Thursday Next
11/10/2018, 08:47
Защо масова безработица? Ти само неквалифицирания физически труд ли броиш за труд? Всъщност има глад за кадри, ама квалифицирани. Такива, чийто труд не може просто да бъде заменен от роботи. Тоест, на общака ще му се наложи да се напъне и да се преквалифицира, и тогава ще има работа и за него. Сигурно поне една четвърт от децата, които сега са в първи клас, след време ще имат професии, които в момента още не съществуват. Толкова бързо се променят нещата. Ето ти тука една картинка да видиш как преди 10 години някои професии не ги е имало още, а сега хиляди ги работят:
https://www.klonblog.com/infografik-10-beru...cht-lange-gibt/
Ти пък, новоизмислени професии. То вярно че вече се задава 3Dмазача на хоризонта (с лаптоп и виртуална реалност вместо с шпатула и пердашка), ама аз залагам, че ще се възродят доста отмрели професии, щото там няма как да се включат роботите... а и не се изисква някакъв особен акъл. Примерно като излезе на мода "ултраБИО"-то, ще се възроди професията на орача и копача, щото "ултра" означава без никакъв машинен/роботски труд. Кило ултраБИО-домати ще е равно на десетки тонове роботска реколта. Аз съм заделил няколко наковални и клепала за коси, та като узреят хората за ултраБИО ливади да отворя школа за косачи.
Теорията по специалността от тук.
Да, ама има опасност тези, които са избрали ББД да останат без него, понеже нямайки право на глас, другите може да им го отменят. Както и да въведат промени в страната, които да не им се нравят. В крайна сметка не може да се изисква от теб да изпълняваш задължения, без да може да участваш в гласуването за тях. Както и правата са важни, когато се отнасят за други. Защото този, който има право на глас може да си гласува права, които са само за него.
Например това за мен е причината да съм против на хората в чужбина да им се отнеме правото да гласуват, тъй като без тяхно съгласие може да се приемат нормативни актове, които да им афектират сериозно живота, а както знаем, всички закони, които се приемат в страната обвързват юридически техните граждани, независимо къде се намират физически. Така, че аз трябва да имам правото да гласувам, та ако видя заформяща се партия със странни, крайни идеи, да мога да ги елиминирам от политическата сцена, за да не ми бръкнат в здравето.
Thursday Next
11/10/2018, 17:09
Офф: да повлияе, не да афектира. На български "афектирам" значи нещо съвсем друго.
Сега като написа шокова терапия и понеже всяко съкращение трябва да гууглвам, но иначе и сама се сещам че става дума за някакви пари

ще ти драсна едно екстремно сравнение:
Проемаме че говорим за правова държава, в която всеки гражданин има равни граждански права и задължения да се регистрира къде живее например.
Ако трябва да се разреши да им се “изкупят” правата, то все едно да разрешим търговията на хора — все едно да отидеш при бедни хора, които нямат храна и да им кажеш
“Давам ти 1000 € ако ми дадеш едно от невръсните си деца, те така и така гладуват”
Това го пиша за по-затъпелите, които не знаят какво всъщност бръщолевят и искат да завъртят часовника на България във времето на държави като тези по азиатските малки острови, в които тия невръстни деца са звезди в дарк.нет, и т.н. и тн.н където всичко може да се купи, не само морално, материално, но и нелегални административни деяния т.е. заличаване на функцията на държавата (за сметка на нечия еднолична функция)
Уау как добре ще е да може съвсем открито да се купува всичко.
Това ли искате?!
ок не ти, ама това ли искат българите? Почти е постигнато. Поочти...
Ако някой иска да управлява без опозиция и като диктатор — твоето решение е най-доброто.
Дава на бедняците дребни монети — 4 000 000 елиминирани гласа.
Богатите съмишленици гласуват за него — 2000 гласа
Тия 2 хиляди гласа съставят 100%

Бинго. Северна Корея = България?
