Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: ............ къде трябва да се отделя повече средства...
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Mukaveev
,, Едва 30% от българските граждани са на мнение, че правителството трябва да отделя повече средства за сигурност. Това сочат резултатите социологическо проучване на агенция ”Тренд” за нагласите на българите спрямо Държавния бюджет 2019 година. ,,

Гледам ,, Култура ,, - 10 %..... не знам какво да кажа, да не прозвучи обидно , а пък то ще бъде още по- лошо.... констатация. ( Установяване на факт или извод. )
”Тренд” - Ясно....... според вас, къде трябва да се отделя повече средства....... да си сравним нагласите - нали ?
D-rA
Препиши същите отговори и въпроса в анкета - така ще получиш в % формното мнение.
Тарабас
Защо трябва държавата да дава пари за здравеопазване и пенсии? Що за наглост е това? И само колко процента от масата си го пожелава! Ужас!
c@t
Защото днешните пенсионери не са плащали за тия пенсии, които получават сега.

За сметка на това, нас ни одират от данъци.

Като изляза от унас, вероятността някой да ме убие за 20€ или да разбие къщата ми е твърде малка, защото пенсионерите и социално слабите получават тия 20€.

Ако не беше това, също бих била така асоциално и деградивно svirkam si.gif w00tbrows.gif
Lestr
Цитат(D-rA @ 22/11/2018, 21:30) <{POST_SNAPBACK}>
Препиши същите отговори и въпроса в анкета - така ще получиш в % формното мнение.

Не му давай такива съвети.

Той е социално зависим...

Омръзна ни вече...
c@t
Сигурността трябва да е под културата.

п.п. В началотона месеца отидох да дам снимка за нови лични документи, защото сегашната лична карта изтича в началото на 2019.

Имах право да избирам дали отпечатъците ми на пръстите да бъдат запаметени на чипа. Аз веднага отказах.

1 седмица по-късно чух по радиото че ЕС-членките се били споразумели да въвеждат задълбителни отпечатъцина пръстите, запаметени в личните документи!

Егати прасетата. Моя приятел е роден в същата година като мен и ще ходи да вади нова лична карта, защото и неговата изтича скоро.
Преди малко разигравахме сценария какво ще стане ако ткаже да му вземат отпечатъци—същото е като да няма биометрична снимка.

Ще видим, ако побърза, може да има късмет и да имаме още 10 г време, докато дойде нова мода за сигурност w00tbrows.gif
Lestr
Цитат(c@t @ 22/11/2018, 21:42) <{POST_SNAPBACK}>
Защото днешните пенсионери не са плащали за тия пенсии, които получават сега.

За сметка на това, нас ни одират от данъци.

Като изляза от унас, вероятността някой да ме убие за 20€ или да разбие къщата ми е твърде малка, защото пенсионерите и социално слабите получават тия 20€.

Ако не беше това, също бих била така асоциално и деградивно svirkam si.gif w00tbrows.gif

Сигурно съм платил твоите пенсии за две смърти напред...
c@t
Всеки, който разчита на пенсия е в долната част на средната класа (и по-ниско).

Само сметни колко “рентабилни” са тия пари, които ни режат по закон, та да разчиташ на държавната социална гениалност.

Но още веднъж — убедена съм че се живее по-добре между сити съседи, отколкото до гладни съседи.
Thursday Next
Цитат
Гледам ,, Култура ,, - 10 %..... не знам какво да кажа, да не прозвучи обидно ,

И аз това гледам. И аз не знам какво да кажа. И аз по същата причина.
Thursday Next
Цитат(c@t @ 22/11/2018, 22:01) <{POST_SNAPBACK}>
Но още веднъж — убедена съм че се живее по-добре между сити съседи, отколкото до гладни съседи.

Е точно това много трудно се обяснява в България. Не знам защо.
c@t
Какво не разбираш?

Когато няма банани, нито за инженера, нито за строителния работник,
но има 1 вид хляб за инженера и за строителния работник,
тия двамата няма как да знаят какво е съседа да е гладен.

За тази нагласа, са нужни някоко поколения.

Отворените граници не решават казуса — хората на 45+ години от бившата ГДР са сходни по нагласа на българите и до ден днешен, а ето израстнали на няколко км на изток.....някъде там зад старата стена.....
Питето
Щото сме завистливи, а завистта е по-кофти от глада.
Питето
Ха-ха, попитаните са разпределили над 280% от евентуалния бюджет. Трябвало е да ги попитат дали ще покрият липсващите 180% от собствения си джоб, та да има и втори добре премислен и истински отговор в анкетата. Първия истински отговор е, че "чужди пари лесно се раздават". a4dff7b7.gif
Мен ако питаш, трябва да се умножи даваното за "сигурност", "инфраструктура" и "образование". Може да се ореже за пенсии, здравеопазване, никакви субсидии в земеделието, бюджетния сектор също да влиза в интернет и да поевтинява. Знам, кофти тип съм, ама папото може да се умножи само с акъл, достъпност/мобилност и без крадене.
c@t
Изглежда на хората са им дали списък с горните стойностни центрове със задачата да маркират 3 от тях, които смятат за най-важни.

