biggeorge
19/09/2018, 23:44
Преди дни Европейският парламент гласува решение, според което Унгария, премиерствана вече десетилетие от Виктор Орбан, подлежи на санкции за нарушаване на основни европейски ценности.
Българските евродепутати от ГЕРБ и БСП се опълчиха на своите партийни "семейства" (респективно ЕНП и ПЕС), за да застанат на страната на Орбан; единствено Светослав Малинов (ЕНП) и Сергей Станишев (ПЕС) подкрепиха европейските си колеги.
Ден по-късно лидерът на БСП Нинова публично подкрепи Орбан и заклейми европейските депутати, гласували против неговата политика.
С това си решение Европейския парламент се опита да накаже Виктор Орбан или поне да му размаха пръст, че така както управлява той в Унгария не се прави в ЕС.
Само че докато се занимават с Унгария еврочиновниците пропускат същите процеси в цяла Европа.
Пропускат и некадърната миграционна политика на Брюксел.
Вместо да екстрадират всички мигранти по родните им места, те се опитват да ги интегрират, когато е повече от очевидно, че самите мигранти не искат да се интегрират в европейските общества.
Затова хора като Орбан в цяла Европа трупат популярност, докато некадърниците в Брюксел си гонят опашките.
Но това, което се случва в Унгария е просто поредния случай на самозабравил се политик с тъмно комунистическо минало.
В цяла Европа и по света тече процес на орбанизация, при който управлението на държавите попада в ръцете на корумпирани, алчни, властолюбиви психопати с мислене изпълнено с агресия и омраза.
Но какво става в България?
У нас арестуват журналисти, свалят се предавания, затварят се бизнесмени, поскъпват основни продукти, докато управляващите си въртят далаверите и си прибират комисионните от едрия и средния бизнес.
След 10 години е видно, че управлението на ГЕРБ е пълен провал, въпреки нагласените икономически статистики, подправените рейтинги и манипулираните изборни резултати.
Вече е ясно, че Бойко Борисов е бездарен, с ограничено мислене и без ръководни качества.
Ако не са пропагандните медии да го величаят и слугинажа около него да го помпят колко е велик, досега всички щяха да са го забравили.
Не искам да казвам, че е некадърник, но си го мисля.
Цветан Цветанов е изпълнен с толкова омраза, че само като го гледам и ме побиват тръпки на отвращение.
Този човек толкова мрази българския народ, че би го удавил в капка вода.
Онзи ден гледах Цецка Цачева в "Лице в лице" по bTV и си мислех, че и 100 години да е Министър на правосъдието няма да може да направи съдебна реформа.
Направо не искам да коментирам останата пасмина от ГЕРБ, защото само ще си изгубя времето.
Дори и прехвалената Мария Габриел не знае какво точно работи.
Във всяко интервю, което дава и по нещата, които казва си личи, че като Еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество работи в услуга на големите корпорации, а не в полза на обикновените Интернет потребители.
Не знам дали взема комисионна, но след като тя приключи своята "работа" свободния Интернет ще е само спомен.
Тримата патриоти пък ми приличат на Сталин, Хитлер и Мао.
Чудят се как и къде в България да създадат проблем, който след това услужливо да разрешат.
Сидеров, Каракачанов и Симеонов си мечтаят за граждански конфликт, за да могат да извлекат политически дивиденти от това.
И те като Цветан Цветанов се хранят от омразата, която самите те насаждат.
Всъщност за мен те не са трима патриоти, а трима побойници.
Сигурно като са били в училище са тормозили съучениците си, биели са се в час и са насилвали където и когото могат.
Лошото за тях е, че сега няма с кого да се сбият, затова от време на време се бият по между си.
От друга страна Корнелия Нинова е такъв популист, че е готова и душата си на Дявола да продаде, за да я харесват хората.
В момента тя толкова жадува за властта, че е готова да се коалира и с най-големия си враг само и само да е в управлението на страната.
ДПС пък нарочно от време на време се дразнят с Патриотите, за да поддържат имиджа си на опозиция, като така удължават политическия си живот.
Всички български политици са толкова орбанизирани, че който и да вземе властта ще ни чака такава диктатура, от която ще плачем с кървави сълзи.