Направо ще припадна, започвам да мисля че а)се майтапите с мен или б) сте пили много ракия тая вечер.
Хич не са "дребни монети" ами си е папо на корем срещу нищо. ББД е точно това — гарантирано и достатъчно количество папо, без да правиш нищо за да го получиш, при това ще е масово. А и тези 2 000 дето ще останат да гласуват, нали те ще плащат това папо (от тях ще се вземат кинтите за ББД), та надали ще са навити да даряват толкова много... Важното е, че ще има справедливост — щом получаваш от обществото, ще трябва да даваш на обществото. Сега, дали ще му даваш данъци или няма да му пречиш, вече сам ще си избираш. Отделно, че който иска да гласува ще може да се откаже от ББД и да си гласува, та съвсем не е сигурно, че повечето ще предпочетат салама пред свободата.
Хич не са "дребни монети" ами си е папо на корем срещу нищо.
Как ще е нищо?! Да дадеш властта на някого е много голямо нещо. Не е ли това мечтата на всеки диктатор?!
Започвам да разбирам един тукашен случай — някой беше наловил някакви българи, мислещи по твоята схема.
Беше ги регистрирал в негова порутена къща за висок наем и ги регистрирали и като социални слаби т.е, “уреждане на документите”. В замяна на тая “услуга” им взимаше всички социални пари.
(това е тежък социален случай, ниски доходи, бедни български хора)
Самите българи преживявали с минималните си доходи по 8 €/ ч като чистачи или и аз не знам какво.
После измамниците с “питото —платено” ги разпиляха в съда, не помня за какви глоби ставаше дума.
Със българските глупави бедни хора не знам какво е станало, вероятно са се преместили в друго жилище и са понауч8ли някои неща — за социалната (не)справедливост, което впрочем е и твой дефицит.
Трудно е да разказвам на някой с клоаката, че съществуват бактерии и шампоан.
Thursday Next
11/10/2018, 21:51
Цитат
Това го пиша за по-затъпелите, които не знаят какво всъщност бръщолевят
Добре, ако позволиш, сега пък аз ще ти напиша нещо: с повечето хора тук се знаем от поне десетина години, дето се вика, пенсионирахме се из тоя форум. Аз разбирам кога се шегуват, кога са саркастични, кога просто развиват дадено мисловно упражнение, колкото и да е абсурдно то. Просто ей така, за гимнастиката. Струва ми се, че ти още не разбираш това, защото наблюденията ти не са достатъчно обширни. Изчакай, преди да си правиш изводи.
Цитат
ама това ли искат българите?
Знаеш ли, колкото и да не ми се иска да го кажа, страхувам се, че доста от тях искат точно това.
Ако някой иска да управлява без опозиция и като диктатор — твоето решение е най-доброто.
Дава на бедняците дребни монети — 4 000 000 елиминирани гласа.
Богатите съмишленици гласуват за него — 2000 гласа
Тия 2 хиляди гласа съставят 100%

Бинго. Северна Корея = България?
Така както го виждаш:
Общество в което има 0,05% богати и 99,95% бедни, които са склонни да заменят свободата си и правото да управляват съдбата си срещу ББД, друго не заслужава.
Индивид, който се чувства роб, няма да стане свободен само заради това, че някой му казва, че трябва да е свободен.
... и както сама писа, бедните от схемата са се преместили някъде на друг адрес, а не че са променили нещо. В смисъл, че надали са се оправили нещата. Между другото, у вашенско миналия век точно бедните гласували за един дето им обещал постоянна работа за всички (тогавашния еквивалент за ББД) ма накрая ги докарал до яка разруха, та е хубаво да се ограничи възможността за допускане на същия тип грешки в същия тип ситуации, ама трябва много да обяснявам на някой, че именно шампоана отнема възможностите на бактериите да вредят прекомерно...
