Папкаме, ама неправилните хора го храносмилат и това е проблемът.
Радио Ереван
25/09/2018, 11:52
Папкаме, ама неправилните хора го храносмилат и това е проблемът.
Така винаги е било.
Радио Ереван
25/09/2018, 11:53
То там си пишат (във финансовата част), че ако не покрият млякото (или не разкарат котарака) току-виж им го спрът... което ще рече че доста други бозайници ще огладнеят яко, та не е като да няма файда.
Ами да го спират, но това е нещо друго.
Alexfield
25/09/2018, 13:29
И до там ще се стигне. Вече се говори за обвързване на европейските субсидии с наличието на независима от правителството съдебна система.
Било е, но трябва да се промени.
Радио Ереван
26/09/2018, 22:03
И до там ще се стигне. Вече се говори за обвързване на европейските субсидии с наличието на независима от правителството съдебна система.
Че тя нашата обвързана ли е? Аз си мислех, че е независима.
Радио Ереван
27/09/2018, 09:20
Било е, но трябва да се промени.
Не е това начина.
Alexfield
27/09/2018, 10:22
Докато няма осъдени политици за корупция, не можем да говорим за независима съдебна система.
П.П. Бойко Борисов вече се направи на оригинален по темата:
Цитат
Борисов обаче даде вчера изумително обяснение защо в Румъния има осъдени корумпирани министри, депутати, магистрати, а у нас не. Просто "техните министри крадат", а президентът им даже "търси политическо убежище в Молдова", а у нас няма осъдени по високите етажи на властта, защото просто няма корумпирани политици.
Източник
Радио Ереван
27/09/2018, 11:43
Докато няма осъдени политици за корупция, не можем да говорим за независима съдебна система.
П.П. Бойко Борисов вече се направи на оригинален по темата:
ИзточникКорупцията по принцип се доказва много трудно и е необходима координация между изпълнителната власт и съдебната власт. Не може да се хвърля вината само на последната.
Ха-ха-ха, това изказване звучи, като виц.
Доста е нагъл.
Променя се ама бавно. Така си мислят че са в еврождакузи на аванта, и хич не се усещат че са в евротенджерата и водата бавно върви към завиране...
Радио Ереван
30/09/2018, 11:09
А кой е начинът?
На теория начинът е да се промени мисленето на хората и особено на политиците. Това важи за всички държави, не само за България, но особено за бедни страни като нашата. В Германия колкото и да откраднат, остава и за народа, и даже и за имигрантите да хрантутят. Който и да дойде, драпа за кокала. Има изключения.
На практика засега начин няма.
Радио Ереван
30/09/2018, 11:51
Дефиниция на личност? "Симпатичен ми е"/"не ми е симпатичен" не е дефиниция.
За видните и невидните нищо не каза. Поне кажи знаеш ли кои са българските депутати в ЕП.
Виждам, че знаеш и какви са интересите на германците. Ще споделиш ли?
Гледай евродикоФ за "Казусът Орбан - на грешната страна" по Евроком. Диков каза, че следващите може да сме ние, Полша, Румъния...
Има гост при него, който не е българин и каза същото. Хвали Станишев. Ако върна предаването назад, ще разбера кой е този гост. Може да ни спрат европейското финансиране. Десет пъти са намалени инвестициите от 2007 година.
Даниел Кадик е гост.
http://libsociety.org/public/books/Black_Book.pdf
А как се променя мисленето? Санкциите биха ли го променили?
На теория начинът е да се промени мисленето на хората
Теорията за промяна на мисленето на хората от 19-ти век се провали категорично в края на 20-ти век. Единствено пожизнено заразените от тази теория овехтели индивиди и индивиди, лишени от умение да мислят, още вярват, че промяната на мисленето е практиката на бъдещето.
Една стара поговорка казва, че кучето скача според тоягата. Съвременната й интерпретация е, че кучето и тоягата са взаимосвързани и мисленето им се свежда до стремеж към ограничаване на отсрещните девиации чрез блокиране и неутрализиране. С което дефакто се балансират. Въпрос на време. Точно както екосистемата на планетата се стреми към баланс. Основен закон на Природата.
