Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: ............ къде трябва да се отделя повече средства...
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
evanka
Цитат(Mukaveev @ 23/11/2018, 20:39) <{POST_SNAPBACK}>
Потриса ме , че профилът на тази анкета е , болен , беден , уплашен , из простял маргинал , живеещ на територията България........ и от тук въпроса , ...Кой те доведе до това състояние ?

Ами Добрутро.
Това е населението на България.
Не ти ли се случва да навлезеш във вътрешността на територията?
Питето
Пак е сбъркано. Всеки резултат от подобна анкета (независимо от начина на провеждането И), може да се пресметне и разпредели в 100%, а не в над 280% щото поражда съмнения към истинските подбуди и мераци на провеждащия анкетата. Отделно, че бюджета е определена сума, която се разпределя. Ако мериш мерака за по-голям дял за нещо, трябва да измериш и мерака за по-малък дял (от къде да се вземе, за да се даде дето ти е важно). Над 100% ще имаш само ако мериш с колко не ти достига бюджета ама анкетата е била друга.
Тези са мерили само къде да се дава и от там им излиза странна сметката. Мен ако питаш, анкетата е правена за да се "произведе новина".
Питето
Така и така си тръгнал по света, що не прескочиш до немско за по-високи доходи / заплата? a4dff7b7.gif
Lestr
Цитат(Питето @ 23/11/2018, 23:08) <{POST_SNAPBACK}>
Пак е сбъркано. Всеки резултат от подобна анкета (независимо от начина на провеждането И), може да се пресметне и разпредели в 100%, а не в над 280% щото поражда съмнения към истинските подбуди и мераци на провеждащия анкетата. Отделно, че бюджета е определена сума, която се разпределя. Ако мериш мерака за по-голям дял за нещо, трябва да измериш и мерака за по-малък дял (от къде да се вземе, за да се даде дето ти е важно). Над 100% ще имаш само ако мериш с колко не ти достига бюджета ама анкетата е била друга.
Тези са мерили само къде да се дава и от там им излиза странна сметката. Мен ако питаш, анкетата е правена за да се "произведе новина".

Много сложно се изказа.

Всичко е само за пари и се прави много по-лесно.
evanka
Цитат(Питето @ 23/11/2018, 22:08) <{POST_SNAPBACK}>

Сигурно е било анкета с повече от един отговор
Shade
Цитат(Lestr @ 23/11/2018, 11:20) <{POST_SNAPBACK}>
Е, има и такива като теб.
Без чувство за хумор.
Минава ти над 5 над главата, нали?

Добър начин да ни информираш без разточително отделяне на средства, че притежаваш чувство за хумор! Вече ще го знаем good.gif
New
Защото там ще го карат да работи. dry.gif
Persian
Цитат(New @ 24/11/2018, 05:08) <{POST_SNAPBACK}>

Аз не съм добиче да ме карат да работя. smile.gif
Аз работя, и работата която съм хвърлял за един ден, всичките събрани накуп, не сте я хвърляли за цял живот.
И продължавам да блъскам, както и продължавам да гледам за това, което говориш.
Гледам и виждам как времето е спряло на 1956г. и се чудя, аз ли съм най-големият капут та още стоя тук.
И въпреки, че нямам нищо общо с българските традиции и обичаи, както и, че нищо не ме задържа, аз пак си стоя.
А защо стоя, това и аз не го знам, съответно ти предполагаш на базата на няколко милиона души по света, които са по-мързеливи от негрите.
wal
Цитат
”Тренд” - Ясно....... според вас, къде трябва да се отделя повече средства....... да си сравним нагласите - нали ?

Да ги сравним.За образованието разбира се.Там нещата са най-трагични.От там трябва да се започне.
wal
Цитат
Първия истински отговор е, че "чужди пари лесно се раздават".