И спри да изкривяваш написаното със съвсем различни примери. Това че някой би избрал гарантиран доход ама да няма право на глас си е избор, а не търговия както го изкарваш, защото утре, този същия може да се откаже от гарантирания доход и автоматично да си върне правото на глас, което при търговията купуването съвсем не е така. Всъщност точно това е широко застъпено в икономиката и му казват ЗАПЛАТА. Да, точно. Решаваш да получаваш едни пари и подписваш договор да работиш за тях, а не да ставаш шеф на фирмата. Не те питат, нямаш право на глас в управлението, но пък може по всяко време да напуснеш, като обаче ще престанат да ти плащат. Ако искаш да ти се чува гласа във фирмата си купуваш акции с право на глас и гласуваш като акционер — т.е. даваш за да получаваш. Горе-долу същото предлагам, само дето вместо фирма, управление и заплата пиша за общество, ББД и гласуване.
ти беше тоя, който настояваше да се купува мълчание / негласуване.
Цитат
Знаеш ли, колкото и да не ми се иска да го кажа, страхувам се, че доста от тях искат точно това.
Всички, които желаят за себе си подобно безумие са затъпели или просто винаги са били тъпи.
Възможно е да са някакви стари “детски” спомени, как тоталитарния режим е издевателствал над още младата им психика — както се казва “като не знаят друго, правят това, което са ги научили”
Аз бях изумена, последния път като бях в България (преди 3 години, пиша доколкото си спомням) говорих с някой относно бежанци, че е най-добре да се разпределят в Европа, вместо да се оставят в държавите по външната ЕС-граница където са регистрирани.
Докато събеседника ме зяпа с ококорени очи, ме пита защо не я “вземем” и да живее от социални пари както тях.
Тогава трябваше да обяснявам, че в България няма война, това е сигурна дуржава, въобще статуса е съвсем друг. Едно е да бягаш от панелния блок, друго е да си преследван от ISIS.
Не знам доколко бях разбрана, но следващата тема беше да обяснявам, че ако в Германия работиш на заплата по-малко от 2 500 €/ месец бруто, то в пенсионна възраст ще трябва да живееш на прага на бедността.
Понякога мисля, че българите смятат западноевропейските пенсионери за богаташи, които живеят от пенсия.

Няма такова чудо като добър живот от пенсия.
Всеки, който изкарва повече, отколкото харчи, разпределя парите си и не чака пенсията да покрива разходите му, когато стане на 67г.
Thursday Next
11/10/2018, 22:41
Е айде сега да ги убием с камъни, понеже не знаят друго ...
Едно време Петър Берон каза нещо тъжно и вярно: "Те комунистите не са като виетнамците, да ги натоварим на самолети, да ги пратим някъде и да си решим проблема."
Alexfield
11/10/2018, 23:40
Вадиш някакви цифри. Защо не сметнеш?
На едни парламентарни избори срещу 20-50 лева гласуват не повече от 100 000 души. Изборите трябва да са на 4 години.
5 000 000 лв за 48 месеца = грубо излизат по 10 000 лв на месец.
Хайде сега се опитай да раздадеш всеки месец (защото ББД се раздава всеки месец) 10 000 лв на 4 000 000 човека.
Ще ти задам въпроса и по друг начин: Ако ББД е 10 лева, дали 4 000 000 българи ще се лишат от правото си на глас?
Ето ти го зададен и по 3-ти начин: Колко пари трябва да дава един диктатор на месец/на година, за да си има държава?
П.П. Нито сме пили, нито се майтапим с теб. Говорим си теоретично. Ти май реши, че готвим законопроект да внасяме в народното събрание
Но пък е свободен избор на всеки. Няма несправедливост за този, който сам я е пожелал. Ако никой не те заставя, а избираш сам, не е несправедливо. Да ти кажа, от години гледам мили родни картинки и си мисля, че трябва малко шокова терапия, за да бъде обяснена на много хора корелацията избор-лична отговорност.