А най-дразнещото е, че всички говорят за изборите за Европарламент и за местна власт през 2019 г.
А как ще оцелеят хората до тогава?
Един Бог знае!
Обикновените хора да мрат, нали са лош човешки материал!
Как ли ще свърши тази орбанизация на света?
Към настоящият момент глутница вълци са се събрали около кошарата наречена ЕС и чакат да дойде подходящия момент за пиршество.
Овцете да му мислят!
Имаш ли повече инфо, в какво се състоят по-точно нарушенията в Унгария?
Доводът на нашите политици е, че не може ЕС да се меси във вътрешните работи на страната. А вътрешните работи, в случая, доколкото разбирам са, че в Унгария не се спазват закони, свързани с правата на човека. Т.е. нашите политици смятат, че да не се спазват законите на страната, това си е лична, нейна работа и ЕС няма право да се намесва в това.
Много нагло от тяхна страна. Не мога да повярвам, че се обявяват толкова открито в защита на погазването на закони.
biggeorge
20/09/2018, 05:05
Имам инфо, но тук във форума не ми стигна мястото да публикувам цялата тема заедно с линковете, затова постнах само текста.
Ето
линк към блога ми, където съм сложил всички източници.
А конкретно за нарушенията на Орбан в Унгария, заради които Европарламента го санкционира:
Защо България на Борисов и Нинова много прилича на Унгария на Орбан
Радио Ереван
20/09/2018, 09:53
Доводът на нашите политици е, че не може ЕС да се меси във вътрешните работи на страната. А вътрешните работи, в случая, доколкото разбирам са, че в Унгария не се спазват закони, свързани с правата на човека. Т.е. нашите политици смятат, че да не се спазват законите на страната, това си е лична, нейна работа и ЕС няма право да се намесва в това.
Много нагло от тяхна страна. Не мога да повярвам, че се обявяват толкова открито в защита на погазването на закони.

Вотът в Европейския парламент последва внасянето за обсъждане вчера на осъдителен доклад от евродепутатката Джудит Сарджентини. Докладът илюстрира систематично погазване на граждански свободи, на неприкосновеността на съдебната власт, натиск над медиите и академичните среди и издевателства над бежанци от страна на унгарските власти.Описаното в доклада би трябвало да се докаже. Няма как автоматично да се приеме за истина. Както се изразяват адвокатите, искът е неоснователен и недоказан.

Нашите депутати явно са на това мнение.
Thursday Next
20/09/2018, 14:04
Описаното в доклада би трябвало да се докаже. Няма как автоматично да се приеме за истина. Както се изразяват адвокатите, искът е неоснователен и недоказан.

Нашите депутати явно са на това мнение.
Да разбирам ли, че твоята презумпция е, че не е доказано? Въз основа на какво градиш тази презумпция? Ти чете ли доклада?
Бъркаш междудържавните отношения със съдебен процес. Просто няма как да кажеш на една държава: "Ще пратим ревизори да проверят." Доста по-различно е да се съберат доказателства от една държава, особено ако тя не желае да съдейства, което съвсем не е така при един обикновен, съдебен процес. Именно за това тежестта на доказване пада върху "обвинената" държава — тя и само тя може да пожелае да покаже съответните доказателства (за/против) или да допусне външни "проверяващи" (за разлика от ответника в процес, на който може да му бъде наредено и е длъжен да го изпълни щото не е над закона или над държавата). От друга страна, надали някой на това ниво ще си позволи да обвинява току-така без нищо цяла държава.
Преди дни Европейският парламент гласува решение, според което Унгария, премиерствана вече десетилетие от Виктор Орбан, подлежи на санкции за нарушаване на основни европейски ценности.
Точно така,кандидатствайки за членство в ЕС би трябвало да ги знаят тези ценности и какво би им се случило ,ако не ги спазват.Никой не би трябвало да е неприятно изненадан.Неприятното беше ,че Орбан не се държа мъжки.Да беше изговорил:Не ви ща ценностите , не ви ща субсидиите.Тогава можеше да спечели симпатиите и на такива като мен.
