Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Орбанизация!
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2, 3, 4
Alexfield
Помисли малко. Какви "моркови" ще има, ако една държава като Унгария напусне ЕС?
Alexfield
Цитат(Petar @ 03/10/2018, 10:09) <{POST_SNAPBACK}>
Те ако можеха щяха да направят дори и най-малко, ако искаха, за родината ни, но нали затова са се махнали от тук, а иначе да се дуят с мижавите си пари от чужбина могат, друго едва ли. Бойко им пречел, то такива с тяхното мислене, че видите ли само защото са отгоре, ще газят, мачкат и ограбват, какво друго правят. И крадат и лъжат, ей такива хора на лъжата.

Интересно ми стана. Хайде сега да се аргументираш: Как живеещите българи в чужбина "ще газят, мачкат и ограбват", "И крадат и лъжат".
нищ по дух
Цитат(Alexfield @ 03/10/2018, 10:19) <{POST_SNAPBACK}>
Интересно ми стана. Хайде сега да се аргументираш: Как живеещите българи в чужбина "ще газят, мачкат и ограбват", "И крадат и лъжат".

Има едни завърнали се от чужбина, които понатрупали малко пари се опитват да ги "инвестират" като се правят на големите шефове, само че освен пари, знания и умения в съответната сфера е нужен и мениджмънт.
Радио Ереван
Цитат(New @ 03/10/2018, 05:02) <{POST_SNAPBACK}>
Абе, не мисля, че не ги интересува. Все пак трябва да се закачат на ново кранче да цоцат, нали?!

Ако няма да са управляващи или са управляващи без да цоцат, за какво им е ЕС?
c@t
Цитат(New @ 03/10/2018, 04:02) <{POST_SNAPBACK}>
Все пак трябва да се закачат на ново кранче да цоцат, нали?!

Какво значи да “цоцат от евопейското кранче”?! То за това е измислено, за да могат икономически слаби райони да постигнат разтежа, за да може цялостта в ЕС да достигне следващ етап на развитие.(желателно и политическо)

Българите не искат някой друг от народа да бъде успешен. Преди време четох 1—2 статии + мнения на обикновени коментатори относно сделката ЧЕЗ.

Българите предпочитат някой депутат да купи “топлофикация” отколкото някой нов бизнесмен да се появикато конкурент, дори и в джойн венчър, дори и като собствен приемник на ЕС-пари за развитие.

Това ми се струва някакъв старкомунистически ритуал — всички да са равно бедни и равно тъпи. Само партийните вождове са боговете.
Всичко останало — на гилотината.

New
Говоря за крадене. Буквално.
New
На управляващите не им трябва. На държавата и трябва. На хората им трябва. Защото друга алтернатива нямаме. Поне аз не знам за такава.
New
Какво общо има обяснението ти за липсата на мениджмънт умения с "ще газят, мачкат и ограбват", "и крадат и лъжат"?
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 03/10/2018, 10:12) <{POST_SNAPBACK}>
Помисли малко. Какви "моркови" ще има, ако една държава като Унгария напусне ЕС?

Ами нали така или иначе няма да има субсидии, за какво да стоят? Ако пък има субсидии, но не могат да ги крадат, защо са им субсидии? animatedwink.gif
Радио Ереван
Цитат(New @ 03/10/2018, 15:36) <{POST_SNAPBACK}>
На управляващите не им трябва. На държавата и трябва. На хората им трябва. Защото друга алтернатива нямаме. Поне аз не знам за такава.

Хубу де, ама на тях не им пука.
Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 01/10/2018, 17:19) <{POST_SNAPBACK}>
Ъ? Кой да ги манипулира? И защо? Щото шуренайка ти работи в службата, която разпраща писмата за глобите ли? И като види твоя номер, ще покрие снимката? Те тия неща се проверяват от поне още един човек, който е изключено да ти е баджанак. Ако иска да продължи да работи там, няма да прави щуротии. Братът си е брат, но сиренето е с пари. А камерите могат да се избегнат най-сигурно по един начин - караш с разрешената скорост и не минаваш на червено.

Именно, де, именно. Германия е три пъти по-голяма от България като площ, и десет пъти по-голяма като население. 694 полицаи на сто хиляди жители за България срещу 296 на сто хиляди за Германия. Какво не можа да разбереш тоя път?