Българина е известен с дебелоглавието си още от времената на ИРИ. И като всяко друго и това качество има добра и лоша страна. На българина често, колкото и да му обясняваш няма да се вслуша и няма дори да се опита да те разбере, а ще предпочете да го пробва на "живо", на практика. Т.е. това е човек, който ще си блъсне главата в стената, за да проумее,че тя наистина е по-твърда от главата му.
Бай Иван
12/10/2018, 17:09
Недоумявам ,какво си мислиш ,че искам да ми се получи.Критикувам системата от принципни позиции,а не да ми се получи нещо.
Бай Иван
12/10/2018, 17:14
Много си прав.Даже по-важно от роботиката е начина по който се управлява една държава.Каквито и печалби да генерира обществото,няма ли демокрация,ама истинска,винаги ще има порочно неравенство в разпределението на благата.
Бай Иван
12/10/2018, 17:21
Квалификацията е задължителна,но пресметни какъв е демографския бум /в световен мащаб/,и броя на участващите в производствения процес/в условия на роботика или автоматика/.Даже може да се окаже ,че и в България населението да нарасне когато благата започнат да нарастват и емигрантите се върнат.
Пак ти пиша, та се надявам да ти светне нещо между ушите.
Искаш ли да съберем няколко хиляди и да купим някоя малка държава като Малави, ок, може да не е държава, а да е само няколкомилионен град из от Африка.
Аз плащам, ти уреждаш съвсем официално нещата.
Може да се обзаложим че няма да е трудно да получиш личностното съгласие да ги купя/купим за няма и 1 милион евро, но ще има проблем с бюрокрацията,
защото такава глупост дори в Африка няма да ти се получи, а ти в България искаш да я наложиш.
Thursday Next
12/10/2018, 23:32
Ти май наистина не разбираш какво ти се обяснява, а?
Нищо не купуваш, нито продаваш. В схемата няма нищо окончателно или еднократно за да може да работи концепцията. Всеки път/изборен период/, хората могат да променят избора си и от там да си получават възможността да гласуват, според това, което са усетили и научили от предишните си действия — остава възможността за промяна.
Между другото, в Африка не са се сетили да правят космически ракети, което съвсем не означава, че никъде по света не се правят космически ракети. По подобен начин, всичко което те заобикаля не се е срещало никъде по света, докато някой не го е измислил и пробвал. В смисъл, що пък ние да не сме първите в света, дето са пробвали подобен метод в обществото си? Нищо не губим, щото или ще проработи или няма да проработи, като в първия вариант печелим, а във втория ще се върнем в настоящото положение... Ужас некакъв, а?
Не си разбрала. Аз давам право на избор, със съответните справедливи последици, както и правото да си промениш избора (и последиците) точно както имаш право да си промениш избора за политическа партия или кандидат при всяко следващо гласуване в политиката. Ти си тази, която настоява че щяло да бъде еднократен и необратим избор все едно че е покупка на нещо.
Какви последици бре пич?
Искаш да раздаваш пари, за да можеш да изглеждаш добре в очите на бедните хора, като ги убеждаваш да гласуват за теб?
Ааах я кажи, това с намесата на избора за гласуване, пиенето на алкохол и правенето на други магии преди избори позволено ли ще е?
А аз ако съм опозиция, ще им раздавам по 1-2 л ракия за пиене веднага тчно преди да влязат да гласуват.
Пак ти липсва математиката, ма нищо, то чувствата и логиката са доста различни неща. ББД не е просто едно "даване на едни пари предизборно" ма карай, продължавай да си пишеш все едно че е кило салам. Между другото, това с даването на пари преди избори ("купуване на гласове" е термина) отдавна се практикува в България, та не си измислила нищо ново или различно (че дори не ти е вярна сметката с това, колко гласове трябва да купиш). Аз просто вдигам мизата така, че да е недостижима за коя да е партия, а и тези дето са готови да си изтъргуват гласа да не са заинтересовани да го правят и от там ще изчезне купуването на гласове както и купеното влияние в политиката.