Тези не са чужди,наши пари са.Тачър май го беше казала ,че няма държавни пари,това са пари на данъкоплатците.
Питето
Това го осмислят под десетина процента от народонаселението. За останалите, "държавен бюджет" = "държавна цица" = "кьорсофра"... Хората ясно са го написали: 77% да се увеличи БЕЗПЛАТНОТО (платеното от бюджета) здравеопазване, 60% мераци са социални помощи (папо срещу нищо)... абе мераци за 130% само от първите две "държавни цици". Та ето ти факти в подкрепа на моето виждане как мнозинството у българско разбира идеята за "държавен бюдет". Всъщност така е още от Освобождението. Еле пък да видиш развитието на депутатската заплата и харчове от първото Велико народно събрание насам.
Жокер: първите депутати не са получавали заплата, щото е било въпрос на престиж. От там насетне "депутатски кюфтета". bg.gif
Тарабас
Системата е солидарна. Осигуровките са процент от дохода. Малък доход, малка осугуровка. Правилата са за всички,.
Време е жовотът в тази държава да се определя от хората с доходи, тези които я и движат. А не от бедни и неграмотни, които магат единствено и само да консумират доходи и данъци.
evanka
Цитат(Тарабас @ 24/11/2018, 10:43) <{POST_SNAPBACK}>
Системата е солидарна. Осигуровките са процент от дохода. Малък доход, малка осугуровка. Правилата са за всички,.
Време е жовотът в тази държава да се определя от хората с доходи, тези които я и движат. А не от бедни и неграмотни, които магат единствено и само да консумират доходи и данъци.

Това е така.
Но болшинството от хората явно искат тези 20-25% осигуровки, които им се вземат от заплатата да са разпределени по друг начин.
Да отиват предимно за здраве, помощи и полиция, защото тези неща са им важни.
В България здравната вноска е 3,8% от работещия и 4,2% от работодателя му- общо 8%
Погледни си твоя фиш и виж колко е.
Във Франция например е 7% от работещия и 13% от работодателя общо 20%
Разпределението на вноските в България е крайно нехуманно.

Какво искат хората с високи заплати, не знам. Но и те не са застраховани нито от болести, нито от пресъпност.
Питето
"Ан тъй! Нихната м*ма чорбаджийска, нека да плащат двойно и за бедните!"
Цитат(evanka @ 24/11/2018, 12:15) <{POST_SNAPBACK}>
...
В България здравната вноска е 3,8% от работещия и 4,2% от работодателя му- общо 8%
...
Във Франция например е 7% от работещия и 13% от работодателя общо 20%
...

А реално, това е политическа залъгалка за електората, при това от най-висш порядък — уцелва точно завистта у мнозинството гласуващи, като при това им взема и вота и парите (в последствие). Реално, това " от работодателя" е само за пред работещия гласоподавател, иначе в сметките на работодателите колко струва работното място (и съответно струва ли си да създаде, да се поддържа или да се закрие), двете цифри се сумират. В сметките на държавата двете цифри също са сумирани.
D-rA
Цитат(Питето @ 24/11/2018, 14:23) <{POST_SNAPBACK}>

А реално, това е политическа залъгалка за електората, при това от най-вис порядък — уцелва точно завистта у мнозинството гласуващи, като при това им взема и вота и парите (в последствие). Реално, това " от работодателя" е само за пред работещия гласоподавател, иначе в сметките на работодателите колко струва работното място (и съответно струва ли си да създаде, да се поддържа или да се закрие), двете цифри се сумират. В сметките на държавата двете цифри също са сумирани.

Това понижава всъщност осигурителния доход на работника и съответно намалява пенсионните му очаквания. Както си писал - работодателят не губи нищо, а държавата печели и от него и от работника sunbathing.gif
evanka
Цитат(Питето @ 24/11/2018, 13:23) <{POST_SNAPBACK}>

А реално, това е политическа залъгалка за електората, при това от най-вис порядък — уцелва точно завистта у мнозинството гласуващи, като при това им взема и вота и парите (в последствие). Реално, това " от работодателя" е само за пред работещия гласоподавател, иначе в сметките на работодателите колко струва работното място (и съответно струва ли си да създаде, да се поддържа или да се закрие), двете цифри се сумират. В сметките на държавата двете цифри също са сумирани.

Да си работодател си има цена.
В България работодателите не са само малки частни еднолични фирмички с двама общи работника.
В България са се настанили и големи международни фирми, които са хем доволни да плащат мижави заплати, хем ниски вноски в/у тези заплати.
Политиците могат да помислят в/у тези неща, ама нещат.
Питето
Цитат(evanka @ 24/11/2018, 14:58) <{POST_SNAPBACK}>
Да си работодател си има цена.
...