Самите опитни зайчета със сигурност не са давали проценти стойности. animatedwink.gif
Thursday Next
Ти как стигна до епохалното прозрение, че аз не разбирам?
Thursday Next
Цитат(Питето @ 22/11/2018, 22:34) <{POST_SNAPBACK}>

Нали се сещаш колко много ми се иска да мога да те опровергая, а?
Lestr
Цитат(c@t @ 22/11/2018, 22:31) <{POST_SNAPBACK}>
Какво не разбираш?

Когато няма банани, нито за инженера, нито за строителния работник,
но има 1 вид хляб за инженера и за строителния работник,
тия двамата няма как да знаят какво е съседа да е гладен.

За тази нагласа, са нужни някоко поколения.

Отворените граници не решават казуса — хората на 45+ години от бившата ГДР са сходни по нагласа на българите и до ден днешен, а ето израстнали на няколко км на изток.....някъде там зад старата стена.....

На колко години си?

75 , или повече.

Както и да е, така звучиш....
Lestr
Цитат(Питето @ 22/11/2018, 22:34) <{POST_SNAPBACK}>

За себе си гововориш?

Защото аз никога не съм завиждал на който и да е било.
rocco_george
Здравеопазване,образование,социални дейности,култура...
Lestr
Цитат(Thursday Next @ 22/11/2018, 23:11) <{POST_SNAPBACK}>
Нали се сещаш колко много ми се иска да мога да те опровергая, а?

Не ми е работа, ама лаф да става.

ОПРОВЕРГАЙ ГО!
c@t
Цитат
Е точно това много трудно се обяснява в България. Не знам защо.

Това написа ти.

Аз те питах какво не разбираш — без да констатирам че не разбираш.

Тук се сещам за едно клише — точността е за швейцарците wavetowel2.gif както и да е w00tbrows.gif
c@t
thumbup.gif йеп

за Роко Джордж, поста остана в главната тема.
Thursday Next
Прозвуча така, все едно на мен обясняваш защо е по-добре да имаш сити съседи, отколкото гладни. Което е напълно излишно.

Thursday Next
Цитат(Lestr @ 22/11/2018, 23:47) <{POST_SNAPBACK}>
Не ми е работа, ама лаф да става.

ОПРОВЕРГАЙ ГО!

Това, което не написах в горния си пост е "но не мога". Питето го прочете, макар и ненаписано. Ти не можа. Нищо, здраве да е, другия път.
evanka
Резултатите на тази анкета изобщо не са шокиращи.
Хората искат това, което им липсва.
Цели 10% от хората искат пари да се отделят и за култура!!!
Това вероятно са нереализирани културтрегери, които не успяват да живеят от "изкуството си" и искат да бъдат спонсорирани от държавния бюджет.
Положението със здравеопазването е безобразие.
И не е вярно, че то трябва да се издържа изцяло от осигуровките на работещите, както е намекнал форумния ни лекар.
Една държава трябва да може да осигури елементарна медицина за всички, даже и за тези, които не се осигуряват.

Тарабас
Цитат(evanka @ 23/11/2018, 10:46) <{POST_SNAPBACK}>
Една държава трябва да може да осигури елементарна медицина за всички, даже и за тези, които не се осигуряват.

Там е проблемът. Не трябва да има хора, които не се осигуряват.
Карабина
Най-обичам социологически проучвания и представителни извадки :-)
Как па за толко години не попаднах в нито една извадка на слочаено подбрани респонденти и никой не ме попита за нищо? :-Р

Мукавеев, защо не пуснеш тук една анкета, та да си изчеша крастата. А пък и по-лесно се сравняват цифри (и нагласи) като щом питаш.

Тенкьо.

Lestr
Цитат(Thursday Next @ 23/11/2018, 08:58) <{POST_SNAPBACK}>
Това, което не написах в горния си пост е "но не мога". Питето го прочете, макар и ненаписано. Ти не можа. Нищо, здраве да е, другия път.

Не можем всички да сме умни колкото Питето.
Горския
Цитат(Lestr @ 23/11/2018, 00:35) <{POST_SNAPBACK}>
За себе си гововориш?

Защото аз никога не съм завиждал на който и да е било.

на когото и да било agent.gif
Питето
А който използва думата "никога" извън математиката, значи или послъгва, или пропуска нещо.
Lestr
Цитат(Питето @ 23/11/2018, 17:54) <{POST_SNAPBACK}>
А който използва думата "никога" извън математиката, значи или послъгва, или пропуска нещо.

