, мозъчните клетки да комуникират помежду си – важна предпоставка за интелигентността.

https://www.manager.bg/%D1%83%D0%BF%D1%80%D...%B8%D1%82%D0%B5
New
Няма нужда да чета, защото знам много добре какви са откритията към момента в тази област. Статията ти е от 2015 г., а аз ти казвам със сигурност, че към 2018 г. няма открити гени, които са отговорни за интелекта.
Solly
Цитат(New @ 16/09/2018, 06:32) <{POST_SNAPBACK}>
Няма нужда да чета, защото знам много добре какви са откритията към момента в тази област. Статията ти е от 2015 г., а аз ти казвам със сигурност, че към 2018 г. няма открити гени, които са отговорни за интелекта.

Значи отричаш откритията на тези учени?
Ами това си е твое лично мнение, независещо от тези открития.
На тази тема пише много и аз приемам откритията за истина.
New
Не отричам опитите на учените да открият нещо, а твърдя, че все още нищо окончателно не са открили, както се тръби по тези статии, а всичко са бледи предположения. Дори си нямаш на представа колко малко всъщност учените знаят за всичко това.
Solly
Цитат(New @ 16/09/2018, 06:37) <{POST_SNAPBACK}>
Не отричам опитите на учените да открият нещо, а твърдя, че все още нищо окончателно не са открили, както се тръби по тези статии, а всичко са бледи предположения. Дори си нямаш на представа колко малко всъщност учените знаят за всичко това.

Напротив, учените непрекъснато работят по тези въпроси, и това се казва генно инженерство.

И моите предположения, май ще излязат верни.

http://nepoznato.energetika-bg.com/2013/03...jer/?bot_test=1

Генното инженерство ще създава най-умните хора. С помощта на генното инженерство ще се появят най-умните хора, съществували някога на планетата. Такова ново научно изследване е публикувал ученият от Мичиганския университет Стивън Хсу.

В същото време, според вицепрезидента на Мичиганския университет по научноизследователска работа и професора по теоретична физика Стивън Хсу, днес генното инженерство се е придвижило далече напред и е способно да създаде свръхумни хора, които могат да сложат в джоба си дори именити учени. „Генетични изследвания на познавателните способности сочат, че днес съществуват разновидности на човешката ДНК, които в случай на идеално съчетание могат да доведат до появата на личности с интелект, качествено по-висок от всичко това, което досега е съществувало на Земята.

https://www.actualno.com/interest/genii-sht...news_59338.html
Shade
Цитат(New @ 15/09/2018, 20:11) <{POST_SNAPBACK}>
Абе, не ти ли омръзва да вкарваш булшит, се чудя, когато не можеш да измислиш нещо убедително?!
Ами естествено, че като не казваш нищо по същество, няма да си променя мнението по въпроса. Ако ти си сменяш мнението с всеки полъх на вятъра, това си е твой проблем. Аз предпочитам да си ползвам мозъка.

И това ли не схващаш? Желаеш да ти обясня? Ами да ти обясня тогава.
Гръмкото "Аз предпочитам да си ползвам мозъка" звучи авторитетно. Друг е въпросът колко е вярно и дали винаги е добре, ако е вярно. Защото когато се заинатиш в стил "Стрижено, та стрижено!", става напълно безпредметно да се дискутира с теб. Единственото, което остава, е човек да се забавлява. Като загубиш почва под краката си, пускаш дежурната тирада, продиктувана от собствените ти усещания, варианти на "Желанието ти е ТИ да си правият". От която може да се направи извадка-ферман от форума. И тъй като не си в състояние да прецениш, че в настоящия контекст за разлика от теб някои хора слабо ги вълнува дали са винаги прави или не, ситуацията е развлекателна.
New
Ако се върнеш в дискусията назад, ще забележиш, че този, който вмъкна реплика в разговора, занимаваща се не със спорния въпрос, а с личността на другия си ти самия. Пак аз съм ти в устата. Вече сме го преживявали. w00tbrows.gif Очевидно отново си привършил доводите.
Ако имаш да пишеш нещо по темата - пиши, ако не, здраве да е. Не ме занимавай повече с булшита си.
New
Цитат(Solly @ 16/09/2018, 06:48) <{POST_SNAPBACK}>
Напротив, учените непрекъснато работят по тези въпроси

Защо пишеш "напротив", като че аз съм казала, че учените не работят по въпроса?
New
Абе, не знам кога, само знам, че ние няма да сме живи.
Solly
Цитат(New @ 16/09/2018, 07:08) <{POST_SNAPBACK}>
Защо пишеш "напротив", като че аз съм казала, че учените не работят по въпроса?