В много по-трудно време нашият Ст.Стамболов успя да каже на руснаците-Не ви ща меда , не ви ща жилото.
Тук малко повече.
Радио Ереван
20/09/2018, 19:05
Да разбирам ли, че твоята презумпция е, че не е доказано? Въз основа на какво градиш тази презумпция? Ти чете ли доклада?
Не съм и няма и да го прочета.
Всеки си има право на мнение, дори депутатите. Така са преценили. Дали преценката им е правилна е друг въпрос.
Радио Ереван
20/09/2018, 19:20
Бъркаш междудържавните отношения със съдебен процес. Просто няма как да кажеш на една държава: "Ще пратим ревизори да проверят." Доста по-различно е да се съберат доказателства от една държава, особено ако тя не желае да съдейства, което съвсем не е така при един обикновен, съдебен процес. Именно за това тежестта на доказване пада върху "обвинената" държава — тя и само тя може да пожелае да покаже съответните доказателства (за/против) или да допусне външни "проверяващи" (за разлика от ответника в процес, на който може да му бъде наредено и е длъжен да го изпълни щото не е над закона или над държавата). От друга страна, надали някой на това ниво ще си позволи да обвинява току-така без нищо цяла държава.
Може би тогава нашите мислещи депутати са приели, че "обвинената" държава е доказала невинността си.
Жоре, остави европейските проблеми на хората с европейски заплати, ти се концентрирай върху твоите, реши ги та току-виж си го докарал до заплата като на европейците (ама онези, дето поканиха бежанците, нали техните заплати все даваме за сравнение, също като техниката и колите им). А да, и забравете за масичкесложидаям (от соца), щото тези мечти ти създават част от проблемите. Когато израза "немска заплата" се смени с "унгарски заплати" и в чейнчбюрото изкарват курса на долара, форинта и еврото (в този ред) тогава ще му мислим за Орбан. Засега, щом комунистите го подкрепят, значи правилно са го натиснали от ЕС и явно наистина е "сгазил лука".
Не мисля, че са приели такова нещо, а се страхуват, че ще са следващите санкционирани, затова решават да действат и отбият водата на такава една практика. Т.е. действат превантивно.
Жоре, остави европейските проблеми на хората с европейски заплати, ти се концентрирай върху твоите, реши ги та току-виж си го докарал до заплата като на европейците
….
А защо направо не го питаш джорето какво работи?
п.п. Питал съм го, но това е тайна. Т.е. без отговор.
Щото няма отношение по темата, а и не ме интересува с какво си вади хляба за разлика от това как гледа на света.
Alexfield
21/09/2018, 08:43
Може би тогава нашите мислещи депутати са приели, че "обвинената" държава е доказала невинността си.

Объркал си мястото на кавичките. Правилното място е "мислещи".
Alexfield
21/09/2018, 08:50
Един хубав анализ по темата "Орбанизация" и "Европа на нациите" от Александър Йорданов:
"ЕВРОПА НА НАЦИИТЕ" ОЗНАЧАВА ВРЪЩАНЕ В ХХ ВЕК
Слушам как някакъв хахо, представящ се за "патриот", защитава тезата за "Европа на нациите". Според него сегашният Европейски съюз бил съюз на "гей-браковете". И се питам: тия наши близо 2 милиона българи, които се изнесоха в Европа, те заради гей-браковете ли се изнесоха? Много странно, ако е вярно. Или за нещо друго се изнесоха. Не е ли време да разкажем кое е това "друго" , което очевидно не са го намерили в България, та напуснаха нашата "национална държава". Защото, ако е да си разказваме "гей-истории", то по-голям гей от Тодор Живков нямаше. Той така страстно целуваше в устните Леонид Брежнев, че не оставяше никакво съмнение за похотливите си намерения.
Сега е модерно да се спекулира с тезата "Европа на нациите". Всеки псевдопатриот, а го наричам такъв, защото по принцип псевдопатриотите са и русофили, т.е. чужда държава "филят", се упражнява на тема "Европа на нациите". Това са най-често прости момчета, които не знаят, че Европа беше на нациите почти през целия ХХ век. Самите нации се създадоха век по-рано. Европа е съществувала и без нации, а у нас по време на първото и второто българско царство, също е било "безнационално".