Thursday Next
30/09/2018, 17:01
Цитат
На теория начинът е да се промени мисленето на хората и особено на политиците.
А на практика начинът за "промяна на мисленето" е да се изгради така системата, че неприемливите мисловни модели да станат трайно неблагоприятни за прегърналите ги. Така те сами ще се откажат от тях. Това ако искаш по-бърз резултат. Инак можеш да почакаш 300-400 години мисленето да еволюира самичко без външен натиск. Ама пак не е сигурно.
Опитай се да си представиш например какво ще стане, ако тук ченге ме спре за превишена скорост или алкохол и аз му извадя едни 50 или 100 евра. Опиши.
Радио Ереван
30/09/2018, 18:28
А как се променя мисленето? Санкциите биха ли го променили?
Труден въпрос.
Според мен не.
Радио Ереван
30/09/2018, 18:32
Теорията за промяна на мисленето на хората от 19-ти век се провали категорично в края на 20-ти век. Единствено пожизнено заразените от тази теория овехтели индивиди и индивиди, лишени от умение да мислят, още вярват, че промяната на мисленето е практиката на бъдещето.
Затова и писах, че е на теория. Няма как да се получи.
Радио Ереван
30/09/2018, 18:42
А на практика начинът за "промяна на мисленето" е да се изгради така системата, че неприемливите мисловни модели да станат трайно неблагоприятни за прегърналите ги. Така те сами ще се откажат от тях. Това ако искаш по-бърз резултат. Инак можеш да почакаш 300-400 години мисленето да еволюира самичко без външен натиск. Ама пак не е сигурно.
Опитай се да си представиш например какво ще стане, ако тук ченге ме спре за превишена скорост или алкохол и аз му извадя едни 50 или 100 евра. Опиши.
Значи тези, които пишат законите и ръководят изпълнителната власт сами ще си го начукат.

Те не поискаха да въведат мажоритарен вот и да намалят субсидиите, въпреки референдума. Забрави!
С две-три хиляди евро заплата полицаят няма да вземе рушвет, но ако беше само с 800 евро дали щеше да вземе кинтите?
Thursday Next
30/09/2018, 20:07
С две-три хиляди евро заплата полицаят няма да вземе рушвет, но ако беше само с 800 евро дали щеше да вземе кинтите?
Нямаше. Защото системата работи така, че е абсолютно сигурно, че ще изгуби и тия 800, ако посегне към стоте. Също така е сигурно, че ако аз ги предложа, ще си го отнеса на общи основания, няма само полицаят да бъде наказан. И говорим за лишаване от свобода, не за глоби. И това е така от много години. И затова не си го и помислят. Ако си мислеха, че ще им се размине, сигурно някои щяха да прибират.
Радио Ереван
30/09/2018, 21:45
Нямаше. Защото системата работи така, че е абсолютно сигурно, че ще изгуби и тия 800, ако посегне към стоте. Също така е сигурно, че ако аз ги предложа, ще си го отнеса на общи основания, няма само полицаят да бъде наказан. И говорим за лишаване от свобода, не за глоби. И това е така от много години. И затова не си го и помислят. Ако си мислеха, че ще им се размине, сигурно някои щяха да прибират.
Там от небето ли ви следят? Как стават тия работи?
Не може само с тояга. Трябва и салам да има.
Thursday Next
30/09/2018, 22:17
Там от небето ли ви следят? Как стават тия работи?
Не може само с тояга. Трябва и салам да има.
Единият вариант е елиминирането на човешкия фактор. Камери. Когато фактите говорят, знаеш ...
Другият вариант е (при проверки за алкохол, например) да се строява по-голям екип. Не стоят само двама, които от десет години дават дежурства заедно и може да са се сговорили. Събират се от различни участъци и никой не допуска, че ако се издъни пред колеги, ще му се размине.