За всяко нещо си има начин, повярвай ми. Ще му намерят цаката. wink.gif

Говориш за населението, но колко полицаи са на кв. км от територията? И колко от тях са само служители, които почти нищо не вършат?
Не отричам, че немците са организирана и дисциплинирана нация и това им помага много. Ама аз тази вечер съм на кръчма, а те само в петък и събота. wink.gif Кой е по-добре? sunbathing.gif
Alexfield
Не, не. Прочети го наобратно: Ако излязат от ЕС, какви моркови ги чакат?
За в ЕС, знаем какви са морковите - субсидии. Ама ще искат нещо в замяна - независима съдебна система. Т.е. към "моркова" се въвежда и "остен".
Та? Как седи въпросът с "моркова" и "остена" извън ЕС?
New
За да направят специални постъпки да излязат от ЕС, трябва да имат алтернативен вариант, който да е съблазнителен и за хората, не само за тях, защото народа все пак ще иска гаранции. Алтернатива, обаче няма. Така, че единствено остава да се подчинят на Съюза.
нищ по дух
Цитат(New @ 03/10/2018, 15:39) <{POST_SNAPBACK}>
Какво общо има обяснението ти за липсата на мениджмънт умения с "ще газят, мачкат и ограбват", "и крадат и лъжат"?

Имам желание да ти го обясня точно и ясно с пример, който съм видял, но щом не си чувала, виждала или чела някъде, по-добре е да не знаеш, а аз да съм лъжеца, невежата, простия, блуждаещия по редовете с букви и изречения....
Питето
Така може да е вашенско, обаче у нашенско (у балканско) спестяването не е файда. Файдата трябва да ти влезе в джоба/стомаха/двора, тя е нещо което вземаш в момента, а при спестяването нещото вече си е твое, и трябва да го спасяваш. Именно заради това има такава разлика в мирогледа и крайните резултати у балканско и у вашенско.
Питето
Линк? Щото аз виждам че тези дето са "избягали" всъщност яко поддържат и помагат на "останалите в родината" да не го докарат до дъното. И това го наблюдавам лично при това масово. Отделно го наблюдава и статистиката, щото мине не мине време и току пишат, че "избягалите" са най-големия инвеститор в България, при това без да влизат в сметката парите, дето ги донасят в брой. То не са ремонти и "допълване" на пенсиите, то не са покупки на ново строителство, обзавеждане, пари за лечение... Дори това дето го написа, означава директно: чуждестранна инвестиция (щото парите от чужбина влизат в България), отваряне на работни места в България (щото ако няма работници, няма как да е шеф), обучение или поне яко напъване наетите да догонват нивото на работа у чужбинско (от където пък идват приказките за "мачкането"), а дори да фалират, парите са влезли в България и остават тук по един или друг начин.

Та хайде да не делиш хората на "избягали и останали" ами на можещи/правещи и ... такива "с образование" (по Чудомир, щото и друг нЕкой от нашенско да сподели същото наблюдение). animatedwink.gif
Thursday Next
Предлагам да излезете пред форума със Соли да си късате потниците до окончателно установяване на истината. Тя твърди, че сме клети роби, които превиват гръб по 16 часа на ден в студ и пек, ти твърдиш, че сме паразити. Последно?

Пишеш като човек, който е виждал чужбина само по руската телевизия.
Alexfield
Клети роби или паразити - какво значение има? Важното е да се "хейти". Нищо че парите, които бългаските емигранти пращат в България, са повече от чуждестранните инвестиции в бизнеса...
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 03/10/2018, 17:36) <{POST_SNAPBACK}>
Не, не. Прочети го наобратно: Ако излязат от ЕС, какви моркови ги чакат?
За в ЕС, знаем какви са морковите - субсидии. Ама ще искат нещо в замяна - независима съдебна система. Т.е. към "моркова" се въвежда и "остен".
Та? Как седи въпросът с "моркова" и "остена" извън ЕС?