Цитат(New @ 16/09/2018, 06:37) *
Цитат
а твърдя, че все още нищо окончателно не са открили, както се тръби по тези статии, а всичко са бледи предположения

„Генетични изследвания на познавателните способности сочат, че днес съществуват разновидности на човешката ДНК, които в случай на идеално съчетание могат да доведат до появата на личности с интелект, качествено по-висок от всичко това, което досега е съществувало на Земята".
New
Не забелязваш ли, че статиите, които цитираш говорят все в бъдеще време "могат да доведат", "ще направят", ще открият", ще, ще, ще ...?!
Няма открити гени към момента, отговорни за интелекта, Соли. Това е факт, който знам със сигурност.
Да не говорим, че "ген за интелект" не може да съществува, имайки предвид какво представляват гените. Както няма ген за "сини очи" или "ген за руса коса". Да, хората така се изрязават, ама това е, понеже изобщо не знаят за какво говорят.
Преди време беше пуснала тема, придружена със статия за плащеницата на Христос и как може да го клонират, взимайки ДНК от засъхналата по нея кръв. Не могат да направят такова нещо, Соли! Не може да се клонира човек от кръвна клетка, умряла преди 2 хилядолетия. Дажи и преди 5 мин. да беше умряла, щеше да имаш големи трудности. ДНК-то е вътре, но клетката се разгражда и информацията изчезва. Все едно да подпалиш книга и докато гори да се опиташ да я четеш. Колко от нея ще можеш да прочетеш, мислиш и с каква скорост ще трябва да го направиш?!
Това клониране е все едно да вземеш пръст и да направиш от нея човек. Сещаш ли се кой герой и от коя книга ги върши такива. smile.gif
Човечеството е все още много, много далече от подобни открития. Толкова далече, че направо ти доскучава при мисълта.
Solly
Цитат(New @ 16/09/2018, 16:13) <{POST_SNAPBACK}>
Не забелязваш ли, че статиите, които цитираш говорят все в бъдеще време "могат да доведат", "ще направят", ще открият", ще, ще, ще ...?!
Няма открити гени към момента, отговорни за интелекта, Соли. Това е факт, който знам със сигурност.
Да не говорим, че "ген за интелект" не може да съществува, имайки предвид какво представляват гените. Както няма ген за "сини очи" или "ген за руса коса". Да, хората така се изрязават, ама това е, понеже изобщо не знаят за какво говорят.
Преди време беше пуснала тема, придружена със статия за плащеницата на Христос и как може да го клонират, взимайки ДНК от засъхналата по нея кръв. Не могат да направят такова нещо, Соли! Не може да се клонира човек от кръвна клетка, умряла преди 2 хилядолетия. Дажи и преди 5 мин. да беше умряла, щеше да имаш големи трудности. ДНК-то е вътре, но клетката се разгражда и информацията изчезва. Все едно да подпалиш книга и докато гори да се опиташ да я четеш. Колко от нея ще можеш да прочетеш, мислиш и с каква скорост ще трябва да го направиш?!
Това клониране е все едно да вземеш пръст и да направиш от нея човек. Сещаш ли се кой герой и от коя книга ги върши такива. smile.gif
Човечеството е все още много, много далече от подобни открития. Толкова далече, че направо ти доскучава при мисълта.

Това че ти мислиш нещо, или че не приемаш нещо като истина, не означава, че то е точно така.

Учените отдавна клонират и животни и хора, макар до нас да достига оскъдна информация за това.

https://trud.bg/%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0...B4%D0%B2%D0%B0/

Компанията на раелитите Clonaid обяви, ч[b]е е клонирала общо пет човешки същества, от които две вече са се родили,
а раждането на останалите три щяло да стане през този месец. Тя е регистрирана от Клод Ворийон на Бахамските острови през 1997.

По повод съобщенията за раждането на две клонирани бебета, в сряда Европейската комисия призова да се въведе глобална забрана срещу клонирането на хора с репродуктивна цел. Членовете на комисията се обосновават не само с "очевидните етически съображения". Клонирането на хора е "крайно безотговорно от научна гледна точка", както се изрази Филип Бюске, член на ЕК, който отговаря за научните изследвания. Експериментите с клонирането на животни са доказали, че в тази сфера съществува голям проблем с прогнозирането на резултатите и огромен риск за живота и здравето на клонираните същества. [/b]

.http://oshte-info.de-zorata.de/oshte.info/znanie/vesti1/1201/vest006.htm

Това е официалната информация, но ние не знаем неофициалната и колко точно на брой са клонираните човешки същества.

.......................
Цитат

Има, но ти не ги признаваш, затова вземи че попрочети повече по темата, та дано се убедиш.

Цитат
Както няма ген за "сини очи" или "ген за руса коса". Да, хората така се изрязават, ама това е, понеже изобщо не знаят за какво говорят.
.