Точно, има си цена само дето съвсем друга и се плаща по коренно различен начин. Тези проценти дето работодателя ги бил добавял от своя джоб към процента на работещия, те си се изработват от самия работещ въпреки че му ги представят като "принуждаваме чорбаджията да плаща двойно". При това нямат нищо общо с големи работодатели дето наемат у българско на ниски заплати. Това е друга математика.
evanka
Цитат(Питето @ 24/11/2018, 14:21) <{POST_SNAPBACK}>
При това нямат нищо общо с големи работодатели дето наемат у българско на ниски заплати. Това е друга математика.

Защо нямат нищо общо?
Lestr
Цитат(Shade @ 24/11/2018, 01:55) <{POST_SNAPBACK}>
Добър начин да ни информираш без разточително отделяне на средства, че притежаваш чувство за хумор! Вече ще го знаем good.gif

Това го приемам като изключителен комплимент smile.gif
Онуфри
Цитат(Persian @ 24/11/2018, 09:56) <{POST_SNAPBACK}>
….Аз работя, и работата която съм хвърлял за един ден, всичките събрани накуп, не сте я хвърляли за цял живот.
...аз ли съм най-големият капут …….….

Бряях …

Воистина ли ?

: )
Persian
Цитат(Онуфри @ 24/11/2018, 20:19) <{POST_SNAPBACK}>

100%
Lestr
Цитат(evanka @ 24/11/2018, 16:46) <{POST_SNAPBACK}>
Защо нямат нищо общо?

Не му вярвай, той никога не работил за голяма заплата. Има и български работодатели, които дават голями заплати. 9-10k...
Онуфри
Цитат(Persian @ 24/11/2018, 21:48) <{POST_SNAPBACK}>
100%

Кое от двете?
Lestr
Цитат(D-rA @ 24/11/2018, 14:52) <{POST_SNAPBACK}>
Това понижава всъщност осигурителния доход на работника и съответно намалява пенсионните му очаквания. Както си писал - работодателят не губи нищо, а държавата печели и от него и от работника sunbathing.gif

Работодателят не губи, разбира се.

Но зависи кой ти е работодател. Моята пенсия е ограничена само от държавата.

Е, от юли догодина ще се поотпуснат малко...
Thursday Next
Цитат(Lestr @ 24/11/2018, 17:54) <{POST_SNAPBACK}>
Това го приемам като изключителен комплимент smile.gif

Не бързай. Да информираш, че притежаваш чувство за хумор не е същото като да притежаваш чувство за хумор.
Lestr
Цитат(Thursday Next @ 24/11/2018, 22:48) <{POST_SNAPBACK}>
Не бързай. Да информираш, че притежаваш чувство за хумор не е същото като да притежаваш чувство за хумор.

Ти си стара и умна. Не мога да се боря с теб.

Сигурно правиш и секс още.

Това удължава живота и те прави още по -стара.
-
Питето
Питай някой твой познат, дето плаща заплати. Тези дето само са работели за заплата (малка или голяма), но не са плащали дори малка заплата на някой друг, рядко са оглеждали тези "детайли" и от другата страна.
Persian
Цитат(Lestr @ 25/11/2018, 00:29) <{POST_SNAPBACK}>
и те прави още по -стара.

Не съм съгласен

https://m.tialoto.bg/a/32-sex-igri/2546-sek...chnata-mladost/
Thursday Next
Цитат(Lestr @ 25/11/2018, 01:29) <{POST_SNAPBACK}>
Ти си стара и умна. Не мога да се боря с теб.

Това удължава живота и те прави още по -стара.
-

Да, точно така. Позна всичко. На 85 съм, но съм решила със секс да доживея поне до 120. Добре, че гаджето е младо и държеливо. punk.gif
Горския
Цитат(Lestr @ 23/11/2018, 21:31) <{POST_SNAPBACK}>
И студентските бригади бяха по-качествени от вашите...

