Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Жълтите жилетки...
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
c@t
В Германия прилагането на закона за фотоволтарите е най-сакатото нещо което съм виждала.
Да не стане дълго — само ще подскажа, че не сига че къщите с панели доставят енергия на доставчиците, а и доставчиците им гарантират висока постоянна цена на тока за 20 г.
Тъй като реалната цена на тока пада, а доставчиците са споразумяли висока номинална цена, то те са на загуба. Това пък води до разпределяне на тая загуба на потребителите и така се вдига цената.

Другия вариант е човек да пробва да финансира изцяло енергийно обновяване на къщата — изолация, прозорци и солар чрез KfW. Така поне ще има добри кондиции.
Аз успях с добра сметка да финансирам чрез KfW и бих пробвала и в тоя аспект.

Относно цените в Германия — сигурна съм че и ти знаеш, че купувача на едро за голям пазар може да си позволи да натиска цените надолу.

На мен това ми е работата (в експорт). Недостатъка е че могат да се изпотрошат и съсипят supplier-ите.

п.п. Мисля че ти писах — в Германия със брута заплата под 2500,00 € / месец ще си на социална пенсия. Въобще не знам как французите живеят с под 2000€ / месец.
wal
Покрай тази тема научих и една нова дума - какистокрация или как протестиращите действат против интересите си. Д-р Любо Канев е отново перфектен.Тук.
Buitenlander
Цитат(Alexfield @ 10/12/2018, 13:32) <{POST_SNAPBACK}>
Защото от там са ги командировали - от Кремъл.

И най-вероятно съвсем случайно нападнаха Украинския културно-информационен център в Париж.Добре , че полицията си беше на мястото.Сигурно са очаквали от Украйна да им смъкнат цените на бензина.

Buitenlander
Цитат(evanka @ 10/12/2018, 13:16) <{POST_SNAPBACK}>
Как трябва да интерпретираме това селфи със знаме в/у Шанз Елизе?

То всичко живо с някаква кауза се закачи за това движение за да добие медийна видимост.
Тея момчета що не опънат знамето пред Кремъл?

Ами не знам как, аз го интерпретирах като руско участие в организацията на протестите, но ме обвиниха че вярвам в теории на конспирациите...
Thursday Next
Цитат
защото има 21% вноски

Какво разбираш под "вноски"? Ще изброиш ли по-конкретно? Ето какви са удръжките по немска заплата от 2500 бруто:

- Пенсионна осигуровка (18,60 %)
- Осигуровка срещу безработица (3,00 %)
- Осигуровка за грижи при напреднала възраст (2,55 %)
- Здравна осигуровка (15,60 %)

Та се чудя, колко пък да са толкоз страшни тия 21 %?
Lestr
Цитат(Thursday Next @ 10/12/2018, 23:47) <{POST_SNAPBACK}>
Какво разбираш под "вноски"? Ще изброиш ли по-конкретно? Ето какви са удръжките по немска заплата от 2500 бруто:

- Пенсионна осигуровка (18,60 %)
- Осигуровка срещу безработица (3,00 %)
- Осигуровка за грижи при напреднала възраст (2,55 %)
- Здравна осигуровка (15,60 %)

Та се чудя, колко пък да са толкоз страшни тия 21 %?

Пресметнах, близо 40%.

А колко са при 12500 бруто? Наистина ме интересува.
evanka
Цитат(wal @ 10/12/2018, 20:03) <{POST_SNAPBACK}>
Покрай тази тема научих и една нова дума - какистокрация или как протестиращите действат против интересите си. Д-р Любо Канев е отново перфектен.Тук.