Не им трябва морков от ЕС, като има остен.
Извън ЕС няма, морков, но няма и остен. Крадат само в тяхната си градина.
Thursday Next
Цитат(Радио Ереван @ 03/10/2018, 15:30) <{POST_SNAPBACK}>
За всяко нещо си има начин, повярвай ми. Ще му намерят цаката. wink.gif

Говориш за населението, но колко полицаи са на кв. км от територията? И колко от тях са само служители, които почти нищо не вършат?
Не отричам, че немците са организирана и дисциплинирана нация и това им помага много. Ама аз тази вечер съм на кръчма, а те само в петък и събота. wink.gif Кой е по-добре? sunbathing.gif

Тоест, нямаш отговор на въпроса как се манипулират, нито защо. Ама си знаеш разни кокошкарски "мъдрости" и си ги въртиш. Има, няма смисъл, ти си ги повтаряш.

Не знам защо настояваш да смяташ полицаите на квадратен метър, това да не е теракота? Те вярно, че нашите вършат точно толкова работа, колкото и Теракотената армия, ама все пак ... Полицейски служители се смятат на глава от населението, а не на квадратура по простата причина, че хората извършват престъпления, не флората и фауната.

Ако за теб да идеш на кръчма е квинтесенция на благоденствието, направо ми е мъка за тебе. Колкото до тия нафталинени легенди за ходенето на кръчма в петък и събота, крайно време е да си размърдаш четирибуквието и да видиш Германия на живо, вместо да приказваш наизуст. Народ по кръчмите има и в делнични дни. През уикенда просто е фраш, това е разликата.
Питето
У вашенско може да е така:
Цитат(Thursday Next @ 30/09/2018, 23:17) <{POST_SNAPBACK}>
...
Другият вариант е (при проверки за алкохол, например) да се строява по-голям екип. Не стоят само двама, които от десет години дават дежурства заедно и може да са се сговорили. Събират се от различни участъци и никой не допуска, че ако се издъни пред колеги, ще му се размине. ...

ама у нашенско звучи така:
— Ето, там има... хм...
— Ама ние сме шестима...
ВЕрно по-отдавна беше, ама хората са си същите, и от едната страна и от другата.
Thursday Next
Цитат(Питето @ 04/10/2018, 21:56) <{POST_SNAPBACK}>
ВЕрно по-отдавна беше, ама хората са си същите, и от едната страна и от другата.

Така е. Но затова не ни е виновен ЕС. Или?

Както казва Станислав Стратиев, ние искаме да променим положението си, но не искаме да променим себе си.

Е не става, братче.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 04/10/2018, 11:16) <{POST_SNAPBACK}>
Нищо че парите, които бългаските емигранти пращат в България, са повече от чуждестранните инвестиции в бизнеса...

Всеки има право да подреди живота си, както намери за добре, но не могат да се сравняват чуждестранни инвестиции с пращането на пари.
Чужденецът не е отраснал в БГ и страната ни не е дала един лев за него. Той създава работни места и плаща данъци, докато от средствата от българите влиза в бюджета ни нещо само под формата на ДДС и разбира се, се увеличава потреблението, което също е добре.

New
Да, не могат да се сравняват.
Познай колко българи в чужбина са си изтеглили парите обратно, които са "инвестирали" към пенсиите на родителите си. laughing.gif
Радио Ереван
Цитат(New @ 05/10/2018, 15:26) <{POST_SNAPBACK}>
Да, не могат да се сравняват.
Познай колко българи в чужбина са си изтеглили парите обратно, които са "инвестирали" към пенсиите на родителите си. laughing.gif

Хубу де, но тези пари не създават пряко работни места, а само увеличават потреблението.
Примерно Иван завършва медицина и отпрашва за Германия. До този момент държавата ни е похарчила маса пари за него. След като стане лекар в Германия, Иван може и да прати кинти на роднини, но може и да не прати. Ако е първата хипотеза, парите няма да влязат директно в хазната, а само както писах по-горе ще увеличат потреблението. Каква е ползата за държавата от раждането на Иван? Има ли изобщо такава? Ако приемем, че Ивановците са хиляда и половината не пращат нищо в страната, тогава сметката съвсем не излиза?

New

Какво казваш с това, че е по-добре българите от чужбина да не пращат пари?
И по-добре Иван - бъдещ емигрант изобщо да не беше роден?
Buitenlander
Цитат(Радио Ереван @ 05/10/2018, 15:06) <{POST_SNAPBACK}>
Хубу де, но тези пари не създават пряко работни места, а само увеличават потреблението.