Още веднъж — не съм наясно със съкращенията на български, но за каквито и пари да става дума, явно на теб ти се иска клоаката в България да се разширява, а не да се смалява.
п.п. клоака има във всяка държава, но никоя развита държава не вкарва колата си в по-дълбоката тиня. Напротив — засилват се точно обратните механизми към този затъващ процес.
Един лаф, който четох и ми хареса — Като сте толкова умни, защо сте бедни?
Persian
13/10/2018, 15:44
но никоя развита държава не вкарва колата си в по-дълбоката тиня.- И на мен така ми се струва, ама тук не е всяка държава
Един лаф, който четох и ми хареса — Като сте толкова умни, защо сте бедни? 
- Лафа е добър, но не на място, защото в действителност най-умните хора не живеят в богатство, дори не живеят и в много населени места.
Обикновено можеш да ги откриеш някъде из планините по Индия, Китай, Тайланд и подобни.
Дори Ванга можеш да я вземеш за пример, въпреки, че при нея нещата стоят по друг начин.
Циганите също са добър пример. На тях им е през оная работа кво имат дома си, важното е да не са роби на някой си.
Ядене, пиене и ебанье. Нека им е зле.
Лафа е добър за затворници и някои работници, които се бият в гърдите, че са велики.
Тогава се казва - Като си толкова умен или добър, що си тук.
Да си умен не означава непременно да си богат, а и да си богат не означава непременно да е материално.
Човек, когато е упорит, има някакви цели за богатство, както и малко късмет ще го натрупа.
Alexfield
13/10/2018, 18:41
Ами то едно съкращение има: ББД.
Вместо да се оплакваш, че не знаеш съкращенията на български, да беше питала чичо Гошо. Ей толкова е просто:
http://www.lmgtfy.com/?q=%D0%B1%D0%B1%D0%B4За другото, разбира се си в грешка. Питето, както и аз, не иска колаката в България да се разширява, а да се ограничи. И пак ти повратрям: Тук обсъждаме теоретични варианти - да видим дали някой би имал смисъл.
Още веднъж — не съм наясно със съкращенията на български, но за каквито и пари да става дума, явно на теб ти се иска клоаката в България да се разширява, а не да се смалява.
пЕдин лаф, който четох и ми хареса — Като сте толкова умни, защо сте бедни?

Не само със съкращенията (в случая "абревиатурата") не си наясно.
Предвид квалификациите, които ръсиш към хората с различно от твоето мнение, от висотата на "умна" и "богата", ти препоръчвам:
на първо време да се запознаеш със значението на израза "право на мнение" и "демокрация".
Именно, всеки има право да гласува, дори и необразованите и тези които не ви харесват и чийто глас искате да заглушите с някави пари.
Именно, всеки има право да гласува, дори и необразованите и тези които не ви харесват и чийто глас искате да заглушите с някави пари.
Правото на глас, не включва ли и правото на отказ да се гласува, или е задължително и не подлежи на промяна.
Я да видим, каква е сега действащата система. На четири години гласуваме и делегираме на 240 представители да решават вместо нас, какви да са правилата в държавата.
До момента в тази тема, не прочетох, някой в да иска да се отнеме (
ясно беше казано, че се дава право на съзнателен избор) правото на глас на желаещи да гласуват (
въпреки твоя прочит).
Обсъжда се единственно хипотезата, как гласът на тези които допринасят за обществото да има по-голяма тежест и да не бъде прецакван от маргинали, тарикати и интересчии.
Твърде лошо мнение имаш за сънародниците си, смятайки че 99% от тях ще се откажат от правото си на глас.
Необразованите никога не са ми били проблем, проблемни са ми глупавите, особенно такива, които са обилно образовани.
Да си умен не означава непременно да си богат, а и да си богат не означава непременно да е материално.
В грешка си, Перси. Да си богат означава непременно да е материално - пари, имоти, материални ценности.