Какво ни донесе "Европа на нациите" през ХХ век. Донесе ни ДВЕ СВЕТОВНИ ВОЙНИ, в които воюваха нация срещу нация. Много нации, продължителни войни, общоевропейски и локални, стотици милиони жертви. Живи хора, но в резултат на доктрината за "Европа на нациите", т. е. на доктрината на национализма, тези милиони хора си отидоха преждевременно от живота. А голяма част от мизерния им живот мина в окопите на фронта. Днес "Европа на нациите" ще повтори този ужас с всички нововъведения на които е способен ХХI век. Модерен ужас!
Защото, когато всяка нация извади на преден план своите "национални интереси" и тяхната твърда "защита", логично следва конфликт. Пак ще се групират едни с други нации, както бе и по време на двете войни през ХХ век, както бе дори и през Балканските войни в нашия регион, т.е. няма да бъде всяка коза на свой национален крак.
Alexfield
21/09/2018, 08:50
Има една държава на която това връщане към ХХ век би и харесало най-много. Тя самата още живее в ХХ век. В нея мислят и правят политика с категории и понятия от този век. Това е държавата Руска федерация. И точно тук ги стяга ботуша нашите псевдопатриоти. Стяга ги, защото Русия няма щанс да бъде част от нашия Европейски съюз. А те, псевдопатриотите, много я "филят" и желаят тази пуста Русия. Сънуват я, бленуват я, в леглото си си я представят, като овце блеят за нея.
Но парадоксът е, че милиони руснаци днес също се натискат да живеят и вече живеят в този "еврогейски" съюз. Не си стоят в своето блато на "чистите", вчера комунистически, а днес – православни, ценности. Доктрината "Европа на нациите" е доктрина за разбиване на Европейския съюз в услуга на Русия и мечтата на Путин да си създаде някакво ново, малко съветско съюзче, в което ще има муц-муц по устните, ще има познат слугинаж, а ще се пръкне със сигурност някой нов Живков (Сидеров е най-готов вече за това преживяване!), който ще предложи директно да се присъединим към многонационална Русия. Както Живков през 1963 г. предложи напълно убеден същото.
Парадоксът е очевиден. "Европа на нациите" означава, че големите нации ще останат и продължат по своя път, а малките ще "духнат супата". "Европа на нациите" означава, че няма да има повече даване на европейски пари. Всеки да се оправя със своите национални пари. Няма да има обща сигурност. Всяка нация да си храни, облича и въоръжава собствената армия. Да си варди собствената граница. Ще има граници с визи. Ще има мита и акцизи. Няма да има еврозона. Защото Еврозоната не е за нациите, а за гражданите. С други думи, от Европа на гражданите, нашите псевдопатриоти, обслужвачи на Москва и на други – обслужващи Москва "полезни" политици като Орбан или Льо Пен например, ще ни върнат в миналото към "Европа на нациите". А това е минало, което вече Европа е живяла и в което милиони си отидоха от живота без да разберат дори, че живеят в Европа. Те просто изчезнаха от живота, когато бяха още млади, защото "Европа на нациите" означава война, окопи, ранна гибел, а пък ние тук живяхме и зад "Желязната завеса" – в концлагера на "социалистическите нации".
Ей, хора, не бъдете толкова прости и загубени. Спрете псевдопатриотическата националистическа лудост, спрете да се порусначвате, защото едно ще ви кажа: живот обратно не се връща!
Източник
Thursday Next
21/09/2018, 09:55
Не съм и няма и да го прочета.
Всеки си има право на мнение, дори депутатите. Така са преценили. Дали преценката им е правилна е друг въпрос.
Аха. Значи не си го чел, но знаеш, че не съдържа доказателства. И говориш за някакъв неоснователен иск, от което си правя извода, че не правиш разлика между парламент и съд. Не, такива неинформирани и отказващи да се информират хора нямат право на мнение.
Радио Ереван
21/09/2018, 13:51
Аха. Значи не си го чел, но знаеш, че не съдържа доказателства. И говориш за някакъв неоснователен иск, от което си правя извода, че не правиш разлика между парламент и съд. Не, такива неинформирани и отказващи да се информират хора нямат право на мнение.