Тоест, ти твърдиш, че увеличеното потребление не създава “пряко” работни места?Малее..... malii.gif
New
Той под пряко има предвид буквално пряко, както е при отваряне на бизнес и назначаване на хора на работа.
Питето
Цитат(Радио Ереван @ 05/10/2018, 16:06) <{POST_SNAPBACK}>
...

Бедна ти е фантазията колко работни места отваря това харчене в услугите. А да, и както ти писаха, парите си остават в България щото тези дето ги получават ги харчат в българско. Дори и в хазната влизат пряко, под формата на ДДС, такси и акцизи. Прав си обаче за разликата между чуждестранни инвестиции и емигрантско-гурбетчийските инвестиции, щото като починат възрастните, и емигрантите спират да пращат кинти.
От друга страна, точната цифра не дава пълната картинка (тука дали толкоз за обучение, ма той работел в чужбина и от това сме губели, щото пращал малко), виж покупателната способност вече е далеч по-точна и адекватна за сравняване и измерване. В същата посока, ако този дето е заминал е учил в българско, то със сигурност родителите му са си плащали данъците също в българско, та държавата не е ощетена от обучението. Дори ако отидем малко по-далече, държавата е на далавера да обучава студенти вместо те да теглят студентски заеми и да си плащат, щото ако имаш заем за изплащане гарантирано ще се изнесеш в чужбина за да го изплатиш по-лесно. Т.е. всеки (99%) дето си е платил е готов емигрант, дори да не иска щото има да връща едни кинти, а и в чужбинско не само плащат яко, ами е и по-уредено... Та държавата има файда да обучава младежи за държавна сметка, ама няма акъл как да прилъже и задържи тези със средния акъл. В това е проблема.
Питето
Зора е да се навиеш да скочиш. Скочиш ли, самопромяната идва от самосебе си. В тази посока, ако те бутнат също има самопромяна, но не винаги в печелившата посока.
Радио Ереван
Цитат(New @ 03/10/2018, 17:47) <{POST_SNAPBACK}>
За да направят специални постъпки да излязат от ЕС, трябва да имат алтернативен вариант, който да е съблазнителен и за хората, не само за тях, защото народа все пак ще иска гаранции. Алтернатива, обаче няма. Така, че единствено остава да се подчинят на Съюза.

За какво да стоят, като този ЕС, ще им пречи да крадат?
Радио Ереван
Цитат(New @ 05/10/2018, 16:31) <{POST_SNAPBACK}>
Какво казваш с това, че е по-добре българите от чужбина да не пращат пари?
И по-добре Иван - бъдещ емигрант изобщо да не беше роден?

Напротив, добре е.
От икономическа гледна точка за България, да. Много пари са вложени в него, които няма да се изцяло да се върнат, дори и да праща кинти. Е, ако праща поне 40 години, може и да се върнат.
Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 04/10/2018, 20:34) <{POST_SNAPBACK}>
Тоест, нямаш отговор на въпроса как се манипулират, нито защо. Ама си знаеш разни кокошкарски "мъдрости" и си ги въртиш. Има, няма смисъл, ти си ги повтаряш.

Не знам защо настояваш да смяташ полицаите на квадратен метър, това да не е теракота? Те вярно, че нашите вършат точно толкова работа, колкото и Теракотената армия, ама все пак ... Полицейски служители се смятат на глава от населението, а не на квадратура по простата причина, че хората извършват престъпления, не флората и фауната.

Ако за теб да идеш на кръчма е квинтесенция на благоденствието, направо ми е мъка за тебе. Колкото до тия нафталинени легенди за ходенето на кръчма в петък и събота, крайно време е да си размърдаш четирибуквието и да видиш Германия на живо, вместо да приказваш наизуст. Народ по кръчмите има и в делнични дни. През уикенда просто е фраш, това е разликата.

Как да имам? Не съм специалист.

Има значение и квадратурата, попитай някой полицай, дали няма да му е по-лесно да обикаля по-малък район.