Не знам колко е прав автора.
Но по неговата логика не трябва да се протестира, защото към протестите се закачат анархисти и трошат.
Французите като специалисти по протестите научиха, че със седящи стачки и мирни манифестации по улици, които определя полицията, не се постига нищо.
Макрон бързо си направи сметката, че загубите за хазната от тези протести нараства бързо и ще му излезе по-евтино да пусне гювеч 100 евро към МРЗ и замрази някои такси.
Та не мога да кажа, че в случая жълтите не печелят. Друг е въпроса, че и това не им е достатъчно.
Сега като видяха, че започват да ги вземат насериозно, започнаха да искат и политически промени.
Alexfield
Цитат(evanka @ 11/12/2018, 09:37) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам колко е прав автора.
Но по неговата логика не трябва да се протестира, защото към протестите се закачат анархисти и трошат.
Французите като специалисти по протестите научиха, че със седящи стачки и мирни манифестации по улици, които определя полицията, не се постига нищо.
Макрон бързо си направи сметката, че загубите за хазната от тези протести нараства бързо и ще му излезе по-евтино да пусне гювеч 100 евро към МРЗ и замрази някои такси.
Та не мога да кажа, че в случая жълтите не печелят. Друг е въпроса, че и това не им е достатъчно.
Сега като видяха, че започват да ги вземат насериозно, започнаха да искат и политически промени.

Само да ти обърна внимание, че тези 100€ допълнително няма да излизат от хазната или от джоба на Макрон. Това просто увеличава разходите на работодателите.
Alexfield
Беше за горивата - не е достатъчно.
После беше за МРЗ - пак не е достатъчно.
Сега искали политически промени - вече е ясно, че протестът е яхнат от външни сили, които целят да дестабилизират Франция. Просто Макрон е неудобен на някого.
Тук пишат, че следите отново сочат към Русия. Това е новата война - хибридната.
evanka
Цитат(Alexfield @ 11/12/2018, 11:12) <{POST_SNAPBACK}>
Само да ти обърна внимание, че тези 100€ допълнително няма да излизат от хазната или от джоба на Макрон. Това просто увеличава разходите на работодателите.

Напротив, ще излизат от хазната, защото ще ги добавят към една помощ, която бедните работещи получават.
Тя досега беше към 100 евро на месец, от 1-ви януари ще я направят 200 евро. Но това засяга само най-бедните, ако в семейството другият получава по-голяма заплата, нямат право на тези 200 евро.
Работодателя не плаща нищо.
evanka
Цитат(Alexfield @ 11/12/2018, 11:13) <{POST_SNAPBACK}>
Беше за горивата - не е достатъчно.
После беше за МРЗ - пак не е достатъчно.
Сега искали политически промени - вече е ясно, че протестът е яхнат от външни сили, които целят да дестабилизират Франция. Просто Макрон е неудобен на някого.
Тук пишат, че следите отново сочат към Русия. Това е новата война - хибридната.

Руските фейк нюзъри работят усилено. Но са яхнали вълната, не са предизвикали протестите.
Русия има интерес другите да са нестабилни.
Макрон е неудобен на всички анти ЕС.
Ясно е че след Макрон вероятно ще се експериментира нещо крайно в ляво или дясно.
Което ще е много приятно за Тръмп, Путин, Салвини...
evanka
Цитат(c@t @ 10/12/2018, 19:29) <{POST_SNAPBACK}>
В Германия прилагането на закона за фотоволтарите е най-сакатото нещо което съм виждала.
Да не стане дълго — само ще подскажа, че не сига че къщите с панели доставят енергия на доставчиците, а и доставчиците им гарантират висока постоянна цена на тока за 20 г.
Тъй като реалната цена на тока пада, а доставчиците са споразумяли висока номинална цена, то те са на загуба. Това пък води до разпределяне на тая загуба на потребителите и така се вдига цената.

Другия вариант е човек да пробва да финансира изцяло енергийно обновяване на къщата — изолация, прозорци и солар чрез KfW. Така поне ще има добри кондиции.
Аз успях с добра сметка да финансирам чрез KfW и бих пробвала и в тоя аспект.

Относно цените в Германия — сигурна съм че и ти знаеш, че купувача на едро за голям пазар може да си позволи да натиска цените надолу.

На мен това ми е работата (в експорт). Недостатъка е че могат да се изпотрошат и съсипят supplier-ите.

п.п. Мисля че ти писах — в Германия със брута заплата под 2500,00 € / месец ще си на социална пенсия. Въобще не знам как французите живеят с под 2000€ / месец.