Ако бях депутат, щях да го прочета.
Те са го прочели и са взели решение по вътрешно убеждение.
Когато се вземе решение за санкции, има сходство с произнасянето на присъда. Затова се изразих така. Сега разбра ли ме?
Радио Ереван
21/09/2018, 13:59
Не мисля, че са приели такова нещо, а се страхуват, че ще са следващите санкционирани, затова решават да действат и отбият водата на такава една практика. Т.е. действат превантивно.
И аз така си мисля, но как можеш да докажеш по какви подбуди е взето решението?
Ми гледаш къде им е файдата и от там намираш причината за действието. От там, следва, че като подкрепят нещо дето ЕС е против него, значи файдата им е напреко ЕС... и опитват почвата. Абе 2+2=4
Радио Ереван
21/09/2018, 17:17
Ми гледаш къде им е файдата и от там намираш причината за действието. От там, следва, че като подкрепят нещо дето ЕС е против него, значи файдата им е напреко ЕС... и опитват почвата. Абе 2+2=4

Така е, но е недоказуемо.
Nova123
21/09/2018, 19:15
Интересно, Жоре, защо толкова Държави /Унгария, Полша,Гърция/ водени от Личности, "несъгласни с общоприетите европейски ценности", станаха обект на прицел на някои видни европейски Депутати?
....
отчасти сам си си отговорил, но аз не смея да изразя мнение, защото не съм информирана....хаха - и това ми било демократична дискусия...
Дайте да премахнем всички допитвания и най-вече Референдумите, защото някои не са информирани....достатъчно
Този, който НАИСТИНА търси отговор на въпросите в дискусията, ще го намери и в неинформираните мнения.
Thursday Next
21/09/2018, 21:35
Ако бях депутат, щях да го прочета.
Те са го прочели и са взели решение по вътрешно убеждение.
Когато се вземе решение за санкции, има сходство с произнасянето на присъда. Затова се изразих така. Сега разбра ли ме?
Аз съм те разбрала отдавна, но продължавам да се дивя на нежеланието ти да разбереш дори елементарни неща. Прочетох доклада. Не е преведен на български. Това означава, че поне Бюреков не е разбрал нищо от него. Другите ще да са разбрали има-няма 30 %. Не виждам на какво отгоре твърдиш, че те са взели информирано решение.
Това сходство е измислено от теб и няма нищо общо с международното право. Почвам да се чудя ти къде си си завоювал дипломата.
Thursday Next
21/09/2018, 21:43
Моля, ще поясниш ли следното:
1. Защо Качински и Орбан са личности, а Макрон и Меркел не са? Дефиниция на личност е добре дошла.
2. Кои са видните европейски депутати и кои са невидните? Дефиниция на виден е добре дошла.
Да, наистина не си информирана. Но много се натискаш да се изхвърлиш по всички въпроси. Покъртително е. Но за теб явно това е единствената връзка с родината, както и с реалността, затова е грехота да я прекъсваме.
Радио Ереван
22/09/2018, 13:45
Аз съм те разбрала отдавна, но продължавам да се дивя на нежеланието ти да разбереш дори елементарни неща. Прочетох доклада. Не е преведен на български. Това означава, че поне Бюреков не е разбрал нищо от него. Другите ще да са разбрали има-няма 30 %. Не виждам на какво отгоре твърдиш, че те са взели информирано решение.
Това сходство е измислено от теб и няма нищо общо с международното право. Почвам да се чудя ти къде си си завоювал дипломата.
Какво като не е преведен на български? Има преводачи. Хората са се запознали с него преди да гласуват. Ако не вярваш, докажи обратното.
Измислено е, но аз не съм в съдебната зала и мога да правя такова сравнение.
Кажи си направо, че не ти харесва Орбан и политиката на Унгария.
Радио Ереван
22/09/2018, 13:53
Объркал си мястото на кавичките. Правилното място е "мислещи".
Хайде стани евродепутат, пък нека да се съмняват в това, че можеш да мислиш.

Любопитен съм, дали ще гласуваш по съвест, ако си в парламента, но знаеш, че ако го сториш, няма да те изберат втори път? Ама честно отговори.