Не се връщам от работа изморен, това исках да намекна. У нас е фраш винаги. wink.gif
Thursday Next
Оки, стана ясно, че нямаш нищо смислено за казване, просто настояваш да си последен на клончето. Твоя воля, щом ти е толкова важно ...
Питето
Извън ЕС, морковчето е мъъъъъничко, а остена е огромен, и то ако имаш късмет да е само един, щото обикновено са повечко. А за собствената им градинка, ми тя празна, кво да И крадат... Та да ти подскажа, че ако се напънеш да крадеш по-рафинирано, то ЕС остена не е толкова опасен, ама пък има ЕС моркови в изобилие, докато отвън ЕС градината, колкото и да си рафиниран — от нищо, колкото и да окрадеш, все е нищо. За справка виж южната ни съседка колко е изнервен лидера И, щото не се спогаждат напоследък с ЕС. Да, знам, Англия излезе и си има моркови в изобилие, ама хайде да почакаме да свършат запасите от ЕС градината, да видим как точно ще е ситуацията.
New
Защото няма къде другаде да отидат. Ще трябва да изберат по-малкото зло. Т.е. ще влязат в обувките на народа. А това много ме кефи. smile.gif
New

Само 40? Поне 400, мисля. wink.gif
Питето
Зависи какви са ми целите. Поне аз така виждам нещата. АКо съм влязъл за да лапам, то въобще няма да чета за какво гласувам, а ще натискам копчето според каквото ми "спуснат". АКо съм влязъл за да променям нещо по съвест, то ще гласувам по съвест (дори да не променя нищо при самото гласуване) но ще го огласявам яко в медиите, та да печеля популярност и да очерням конкуренцията... Обаче опираме до другия въпрос, който е следствие на реалността: "Що тези дето гласуват по съвест не пасват на електората и на следващите избори електората ги отсвирва?" bg.gif
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 05/10/2018, 22:50) <{POST_SNAPBACK}>
Извън ЕС, морковчето е мъъъъъничко, а остена е огромен, и то ако имаш късмет да е само един, щото обикновено са повечко. А за собствената им градинка, ми тя празна, кво да И крадат... Та да ти подскажа, че ако се напънеш да крадеш по-рафинирано, то ЕС остена не е толкова опасен, ама пък има ЕС моркови в изобилие, докато отвън ЕС градината, колкото и да си рафиниран — от нищо, колкото и да окрадеш, все е нищо. За справка виж южната ни съседка колко е изнервен лидера И, щото не се спогаждат напоследък с ЕС. Да, знам, Англия излезе и си има моркови в изобилие, ама хайде да почакаме да свършат запасите от ЕС градината, да видим как точно ще е ситуацията.

Преди да влезем в ЕС, не лапаха ли моркови?
Ами те се напъват и засега им се получава. wink.gif
Alexfield
Цитат(Радио Ереван @ 05/10/2018, 20:22) <{POST_SNAPBACK}>
За какво да стоят, като този ЕС, ще им пречи да крадат?

Пак ти се губи причинно-следствената връзка.
За да крадеш трябва да има какво да крадеш. Като излезеш от ЕС, няма да има какво да крадеш.
Както ти каза:
Цитат(Радио Ереван @ 04/10/2018, 14:46) <{POST_SNAPBACK}>
Не им трябва морков от ЕС, като има остен.
Извън ЕС няма, морков, но няма и остен. Крадат само в тяхната си градина.

Българската градина се краде от 1944-та година насам - има-няма 74 години. През това време "градината" е фалирала 3 пъти по Тошово време: 1960-та, 1978-ма и 1987-ма. 4-ти път при Луканов - 1990-та. И 5-ти път при Виденов - 1996-та.
Няма нищо за крадене в градината България. Така че, ако сглупим да излезем от ЕС, просто ще си докараме следващия фалит.
Alexfield
Цитат(Радио Ереван @ 06/10/2018, 10:07) <{POST_SNAPBACK}>
Преди да влезем в ЕС, не лапаха ли моркови?
Ами те се напъват и засега им се получава. wink.gif

Не. Подробно съм се аргументирал, малко по-долу в другото клонче.
http://forumabv.eu/index.php?showtopic=119...art=#entry45951
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 06/10/2018, 12:14) <{POST_SNAPBACK}>
Пак ти се губи причинно-следствената връзка.
За да крадеш трябва да има какво да крадеш. Като излезеш от ЕС, няма да има какво да крадеш.
Както ти каза:

Българската градина се краде от 1944-та година насам - има-няма 74 години. През това време "градината" е фалирала 3 пъти по Тошово време: 1960-та, 1978-ма и 1987-ма. 4-ти път при Луканов - 1990-та. И 5-ти път при Виденов - 1996-та.
Няма нищо за крадене в градината България. Така че, ако сглупим да излезем от ЕС, просто ще си докараме следващия фалит.