Същата безумна схема беше приложена и във Франция и затова сега тока е два пъти по-скъп. Та вероятно някоя умна глава в Брюксел го е измислила това за целия ЕС.
За цените на едро е ясно, но френския пазар е сравним с германския. Не е като да се сравнява с българския примерно.

Когато си сменяхме дограмата, търговеца вика "Ако бяхме в Германия, тази дограма щеше да ви излезе не 10, а 3 хиляди, защото там хората си сменят дограмата на 3-5 години и става оборот, а не като във Франция на 20-30+ години"
Аз съм съгласна да си сменя и моята на 5г и без това вече духа отвсякъде, ама нека първо ми я направят 3 хил.
Има нещо гнило в цялата работа, прецакват ни тук.
Питето
Само едно проблемче: държавите не правят пари, а само ги събират и раздават. В смисъл, ако не получаваш от държавата, значи И даваш... а това доста променя погледа на околните към протестиращи, дето искат да получават от държавата.
wal
Цитат

Заради това бях написал по-горе , че Макрон е поредният слаб френски президент.Бързо започна да се огъва.
evanka
Цитат(wal @ 11/12/2018, 21:21) <{POST_SNAPBACK}>
Заради това бях написал по-горе , че Макрон е поредният слаб френски президент.Бързо започна да се огъва.

Не се огъна бързо.
Две седмици се мота и чака нещата да се решат от самосебе си.
Всъщност това, което предложи са реформи, които така или иначе е трябвало да се случат след 1-2 години, той само ги издърпа напред във времето.
evanka
Цитат(Питето @ 11/12/2018, 20:52) <{POST_SNAPBACK}>
Само едно проблемче: държавите не правят пари, а само ги събират и раздават. В смисъл, ако не получаваш от държавата, значи И даваш... а това доста променя погледа на околните към протестиращи, дето искат да получават от държавата.

Разбира се че е така. Най-голямото перо в бюджета идва от ДДС и всички го плащат доброволно.
Въпросните околни, от които се събират големи данъци са само едни 10-20 % от населението.
Достатъчно е да започнат да таксуват и големите фирми като Амазон и гугъл или да си съберат парите от фискални парадайзи...
Norman
Цитат(D-rA @ 03/12/2018, 12:52) <{POST_SNAPBACK}>
Какво мислите за тези протести?

Накъде върви светът, Ъ?

А, бе, тоя терорист в Страсбург - нещо не ви ли се струва и на вас, че "избра" перфектният за Макрон момент да нападне? От една страна вече са направени някакви отстъпки на ЖЖ (жълтите жилетки), от друга страна - сега във Франция всички ще кротуват при засилено полицейско присъствие до Коледа... , а пък сетне - Коледа, Нова Година и нещата ще се уталожат от само себе си.

Дано (!) да си остана само поредния конспиролог, ама пък qui prodest прекалено силно сочи в много конкретна посока.
Thursday Next
Ето, сметни си:

https://www.nettolohn.de/

Thursday Next
Абсолютно. Затова би било много добре, ако не се стигне до крайно леви или крайно десни експерименти. Дано!
evanka
Цитат(Norman @ 12/12/2018, 09:20) <{POST_SNAPBACK}>
А, бе, тоя терорист в Страсбург - нещо не ви ли се струва и на вас, че "избра" перфектният за Макрон момент да нападне? От една страна вече са направени някакви отстъпки на ЖЖ (жълтите жилетки), от друга страна - сега във Франция всички ще кротуват при засилено полицейско присъствие до Коледа... , а пък сетне - Коледа, Нова Година и нещата ще се уталожат от само себе си.

Дано (!) да си остана само поредния конспиролог, ама пък qui prodest прекалено силно сочи в много конкретна посока.

Този терорист идва навреме само за медиите, че вече започнаха да буксуват.
ЖЖ още във вторник, т.е. веднага след изказването на Макрон започнаха да се успокояват и за тази събота някои бяха вече решили вместо манифестация, да правят гигански пик-ник извън градовете.

За французите класовата борба доминира пред останалото. В най-тежката криза с атентати преди 3 г те продължиха да манифестират. Ако могат да направят черен живота на полицията, го правят.
Дори могат да решат, че полицаите ще имат достаъчно работа покрай случая в Страсбург и няма да им останат хора за потушаване на манифестациите и да продължат бунта с пълна сила.