Alexfield
22/09/2018, 14:35
Какво го увърташ? Кажи го направо: Депутатите не мислят, а гласуват, както им нареди партийната централа.
Радио Ереван
22/09/2018, 14:49
Какво го увърташ? Кажи го направо: Депутатите не мислят, а гласуват, както им нареди партийната централа.
Не ми отговори на въпроса.
Мислят, но само за себе си. Поне повечето от тях. Ти какво очакваш?
В случая обаче има един известен депутат от БСП, който е гласувал различно от останалите съпартийци. Значи ли, че той е мислещ депутат или изпълнява указания на друга партийна централа? Ти как мислиш? Ами другите евродепутати, които са гласували срещу Орбан? Те по какви подбуди са гласували? Нямам предвид само българските.
Thursday Next
22/09/2018, 16:22
О, пардон, превели са го, сега го намерих. Искаш ли да го прочетеш и да се убедиш сам какво са подкрепили така наречените от теб "мислещи" депутати?
Какво означава "кажи си", да не би досега да си бил с впечатлението, че крия факта, че не одобрявам политиката на Орбан? Ти сигурно одобряваш 35 процедури за възлагане на обществени поръчки за милиони евро да бъдат "случайно" спечелени от зетя на премиера, а? И над 36 % от обявените такива процедури да имат само по един оферент? Това не ти ли напомня на нашето миризливо блатце? И не отговаря ли на въпроса ти защо голяма част от родните депутати в ЕП са гласували в подкрепа на Орбан?
Alexfield
22/09/2018, 16:33
Щом толкова ти е важно да ти отговоря. Изобщо нямам представа как ще гласувам. Сигурно и тези, които сега гласуват както им каже партийната централа, също преди са щяли да кажат, че ще гласуват по съвест.
Мотивите на гласувалите срещу Орбан са ми ясни. Но не са ми ясни мотивите на тези, които го подкрепят как демонтира демокрацията в Унгария.
Nova123
22/09/2018, 16:35
О, пардон, превели са го, сега го намерих. Искаш ли да го прочетеш и да се убедиш сам какво са подкрепили така наречените от теб "мислещи" депутати?
Какво означава "кажи си", да не би досега да си бил с впечатлението, че крия факта, че не одобрявам политиката на Орбан? Ти сигурно одобряваш 35 процедури за възлагане на обществени поръчки за милиони евро да бъдат "случайно" спечелени от зетя на премиера, а? И над 36 % от обявените такива процедури да имат само по един оферент? Това не ти ли напомня на нашето миризливо блатце? И не отговаря ли на въпроса ти защо голяма част от родните депутати в ЕП са гласували в подкрепа на Орбан?
С цялото ми уважение към твоята информираност ИМА РАЗЛИКА между шуробаджанащина /дали го изписАх правилно?/ и нарушаване на основни човешки правила.....
Да вземем в америчко роднините на президента им, например.....е, кой го вълнува кой какво работи и има ли несъотствие в каквото там се пише...повече ги вълнува нечовешкото отношение към емигрантите, незаконните....
Nova123
22/09/2018, 16:41
Моля, ще поясниш ли следното:
1. Защо Качински и Орбан са личности, а Макрон и Меркел не са? Дефиниция на личност е добре дошла.
2. Кои са видните европейски депутати и кои са невидните? Дефиниция на виден е добре дошла.
Да, наистина не си информирана. Но много се натискаш да се изхвърлиш по всички въпроси. Покъртително е. Но за теб явно това е единствената връзка с родината, както и с реалността, затова е грехота да я прекъсваме.
абе все пак да се опитам да ти отговоря...ама има л смисъл...
както и да е
начи по т.1 ми приписваш, че включвам към личностите и Качински - аз отде да го знам този кой е? Само за Урбан имам мнение, че е личност, ЗАЩОТО има собствено мнение...
А сега и за Макрон - ми на мен той ми е симпатичен - такава любов няма да се намери по висините, а освен това все пак, предполагам, е и умен - нали бил някакъв си банкер май.
