Доколкото разбрах, ти смяташ, че държавния бюджет на България е толкова голям, че може да плаща базисен доход на поне на 80% от населението.
(за калкулация и рисков мениджмънт даже малко повече, тъй като не се сещам да има избирателна активност 100% от аселението)
Вие сте се счупили да плащате данъци бре!
Непонятно ми е защо свързвате базисен доход с не-гласуване?
Явно това е някаква мегаяка идея, която не е открита още от демократичните държави.
Ако искате да се вдигне стандарта на бедните — нека има “социално слаби пари” — и за вас от тая странна секта — социални пари с право на гласуване — както в други развити демократични европейски държави, ахм?!
п.п. Като ви чета, ми напомняте на един съсед на майка ми. Преди 15тина години когато бях на ваканция в България, майка ми ме прати в нейното жилище, да платя някакви сметки и да видя какво е състоянието там (там никой не живееше).
Тоя съсед като ме хвана за слушател, искаше да разпостранявам някакви флайери на някаква партия. Аз слушах малко и после му казах че много неща от арзказаните са незаконни, а други са в сивата зона — точно като на вас тук.
Той май въобще не разбра какво му говора.
Границите може отдавна да са отворени, но желязната завеса в главите оказва огромно влияние.