Не мисля, че атентата е конспирация.
Полицията се канела да го арестува за обир и той като всеки тъп джихадист предпочита такава изява вместо затвор. Класика в жанра.

Онуфри
Цитат(evanka @ 12/12/2018, 08:44) <{POST_SNAPBACK}>
Разбира се че е така. Най-голямото перо в бюджета идва от ДДС и всички го плащат доброволно.
.....

Какво би трябвало да означава това "доброволно" ?

Да не би, ако решиш не го плащаш дедесето?

animatedwink.gif
evanka
Цитат(Онуфри @ 12/12/2018, 17:02) <{POST_SNAPBACK}>
Какво би трябвало да означава това "доброволно" ?

Да не би, ако решиш не го плащаш дедесето?

animatedwink.gif

Разбира се. Плащаш ддс само ако пазаруваш и ползваш услуги.
Никой не те насилва да пазаруваш.
Alexfield
Да, може и да не ядеш...
agrippa
Цитат(c@t @ 04/12/2018, 13:20) <{POST_SNAPBACK}>
Накрая ще взема да се омъжа, от тая данъчна класа в моя случай няма много смисъл. ама първо трябва да измисля защо ми е да се омъжвам a4dff7b7.gif
п.п. махнах камарата към която съм и данъчните нр. не са полазани, ама горе долу това е положението.

Ако е като при нас, ако мъжа ти си стои вкъщи или има малко доходи, ще ти паднат данъците. Нещо като второ дете.
Lestr
Цитат(agrippa @ 12/12/2018, 23:40) <{POST_SNAPBACK}>
Ако е като при нас, ако мъжа ти си стои вкъщи или има малко доходи, ще ти паднат данъците. Нещо като второ дете.

По-добре мъж с доходи и високи данъци, отколкото мъж да си стои вкъщи.
Lestr
Цитат(evanka @ 12/12/2018, 20:07) <{POST_SNAPBACK}>

Стана ми интересно, разкажи как се живее, ако не пазаруваш и не ползваш услуги.

Някаква комуна, що ли?
Онуфри
Цитат(evanka @ 12/12/2018, 20:07) <{POST_SNAPBACK}>

Разбира се!

Може да крадеш, може да ползваш услуги и после да не платиш, а може и някой друг да те издържа.

Много работи може!

п.п. Благодаря за обяснението кога се плаща ддс.

animatedwink.gif
evanka
Цитат(Lestr @ 12/12/2018, 23:41) <{POST_SNAPBACK}>
Стана ми интересно, разкажи как се живее, ако не пазаруваш и не ползваш услуги.

Някаква комуна, що ли?

Ако искаш комуна, ако искаш си отглеждай сам растения и животни.
Въпроса беше в това, че ако се дава на едни, то се взема от други и другите можело да се ядосат на първите.
Затова споменавам ддс-то като данък, който всички плащат без много да мрънкат, ама ако се увеличи някаква еко такса в/у горивата или дод или нещо друго, което се вижда в/у фиша заплата, веднага се вдига врява.
evanka
Цитат(Онуфри @ 13/12/2018, 05:34) <{POST_SNAPBACK}>
Разбира се!

Може да крадеш, може да ползваш услуги и после да не платиш, а може и някой друг да те издържа.

Много работи може!

п.п. Благодаря за обяснението кога се плаща ддс.

animatedwink.gif

Може просто да си правиш сметката как харчиш.
ДДС-то е данък, който хората дават на държава с известно удоволствие дори, но ако трябва да развържат кесията за някой беден, им се къса от сърцето.
c@t
Нали за това мрънкам горе — от 15 г съм с една от най-изгодните данъчни класи( сама майка с цяло дете) но плащам съвсем малко по-малко от тези с най-ужасната данъчна класа (ергени).