И преди да почнеш да обясняваш нещо за полицейската държава, само да ти кажа, че в България има многократно повече полицаи на глава от населението, отколкото в Германия. Ти си отговори сам защо резултатите са такива.
Затова и писах, че е на теория. Няма как да се получи.
Затова и обясних, че и на теория не е. Няма такава теория. Отпадна.
Приказка на стари баби е добрата теория, опорочена от лоши хора, която щяла да се получи, ако опитаме пак.
Ето защо позоваването на неистини в стил неграмотна стара баба е добре да се избягва.
Радио Ереван
01/10/2018, 10:31
Единият вариант е елиминирането на човешкия фактор. Камери. Когато фактите говорят, знаеш ...
Другият вариант е (при проверки за алкохол, например) да се строява по-голям екип. Не стоят само двама, които от десет години дават дежурства заедно и може да са се сговорили. Събират се от различни участъци и никой не допуска, че ако се издъни пред колеги, ще му се размине.
И преди да почнеш да обясняваш нещо за полицейската държава, само да ти кажа, че в България има многократно повече полицаи на глава от населението, отколкото в Германия. Ти си отговори сам защо резултатите са такива.
За камерите съм с две ръце за, но не ми казвай, че не могат да се манипулират или избегнат. Въпреки това си остава най-надеждният метод за контрол.
Да приемем, че нещата с контрола се получат. Кой нормален и кадърен човек ще работи за под 1000 лева заплата? Като им спре канчето, ще напуснат.
Полицейски служители, а не полицаи. Я погледни и териториите на двете държави.
Радио Ереван
01/10/2018, 14:44
Затова и обясних, че и на теория не е. Няма такава теория. Отпадна.
Приказка на стари баби е добрата теория, опорочена от лоши хора, която щяла да се получи, ако опитаме пак.
Ето защо позоваването на неистини в стил неграмотна стара баба е добре да се избягва.
Теорията отпада когато на никой не му минава такава мисъл, че може да се получи, освен ако не е луд. Теоритично, мога да стана президент на следващите избори (отговарям на изискванията), но на практика няма как да стане.
Не става въпрос за неграмотни баби, а за предимн образовани хора.
Това да опитаме пак е безумие.
Теорията отпада когато на никой не му минава такава мисъл, че може да се получи, освен ако не е луд. Теоритично, мога да стана президент на следващите избори (отговарям на изискванията), но на практика няма как да стане.
Не става въпрос за неграмотни баби, а за предимн образовани хора.
Това да опитаме пак е безумие.
Значи ако на някой му минава мисъл, че е Наполеон или Айнщайн, това става теория.
Бива!
Да опиша аз какво точно какво ще стане. При мен например полицаят на секундата ще ме измъкне от колата, ще ми щракне белезниците, и ще ме откара в падниза. Следва назначаване дата за дело за подкуп и ако не съм в състояние да платя гаранция в размер, определен от съдията, който е в правото си да каже каквото реши, може да е $200 000 или повече, ще кисна в пандиза до делото, което може да е след 6 месеца. Ако на делото ме осъдят на затвор, няма да ми приспаднат предварителния арест от срока.
Thursday Next
01/10/2018, 16:19
За камерите съм с две ръце за, но не ми казвай, че не могат да се манипулират или избегнат.
Ъ? Кой да ги манипулира? И защо? Щото шуренайка ти работи в службата, която разпраща писмата за глобите ли? И като види твоя номер, ще покрие снимката? Те тия неща се проверяват от поне още един човек, който е изключено да ти е баджанак. Ако иска да продължи да работи там, няма да прави щуротии. Братът си е брат, но сиренето е с пари. А камерите могат да се избегнат най-сигурно по един начин - караш с разрешената скорост и не минаваш на червено.
Цитат
Полицейски служители, а не полицаи. Я погледни и териториите на двете държави.
Именно, де, именно. Германия е три пъти по-голяма от България като площ, и десет пъти по-голяма като население. 694 полицаи на сто хиляди жители за България срещу 296 на сто хиляди за Германия. Какво не можа да разбереш тоя път?