Никът ти е много смуштаващ.

На мен ми звучи еротично, някак...

Смуштавам е моя дума. Аз съм я измислилsmile.gif
Lestr
Цитат(Горския @ 23/11/2018, 15:43) <{POST_SNAPBACK}>
на когото и да било agent.gif

Прав си!

Стар съм вече, забравих и падежите.

Абе, то вече секс не правя, ще му мисля за падежите...
evanka
Цитат(Тарабас @ 23/11/2018, 12:45) <{POST_SNAPBACK}>
Там е проблемът. Не трябва да има хора, които не се осигуряват.

Какво да правят безработните например, чиито вноски се изчисляват в/у някакъв имагинерен доход, който те не получават?
Тарабас
Цитат(evanka @ 23/11/2018, 17:13) <{POST_SNAPBACK}>
Какво да правят безработните например, чиито вноски се изчисляват в/у някакъв имагинерен доход, който те не получават?

Добре съгласен съм. Така трябва да бъде. Но колко са безработните? 7-8 %? В анкетата 77% искат държавата да ги издържа smile.gif 60% искат пенсии от държавата. Което означава около 30-35% средно от населението ще работи, ще плаща яко данъци, за да могат останалите тарикати да са доволни. w00tbrows.gif Нещо друго да искат? smile.gif
Lestr
Цитат(Mukaveev @ 22/11/2018, 21:21) <{POST_SNAPBACK}>
,, Едва 30% от българските граждани са на мнение, че правителството трябва да отделя повече средства за сигурност. Това сочат резултатите социологическо проучване на агенция ”Тренд” за нагласите на българите спрямо Държавния бюджет 2019 година. ,,

Гледам ,, Култура ,, - 10 %..... не знам какво да кажа, да не прозвучи обидно , а пък то ще бъде още по- лошо.... констатация. ( Установяване на факт или извод. )
”Тренд” - Ясно....... според вас, къде трябва да се отделя повече средства....... да си сравним нагласите - нали ?

Неусетно ще стигнем до въпроса: В какво е смисъла на човешкия живот?

Ама не според поезията на Ботев, а нашия, обикновен живот...
c@t
Днес случайно се заговорих за ценни книжа с един колега от долния етаж.
Разказа че е започнал да инвестира в акции, аз му подхвърлих че последните години вадя до 6% от крауд инвестинг (вадя последните до пролетта на 2019 и се преориентирам) и опционни шайни и сертификати.

Той е с 3-4-5 г по-малкък от мен (по моя преценка, значи е в края на 20те—началотона 30те)

Като се върна на твоя пост и темата съспенсиите, започвам да мисля, аз ако съм на 75, тина колко си? на 13г? w00tbrows.gif svirkam si.gif
Persian
Цитат(Mukaveev @ 22/11/2018, 21:21) <{POST_SNAPBACK}>
”Тренд” - Ясно....... според вас, къде трябва да се отделя повече средства

Трябва да се отделят повече и най-много средства за заплати, пък ние знаем къде да да си ги вложим или похарчим.
Например: Трябва ни медицина. Отиваме в Турция.
Трябва ни нещо за кльопане. Отиваме в Сърбия.
Трябва ни нещо за дочукване. Не е нужно да ходим никъде smile.gif
Трябва ни телефон, дрехи и кво се сетиш. Отиваме в Китай.

Кво още ни трябва rolleyes.gif
Persian
Цитат(Lestr @ 23/11/2018, 18:46) <{POST_SNAPBACK}>

Неусетно ще стигнем до въпроса: В какво е смисъла на човешкия живот?
- Смисълът на живота е любовта. Всичко останало е прищявка и алчност.

Ама не според поезията на Ботев, а нашия, обикновен живот...
- Раждаме се с болка, живеем с болка и умираме с болка.
Това е нашият обикновен живот, заобиколен от подлост, злоба и кавги.
c@t
Прочети въпроса бре! Правителството да отделя средства. navikvane.gif w00tbrows.gif

С тия заплати си представям една змия, която се самоизяжда откъм опашката.

Плащаме данъци, правителството ги събира и ни плаща заплати от нашите данъци. wavetowel2.gif Много яко. Кое е първо — кокошката или яйцето? 770d4fd976.gif
Persian
Цитат(c@t @ 23/11/2018, 19:52) <{POST_SNAPBACK}>
Кое е първо — кокошката или яйцето?

За серийното производство първо се прави машината, съответно първо е кокошката. 100%
Thursday Next
Цитат(Lestr @ 23/11/2018, 15:11) <{POST_SNAPBACK}>
Не можем всички да сме умни колкото Питето.