А пък "нашите" бяха по-качествени от вашите!
И може би ще ви разкажа няколко бригадирски случки от "нашите" бригади (май десет години преди "вашите")!
И най-интересно беше когато направихме за смях "шефа" - натегач млад партиец

Абе ти да не би да си бил командир на бригада (като нашия шеф)?
evanka
Цитат(Питето @ 25/11/2018, 00:13) <{POST_SNAPBACK}>
Питай някой твой познат, дето плаща заплати. Тези дето само са работели за заплата (малка или голяма), но не са плащали дори малка заплата на някой друг, рядко са оглеждали тези "детайли" и от другата страна.

Когато последно работих в България, в общи линии условието да ме вземат на работа беше че няма да ми се плащат вноски.
Вноски и данъци бяха мръсни думи.
Ако оттогава нещата са се променили, толкова по-добре.
Питето
Няма значение коя е държавата, а дали схемата на облагане е "% от работника + % от работодателя". Питай някой дето плаща заплати по тази схема, да ти обясни как си прави сметката колко му струва едно работно място. Всъщност това дето си го писала е неплащане на данъци и осигуровки което е съвсем друг филм. Аз обяснявам как при официалното облагане на работника му представят нещо от обикновената математика по един емоционално-прецакващ начин заради политически изгоди.
Ако електората поумнее достатъчно за да схваща такива елементарни номера, със сигурност няма да прави протести срещу международната цена на петрола, както и срещу ниския стандарт на живот на места, дето има свободни работни места и се говори за внос на работна ръка дори за по-ниските нива. svirkam si.gif
Lestr
Цитат(Thursday Next @ 25/11/2018, 14:20) <{POST_SNAPBACK}>
Да, точно така. Позна всичко. На 85 съм, но съм решила със секс да доживея поне до 120. Добре, че гаджето е младо и държеливо. punk.gif

Еее, и ние едно време, просто ебехме.

Сега сме се заживяли едни...
Shade
Цитат(Lestr @ 25/11/2018, 06:39) <{POST_SNAPBACK}>
Еее, и ние едно време, просто ебехме.

Кои сте вие?
Lestr
Цитат(Shade @ 25/11/2018, 17:14) <{POST_SNAPBACK}>
Кои сте вие?

Подозирах, че си тъп и не се сещаш.

Всякакви съмнения се разсеяха...
Thursday Next
Добре бе, разбрахме вече, че едно време си се разписвал и ти като другите. Ще смениш ли плочата?
Thursday Next
Цитат(Lestr @ 25/11/2018, 18:33) <{POST_SNAPBACK}>

========== Още една подобна изцепка и отиваш в "изтрезвителя".
wal
Цитат
И може би ще ви разкажа няколко бригадирски случки от "нашите" бригади (май десет години преди "вашите")!
И най-интересно беше когато направихме за смях "шефа" - натегач млад партиец

Какво чакаш ,че не почваш повестта?!
Щото аз с моите ученически, войнишки и студентски бригади роман мога да напиша!!
Питето
Цитат(c@t @ 23/11/2018, 19:52) <{POST_SNAPBACK}>
...Плащаме данъци, правителството ги събира и ни плаща заплати от нашите данъци. wavetowel2.gif Много яко. Кое е първо — кокошката или яйцето? 770d4fd976.gif

Примера с кокошката или яйцето е за друга ситуация, щото докато се стигне до яйце, кокошката е изкълвала доста зЪрно и червейчета (добавена стойност от всякакви данъци и такси), та има доволно за яйцето, че и за още няколко яйца. За змията дето си захапала опашката по-бива, ама ще го сбъркат с Уроборос, а при него цикъла бил безкраен (т.е. неизвестно как му се получава сметката събраното от данъци да стига точно за покриване на заплатите от които е събрано) и пак няма да те разбере електората. Абе загубена кауза е обясняването, щото за хората държавата е ТЯ, нещо дето не са ТЕ самите (и не схващат как работи това животно наречено държава) и от там гледат на нея като на вълшебна "масичкесложидаям"...
Mukaveev
Дай..............обясни какво имаш на предвид ?
evanka
Цитат(Питето @ 25/11/2018, 15:28) <{POST_SNAPBACK}>
Ако електората поумнее достатъчно за да схваща такива елементарни номера, със сигурност няма да прави протести срещу международната цена на петрола, както и срещу ниския стандарт на живот на места, дето има свободни работни места и се говори за внос на работна ръка дори за по-ниските нива. svirkam si.gif