Thursday Next
01/10/2018, 16:22
Цитат
Диков каза, че следващите може да сме ние, Полша, Румъния
Ми може, да. Ако продължаваме в същия дух ...
И финансирането ще ни спрат, ако продължава да се краде с тия темпове.
За инвестициите също никой не ни е виновен. При тая корупционна среда кой е луд да инвестира тук?
Thursday Next
01/10/2018, 16:25
Ихааа, много люти при вас! При нас белезници няма да има. Но другото в общи линии е същото.
Абе така е, но има географска зависимост. При вас и вас, полицаите подлежат на проверка чрез подставени лица или дори само да ги снимат, докато при нас тези неща са забранени със закон. В смисъл самите полицаи не знаят предлагащия дали наистина им предлага рушвет или е капан. Та Радио Ереван е прав че трябва да се промени манталитета на хората, че от там да изискват промени в калпавите закони, ама промяната в манталитета трябва да е свързана с пряка (видима) файда, щото в момента у българско имаме точно обратната ситуация — файдата на нарушителите е (примерно) че карат много по-бързо от разрешеното, файдата на глобяващите е че вземат част от глобата директно в джоба си, а заедно двете страни прецакват държавата което пък ни е национален спорт... Та трябва ни някаква директна файда от спазването на закона, че чак тогава промяна в мисленето и промени нататък по веригата.
Радио Ереван
01/10/2018, 21:09
Значи ако на някой му минава мисъл, че е Наполеон или Айнщайн, това става теория.
Бива!
Не, защото е луд. Чети внимателно.
Thursday Next
01/10/2018, 22:06
Цитат
някаква директна файда от спазването на закона,
Значи според теб да НЕ те опандизят не е достатъчна файда? Интересно в такъв случай каква ще да е истинската файда.
Е то, "да не те опандизят" си е разход, а не файда. Файдата е по-скоро получаване на нещо, директна полза, усещане като да ти влязат немъчени пари в джоба, кебапчета на аванта в чинията, ей такова нещо. Абе трудно ще е балканците да намерим файда в спазването на закона...
Спестяването на разход е файда.
А според мен да. Ако определени санкции не помагат, значи трябва да се увеличи размерът им.
Санкционирането е страшно заради своята неизбежност, а не с големината на санкцията. У балканско първото куца, та от там второто нЕма значение.
Thursday Next
02/10/2018, 08:02

Разбирам. Както в Гърция до неотдавна плащаха бонуси за отиване на работа навреме и надбавки на куриерите в държавните учреждения, задето разнасят документи.
Напиши го и ти това за неизбежността на санкциите, белки теб поне някой те чуе.
Радио Ереван
02/10/2018, 10:30
А според мен да. Ако определени санкции не помагат, значи трябва да се увеличи размерът им.
Големите по размер санкции могат да доведат до разочарование от ЕС и от напуснането му. Естествено, че ще се изкара виновен той, а не нашите управляващи.
Радио Ереван
02/10/2018, 10:32
Санкционирането е страшно заради своята неизбежност, а не с големината на санкцията. У балканско първото куца, та от там второто нЕма значение.
В случая обаче няма лична отговорност и се санкционира цялата държава.
В случая обаче няма лична отговорност и се санкционира цялата държава.
Да, обаче точно санкционирането на държавата бърка директно в джоба на тези, които се занимават с точене на държавата, т.е. на играчите на едро.
Ако има по-добра опция, вместо ЕС, то да, има такава опасност. Само, че не се сещам коя е опцията.