За Меркел - тая баба не ми е приятна /има доста германци, които не са ми приятни/, поради простата причина, че се изфвърля, или не преценява добре ситуацията и все и се иска да е добра. Е, не може да си добър, ако искаш да защитаваш интересите на германците, а не на цялото човечество.
...и да, благодаря ти за охарактеризирането на оббраза ми - не само че е покъртително, но искам да ти кажа, че аз не съм патриот, в смисъла, който ТИ го разбираш. Не съм никакъ патриот!
Радио Ереван
22/09/2018, 16:57
Няма да ти троша хатъра. Дай линк.
Не одобрявам, но това не засяга мен, а унгарският народ. Като са го избрали, ще му сърбат попарата. Сигурен съм, че са го скалъпили така, че формално законът да не е нарушен. Ще ти издам една тайна. И аз не харесвам Орбан (копелето пристигна с частен самолет на мача в Разрад), но одобрявам външната му политика.
Мдааа, ограда, саниране и какво ли още не...
Ами утре, ако от ЕС ни го начукат на нас? Това ще ни възстанови ли откраднатите пари и ще накаже ли крадците? Ако отговорът е да, веднага се съгласявам с теб.
Thursday Next
23/09/2018, 10:10
Да, част от нашите силно мислещи евродепутати са гласували точно от страх, че може да сме следващите, щото знаят за какви измами и корупция става дума на територията.
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc...+DOC+XML+V0//BG
Не съм запозната с българските партии и политици, но случайно разбрах, че господин Борисов се е бил въздържал от по-нататъшна открита подкрепа или защита на популиста и екстремно десен Орбан.
Казал, че това не е било на дневен ред — което е коректно.
Този ход е абсоютно приемен, поне докато повечето българи поумнеят и проумеят, че екстремно дясната политика на малоумници като Орбан или опитите на Полша да контролира медии, съда и каквото им хрумне, са сигурния път към политическа и икономическа криза.
Thursday Next
23/09/2018, 13:07
Дефиниция на личност? "Симпатичен ми е"/"не ми е симпатичен" не е дефиниция.
За видните и невидните нищо не каза. Поне кажи знаеш ли кои са българските депутати в ЕП.
Виждам, че знаеш и какви са интересите на германците. Ще споделиш ли?
Thursday Next
23/09/2018, 13:10
Под основни човешки правила имаш предвид основни човешки права, предполагам.
За нарушаването на основните човешки права можеш да погледнеш в доклада - правото на сдружаване, свободата на словото, това са все права, които Орбан с политиката си нарушава много сериозно.
Радио Ереван
23/09/2018, 14:57
Да, част от нашите силно мислещи евродепутати са гласували точно от страх, че може да сме следващите, щото знаят за какви измами и корупция става дума на територията.
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc...+DOC+XML+V0//BGСанкциите, ако бъдат приети, ще помогнат ли на Унгария? Ще им възстановят ли откраднатото? Ще накажат ли виновните? Това ми беше въпросът.
Радио Ереван
23/09/2018, 15:03
Щом толкова ти е важно да ти отговоря. Изобщо нямам представа как ще гласувам. Сигурно и тези, които сега гласуват както им каже партийната централа, също преди са щяли да кажат, че ще гласуват по съвест.
Мотивите на гласувалите срещу Орбан са ми ясни. Но не са ми ясни мотивите на тези, които го подкрепят как демонтира демокрацията в Унгария.
Евала, тарикатски се измъкна от отговора.
Щом унгарците си го избират, ще си го търпят. Руснаците как избират Путин, ние как избираме Бойко? Тия двамата да не би да са цветя за мирисане?
Според мен се харесва на хора, които са против емигрантите. На мен също тази негова политика ми харесва.
А аз много силно се надявам да сме следващите. Надеждата ми е единствено в ЕС, че може да разбута това блато в България.
Все от някъде трябва да се почне, не мислиш ли?! Или казваш да оставим батака на себе си и само да гледаме сеир.