Е то няма нужда да си умен. Стига и да си внимателен.
Lestr
Цитат(Thursday Next @ 23/11/2018, 20:20) <{POST_SNAPBACK}>
Е то няма нужда да си умен. Стига и да си внимателен.

Това е проблема при мен.

Невнимателно умен съм.
evanka
Цитат(Тарабас @ 23/11/2018, 17:40) <{POST_SNAPBACK}>
Добре съгласен съм. Така трябва да бъде. Но колко са безработните? 7-8 %? В анкетата 77% искат държавата да ги издържа smile.gif 60% искат пенсии от държавата. Което означава около 30-35% средно от населението ще работи, ще плаща яко данъци, за да могат останалите тарикати да са доволни. w00tbrows.gif Нещо друго да искат? smile.gif

В България 80% от пенсионерите получават пенсия под 350 лв.
Тези пари може и да им стигнат за ток и храна.
Обаче старците обикновено са с болести и системата с направления, които джипи-то все няма, защото този месец раздало всички, принуждава хората да си плащат на частно. Но това няма как да стане с 350 лв.
От където и съвсем нормалния резултат на анкетата
Или здравната с-ма трябва да се реформира, а за това трябват пари, или малките пенсии да се вдигнат така, че хората да могат да ходят на частно.
Shade
Цитат(Lestr @ 23/11/2018, 08:11) <{POST_SNAPBACK}>
Стар съм вече, забравих и падежите.

Абе, то вече секс не правя, ще му мисля за падежите...

Да попитам, та разговор да става.
Когато беше млад и правеше секс, правеше ли също така разлика между падежи и относителни местоимения?
Shade
Цитат(Lestr @ 23/11/2018, 08:06) <{POST_SNAPBACK}>
Смуштавам е моя дума. Аз съм я измислилsmile.gif

Иван Вазов въвежда нова българска дума "влак" вместо чуждицата "трен". Производна на "влача".

Значи си като един същи Иван Вазов. "Смуштавам" звучи като производна на тежко дишане, "шшш..., шшш..., шшш...", когато човек сбърка и оттам се обърка. good.gif
Lestr
Цитат(Shade @ 23/11/2018, 21:01) <{POST_SNAPBACK}>
Иван Вазов въвежда нова българска дума "влак" вместо чуждицата "трен". Производна на "влача".

Значи си като един същи Иван Вазов. "Смуштавам" звучи като производна на тежко дишане, "шшш..., шшш..., шшш...", когато човек сбърка и оттам се обърка. good.gif

Е, има и такива като теб.

Без чувство за хумор.

Минава ти над 5 над главата, нали?
Lestr
Цитат(Shade @ 23/11/2018, 20:46) <{POST_SNAPBACK}>
Да попитам, та разговор да става.
Когато беше млад и правеше секс, правеше ли също така разлика между падежи и относителни местоимения?

Явно си по-образован от мен.

Ама не носиш на пиене.

В МГИ- то бяхме по-дръжки.

И студентските бригади бяха по-качествени от вашите...
Тарабас
Пенсионерите са здравно осигурени от държавата. Лукс който не го има във всяка страна. Нормално пенсионерите сами си поемат здравните осигуровки. Не виждам как обшо имат пенсионерите с темата.
Mukaveev
Цитат(evanka @ 23/11/2018, 20:44) <{POST_SNAPBACK}>
В България 80% от пенсионерите получават пенсия под 350 лв.
Тези пари може и да им стигнат за ток и храна.
Обаче старците обикновено са с болести и системата с направления, които джипи-то все няма, защото този месец раздало всички, принуждава хората да си плащат на частно. Но това няма как да стане с 350 лв.
От където и съвсем нормалния резултат на анкетата
Или здравната с-ма трябва да се реформира, а за това трябват пари, или малките пенсии да се вдигнат така, че хората да могат да ходят на частно.

Потриса ме , че профилът на тази анкета е , болен , беден , уплашен , из простял маргинал , живеещ на територията България........ и от тук въпроса , ...Кой те доведе до това състояние ?
evanka
Цитат(Тарабас @ 23/11/2018, 20:38) <{POST_SNAPBACK}>
Пенсионерите са здравно осигурени от държавата. Лукс който не го има във всяка страна. Нормално пенсионерите сами си поемат здравните осигуровки. Не виждам как обшо имат пенсионерите с темата.

Аз не казвам, че не са осигурени, а че въпреки факта, че са осигурени, трябва често да ходят на частно. А те ходят на частно не само защото не достигат направления, а и защото по здравна каса им се полагат калпави доктори понякога, защото са малко качествените, работещи за мижави пари... и т.н...

Ако пенсионерите, като съществена част от населението няма нищо общо с темата, то си екстраполирай ситуацита за други социални слоеве - семейства с деца на мин работна заплата, или самотни родители...
България не е само в София и Варна, хората в провинцията са бедни.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.