Ценните духовни качества са преносния смисъл на тази дума и ако говориш за тях, трябва изрично да го уточниш.
Persian
13/10/2018, 21:24
В пълният смисъл на думата е така. Спор няма.
Някога. В една държава човек се е водел за много богат ако е имал Лале.
Тогава всеки гледал да се докопа до това чудно цвете за да може да забогатее.
Колкото по-редки цветове били, толкова им била по-голяма цената.
Лалето е най-красивото цвете, защото е символ на любовта и на влюбените.
Ще ти кажа за мен какво е богатството.
Един човек има дом, много пари и земя да кажем. Но само това.
Друг човек няма нищо от това, но има жена, деца и кво намери за ядене.
Първият го сравнявам с гол колец, а вторият с разцъфнало плодородно дърво.
Най-скъпите неща в живота не се плащат с пари.
Не сме богати, щото глупавите имат достъп до управлението и натикват държавата в блатото. Заради това си ги мечтая тези работи — да ги поограничим малко, та да забогатеем най-сетне.
Твоите мечти са крачка назад. Искаш да се поддържа корупция.
Затова ти писах, че идеята е толкова глупава, че дори в Африка е неприложима.
Все едно да въведат такса от 1000 € за да можеш да гласуваш т.е, само платилите да могат да гласуват — останалите не.
Никога не съм живяла в развиваща се държава като пълнолетна, нормално е да не приемам местните социални и ментални отклонения
Надявам се че българите ще поумнеят скоро.
От вън се вижда че политиците общо взето са схванали тона и както всеки политик с акъла си, се опитват да го въведат в синхрон с местните настроения.
Но както знаем, масата (народа) винаги е много по-глупава от индивида (държавни представители, политици на международно ниво)
Още първия път като попаднах на съкращението, погледнах в гуугл, но логиката не пасва, една партия да има право да харчи държавни пари за базов доход за да забрани гласуването за друга партия

т.е. диктатура с официални роби.
Това ми се видя мега глупаво, по-глупаво от това да предложиш законна корупция. Затова реших че не съм разбрала и имаш предвид друго под това съкращение

Е?
Thursday Next
14/10/2018, 15:37
Никога не съм живяла в развиваща се държава като пълнолетна, нормално е да не приемам местните социални и ментални отклонения
Надявам се че българите ще поумнеят скоро.
От вън се вижда че политиците общо взето са схванали тона и както всеки политик с акъла си, се опитват да го въведат в синхрон с местните настроения.
Но както знаем, масата (народа) винаги е много по-глупава от индивида (държавни представители, политици на международно ниво)
Това, че никога не си живяла в развиваща се държава като пълнолетна, явно не ти се е отразило никак добре - представа си нямаш "как живее другата половина", както казват англичаните. Искам сега да идеш в един немски форум, да обясниш на участниците в него, че имат ментални отклонения, и да видиш какво ще стане. Ще те изритат преди да си рефрешнала страницата. Не е зле да оцениш, че тук (все още) не го правим, и да си ревизираш тона, ако искаш да участваш в смислена дискусия.
Alexfield
14/10/2018, 16:03
Ами за пореден път показваш, как нищо не си разбрала от идеята на Питето.
една партия да има право да харчи - невярно: Не ще "има право", а ще бъде задължена да ги харчи, но не една партия, а правителството, което в момента е на власт. За протокола: В момента правителството ни е съставено от 4 партии.
държавни пари за базов доход - невярно: Няма държавни пари, а пари от бюджета - там влизат нашите данъци, както и платените мита и акцизи. Нищо държавно няма в тези средства.
за да забрани гласуването за друга партия - това пък от къде го измисли??? Който взима ББД, няма да гласува за никоя партия. Който не взима ББД, може да гласува, за която партия си поиска.
диктатура с официални роби - невярно: Няма диктатура - гласуващите ще могат да гласуват, за която партия си поискат.
Да дефинираме "роб" - човек без граждански права и свободи.