П.п. Преди няколко седмици данъчната служба ми писа писмо-заплаха, че ако не покажа данъците си за годината, щели да ме глобят с 200 €.
Миналата година след показване трябваше да доплащам малко.
Тази година получих цели 14,15€ — четиринадесет евро и петнадесет цента!!! УАУ w00tbrows.gif

Сега трябва да почерпя с един дюнер, проблема е че стигат само за два, третия дюнер трябва да го доплащам със скъпооданъчени пари neprichom.gif rolleyes.gif
evanka
Цитат(c@t @ 13/12/2018, 13:15) <{POST_SNAPBACK}>
Нали за това мрънкам горе — от 15 г съм с една от най-изгодните данъчни класи( сама майка с цяло дете) но плащам съвсем малко по-малко от тези с най-ужасната данъчна класа (ергени).

П.п. Преди няколко седмици данъчната служба ми писа писмо-заплаха, че ако не покажа данъците си за годината, щели да ме глобят с 200 €.
Миналата година след показване трябваше да доплащам малко.
Тази година получих цели 14,15€ — четиринадесет евро и петнадесет цента!!! УАУ w00tbrows.gif

Сега трябва да почерпя с един дюнер, проблема е че стигат само за два, третия дюнер трябва да го доплащам със скъпооданъчени пари neprichom.gif rolleyes.gif

ДОД в Германия не се ли отчислява директно от заплатата? Какво трябва да доказваш?
Thursday Next
Да. Но ако си попълниш данъчна декларация (заетите на трудов договор не са длъжни, за тези на свободна практика е задължително така или иначе), декларираш някои присъщи разходи и могат в крайна сметка да ти възстановят определена сума. Играчка си е, но ако си подредиш добре нещата, могат да ти върнат едни 500-600 евро.
Онуфри
Цитат(evanka @ 13/12/2018, 10:16) <{POST_SNAPBACK}>
…..
ДДС-то е данък, който хората дават на държава с известно удоволствие дори, .

"удоволствие"?

Воистина? За французите ли иде реч?

Ако е истина:

1. То тогава имат нЕкакви мазохистични наклонности!

2. Може би да не могат да осъзнаят, че дават процент от покупките си на държавата и част от този процент отива за хрантутене на чернилки и арабели.
Ако не го осъзнават, това говори за … отклонения!

sad.gif
Питето
Ами много зависи от гледната точка. Примерно ДДС е данък, който се прибира справедливо — който купува той и плаща ДДС. Това богат, беден, просяк, тарикат, балама... купуваш ли плащаш, при това съвсем еднакво за всички. Е, като знаеш че някой точи от твоите данъци, как да не ти става малко по-хубаво, че държавата му прибира ДДС-то накрая. "...я сакам на Вуте да му е зле."
evanka
Цитат(Thursday Next @ 13/12/2018, 17:29) <{POST_SNAPBACK}>
Да. Но ако си попълниш данъчна декларация (заетите на трудов договор не са длъжни, за тези на свободна практика е задължително така или иначе), декларираш някои присъщи разходи и могат в крайна сметка да ти възстановят определена сума. Играчка си е, но ако си подредиш добре нещата, могат да ти върнат едни 500-600 евро.

Тази схема ще я въведат и във Франция от 1-ви януари.
Тези 1500-1800 евро нетна заплата, с/у които протестират жилетките са преди ДОД
Някои ще се изненадат неприятно когато си получат януарския фиш.
evanka
Цитат(Онуфри @ 13/12/2018, 19:07) <{POST_SNAPBACK}>
"удоволствие"?

Воистина? За французите ли иде реч?

Ако е истина:

1. То тогава имат нЕкакви мазохистични наклонности!

2. Може би да не могат да осъзнаят, че дават процент от покупките си на държавата и част от този процент отива за хрантутене на чернилки и арабели.
Ако не го осъзнават, това говори за … отклонения!

sad.gif

Да ти обясня нещо.

1. Покупката от психологична гледна точка е акт на удоволствие. Като си купиш бира я пиеш с кеф, не се мръщиш на цената, нали?

2. Французите не са на 20% ДДС в/у всичко, за разлика от българите.
Във Франция ДДС-то в/у храните и ресторантите е 5% , в/у книгите, културата и лекарствата - 2%, ток, някои горива -5,5%
На 10% и 20% са разни индустрии, строителства и услуги ...