Грешна ти е схемата и заради това не действа никъде по света. В такива ситуации не се наказват виновните, а се пресичат възможностите за следващи пакости. А е така, защото ситуациите са силно изкушаващи и повечето хора ще се изкушат независимо от коя партия са и какви са ги говорели преди да достигнат съответната позиция. Второто е, че печалбата от далаверата е хиляди пъти по-голяма от наказанието, което автоматично и логично води до избора да се направи пакостта защото ще се спечели яко, дори и да те хванат и накажат. Действа се по схемата "покритото мляко, котките не го лочат", а не "набий котката" щото утре котката пак ще лочи от млякото, но ще се оглежда за да избяга овреме. Хем е едно животно, а не тарикат човек с як гръб във властта, ако схващаш посоката...
А, да и прословутата история, от която българите (и не само те) не си вземат поука. Та в нея (историята) е пълно с наказани лидери (при това със смъртно наказание) заради много сериозни пакости, но това не е спряло следващите лидери да повторят същите пакости. Който се затруднява да прегледа действията и наказанията на диктаторите — все едни и същи глупости, все един и същ краен резултат при това всеки следващ (по години а не по територия) диктатор не му е пукало какво е станало с предишните... Както писах, отношенията между държавите не са същите като отношенията между гражданите им вътре в тях, и заради това подходите за наказание трябва да са различни.
Thursday Next
24/09/2018, 08:07
Санкциите, ако бъдат приети, ще помогнат ли на Унгария? Ще им възстановят ли откраднатото? Ще накажат ли виновните? Това ми беше въпросът.
Значи според теб е по-добре да няма санкции, за да може кражбите да продължат? Това как ще помогне на Унгария?
Радио Ереван
24/09/2018, 12:21
Все от някъде трябва да се почне, не мислиш ли?! Или казваш да оставим батака на себе си и само да гледаме сеир.
Мисълта ми е, че това не е почване. България само ще загуби от това.
Радио Ереван
24/09/2018, 12:22
Грешна ти е схемата и заради това не действа никъде по света. В такива ситуации не се наказват виновните, а се пресичат възможностите за следващи пакости. А е така, защото ситуациите са силно изкушаващи и повечето хора ще се изкушат независимо от коя партия са и какви са ги говорели преди да достигнат съответната позиция. Второто е, че печалбата от далаверата е хиляди пъти по-голяма от наказанието, което автоматично и логично води до избора да се направи пакостта защото ще се спечели яко, дори и да те хванат и накажат. Действа се по схемата "покритото мляко, котките не го лочат", а не "набий котката" щото утре котката пак ще лочи от млякото, но ще се оглежда за да избяга овреме. Хем е едно животно, а не тарикат човек с як гръб във властта, ако схващаш посоката...
А, да и прословутата история, от която българите (и не само те) не си вземат поука. Та в нея (историята) е пълно с наказани лидери (при това със смъртно наказание) заради много сериозни пакости, но това не е спряло следващите лидери да повторят същите пакости. Който се затруднява да прегледа действията и наказанията на диктаторите — все едни и същи глупости, все един и същ краен резултат при това всеки следващ (по години а не по територия) диктатор не му е пукало какво е станало с предишните... Както писах, отношенията между държавите не са същите като отношенията между гражданите им вътре в тях, и заради това подходите за наказание трябва да са различни.
Хубаво, но така млякото няма да се покрие.
Радио Ереван
24/09/2018, 17:45
Значи според теб е по-добре да няма санкции, за да може кражбите да продължат? Това как ще помогне на Унгария?
Те ще продължат дори и да има санкции.
biggeorge
24/09/2018, 18:53
Орбанизацията продължава!
В Гърция освободиха задържаните за клевета журналистиМинистъра на отбраната на Гърция Панос Каменос е много нагъл тип.
Не стига, че е нарушил закона, а си позволява да иска арест за журналистите, които го разследват.
Голямо лайно!
Радио Ереван
24/09/2018, 20:28
А аз много силно се надявам да сме следващите. Надеждата ми е единствено в ЕС, че може да разбута това блато в България.
Струва ми се, че няма да сме. Слушкаме и папкаме каквото ни дадат. Нещо подобно на времето когато сме били в СИВ.
То там си пишат (във финансовата част), че ако не покрият млякото (или не разкарат котарака) току-виж им го спрът... което ще рече че доста други бозайници ще огладнеят яко, та не е като да няма файда.
Покрай сухото гори и суровото, вярно.