Пак бъркаш вътрешнодържавните с международните отношения. Няма как международно да се накаже някой в една държава. Всъщност има, ама процедурата е първо война, и ако победиш държавата чак тогава може да изправиш когото си искаш от победените пред твоя си съд, щото държавата вече е твоя. Та без война може да накажеш само цялата държава и то не с "тояга", а като И ограничиш "морковите". За справка, Иран така го наказваха, през "морковите" , а не самия иранския президент или определени ирански политици, и именно заради това прекъсване на достъпа до "морковите" Иран склони да си преразгледа и зареже ядрените мераци. С Орбан ще е същото ако му ограничат "морковите", дори ще е по-лесно — неговите хора ще го изритат от властта, щото те са станали политици именно заради достъпа и разпределянето на евроморковите...
Радио Ереван
02/10/2018, 17:54
Пак бъркаш вътрешнодържавните с международните отношения. Няма как международно да се накаже някой в една държава. Всъщност има, ама процедурата е първо война, и ако победиш държавата чак тогава може да изправиш когото си искаш от победените пред твоя си съд, щото държавата вече е твоя. Та без война може да накажеш само цялата държава и то не с "тояга", а като И ограничиш "морковите". За справка, Иран така го наказваха, през "морковите" , а не самия иранския президент или определени ирански политици, и именно заради това прекъсване на достъпа до "морковите" Иран склони да си преразгледа и зареже ядрените мераци. С Орбан ще е същото ако му ограничат "морковите", дори ще е по-лесно — неговите хора ще го изритат от властта, щото те са станали политици именно заради достъпа и разпределянето на евроморковите...
Защо да го ритат от властта? Той знае много за тях. Помисли малко. Ако пък го ритнат, ще е с договорка.
Ако няма какво да преразпределят, защо да стоят в ЕС? Само да берат ядове. Те така разсъждават.
Радио Ереван
02/10/2018, 21:53
Ако има по-добра опция, вместо ЕС, то да, има такава опасност. Само, че не се сещам коя е опцията.
Няма по-добра опция, но това тях не ги интересува.
Надявала се силно тя. На какво се надяваш ти отвън и изобщо защо се преструваш че ти пука за тука? Струва ми се че е много некоректно, нелоялно , неспортсменско или дори неприлично хора избягали от България да дават каквито и да било квалификации за живота в така нареченото от теб блато България. Вие какво , отидохте наготово на място където хората са се потрудили да си го направят добро за живеене а вие просто сте се имплантирали и сте като паразити. Не сте направили нищо нито за там нито за тук и тогава на какво основание плюете и с това още повече замърсявате почвата тук??Засрамете се най после и или елате и направете нещо за страната си че да имате очи да говорите от първо лице множествено число от името на българите, или поне си замълчете. Писнало ни е от такива като вас.Писнало им е и на хората в другите страни от такива като вас.
Гадничко ти е гледам. Може би понеже не живееш в блато. Решаваш да си го изкараш на форума и в частност на мен.
Давай, току пък виж ти олекнало.
Абе, не мисля, че не ги интересува. Все пак трябва да се закачат на ново кранче да цоцат, нали?!
нищ по дух
03/10/2018, 09:09
Надявала се силно тя. На какво се надяваш ти отвън и изобщо защо се преструваш че ти пука за тука? Струва ми се че е много некоректно, нелоялно , неспортсменско или дори неприлично хора избягали от България да дават каквито и да било квалификации за живота в така нареченото от теб блато България. Вие какво , отидохте наготово на място където хората са се потрудили да си го направят добро за живеене а вие просто сте се имплантирали и сте като паразити. Не сте направили нищо нито за там нито за тук и тогава на какво основание плюете и с това още повече замърсявате почвата тук??Засрамете се най после и или елате и направете нещо за страната си че да имате очи да говорите от първо лице множествено число от името на българите, или поне си замълчете. Писнало ни е от такива като вас.Писнало им е и на хората в другите страни от такива като вас.
Те ако можеха щяха да направят дори и най-малко, ако искаха, за родината ни, но нали затова са се махнали от тук, а иначе да се дуят с мижавите си пари от чужбина могат, друго едва ли. Бойко им пречел, то такива с тяхното мислене, че видите ли само защото са отгоре, ще газят, мачкат и ограбват, какво друго правят. И крадат и лъжат, ей такива хора на лъжата.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.