Аз не твърдя, че ще искат да излязат от ЕС, но ако спре кранчето, каква ще им е файдата от ЕС? Тогава пак ще има шести фалит. Тъй че оптималният вариант е да останат в ЕС, но и да са на власт на всяка цена, дори и с по-малко, но не и никакво крадене, както настояват тия катили от ЕС. smile.gif
Радио Ереван
Цитат(New @ 06/10/2018, 04:57) <{POST_SNAPBACK}>
Само 40? Поне 400, мисля. wink.gif

Аз го пресметнах, че е 40 г., но може би твоята сметка е по-точна. wink.gif
New
Дай си сметката да ти я одитирам. wink.gif
Alexfield
Те се опитват да ни отучат да крадем. Това не може да стане от веднъж. Ще трябва постепенно.
Защо ги наричаш катили? Да не би да смяташ, че краденето е нещо готино?
Радио Ереван
Цитат(New @ 06/10/2018, 16:01) <{POST_SNAPBACK}>
Дай си сметката да ти я одитирам. wink.gif

Май съм се объркал. 40 години са малко. az takovata.gif
Иван праща всеки месец по 100 евро в продължение на 480 месеца, които се равняват на 48000 евро. От тях да предположим, че 40 000 евро ще се похарчат в БГ и ще вкарат в бюджета ДДС в размер на 6 666,66 евро. От друга страна в резултат на това потребление ще има увеличение на работните места БГ, които също ще доведат до постъпления от данъци и осигуровки, които обаче ми е трудно да ги изчисля, помогни ми ти. Предполагаема сума 3333,33 евро за същия период. Получава се прилична сума от 10 000 евро, които обаче няма да стигнат да покрият разходите за този младеж от раждането му до завършване на висшето му образование, което е много скъпо. За да излезе сметката, Иван трябва да праща повече кинти. 100 евро на месец няма да стигнат.
https://www.mediapool.bg/vtori-opit-za-orya...news273622.html
Какво излиза, държавата има повече файда от един младеж, примерно Драган с основно образование, който не е престъпник и работи честно и почтено в страната, от Иван, който е завършил медицина и е духнал зад граница? wink.gif
Дори Иван да праща по 200 евро на месец, то друг негов състудент, който е заминал с него няма да прати нищо и така все едно двамата пращат по 100 евро. wink.gif
Не съм икономист, но обикновено сметките ги докарвам.
Чакам безплатен одит. smile.gif
Радио Ереван
Цитат(Thursday Next @ 05/10/2018, 22:18) <{POST_SNAPBACK}>
Оки, стана ясно, че нямаш нищо смислено за казване, просто настояваш да си последен на клончето. Твоя воля, щом ти е толкова важно ...

Не, не настоявам.
Имам приятел ключар, когото попитах дали има смисъл да си сменя бравата с по-хубава.
Той ми каза, твоята ще я отключа за десет минути и мога да ти продам брава и скъп патрон (над 300 лева), за които ще ми трябват много повече време. Но такава, която няма да може да се отключи, няма и няма и да има. Ако крадецът е мотивиран, ще влезе в дома ти, дори и аларма да сложиш. Така че най-добре е да няма мотив. Това ми беше мисълта.
Не възразявам да се черпи от германския опит, не ме разбирай неправилно.

При нас във Варна полицаите си имат норма да направят определена бройка актове на ден. След това, могат да "работят" за себе си. smile.gif

Радио Ереван
Цитат(New @ 05/10/2018, 17:14) <{POST_SNAPBACK}>
Той под пряко има предвид буквално пряко, както е при отваряне на бизнес и назначаване на хора на работа.

Точно така.
agrippa
В ЕС трябва да се чува волята и съответно следва политиката, изповядвана и от по-късно приетите източно-европейски държави. Със всички възможни последици и обрати. Другото си е чист феодализъм. Браво на Орбан!
А на който се чувства овца, не знам как да му внуша обратното...
agrippa
Цитат(Радио Ереван @ 20/09/2018, 11:05) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм и няма и да го прочета.
Всеки си има право на мнение, дори депутатите. Така са преценили. Дали преценката им е правилна е друг въпрос.
Точно така. Щом санкциите са въпрос на гласуване, значи това е въпрос на субективна преценка и всеки може да си остане и защитава субективното мнение.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.