Напротив, дали ще се родиш със сини, зелени или кафяви очи, ти е генетически предопределено, в зависимост от това какво наследяваш от родителите си.

Питето
И къде в историята има просперирало общество, в което папото да е гарантирано за всеки? Къде в биологията има развитие без папото да го стимулира пряко? Та дори твоя мозък е настроен да реагира на глада по-силно, отколкото на всичките психологически мотиватори взети заедно. За математика и статистика няма да отварям дума, щото като гледам какво наричаш екстраполиране, че му "сипваш" и психология с големия черпак... a4dff7b7.gif
evanka
Цитат(Shade @ 15/09/2018, 17:37) <{POST_SNAPBACK}>
Май минаваме в затворен дискусионен цикъл. grin.gif
Погледнеш ли панорамна сателитна снимка на планетата, зелените зони се набиват на очи. Това са генераторите на кислород, които няма да бъдат заменени с гигантски парници и гигантски бактериални блата.

Разбира се, че гигантските площи зеленина няма да бъдат заменени от парници.
Но при положение, че ще се изхранваме от парници, то няма да унищожавме дивата растителност за да се храним от площта, която тя заема.
Защото когато имаш достатъчно енергия, то ще можеш да си отглеждаш всичко навсякъде. Споменах вече Исландия и бананите...
Т.е. ако дивата растителност си остане, няма да има проблем с кислорода.
evanka
Цитат(New @ 16/09/2018, 05:00) <{POST_SNAPBACK}>

Дори няма нужда да откриват гена.
Достатъчно е да стимулират мозъка с вълни със специална честота и той започва да работи с по-високи капацитети - памет, креативност, решаване на проблеми.
Това са банални неща дори днес, а не бъдеще.
Онуфри
Цитат(New @ 16/09/2018, 06:32) <{POST_SNAPBACK}>
Няма нужда да чета, … аз ти казвам със сигурност, …..

Ако не е абЦелютна сигурност, значи не е никаква сигурност!

animatedwink.gif
Онуфри
Цитат(New @ 16/09/2018, 07:06) <{POST_SNAPBACK}>
... Не ме занимавай повече с булшита си.

булшит — съществително име, мъжки род (тип 7)
Значение

Словоформи
С дефиси (къси тирета) са показани възможностите за сричкопренасяне.
ед.ч.

бул-шит
непълен член
бул-ши-та
пълен член
бул-ши-тът
мн.ч.

бул-ши-ти
членувано
бул-ши-ти-те
бройна форма
бул-ши-та
звателна форма

Та …. какво е това БУЛШИТ във всичките му словоформи?

п.п. Питам, за да научим и ние по простите!

animatedwink.gif
Онуфри
Цитат(New @ 16/09/2018, 16:13) <{POST_SNAPBACK}>
...Няма открити гени към момента, отговорни за интелекта, Соли. Това е факт, който знам със сигурност. ...

А какво да правим ние, които не ги назнайваме тези работи със сигурност?

Предполага се, че ще бъдем осветлени, та да знаем и ние със сигурност!

wavetowel2.gif
Питето
За очите ясно — вероятности с възможност и за друг резултат. Дай сега таблицата за комбинациите "умен-прост родител", та да си подкрепиш твърдението за гените на интелекта, акъла, ума или там както беше. Между другото, "клониране" не е същото като "смесване на гени в идеална комбинация", и пискат срещу клонирането щото клонинга много лесно може да стане незаконен донор... Дреболии, едни такива, дето обръщат каруците подред.
Питето
Верно, така е... почти. През соца, всички задължително ходеха на работа (имаше наказания и разправии ако си безработен и не си "наш човек"), та от там всеки получаваше и определена сума (заплата му казваха, но... хайде да не задълбаваме), която му стигаше за папото. В общи линии се докарваше "гарантирано папо за всеки", обаче технологии нямахме. Един чушкопек, един (от многото) варианти за леене под налягане и каквото технологично успяваха да откраднат от "запада". При това, дойде момент, когато така изостанахме че дори вече не можехме да копираме и произвеждане откраднатото щото не можехме да догонваме технологично дори базовите технологии, необходими за производството на високите технологии. Абе крадяха чипове като преди, но чиповете вече бяха толкова миниатюризирани, че наличните машини не можеха да се справят с толкова миниатюрни неща... но пък имаше гарантирано папо до последно. a4dff7b7.gif
Shade
Цитат(Онуфри @ 16/09/2018, 10:37) <{POST_SNAPBACK}>
Та …. какво е това БУЛШИТ във всичките му словоформи?

Това е английска дума, чийто буквален превод е без значение в настоящия контекст. Често се използва като универсална словоформа за безболезнено излизане от състояние на безтегловност, предизвикано от неумение (или нежелание) да се схване някаква същност. Еквивалент на учтивото нашенско "Таковай си таковата!"
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.