- Няма право да избира - точно обратното: Избира между
а) Да получава ББД
б) Да има право да гласува
- Подложен е на принудителен труд - точно обратното: Който получава ББД има по-малка необходимост да работи, защото получава някакви средства без да работи. Никой никого не принуждава да работи.
- Могат да бъдат купувани, продавани или притежавани - при въвеждането на ББД срещу право на гласуване никой няма да бъде ничия собственост и няма да бъде купуван, продаван или притежаван.
- Лишени са от правото да се придвижват - никой няма да бъде възпрепятстван да се придвижва.
- Нямат право да отказват да работят или да изискват заплащане за труда си - такова нещо също никой не е предлагал.
Извод: И "роби" е неуместно.
До тук става ясно, че пишеш някакви безсмислици - плод на твоите изкривени възприятия за идеята, която обсъждаме.
да предложиш законна корупция - невярно: Няма корупция. Всеки има право да избере, какво му е по-важно: Да гласува или да получава ББД. Ако те интересуват политическите събития, се отказваш от едни пари и можеш да влияеш на изборите. Ако не те интересуват политическите събития, отказваш се от правото си на глас ( и без това не ти трябва) и получаваш някакви кинти всеки месец.
Затова реших че не съм разбрала... - Единствено това и то извадено от контекста е вярно - за съжаление.
Аз пиша в немски подкастове. Там съм от по-голямата група — например от хората, които правят разлика между климат и време

Даже бих казала че имам огромно предимство, тъй като имам опит с хора (като вас) които са от “друга планета” т.е. в дискусията съм от силните.
Тук, може би и ако пиша в африкански форум, ще и съм от малцинството.
Значи поне виртуално знам другата страна.

(не че е достатъчно, но все пак е добра основа)
Alexfield
14/10/2018, 16:11
Идеята за момента не е приложима никъде: Нито в Африка, нито в най-развитите страни. Това се нарича теоретична идея. За всички е ясно, само за теб - не.
От толкова ненужни и фантастично—дискриминационни обяснения пак забрави да напишеш какво е ББД?
Както ти писах горе, не мисля че си толкова малумен да имаш базисен доход, който да се дава на хората за да не гласуват.
Така че накратко, какво е ББД?
Alexfield
14/10/2018, 17:56
И какво сега? Отвори гугъла, провери, какво значи ББД и сега продължаваш да ме питаш мен?
ББД - Безусловен Базов Доход. Едни пари, които всеки месец постъпват в сметката на дефинирана група хора без никакви условия.
Тук коментираме базов доход с едно условие.
Цитат
Както ти писах горе, не мисля че си толкова малумен да имаш базисен доход, който да се дава на хората за да не гласуват.
Не е малоумно. Но ми омръзна да ти обяснявам едно и също. Не виждам прогрес в диалога.
Обратното. АКо вземеш (докато вземаш) 1000-та долара от държавата, няма да гласуваш щото нали сама го писа: ако си опрял до държавата да ти дава 1 000 долара, значи не си от умните...
Имам предвид следното по вашия казус:
искаш да гласуваш => плащаш 1000 € като достоен гражданин.
Не си ли платил — нямаш право да гласуваш
Е? Съгласен ли си?
agrippa
14/10/2018, 22:05
....
П.П. Уж си за промяна, а пък идеите ти назад към социализЪма те влекат... Защо така?
Докато динозаври като Бай Иван още могат да пишат, напредък няма да има...

Иска се още одене из пустинята...
Не, щото твоето твърдение не е реципрочно на моето. При моето предложение всеки, ще гласува, независимо дали има или няма 1 000 долара за даване, дори най-бедните ще могат да гласуват докато ти предлагаш само тези, дето могат да платят 1 000долара да гласуват. А да, и държавата ще ги дава тези пари на гражданите си, а не гражданите да плащат на държавата както си го представяш, което също е коренно различно (не обратното, съвсем различно) на това, дето си го мислиш и пишеш постоянно.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.