Гледам в съседната тема, български форумец си търси телефон за 900 лв и то с удоволствие. Не изглежда да е мазохист.

Питето
Цитат(evanka @ 12/12/2018, 08:44) <{POST_SNAPBACK}>
Въпросните околни, от които се събират големи данъци са само едни 10-20 % от населението.
Достатъчно е да започнат да таксуват и големите фирми като Амазон и гугъл или да си съберат парите от фискални парадайзи...

А реалността ще е:
Достатъчно е да започнат да таксуват и големите фирми като Амазон и гугъл или да си съберат парите от фискални парадайзи... което ще ги накара да избягат от страната, заедно с работните места дето са отворили...
Въпросните околни, от които се събират големи данъци са само едни 10-20 % от населението. ... масово ще последват примера на Жерар Депардийо (е, не чак в Москва, но като нищо ще е я Белгия, я някоя друга съседна държава, която ще им се зарадва като на тези от лондонското Сити...)
и накрая остава:
Най-голямото перо в бюджета идва от ДДС и всички го плащат доброволно. А ще стане още по-голямо перо като се изнесат големите фирми и повечето от 10-20-те% с големите данъци... А да, и като нищо ДДС-то ще стане двуцифрено във всяка област.

Колкото и да изглежда несправедливо (обаче си е съвсем логично), държавите могат най-лесно, най-сигурно и най-масово да облагат собственото си население, а не големите фирми. Та колкото повече социално се иска, толкова повече (или по-големи ставки, а в крайни случаи и двете) данъци за тузеното население се очертават. Ма то малко математика, малко икономика и здрав разум трябва, а не само да се носят жълти жилетки и да си гледаш своята правда.
evanka
Цитат(Питето @ 14/12/2018, 16:02) <{POST_SNAPBACK}>
А реалността ще е:
Достатъчно е да започнат да таксуват и големите фирми като Амазон и гугъл или да си съберат парите от фискални парадайзи... което ще ги накара да избягат от страната, заедно с работните места дето са отворили...
Въпросните околни, от които се събират големи данъци са само едни 10-20 % от населението. ... масово ще последват примера на Жерар Депардийо (е, не чак в Москва, но като нищо ще е я Белгия, я някоя друга съседна държава, която ще им се зарадва като на тези от лондонското Сити...)
и накрая остава:
Най-голямото перо в бюджета идва от ДДС и всички го плащат доброволно. А ще стане още по-голямо перо като се изнесат големите фирми и повечето от 10-20-те% с големите данъци... А да, и като нищо ДДС-то ще стане двуцифрено във всяка област.

Колкото и да изглежда несправедливо (обаче си е съвсем логично), държавите могат най-лесно, най-сигурно и най-масово да облагат собственото си население, а не големите фирми. Та колкото повече социално се иска, толкова повече (или по-големи ставки, а в крайни случаи и двете) данъци за тузеното население се очертават. Ма то малко математика, малко икономика и здрав разум трябва, а не само да се носят жълти жилетки и да си гледаш своята правда.

Нито амазон, нито гугъл ще избягат от пазар като Франция.
Проблемът е в това, че една държава не може сама да реши да таксува богатите, защото те бягат другаде.
Но ако всички държави се ангажират да го направят, тогава може да стане.
Те едно лятно-зимно часово време не могат да наешат и ще се моткат години, та камо ли да решат нещо за таксите.
С останалото съм съгласна, най-голямото перо в бюджета идва от средната класа.
Но специално във Франция тя е 70-80% от населението, колкото са и симпатизантите на жълтите жилетки.
Питето
Цитат(evanka @ 14/12/2018, 18:10) <{POST_SNAPBACK}>
Нито амазон, нито гугъл ще избягат от пазар като Франция.
...
С останалото съм съгласна, най-голямото перо в бюджета идва от средната класа.
Но специално във Франция тя е 70-80% от населението, колкото са и симпатизантите на жълтите жилетки.

