Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Република или Монархия
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Питето
Полезно ми беше — цяла поредица гении, дето накрая го докарали до яка война (която последния, внука не спечелил и прецакал поредицата animatedwink.gif) , която завършила: "100-годишната война нанася огромни щети на Франция. Страната преживява икономически упадък, за възстановяването от който са ѝ нужни десетилетия. Хиляди умират от глад, чума, дизентерия и бандите, които тероризират населението. Гражданските войни и местните борби допринасят за разрухата. Наследникът на Шарл VII, Луи XI, печели от отслабването на благородничеството. Той успява да подчини благородниците и да обедини Франция под кралската власт, опирайки се на съюза си със средната класа. От руините на войната се появява нова Франция. След войната Англия отстъпва мястото си на континентална сила и все повече започва да се оформя обликът ѝ на бъдеща морска сила."
Геннии, ти казвам, цяла поредица поколения гении в родата, а после питате "що не ги харесвате". svirkam si.gif
Горския
Цитат(Питето @ 25/06/2017, 23:22) <{POST_SNAPBACK}>
Геннии, ти казвам, цяла поредица поколения гении в родата, а после питате "що не ги харесвате". svirkam si.gif

Не, питаме дали можем да те приемем на сериозно след това твое изявление :

"То, дори няма гаранция че ще се роди наследник от мъжки пол та ще се наложи да се променя закона за ...как е думата за женски монарх, че не се сещам да има такава"

Успя да намериш за Стогодишната война (за която изобщо не става дума), но не намери дали има ... "женски монарх"
laughing.gif
Тиара
Цитат(wal @ 25/06/2017, 18:02) <{POST_SNAPBACK}>
Нямал е кой знае какъв избор.От предложените му две злини е предпочел по-малката.В годината преди да станем съюзници на националсоциалистическа Германия в България е проведена Соболевата акция.Какво би трябвало да направи, след като е знаел съдбата на прибалтийските държави?!?!Какво е трябвало да направи след като най-голямата помощ за връщане на южна Добруджа е дошла от........Германия.
За да бъдем обективни се налага да кажем и за най-големия му грях към България.Никой,никога не е притискал България да обявява война на САЩ и Англия.

Извинявай, Вал, не зная на кого отговаряш, защото рядко включвам дървовидния режим, но искам само да добавя че ако Борис е бил на място и се е държал като равноправен съюзник, днес в пределите на България трябваше да са всички откъснати от нея територии, които по времето на ВСВ са били само администрирани от нас.

Относно Южна Добруджа съм напълно съгласна - тя е обратно в Родината благодарение на Хитлер.
Питето
Приемането на сериозно си е личен избор. Фактите са, че тези няколко поредни гении, наистина докарват "стогодишната война", отделно, че стотина години преди последния дето го даваш за пример, се е наложило монарха в английско да се съобразява с хората — Магна харта... т.е. вече не са абсолютна монархия, а са почнали да се плъзгат надолу (да губят малко по малко обхвата на властта си).
Горския
Оооо ла лааа! Така и така, темата е за затваряне, та да ти обЯсня с прости думи, понеже имаш вид да не схващаш :

Абе момче младо, не става въпрос за какви поразии са правили монарсите, а че от изказването ти, което цитирах вече няколко пъти (без да му обърнеш внимание или без да го разбереш?!), излиза че не знаеш, че в Европа има много монархии, при които жени и мъже без разлика са крале/кралици или царе/царици

Е, за това иде реч!

И да ти кажа нещо друго : аз си падам малко даскал. Ако един студент на изпит ми изтърси фраза, като тази, която вече многократно цитирах, няма да има възможност да продължи да сипе умности - заминава си със съвет да си смени специалността, което ще му бъде само от полза!
Питето
Това му е хубавото на форума — няма как един да скъса друг, а оценката идва от аудиторията. Примерно ти би ме скъсал щото не ти пасва изказа ми, а аз не бих те наел на работа, ако ми развиваш теории които противоречат на обикновената статистика, математика и генетика, при това подкрепени с факти от историята (онези неща, които всеки може да провери и не зависят от моя или твоя мерак по темата). И като пишеш за стила, как е по-правилно да се изразя: "В началото на този месец, парламента на най-богатата монархия в света, прие закон императора да се откаже от престола." или "Суверена разреши на монарха да абдикира"...
Горския
А не, с хора които въртят, сучат само и само да не си признаят, когато сбъркат нещо е невъзможно и излишно да се приказва
hat.gif
Norman
Цитат(Питето @ 25/06/2017, 12:44) <{POST_SNAPBACK}>
Посочи кръвна линия само от гении и таланти ... Посочи името.

Без особени напъвания, ето ти поне три такива родови линии:

- Джавахарлал Неру, Индира Гадни, Раджив Ганди (министър председатели на Индия), Соня Ганди (председател на Националния Надзорен съвет), Раул Ганди (вице-президент на Индийския Национален конгрес)
- династията Мин, в Китай. 276 години управление. 18 императори, всеки, по-успешен от предходния. Само един факт - за годините на управлението на Мин Китай увеличава територията си с по-малко от 30%, а населението си - 250%!!! (от 65 милиона през 1368-ма до 168 милиона през 1644-та).
- Мари и Пиер Кюри (Нобелови награди за физика) -> Ирен Кюри и Фредерик Жолио-Кюри (Нобелови награди за химия) -> Eлен Ланжевин-Жолио (водещ френски ядрен физик за последните 50 години) -> Пиер Жолио (Орден за заслуги на Френската република, за открития относно фотосинтезата). В тази родова линия да не пропускаме и сестрите на Мари Склодовска-Кюри - Бронислава (водещ полски физик и онколог) и Елена - водещ полски педагог.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.