Разбирам, че имаш някаква интересна мисъл, ама аз алегории и недомлъвки не успявам да разкодирам, което може и да не е твоя вина, защото гледам другите разбират за какво говориш, че и ти отговарят.
Просто казано, ако обичаш на мен да ми отговаряш с конкретика, иначе нищо няма да разбера.
Shade
Цитат(Lestr @ 25/11/2018, 07:33) <{POST_SNAPBACK}>

Ценя мнението ти високо, в резултат на което искрено страдам от прозрението ти. crying.gif
Но тъй като все още се намират някои неразсеяли се остатъчни съмнения, бих искал преди да се усамотя в близане на раните си, да те питам нещо от сферата на самооценката (та разговорът да върви, "The show must go on", както беше изпял някой).
Въпросът е: след като бяхме уведомени, че носиш на пиене, има ли още нещо, на което да носиш, и ако да, кое е то? grin.gif
Persian
Цитат(Питето @ 25/11/2018, 19:27) <{POST_SNAPBACK}>
(т.е. неизвестно как му се получава сметката събраното от данъци да стига точно за покриване на заплатите от които е събрано)

Вероятно както по времето на Робин Худ, Османска, Римска, Китайска и други империи.
Alexfield
И от тук следва логичният извод, че държавата трябва да отделя повече за образование...
Питето
Глупости. Империите са събирали данъци от 100 (и са ограбвали още 20-30 от съседните територии), а са давали на 1-2. В момента електората очаква от държавата да събира от 100 и да дава на същите тези 100... Робин Худ и той е крадял от колкото има от когото може, ама пък никой не е очаквал от него да раздава всеки месец заплати на всеки.
c@t
Значи всичко е точно.

Заплата 100 лв.
Жилище 70 лв + 25% данък 17,50 лв
Ток / месец 70 лв + 40 % данък 28,00 лв
Вода / месец 45 лв + 30% данък 13,50 лв
Автомобил 30 лв + 30 % данък 9,00 лв
Гориво/ месец. 50 лв + 40% данък 20,00 лв
Храна / месец 70 лв + 30 % данък 21,00лв

До тук имаме данъци за 109,00 лв (9,00 лв за нелокализирани данъци, например за околната среда svirkam si.gif ). и един задлъжнял гражданин пазаруващ с ваучери, на който държавата може да му плаща 100 лв заплата за месец и да го праща на бригада да копае за държавния аутобан например. wavetowel2.gif sunbathing.gif

Така че какви врели некипели разказваш, че това не било възможно? Точно това искат българите.
Я кажи по-добре за бригадите преди падането на желязната завеса/стена. w00tbrows.gif
Thursday Next
Ще обясниш ли малко по-подробно тези цифри? Откъде ги взе? Така написани, нямат никакъв смисъл. 25 % данък какво? 40 % данък какво?
c@t
Поста / данните не е за схванати. animatedwink.gif

За теб бих дала специален преживян пример — заплати, разходи и живот през времето на соц-а w00tbrows.gif Ако искаш напиши едно есе. Аз ще взема всичко както си го написала, защото тепърва ще трябва да набавям база информация да го провера.

Ако и на теб не ти е сила соца, напиши есе за основите на капитализма. Или поне малко за двойното облагане с данъци. laughing.gif

Ако пък и това не искаш, кажи накратко какво искат българите и как това може да стане реалност.
(“(не)крадене” не се признава за идея, навсякъде се краде)
Питето
Цитат(c@t @ 26/11/2018, 19:33) <{POST_SNAPBACK}>
... Я кажи по-добре за бригадите преди падането на желязната завеса/стена. w00tbrows.gif

Ми на тези бригади, една 12 литрова кофа събираше точно ...2,3кг грозде. Честна комсомолска.
Norman
Цитат(c@t @ 26/11/2018, 19:56) <{POST_SNAPBACK}>
Поста / данните не е за схванати. animatedwink.gif

Бе сгладне и честлинните комбурси
тарляха се и сверцваха в щрупите...

Или иначе казано - Сортиперцепцията на волмунизиолистичния конзиментролен ремфилотид в давзинния прилопситет на хелшокромитолния ярволион е израз на гунелистична "шом-аарех" от трети миярлонен порядък. wavetowel2.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.