Те ще си останат на френския пазар, просто ще извадят работните места от него, което именно е кофти за държавата, щото губи работни места и облагането на работещите на тези работни места. animatedwink.gif
А и това със 70-80% средна класа ми е много ...абе много раздути цифри. Като ги обложат за да платят на жълтите жилетки, и ще гледаме друг филм по френските улици. Няма такова нещо, дето да ти бъркат в джоба, и ти да си щастлив. Просто хората не сме устроени така, особено в дългосрочен план.
evanka
Цитат(Питето @ 14/12/2018, 18:52) <{POST_SNAPBACK}>
Те ще си останат на френския пазар, просто ще извадят работните места от него, което именно е кофти за държавата, щото губи работни места и облагането на работещите на тези работни места. animatedwink.gif
А и това със 70-80% средна класа ми е много ...абе много раздути цифри. Като ги обложат за да платят на жълтите жилетки, и ще гледаме друг филм по френските улици. Няма такова нещо, дето да ти бъркат в джоба, и ти да си щастлив. Просто хората не сме устроени така, особено в дългосрочен план.

Натиска с работните места не върви във Франция.
Първо това са неквалифицирани работници, които ако не работят за амазон, ще работят за други доставчици.
Тук за амазон работят само 5000 човека от общо 30 млн работещи в цялата страна.
Амазон държи половината от покупките по интернет.
Ако трябва да ги вкарва от чужбина ще им излезе солено, затова имат нужда от складове в страната.
Амазон е готов да продава без печалба дори, само за да са първи на пазара, така че може и да склонят да бъдат облагани с такси ако се наложи.

Но не загубата на 5000 работни места възпрепятства държавата да обложи амазон, а международни данъчни правила, с които трябва да се съобразява.

От къде ще вземат 10 милиарда за да финансират обещаното на жълите ми е последна грижа.
За страна като Франция това не е огромна сума. Идва Брекзит, част от финансовите операции ще се преместят в Париж, 20% ДДС и 50% в/у печалбата в/у трейдинга и тези 10 млрд се избиват за няколко месеца.
Питето
Те, финансовите институции ако искаха разходи 20% + още едни 50% разходи върху печалбата, щяха да си стоят в Лондон, ама гледам се местят щото май не ги устройват разходите, та мераците за "оскубване на чичкопаричковците" няма да се сбъднат. Та ако няма как да оскубеш големите, ще се наложи да се скубят дребните... С амазон е същото, но ще "къкрите на бавен огън" докато схванете, че ако голям конкурент излезе от един пазар, то останалите първо ще си разпределят неговия пазар, а после леееекичко ще повдигнат цените щото нали един голям конкурент е спрял да ги тормози с неговите ниски цени... и що да пропускат момента.

В икономиката няма прави линии — всичко е "крива на едикаквоси". От там и държавния бюджет винаги се препъва, когато има твърди разходи и предположения за праволинейни приходи. Същата грешка допускаш и ти в твоите сметки, въпреки че са груби сметки и би трябвало да покриват големи разлики — караш праволинейно в среда, в която няма нищо праволинейно, че дори и криволинейните предвиждания нямат кой знае каква точност.
Thursday Next
Цитат
Тук за амазон работят само 5000 човека от общо 30 млн работещи в цялата страна.
Амазон държи половината от покупките по интернет.
Ако трябва да ги вкарва от чужбина ще им излезе солено, затова имат нужда от складове в страната.

Е с тия 5000 работни места не е никакъв проблем да мине на компютърно управлявани складове без жива сила. Внимавай какво си пожелаваш.

Колкото до това, че ще им излезе солено ... цените за европейския пазар са еднакви. Аз тук си нямам амазон. Поръчвам от френския, немския, че даже и тук-там от английския. Няма разлика, когато го доставя самият амазон. Така че недей лежа на тая кълка. Не е рекъл Безос да се изнесе, не го е направил.
c@t
Amazon е лоша болест.
При нас е лош работодател и въобще не е в тарифата на логистиката, а с по-лошо заплащане и кондиции.

В Германия също е снабден с работници от почасовите фирми — главно алкохолици и хора, които не говорят немски. Изкарват колкото да не гладуват и са извадени от статистиката за безработни (в момента 3% безработица! това е много много малко, защото има недостиг на хора)
c@t
Ти направо пръскаш умнота бре! wavetowel2.gif Пробвала ли си да продаваш в Амазон?

Тоя портал притиска и продавачите. Предимството му е че има голям сортимент (на гърба на продавачите) и е сигурен при заплащането за купувачите.

Напоследък толкова се изтърка, че аз започнах да гледам кой продава и тъй като имам огромна листа с изпробвани продавачи и купувам редовно едн тип неща, поръчвам направо от техния сайт.

Миналата седмица поръчах за подарък ТВ и DHL пробвал да го доставя в друг час, не дадения.
Снощи чатих със съпорта и за да ме укротят, ми удължиха прайм акаунта за една година безплатно.
Thursday Next
Не, не съм пробвала да продавам, само купувам. Алъш-вериша го оставям на титани на мисълта като теб.

Колкото до умнотата, която пръскаме, аз поне не съм седнала да обяснявам как имам цяло дете.

Прочее, на български няма дума "сортимент". А "кондиция" значи нещо съвсем друго.
evanka
Цитат(c@t @ 15/12/2018, 08:51) <{POST_SNAPBACK}>
Amazon е лоша болест.
При нас е лош работодател и въобще не е в тарифата на логистиката, а с по-лошо заплащане и кондиции.

В Германия също е снабден с работници от почасовите фирми — главно алкохолици и хора, които не говорят немски. Изкарват колкото да не гладуват и са извадени от статистиката за безработни (в момента 3% безработица! това е много много малко, защото има недостиг на хора)

И във Франция така правят.
Освен останалата мизерия, работещите имат слушалки, в които биг брадър им дава зор ако не следват ритъма, което е много изнервящо.
evanka
Цитат(Thursday Next @ 14/12/2018, 20:40) <{POST_SNAPBACK}>
Е с тия 5000 работни места не е никакъв проблем да мине на компютърно управлявани складове без жива сила. Внимавай какво си пожелаваш.

Колкото до това, че ще им излезе солено ... цените за европейския пазар са еднакви. Аз тук си нямам амазон. Поръчвам от френския, немския, че даже и тук-там от английския. Няма разлика, когато го доставя самият амазон. Така че недей лежа на тая кълка. Не е рекъл Безос да се изнесе, не го е направил.

Хубаво, ама как ще ми доставя покупките за 24ч ако няма бази наблизо?
Thursday Next
Цитат(evanka @ 15/12/2018, 11:04) <{POST_SNAPBACK}>
Хубаво, ама как ще ми доставя покупките за 24ч ако няма бази наблизо?

Имах предвид следното: вече има "безпилотни" складове, където окомплектоването на стоките е роботизирано. Знам за фармацевтични, така че едва ли е непреодолима пречка да се направят и за Амазон такива. Машината ти събира поръчката в кашона, затваря, етикетира и изкарва до мястото, откъдето куриер я взема и донася до теб. Няма да има нужда от складови работници, имах предвид. Най-много по един-двама в склад, колкото да следят да не се бъгне техниката. Не че съм във възторг от такава практика, но я има.
c@t
В логистичния бранш стигнахме до очила, които функционират като при “кон с капаци” — задават “мишената” която трябва да се комисионира.

Не знам доколко Амазон ги е въвел, но мисля че е много възможно.
Това е същото като тия слушалки, даже слушалките са по-рентабилни за тая дейност.

Това е робовладелството от днес. nerves.gif

evanka
Цитат(Thursday Next @ 15/12/2018, 10:17) <{POST_SNAPBACK}>
Имах предвид следното: вече има "безпилотни" складове, където окомплектоването на стоките е роботизирано. Знам за фармацевтични, така че едва ли е непреодолима пречка да се направят и за Амазон такива. Машината ти събира поръчката в кашона, затваря, етикетира и изкарва до мястото, откъдето куриер я взема и донася до теб. Няма да има нужда от складови работници, имах предвид. Най-много по един-двама в склад, колкото да следят да не се бъгне техниката. Не че съм във възторг от такава практика, но я има.

Ще намерят начин да таксуват и автоматизирани складове.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.